25347
-
Én főleg a NASCAR miatt akarok elkezdeni komolyabban iRacingezni :-) -
#11064 A mostani 2 eves elofizetesi dijajl, minusz a 2 ev alatt visszaversenyezheto osszeggel (amit persze csak levasarolni lehet, de megis "kezzelfoghato") havi ~4$. Ha emelle egy liga szervez egy bajnoksagot, heti 1 futammal, "sajat" szerverrel (host), 10 emberrel, akkor az havi plusz 1$. Vagyis havi 5$-bol 2 evig korlatlanul lehet indulni tucatnyi iR sorozatban, napi 24-ben, plusz heti egy bajnoki futam. (Persze, a megvasarolando cuccok mas kerdes, de az csak egyszeri;P).
Talan mar nem olyan veszes, aki komolyan gondolja, kivitelezheto.
De tuti, hogy lesz ennel olcsobb is. -
idevman #11063 En 104 ezer forintot koltottem az elmult 2 evben iRacing-re. Oval-bol semmit nem vettem meg, kiveve 2 roval-t ami kellett a road sorozatokhoz. A Jetta sem erdekel. Tobbnyire kihasznaltam a 3 es 6 tetelhez jaro kedvezmenyeket.
Mai arakkal es szorgalmas reszvetellel biztos, hogy fele ennyibol is kihozhato. -
#11062 Meg sem;)
Most latom csak, hogy valoban csokkentek az arak;) Tenyleg 11.95$ az auto es kedvezmennyel 8.96$ :) -
idevman #11061 Nem, ezek a minden kedvezmeny nelkuli arak az egy evvel ezelotti arcsokkentes ota. -
idevman #11060 Olyan szivesen kidobnam a PC-t, ha az iRacing mondjuk PS3-on futna.
Elonyok:
- Egy csucs VGA kartya arabol 2 db PS3-at lehet venni.
- Mindenkinel ugyanaz a hardver, nincsennek kompatibilitasi es FPS gondok.
-
#11059 De az mar a 100%-Club kedvezmennyel ertendo;) -
#11058 Osszeadtam az utolso evad (2009. juniustol) vasarlasaimat kivancsisagbol.
Osszesen 202$-t fizettem ki. Ebben benne van az egyeves elofizetesem (ami akkor meg "draga" volt) 156$, es a mindenfele kedvezmennyel megvasarolt cuccok (6 auto, 8 palya). Vagyis, ha az elofizetest nem szamolom, csak a tartalom vasarlast, akkor ~14$-ra jon ki darabja, ugy hogy az elofizetes "ingyenes":) Ha meg versenyeznek is rendszeresen, akkor elvileg ebbol meg lejonne 40$ :) -
idevman #11057 Minden auto $11.95 (kiveve ami ingyenes)
Palyak $11.95 - $14.95 -
#11056 jogos. de közben erősödik a laptop/pmp/teló fronton is a vga, meg a 3d teljesítmény. mondjuk az még távoli jövő, de tegyük fel tökéletes grafikai megjelenést lehetővé teszi egy lapos vagy egy teló. ki a franc fog PC-t gyártani? :)
mondjuk lehet kevesen. bár nagy monitorok mindig is lesznek max laposra dugnám majd és onnan futtatnám az iracinget.
bár öcsém tényleg nem egy pc buzi, de pár éve ha asztalit vett volna tuti nyomatná pár játékkal, mivel koleszos, igy inkább a hordozhatóság mellett döntött, mert már megtehette. laposon meg sajna nem is próbálkozik már játszani, az övé még nem tart ott, hogy normálisan futtasson egy komolyabb vagy újabb FPS-t mondjuk.
nah de azért kiváncsi leszek mi hogy alakul majd, meg bocs a kicsi offért. :)
ui: azért nagyon várom már hogy pl 3D-ben kipróbálhassam az iracinget. az midurva lehet, esőben, leszakadó alkatrészekkel felém perülve... hmmm :D -
#11055 De azok, akik ezeket a marhaságokat használják pc helyett, úgy is min lámák. Jó PC-t sose vettek volna. Nem is nekik gyártanak csúcs kártyákat.
Az, aki eddig is a vásárlóközönségnek számított, az úgy is vesz drága kártyát. Ha meg kiöregszik, és nem vesz majd komoly HW-t, akkor jön helyette az ifjú utánpótlás. -
#11054 de ti nem értitek. tesóm és anyám sem vett már asztali gépet inkább egy lapost vettek tavaly. miért? mert elérhető áron volt már jó teljesítményű. 5-10 éve sehol nem volt ennyi és ilyen pmp, teló, net-, notebook meg tökömtudja. így akkor/azóta naná, hogy nem veszített azóta jelentősen a pc ipar. de majd fog. ez biztos. és elég rövid időn belül.
letojom mikor ki mondta, egyszerűen én is látom a saját szememmel, hogy kezd aktuális lenni a probléma, hisz most terjednek és erősödnek ezek a multikicsi-mindent-tudó kütyük, rengetek alkalmazással, online játékkal és sorolhatnám... -
#11053 Akkor latnod kell az arakat;)
De van "uj" penz visszateritos/szerzos dolog is (ha meg nem lattad): ha 1 szezonban min 8 kulonfele versenyt mesz, teljesitve a futam legalabb 50%-at, ami hivatalos pontozasnak is szamit, akkor 4 szezon alatt (1 ev) max 40$-t lehet "visszakapni" (iR dollar, vagyis vasarlasra, elofizetesre hasznalhato fel.) -
#11052 szóval megveszem a kocsit és mehetek Rookieba? -
#11051 Körbe körbe, karikába :D -
#11050 Értem, mert az van hogy nekem van profilom már, de kb egy év nem használtam, azt úgy néz ki a héten lesz pénzem erre.
Nascarrozni szeretnék, ahhoz milyen út vezet? -
#11049 Sehol;) Legalabbis publikusan nem tudok rola. Csak a mar iR elofizetok (tagok) latjak azoknak a tartalmaknak az arat, amelyek meg nincsenek meg nekik. Ha mar meg van valami, nem lehet (?!) megnezni az arat.
Az autok altalaban 15$, a palyak bonmyolultsagtol fuggoen 15-25$ kozott vannak. De ebbol meg esetleg lejon a csomagkedvezmeny (3 vagy 6 darab eseten), a 100% klub kedvezmeny (ha az ujdonsag elott mar minden tartalom meg van) es esetleg az akcios promocios dij, ez altalaban 6$ kedvezmeny kombo vasarlas eseten (pl. most a Ford Mustang + Mid Ohio, 100% club-bal 14$ volt - ~1700 Ft/db).
-
#11048 Hol lehet látni egy autó és pálya árlistát? -
#11047 Annyira haldoklik mint az autóipar :D -
#11046 "a pc-s játékipar haldoklik"
10 éve ezt mondják. Túl sok pénz van ebben hogy csak úgy hagyják meghalni. -
#11045 oké, de nézd azt, hogy 10-15 éve, nem lehetett telefonon netezni (akár flashes oldalakat nézni), akkor nem vágtak hozzád laptopokat viszonylag olcsón, akkor nem voltak ilyen ipadkütyük meg etc.
bár ezek grafikai teljesítménye még jó ideig nem lesz az igazi, ám ott az nvidia tegrája (2es) is, kis kijelzőn simán jól megy majd egy komolyabb 3D-s játék is.
mondjuk eddig is csak a PC HC játékbuzik vettek közép és felső-kategóriás kártyákat... azok meg gondolom ugyanúgy pcn akarják majd nyomni. ha lesznek rá normális játékok... :/
persze ugye nem mindegy, hogy egy 4 colos valamin, vagy mondjuk 6 monitort összetolva tolsz valami játékot. nah mindegy, csak érdekes lesz. az a gond, hogy a pc-s játékipar haldoklik szerintem. ha nincs jó játék, akkor az ember minek vegyen jó videókártyát? mert ugye az nvidia sem az iracingesekből fog megélni az tuti, hiába néz ki úgy hogy az iracing tiz év múlva is itt lesz. -
VO101 tvr #11044 Nem eszik azt olyan forrón... Mondtak már ilyet sokszor az utóbbi 10-15 évben... -
#11043 nem akarom az ördögöt a falra festeni, de idővel egyre drágábbak lehetnek még a gyengébb VGA-k is. miért? mert egyre kevesebben vesznek majd asztali gépet és abba igazi kemény VGA-t, nem kell annyit gyártani majd, magyarul ritkaság lesz, drága.
kicsit gáz jövőt látok magam előtt szimulátor/pc/hardver vonalakon. -
#11042 valaki megrendelte már a könyvet? amazonról mennyi idő míg ideér? -
#11041 jaja, nah az jó lenne :D
amúgy mutatok srácok valamit: vettem használan ugye egy sapphire 4890-ese vapor-x-es kártyát. de gecihangos volt a venti, mármint a fordulatát nagyon fel kellett vennem hogy normális hőfokon legyen a kártya, aztán cseréltem rajta hűtőt, itt szerepett kapott a flex is :D meg minden hülyeség. az eredmény ez lett: link
cserébe a GPU nagyon jó hőfokokat tud, annyira nem vészesen hangos a kártya igy már, egyedül a memória hűtőbordái kicsik, ezért azok felmennek néha 92 fokig is :/
azon még eszkábálnom kéne valahogy.
a konkluzió az, hogy a 4870 is tuti eléggé melegszik, meg igy nagyon hangos is, én a helyedben egy 5770-est vennék, és azon tuningolnék kicsit. jó lesz az egy ideig.
aztán ha erősödik a forint és nem balf*szoskodnak a politikusok, és még lejebb is megy a 5850 ára azt vennék. a másikat meg eladnád, beszámittatnád :)
4870-el sok baj lenne szerintem jó kártya az is meg a 4890 is, de tényleg hangosak és melegek (kivéve a TOXIC verziójú.
amúgy tényleg nőtt az iracing gépigénye (de szebb is lett azért), anno majd maxon futott 8800gt-vel, most meg már jelentősen butítani kellett. -
#11040 Alex, nagyon beleloholtad magad :D Küldök egy nyugtatót :D -
#11039 Ha masert nem is, a jovobeni fejlesztesek, eroforrasigenyesebb dolgok miatt, erdemesebb elore vasarolni. Jobb ha van benne tartalek;)
Kellemetlen lenne, ha megerkezne az iRacing-be a valtozo idojaras, eso, haze-, flare-, blur-, hdr efffekt, tukrozodesekkel, melysegelesseggel, dinamikusan mozgo, valtozo felhokkel stb., es vissza kellene venni az efektekbol, mert nem birja a kartya;) -
neilszab #11038 Hát én most egy 512-es 4870 és egy 1 gigás 5770 között örlődök... az 5770 jóval kevesebbet fogyaszt, 1 gigás, de drágább is, szimulátoron kívűl mással nem nagyon játszok...szóval kérdés hogy megéri-e a drágább kari..
Köszi a helpet -
#11037 nem szükséges, de ajánlott az 1 GB. máshogy fogalmazok inkább: a legtöbb 512 MB-os ma már kevés a játékhoz 1680*1050-ben a szép grafikához. Értem ez alatt a geforce 8800-at pl. ati 4850 még elmegy. talán a 4870 a legjobb 512-es kártya hozzá most. Azzal elég jól megy egy erős procival. -
idevman #11036 Nem sajat labor, de azert nagyon meggyozo:
-
neilszab #11035 Hmmm-Hmmm.... hát márpedig lassítani nem fogok! :P :D
iR-hez mennyire szükséges 1 gigás videókari (nem full HD), vagy nem lényeges az eltérés egy 512-eshez képest?
Köszi -
#11034 Ettol meg lehetne olcso(bb), de talan majd kesobb...
Az autok is igy keszulnek, azok is millimeter pontosak, minden alkatresz kulon kulon, tomege, csatlakozasa, adatai, vetett- es onarnyekok stb. Egy-egy auto is fel evig keszult, minden adat hivatalos, liszenszelt, kozvetlenul telemetriabol, ha kell alkatreszenkent;)
Amugy az iR-nek van sajat gumifizika-tesztelo (keszito, vizsgalo, analizalo stb.?!) kezi-keszuleke is;) Az igazi versenygumikat tudjak feltenni, porgetni, forgatni, terhelni, kozben jonnek az adatok: homerseklet, kopas, torzulas mittudomenmegmi;) Most keszitgetik az "uj" gimifizika cuccost, ami mar - elvileg - teljesen ezekre a meresekre fog tamaszkodni. -
#11033 Már legalább érteni, mér kérnek érte ennyi zsét :D -
#11032 -
Me Ga #11031 Nagyon köszi, este kiprószálom. -
santibi #11030 Szia!
Nos. Keréknyomás az alap nem vagyok most otthon de asszem 165 kpa. Ki csit lehet rajta emelni esetleg. Hátul 8-as érték a jo szinte minden pályán. Kicsit nehezebb kezelni de ez a leggyorsabb. Rugó 6x minimum ennyi, de ha emeled a lassu részeken jobb a kigyors. Arra figyelj még, h a gázrol a lábad szinte soha ne vedd fel teljesen. -
Me Ga #11029 Köszönöm, mindet nem próbáltam, de volt 1-2 olyan, ami másik pályán jónak tűnt, itt pedig nem. Aztán lehet, hogy csak fáradt voltam már tegnap este. -
#11028 Probald ki ezeket: http://igarage.uw.hu/index2.php?car=1 -
Me Ga #11027 Öööö, tizedről persze... -
Me Ga #11026 Te vagy az én emberem...
Ráadásul én úgy érzem, hogy a pályától függően ezek a kicsi változtatások elég sok tozedről döntenek.
Szóval ezért kérnék Brands Hatch-hez skippy setupot! Plz