25347
  • Alexease
    Csak uj elofizetesnel fog mukodni;) Ezt tuti, hogy kiprobaljak sokszor, ne legyen bugos, mert sokat buknanak rajta:DDD
  • kigyi
    Végigpróbálgattam így lejárt előfizetéssel az összes promo kódot, de semmi. Nem működik egyik sem :(
  • VO101 tvr
    Én is kaptam kérdőívet, pedig lejárt már az előfizetésem...
  • Alexease
  • symbol
    csak azok kaptak lehet akik versenyznek is XD
  • kigyi
    Random küldték csak ki, nem mindenki kap, de semmi fontos csak kis infó kik is használják a szimet.
  • IsTiB
    Akkor úgyis megkapjátok majd:)de semmi érdekességről sem maradtatok le
  • Alexease
    Ja, el is felejtettem irni, hogy nekem nem mukodott a kerdoiv, valszeg valami dinamikus tartalmat is atvinne a linkeleskor (hogy figyelje ki, mire, mikor szavaz), ami nekem nem volt hozza;)
  • pointer4
    Én sem kaptam, nekem iiis :D
  • IsTiB
    Elküldtem a kérdőívet p.ü-ben :)

Nekem az is elég lenne ha lehetne használni a promóciós kódokat meglévő felhasználóknak is. Akkor tökéletesen elégedet lennék mindennel
  • Alexease
    En meg nem kaptam kerdoivet:/

Lassan azon is elgondolkodhatnanak es/vagy lehetne peticiot inditani, hogy ha mar valaki egyszer elofizetett min. 3 honapra, vasarolt is hozza cuccokat, akkor utana, ha kesobb nem fizet elo a szolgaltatasra, attol fuggetlenul, egy bejelentkezes utan, azert offline tudja hasznalni a programot. Kicsit pihen, nincs ideje az online futamokhoz, de azert szeretne neha gyakorolni.

Ha csak elofizetesi dij lenne, ingyen tartalommal, akkor nem lenne gond a jelenlegi redszerrel, de igy, ilyen mennyisegu tartalommal (most mar bo 100E HUF felett lehet), kicsit kellemetlen ha csak ugy all a cucc;)
  • IsTiB
    Egyszer kipróbálom én is:P Ott szépen lekanyarodok és megszámolom hányan jönnek utánam jó móka lesz:D

Amúgy az a kérdőív nem rossz. Ahova csak tudtam a legkisebb pénzösszeget adtam meg hátha megesik a szívük szegény embereken és olcsóbban hozzá lehet majd jutni a dolgokhoz
  • symbol
    beszarás
  • pointer4
  • Alexease

Jo sokat gyakorolhattak erre a palyara?!:))))))
  • IsTiB

Hehe egyik fórumon találtam szerintem egész mókás
  • kigyi
    Kaptam közvélemény kutatást az iRacing-től, sajnos most nem arra kíváncsiak mit fejlesszenek még... .(
  • symbol
    én ezt hallottam többektől, egyébként nemtom. igazad lehet, de nekem DF Pro után bőven jó még a GT. :)
    mindegy, előbb utóbb úgyis kiad a logi is egy jobbat, ami nekem is megfelel, akár a codival akár nélküle. :)
  • tilus
    Nincs nagyobb gond a pedállal, ezeket az egyszerü dolgokat ugyan meg kell csinálni, de állítható a pedál ezért ennyire tuti szétszednéd egyébként is.
  • tilus
    Bocs, hogy kijavítalak, de a DFGT nem finomabb a G25-nél, sőt..

Felfogatás valóban gagyi fel kell csavarozni, support szintén gagyi, bár én kierőszakoltam amit akartam, de logitechel jelentősen egyszerübb volt a dolog.
  • Alexease
    Van egy alig hasznalt DFP-m is (a G25 elott vettem 2-3 hettel), az is jo, de azert annal a G25 nagyobb, kemenyebb;)

A kijelzo azert szokott erdeke lenni egyeseknek, mert sokan kikapcsoljak a kormanyt a jatekban, csak a sajatjukat latjak a monitir elott:)

Hogy mi lesz a Logitech/FOM/Codies egyuttmukodesbol, az meg kerdeses. Ahoz nagyon be kellene jonnie az F1 2010-nek;) Azert egy hardware tervezese, legyartasa eleg kolseges;)
    Raadasul, elegge korlatozott a hasznalata a formaja, kezeloszervei miatt. Bar aki megszallott F1-es, annak tuti bejonne;)
  • Alexease
    Ezert sem eroltettem eddig a Fanatec cuccokat;) A pedal tetszik, az jo lenne, de en is hallottam, hogy piszkalni kell.

A kormany is jonak tunt, de tudtam, hogy foleg osszerakasi, anyagbeli minosegben jobb, es nehany szolgaltatasban. Nekem a G25 szaraz, eros, nyers FFB-je tetszik:) Minden kavicsot erezni a palyan:D Es ha tul sok, akkor ugy is lehet allitani a csillapitasat.

Egyelore, amennyit hasznalom, a G25 nekem boven jo. Talan kesobb, ha lesz idom foglalkozni vele komoyabban, akkor talan egy pedalsor (nyomaserzekeny) es egy normalisabb H-pattern/Seq valto jo lenne.
  • symbol
    DF GT-m van, azon szerintem több a gomb, meg jobb is, meg modernebb is.
    nekem nem jön be ez a design, hiába eredeti.

alcantara bevonat szép és jó, tuti jó lehet, de tisztogatni kell, vagy kesztyű ugye, mindenképp macera. :) de persze jó, elismerem, minőségi tuti, ahogy az FFB is tuti jó és finomabb, de a DF GT is finomabb a g25-nél, szóval annyival azért nem lehet jobb. :)

kormányszöget nem is sokszor szoktam állítani, főleg egy járgánnyal tolom egyhuzamban, egy programban. :)

kijelző engem nem érdekel, az ott van a műszerfalamon, vagy a virtuális kormányomon. olyan mintha még egy szélvédőt akarnék rakni a monitorom elé, miközben az már ott van a gammában grafikailag. :D

felfogatása sem a legjobb alapból.

én nagyon bizom, hogy a codi egy exkluzív, majdnem felső-kategóriás kormány ad ki jövőre. naiv vagyok tudom, de hátha. :)

szervizelés megint hátrány lenne a fanatec-nél ahogy írtad. :)
  • tilus
    Ebben nem bíznék.

Nemtom milyen logid van, de a fanatec kormányon a G25-nél sokkal több gomb van, a G27-nél meg sokkal jobb minőségüek a gombok és szintén több van belőle. Nekem 2 gondom akadt a cuccal:

1. A force feedback erős, de szintén picit erős a csillapítása a szijhajtásnak, ezért iR alatt minden autó kb ugyanolyannak érződik. Mindenképp megszokást igényel Logi után.
    2. V1 elektronikája egy megbízhatatlan szar, egyenesen se akar menni, menet közben ujraujra kalibrálja magát és másoknál egyéb rendellenességek is adódtak, én nem vártam ki..

Előnye viszont számos van:
    1. 30centis kormány alcantara bevonattal, nagyon igényes, szép, korrekt fogásu, és pontosabban lehet vele kormányozni mint a 27centis G25-el
    2. Szijhajtás finomabb, sokkal kevésbé darabos mint a G25, sokkal halkabb is. A G27-hez lehetne hasonlítani, de annál erősebb, és nincsenek hirtelen rángatások. Egy jó szervós kormánymühöz erősen hasonlít.
    3. Sok gomb, korrekt minőségben (10gomb+1 pov)
    4. Menet közben is állítható kormányszög, FF, meg minden más is..tehát nem kell kilépni a programból még alt+tabozni sem kell többet
    5. Kijelző ugyan pici, de jobb mint a semmi a G25-n
  • symbol
    imádlak, kössze. :) jó lesz felkészülni akkor. :)
    kormányon filóztam is, de áhh. nem tudom. nem lett volna ugye drága, de nah. login jobban a gombok, meg én ugye bizom abban, hogy a codi jövőre egy erős középkategóriás f1-es kormányt dob a piacra a logival karöltve, nah de majd meglátjuk. :)
  • tilus
    Itt van a szét/összerelés video guide: http://www.youtube.com/watch?v=54iQktxDQOM
  • tilus
    Ez a kis PU szivacs genya + egy pici rugó adja a pedál ellenállását. A pici PU szivacs egy perselyben csuszkál, de a kenőanyag amit használnak elég szar és akadozik, darabos a pedál. Ezért kell vmi jobb cuccal olajozni. Motorolaj nem vált be, müszerolaj viszont nagyon is.

A PU szivacsot azért kell picit fazonra vágni mert a széle a nyomástól felpöndörödik és szintén nem kivánatosan darabossá teszi a pedált, ezt konkrétan a fanatec support ajánlotta megoldásként!!

A két megoldás együttvéve viszont vajpuha, finom mozgást eredményezett.

A kormányon is érdemes lett volna elgondolkoznod..+120 euroért elég sok jó feature van benne, bár..az FF eléggé más érzés mint a logi cuccok, és a megbízhatósága is kérdéses, de talán a V2 már tényleg jobb ilyen szempontból is, majd beszámolok róla ha megérkezett a V2 upgeade..V1 konkrétan használhatatlan szerintem.
  • symbol
    wow. ez frankó, de ezekre miért is van szükség? :D meg megcsinálom amit linkeltél képet, vagyis megcsinálnám, de ez mi is? :D a pedál alkatrésze? Thomas videója? sorry, de nem vágom, nem néztem utána, igazából nem is olvastam hogy így "tuningolgatni kell"

előre is köszöntem! :)
  • idevman
    Ez sajnos nem vitas. :(
  • tilus
    SZARUL, de nagyon nagyon szarul..lfs és netkar is jobb ebből a szempotból :)
  • Alexease
    Koszi, igy ertettemm tudtam, irtam korabban en is;)
    A kuszasag inkabb abbol adodik, hogy hogyan oldja meg a program.
  • tilus
    Utána már finoman fog müködni a pedálod. Utána már csak a megfelelő pedálerőt kell belőni. Én annyit csináltam, hogy megkerestem azt az poziciót a potméteren amit még pont ki tudok nyomni (izomból). Ez lesz a 100%, ehez képest iRacingben még lehet alul kalibrálni akár autónként is.
  • tilus
  • tilus
    Amíg megjön a pedál szerezz müszerolajat, amikor megjön a cucc akkor Thomas videoja alapján szedd szét, tisztitsd meg olajozd ujra és csináld meg ezt:

• tilus
    Alex irtó egyszerü a szitu:

Dallara és Jetta teljesen elektrohirdaulikus szekis, tehát egyáltalán nem kell semmi trükk, olyan mint előtte, megnyomod a gombot és azonnal vált.

Nascar autókban és a lotusban egyenes fogazásu H váltó van ami nem veszi el autómatikusan a gázt felváltáskor, tehát felváltáshoz el kell venned a gázt egy pillanatra. Visszaváltáshoz el kell venned a gázt majd, pici gázfröccs, hogy a fordulatszám kb jó legyen.

A spec fordban és a mustangban sima utcai szinkronos H váltó van, itt kuplungolni kell, de pl visszaváltani elég gyorsan lehet kuplung nélkül is, mert nagyon leegyszerüsítették a kuplung nélküli visszaváltás lehetőségét..csak pici fröccs kell hozzá.

Többi autóban szeki váltó van, felvátáskor csak a Skippinek és a legendsnek kell elvenni a gázt, a többiben az elektronika megteszi helyetted. Visszaváltani pedig úgy kell hogy nyomva tartod a gombot aztán felengeded a gázt majd pici gázfröccs.

Ennyi..a problémákról viszont oldalakat lehetne írni, nem az a gond hogy autó kuplung van álló helyzetben..bár ez is ciki, de mint írtam, fel lehet váltani revlimiteren gázelvétel nélkül, lehet padlógázon kuplungal váltani a mustangban, felfelé is lehet úgy váltani, hogy előbb teszed sebességbe és utána kuplungolsz, és ezt visszafelé is megcsinálhatod...teljes agyrém, ráadásul HA profin egyidőben akarod csinálni akkor el fogod rontani a váltásokat néha néha..jobb ha előtt váltasz és utána játszol a gázzal, kuplungal és innentől kezdve az egész egy hányás.
  • Alexease
    Le van irva, de nekem egy kicsit kusza;)
    Sajnos keverve van, hogyan kell az igazival valtani; hogyan kellene a programban segitsegek nelkul, normalis, meglevo kontrollerrel; es az is, hogyan ha nincs megfelelo kontrollerunk es/vagy segitsegeket hasznalunk;)

De igazabol mindegy, mert ahogy irtam, a hianyzo hajtaslanc-modell miatt (allohelyzet, kuplung stb.) meg kicsit kaotikus.
    Latszik, hogy meg mindig nem es/vagy elszamolja, mert pl. a felporgetett motort kikuplungolva, leeresztve alapjaratra, aztan felengedve, ugy marad a fordulat barmeddig, motorfek nuku;D
  • tilus
    Renato a mazdához tényleg nem kell kuplung, fel és le is simán lehet kuplung nélkül váltani. Ez igaz az összes többi autóra is, a spec ford és a mustang kivételével, én speciel a mustangban is csak felváltáskor kuplungolok, mert picit egyszerü lett a kuplung nélküli visszaváltás.

Csak én érzem úgy hogy ez a váltó model egy fos, és elrontotta az autók többségét? Ovál autókban kiváló a váltás, csakúgy mint a Jetta és a Indycar, de az összes többi ilyen vagy olyan szempontból el van ronta.

Nevetséges, hogy felvátáshoz elég betenni a következő fokozatba, aztán várni amíg eléri a revlimitert. Szintén vicces, hogy visszaváltáshoz beteszem fokozatba és késöbb nyomhatok egy kuplungot vagy csak elég ha felengedem a gázt és közben két kézzel a kormányt markolom.

Szintén szánalom a Spec ford és a mustang szinkronos váltója...ezer évig tart egy váltás, és ezerszer elrontom, pedig...azért elég sok éve vezetgetek ilyen H váltót..
  • idevman
    >normalis real leiras sincs, melyiket pontosan hogyan kellene.

A release notes-ban eleg jol le van irva, hogy melyik valtot hogy kell hasznalni. Azutan egy lista is van, hogy melyik autoban milyen valto van.
  • Jacek
    Van most jo akce?
  • Jacek
    egyszeru felprofi kategoriaban a kiraly:)