25347
-
twinr #24065 Üdv!
Kinek van elképzelése, miért van az hogy mostanában a verseny közepén kidobál a szerverről. Pedig netem van. Gépem szétszedtem, nem poros...
Ötlet? -
mumus70 #24064 Genya vagyok? Sárga alatt futottunk be, mögöttem a srác kétszer megkocogtatott, 2 kör alatt 8 X-ért.... jött a kockás, felhúzódtam a falhoz, mellém jött, 30-40-el csorogtunk a vonal felé.... aztán 4 méterrel előtte nyomtam egy féket.... :D :D Leghátra sorolták +30 mp-el, sárga alatti balról előzésért.... :D :D -
mumus70 #24063 -
#24062 Mindenképp az a jó taktika ha a boxba kevesebb időt töltesz.
A legjobb az a taktika lenne ha nem cserélsz kereket sem. Meg kell nézni pár futamot, hogy a mezőny első része cserél-e kerekeket. -
#24061 Tegnap nem volt annyira meleg az idő, amikor a futamot mentük (25-26 fok kb.), 120 literrel simán vezethető volt a kocsi. Nyilván nem fogsz kvalis köröket menni, de ha jó ritmusba tudsz autózni, akkor még a gumikra is tudsz ügyelni. Én amikor kiálltam pitbe benyáért (15-16 perccel a vége előtt), a gumijaim 76-78%-on voltak.
Nagyságrendileg az a tapasztalatom, hogy minél tovább tudsz kint maradni, annál jobb. Tegnap is volt egy srác, hamarabb kiállt, 2-3 helyet bukott végül. -
#24060 Audi Spa setup -
GeriDoc #24059 Nincs. Egyébként nem érzed a súlytöbbletet, viszont cserében 15 helyett 30 mp-et állnál a boxban. Hidd el, ki van próbálva már minden verzió, és így a jó. -
#24058 Nem jobb amúgy ilyenkor a 80-80 liter? Végig cipeled azt a pár kilót és az miatt lassabb is vagy meg az elején jobban kopnak a gumik a súly alatt. Vagy tévednék és ennyire nincs szimulálva? -
#24057 GT3-assal mentem tegnap, én kerékcsere nélkül mentem végig, 120 L kezdő benyával, majd 35-40 L-t tankoltam rá.
U.i.: óvatosan majd a futamon, sajnos sok a f*szparaszt már megint, tegnap a brazil gyerek T1-be elintézett, amikor meg írom neki, hogy meg lesz óvva, elkezdett gúnyolódni...pedig marhára nincs abban a helyzetben.
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2017.07.26. 11:09:25 -
#24056 köszi! -
Mik #24055 Audi seted tudnád linkelni?
Egyébként ezen a héten IMSA-ban a 75perces futamon, Ferrarin, GT3-asokon kell kereket is cserélni vagy kibírnak még ennyit? -
#24054 http://iracers.hu/frm/index.php?topic=718.msg21227;boardseen#new -
#24053 3 hónapos ingyen reges dolog működik még esetleg?
egy cimborámat szeretném elcsábítani az iracingre :) -
#24052 -
-
#24050 Kinyomtam a szemét az audinak de csak a 12. helyre futotta. A tempóm 3 tizedre volt a WR időtől. Season 3-ba leggyorsabb idő 6 tizeddel.
-
#24049 A pálya bal szélére gurult, éppen le az ívről. Szerintem itt semmit nem kellett volna tennie, csak szépen hagyni, míg a hátával falat ér, és akkor nyomni 1 satut. Ha megnézed a 2. videót, a srác még csinált egy 180-at a biztonság kedvéért...az utánam jövők ezért trafálták telibe. -
#24048 Persze, mert Te képes vagy 240-nél centizgetni? :D Úgy szeretem az ilyen megnyilvánulásokat... Ott maximum akkor fértem volna el, ha valamilyen oknál fogva, az Eau Rouge után nem a megszokott versenyívet választom...Márpedig, amikor azt látom, hogy gurul le a pálya szélére az illető, valahogy akkor nem azt gondolnám, hogy ő majd megáll az ív kellős közepén.
Volt már mostanság olyan balesetem, ami pont abból adódott, hogy nem a rendes versenyíven próbáltam kikerülni. -
#24047 Szerintem amikor kicsúszol akkor az a legjobb amit tehetsz, hogy egyenesen mész a pálya irányába vagy ha keresztbe állsz akkor ott maradsz a seggeden. Akkor van a legnagyobb esélyed, hogy kikerülnek és a másik is tud reagálni. Arra az életbe nem fog tudni reagálni senki, hogyha te miután kicsúszol elkezdesz lekormányozni a pályáról, vagy elindulni keresztbe. -
#24046 "Alapvetően ki tudtam volna kerülni az emberünket, ha ő nem gondolja úgy, hogy neki pont a pálya közepén kell megállni. (Morgolodo helyesen írta, a srác gurult egy darabig hátra, le az ívről, majd egyszer gondolt egyet, és satufék.) És igazából pont ez lepett meg; mert azt érzékeltem, hogy gurul le az ívről, és ott pont lesz egy hely, ahol el tudok osonni...csak a franc se gondolta, hogy ő közbe megáll."
Ehhez képest a videón az van hogy a legvégén rántod el jobbra a kormányt amikor is van jobbra több mint egy autónyi hely
Simán elkerülhetted volna a kicsúszásodat, ha elveszed a gázt 50-60%ig vagy / és jobban elmész jobbra korábban. Lehet persze úgy fogalmazni, hogy elkerülhetted volna, de ha valami simán elkerülhető ott hibás is vagy valamilyen szinten
Ez már az Eau Rouge után van, de ha ott van ilyen akkor az kakukk. Ott ha elveszed a gázt hirtelen, akkor véged
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.07.21. 16:10:47 -
#24045 Thx! :)
Szoktam én is lassítani sárgánál, sőt, igazából mindig lassítok, ritka az, amikor így padlóval megpróbálom áttolni, mint most...Ugye az Eau Rouge elég veszélyes ilyen szempontból, és elég sok mindent meg kell élni itt ahhoz, hogy rutinból tudja az ember, mi éppen a legjobb választás. Abban talán igazatok van, hogy messze volt a mezőny mögöttem, de ehhez már az Eau Rouge előtt a tükröt/black box-ot kellett volna néznem, és akkor talán úgy ki lehetett volna védeni...csakhogy az Eau Rouge aljához érve, előttem még minden rendben volt...(Nem tudom, hogy mennyire látszódik a felvételen, de az előttem 1-1,2 mp-re lévő, fehér Mercis srác is éppen, hogy csak el tudta kerülni a keresztbe álló autót.) -
#24044 Mi az, hogy én hibás voltam? :D
Alapvetően ki tudtam volna kerülni az emberünket, ha ő nem gondolja úgy, hogy neki pont a pálya közepén kell megállni. (Morgolodo helyesen írta, a srác gurult egy darabig hátra, le az ívről, majd egyszer gondolt egyet, és satufék.) És igazából pont ez lepett meg; mert azt érzékeltem, hogy gurul le az ívről, és ott pont lesz egy hely, ahol el tudok osonni...csak a franc se gondolta, hogy ő közbe megáll.
@Alex,
Jó, igaz, kissé túloztam ezzel a hátramenetes dologgal :D De mondjuk tényleg nem ártott volna, hogyha már gurul háttal, le az ívről, akkor falig elgurul, és ott fékezi le a kocsit.
Abban viszont lehet igazad van, hogy fékeznem nem kellett volna...Úgy éreztem, hogy az autóm kezd megcsúszni, ezt akartam a fékkel menteni, hát lehet többet ártott, mint használt. :D
Este megpróbálok még 1 versenyt, esti órákban eddig normális emberekkel találkoztam, hátha...ha meglesz a 3. DNF-em is, akkor én ezt a BSS - Spa kombót most hagyom is a fenébe. -
mumus70 #24043 -
#24042 Én legszívesebben növelném vagy 5 másodpercre a kilépés idejét is. Ez egy szimulátor és nem játék, legalábbis én nem játszani szoktam vele a pulzusom alapján. Nehogy már kilépjen valaki, pont ez a lényeg, ez is benne van. Az életben sem lép ki senki -
#24041 "Szerencsetlen" keresztbe allt embernek 2-3 tized masodperce lehetett a megallasa utan amig odaertel, addig lehetetlen visszakapcsolgatni es hatratolatni;) De egy tempos, surrubb mezonyben neha/sokszor jobb a kiszamithatobb allo akadalyt kerulgetni, mint egy kiszamithatatlanul elmozdulot.
MiIvel ez "jatek", itt a kilepes gombot kell(ene) nyomni azonnal:) De "sajnos" iR "koncepcio" a kilepes is, ahhoz is nyomva kell tartani 1 masodpercig:( Pedig sok balesetet es SR-minuszt lehetne meguszni az azonnali kilepessel (menet kozeben is!). Ha valaki kicsuszik, utkozik es/vagy visszapattan a falrol, nagy szazalekban eselyes, hogy tovabbi balesetek lesznek belole, a tobbieket szivatja. "Egyszerubb" lenne azonnal kilepni;)
De valszeg ezzel is az "igazit szimulaljak": ne lehessen meguszni a buntetest (kicsuszok, fuvezek, 1x, kilepek, a 4x-et megusztam:P), es legyen valami tomeg baleset is:DDD
Amugy a reflex es kikerules jo volt, csak a fek nem kellett volna iranyvaltas kozben a fuvon;) Ilyenkor meg a teljes gazelvetel is maceras. Fel/haromnegyed gazon at kell tolni;)
Ebben minimalisan azert az iR-gumi is benne van, sokkal jobb mint regen, de meg mindig, ha az oldalterhelest (load) veszti el a tapadas, szinte csak allohelyzetben nyeri vissza. -
#24040 Ilyenkor amúgy hogy van? Mennyi idő után kap még 4x-et újabb ütközésnél? Ugye ha kétszer gyorsan ütközöl az nem 8x, de eddig ezt nem figyeltem, hogy mennyi a minimum idő. Lehet hogy úgy volt, ha neki vége akkor legyen másnak is vége -
#24039 Szóval akkor te is hibás voltál, ok. Ki mondta hogy satuzz? Fékhez ekkora tempónál veszélyes hozzáérni. Leveszed a gázról a lábad és akkor már füvön sem csúszott volna meg a kocsi + jobban tudod irányítani -
mumus70 #24038 A többség sajnos nagy ívben lexxarja hogy hány ember versenyét teszi tönkre. Úgy van vele hogy qvára nem érdekli az X, vagy ha már úgyis kapott négyet, már csak azért is megkínálja a többieket ha már így alakult, még négyért cserébe.... :p -
Morgolodo #24037 Pontosan, mert ahogy írtam is, szinte senki nem figyel a sárgára, csak padló. Illetve szó sem volt fékről, Én is ugyan ezt írtam, csak más szavakkal (elvesz, felenged, mindegy). Én mindig elveszem, szinte mindig meg is úszom. Amikor nem, akkor meg mindegy honnan kapom a sallert, ha jön, ahogy Ádám is írta. Én mindig megadom az esélyét annak, hogy elkerüljem a csattot, de persze mindenki belátása szerint tesz. A második videón jól látszik, hogy bőven lett volna hely lassítani, a mezőny szépen le volt maradva...
(tobias88):... Ádám esetében viszont erről szó sincs szerintem (!), mert nem volt rá idő, előtte volt a crash, nagyon gyorsan odaért (fel is kell fogni, hogy mi történik és reagálni is kell) és külön pech, hogy padlóféket nyomott a kolléga az út közepén (és még a mezőnyt is megvárta, pedig az a verda szerintem már nagyon beteg volt). Ismerem ezt az érzést, mikor egyszerűen nincs idő eldönteni, honnan kerüld a pályán álló autót, hiába lassít valaki.
Szóval, Én maradok az óvatos vezetésnél, talán mert meg sem közelítem azt a tempót, amit pl. Norbi tud, illetve sokszor voltam szenvedő alany, amikor csak egy kis óvatossággal elkerülhető lett volna, hogy legyaluljanak. Nekem eddig bejött.
Utoljára szerkesztette: Morgolodo, 2017.07.21. 00:30:23 -
#24036 Olyan jó, hogy kérdezés nélkül kezdtek el f*szságokat állítani :D
230+ km/h-nál szerinted mi a péklapát f*szát kellett volna csinálnom? Ahogy Norbi is írta, ha lepadlózom a féket, hátulról tolnak úgy seggbe, hogy nagyjából ugyanez lett volna a vége.
Az b@sz fel az egészben a legjobban, hogy emberünk miután megpörgött, nem volt benne annyi, hogy lemásszon a pálya közepéről (ha megnézed, elég szűk a pálya ezen a szakaszon), hanem inkább ott áll, és végignézi, hogy nekimennek...nekem ilyenkor az az első, hogy hátramenetbe vágom, és letakarodok az ívről. De valószínűleg én vagyok ekkora f@sz, hogy más versenyét nem akarom tönkrevágni...
Leginkább az lepett meg a dologban, hogy ilyenkor tovább szoktak csúszni...persze, pont most találja meg emberünk a féket... -
#24035 Ezzel csak az a baj, hogyha mögötted jön a komplett mezőny és te befékezel akkor te tuti, hogy megszívod :D
Hogyha elől vagy akkor érdemes padlózni vagy csak kicsit felengedni a gázt, úgy, hogy ki tudd kerülni. -
Morgolodo #24034 Az Én tapasztalatom is az, hogy csak nyomják, mint atom és nem veszik komolyan a sárgát. Épp most mentem egyet Lagunán. Második voltam és úgy nyertem, hogy egyszerűen elvettem a gázt a sárgánál, míg az első nem. Padlón, had szóljon! Szólt is, Én meg köszöntem szépen. -
#24033 Itt az AMG-s mercit mint hibásnak hoztad ki ugye? Mert volt vagy 2 másodperce visszavenni a gázból de végig full gázon ment... -
#24032 Alapvetően vicc ez az egész, hogy hotlapozik mindenki, de hiba nélkül a 75% nem tud végigmenni 1 versenyt...kár, hogy ez az illető meg éppen előttünk volt. -
endy papp #24031 Így van ez ,mikor mindenki siet..... -
#24030 Ezt kommentár nélkül itt hagyom:
-
tbazsi95 #24029 Christopher Mies hosztolt verseny este. Norbival megpróbálkoztunk rajta :D Picit kaotikus volt :D :D
-
twinr #24028 franc tudja miért igy adja...
-
mumus70 #24027 Nem nagyon esett jól, hogy reggel gyanútlan tekerek lefelé a görgővel, és erre bummmmm!!! Ne nézzé!!!! :D :D :D
Utoljára szerkesztette: mumus70, 2017.07.17. 16:29:37 -
twinr #24026 Ma gurultam egyet Edoardo Mortaraval!