25347
  • symbol
    azért kössze a fáradtságot :)
  • Alexease
    Megneztem, nalam is mukodik, valszeg a frissites volt a ludas;)
  • symbol
    pfú, most műxik, letöröltem aztán újraraktam mert szerintem az az auto frissités tett be neki. faszás. devárom már az f1-et, bárcsa lenne kétszer ennyi szabadidőm XD
  • symbol
    jaa, azéé :D én sem vagyok pro, csak az ideális időmet jobban látom (mert ugye itt rengetek kis szektorra bontja a motec a pályát), meg másokkal összevetve itt jobban látni, hogy hol is cseszem el. :) nah mindegy, még gyaksizok egy kicsit, aztán megpróbálok holnap futamozni silverstonban, remélem nem cseszem szét a váltót futamon XD
  • Alexease
    Mar 2 eve is volt az iRacing-hez telemetria, a DriftBox, az mukodott.
    Majd megnezem ezt a MoTeC-et is, annak jo a felulete.
  • Alexease
    Csak vicceltem;) Nem probaltam, nem hasznalom, nem vagyok annyira pro;) AIM-ot hasznatam regebben, de azzal sem jutottam elorebb;)
  • symbol
    motec cuccről. "initialization failed. refused connection" amikor elinditom a kis progit. pedig első nap még ment faszán, be is lehetett exportálni a motec i2pro-ba.
  • Alexease
    Azt sem tudom, mirol beszlsz;) Vagyis, nem tudom:)
  • symbol
    franc essen bele ebbe a telemetriás nyavajába, hogy nem exportálja az adatokat már kifelé játék közben.. nálatok megy?
  • gviski
    Nem akartam okoskodni SRY
  • VO101 tvr
    Okoskodsz itt... Legalább elolvasnád amiket leírok... Inkább meghallgatnád a tapasztaltabb emberek tanácsait. Ha a Legends-nél jársz, nem hiszem, hogy évek óta nyomod...
  • VO101 tvr
    Hát éppen ez az. Ahhoz, hogy több sorozat versenyébe is be tudjál ugrani költeni kell. Olyan 20 pályát kell beszerezni és 2-3 autót mondjuk C-licece-ig. Számoljátok össze...
  • Jacek
    ez olyan mint amikor elindult:) azt sem tudtam mi van solticeval nyomtuk, el sem olvastam mit hogy kell, vettem nascart, meg mazdat azota sem menem veluk versenyen:D:D:DD mert azota nincs elofizum...
  • gviski
    De nem kötelező mindent megvenni :-) Én a NASCARhoz vezető utat járom, és csak arra fogok beruházni ami kell, Jelenleg csak még a Legans Carral megyek, mert hiába venném meg a Late Model-t még nincs meg a kellő jogsi hogy versenyezzek.

Szóval szerintem akinek van pénze arra hogy legyen gépe és internetje annak van arra is hogy versenyezzen, és ahogy Alex írta ez felnőtt hobby
  • Alexease
    Termeszetesen, a 24/24 csak lehetoseg;) De minnel tobb sorozat van, annal nagyobb az eselye, hogy barmikor indulhat valahol. Persze csak akkor, ha tobb minden is erdekli, es nem csak egy sorozatra koncentral.
    A lenyeg, igaz hogy 4-5x annyiba kerul itt az eves elofizetes, mint egy masik program ligajaba, de mig ott max. heti 0.5-2 futam van, itt naponta egyet biztos hogy talal.:)
    Persze igeny fuggo, mert akinek eleg egy-egy sorozat egyevre, egy egy-egy futam 1-2 hetre, annak valoban "felesleges".
  • VO101 tvr
    Azért a 24/24-es versenyek alapból nem állják meg a helyüket. Mondjuk úgy, hogy elméletileg van lehetőség ennyit versenyezni. Gyakorlatilag 8-16 óráig senki nem indul a versenyeken.
    Én másfél év alatt közel 150e ft-ot költöttem és nincs meg minden autó és pálya még ennyiből. Én kibírtam, nem fájt, de Magyarországon ez a többségről nem mondható el szerintem.
  • Alexease
    Aki mar dolgozik annak van/lenne ra penze. Az eves elofizetes, evi plusz 3-4 uj autoval, tucatnyi plusz palyaval, a kedvezmenyekkel, havi 3-4000 Ft-ot koltseg. Amiert 24/24-ben versenyezhet.

Ezt "felnott" hobby-nak kell tekinteni, nem 12 egy tucat szamitogepes jateknak, es akkor mar nem is olyan draga;)

Persze vannak, akiknek valoban nem fer bele - sok gyerek, munkanelkuli, minimalber stb. - de ez minimalis reteg. Elnezve sokaknak ott van az auto, a bazinagy TV, a kulfoldi utazasok, alairasaban a rendszeresen fejlesztett atomeromu, evente uj telefon, hetvegi sokezres bulik, es meg sorolhatnam.

A problema inkabb abban keresendo, hogy vannak akik lazan megmagyarazzak maguknak, hogy megeri, es konnyeden kikohogik a 150-200000-et egy foss telefonra, de software-ert mar a 2-3000-et is sajnaljak;)

Termeszetesen, ezek peldak es tisztelet a kivetelnek.
  • gviski
    arra van pénz amire akar az ember. ha azt vesszük alapul hogy mennyien dohányoznak és így mennyi pénzt költenek el a káros szenvedélyükre. Én nem dohányzok és a káros szenvedélyem a szimulátorozás, és szerintem így is kevesebbet költök erre mind ha dohányoznék és venném mindig az újabb 600ft-os doboz cigit.
  • VO101 tvr
    Az a lényeg, hogy ha nem tudsz kb egy éves időtartamra olyan 30-50e ft-ot könnyűszívvel költeni erre, akkor hozzá se kezdj. Az egyik legjobb program jelenleg, de magyarországi szemmel g.cidrága.
  • gviski
    Szerintem simán megéri az árát, és nem kell megvenni mindent, csak ami neked kell. Én a NASCAR felé vezető utat járom, így csak azokat a kocsikat és pályákat fogom begyűjteni ami ahhoz kell ;-)
  • Alexease
    Alapbol kapsz nehany palyat es nehany autot, azzal el lehet lenni 2-3 honapot, ha valoban szeretsz versenyezni. Aztan valoban vasarolgatni kell, minden palyat es autot egyenkent, de "normalis" haznalatban honapokig kitart egy-egy auto a hozzatartozo palyakkal, ha az ember a rendes bajnoksagokon resztvesz.

Nem ugy kell tekinteni a programra, mint egy masikra, hogy kapsz tucatnyi autot es 100 nyomvonalnyi palyat X forintert, hanem kifizetsz X forintot a szerverhasznalatert, a versenyek szervezeseert stb, es olyan autokat, palyakat, sorozatokat veszel meg, hasznalsz, amit akarsz. Ha nem erdekel az oval vagy a formula, akkor nem veszed meg, nem hasznalod.

Persze, igy is draga, de ez nem az "ezt most begyujtom, mert ez nekem kell" kategoria jatek. Szimulator, minden betu es millimeter liszenszelve van, laserscannelve, honapokig, akar 6-12 honapig keszul egy-egy auto hozza, valoban olyanokkal, akikkel mashol csak reklamoznak;D

Raadasul folyamatosan, 3 havonta frissitik, bovitik az engine-t, a szolgaltatasokat, masodpercre pontosan.
  • SirAlo
    hat ha 5$/ho lenne az egesz jatek minden autoval es minden palyaval nem lenne olyan draga, de pl. az oldalukon 12$-t ir es azthiszem hogy ha bejon egy uj auto vagy palya kulon meg meg is kell venni:(
  • Alexease
    A banner alatt van a verseny, szerver, a bajnoksagok, futamok beosztasa, ott lathato, mennyi fele autoval, palyan, milyen idokozonkent vannak futamok. Leszamitva a ritkabb, nagyobb sorozatokat, igazabol minden oraban, minden szerver tele van (10-30 ember, palyatol, futamtol fuggoen).

iRacing_2010_Season_3_schedule
  • Alexease
    1 honapos elofizetes van 5$-ert. Ingyenes lehetoseg nincs. Sokat kiprobalni amugy sincs mit rajta;) Ha az NR2003, az LFS, a netKarPro tetszik/tetszett, akkor ez is fog, utana ezert a penzert 1 honapig napi 24 oraban online versenyezhetsz.
  • SirAlo
    valami trial nincs a jatekbol? vagy valami lehetoseg hogy kiprobaljam?
  • Alexease
    iRacing Williams F1 Teaser #2

• pasztor
    ha a kormányon lévö gombra gondolsz, az a rádió.
  • Solt
    Az ott középen légszák? :D :D Linkeld be GTS topikba, hogy akinek eredetije van, az most kap egy ilyet ajándékba! :D:D

( Te figyu már csonti... mabo nem válaszol! :(( )
  • pointer4

Nascar kormány, Nitro gombal :D
    link
    Vagy Ikarus :D
  • kigyi
    Kezd kicsit mérséklődni a dolcsi ára. 3 hét alatt 14 Huf az eltérés. Mi történt? Kicsit furcsa, csak nem a forintunk erőltette meg magát?
  • Me Ga
    Köszi, megvizuálom.
  • symbol
    jah persze paypal-*en keresztül. tök egyszerű.
  • Alexease
    A FVA-ban (nKP+F1 :P) is nagyon jo (lenne) ez a fizikas fejmozgas! Csak ott kicsit elbenaztak (szokas szerint), mert a sisak tetejen levo kamerara tettek a nezopontott es kicsit tulzasba vittek a mozgat (allitani sem lehet).

Remelem, nem olyan komplex feature, es bekerul a kovetkezo iR update-be, hasonloan a kamerahoz, splittime-hoz, reszletesen, allithatoan;) Bar, az eddigieket latva, kell nekik vagy 3-4 update;PPP
  • symbol
    turpin.stephane @ free . fr -re kell küldeni €10,00 EUR-t. Aztán küldi is a cuccot. Részletek: itt
  • Me Ga
    Sziasztok! Szóval hol is vehetem meg ezt motion cockpit view-t? Csak videókat és leírásokat találok róla mindenhol... Köszi.
  • symbol
    jaja, nagyon frankón működik. :D
  • symbol
    kössze :D megpróbálom :)

amúgy iracing-hez "van már" motec i2 pro, majd nemsoká kipróbálom. :)
  • pointer4
    Ez mindenhol így működik.
    Egy játék általában 4 játékvezérlőt tud csak használni, az ötödikkel már nem foglalkozik.
    A termékek firmware-jében van egy Device ID, amit a gyártó ad meg kénye-kedve szerint. A windows, pedig ezeket figyelembe véve rangsorolja növekvően. Na most ha veszel egy gagyi vezérlőt (legalábbis én csak a gagyi joypadommal jártam még így) azok mindig a sor elejére ugranak.
    A játék pedig úgy jegyzi meg a konfigot, hogy első eszközről a hármas gomb a gáz mondjuk. Ha a gamepadod előre ugrik, akkor is a hármas gomb lesz a gáz, még mindig az első eszközről... csak az nem a kormány :(
    Tehát ha újra beállítod, jó lesz, mert akkor a második eszközről lesz a hármas gomb. Cserébe ha kihúzod a gamepadot, megint bajban leszel :D
    Inkább arra találj nekem választ, hogy ha 6 eszközöm van, akkor hogy állítok be nekem tetsző sorrendet :D
  • Alexease
    iRacing F1 Williams kepek: HSW.hu
  • symbol
    vettem egy gamepad-ot, funból néha fifázok két futam között meg meló után, és a problémám az hogy ugye most akkor rá van dugva a fanatec pedál, a kormány és a gamepad, nah most az iracing a kormányt ilyenkor elfelejti ha elinditom. ki kell húzni azt a nyavajás gamepadot. vicc, hogy 2010-ben itt tartunk. ha valaki tud valami megoldást, annak előre is csók! :)