25347
  • santibi
    Ok rendben de azért bizonyos dolgokat figyelembe kell venni. Kezdő liga, hála elég nagy érdeklődéssel ami itthon iracingben meglepő. Én ennek nagyon örülök de tudom, hogy még van sok munka hátra, hogy később egy kiforrott liga legyen belőle. De azon vagyunk, hogy idővel sikerüljön. Sok helyen évekig nem tudják elérni, hogy megfelelő körülmények legyenek. Itt nálunk nincs nagy baj. Lekörözésekkel van inkább probléma de orvosolni fogjuk együtt hamarosan bízom benne. Meg azé most a Mustang mindenkinek elég nagy bevetés, mire lemegy a bajnokság vele mindenki javulni fog jelentősen. Mint köridőkben mint pedig stabilitásban. Aki meg nem fogja megtanulni és betartani az alap dolgokat az kénytelen lesz "eligazolni" tőlünk. próbálok minél többet kihozni mindenből. Pl Mazdára érkezik hozzánk hamarosan Eric Foss aki élőben is MX-5-el versenyez igen magas szinten. Valamint itt volt és jövőben is nagy valószínűséggel rendszeresen fog jönni a Kiss Norbi. Meg folyamatosan csinálgatjuk a tenni valókat. Eddig mindenkivel kesztyűs kézzel volt bánva. De azért most már indul kicsit a szigor.
  • bardocz
    Engem csak 1 dolog cseszett fel nagyon, azt írtam is fórumban. Meg el is mentettem a replayt.
    Ligában kb 3 éve versenyezhetek, eddig minden baleset után az volt, hogy vagy kapásból mondtam, nem baj, versenybaleset, vagy egyszer visszanéztem, és jé, tényleg versenybaleset. Ezt még visszanézhetem ötször, akkor sem lesz belőle versenybaleset.
  • santibi
    Sorry ha valami sértő dolog történt veled. Azon vagyok, hogy ajövőben ezt megakadályozzam. Sajnos lehet 1-2 embertől búcsúzni kell hamarosan.
  • bardocz
    Méghátsóbb egyenes? Basszus, arra már nem is emlékszem!:D
    Én a rajtnál szerencsés voltam, mert előttem összetörték magukat páran, de pont ki tudtam kerülni. Ilyen manőverrel szoktam az első kanyar után 3-4 pozíciót hozni:D
  • Alexease
    Nem az, hanem a meghatsobb egyenes:DD A szuk balos elott.

Ja, amugy az elso 1-2 kor jo volt, hasonlo mint a belvaros delutan;) 2-3 helyen meg kellett allni es megvarni, mig rendezodnek az autok a palya kozepen;) Volt ahol egyet feljebb valtva, felgazzal kozlekedtem a sor utan;) Mire ketszer korbeertunk a hatso regioban es rendezodtek a sorok, addig tobb mint fel kort kaptunk az elen levoktol;DDDD

De tegnap is volt valaki, aki olyan versenyt tolt az idomero elso 2-3 koreben, mintha verre menne a dolog, folyamatos elozesi kiserletekkel, aminek termesertesen a vege, 3-4 auto a palya szelen;D
  • bardocz
    Hátsó egyenes az, ami a célegyenesre fordít rá? Én azelőtt elváltottam az ötöst, majd kanyar előtt vissza 4, és négyesben simán át tudtam menni, ha jól emlékszem.
    Asszem mára hagyom a versenyzést, eddig minden versenyemen lezúztak. Egy srác kétszer is, de mindenkinek tele volt vele a töke azon a versenyen. Hangjából ítélve lehetett vagy 12 éves, csak sajnos nem abból a fajtából, aki ettől még faszán tud versenyezni.
  • Alexease
    Bent voltam, jo volt, bar csak az idomerore ertem oda, volt 20 percem setup-ot gyartani;) Nem teljesen jott ossze:)
    Igazabol, eredetileg nem terveztem indulni, de azert az elso 4 kerekes offtrack-ig bent maradtam;)

Bar a mezonyben ugyanott helyezkedtem el (hatul:P), de tegnap a Mustang sokkal kenyelmesebben, biztonsagosabban vezetheto volt, mint vasarnap a Mazda MX-5:O Ami vicces;)

Mig a Mustang/LimeRock parosnal 1 kanyarnal volt gondom (a celegyenes vege), addig a Mazda/Summit kombinacional kettonel. Persze, a tobbi sem volt tokeletes, de ezeknel kifejezetten maceras;D

A Mustang-nal, a celegyenes vegen, ha kicsivel korabban valtottam vissza, beallt a hatulja (diffi?!?), elkezdett elmaszni, kuszni, csuszni, es annyi (de amugy is tolta az elejet). Kikuplungolva semmi hatas, gazra (szetkapcsolas, elforgatas miatt) lassan reagalt, lepadlozva a feket egy pillanatra (gondolvan majd betapad, bebicskazik, eltekeredik stb.) egyszeruen csak tovabb csusszott;) A kormanymozgatas is fake, csak tovabb radirozott.
    Az egyik ilyennel sikerult kimennem szantani;D

De a Mazda megszarabul jott ki. A celegyenes vegen az is hajlamos volt megcsuszni, hiaba blippeltem ra (hatul), ha meg kesobb valtottam el, mar a kanyarban, akkor meg a kanyaarodas volt necces az egykezes kormanyzas miatt.
    De a hatso "egyeses" szarabb volt, mert a gyors jobbos elott forogta ki magat a 4-es, igy vagy tartottam negyesben, a max alatt es utana hosszabb, 4-es motorfekkel kozelitettem, vagy kanyar elott pakoltam nekii otost, amit szinte utana mar lehetett is visszarakni;) De mivel arra mar rovid es ives volt a fektav, igy inkabb otosben fekeztem ki, es a kanyarban tettem mar csak vissza kozvetlenul 3-asba;)
    Az egyik ilyen nem jott ossze;)

Amugy jo buli, mar regen versenyezgettem:P
  • bardocz
    Stockcar elvileg 23, fácsén is azt írták, youtube videó alatt is az van.
  • santibi
    Én meg bel eéltem magam ezé te vagy a felelős.
    Amúgy neked a marketinges iracingéknél újévet mondott telefonba.
  • Alexease
    Most, hogy volt egy kis update, megneztem mi az, es akkor mar korbeneztem a holnapi update utan is. Amit irtam multkor, hogy talan mar holnap jon Spa es/vagy a StreetStock, az ugy nez ki, egyaltalan nem biztos;))) Elsosorban csak elokeszitik a terepet, valami nagyobb update lesz, az uj tartalmak valoban csak a honap vegefele erkezhetnek (23-a vagy valami hasonlo). De biztosat majd holnap este lehet tudni:P
    Vagyis valaki, nehogy beleelje magat a holnapi Spa-ba, mert lehet hulyeseget beszelek/tem;)
  • santibi
    Alex nyomás befelé szerverre verseny lesz nem sokára. Mustang-Lime rock
  • Alexease
    A bal felso sarokban es a Service Status-nal (sargaval a nem kotelezoket, pirossal a kotelezoket) jelezni fogja ha letoltheto lesz;)

Ha valoban szerda, akkor este 8 utan varhato.
  • santibi
    Spa kéken downloadol:). Zöld lesz akkor szerda hajnalban? Nem vártam még így pályát iracingben.
  • Alexease
    Lehet hogy elneztem a datumot?!@:))
  • bardocz
    Nem csak 23.-án?
  • Alexease
    Szerdan - elvileg - ki is probalhatod;)
  • santibi
    Látom már volt korábban is linkelve sorry.
  • santibi
    ÚJ TÜTÜ!
  • bardocz
    Ahhoz, hogy A-s jogsid legyen 3.0-s ratinggal, 76 kanyaronként lehet 1 hibád.
    Nekem ehhez az kéne, hogy ne autózzak a saját határomon végig egy versenyen, és semmilyen balesetbe ne kerüljek bele. Namost a második része nem csak rajtam múlik, az elsőt meg nem tudom megállni, max ha az előttem lévő folyamatosan húz el, a mögöttem lévő meg folyamatosan szakad le. Szóval asszem én egy ideig maradok a D kategóriánál, úgyis jó az a SkipBarber :D
  • Alexease
    Valszeg az offtrack-et arra talaltak ki (eredetileg), hogy ha valaki kicsuszna 2-4 kerekkel, de nem forog meg, akkor azt vegye hibanak. De valoban az a gond, hogy ha versneyszituacioban az ember (ketten harman egymas mellett kanyarban) a biztonsag miatt, minimalisan is hozzaer a fuhoz, akkor bukta.

Nem lenne vele gond, ha ez csak egy szam lenne, egy statisztikai adat, es/vagy csak a szervererossegnel besorolasnal szamitana. De ha az ember Class-t is bukik vele, akkor mar necces.
    Jo, jo, tudom, sok sok versenyzessel, turelemmel gyorsan vissz lehet hozni az SR-t, de ha eppen valaki nem er ra, es foleg nincs szerencseje (nem csak tole fugg a hiatlan verseny - utkozesek!!!), akkor az elofizetessel is gondok lehetnek, mert hiaba vett meg mindent, ha kenytelen honapokig az SR miatt gyurni:/
  • tilus
    Aszfaltot nem veszi offtracknek, ha belül történik akkor vágást ítél, de vágás nem off track tök más kategória a kettő.
    Korrekt az lenne a 1 keréknek mindíg a vonalom belül kéne maradnia, és utána jön az offtrack függetlenül attól hogy milyen felületről beszélünk. Bár eleve nem értem az off tracknek mi köze a safety ratinghez.

Itt a jó pálda, 46 incidensel és egyébként hibátlan versenyzéssel nyert Dani. Egy ilyen futamon 3 kategóriát esnél vissza hivatalos szerveren. Sajnos beteg a rendszer, és ez befolyásolja az előfizetők számát és a részvételt is:

http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=2739470&custid=18246

Vágás is baromság..le kell lassítanod a versenypályán, úgy hogy közben akikkel versenyzel azok arra számítanak, hogy te tolod neki tovább. EZ az igazán balesetveszélyes, nem az off track. Miért nem volt jó a bevált módszer, hogy az elsőnél figyelmeztetés a másodiknál stop&go?

Kiváncsian várom hogy az agyonaszfaltozott modern f1 pályáknál mit fognak kitalálni, mert pl spa le source kapásból problémás, mert külső íven sokkal gyorsabban lehet majd menni, csakúgy mint watkins glen T1-ben.
  • Alexease
    Azert vagni nem lehet, mert hiaba aszfaltozott, azt is offtrack-nek veszi:) Igazabol, kultoraltan szamolja az offtrack-et, csak van nehany logikailag buktas hely. Pl. kanyarkijaratokon engedi a kerekvetot, sot meg azon tul is, de ahogy elfogy a kerekveto, utana mar 1 centire is uvolt az aszfalt mellett;)

Olyan mint az SR-szamitas (utkozes), jo jo, de nincs teljesen kidolgozva, atgondolva. Kellemetlen, amikor valaki valamiert az SR-ert hajt (bar eleve vicc), es versenyen, huzos fektavon, hatulrol egyertelmuen, veletlenul neki koccannak (igazi tores, derules nelkul), es tolja a 4x-et:D ClassA-ben, magasabb SR-nel ilyenkor annyit von, mint egy 100 koros versenynel ossze lehetne szedni;/
  • bardocz
    Pf, ilyet sem láttam még egy ligában sem. Akkor ha olyan a pálya, simán lehet vágni, meg szélesíteni. Mindegy, legalább már tudom hogyan működik. Talán így kevesebbet fogok szívni emiatt.
  • tilus
    Autó felezővonalának bármelyik pontja átlépi a "versenyzésre nem alkalmas" felületet, legyen az fü vagy sóder, akkor kapod az offtracket.
    Amíg kemény felületen vagy addig nem számít akkor sem ha átlépted a vonalat.

Baromság, de ez van. Ha nem tetszik irj a supportnak hátha egyszer változtatnak rajta.

Én már 10 oldalas flamet indítottam róla, és az okos fanboyok elmagyarázták milyen jó ez igy hogy a "baleseteim" 90%-a offtrack pörgés és contact nélkül.
  • bardocz
    Off track az hogyan működik? Néha 3/4 autó nincs a pályán, és nem ad semmit, aztán meg éppen, hogy csípem a füvet/homokot/anyámkínját, és már osztja. Emiatt bukom az SR-t folyamatosan, főleg Laguna Secában.
  • santibi
    Lesz is bajnokság vele majd nálunk is.
  • Alexease
    A Monte Carlo-val semmi gond, az abszolut road cucc, azzal hivatalos versenyek is voltak road-on. Bajnoksag is volt belole hosted/fun-ban. A teljesitmeny/suly aranya, a meretei, a valtoja es a felfuggesztes tipusa miatt elegge autosan vezetheto;)
  • bardocz
    Én a monte carloval megyek néha roadon. Simán lehetnének vele olyan versenyek is, elég jól viselkedik.
  • Alexease
    Nem kockaztam ki a videot, de mintha real tukrozodesek lennenek itt-ott (nem hinnem:P), es az egyik kepen jonak tunt a kopas az auton (most is van, de most olyan tore/kopas egyutt, ez meg olyan csak festek lehuzos a falon:P).
    Remelem, lesz hozza szimetrikus setup lehetoseg:) Nem mint ha nem szeretnem az ovalt, de igy duplazodna a felhasznalasi terulete:) Bar az SK-val is szoktam road-on tekeregni:DDDD
  • Alexease
    Ugy nez ki, szerdan lesz az update, a frissites, es akkor erkeznek a cuccosok (Spa, Street StockCar - ez ingyenes lesz):P

• Alexease
    Remelem;)
  • santibi
    Ja és Alex, remélem jössz hozzánk versenyezni.
  • santibi
    Ne feledjétek aki szeretne részt venni az iRacers bajnokikon. Holnap Mazda MX-5 első bajnoki futam Summit Point Racewayen. Hétfőn 5.-dik Mustang bajnoki Lime Rockban.
    Várunk Mindenkit Szeretettel.!
  • Alexease
    Foleg mostanaban, amnikor mar majd' felebe kerul minden, mint regen.
    Vagy a mostani kedvezmennyekkel, a bajnoksag 50%, es evente ossze lehet versenyezni 40$-t. Igy evi 10$ az elofizetes:)
  • VO101 tvr
    Nem hiszem, hogy nagy buli lenne account-ot eladni. Mennyit adnának érte? Félárat?
  • bardocz
    Ha négy dolgot vásárolok, akkor is ugyan úgy jár a 10% kedvezmény?
  • csige791
    "az lesz. az accom tuti nem adom el. :)"

- Én sem adtam el, pedig eszembe jutott. De jobb ha megvan az, kitudja mi lesz még iR-ből a jövőben.
  • symbol
    jaja. az lesz. az accom tuti nem adom el. :)
    meg ligában is benne lennék, de nekem ezt totál statikus cucc így, hiába baszott jók a pályák és az FFB, ha a hangulat, és a környezet-szimuláció nincs meg. nah nem rizsázok annyit a többieknek jó versenyzést addig is..! :)
  • pointer4
    Szerintem tedd azt, hogy most félrerakod egy fél évre, azután pedig majd kiderül, hogy eltelt-e elég idő, hogy újra felizgassa a fantáziádat versenyezni. Lehet majd kell hozzá, majd még fél év. Lehetőségek iRacingnél adottak, csak még nem tartanak ott.
  • symbol
    nah tudom nem sokatokat érdekel, de azért leírom, hogy mit "gondolok" :) nekem kábé 170 ezer forintban van asszem a gamma eddig. no problém, nem bánom.

meg el is vagyok havazva, be szeretnék fejezni ezt-azt végre (weblap, rend a gépen etc...) és igy nem nagyon jut most idő versenyezni F1 járgány ide vagy oda.

viszont lehet nem is lesz már nagyon kedvem. klassz az iracing, de nagyon sterilek a körülmények, a versenyek etc.

a mai modern F1-ben is a legjobb versenyek váltózó körülmények között születnek általában. ilyen itt nincs. ahogy igazából hangulat sincs. vicc, hogy egy 10 évvel ezelőtti program szintjét nem érjük el ma (lobogó zászlók :p, vaku, közönségmoraj) (GP4). az időjárásról nem beszélve ugye. plusz az ég ugye...

tudom már ezerszer elmondtam, de lehet jövőre abbahagyom ezt egy időre, jön az rFactor 2, a shift 2 (sokat várok tőle, itt is lesz eső, éjszakai pályák, sisak nézet, jobb fizika ugye (marketing duma ide vagy oda, szerintem tényleg jobb lesz), több autó, több pálya, brutális hangok, szal jó móka lesz), meg ugye jön majd a GTR 3 / 2011 is, amitől megint sokat várok. Élményre nekem még offline is lehet több móka lesz, mert az iracing így, ezekkel a rövid futamokkal nem más mint hotlap módban való kergetőzés. rFactor 2 és a többi játék mellett szólhat még ugye, hogy már nem létező, vagy nem aktuális pályák is belekerülhetnek és kerülnek majd a programba, szóval nah.

Én érezni akarom, hogy lélegzik körülöttem a környezet, hogy izeg-mozog minden. rizikózni akarok felszáradó íven a gumikkal és sorolhatnám.
    Valszeg az lesz, hogy rFactor 2-vel, vagy GTR 3-al fogok multizni, a Shift 2 meg majd meglátjuk mit nyújt. Mindenesetre erre is vevő lennék eredetiben ha úgy sikerül.

Aztán ha az iracing kicsit összekapja magát és számomra fontos dolgokat is orvosol, akkor még lehet tolni fogom vele. Sőt biztos is, de a varázsnak jelenleg úgy érzem annyi.