25347
  • bosco05 #23945
    Igazából még csak a mai napot öltük bele komolyan, de nekem kajakra majdnem szétesett a kormány a kezemben :D Úgyhogy nem tudom :/ Az special event nem? Kéne kéne, de lehet nem állunk készen rá :) Viszont ha van kedved esetleg jönni VLN-re, szívesen látunk a csapatban, ha ilyen almákkal is elvagy, mint Spiczi meg én :D
  • Adam Jonas
    Közbe nekem meg elkészült végre a paripa; már csak menni kéne :)

• Adam Jonas

A Caddy + Lime Rock kemény lesz, arra készülj fel :D Mondjuk legalább a pályával már nem nagyon kell ismerkedni, ami azért elég nagy előny :)

A 24 órás Spa-t nem célozzátok meg?
  • bosco05 #23942
    Na most összeállítottam egy listát, amin ha nagyon ügyesek vagyunk ingyen elmászhatunk a C-ig :D Ha jól értettem akkor D licenszes versenyeken kell kiharcolni a C-t, ezek alapján jött ki ez: Road To C license

A végén van egy mennyibe kerül a VLN rész és mikor vannak a futamok, de az csak a csapattársam miatt van benne, mert a VLN is érdekel minket :) Ott már a hőn áhított GT3-al is tudunk érdemben versenyezni és pályát is csak egyszer kell venni, ellenben ritkábban van :/
  • Adam Jonas
    De van C-be is Blancpain, csak az endurance :) B-be a Sprint Series van
  • bosco05 #23940
    Tévedtem, B-s az IMSA meg a BP :/
  • bosco05 #23939
    De GT-hez tudtommal nem kell A, sőt B sem amennyire én tudom :)
  • Norbi1990
    Igen az is elég. Advanced mazdába D 4.0-ás licensz kell amit megtudsz csinálni a rookie mazdával.
    De a D 4.0-val már pl a Blancpain Enduranceba is tudsz indulni. A Blancpain Sprinthez és a IMSA-hoz C 4.0 kell már.
  • tobias88
    Mindig az a széria kell amiben vagy. Tehát ha D-ben vagy akkor a Rookie széria már nem lesz elég a fellépéshez, hanem valami D-s kell. Advanced Mazda C-s, azaz Cből Bbe az megfelelő, A-hoz már kevés
  • bosco05 #23936
    Az Advanced Mazda már elég a feljutáshoz nem?

Amúgy eddig nagyon élvezem :) Egy félhalott DFGT-vel megyek, néha gázt ad a semmire, néha nincs padlógáz, néha beáll a kormányközéppont jobbra :D Ettől függetlenül két versenyből két kvali win, futamon egy 3. és egy 1. hely eddig :) Mindjárt meg is van a "D" :P (G29 incoming :D )
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2017.07.02. 17:55:01
  • Norbi1990
    Iracing Global Challenge--re gondolt szerintem, abba van Cadillac. Az egy jó továbblépés a mazda után.
    Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2017.07.02. 16:56:07
  • tobias88
    Ez így ahogy nézem nem jó terv. A Production Car Challenge az R class-os, nem fogtok tudni fellépni vele a C-be mert nem lesz meg az MPR. Ha GT3 a cél, akkor egy Ruf GT3 nem ártana. Az viszonylag kezes és fixed is, de azért a sebesség is meg van már
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.07.02. 13:14:37
  • bosco05 #23933
    A steamet teljesen implementálták iRacingbe. Én is azok keresztül vettem 27 euró volt az éves előfizetés. Az autókért és a pályákért is lehet steam money-val fizetni és bejelentkezni is lehet steamen keresztül, sőt az overlay is működik. Szerintem mindenképp steamen keresztül vegye.

@ Nekrofil: Mi is most kezdtük az iRacinget és ugyanúgy GT3 a cél. A mi tervünk a következő: Global Mazda -> Production Car Challenge -> Advanced Mazda -> IMSA & Blancpain.
  • Alexease
    Ez egyelore meg nagyon iR soon-szeru;) Kell meg neki 1-2 ev.
    Amugy olyan, amire gondoltam, eleg szornyu; ehhez mar oreg vagyok:D
  • GeriDoc
    Jaj, ez nem jó.

Már ott elakadtam, hogy a bejelentkezésnél nem tudtam kukacot rakni. De pl. azt pont nem látni, hogy a practice milyen szerver, és mennyi van hátra.... Egy azonnali kilépést megért.
  • tobias88
    Amennyiben van rá pénzed akkor a helyedben mindenképpen váltanék, mert sokkal többet ad mint bármi más.

Első körben Global Mazdázni fogsz, azt érdemes. Túl kell élni a rookie-t kevés ütközéssel vagy iRating-et kell gyűjteni, hogy jobb splitbe kerülj és ott már kevesebb lesz az ütközés, rajtad áll. Ha felkerülsz a D-be, ami nem egy nagy feladat, akkor már ott a RUF GT3, ha mindenképpen GT3 a cél. Az igazi GT3hoz B-snek kell lenni ami nem egy rövid idő, de legalább megtanulsz vezetni. Ha már most is kiváló autóversenyző vagy akkor hetek alatt ott találod magad.

Költségekkel kapcsolatban sajnos most már érdemes beleszámolni az áfát, ami nem rég óta van, az még rátesz egy kicsit.

Éves költség:
    1. alap esetben 100 dollár, most ugye van akció meg általában mindig lehet találni valamit
    2. iracers.hu-n tudsz kérni évente 50%os kupont, ha tag vagy (3000 Ft), szóval olyan évi ~20 ezer Ft-ra jön ki

Bekerülési költség:
    1. Elején a globál mazdát azt hiszem végig lehet tolni, de a D-s Rufhoz bizony már kellenek pályák ha akarsz játszani. Így hirtelen ha el akarsz jutni a GT3ig, akkor jelenleg Global Mazda -> Ruf GT3 -> Porsche GT3 lehet számodra az út.
    - Ehhez kell 2 kocsi ami ~9k Ft
    - És kell egy csomó pálya. A bajnokság miatt érdemes 8 héten játszani legalább a 12ből. Global Mazdához nem kell pálya az alapokon kívül, Ruf-hoz minimum 5, Porschéhez 6 kell. Idén ezekben van fedés, minden évben más persze a beosztás, hogy minden pályát megvetessenek veled a végén. Ahhoz hogy GT3-ig eljuss kell vagy 10 pálya ami 60 ezer Ft jelenleg (mindenféle akciók nélkül) és ahhoz is kell majd még 3-4 új.
    2. Vagy van a másik olcsóbb megoldás. Nem szabályos elvileg, de vehetsz felhasználót is ahogy én is tettem. Ez sem olcsó, de sokkal olcsóbb. Én 35 ezerért vettem acc-ot 14 vásárolt kocsival és 30 pályával, ami majdnem 200 ezer forintot ér akciókkal együtt. A név átírás sem annyira bonyolult, írni kell a supportnak, hogy ismerős bankkártyájával regisztráltál és megtaláltad a FAQ-ban hogy ilyen esetben lehet nevet változtatni, és ezért szeretnéd kérni a névváltoztatást

- Szóval ha ügyesen csinálod, az elején 50 ezerből meg vagy és utána évi 20-25 ezer Ft.
    - Ha nem akarsz mástól acc-ot venni, akkor indulásként 20 ezer amíg a Mazdában vagy, utána még 40 ezer mikor Ruf-ozol és még 40 ezer mikor Poschéig eljutsz. Csak aztán jöhet a Blancpain gt3 és évente is 40-50 ezer Ft lesz a pályák cserélgetése miatt.

El kell ismerni, hogy jóval drágább mint a többi sim, viszont itt ha úgy akarod este 7től lenyomsz éjfélig 5 teli szerveres versenyt, ahol az első és az utolsó is nagyjából a te szinteden van. Próbáltam én nagyon sok public szervert több játékkal, de a legtöbb játéknál az is csoda volt ha megtelt a szerver és akkor is iszonyat különbségek voltak az emberek között.
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.06.28. 14:25:29
  • GeriDoc
    1.A költségek most már "nagyon magasak". 12 dollár+áfa egy autó, 15+áfa egy pálya. 110+áfa egy év. Vannak kedvezmények, de inkább ezekkel számolj az elején.
    2.A GT3 kicsit arrébb van kezdőként.
    3.A steamet nem nagyon használják, szerintem te se ott indítsd.
    4. Ha nem számít a karrier, akkor inkább vegyél accot, jobban jársz.
  • Nekrofil
    Én is épp agyalok a váltáson. Költségek hogy jönnek ki Neked, hogy kalkuláltál? Elsőkörben GT3-al mennék.

Arról valakinek van infója, hogy steamen való előfizetés hogy működik? Most van egy elég nagy akció, ~10k-ból megúszható az egy éves előfizetés, de ilyenkor kódot kapok, amit be kell írni iracing accounhoz, vagy hogy működik pontosan?
  • tobias88
    Pont ezért váltottam én is, egyszerűen kevés nekem a 2 heti GT3as futam Masters-en (létszámmal annál nem volt gond) meg a bajnokságok közötti 2 hónapos szünet. Rfactor 2-ben is csináltak most ugye 12 órás versenyt Le Mans-ban, összejött 11 autó. Iracingnél bármelyik órában odaülsz 10 perccel a verseny előtt, beregisztrálsz, felkészülsz és mehet is a móka olyan versenyzőkkel, akik a te szinteden vannak.

Azt mondjuk nem értem, hogy a többi sim ezt miért nem próbálta lemásolni. Rfactor 2 simán életképes lenne ilyen formában.

A 70%os törés amúgy azért van Assetto Corsa-ban, mert a minimális ütközések esetén valamiért rosszul számol a rendszer a tapasztalat alapján és egy apró összeéréssel is vége a végsebességnek. Olyan összeérésre gondolok amit az iRacing néha ki sem ír vagy maximum 0x-et ad érte
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.06.28. 10:05:19
  • Alexease
    Tetszik vagy nem tetszik, sajnos minden igy mukodik;) Kell a korites es a sok-sok "egyeb" szolgaltatas is. Nem "azt hasznalja" az ember, de azert szamit.

A jelenlegi rendszer 10 eves. Persze fejlesztettek folyamatosan, de a teljes portal, adatbazis, hitelesites, API mar nem mai darab (amikor valaki sir, hogy igy-ugy lassu vagy halott a rendszer, akkor az ennek is koszonheto). Nehany ezren indultunk, ma mar X szazezres adatbazisuk lehet (a multi regekkel egyutt). A kezdeti tucatnyi tartalom is 10-szeresere nott.

Eppen azert kellenek az ilyen fejlesztesek, mert nem egy atlag program, amit megveszel aztan csinalj vele amit akarsz vagy tudsz;) E mogott azert igen komoly rendszer van. Itt nehany soros benazas a front/back-end rendszerben, a felhasznalok szama es a rendszer terheltseg miatt, mar eleg komolyan erezheto gondot okozhat.

Felesleges ligakkal hasonlitani. Mas vilag. Fix, allando, ismeros arcokkal mindig teljesen mas elmeny versenyezni. Ha mukodik (allando tarsasag, rendszeres versneyek), akkor egyertelmuen jobb!

De ma mar nehez, elmultak a regi idok. Sok a program, sok a lehetoseg, nottek az igenyek, es a lehetosegek is nagyon szelesek. Regen mindenki 2db kormanybol valaszhatott es bamulta az 1db negyszog monitort;) Kulonleges elmeny volt interneten egymas ellen versenyezni.
    Ma mar az ember arcaba tolnak mindent, kismillio program, szerver, liga, auto, palya, sorozat.
  • Alexease
    En sem vagyok oda a mai stilusu web-es, csempes, szines, elnagyolt dolgoktol. De haladniuk kell a korral. A latvany/korites valszeg csak a felszin, mukodesben (foleg hosszutavon) valszeg sokat fog valtozni/szamitani. Pl. hatterben futo engine, nem szukseges ki-belepkedni a portalhoz. De valszeg majd a kulonfele masodik vagy egyeb mobil eszkozok miatt is fontos lesz a rendszer.
  • twinr
    Ezektől a fejlesztésektől nem lesz jobb maga a szimulátor. Pont a csili vili semmire való menüvel meg egyebekkel adja el magát sok szutyok árkád autós játék...
    vicces, fb-n nézem gtr masters szervez endurance versenyeket. Az már durva hogy 130% üzemanyag fogyás, meg gumi kopás, 70% sérülés (LOL), a létszám pedig káprázatos, vagy 20 fő elbohóckodik... mint anno a homokozóban, akkora a kontraszt hogy nincs is értelme összehasonlítani az ir-el.
    sose fogom megérteni az embereket, miért elégszenek meg a homokozóval....
    Nah a lényeg, inkább maradok a mostani formájánál az iR-nek, mint hogy bohóckodni kelljen valami csillogó szutyokban.
  • GeriDoc
    Várom régóta, de egy kicsit félek tőle. Biztos ami biztos, azért egyelőre megmarad a böngészős verzió is. Mindenesetre csináltam helyet a parancsikonnak az asztalon.
    De jó, hogy az rF2 is "visszajött" a meccsbe, PC2 sem ígérkezik rossznak, ott az AC. Úgy érzem magam, mint tízen pár évvel ezelőtt. Mindenkinek muszáj fejlesztenie, vége a 4-5 évvel ezelőtti "úgy sincs konkurencia" lazsálásnak.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.06.27. 23:11:23
  • Alexease
    Elvileg meg iSOON es hasonlo;)
  • tobias88
    Nagyon jó kis cucc ez a Joel Real Timing, én meg is vettem egyből, 15 euró nem pénz érte. Egyik monitoron kint van a timing nagyban, egy régi telefont meg tépőzáras ragasztóval feltettem a T300-ra
  • tbazsi95
    iRacing | Mazda 2017 Season 3 Fixed | #2 | Okayama International Circuit | Balazs Toldi OnBoard
  • tobias88
    iracers.hu-n ha váltasz tagságot 3000 Ftért akkor az 1 évesre kapsz 50%os kupont
  • tobias88
    Gyakran szokott olyan lenni hogy elveszik pár futam az éterben? Volt vagy 11 split, de csak 6 került be végül este 10kor. Persze hogy akkor mentem egy clean racet

Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.06.23. 11:57:17
  • Norbi1990
    Hát leizzasztottak főleg a végén :D

Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2017.06.22. 22:40:36
  • VincentVG
    25% kedvezmény előfizura... ugye jol emlekszem h most mar 50%-os akciokra nem igazan erdemes varni... ?
  • Adam Jonas

Ezt jó hallani, köszi! :)
  • endy papp
    Az egyik szezonban(2-vel ezelőttiben) a végén,beestem az "A"-ban 2 alá így ledobott "B" 2.50 körülibe, a következő szezonban (nem sokat megyek heti 2 kötelezőt,plusz 1-2 verseny ha nagyon olyanom van)nem figyeltem különösebben rá, hol tett hozzá hol ,el vett, a szezon végén,"B"3.86-ig mentem fel ,most az új szezon kezdetén az fogadott,hogy "A" 2.80 ,majd egy skippis futam után most megint "A" 3.46.
    Igazából sokat nem görcsöltem rá,de persze azért ,ha a többiek is partnerek benne figyelek,az X-re.
    Hamar fel tudsz jutni a "B"-be is,az "A"-t picit nehezebb megtartani,ha kicsit elszalad veled a ló,de nagy jelentősége nincs az "A"-nak....
    Eddig a pár év alatt,3x estem vissza B-be ,félig saját hibából.....nem érdekelt a dolog felfogással toltam,de mint írtam megint bekékültem....
  • VincentVG
    Plusz az örök igazság a versenyképességgel kapcsolatban, h nem lehet megúszni a (sok) gyakorlást...
    Nincs mese bele kell rakni a 100+ kört verseny előtt. (legalábbis nekem)
    És ez az amire mostanában nagyon nincs időm..
    Azért nem esek be gyakorlás nélkül, - 30-40 kör megvan mindig - , csak ez kb semmire sem elég komolyabb spiltekben.
    Pontosítok, van ahol a legalsó splitben is esélytelen a dobogó.
  • GeriDoc
    No para, ugyanígy felkerülsz B-be is. Nem is szoktam érteni ezt az SR parát.
  • Adam Jonas
    Alig 6 nap és 12 futammal a hátam mögött immár Class C-be vagyok

C-ből B-be mennyire nehéz felkerülni? Itt már gondolom kevésbé osztogatja a rendszer bőkezűen az SR-t.
  • GeriDoc
    Megyegetek mostanában AC-val, AMS-el, mindkettő tök jó, de amikor visszatérek az iR-hez, mindig rájövök, hogy pillanatnyilag ez a legjobb.

VincentVG. Ez a baj mindig, hogy amíg tök jó vezetni, az lassú. Ha versenyképes akarsz lenni, az már nem mindig élvezetes.
  • VincentVG
    Mi ez? Assetto? :)) (vicc volt)

De h legyen iRacing is: ez a Ferrari nagyon de nagyon bejön, kár h nem vagyok vele versenyképes...
    Nekem elég furcsa ott az IMSA-ban, hogy csak ebben az egy szériában lehet vele menni, kíváncsi vagyok h alakul a továbbiakban.

Én addig is visszahúztam Ruf-ozni. Az én szintemen ott a legélvezetesebb a dolog.. ABS is the KING. :)
  • twinr
    Mit találtam... és nem a project cars fut..
    Michelisz cockpit
  • Norbi1990
    Igen
    A lényeg, hogy amit fogsz csinálni azt határozottan csináld, ne hagyd félbe azt az elkerülő manővert amit már elkezdtél. Határozottan csináld végig, akkor nagy eséllyel megúszod :D
    Ja és még véletlenül se állj meg, valahogy kerüld ki a balesetet. Ha megállsz akkor neked ott véged lesz, ez 1000% :D
  • Adam Jonas

Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2017.06.17. 21:38:20