25347
  • csige791
    én is, bár nem tudom mennyire lesz időm használni
  • kigyi
    Előfizettem megint egy kicsit 3 hónapra küldtek valami kódot és 8 USD fizetendőért úgy láttam megéri.
  • symbol
    nah nekem proci benn, játék pörög, fasza. :)
    80-100 körül van az FPS, egy valamit vettem vissza, a részletességet a visszapillantóban ami virtuális, a sima nincs bekapcsolva. és 4x + 4x-en mentem.
    előbb 3,6-ról felhúztam a procit 3,8-ra, azzal nőtt valamennyit az FPS majd még lehet tolok rajta még egyet.

az ati hd 4890-es (vapor-x-es) viszont nagyon melegedett. a régi procihűtőmről leszedtem a ventit, amit aztán belógattam egy "madzaggal" a VGA hűtőjére nézve. rögtön -10 fok minden értékben a GPU körül. fasza. :D

a mugen 2-es CPU hűtő meg brutális. mondjuk nem volt annyira egyszerű felrakni... meg összerakni a gépet. :)
  • pointer4
    Te autóval kanyarodsz a WC-ben ? :D

Az inputlag az nem a monitoron/tv-n múlik csakis ?
  • idevman
    Szeretnem hasznalni a VSync-et mert nelkule, foleg kanyarokban szetcsuszik a kep:

http://www.overclock.net/attachments/graphics-cards-general/106180d1240223886-screen-tearing-overclocked-cpu-ggdsg_19.jpg

Bekapcsolva viszont iszonyatos input lag lep fel. A kormany elforditasat csak tizedmasodperces kesessel koveti a monitoron lathato virtualis kormany. A fejlesztok is elismertek, hogy bizonyos rendszereken fellep a jelenseg. De hogy milyen rendszert kene epiteni amin nem, arrol nincs info.
  • Alexease
    Ezert hasznos a vSync, igy a monitorhoz van allitva a sebesseg - se tobb, se kevesebb. Persze, ha valakinek >120Hz a CTR, akkor nehezebb az FPS-t elovadaszni:D Nalam 75Hz-es a TFT, annyit megy is fixen a progi.
  • pointer4
    Max, hogy ne essen 60 alá sosem :D
    De ez monitoról is függ, csak a gagyi LCD-k tudnak max 60at. Képcsövesem simán visz 160Hzet :D
  • LESCO
    A monitor másodpercenként 60-szor frissít... Minek több FPS, ha úgysem látod?
  • pointer4
    Szerintem elég lenne annyi, hogy sohase menjen le 60 alá. Konzoloknál is bevált ez a koncepció, olyan szép folyamatosak rajtuk a játékok. (kivéve amelyik nem)
  • symbol
    hát nemtom, emberfüggő. :D de szerintem iracingben 70 alatt már gáz néha. Érezni néha hogy belassul, nincs meg a sebességérzet. Persze van olyan haverom aki FPS-nél sem érzi a 15 FPS-es szaggatást, dehát az hülye is. :D
  • Ginger17
    Amúg mennyi az ideális FPS? Perzse tudom, hogy ez hülye kérdés, de hozzávetőlegesen mi a "játszható" normál szint?
  • symbol
    kevés hát :)
    de már játszható, úgy hogy csak alapon megy a processzor órajele és még mindig csak kábé 50%-osan van kihasználva a VGA. Most 3 GHz-en megy a kétmagos, a régi 3,2-re volt húzva, de természetesen az újabb a gyorsabb. Ma ezt az újat ha felhúzom 4Ghz-re, akkor tuti ki lesz hajtva az a VGA és megjönnek a 100+ FPS-ek. :)
  • Ginger17
    55? Nem kevés az egy picit? Én meg presztízskérdést csinálok belőle, ha egy kanyarban leesik 100 alá...
  • pointer4
    Ahhoz mán hűtés kellesz :D
  • symbol
    jaja :D alap :D
    de azért fasza lesz, felrántom holnap a procit 3,8-ra vagy 4-re, aztán szerintem repülni fogok :)
  • pointer4
    Jeheheheh :D
    Most akkor kellene egy új VGA :D
  • Me Ga
    Ugye-ugye?
  • symbol
    jelentem zsir az új proci :D
    semmit nem tuningoltam rajta és máris játszható a játék max grafikán is folyamatosan 55 és afölötti FPS-el.
    sajna a régi procihűtőm (cm hyper tx2 patentos csatolása ótvar szar) ezért a biztonság kedvéért veszek egy komolyabbat holnap. most alapórajelen már 50 nagyritkán 70%-os a GPU kihasználtság, viszont elég durván néz ki minden árnyékot bekapcsolva a gamma :D nah jó, annyira nem üt, de már hozzászoktam az alacsony részletességhez... :D
  • csige791
    Versenyezgetek nk pro-val. Ha majd ir eléri fizikában a szintjét akkor átnyergelek ir-re. Nem vita indítónak szántam, tudom, hogy sok mindenben jobb ir, és most is azt mondom, hogy a kettőből esetleg 3 ból (lfs) kéne csinálni egy szimet.
  • idevman
    Nicholas Pinney
    Posted: May 10, 2010 4:13 PM

At the moment, for iRacing, going to a quad-core with comparable per-core speeds won't make a large difference. We mostly make use of two cores; we're working to use more cores, but it's not a simple problem.

That said, it'll help a little now, and should help more 'soon'. If you're thinking just of the sim for this upgrade, it's probably worth waiting until later, but if you're considering for gaming in general, it would be a nice update.

We are working to spread the sim across more threads; I can't say when this will bear fruit as I don't know, though. I'm working on moving sound to its own core, but it's taken so much longer than I expected that I don't want to offer a date, although if you don't get anything by year's end I probably deserve the sack.

http://members.iracing.com/iforum/thread.jspa?messageID=1123643#1123643
  • atyka
    Versenyeznék, ha elindulna... :S
  • pointer4
    döngöljél :) amíg megteheted :D én meg irigykedek :D
  • symbol
    megjegyzem szerintem mindenki versenyezzen, az iRacing tipikusan az a "játék" ahol mindig lehet és kell is valamire várni. az élet meg rövid, várjon a halál. :D nekem megjön a procim azt döngetem is majd a V8-ast ezerrel.
  • symbol
    ahelyett hogy versenyeznél :D
  • csige791
    nekem most levan járva az elofizum. varok valami ertelmes fejlesztesre.
  • symbol
    késő este majd még én is ránézek :)
  • VO101 tvr
    Neked sikerült már elindítani ezt a programot? Vki más esetleg segíthetne, megköszönném.
  • atyka
    Semmi...tűzfal, vírusirtó kikapcs, leszed, iracing reinstal...semmi. A support meg pont ezeket írogatja, de hát már kipróbáltam, nem segít...egyszer már volt valami ilyen gond, lehet, hogy éppen nekem, vagy csak olvastam itt...de nem tudom, mi volt a megfejtés. Pedig valamelyik nagy öreg megoldotta...
  • symbol
    wow, nice. te tiszta kütyübuzi vagy :D bár már biztos mondták :D

az eredmény meg kurvajó, 5760*1080-ban azért már tuti fog izzadni az a VGA. Sőőőtt...

atyka: passzolom, böngésző újrainditása, kilépés a webes felületből aztán bejelentkezés utána újra próba?
  • pointer4
    Na mind1, egyedül köröztem Road American Corvette-el.
    1920*1080 minden full, csak a belső tükör nem vót :D
    91, 137, 113.383 min/max/átlag fps

Prociból tényleg csak 2 magot melengetett.
    A videókártya se nagyon izgult, inkább 60%-körül volt, majd ha 5760*1080-ban küldöm :D, ha lesz türelmem már a cockpitet befejezni :D
  • VO101 tvr
    Hogyan is kell ezt a progit beüzemelni?
  • atyka
    Basszus, nem tudok menni...valaki plíz... :)
  • symbol
    mármint most "hardveres" :D
  • symbol
    LOL :D V8-al bemész valami edzésre és lesz zsúfoltság :D
    úgyis meg akartad venni tudom :D
    eredmények jöhetnek mindenkitől :)
  • csige791
    Uh... bocsi, látom mér linkelték, legközelebb előbb olvasnom kéne :)

De az enyém legalább Magyarul van. :)
  • csige791
    Ir Rivals (HU)
  • atyka
    Sziasztok,

van valakinek tippje, mi a gond, ha a "Test car on track" simán elindul, de minden más esetben (Prac, Qual, TT, Race) csak egy popup-ot kapok, miszerint "Could not connect to server."?

Köszi...
    a
  • pointer4
    Van valakinek linkje egy zsúfolt replay-re ? :)
  • Alexease
  • pointer4
    Azt hitted már megjelent valami, amiről lemaradtál ? :D