25347
  • Alexease
    Neha funnak, meg egy "egyszeru" verseny is jo lenne, de arra meg keves a 2-3 ember:D Pedig tobben nem lennek, a tapasztalatok alapjan;)
  • csige791
    nyilván nem hetente lenne ilyen, hanem mondjuk minden ideny vegen egy nap.
    De nem eroltetem mert szerintem se egyszeru de neha fun-nak jo lenne.
  • symbol
    jah, csak kinek van erre ideje. az igazi versenyző megcsinálja, mert szponzorok, real, ez a hobbyja, esetleg megél a versenyzésből vagy csak nincs jobb dolga :D de ez pláne képtelen ötlet. 40 percre nem jön össze a banda, majd pont egy egész napra fog. :)
  • symbol
    nah annyit sikerült legalább ma letisztázni mi a bibi.

közben néztem az órajeleket, meg hogy mit menynire használ, és iR alatt a GPUt még totál max grafika mellett is csak 60 max 70 százalékosan terheli le.
    a processzor viszont egyhuzamban 90-95 felett van, igy a 3,2 Ghz-re tuningolt kis e2180-asom ide már kevés.

azt hittem elég lesz, hisz amig a 8800 gt-met tuningoltam addig javultak az fpsek, de lehet közel voltam a határhoz ahol már CPU limitbe ütköztem volna.

Aztán ez most derült ki persze. Szal kártya marad, aztán szerintem veszek egy q9400-es procit következő fizetésből.

segitésgeket köszöntem :)
    szecsi: jaja, látom vannak atival gondok, de nálam tényleg nagyon látszik a CPU limit. szóval jó lesz ez a 4890 azért.

mellesleg max grafon max élsimitással meg mindennel elég szépen néz ki a gamma :D
  • csige791
    OFF: (bocs)
    Alex felvetésére, hogy sorsolt pálya/autó konbón lehetne jót versenyezni az nKProba van full mode ahol minden szerelés addig tart mint a valóságban.
    Átvehetnék ezt iR-be és lehetne mondjuk havonta egy-egy ilyen hostot csinálni ahol egész nap ott lennénk. Milyen lenne egy szárny állítás mondjuk 10 perc, meg a gumik számát is lehet korlátozni.
    Használat szempontból nem lenne egyszerű de feeling ott lenne ahol kell.
  • viziloitato
    Ha valaki hajlandó 5 percet rászánni arra, hogy érdemes-e ATi kártyát venni iRacinghez, akkor a fórumot fellapozza, és azonnal rájön, hogy nem. Olyat olvastam, hogy 5870-el 55-60 fps-el megy az iR. Engem ez azonnal meggyőzött volna, hogy mit kell venni.
  • Alexease
    Lehet, hogy az nVidia lassabb es dragabb (~5% ?!), de legalabb egyszeru es mukodik:P Legalabbis a Voodoo ota en nV-t hasznalok es sose volt gondom (a 8800GTX-et egettem le, de az az en saram:P).
  • Me Ga
    Próbáltál esetleg egy driver cleanert? Én már jártam úgy, hogy hiába cseréltem kártyát és tettem fel a drivert, mindaddig nem lett jó a cucc, amíg nem uninstalláltam a régi kártyához bejegyzett összes fájlt és registry bejegyzést (pl. Driver Cleaner Pro 1.5 - freeware). Ezután beállítottam, hogy most "szabványos VGA" kártyám van, restart, új driver, és minden ment faxán.
    Egy próbát esetleg megér... a 4890 pedig nagyon fasza kis kártya, ne bántsd.
  • symbol
    jaja, daráltam mindent. VSync ki. bár a catalyst cuccát nem használom.
    ATI TRAY Tools-al nyomom, jobban bejön, meg itt hajlandó 3D-s órajellel elindulni az iracing...

nah, de most kezdem nem érteni mi van.
    most elvileg jók az órajelek iracing alatt.
    890-es GPU, 1050-es mem. Az ATI TRAY 1.6.9 felügyeleti eszköze azt látja, hogy amikor fut a gamma, akkor a processzor kihasználtsága majd 100%-os, 85-98 között változik, a GPU kihasználtsága viszont csak 30 körül van folyamatosan.

egy dupla magos e2180 3,2 GHz-en járatva nem elég neki? Nemáár.
    Meg értitek, ha minden grafikát felveszek maxra, élsimitás meg minden, akkor azért dolgoznia kellene rendesen annak a GPUnak. Ilyen grafikai részletesség mellett (totál maxon minden) szerintem nem lehet CPU limites a játék...

ui: ha minden igy marad, jelenleg azt mondom, hogy a geforce 8800 jobb volt iracing alatt mint ez a fos. azonos grafikai beállitások mellett. (low...)
  • Alexease
    VSync ki van kapcsolva?
  • Jacek
    Elotte ledaraltalt mindent? Ugyan akkorat lehet szopni, foleg hogy most meg ertelmes kartyaja sincs az nv-nek:)
  • symbol
    csináltam gpu-z vel egy tesztet, a venti fel sem pörög, a GPU nem melegszik vagyis hülye vagyok, most látom, hogy maradt 240Mhz-n. legalább megvan a probléma oka :D

nvidiaval tuti nem szopnék ilyenek miatt... :D
  • symbol
    továbbra is passzolom miért kevés az FPS. akit tud, pls segitsen
  • symbol
    nah, megvan az ati 4890, elinditom az iracinget, de csak 37 FPS-el megy max grafikán. ennyit a 8800 gt is tudott. újra kell raknom a játékot? :D
  • idevman
    Es az auto is tavalyi. Fujjj Igy mar nem is kell. :)
  • pointer4
    Jeee jeee jeee, ez a dimbes dombos részre alig ismertem rá, kicsit más rfactorban :D
  • Alexease

• symbol
    amúgy nekem tökmindegy. igazából nem is örülnék ha mindig csak az aktuális pályákon tolnánk. kell majd az is, de bőven elleszünk igyis.
  • Alexease
    Igazabol, egy sincs;) Ammi van azt regen hasznaltak es/vagy mar atepitettek, atepitik;D
  • idevman
    - Brands Hatch
    - Indianapolis
    - Mosport
    - Sebring
    - Silverstone
    - Watkins Glen
    - Zandvoort
  • pointer4
    Hány F1 pálya van már készen ? :D
  • symbol
    jah, de én a következő "peccsbe" már az f1et is akarom :D
    meg kéne sok-sok szabadidő... mert igy egyre nehezebb lesz választani :D
  • idevman
    Azt irta az egyik fejleszto, hogy meg csak a vizualis modell van meg, a fizika meg 2 honap.
  • Alexease
    Talan ez lesz az emlitett "meglepetes":) Utoljara azt olvastam, hogy a meglepi a 13. het utan valamikor;D
    Igazabol raer, meg a V8-cal sem tudtam annyit menni, mint amennyit szeretnek.
  • Me Ga
    Jól néz ki a kicsike...
  • Alexease
    Szerintem, azt meg az elozoben piszkaltak meg:)
  • viziloitato
    A Radical gumijához nem nyúltak, a release notes-ban nem szerepel a Radical tire model, sőt maga a Radical sem.
  • VO101 tvr
    Nem csak a setup-tól lett jó a Radical. Az új gumi modell óta ilyen barátságos :)
    Általában foghatóak lettek az autók. Még a Mazda is Mosport-on a T2-ben...
  • viziloitato
    Hello!

Szórás itt is van, jobbnál jobb setek vannak megosztva a shared mappában. Most volt a bemelegítő verseny, ami elég jól sikerült, letöltött settel mentem, ami ilyen helyen nem egyenlő a kezelhetetlen autóval, olyan jól kezelhető autó lett a Radicalból, mintha a VW-el mentem volna, nem csúszkáltam, nem volt ideges az autó. Gondolom ez a bőkezűség megmarad a bajnokságra is.

Legends League Radical Silverstone

Legends League TWRR

V8-al várd meg a jövő hetet, most még mindenki ott tart, hogy ha már egy hétig azzal ment, akkor megy tovább azzal. Leverik őket párszor, esnek kelnek a pályán, és egyből tizedelődik a résztvevők száma a második héten.
  • VO101 tvr
    Nézegetem az indulók számát, hol lesz mezőny.
    Úgy néz ki, hogy a V8 Supercar tarolni fog népszerűségben.
    Már most 41 embernek van versenyeredménye és 69 qualifikált.
    A Mazdával mennek még jópáran, a többi kategória eddig üres....

• VO101 tvr
    Szevasz!
    Milyen a mezőny itt a Legends League-ben? Hasonlóan nagy mint az ORO-ban volt? Van elég szórás az időkben?
    Most, hogy B-s lett a Radical, az official futamok kiesnek :-)
  • Alexease
    Ide is beteszem, ha mar ez a topic-ja;) Ha valakinek esetleg nem lenne meg az auto/palya kombo.

• viziloitato
    Mióta lehet hostolni, jobbnál jobb ligák vannak. Most egy Radical versenyeket hostolót találtam, ami nagyon jónak tűnik az első verseny után.

Radical
  • sajoati
    Most csakazértis kipróbáltam egy 20 percre és baseline setuppal 54:6, a split ideál 53:8 lenne, de ezzel meg már tiszta TransAm-es fíling, vagyis nehezen maradok a pályán. :) (Előtte rough-al nem fordult el.)
  • Alexease
    Es lesz az meg jobb is, mert nalam masodpercekkel jobat szoktak menni:) Ez is "alap" setup, de a hosszabb valto, azt sem allitottam at, eleg volt az 5 sebesseg:)

• sajoati
    Akkor csak ott van az az 5+ mp a C6R-hez képest. :)

Egyébként a Simsport TV-n vannak V8 futamok, és ilyen közvetített cuccokból ezek a legizgalmasabbak, függetlenül attól, hogy rFactor:

http://simsporttv.com/index.php/hu/letoeltesek

• VO101 tvr
    És meg is érkeztünk oda, hogy Magyarországon az iRacing fizetőképes közösségének nem központi problémája a pályák "szénné" gyakorlása és a századok vadászása. Munkanélküli segélyből család nélkül pedig nehézkes finanszírozni itthon ezt a dolgot.
  • VO101 tvr
    10 kört mentem a PhilipIsland-ra állított, eggyel rövidebbre áttételezett V8-al LimeRock-on. 54.47 a vége.
  • Alexease
    A szazadvadaszos verseny, hozzaallas is tokeletes, tobbek kozott ez a szimulator elonye, ez az egyik lehetosege ("korlatlan" gyakorlasi lehetoseg, barmennyit lehet a felkeszules alatt hibazni, minden centimetert ki lehet tesztelni stb.). Igazabol, szinte minden bajnoksagban ezt is hasznaljak;) Ahol 1-2 hetente van 1-2 futam, ott egyertelmu, hogy mindenki, aki megteheti, millimeterre betanulja a palyat - csak ugy van eselye a tobiekkel szemben;)
  • sajoati
    Jah, messze nem tökéletes tesztpályának Lime, de a hosszú egyeneses pályáknál nagyon a LE dominálna.

Egyébként mivel mennyit megyek Lime-on? Tegnap belőttem 15 percre C6-al és 49 vége.

Falconnal meg 5 perc alatt nem bírtam rendesen körbe menni, idegesített, hogy kb. ilyen Solstice köridő tájékán lehettem. :)