25347
  • Jacek
    Na en tuti kiprobalom kolcson monitorokkal:) 5850-em van 5870 frekin:)
    Megnezzuk AMD oldalrol Phenom II 955 BE proc 4Ghz:)
  • yodamastah
    Display.hu itt vettem 3db monitort, volt vagy 10db amikor megvettem, meg valogathattam is hogy hol legyen a pixelhiba :) (az egyiken meg se talaltuk, az van kozepen hehe). Sajnos eyefinitynel mindharom monitor ugyanaz a felbontast kapja, azaz elvileg egyforma monitorok kellenek. Tudom draga moka ez, enis szep lassan rakosgattam ra ossze a penzt, de nagyon jo igy menni, nemcsak elvezetes, versenyeken nagyon hasznos a 135-140 fokos valos oldaliranyu latoszog.
  • sanzik
    köszi!
    nem baj hogy hosszú,de legalább igy egyértelmű
    Jacek kölcsékhatékony receptje az volt,hogy 24-es full hd középre két oldalra meg 19 collos 4:3-as moncsik mert ezeknek egyforma a magasága kb.
    Mondjuk mindezt használtan már nem is olyan elérhetetlen.
    van ennek valami hátránya szerinted?
    Amúgy meg ha bele fogok ilyenbe ugyis külön gépet kell építeni neki külön szobába...
  • cselt
    Csak halkan kérdezem, hogy hol lehet ilyen olcsón pixelhibás monitort venni? :)
  • yodamastah
    Igen ott gyakorlatilag tok jol be lehet loni a bezelt is meg a monitorok szemtavolsagaval a tokeletes (valos) latoszoget, es a 3 kamera szoget is. Az eredmeny egy termeszetes latvany, torzitasmentes keppel.
  • yodamastah
    Hat igen ez fajdalmas pont.A valasz roviden: i5-750 4ghz + Ati 5850.

Hosszabban: Eloszor is en 61 fps-re maximalva jatszom. Vsync nekem nem jonbe az input lag miatt. Ha nincs fps limit az megint nem jon be, mert ha 100 fps ala esik, akkor ilyen 70-80 magassagaban marhara akad. 61-nel meg csunya tearing van neha, ez is zavaro de ez kevesbe zavar, mint az akadozas. Szoval marad a 61, mint nekem legjobb kompromisszum, erre probaltam jo gepet epiteni..

A 3 monitorhoz kell legalabb egy ATI 5830. Nekm 5850 van, de az 5830 is tuningolhato kicsit. A 3 monitoros a feladatra mar az 5850 teljesitmenye is eleg bika. Nekem 8xfsaa-val megy 5760x1200-ban ugy, hogy szinte minden maxra van kapcsolva (volumetric shadow nincs abba beledoglik), meg a tukrok frissitese is 61fps-en megy.

Ehhez persze sajnos nem csaka VGA kell. Az elso iracinges gepet a kallodo alkatreszekbol raktam ossze (sok gepet rakok ossze), az egy 4ghz-re huzott E8500 volt. Mar azzal is nagyon jol megy a 3 monitoros setup, de vannak problemas szituaciok (pl Mosport, Road America nagyon akad amikor lemegy 50 fps korulre) valamint a Novemberben kiadott verzion SOKKAL jobban nez ki a high detail mirror, es nekem ez bazira tetszett, akartam high detail mirror-t es kesz :)

Kikiserleteztem hogy kb mi lehet a limit, es valahol a cache es a magok kozotti komunikacio lehet, valamint a mag sebesseg is szamit, meg persze a ram atvitel is. Hiaba nem ment soha 100%on az e8500, voltak helyek palyakon ahol akadt. Kovetkezo lepes persze az i5-i7 magassag. Sajnos engem sem vet fel a penz, ugyhogy az 1366 tokozas kilove, mert nagyon draga a lap is, RAM is tobb kell bele, es a CPU is SOKKAL dragabb. A lenyeg hogy egy i5-750 lett, amit felhuztam 4ghz-re. Egy olcso 24ezer ft-os lap, olcso ramok (4gb), es maga a proci sem olyan nagyon draga. Na ez rendesen odatett, a kritikus helyeken 1.6-1.7x fps-t nyom az i5 mint a 4ghz-es e8500, ezzel mar mindent be tudtam kapcsolni. Erdekes hogy az i5 se megy sehol maxon (a magok), megis szamit minden plusz mhz, megerte kiszenvedni hogy stabilan menjen a 4ghz. (menne feljeb is csak sok core fesz kell neki, es ugy mar nagyon melegszik) Lenyeg ilyen 25 autos rajtracson se esett eddig a kritikus 61 fps ala sehol, de ha esetleg ettol felek akkor a magas fps tukrot meg le tudom kapcsolni mert az rengeteget elvesz az fps-bol. Egyelore nem kell visszanvenni sehol ugy nez ki.

Bocs nagyon hosszu lett, de a lenyeg hogy kikiserleteztem hogy a separate renderinghez 3 monitornal nagyon sokat dob az i5 a core2duo es core2quad-hoz kepest. Nagyon pedig nem draga. Persze fajdalmas megvenni ha mar megvan a gep, de oriasit tud dobni az alacsony fps-eken. A MAX fps-em nem valtozott, mert ott a vga a limitalo tenyezo, de ugye alam a lenyeg hogy mindig meglegyen a 61fps es akkor jo is vagyok. Ha a vizualis dolgok annyira nemkellenek, akkor egy 3.6-4ghz koruli core2duo, vagy 3.3-3.6ghz quad is eleg lehet.

Monitorokrol meg egy tipp. MIndenkepp 16:10-est akartam hogy ne legyen a fuggoleges latoszog tul kicsi (igy is kicsi). A 16:9 23-24'' monitorok olcsobbak, 16:10 dragabb. A emgoldas: pixelhibas monitorokat vettem. Majd fele aron tallatam uj 1-1 pixel hibas monitor teljes garanciaval. Termeszetesen az iracing kozben a pixelhiba soha nem latszik, ugyhogy a 3monitor megvolt 100k-bol (ez volt a max limitem erre)
  • pointer4
    Aham, tehát ami a jobb felső sarokban van, including excluding bezel cumó, az nem csak számítási segíség miatt van, hanem az egy állítási lehetőség? :D
  • yodamastah
    Bezel compensationt tokeletesen belovi az iRacing separate rendering modban. Sajnos sokkal erosebb cpu kell a separate renderinghez, foleg ha real tukrokkel mesz. 6 nezopontbol renderelni sajnos kell a sok power.
  • sanzik
    jöhet privibe a titok
  • Jacek
    olcson is ossze lehet hozni am:)
  • sanzik
    hagyjad már, olyan ez mint a biciklizés...nem lehet elfelejteni :)
    álmodozni meg hagy lehessen már
  • Jacek
    te meg csak most kezdtel megint szimezni:D:D:D mar bele akarsz csapni a lecsoba?:D

Pajszer 5870/ebbol 2:) 5970:) gondolom ezeken van hasznalhato sebesseg.
    Nvidianal csak SLI-ben van 3 moncsi
  • sanzik
    És milyen konfig kell ahoz,hogy élvezhetően fusson egy ilyen 3 monitoros separate rendering ?
  • pointer4
    Ahham, majd meglesem.
    Viszont sajnos a bezel compensation nálam nem megy, nem jelentenek a kijelzők magukról méretet az EDID blokkban. Átírni pedig nem sikerült még.
  • yodamastah
    Separate renderingnel be tudod allitani milyen szogben allnak a monitorok. Az olyan esetben mint pl nalam ahol az oldalso monitorok kicsit jobban be vannak forditva, teljesen olyan lesz a 3d lekepezes mintha 3 db ablakon neznel ki, a fov meg 140 koruli, es az oldalso monitorokon nem nyulik meg a kep. Hajol belovod a bezelt, valamint pontosan beallitod hogy milyen messze van a fejed, es beallitod pontosan milyen fovval latod a monitorokat akkor nagyon szep termeszetes lesz a kep. Tenyleg olyan kinezek az ablakon erzes. Nekem meglehetosen kozel van a fejem a monitorokhoz, de igy is csak 45 fokos fovval latok 1 monitort. 3-al viszont mar 135 fok van amivel azonnal megjon a sebesseg erzet, es a taj teljesen torzitas mentes marad.

Itt egy vid hogy all ossze, de igazan ez sem adja vissza mert akkor jo csak ha a fejed a megfelelo helyen van, a kameranak is ott kellett volna lennie.

• pointer4
    Nem vettem észre sok mindent, csak hogy leeset az fps.
    Bár akkor valószínű nem figyeltem eléggé.
  • yodamastah
    Latom nem hasznalsz separate renderinget, pedig a 3 monitoros lepekezesnek az nagyon kell. En is emiatt kell hogy gepet fejlesszek, de sajnos ez nagyon kellet mert nekem 90 fokban el vannak forgatva az oldalso monitorok, es ott mar nagyon latvanyosan kell a separate rendering...
  • pointer4
    Ilyen is kell :D

• neilszab
    "Ja, és végre megy minden buzi kijelző/feature EGYSZERRE, ami iRacingnál problémás volt. :D
    Most már csak vezetni kell megtanulni :D"

Már mondtam neked, hogy kapcsold ki őket a f*szba, csak rontanak a helyzeteden...

nem viccölök...te ilyen kukabúvár vagy aki mindent tudni akar, ahelyett, hogy menne és szimplán érezné
  • pointer4
    Maga még él ? :D
  • cselt
    fájdítod itt a jónép szívét...
    Amúgy qvajó
  • petesilver
    Azért szép így 3 monitorral!
  • pointer4
    Amúgy teljesen jó lett az új árnyék számítás.

Most a hétfői futamon féltem egy kicsit a 25 autótól.
    A legutóbbi frissítés előtt ha kikapcsoltam az árnyékot 130fps-em volt.
    Ha bekapcsoltam 45, egyedül a pályán. Ez nyilván karcsú lett volna 35 autóval.
    Most az új árnyékok fokozatos állításával sikerült elérni 105 körüli fps-t, félig meddig bekapcsolt árnyékokkal. És a 25 autóval is 70-75-re esett csak vissza, de ezt állandóra.
    A 3 óra autókázás alatt pedig egyszer sem volt röccenés.
    Pedig elég koros már a procim.
    Q6600+5870
    Akartam fejleszteni a gépet, de most leteszek róla, minek :D

Beállítások:

Ja, és végre megy minden buzi kijelző/feature EGYSZERRE, ami iRacingnál problémás volt. :D
    Most már csak vezetni kell megtanulni :D

• yodamastah
    Igy van! De hetfon 30+ V8 blokkot akarok hallani! :D
  • tilus
    Ürv a régi/új versenyzőknek :)
    Jó volt a mezőny tegnap, nagyon szép tiszta futamunk volt, jó volt látni a sok magyar nevet a szerveren, ez a nap is eljött!
    Köszönet érte Tibinek!
  • sanzik
    Sikerült is kipróbálnom az autókat.
    Itt is köszönöm a gyors segítséget és a bizalmat,azoknak akik priviztek rám.
  • petesilver
    Hali! Jaja, ellepték a topikot a "veteránok" :D
  • Jacek
  • santibi
    De igaz csak Prezsi hülyül..!
  • Prezsi #11878
    Olvasom ezt a topicot és nyolc évet fiatalodtam, üdv minden oldboynak
  • Prezsi #11877
    nemigaz
  • HaZso
    Jaja, jó volt nagyon!
  • yodamastah
    Jo volt a race :)
  • santibi
    Üdv. Még páran sajna hiányoztak épp verseny közben jött meg a promo kód több embernek. Van akinek behalt a gép szal a 30 ember meglesz hosszú távon azt hiszem. Gyere legközelebb is. Laguna Seca lesz egy hét múlva. Felkellett cserélni Summittal mert az csak 28 férőhelyes
  • petesilver
    Érdekes volt látni néha milyen íveken megy az új generáció Watkinson :D Visza kell még ebbe melegedni, majdnem egy éve nem mentem semmivel, és az a szégyen is megesett most hogy basic setuppal mentem végig, olyan is volt :D De jó volt látni a huszonvalahány indulót, annyi szent!
  • Alexease
    LFS-ben nem tortenik semmi, nem maradtal le semmirol;)
    2 eve egy uj auto jelent volna meg, aztan kiirtak, hogy csuszik, es azota nem tortent semmi;) Jo, neha be ir a forumba, hogy most ez, es azt csinal..., koszonjuk szepen;)
  • atyka
    Hát akkor azokkal...tényleg, LFS-t nem próbáltam, amióta van IR...pedig biztosan ott is vannak fejlesztések.
  • Jacek
    hat ha valami szar:D iR/LFS-t nem fikkantom:D
  • atyka
    A lenyugvó napnak is van ereje...
  • sanzik
    hali!
    Jó látni ezeket a régi motorosokat itt a fórumon...,meg hogy kifejlődött már mellettünk egy új szimes generáció úgy látom,de azért az erő még nem kopott meg!