25347
-
#11305 Ez szép és jó, hogy kéthetente hatalmas orgazmus, de azért nah. a netkarproba még egy bajnokságot sem tudnánk összehozni, se mi magyarok se senki. innentől kezdve én inkább naponta rárántok párszor. :D
egyébként iracing alatt is van elég adrenalin, hiába javithatsz ha következő futamon, ha látod, hogy épp elég magas az iR akkor nagy tétje van annak a futamnak, aki ott elől végez az sokat javithat a bajnokságban a helyzetén. más kérdés, hogy én is elégedetlen vagyok az iracinggel.
egyszerűen nem értem mit és hogy csinálnak. ennél több kell. mindennek fejlődnie kellene, grafikusan is, élményileg is, de egyre csak toldozgatják... és nah. fos. vicc, hogy arra se futotta, hogy néhol felbukkanjon a nap, vagy a hold, vagy megmozduljon valami is a pálya szélén. 2002 környékén ezt bírták a gépek akkor ma is bírnák... -
neilszab #11304 Hát ez hatalmas! -
#11303 Fura de kb egyetértek veled, de (ez a szokásos de ) mondok egy hasonlatot.
Ha van egy nagyon fullos csaj kurva nagy csöcsökkel, de sajnos csak hétvégente ér rá, akkor mit választasz?
Csak kéthetente dugsz egy fullos csajjal, vagy naponta akár 5x is kiverheted?
Ugye ebben az esetben az a szép, hogy mi játékosok meg is dughatjuk a csajt két hetente (lfs, nkPro), de eközben akár naponta 5x ki is verhetjük (iRacing).
Mindkét esetben az eredmény ugyanaz, viszont a kurva jó csajnál mérföldekkel jobb a feeling.
Én ezért csinálom azt, hogy tolom valamelyik szerintem legjobb szimet kéthetente (közben gyakás), de ha nagyon hiányzik egy kis adrenalin, akkor tolok valami poén iR futamot.
-
#11302 NFS World jó poén. de ugyanmár. hol lennének ott olyan korrekt versenyzők mint amilyet majd még ma este be fogok videóban linkelni? és hol lenne meg az a szint? hhol lenne ilyen FFB, hol lenne ilyen netkód, hogy centikre autózhatok nyugodtan több autó mellett?
amúgy nem vitatkozom én veled, netkar Pro szimuláció terén szerintem is jobb. nem is ez a vita tárgya. csak nincs benne potenciál. miért? mert nincs AI, és online ellenfelek is alig vannak. Én és 2 műszakban nyomom, 3 nap meló, 3 nap itthon, igy én mindig máskor érnék rá futamra, a ligás szezon egy részén nem tudnék ott lenni. iracing ezt is megoldja, még a PRO versenyeken is részt tudok venni, 3 időpont közül egy majdcsak jó lenne.
Amúgy még az sem vita tárgya, hogy a netkar-nak van e jövője. Lehetne. de jelenleg nincs. iracing statisztikái javulgatnak, egyre többen vagyunk, szépen lassan, egyszerűen nem tudsz nekem még egy ilyet mondani, amivel ilyen jó az online versenyzés, és még a munka és az időbeosztás sem jelent nagy gondot.
f1 2010-et meg majd meglátjuk. még visszatérő vendég lesz úgyis a megjelenés után. :)
én kívánnám leginkább a netkarnak hogy induljon be, de pénz nélkül nem lehet. és én örülnék a legjobban egy komoly konkurenciának az iracinggel szemben. dehát nah. nincs és nem is lesz egyhamar. :( -
#11301 Na ez az amit nem akartam.
"star mazdaval bármelyik este olyan futamot tudok menni egymás után négyet ötöt, hogy kettéáll a fülem. hiába lenne jobb (vagy jobb most) a netkapro meg a tökömtudja, ha sehol semmi ellenfél, vagy hetente csak egyszer kapok adrenalinbombát, mig iracing esetében ez akár sokkal többször is lehet. hát igen, egy igazi drogos sem éri be egy idő után néha egy-egy adaggal..."
-Egy szim nem attól lesz jó, hogy minden este tudok vele menni kurva jó futamot. Végig toltam 1 idényt Star Mazdaval (is), és nagyon élveztem. De ha most megyek két kört nK F2000-el majd azonnal átülök a Mazdába sajnos nevetségesnek hat az egész. És nem azért írom ezt, hogy itt nagyokat mondjak vagy ilyesmi, egyszerűen ez az érzésem. Szecsit rábeszéltem, hogy vegye meg nK-t és ő is elismerte, hogy komoly nagyon.
Van még jó sok olyan játék amivel akár 5 percenként is mehetek kurva jó futamokat, de ettől nem lesz se jó se komoly szim. Ajánlom figyelmedbe a hamarosan érkező NFS World-ot.
F12010 meg nem érdekel, nekem elég annyi, hogy codemasters van mögötte, ezek amihez nyúltak tönkre baszták.
Legjobb példa erre az Operation Flashpoint, de kb az összes újkori címükkel ez a helyzet. Ennek ellenére kifogom próbálni, és szerintem még játszani is fogok fele, de csak játéknak fogom felfogni nem szimulátornak. Ha tévedek, itt fogok elnézést kérni tőled nyilvánosan. -
#11300 nah az ilyeneket szeretem. én leírtam valamit levezetve magyarázva, erre jössz te is... magyarázd el milyen hülyeséget írtam le vagy miben tévednék nagyot? -
#11299 Ne vitázz Symbol-al, én már rájöttem, hogy semmi értelme, olyan mint egy fék nélküli vonat, csak a sínen megy :D Rá kell hagyni :D -
#11298 szóismétlés meg fogalmazás rulzik, dehát siet az ember, evan'. :) -
#11297 nem minsősitenélek, hogy látatlanba leirsz egy játékot. arról nem beszélve, hogy általában analog karral, vagy billel vagy nemtommivel mentek vele. iracinggel is lehet úgy menni, hogy elhányom magam a látványtól.
az meg totál téged minősit hogy nem mész bele egy vitába. mert nincs miről vitázni.
star mazdaval bármelyik este olyan futamot tudok menni egymás után négyet ötöt, hogy kettéáll a fülem. hiába lenne jobb (vagy jobb most) a netkapro meg a tökömtudja, ha sehol semmi ellenfél, vagy hetente csak egyszer kapok adrenalinbombát, mig iracing esetében ez akár sokkal többször is lehet. hát igen, egy igazi drogos sem éri be egy idő után néha egy-egy adaggal...
mellesleg f1 2010 után valszeg jön az f1 2011. és igen, a dodi játékában előbb lesz ideális iv, koszos, poros iv, meg minden ilyen apróság, mint az iracingben. ha az AI korrekt és jó gyors lesz, akkor buli lesz a mindenféle változó körülménnyel. mellesleg többször elmondtam már, hogy lehet szimesebb is a gamma, az f1 2002 is egy nagy kiadótól volt és mégis az lett az "alap" a nagynevű gp4 helyett.
más kérdés, hogy online a codemasters játéka sem lesz igazi, de igenis, valamilyen szinten biztos páratlan lesz. grafika, hangulat, élmény, vizuális effektek (eső brutális), a pályák akár jobbak is lehetnek mint az iracingben (hiszem bár lézeres mindkettő), de a codermaster játéka alatt dinamikus minden, így sokkal valósabbnak hat a pályán menni!
én továbbra is maradok az iRnél, de kicsit elkeserit ez a helyzet -
#11296 Attól nem lesz valami szim, mert lefizetnek egy 20-ad osztályú volt f1-es pilótát aki elmondja, hogy mennyire élethű a játék. (Davidson) -
#11295 Nem kezdek bele ismét egy ilyen vitába, mert teljesen értelmetlen. De azért annyit megjegyzek, hogy ugye ezt az f1 2010-et csak viccnek írtad?
Amikor még nem voltak videók, csak hírek már akkor leírtam, mert a codemasters mára elérte, hogy a neve garancia legyen a szép de fos játékokra. Bár ez így nem teljesen igaz, mert játéknak jók a programjaik, de szimulátornak nagy nullák.
Most hogy már vannak videók is f1 2010-ről meg már szerintem mindenki számára egyértelmű, hogy egy nagy fos lesz az egész. (szimulátoros szemmel nézve) -
santibi #11294 Ma este indítunk egy hosted szervert.
3 óra gyakorlás
25 perc qual
22 kör verseny
Pálya: Summit point raceway
Repülőrajt lesz.
18 órától indul a gyakorlás
Autók:
Spec Ford
Legends
Skip Barber
jelszó: magyar
gyertek minél többen -
#11293 netkar pro nem ellenfél. rfactor 2 sem. szart nem ér a szimuláció ha nem tudok olyan futamokat tolni mint iRben kétóránként. Akkor már inkább f1 2010...
ha nem áll be valami komoly támogató a netkarhoz, vagy az rfactorhoz és nem tudnak komolyan belekezdeni egy hasonló rendszerbe akkor nem lesz egy komoly ellefél sem.
mondom ezt úgy, hogy az iR néhol nevetséges szintű. szimulációnak nevezzük, holott lófaszt se szimulál komolyan. a pályák adottak, naná, hogy a mai világban meg lehet csinálni jól őket. az FFB és a netkód oké, bár utóbbi régen is jó volt, szóval ejh.
Valamit ki kell majd találniuk idővel mert röhejes lesz a statikusság.
-
#11292 SoftTH :) -
#11291 Lefordítottam a frissitési lista egy részét -
#11290 Az lehet a baj, hogy már az elején elbaszták. Mármint, hogy nem volt felkészítve az engine, ilyen fejlesztések befogadására. Mondjuk ezt az engine-t nehéz is lett volna felkészíteni, mert már a kezdetekkor elavult volt.
Szoval egy ilyen dinamikus cucc berakása teljesen újraírt motorral lehetséges, ami kurva nagy meló lesz, ami rengeteg lóvé, ráadásul ha az rFactor 2 hozza a megfelelő szintet, ráadásul kb 10-20 ezer forintért, akkor necces lehet iR jövője.
Kunos meg fejleszti az ugyanilyen weboldalas interfészt nK-hoz (kitudja mikorra készül el) és ha hasonló rendszerre csinálja meg akkor megint csak cumi, mert nK jóval előrébb jár mind fizikában mind vezetési feelingben, tartalomban mondjuk lófasz, ráadásul ezek a konvertált pályák nem túl jó minőségűek.
LFS ről meg még nem is beszéltünk, mert azon is dolgoznak. -
#11289 Csak nehany kort teszteltem par autoval kulonbozo palyakon, azert van nehany erezheto valtozas. Legalabbis azt hiszem;))))))
A valtoval nincs gondom, eddig is "normalisan" valtottam. De a "lefulladasgatlo" automata kuplung/fek meg mindig bekavar es/vagy a hajtaslanc meg mindig nem teljes (kiporgetve sebessegben, kuplung be, fordulat leesik alapjaratra, kuplung fel, es "beragad" a kuplung, mig hozza nem erek a gazpedalhoz;D)
Az ejszakai palya valoban szep, de hat egyedileg keszult;) Igy evekbe telne minden palyahoz ejszakait csinalni, a dinamikus napszak es a fenyszoro meg teljesen futurisztikusan hangzik;D
Ha itt lesz is valaha esos palya, az valszeg ugyanigy kulon betoltheto, statikus esos/vizes, csillogos, csuszos lesz. Szerintem a dinamikus idojarast, felszarado ivekkel es egyeb finomsagokkal hosszu idore el lehet felejteni (vagy orokre):) -
#11288 Az SK gumijai nagyon nem ilyenek voltak! Az éjszakai Richmondtól meg elájultam, teljesen hihetetlen a látvány. -
#11287 a gumi viszont a szimulátorok szégyene. ennyi idő alatt szart se javult érdemben. se grafikailag se sehogyan. -
#11286 Ez teljesen logikusan hangzik:))) -
idevman #11285 Szerintem szandekosan nem inditjak el. Kicsit nyugodjanak le a nepek miutan meglattak az uj build-et. :) -
#11284 Oválon a Nationwide, Roadon a C6R-el lesznek fix setupos versenyek. Ezekkel az a baj, hogy nulla versenytávval lesznek, még a setuposak legalább kétszer hosszabbak lesznek. Az autó biztos, a táv amire csak úgy emlékszek, mintha. -
#11283 a fórummal ennyit baszakodni...
mintha valami nagyon komoly cucc lenne... -
#11282 Igen. -
#11281 Most mar road-on is lehetseges a fixed setup. Nem teszteltem, csak a beallitasokbol latom;) -
Me Ga #11280 Köszi!
Szóval, ha DFP-m van, akkor a Windowsban állítsam nyugodtan 900-ra?
Ekkor ha az adott autó kormánya nem tud ennyit, akkor a játékban, csak addig érzékeli az elfordulást, amennyi annak az autónak a kormányszöge?
A további forgatás már nincs rá hatással?
Jól értem?
-
idevman #11279 Nalam is eltunik idonkent. Meg biztos reszelik. -
idevman #11278 Szia,
maxra kell allitani a kormany elfordulast. A szim kalibralas kozben felmeri, hogy mennyit tud a kormany. Az info birtokaban kepes ugy kirajzoli a virtualis kormanyt a kepernyore, hogy az mindig annyira van elforditva mint a te kormanyod.
Ket problema lehet ezzel:
- Ha a te kormanyod tobbet tud mint az eppen hajtott autoe, akkor nem fog fizikilag megakadni, hanem tovabb fordul, mig a kepernyon nem mozdul a virtualis kormany a hatart atlepve.
- Ha at te kormanyod kevesebbet tud mint az eppen hajtott autoe, akkor nem lesz 1:1 a kormanyod es a virtualis kormany kozott a kapcsolat, a hatarok fel egyre tobbet fog fordulni a virtualis mint a tied. -
#11277 Alex: azt olvastam hogy oválon lett eddig fixed setup. A mostani már Road-ra is érvényes, vagy ott maradt a piszkálhatóság? -
#11276 Csak nálam hal le folyamatosan az iRacing oldala? Egyszerűen nem akar rendesen működni ma :( -
Me Ga #11275 Sziasztok!
Nem az update-tel összefüggő, de szeretném megkérdezni a nagyérdeműt, hogy Ti hány fokra állítjátok a kormányt mondjuk skippy-hez és/vagy mazdához? Kíváncsi vagyok.
Köszi -
#11274 hát viszont azért nem ártana ha rafikailag is fejlődne már a cucc.
nem is szó szerint grafikát értek, hanem hangulat. a GP4-ben már villogtak a vakuk meg minden, de itt minden olyan statikus hogy hihetetlen. Azt sem tudom elhinni b*ssza meg, hogy ilyen árak mellett nincs pénz egy grafikusra aki az egeket "rajzol", készít, meg tényleg egy kicsit fokozza azt hogy nem egy steril szaron versenyzünk... -
#11273 Szep kover update (755MByte):P Szinte mindenbe belepiszkaltak, tovabb fejlesztettek, javitottak, vannak azert ujdonsagok is.
Persze, mint mindig, minden ujitas, valtoztatas, fejlesztes erosen kerdeses, kinek mi tetszik, mit hogy sikerult (egyelore) megoldaniuk. A valtonak mar ideje volt, hogy belepiszkaljanak, de a leirasbol is latszik, van meg rajta mit csinalni;) De legalabb elkezdtek.
A kamera a szokasos, de mar egyre kevesebb;)
A Chat sem rossz, bar eddig nem neztem milyen volt, de az Admin resz mar kielegitonek tunik. Vannak, akiknek valszeg ez hianyzott a legjobban;)
A Telemetry API-rol gozom sincs, de ugy nez ki, egyelore a kulso fejleszteseket preferaljak... Ez is valami.
A toresekkel kapcsolatos meghibasodasok majd kiderul mennyire szamitanak.
Az uj setup-ok, autokinezetek, fejlesztesek alapbol szuksegesek.
A Fixed Setup lehetoseg ismet hasznos, valszeg eleg sokan vartak;) -
#11272 más lett, de verseny közben nem hiszem hogy annyira zavarná az embert. igy is el lehet váltani gond nélkül ugyanúgy mint eddig. Érdemben nem változott semmi. Mármint ha a "vezetési kényszert" nézem. Az új menü szebb, jobb, ahogyan az oldal is profibb lett. a gumi az gondolom maradt ugyanolyan szar, még nem néztem utána min változtattak. -
#11271 Jó, sokat nem mentem vele de hirtelen nagy változást megéreztem és rossz írányban. Lehet hogy csak fura és majd megszokom de a kocsi tutti lassult ezzel a megoldással:) -
#11270 Csak annyi hogy rángat a kocsi váltásnál:) -
#11269 Mi a baj?
-
#11268 Nem nemjó sz.r .os............... Mazdát legalábbis elcseszték. Akinek nem 3 pedálos cucca van szerintem emgszívta legalábbis nekem ez igy nemtetszik :) -
#11267 GTR-Mastersen olvastam, jól hangik. -
#11266 Sziasztok! Nekiállok január óta visszaolvasni, aztán go újra! Ahogy olvastam, ma megint új dolgok kerülnek bele a játékba!