iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😊)) Azt csak azért nem mondtam tavaly, mert féltem hogy ha megcsinálják lesz vagy 50USD. De felõlem jöhet, ha jó áron adják. 😊)

pointer4
Én pl azt mondtam, hogy milyen jó lenne a Nordschleife, nem szeretnéd te is mondogatni ? 😄 Hátha neked jobban bejön 😄
Szerintem is jó ötlet a vegyes futam, már legalábbis a road pályákon. Mindenki a saját kategóriában lenne értékelve, de jóval nagyobb mezönyök lennének.

Pedig erre ki kéne dolgozniuk vmi koncepciót. Pl. hogy legyen minden nap minden autóval futam, akár kétóránként, de minden bajnokságban csak heti egy vagy két nap lenne, aminek az eredményeit pontoznák. A többi futam amolyan barátságos mérkõzés lenne.

Vagy lehetnének vegyes futamok is, pl. Solstice/Jetta, vagy hasonlók.

symbol
de.. már most is szét van...
Én a helyükben nem is adnék ki a V8-on és a GT-s járgányon kívül semmit.
minek? inkább fejlesszék a cuccot, legyen telemetria, és a játék tulajdonságai legyenek csábítóak...

Elõre látom milyen gáz lesz teljes értékû futamra vadászni... 😞

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

"Az MSV-tol egyertelmu a Brands Hatch, Oulton Park, Snetterton, Cadwell Park..."

Ezek de jó kis pályák! Tavaly nyáron még sírtam hogy Brands Hatch, Cadwell, Zandvoort milyen jók lennének -> erre tessék, meglesz mind! 😊))

Ezt a rengeteg autót hogy fogják vajon menedzselni? Nem fog szétaprózódni a mezõny?

csige791
Ha most C-s vagyok és elindulok egy Jetta kupán a végén lehetek B-s vagy mindenképpen C-s bajnokságban kell mennem ,hogy a végén B-s lehessek ?

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Bocs, félreérthetõen fogalmaztam. A telemetria és split time csak az én kívánságlistám élén van, de hogy mikor lesz iRacingben azt sajnos nem lehet tudni.
Alexease
De itt meg nagyon sokminden johet😊 Nagyon sok a kapcsolat, szerzodnek minden nagyobb csapattal, csoporttal, diviziova, gyartoval stb. (NASCAR, Indy, Panoz, Ford, GM, VW, SCCA, MSV, Dallara stb.).

Ezektol, meg barmi barmikor johet, es meg nincs vege😉

Pl. az SCCA-tol furcsa, hogy meg nincs Mazda MX5. Pedig alap auto...
A Dallara-n keresztul is johet meg nehany dolog.
Az MSV-tol egyertelmu a Brands Hatch, Oulton Park, Snetterton, Cadwell Park...
Alexease
Autok kozul amirol tudni lehet, amit bejelentettek: Ford GT, Ford Mustang, Ford Falcon (V8 Supercars sorozattal). Es persze, a 2 Dallara (IndyCar es IndyLight sorozathoz).
Hát ezt nem hiszem el! Három hónap kihagyás után újra elõfizettem, és mennyi minden jóság történt az iRacingben! Csak kapkodom a fejem!

A Jetta nagyon bejön egyelõre, jó kezdõ/visszaszoktató autó. Sokkal jobban tetszik mint a Pontiac, barátságosabb.

A köv. szezonban szerintem Jetta/Spec.Racer lesz, aztán továbblépek. Vettem két pályát is a Jettával, Road Atlantát és R.Americát. Mindkettõt ismertem más szimekbõl, de itt teljesen új élmény volt.

Aztán jön Mosport, Zandvoort is készülõben... És a Lotust még meg sem vettem. 😊 Szépen fejlõdik a szim, egyre jobb dolgok jelennek meg hozzá, és ez az árcsökkentés is jó húzás volt.

Autók mik vannak készülõben a Corvetten kívül?

Alexease
Es ha mar a boseg zavara😊
Alexease
Aki esetleg nem latna😊
symbol
miért, lesz telemetria? 😊 roadon is? 😊

Három hétig nem voltam "kormányközelben" (szabin voltam), ilyenkor érzi csak igazán az ember mennyire iRacing függõ. 😊

Kezdek nagyon izgatott lenni a következõ updatet várva, mert a telemetria mellett a keréknyom és füst volt amit én nagyon hiányoltam eddig.

Közülünk hányan terveznek Corvettel menni? Én megpróbálok egy teljes Skippy és Corvette szezont lefutni, ezzel bezsebelni a 10$ bonust.
atyka
...azert a '67-es Mustang sem semmi, ami ott a sarokban porosodik nala...😊))

JuanG
kár hogy nascar specifikus...bár mindegy mert valszeg sose fogok tudni venni ilyesmit 😊

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

petesilver
Ez nagyon ott van a szeren! Vegyen az ember egy ilyet, és ebben ülve biztos más érzés kikapni Hazsotól, Dávidtól, szabolcstól és a többiektõl 😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

pointer4
Az a beszéd 😄
csige791
Köszi a segítséget.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

viziloitato
November harmadikán kezdõdik. Már nincs iR dollár, ha elõfizetsz, viszont 156 dollár helyett, most már csak 99 dollár, az éves elõfizetés, vagy választhatod a két éves elõfizetést is 179-ért.

Bõvebben itt
csige791
Sziasztok!

Mikor indul az új szezon ?

Ha szeptemberben lejárt az elõfizetésem, és most újra elõfizetek 1 évre akkor kapok megint iRacing dollárt vagy az csak elõször járt ?

kigyi
Olcsóbbak lettek az elõfizetési az autó és pálya díjak. Ha esetleg nem vettétek volna észre.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

JuanG
na, a corvette miatt megint fizethetek elõ 1 hónapra hogy kipróbálhassam 😄...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Alexease
VW Jetta-val az 1. hetre terveznek Mosport futamot, vagyis addigra elvileg megjelenik😛
Alexease
Betoltam a banner ala is, hogy azis lassa, aki nincs elofizetve...
Alexease
Elkezdtek faragni a kovetkezo szezon tablazatat, valszeg meg valtozik, de erdemes atnezni😊 A Radical meg lejebb csuszik, es bejon ujdonsagnak road-ra a Corvette es az IndyCar😉
symbol
azt magyarázza el nekem valaki az indikár' mért lesz A-s kocsi, a Lotus meg miért csak B-s? Mármint, könnyebb a lotus-t vezetni vagy mivan? 😄

Mert én azzal is szeretnék hosszabb futamokat, de jelenleg esélytelen...
majd a V8-as remélem A-s lesz... de az még messze vala :/

petesilver
COT McQueen! 😊

Cowek
Használja valaki az 5-ös spotter packot? Érdemes felrakni? Miben több mint az alap?

http://www.f1-info.hu/

HaZso
- 1/16 left bar end offset, ami miatt változtatni kell a spring perch offset-eket minden keréknél, ha meg akarod tartani a kb 48% cross weight-et, és a kocsi leültetését amennyire lehet, ezáltal változik a shock deflection és spring deflection is)
- bal oldalt minimum, jobb oldalt maximum track bar
- elöl minimum rugók
- jobb elsõ kerékdõlés + (ez most azért lenne, mert leteszik a kocsit az aszfaltra és - lesz?)
- elöl sok rebound, hátul sok bump (én inkább fordítva állítanám, bár pályafüggõ)
- hátul 0 sway bar

petesilver

petesilver
😊 mik azok? 😊

HaZso
Most mentem Michiganben egy COT versenyt, 15. hely, mind1. Esélyem nem volt, annyival gyorsabbak voltak. Na mondom kérek setet, akitõl eddig még nem. És legnagyobb meglepetésemre küldött. Hát elsõre -0,384sec, utolsó szektorom jobb volt, mint versenyen draftban, lol. Jó settel élmény csak menni, az tuti és vannak benne érdekes dolgok...

viziloitato
Lesznek emberek, akik nagyon jól értik majd a telemetriát, hogy mit miért, de az csak egy pár ember lesz, és azok lesznek páran, akik eddig is elõl voltak, mi szívunk tovább. Még ha érteném is a telemetriát, és autóbeállítást, akkor sem lenne elég egy nap a felkészülésre, és versenyzésre. Én inkább versenyezni fogok, mint a csíkokat nézni, hogy mi milyen irányba változott a gyors köröm alatt, és hogyan lehetnék gyorsabb. Addig még egy, vagy két ember tud hibátlanul menni elõl, addig teljesen felesleges. Panaszkodtam már itt párszor, hogy azt sem tudom mi a verseny, mivel az elõttem lévõk elhúznak tõlem, a mögöttem lévõk meg mindig lemaradnak, így marad az öröklés, és az nagyon jól ment eddig is, és ezután is. Nem kell hihetetlen gyors qual idõ, minek, úgyis kipotyognak elõttem. Ha az átlagomat veszem qual idõkben, akkor kb a 70. qual idõ az enyém, és ez bõven elég a dobogóhoz, mert túl sokat hibáznak. Ezért tartom feleslegesnek, a csíkok azt mondanak, amit akarnak, engem nem érdekel, és a plugines cucc is azt ír ki amit akar lehetséges legjobb idõnek, az elõbb utóbb hibázásra késztet, és az nekem nem kell. Nekem fontos, hogy többszáz kört menjek hibátlanul versenyen, és ki is fizetõdik, nem kicsit. Szóval gyakorlás, gyakorlás, és gyakorlás, nem hullámok, és számok bámulása! 😊 És mégegyszer: Lassan járj, tovább érsz! 😊
Cowek
Én azért úgy gondolom ha felesleges lenne a telemetria, a valóságban sem ölnének bele milliókat. Max nem kell használni. De kétségtelen hogy a sok információból rengeteget lehet tanulni... abból meg faragni az autón még, és javulni. Mondjuk néha nekem is az agyamra megy ha nem értem a csíkokat :-)

http://www.f1-info.hu/

symbol
értem 😊 jogos. sajna nekem sem volt sok idõm, talán a közeljövõben felvesznek valahova (még nem biztos...), dehát szopós igy az élet. meló mellett még többet tudnék önfeledten, akár naponta is vezetgetni...

a lotus különben élmény, nem sokkal nehezebb mint a mazda. 😊
majdnem minden héten gyakorolgattam azért, kár hogy kevesen vannak sajna, de legalább a következõ bajnokságtól ott leszek én is. 😊

viziloitato
Nemhogy Lotus, de szinte semmivel nem megyek. 😞 Ha van egy szabad délutánom, vagy este egy kis idõm, akkor Mazda. Lotust megnéztem/tük, amikor megjelent, és nem is mentem vele azóta, és lehet, hogy soha nem is fogok. Most már túl nagy a választék, és nem tudnám megcsinálni a Q, TT, és R-t. A mostani bajnokság már így múlik el...
viziloitato
Most mennem kell dolgozni, majd este írok...
symbol
nah de kérdés, lotusozni miért nem lotusozol? 😊
túl sok már a járgány mi? 😊

symbol
nem korrekt, és jogos is, csupán és pl tudok gyorsulni már attól is ha látom (bár a legtöbbször érzi is az ember), hogy mit hol hagyott benne.
az a baj, hogy az utolsó tizedeket nagyon nehéz összeszedni, de össze lehet. és nekem már ez is épp elég szórakoztató.
arról nem beszélve, hogy sok gyakorlással, simán konstans köröket lehet menni "akármilyen tempóval" is. tényleg türelem, kitartás meg nemtom mi kérdése.

lassan viszont új szezon, a lotust már eléggé megszoktam, alig várom majd a versenyeket, bár tuti lesz jópár megforgásom 😄

mellesleg kiv leszek miket újítanak meg hogy.

ui: a hangproblémám megszûnt, most egy wasapi plugint használok foobar alatt, egyébként most már alapból pattogna a hang flac zene és win7 64 bit alatt.. mire rájöttem erre... :/

de most már a szektoridõs valamit se merem felrakni. elvagyok így. nem rossz, csak idõmérõn gáz lesz, hogy nem látom pontosan milyen az elsõ szektor, lehet rossz, és mégis erõltetem tovább, aminek feleslegesen megforgás lesz a vége, szóval ilyenekre is jó lenne.

mert ugye ez is azért a határon autózásról szól, ergó ez a verseny lényege. 😊 ott meg könnyen lehet hibázni, szal legalább az ne legyen feleslegesen kikényszerítve.

viziloitato
Nem is tudom mit mondjak. Ha azt a szines részidõs dolgot nézem, akkor szerintem az is hülyeség. Nem attól leszek gyorsabb a pályán. Ha van egy setupom, és már 500 kört megtettem gyakorlásként, és már az istennek nem tudok gyorsabbat menni vele, akkor azt ír ki nekem amit akar, ha egyszer nem tudok gyorsabbat menni vele. Tõlem lehet telemetria, nem fogom használni, nem vagyok ellene, inkább felesleges sallangnak tartom, ugyanúgy, mint a francia gyerek pluginjét, vagy mit. Kétféle ember van, az egyik nagyon gyors, akár 100 körön keresztül, a másik meg tud menni olyan gyorsat, vagy közel olyan gyorsat, mint a leggyorsabb, de Õ csak 100-ból 5-öt. Hiába gyorsabb tõlem valaki, ha nem tudja tartani, és hibát hibára halmoz, én elmegyek mellette, pedig lehet, hogy körönként kaptam tõle fél másodpercet, de 10 kör után elfogyott belõle a precíz gyorsaság. Szóval hiába telemetriázik a hibázós ember éjjel-nappal, ha egyszer csak 100-ból 5 körben képes gyors tempóra, inkább tanuljon meg hibátlanul menni, aztán jöhet a telemtria, meg egyéb cuccok. Szép, és jó, hogy tud piszkosul gyors is lenni, csak a baj, hogy hibákkal kitömve. Én nem akarok Volker lenni, és elfogadom, hogy soha nem leszek olyan gyors, mint Õ, aki meg nem, az majd kiesik elõlem, és addig öröklöm a helyeket, hogy a verseny végére a dobogón végzek. Nem rossz setupokat csinál, de szinte mindegyiken állítanom kell, hogy valamennyire vezethetõ legyen. Az a setup csak neki tökéletes, a többiek csak alkalmazkodnak hozzá, több kevesebb sikerrel. Én a lassan járj, tovább érsz szabályt alkalmazom mindenhol. Ez hosszú lett, meg az is lehet, hogy össze-vissza 😄
symbol
azért ezzel szembe tudok szállni 😛
leszeded volker setupját a lotus-hoz (a legtöbben úgyis ezzel mennek szerintem), aztán nekifeszülsz a pályának. Road Atlanta - Full Course-on most 1:10.338-nál járok, kb fél másodpercet tudok még javulni szerintem. de ezt sem látom.

és ha telemetrián össze tudnám hasonlítani volker körét a sajátommal az kurva sokat jelentene. idõben is, meg tanulás szempontjából is.

autóbeállitást megtanulni nem rossz dolog, de még azt is könyebb megtanulni telemetria mellett mint nélküle.

telemetriával kanyarról kanyarra le tudom ellenõrizni a pályát, hol mekkorát nyertem vagy buktam. mellesleg a MOTEC-ben valami tizenvalahány részre fel volt osztva a pálya, és mindegyiknek láttad a részidejét. sokkal pontosabb képet is kaphatsz ezáltal arról mit tudnál ha tökéletesen végigtudnál menni.

Setupolást majd megtanulom most még se idõm se indíttatásom Ettõl független vicces azért, hogy te már megint egy nyilvánvalóan hasznos fejlesztés ellen vagy. Pont nemrég jegyezte meg egy kolléga, hogy milyen jól jönne egy klassz telemetria setupolás végett. Erre mit mondasz?

viziloitato
Én inkább az autóbeállítást tanulnám meg, mint ilyen hülyeséggel foglalkozzak, mint a telemetria. Szerintem többet nyernék vele, mint mindenféle hullámokat, meg vonalakat nézegetve. Hiába van telemetriám, ha fogalmam sincs, hogy minél mi a jó érték, és mit kell állítani, ahhoz, hogy az jó legyen, és az mit befolyásol még, amire figyelnem kell...
symbol
jaja. 😊 (de ez itt a legtöbb embernek nem is lenne újdonság.)

hát ha az iracing támogatna végre valami normális telemetriát (vagyis lenne hozzá), leszarom, szerzõdjenek a motec-cel, de legyen valami...
akkor faszán ki lehetne lõni pár monitorra minden hasznos infót amirõl egyébként szólnának a rádión a verseny során.

legyen az radar, gumi téma, vagy kiállás elõtt pár körrel a többiek pozíciója (kiállhatok e korábban, nem-e forgalomba jövök vissza.. etecera. dejó is lenne.)

Egyébként nem tudja valaki a MOTEC-el miért nem tud szerzõdni az iRacing? Azt ne mondjátok, hogy nincs pénzük rá... Ha a Simbin-nek volt.. nekik is legyen már..

csige791
Ezt az eyefinity-t arra használnám, ha lenne rá pínzem, hogy középre raknák egy igen nagy monitort, ott menne a játék. Mellé pedig valami olyat amit a csapatfõnökök látnak, tehát pl pályatérképet, hogy lássam, hol helyezkednek el az ellenfelek, meg minden ilyen okosságot. De persze ehhez kéne olyan játék ami támogatja az ötletemet.

symbol
petersilver: LOL, de igen ezt láttam én is asszem 😄
pointer: ja, nyilván nem átlátszó a kocsiban ülve semmi, de ami a valóságban kitakarja a dolgokat, az a játékban is ott van, ergo minek szopassam magam még a monitor szélével is, amikor nyilvánvaló, hogy (bár megszokás kérdése lehet), de szerintem csak nehezítené a dolgokat.
mert mondhatod, hogy egybe látod a dolgokat, de mégse, ergo lehet máris nem úgy reagálsz egy két szitura, mintha egészben, egyben látnád. de szubjektiv, rengetegen használják. egészségükre. 😄

Amúgy tökmindegy, én nem erre ruháznék be ha tehetném, hanem normális pedálszettre, ülésre, váltóra, kormányra.

pointer4
te se szoktál belsõ nézetbõl vezetni mi ? 😄 'A' oszlop sem átlátszó. 15 perc játék után észre se veszed már a monitor szélét.
petesilver
Igazából asszem a RedBull szimulátora csinálja azt, ami a legjobb: elötted félkörív fehér valami /minõségi keretre feszített gyöngyvászon írásvetítõcucc, vagy valami fehér lap, karton, akármi/ és a fejed mögött pedig szögben elforgatva, belõve 3 jó minõségû projektor, és a projektoroknak van kiosztva a monitoronkénti kép. Így lehet kikerülni a keretet ami a monitorhoz tartozik. a mégdurvább a kupola elötted, és ehhez tartozó speciális kupolavetítõ. De a legigazibb, hogy befizeted magad versenyzõként egy sorozatba Mastercard-al, mert az élmény úgy megfizetetetlen 😄

symbol
hát szerintem fos. én tuti nem játszanék igy. még a három monitor is zavarna. mármint a monitorok széle.
inkább várnék amíg szépen elterjednek a homorú oled panelek 😄