25347
-
tbazsi95 #23985 -
twinr #23984 jaa, ne fenyegess! :)
mivel jössz, amg-vel? -
twinr #23983 e-e, nem erősíti a kivétel, ez rossz fordítás.
Helyesen úgy szól, kivétel próbára teszi a szabályt!
-
#23982 Ha már IMSA, van egy jó hírem: jövő héten találkozunk Nürburgringen! -
#23981 "Emiatt sokan megelőztek, utolértek, persze hogy valaki meg is lökött, vagy agresszíven támadott.."
Ezt megcáfolandó, hogy tegnap 2x is úgy nyertem 5 helyet, hogy inkább elengedtem 2 embert Na de a kivétel erősíti a szabályt, mint tudjuk :P -
twinr #23980 Csak egyetlen gondolat a kialakult témához amit Ádám vetett fel.
Két dolog miatt lesz jóval kevesebb baleseted később. Magasabb SOF-ban leszel, tanulsz a hibáidból.
Magamon tapasztalom, simán befejezem a versenyeket, egyrészt mert 2500 SOF felett megyek és pl. tegnapi két imsa futamon egyetlen balesetet sem láttam.
Másik, tanultam az eltelt évek alatt. Konkrét példa, eleinte a rajtnál halálra idegeskedtem magam egy lehetséges baleset miatt. Emiatt sokan megelőztek, utolértek, persze hogy valaki meg is lökött, vagy agresszíven támadott (nem volt agressziv, én voltam túl óvatos), és persze szidtam hogy mekkora állat... mostanra beleállok a rajtba, és többnyire még pozíciót is szerzek.
És ehhez hasonlók.. szóval kár idegeskedni.
-
twinr #23979 Zoli ritkán szól, de akkor megéri elolvasni! -
endy papp #23978 Csak két hét ban az semmi.....nekem volt már 2 hónap is....
De az utóbbi időben jól viselkedek így max-2-3 hetet kapok ha nagyon el szalad a szekér....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.07.07. 22:02:11 -
ozoli78 #23977 Én mindíg azt mondtam a kezdőknek , hogy az iR megtanít versenyezni.
Ha kilök valaki érdemes visszanézni a replayt , tanulni lehet belőle.
Volt olyan gt3 as versenyem ahol az előttem lévőnek adtam 12x et .
Órdított a rádióba , nekem dq is lett a vége :D
Nem volt szándékos csak baromira csúszott.
Ja es már volt 2 hét bannom is :D
Nem hibátlan az iR de nézd meg ligákban mi megy , összesegeben verhetetlen , nincs részre hajlás nincs sumákolás nincs visszaélés nincs kiskapu.
Egy dolga van az embernek , versenyezni hotlapozni fp zni.
Mindent elvégez a rendszer helyettetek.
Sajnos vagyis nem ,én mostanában nagyon keveset megyek de ami időt sikerül eltölteni a kormány mögött az nagyon jó.
-
#23976 Na az szép :D -
#23975 Ez amúgy egy igen jó ötlet lenne, de komolyan! :) -
GeriDoc #23974 Így is kell versenyezni. -
endy papp #23973 Akkor épp nem, mert cset banom volt,most már vissza állították 3-4 hónap után....
Mert már ha magyarul küldöm el az anyjába akkor is feljelentenek.....vannak akik direkt erre utaznak,de csak hajrá.
-
#23972 A versenyek utani tablazatba, kellene minden pilota neve melle egy LIKE/DISLIKE gomb, amivel "minositeni" lehetne az embert.
Ha ismet talalkozunk vele, akkor zolddel jelzi a versenyen a neve mellett ha TUTI, es pirossal ha OVATOSAN versenyzo:)))
A globalis hasznalata (mindenki pontozasat beleszamolja) mar nem az igazi, az emberek ossze-vissza nyomogatnak:DD -
#23971 Jajjj, jajj, jajj :D Nem akartam ilyen "háborút" kirobbantani, szóval bocsi, ha végül ezt értem el :D
@GeriDoc,
Nem fikázom v szarozom az iR-t, messze álljon tőlem - de azért vannak hiányosságai, na. :) Ez kérlek szépen nem Rookie verseny volt, hanem Advanced Mazda - ezért sem gondolom, hogy ez belefér, amit az illető művelt. (Adv Mazda-nál ugye minimum C-s jogsi a "beugró".) Azért is vagyok felháborodva az eset miatt, mert a srác annyit nem írt azóta sem, hogy "bocsi", de mint láthatod, a Twitch-en ő nagyba állította, hogy én nem hagytam neki helyet...könyörgöm, amikor már régen mögöttem van, majdnem fél autónyival, miért is kéne helyet hagynom neki? :) És tényleg nem az a tüske a szememben, hogy kilökött, hanem az, hogy nem képes elismerni, hogy elcseszte...
Idők tekintetében: persze, ha WR-t jönnék körről körre, akkor tuti nem lenne gond A magyarok között így is relatíve jó időt jövök a Mazda-val, meg úgy átlagban is, csak elég nagy a szórás a splitekben. Egyik versenyesen majdnem nyertem úgy, hogy 57-es köröket futottam, 2 verseny múlva meg 17. voltam 57-es idővel a 24-ből.
Amit említettél versenyt, 0 incidenssel, nos, ott pedig volt egy elég szoros, körökön át tartó csatám - csak hát ugye itt jön az, hogy mindkét félnek kölcsönösen tisztelnie kell egymást ahhoz, hogy helyet hagyjon a másiknak...én a srácnak hagytam helyet, ha már kezdett szorongatni, pár körrel később fordított volt a helyzet, akkor ő is hagyott helyet. Erről majd feltöltök egy videót, de szerintem ez a tipikusan tanítanivaló volt mindkettőnk részéről.
(És amúgy azon az ominózus futamon is 0 incidenssel jöttem egészen addig, amíg a kedves Tommy To nem gondolta úgy, hogy amikor már mögöttem van majdnem fél autónyira, kanyarbejáraton neki be kell vetődnie, mint egy torpedónak.)
@endy papp,
Ehh, az kemény :D Remélem volt egy pár kedves szavad az illető felé a futam alatt/után :D
################
Amúgy én alapvetően szoktam annyira előzékeny lenni, hogyha valaki nagyon gyors mögöttem, inkább mondom neki, hogy következő kanyarban merről előzzön, mert annak semmi értelme nincs, hogy egy hülye félreértés miatt összeakadjunk, és mindkettőnk versenye menjen a lecsóba. Sokszor van az, hogy nem előzök, inkább várok egy pár kanyart, hogy az ellenfelemet kiismerjem, hogy hogyan mozog, hol gyengébb, stb. Sok embernél én pont ezt nem látom; türelmetlen, és rögtön az első adandó alkalommal (megint lásd csak a lentebbi videómat) előzni akar. Aztán, ha nem jön össze, elkezdi a másikra fogni, hogy nem hagyott neki helyet.
Na de tényleg nem panaszkodni akartam, ha így jött le, akkor sorry - némiképp csak figyelemfelhívásként kívántam megosztani, hogyha összeakadnátok a sráccal, akkor óvatosan, mert nem 100-as :D
-
#23970 Meg persze az ismeretlen technika-faktort is erdemes beleszamolni az eles helyzeteknel. Open szerverek, +90%-ban ismeretlenekkel versenyzik az ember, nem tudni, ki mivel es hogyan tolja.
- Lehet valakinek keves az fps.
- Szar a net-e vagy benazik (lag, torrent vagy egyebek).
- 1db monitoron tolja (harmad akkora latoszog, foleg oldalra, "nulla" nezelodes vagy tukrok) nem 3 bazinagy monitor vagy VR.
- Sokan minden autot pillangoval tolnak, ami macerasabb helyzetekben azrert sokkal stabilabb, es a fektavok is (auto, palya, ember fuggo) rovidebbek lehetnek. -
#23969 Rookie-ban is kizárólag split függő kivel kerülsz össze. Kell egy jó irating és ott is lehet menni clean versenyeket -
#23968 A iRacing lenyegeben egy free szerveres rendszer, annyi kulonbseggel, hogy itt hivatalos, megbizhato szervereket, portalt es verseny szervezest adnak penzert (a tartalom mindenhol vasarlos, csak itt 10-20× annyiba kerul:D). A nagy kulonbseg, hogy mig mashol "nulla" kontroll van a szervereken, itt az iRating/SR/licenc trio ad(hat) valami "onkontrollt" az embereknek. Meg persze a feljelentgetes, mint lehetoseg, de annak csak az egyertelmuen szandekos vagy idiota dolgoknal van ertelme.
Persze a 3 "kontroll" sem teljesen szazas.
A licencek elerhetok valodi versenyzesek nelkul is (eleg a 4 hivataos TT is). Lehet valaki ugy "A", hogy soha nem ment mezonyben versenyt:)
Az SR mar erdekesebb, de aki nagyon raer, sokat megy, ha lerontja kicsit oda figyel, boven tarthato a szinten.
Az iR mar trukkosebb, de az is csak a szerverbeosztasba szol(hat) bele. Ha valaki fun race uzemmodban tolja nonstop a Rookie/D sorozatokat (gyors, porgos, verseny-buli), a licenc meg "felgyult" neki, nulla, komolyabb vagy hosszabb verseny tapasztalat nelkul is beugorhat "probalkozni" meg a Class-A versenyekre is;) Lassu lesz, az OK, de meg veletlenul is csinalhat zuzast, amitol a tobbiek kiakadnak:)
Figyelni kell mindenkire. De mig mas programnal 10-bol 8 emberre, itt eleg 10-bol 2-re;) A baleetek fele meguszhato a "vetlen", megtamadott versenyzo hozzaallasaval is. De ez igazabol is igy mukodik.
Az iR versenyzesnel abban van a felreertes, hogy az iR a befizetett penzert nem szuper korrekt versenyeket kinal, hanem "csak" szervereket, szervezest es a 3 kontrollt. A tobbit az embereknek kell megoldaniuk. -
GeriDoc #23967 Most nézem. Ádám ment egy C-s Mazdát 0 incidenssel, kapott 12 SR-t, meg 38 iRatinget. Mindjárt B-ben van. Hát nem jobban megéri, mint a rookiban szenvedni? -
GeriDoc #23966 Igen, igazad van a versenyszabályzattal kapcsolatban, csak azért írtam ezt, mert mostanában sokan (főleg friss érkezők) elég magas lóról oltják le a másikat, ha az butaságot csinál, vagy hibázik. Egyből óvni akarnak, hőbörögnek, pedig a megoldás egyszerű. Gyorsulni kell, kijönni a rookie szériából, és kisimulnak a dolgok. A versenyzés nem csak abból áll, hogy magadra figyelsz, sokszor kell a másik hülyeségére is készülni. És ez fokozottan igaz egy 1500 iRatinges, rookie versenyen. Amíg ez nem megy, nem hőbörögni kell, hanem megtanulni versenyezni, helyezkedni, figyelni másokra, esetleg kivédeni azok ügyetlenkedéseit. Itt a srác azt gondolta, hagy neki helyet Ádám, és még beszúr. Nem így lett, ütköztek. Legközelebb hagy helyet, ha gyorsabb, úgyis elmegy neki később.
U.i. Az én - általad rossznak vélt - felfogásommal pikk-pakk A licencem volt, soha nem akartam feljelentést tenni, és igazán balesetem sem volt, talán 2-3 még az elején. Ha valaki inkább szeretné járni a belemegyek a szituba-ütközünk-idegeskedek utat, akkor ne éljen az én felfogásommal, inkább hivatkozzon a versenyszabályzatra minden alkalommal.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.07.06. 10:14:03 -
#23965 ne haragudj de szerintem ez egy baromi nagy marhaság. Tehát ahogy te írod ha rookie verseny és 1473 az iratingje a srác-nak akkor nem lehet büntetni? :) Meg ha valaki csak ugyanannyira gyors mint ő akkor nem számít?
Valamilyen szempont alapján azért értékelni kell ezeket az eseteket de szerencsére ezek a szempontok nem azok amiket leírtál hanem pl a versenyszabályzat :D
Teljesen lehetetlen hülyeséget csinált a gyerek amit láttam a videóban, ennyi a történet, szerintem simán mehet az óvás.
Utoljára szerkesztette: oneal1, 2017.07.06. 09:25:39 -
GeriDoc #23964 Felesleges protestelni, ez "versenybaleset". Azért 1-2 gondolat, mielőtt terjeszted a szar a rendszer igét. Ha megnézed az előző "versenyeit" a streamjében, gyakorlatilag lassú is a srác, meg semmi kontrollja nincs az autó felett, 1473 az iRatingje. Eleve egy rookie verseny volt. Az mondjuk érdekes, hogy 2 tizeddel mentél jobbat, mint ő, és a versenyen is gyakorlatilag "meccseltél" vele. Szóval egy kicsit gyorsulni kellene, és nem is találkozol ezekkel, max. a lekörözésnél. A tegnapi Spec Raceren a 6.-at is leköröztük, de minden lekörözött normálisan elengedett, pedig az is csak D class. Az meg, hogy 297 verseny alatt elvergődött az A licencig, az ne zavarjon, majd te is el fogsz.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.07.06. 09:07:01 -
endy papp #23963 Na kérem ilyen az iRacing világa....
Lesznek ennél durvább dolgok is a pályafutásod során ,úgy hogy ne csüggedj.
Nekem volt olyan hogy ugyan az a mókus 3x4x-el kocogtatott meg hátulról épp annyira hogy nem sérült különösebben a kocsi,de 12x-el kellett letolnom a 40 perces GT3-as futamot..... -
#23962 Megtaláltam ezt a majmot, élőbe tolta Twitch-en, a sok okos követőjével együtt meg "elemezgette", hogy szerintük mit kellett volna tennem
4:48:00-tól megy a magasröptű értekezés
Szerintük én tudomást sem vettem róla, és helyet kellett volna hagynom, amikor már majd fél autó távolságra mögöttem volt...hát a pofám leszakad :D :D :D :D -
#23961 Végre sikerült mennem egy versenyt a kupás Porschevel. Nagyon jó ez az autó, meg ahogy viselkedik, az, hogy nincsen ABS külön pozitív, látszik ki mennyire tud fékezni, nem csak taposni kell a pedált, mint GT3-ban. Azt mondjuk nem értem, hogy a kupás Ruf miért nem kaphatott ilyen futóművet, az pattogott össze vissza, ez meg nem. -
#23960 Csatlakozom Robihoz ! Ezért semmit sem fog kapni, de ettől függetlenül jogos a felháborodásod ! -
#23959 Egy jó 10-15 km/h-s sebességkülönbség volt a javamra, nem igazán értem, hogy ebben a helyzetben mit akart, és hogyan is sikerült elmérnie a féktávot.
Mindegy, megóvtam, majd meglátjuk... -
twinr #23958 ne erőlködj, ezért még ejnye bejnyét sem kap. -
#23957 Lehet hogy vette az accot. Nem is volt nagy ütközés, de jól elment a jobb első kerék...
Protest amúgy elég durva dolgok esetén szokott működni csak ahogy olvastam (még egyet nem adtam le), ezért nem hiszem hogy kap bármit is. Elmérte a féktávot... -
#23956 A licenc "semmit" nem szamit az ilyen helyzetekben. Az csak azt jelenti, regebben regiszralt es/vagy sokat tud autozni hogy aranyaban meglegyen a SR az ottmaradashoz. Nem nezegettem amostani lehetosegeket, de regebben meg versenyezni sem kellett e licencert, eleg volt az adott kategoriaban nehany TT. Lehet hogy van nekik A/B, de talan csak alsobb kategoriakban fun race-ernek (mas program helyett, kint ez nem olyan draga, mindig van szerver). Az ember szamit, az meg mindegy hogy Rookie vagy Pro. Persze feljebb aranyaban kevesebb az idiota es a figyelmetlenseg, de mindenhol, mindig, mindenkire figyelni kell:) -
#23955 Próbálok :D Nord nincs meg még sajna :/
Viszont nálam most telt be a pohár, úgyhogy le fogom adni életem első protest-jét. Eléggé gáznak tartom, hogy az olyanok, mint a lenti videóban szereplő úriemberek A 3.x licenszekkel rohangálnak, én meg még mindig C-be szívok
-
GeriDoc #23954 Ne csinálj 5X-et versenyenként. Ha sok sr-t akarsz, akkor indulj a Nordschleifen (általában D-s szériák), és elég végigkocognod kevés x-el, és adja az sr-t. -
#23953 Class C-be mivel lehet sok SR-t szakítani?
Time Trial-al kapok 0.02-0.03-t/alkalom, versenyhétvége esetén meg ott tartok, hogyha kvalin van 2x, meg futamon is 5x, akkor ez a csodálatos rendszer vonja lefele tőlem az SR-t. :S -
GeriDoc #23952 Vagy a könyvtárában az iracingsim64dx11.exe-vel indítsd el. Mint a többi játékot. -
#23951 Thx! -
#23950 Time Attack / About Time Attack / Launch Time Attack -
#23949 Lehet hülye kérdés, de ezt az új UI-t hogyan lehet előcsábítani? Egyelőre még nem sikerült rájönnöm :/ -
#23948 Ez egyelore csak preview, vagyis meg 1-2 amire lesz belole valami;) De mar ezt is legalabb 3-4 eve csinaljak (tervezik:D). -
#23947 Remélem jó sokáig megmarad a régi UI mert ez az új eléggé borzalmas és bugos -
Morgolodo #23946 ...mert a VLN is érdekel minket...
Milyen jó is az. Szerintem életem versenyét mentem a hétvégén. Pont a 6 óráson nyaralok, pontosabban érek haza. Lehet, leszek olyan állat, hogy a vasárnap hajnalin elindulok.