25347
  • bardocz
    iRacing krediteket milyen gyorsan lehet nyerni?
    Minek van csomó superspeedway alapból, amikor egy ovál kocsi sincsen a rookie licenszhez?:D
    Hol találom a pályák meg autók árát?
  • yodamastah
    http://iracers.precise-division.net/ponttablazat/ Itt van az osszes futam listaja pontszamokkal eredmenyekkel 1be omlesztve. A felso kicsi menuben lehet egyes kategoriakra bontva is nezegetni..
  • yodamastah
    Tibi koszonjuk a szervezest es a rengeteg kedvezmenyt.
  • santibi
    Erről a magyar ligáról írnék pár sort ide is. Itt azé több ember megfordul mint a mi fórumunkban. Szóval anno nem is olyan rég kitaláltam, h kicsit összeszedem a magyar embereket iracingben. Mert ugye a program maga a jelenlegi piacon messze a legjobb minden téren. A jövőt nézve is így gondolom. Az volt ugye sok ember baja mindössze, hogy külföldiekkel megy nincs úgymond meg, a "ligás" légköre. Csige adott tárhelyet és megcsináltuk a honlapot.(hálás köszönet érte neki) Az iracers.hu domain név már korábban megvolt véve. Nem tudtam, h milyen sikere lesz hosszabb távon mennyire fog beválni a liga itthon. Voltak már régebben is próbálkozások de nem jutottak messzire sajnos. Sok időt ráfordítottam erre az utóbbi időben. Én nem értek az informatikához és így több ember is segített. Fotók elkészítése, fórum létrehozása, php programozás (utóbbiért köszönet Pénzes Balázsnak). Szóval így, hogy már beindult a liga volt már 1 versenyünk nagyon bízom a jövőben is. Minden jól alakul. Sok ember jött érdeklődött újak régi motorosok szal tényleg nagyon jó csapat fog össze állni. Most kb 30 aktív résztvevő van. Már ez is nagyon nagy szám itt azt gondolom. Ez lehet feljebb is fog menni vagy legalábbis a 30 fős futam számot tartani fogja. Az iracingel is jó kapcsolatot sikerült elérni. Sokat e-maileztem velük. Többen is gratuláltak már tőlük, h elértük azt amit szerettünk volna. Ők ebben nagy segítséget adtak még az indulás előtt. Lásd. 50%-os előfizetési kedvezmény valamint credit a hostolásokhoz. Ennek nagyon örülök. Egész pontosan eddig 25 ember vette igénybe a kedvezményt és még 3 embernek a napokban küldöm az igénylését. Reméljük ez a kedvezmény a ligatagoknak fog élni a jövőben is. Azért ha kiszámoljuk ez 280.000 ft kedvezmény + 20.000 forintnyi credit. Ez összesen 300.000 Ft. eddig. Ez egyedül álló úgy érzem. A bajnokságok felépítését meg együtt megbeszéljük majd. Most ugye a Mustang bajnokság megy, közben havonta 1x megyünk GrandAm futamot ami 2.5 órás versenyekkel lesz megrendezve. Tervem szerint a mustang után jön a skip barber majd azt követné a late model bajnokság road pályákon. Akár ovál versenyekről is lehet szó a jövőben ha meglennének hozzá a megfelelő résztvevők. Így összevetve mindent tényleg örülök, h ez így sikerült, azt hiszem kijelenthetjük, hogy lesz jövője ennek a ligának itthon. Végezetül várunk mindenkit szeretettel a hétfői bajnoki futamokra. Köszönet mindenkinek aki segített ezidáig és fog a jövőben is valamint minden aktív résztvevőnek a futamokon.

Üdv: Sándor Tibor
    iracers.hu
  • Jacek
    eljon az ideje:)
  • pointer4
    És milyen fasza a jelszó :D

Jacek: Gyereeeeeeeeeeee :D
  • Alexease
    OK, koszi, mar emlekszem, en vagyok a gyoker, multkor emlitetted is, hogy Summit-on keves a hely:)
  • Jacek
    en is akarok
  • santibi
    Szia!

Igen ott summit van de felcseréltem mert félő, h többen leszünk mint 28 fő és akkor ott már nem férünk el mindannyian. Várunk téged is holnap. 19 után indítom a szervert lehet gyakorolni majd 2 órát együtt.
  • Alexease
    Akkor holnap Mustang/Laguna lesz? A versenynaptarban mas van;) Vagy csak nem olvasom rendszeresen az ottani topic-ot?!:)))
  • Alexease
    Elvileg, tudok majd jonni;) Igazabol leadasom van, de talan ertelmes idoben vegzek. Ha igen, es lesz hozza hangulatom, akkor mindenkeppen jonnek.
  • yodamastah
    Pont azert lett a pontozas ugy megcsinalva hogy a 20. is kapjon pontot, mert van ertelme hatul vagy kozepen is kuzdeni. En pl biztos vagyok benne hogy legobb esetben a kozepeben tudok menni lagunan, megis mennni akarok, hiszen a moka a lenyeg, valamint boven lehet csatazni meg a 15-20. helyen is jokat.
  • pointer4
    Holnap igazán jöhetnél, legalább nem unatkoznék hátul :D
  • Alexease

Mivel ez jatek, es itt semmi kulonlegessel nem dijazzak az elso helyezetteket (az eletedet nem fogja befolyasolni:P), igy az elsodleges szempont a jo verseny es a szorakozas. Es azt szinte mindegy, milyen pozicioban ered el, vagy az hogy mennyi helyet leptel elore.

Termeszetesen egy versenyen, egy bajnoksagban a vezeto helyekert komolyabb csatak vannak, mint hatrebb. Pontosabban, nem is komolyabb, inkabb csak masfajta. Mas jelenti az izgalmat es a kihivast.

Szamomra sokkal elvezetesebb a hatso regioban versenyezni, ahol 4-5 fos csoportban egymast gyurjuk, elozgetjuk, folyamatosan probalkozunk, meg ha koronkent az csak masodperces koridokulonbsegekkel, hibakkal sikerul is. Mint az, ha vegig elol mennek, es ezredre pontos korok kozben, mogottem ezredre kovet valaki;)
    Persze mas vilag a ketto, mindegyiknek meg van a maga szepsege:) Es az is igaz, hogy szinte so'se voltam elol, meg persze az, hogy egy eve legalabb nem indultam versenyen:DDDD
  • Richeee
    nemrég mentem egy futamot Mid-ohio-ba...3. helyről rajtoltam és 3. lettem ez így nem tünik túl izgalmasnak,de...

• yodamastah
    Mx5el nem is csoda jo kis auto az. Kezes es nehez eldobni. A Mustang meg olyan mint 1 busz :)
  • atenza
    1:41 közepét már mx5-el is mennek :)
  • Richeee
    én nagyon rühelem laguna seca-t :D nem találom a fékpontokat,mid-ohio viszont nagy kedvencem lett,36,6-ot mentem versenyen és 37,2-6-as köröket mentem átlagba... azt a versenyt már nagyon várom :D meg road america és a kedvenceim közt van :)
  • Alexease
    Ezert iRacing:) Ezert dolgoznak egy-egy autoval honapokat, es volt amikor azert csuszott egy auto 1-2 honapot, mert nem jottek meg a friss adatok a gyarbol, csapattol stb.
    Persze, kiskapuk mindig vannak a szimesek elott, de talan a fejlesztesekkel egyenesaranyban, egyre kevesebb lesz;)
  • Alexease
    Ismet raneztem a videora, es amit idot szamoltam neki, azt vedekezes kozben mente, vagyis nem az igazi:)
  • Alexease
    Kozben mentem par kort, es persze 1:41-1:42 :) Erzesre, talan meg egy masodpercet tudnek faragni, de nem hiszem...
  • petesilver
    Érdekes! Nagyon szépen megy a srác, ráadásul én is ezeken az íveken szeretek menni. Viszont! A gyorsabb pilóták két kanyarban is gyorsabban mennek ilyenkor a szélesebb íven, pedig szerintem is így kéne menni rajta szűken. THX a videót, nagyon jó!
  • Norbi1990
    Azért elég jól megcsinálták Iracingbe a kocsit. KB ugyanígy kell menni és a váltási pontok is ugyanott vannak mint a játékban :O
  • Alexease
    Kerestem Mustang videot (nem mint ha nagyon szamitana, hogy igzabol mit mennek:P). Ahogy elnezem, itt sem annyira egyszeru a dolog, foleg fektavokon kell figyelni, hogy ne kezdje el tolni az elejet (ha elindul, akkor over:P).

Ha jol szamoltam, 1:40-1:41 kozotti idoket mennek.
    Van egy tippem, hogy 3-5 kor alatt, en is 1:41 korulire tudnam levinni a progiban, aztan ott megallna a tudomany:) Szokas szerint;)

• yodamastah
    37 az nagyon jo, en a 39el is szenvedek, utalom laguna secat :)
  • petesilver
    Meg!:D Király!Kerestem is versenyen mit mire állítottam :D volt hogy relatív idő helyett jobbra néztem, standing helyett vontatót hívtam, de lassan belerázódtam melyik gomb micsoda :D
  • pointer4
    Megvan még a momo kormányos g25? :D
  • petesilver
    akkor a szokásos :D köszi!
  • Alexease
    Mar eleg regen lehet festegetni hozza;) De ugyanugy meg kell osztani a festeseket, mert online nem toltoget fel-le;)
  • petesilver
    Ezmiez? Lehet már ezeket is customskinezni mint anno az NR2003-at?
  • Alexease
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/2219.page
  • Richeee
    én mentem 37 végét és olyan 38,5 és 38 vége között megyek átlagba...
    valaki tudna segiteni hogy lehet berakni az autó skineket? a paint mappába beraktam a .tga fájlt,de utánna se csinált semmit,esetleg vmit át kell irni vagy mi?
  • Norbi1990
    én 1szer mentem 1.38 végét de azóta csak 39 elejét mentem :D
  • sanzik
    Hát én csak szenvedek azzal az autóval Lagunán.
    Gondoltam hétfőn már elindulok a bajnoki futamon,de képtelen vagyok 3 kört menni stabilan.
    Az nem zavarna,hogy lassu vagyok (1,41 körül tudok aszem), de instabil sokszor az egész. Az auto ilyen vagy a setup szar,nem tudom ,de már a pedált, kormányt,látoszöget mindent variálgattam és kinlódok csak.
    Azért az mx5-el se megyek über gyorsan ott ,de az mégis tök kiszámithatóan viselkedik. (más autóval még nincs tapasztalatom)...
  • IsTiB
    Valaki segítsen nekem F1 beállítást szerezni de valami normálisat:D egyszerűen én akármit állítok csak rosszabb lesz nekem ez már túl bonyolult
  • petesilver
    Valaki próbálta már, mit megy a Mustang Lagunán?
  • petesilver
    Ezen mostanság én is sokszor csodálkozom, pedig már rég nem kéne erőltetnem.
  • Jacek
    ezt tudom:( azert mar olvasgattam a temaban:)
  • yodamastah
    A 3 kimenettel azert van szivas, kell par atalakito. Ebbol az egy ami mindenkepp kell az egy aktiv DisplayPort > DVI atalakito. Szerencsere most mar van olcson, ilyen brutto 6-7e ft magassagban kaphato olcso single link adapter, pl Sapphire (Ramiris-ben vettem).
  • Jacek
    monirotos dolgot kiprobalom azt kesz