25347
  • VO101 tvr
    Inkább Mosport, WatkinsGlen, PhilpIsland a V8-nak való pálya. Tempósak, hangulatosak
  • viziloitato
    Te mennyit mész Limeon? Ha lennénk tizen, én állnám a random cuccot, de ki találná ki, hogy mikor mivel?
  • sajoati
    Szerintem a századvadászós meg ez a random sorozat is létjogosult (avagy indokolható), az utóbbi legfőképp azért, mert kb. 100 évig a versenyzők csak minimális gyakszival készülhettek egy-egy pályára.

A random itt ezt próbálná szimulálni, a random kocsi az inkább poén, meg ha már van ennyi fajta (gondolom 3-4-x-et azért mindenki megvett), akkor miért ne?
    Na mindegy, ez nem több képzelgésnél, a Ford Falcon V8 viszont továbbra is nagyon nem akar befordulni, az alap rough track setuppal, kivi vagyok, mit mennek vele Lime-on. :)
  • symbol
    persze ez jogos. megvan ennek is a szépsége. :) itt inkább talán számítana a tehetség, mint a begyakorlott körök száma, hisz kábé mindenki ugyanannyit vezetne.
    azért kváncsi leszek nagyon mi lesz az első official magyar iracing bajnokság. :)

előbb utóbb csak összejövünk annyian.

amúgy jaja, az a ferraris bemutató atom lol volt... :D
  • Alexease
    Ez csak egy futurisztikus felvetes volt, teljesseggel lehetetlen osszehozni, mar csak az itteni letszam miatt is (3-5 ember):)))))

De szerintem, 1 ora gyakorlas, plusz fel ora idomero boven eleg felkeszulni egy versenyre;)

Az igazit ne hasonlitsuk ehez, mert valszeg nem sok koze van hozza; most nem mint fizika, szimulacio, hanem mint autokezelesi lehetosegek, bevallalhatosagok. Termeszetesen, az igaziban is keresik a hatarokat, es sok kort nyomnak bele, de messze nem lehet addig kitolni, mint egy szimben. Ha igazabol az edzesen falnak csapod, akkor annak az edzesnek, de lehet, hogy az egesz hetvegenek lottek. De formulaval eleg egy soderagyas mutatvany is (sot, egy F430 is eleg - vagy amivel a Ferrarisok benaztak az egyik bemutaton:DDDDDDDD).

Az InstantRace-ben az a jo, hogy van 1 orad alkalmazkodni a palyahoz, autohoz, megcsinalni a setup-odat (vagy megszokni valami masikat), egyszeruen nincs eleg ido (vagy legalabbis nincs olyan sok), hogy reflexszintre redukalodjon a verseny. Lehet, hogy nem ezredek vagy szazadok lesznek a koridok kozott, hanem tizedek, masodpercek. De legalabb, lesz valami esetlegesseg is a versenyben; itt-ott egy-egy megcsuszas, elfekezes, sodrodas, igy nem csak arra kell figyelni, hogy valaki elrontsa a begyakorolt kontroller-kombojat;DDDD

Persze, ez egy kicsit saktitott, de valami ilyesmi a dolog:P
  • symbol
    az a sorsolásos vereny sem az igazi, panaszkodtok hogy nincs elég odő felkészülni egy futamra, mert állandóan hibáztok meg etc. mégis mi abban a nagy buli, ha egy olyan mezőnyt eresztetek össze ahol senkinek nem volt elég ideje gyaksizni?
    és a gyaksi pedig kéne, mert ugye nem hivatásoss autóversenyzők lennénk.
    szóval hiba lenne hiba hátán, ha meg nem akko szépen el lehetne autókázni, de engem bosszanta, hogy az optimális időmnél mindig lassabban mennék egy fél seccel mert mindig elbasznám valahol a sorsolás adta kevés gyaksi miatt. ennyi és ilyen hiba pedig a valóságban sincs, nem lenne megengedhető egy versenyzőtől, plusz mégis hogy akartok élre menő harcot, ha még be sem gyaksiztátok a pályát igazán. számtalan remek harcban volt részem amit elsősorban annak köszönhettem, hogy versenyzőtársaim eléggé ismerték és begyakorolták a pályát és igy előzni is kábé ugyanolyan nehéz volt mint az életben, viszont ha sikerült az öröm is nagyobb volt. :p ez a sport a századokról, tizedekről szól, viccet csinálnánk belőle, ha ilyen hirtelen halál sorsolást csinálnánk belőle.

arról nem beszélve, hogy nekünk azért mégis több gyaksi kell mint az életben levőknek, mi általában lassabban érzünk rá egy pályára, mint az életben tennénk, hisz kevesebb a fizikai ránk ható jelzés, információ.

egyszerűen nem kell feladni és kész. nem hiszem el, hogy valakinek nincs akár napi fél órája vezetni. ha ez megan akkor akár a legjobbakkal is versenyezhetne akár a bajnoki cimért is.
  • Alexease
    Ezeknel a nagy, boszme, zarkasztnis cuccoknal nagyon csaloka a sebessegerzet. Erdemes egy komolyabb, fekezos kanyarnal, ahol eltolja az elejet az auto, ranezni a kilometerorara, mert neha meglepo;)
  • sajoati
    Igazából az off the track-ért vonhatna kevesebbet, az nem fájna senkinek.

Mindegy, azért kipróbáltam ezt a Ford V8-at Zandvoortban, de annyira alulkormányzott volt, hogy ihaj, a Chevy C6R-el simán ráverek 5-10 mp-t, már csak Lime Rockon kéne megnéznem, azt használom benchmarknak (még ha totál hülyeség is, kéne valami jobb tesztkúrz).
  • Alexease
    Az SR-rol mar tobb ertekezes volt, ugy is megmagyarazzak, ezert mar nem nagyon eroltetem;) Az SR jo otlet lenne, ha csak rajtam mulna a szamoltatasa. De nem. 95%-ban kozom sincs az SR bukashoz...
    Nekem sincs sok idom, foleg nem SR-t gyujtogetni. Inkabb csinalok valami ertelmesebbet, vagy autozom egyedul - azt is elvezem. Persze, vissza lehet hozni, heti 5-10-20 versennyel, de kinek van arra ideje, turelme. Sajnos, ha egyszer belemrongyolnak, az annyi minusz, amennyit csak 5-6 verseny alatt lehetne behozni. Szerintem, nem is kell tovabb ragozni. Emebr fuggo a dolog, nem lehet mit kezdeni vele...

Mindegy, "szerencsere" mostanaban nincs idom, heti 1-2x osszerakom a cuccost, megyek nehany kort valahol, valamivel, aztan annyi;)
  • Alexease
    En is amelett voltam mindig, hogy hosted, sorsolasos autoval, palyaval!:) Az az igazi verseny, van gyakorlas, idomero es verseny.
  • sajoati
    Gyors válasz mint régóta (2010-ben még nem...) versenyzett, valaha még A classba ért, azóta mittomén, talán C-re lecsúszott, vagyis mondhatni valahol a casual és a hardcore között félúton(?) elhelyezkedő emberke.

Nekem nincs elég időm úgy felkészülni, hogy magamnak elfogadható legyek, ÉS ne csússzanak be Off-the track esetleg lost control hibák.

Igazából az egész akkor kezdődött, amikor Radicalozni kellett, azt nem szerettem, nagyon izgága kocsi, kevés gyakorlással meg a türelmetlenek úgy toltak le a pályáról, hogy abból jó pár 4x pont lett.

Na mindegy, felmentem azért A-ba, ott a DP tetszett, de annyira durván mérte az SR-t negatív irányba, és főleg annyira nem indult senki a versenyein (akkor jött a Lótusz) hogy úgy döntöttem, franc fog ezért küzdeni, mikor csillió egyéb dolgom lenne.

Az ovál a Silveradóval kezdve esett ki végleg, normális setup nélkül nemhogy lassú lettem volna, egyszerűen vezethetetlen volt, az NR 2003 engine-ből megszokott ficánkolás (VH setup...) a négyzeten/köbön/n-ediken.

Akárhogy is szépítjük, sajnos kellő mennyiségű gyakorlás nélkül nem lehet (magunkhoz képest) egyenletes teljesítményt nyújtani, és kis balszerencsével a végtelen szabadidővel bíró "optimista" féktávokat választó vezetők pont azt a morzsányi SR-t veszik el tőlünk, amiért annyit hadakoztunk magunkkal, pályákkal, őrültekkel.

Egy olyan hosted magyar bajnokság viszont poén lenne, ahol aznap sorsolódna ki, melyik kocsival, hol lesz a futam. Ott nem lenne idő gyakorolni. :)
  • csige791
    Van már box kiállás meg kerékcsere meg rendes gumikopás meg melegedés meg ilyenek? Úgy értem az új patchben benne vannak ezek?
  • Me Ga
    Ez igaz, ezért nem nézek tv-t kb. 2 éve...
    Gyakorlok én, meg tényleg szeretem ezt a cuccot, csak túl sok pénz, túl kevés sikerélmény. Hansúlyozom, hogy nekem.
    Bár a múltkor egy délutáni (értsd UFO-k nélküli, kisebb létszám) futamot megnyertem. Az adott egy kis pluszt...
  • symbol
    Hát nem tudom, minden csak akarat kérdése :D Persze ezt könnyű mondani. Mindenesetre az elején Sok idő, de aztán nem vicc, hogy egy óra gyaksi után (amikor friss is az ember) már "versenyképesen futamképes" vagyok. Az elején sok idő. Ha nem kezdetek el soha sem gyakorolni (akár fél órákat sem), akkor soha nem lesz belőle semmi.
    Mellesleg nemtudom ki mennyit néz tévét egy nap, az az idő kábé időpocsékolás szvsz. :D
  • Me Ga
    Asszem nagyjából összefoglaltad, amit én is gondolok. Sajnos nincs időm annyit gyakorolni, hogy magasabb kategóriában ne csak veszélyokozó legyek a pályán... azért persze megpróbálnám...
    Így maradnak az alsóbb kategóriák. Ráadásul ahhoz, hogy továbblépjek, meg kellene vennem egy csomó pályát, ami több mint 100USD. Család és két gyerek mellett nincs 20e Ft-om erre, pedig szeretnék feljebb lépni. Hát ezért megyek még mindig az SRF bajnokságban...
  • symbol
    bazzeg, most nem akarok beszólni, de te megint felteszel egy hülye kérdést, én meg írtam egy csomót, levezettem válaszoltam, etc. rühellem az egy irányú kommunikációt... egy felvetésre se reagáltál érdemben. vicc kategória.
  • LESCO
    Még annyit hozzá, hogy sok előfizetőnél pihennek szerintem olyan kocsik, amivel soha nem fog versenyezni, vagy legalább is nyugdíjas koráig biztos nem. :)
    Én is megvettem a pl. a Radical-t, gondoltam kipróbálom. Aztán 50-100 kör után, mikor -érzésem szerint- atomgyorsan végig mentem WG-n, és láttam, hogy 4-5 másodpercre vagyok az elejétől, kicsit elment a kedvem a Radical-tól. Jó autó, meg élvezet is vezetni, de nem tudom, hány kör kellene, hogy találjak csak 2-3 másodpercet. Érzésem szerint olyan 1000. Addig meg nincs értelme bemenni egy versenyre, mert csak akadály lennék pályán.
    A mazdát egy hete kóstolgatom komolyabban, de 1 mp körül járok az elejéhez képest. A specracer-t gyűröm pár szezon óta, és 3-4 tizedre vagyok lemaradva az élienektől
    Egy szó mint száz, biztos vannak komfortosabb autók, és vannak vadabbak. Akinek kevesebb ideje van, az keres egy kevésbé időigényes autót. Ez is elveszi sok ember kedvét egyes kategóriáktól.
  • LESCO
    Sziasztok!
    Kicsit mindkettőtöknek igaza van.
    Szerintem teljesen természetes, hogy a nagyobb sorozatokban kevesebben vannak. Az emberek kikopnak lassan, kevesebb idejük lesz (diákok dolgozó emberekké válnak, egyedülállók családossá), fogy a lelkesedés, stb... Azért azt nem kell elfelejteni, hogy ez egy játék, vagy ha jobban tetszik így, akkor szórakozás. Az emberek nagy része jól akarja magát érezni, miközben tolja az iRacing-et. Ha setupokat kell próbálgatni, vagy új autót megszokni, akkor már nem pezsdíti a dolog. Valljuk be, hogy sikerélmény nélkül sokáig nem lehet ezt a műfajt űzni. Aki átlagos képességű, az csak a kisebb kategóriákban talál mókát, ahol sokan vannak alapból, mert oda ömlik be a rookie tömeg. Aztán ez kopik szépen felfelé.

A setupokról meg annyit, hogy szerintem nem létezik az a bizonyos "tuti beállítás". Nincs itt semmi titok. Huttu meg a többiek évek óta tolják a szimeket, csak meg kell nézni a honlapjukat. Én szerettem mindig a szimulátorokat, de rendszeresen csak az iracing óta játszadozok. De a Spec-ben eltöltött 3-4 szezon alatt is rengeteget javultam. Aki évek óta csak kormányt tekerget, annak a reflexei folyamatosan javulnak, a gondolkodásmódja változik, stb. Ez egyszerű tanulási folyamat.
    A beállításokat meg lehet érteni, ha utána olvas az ember, vagy érdekli a motorsport. Az persze más kérdés, hogy a szimulátorban úgy működik-e a fizika, mint a valóságban, és a beállítások valóban azt eredményezik-e, amit kellene. Lásd pl. nagyon puha rugó nagyon gyenge csillapítással. A valóságban biztos vezethetetlen lenne az autó, itt viszont faszán működik.
  • viziloitato
    Ha neked a kipihentségedtől számít az, hogy milyen gyors vagy, akkor menj olyan időt a Lotusal gyári iRacing setupal, bármelyik pályán, mint Oliver setjével, és majd akkor gondold át azt, amit ide leírtál. Lehetsz bármilyen felkészült, soha nem fog sikerülni olyan időt menni.
  • symbol
    már megint hülyeségről beszélsz. ki nem szarja le, hogy hogy mennék PROk ellen? Leszedett, megosztott szettel most 3. lettem egy lotus bajnokság végén, ezt bárki más is elérheti.

Amúgy alapból baromságról beszélünk (beszélsz). Egy jól beállított autó az jól beállított autó. Egy jó Setuppal tapadni fogsz, nem lesz sem alul sem felülkormányzott a kocsid, nem lesz ideges a kanyarkijáratoknál, féktávon etc. Ilyen seteket lehet találni, sőt igazából nekem egy nagy által küldött settel sem volt bajom, ha pedig mégis az az én kevés gyaksimnak és bénaságomnak tudható be. Mellesleg ha Huttu odaadná a PRO setjét valszeg akkor is kikapnék tőle mint a szar, ő egyszerűen szimezésen nőtt fel gondolom, aktívan és komolyan ezzel foglalkozik, meg etc. Arról nem beszélve, hogy nyilván sokkal jobbak a képességei.
    Tökéletesek a letölthető setek is, Oliver is eléggé alien nekem, ő is mindig megosztja. Aki azért nem lép fejebb mert jajj setup, hát az szerintem kurva gyenge kifogás. Menny 100 kört Oliver setupjával aztán mond meg mi a gond vele. De mivel ő valszeg jobban ért hozzá mint mi, nem lesz ilyen gond. max nagyon apró állitgatásokkal nyert századok, talán tized(ek).

A lotusos tempóm nekem 2 szezon után is inkább attól függ mennyit tudok felkészülni, milyen formában vagyok, kialudtam-e magam, vezettem-e hét közben... szóval ezektől függ a tempóm, nem pedig attól, hogy a szárny meg pár dolog egy vagy két tizeddel arébb van rakva mint Huttunál...

AND:

Mellesleg az egész állítás rögtön ott megbukik, ha megnézzük, hogy Star Mazdával hetente több százan (4-500!!) indulnak el. Lotusnál ez ugye 70-100 körül van. De inkább 75 körül. Pedig ez is setupos kocsi.
  • viziloitato
    De ez az! Ok, letöltök 100 setet, de egyik se jó valamiért, mert vagy itt, vagy ott nem ok valami. Te beneveztél egy olyan bajnokságba, ahol alig van ember, és azt gondolod jó vagy. De menj csak iDWC-ben, vagy PRO-ban, és rájössz, hogy sehol se vagy a letöltött seteddel! Ennyit a letöltött szarokról, amikkel semmit nem érsz, csak egy átlagos fieldben, ahol Huttu, és barátai nincsenek jelen. A letölthető setupok mind hamisak, az igaziak olyanok, mint pl egy üzleti titok, amit soha nem fogsz megtudni, ezért vernek el vele mindig mindenkit, mert csak az a pár kiváltságos ismeri, és birtokolja a titkot. Ezért nem bírnak Huttuval.
  • symbol
    Erre már reagáltam párszor, hogy aki be tudja állitani az iracinget, meg tudja használni normálisan a google-t, illetve nem lusta felnézni pár oldalra pár setupért, akkor talál magának valót és lehet vezetni. szal szerintem nem ez a kizáró ok.
  • viziloitato
    A válasz egyszerű: Setup
  • Alexease
    Tobb oka is lehet:
    - amire oda jutnak nem tetszik, megunjak, elfogy a penz, az indittatas stb.;
    - minnel magasabb a kategoria, annal kevesebb a pilota es verseny, annal tobbet kell(ene) felkeszulni, hogy ertelme is legyen. Mig also kategoriaban idomero nelkul betesz a kozepere-vegere es feljovok eleg sokat, addig a magasabban mar a legtobben az UFO-idokre, stilusra hajtanak;
    - a versenyek hossza, gyakorisaga es idopontja is szamithat;
    - es persze a megvasarolando autok, palyak;
    - stb.:)
  • symbol
    hát igen, bár tényleg nem értem miért vannak kevesen felsőbb kategóriákban. talán mert alapból elriasztó a sok paci és a hirtelen "nehezebb" irányítás; mert pl az első körökben enyhén könnyebben kezelhetőbb egy skippi, mint egy lotus. idővel hiába lenne lazábban vehetőbb ott is... :)
  • Alexease
    A V8-cal azert en is nyomtam nehany kort Phillip-en, tenyleg franko. Jol tippeltem, valoban Monte Carlo tipusu felfuggesztes van alatta;) Csak majd ketszer erosebb, nyomatekosabb.

A gumin is sikerult javitani (es meg valszeg nahany fizikai dolgon - felfuggesztes, aero stb.), mert nem lehet annyira veszettul tolni neki:) De fognak talalni kiskapukat;))

Ilyenkor valoban nepesebbek a szerverek, mert nincs SR:)

Jo lesz szerintem C-be a V8, legalabb nem hal ki a letszam 1 szezon alatt:D
  • symbol
    hát én sem tapasztaltam még ki, de legalább elindult egy változás. majd ma megnézek még pár pályát többször.

mellesleg sajnálatos, hogy ennyire pang a magyar iracing piac. :/ este elég sokat köröztem a v8-al, és meg kell mondjam veszettjó szórakozás. fáradtan nyomtam egy normális kör se jött össze tempósabban (még kicsit elfogadhat időeredménnyel sem), de nagyon lol ennyi embert a pályán látni. 40 körüli létszám, rádióbeszélgetések, kicsúszások, sok por, boxból állandóan kijövő nép, ááh. egyezerűen ÉLET volt kinn, de nem is ez a lényeg, tényleg marha jó ez a járgány alapsetuppal is. :)

Sajnálom, hogy nem lett B-s, de remélem idővel majd minden komolyabb szériában elindul valami PRO sorozat, vagy valami komolyabb liga, teljes futamhosszal. :)
  • Alexease
    Meg nem nagyon neztem, hogy most mi tortent, de amikor utoljara turtam a programot, a felhoket a kozos file-bol toltogette. Valszeg sporolas, meg kesobb, ha esetleg lesz napszak es egyebek, egyszerubb legyen a dolog. De lehet, hogy semmi koze az egeszhez;)
  • symbol
    amúgy nem vágom, az ő belső nézete kellett volna, mégis mit látott. meg ilyen hirtelen eksönnél sokszor nem dönt időbben plne nem jól az ember, ez van sajna.
    lehet simán arra számitott onnan kiforogtok az út közepére vagy etc.
    én is jártam már igy, szerintem ártatlan. :)

alex: amúgy az új pályán is más az ég, kurvajól néz ki, a régiek (mármint pályák) gondolom változatlanok, de azokat mikor cserélik le? remélem ezek az újak sem fixek, hogy mindig ugyanez van... meg se merem nézni
  • viziloitato
    GRRRRRRRR

Na ez aztán már tényleg sok! :( Sikerül elkerülnöm a bajt, megúsztam sérülés nélkül, de....Ennél a német baromnál a legkisebb jelét nem láttam annak, hogy megpróbálná elkerülni az ütközést, pedig mi már a pályán se voltunk.
  • symbol
    jaja :D örül is a fejem :D
    a split time meg kurvajólett. el sem hiszem... nagyon fasza. áh de jó kis szezon lesz ez
  • Alexease
  • symbol
    végre totál más az ég a készülő pályán, 20%-nál!!!! mintha vihar közeledne!! :DDD
    facebook - iracing photo

a többit most csekkolom
  • Alexease
    :))
    Igen, ez mar eleg kozel volt;)
    Nem tudom, ilyenkor mit csinalnak, de hogy csak egy autot neznek elore, azis biztos;) Mar meszirol lehett lani, hogy baleset van, mar Te is lassitottal, es ilyen sebeseg kulonbseggel kepesek belemenni az emberbe.
  • viziloitato
    Nem tudom mikor pontosan, de megjelent a Ford Falcon, és Phillip Island!
  • viziloitato
    Első mixed host

Alex, ez már elég közel lehet a rekordodhoz.
  • IsTiB
    Magyarul vásárlásra kényszerítenek megint de ez a Mazda amúgy is tetszett
  • viziloitato
    Jól látod, most van a 13. hét, ilyenkor nincs vele, meg nagyon sok másik autóval verseny. Figyeld a Hosted Session-t, talán ott lesz verseny vele, vagy akár Te is indíthatsz szervert 3 dollárért.
  • IsTiB
    Hehe ezek most szívatnak? Mostantól lett volna időm újra játszani 1 kicsit a skipyvel erre most nézem nincs lehetőség vele versenyezni?vagy csak én nem látom :D
  • idevman
    Posted: Apr 26, 2010 10:36 PM

"This is the release notes for the builds that will be deployed this week. The only reason it says pre-release is because we do not have the final build number yet."

Steve Myers

Persze ettol meg lehet meglepi. Nehany uj kamera?