25347
-
#12267 Termeszetesen fejlodik az rF2, de amit edig lattunk, hallotunk, amit eddig elarultak, az kevesnek tunik. Es nem azert, mert egyszeruen keves, hanem mert Ok hosszutavban gondolkodnak (4-5 ev, lasd elozo rF), nem piszkalgathatjak folyamatosan, foleg nem komolyan, mert egyszeri megvetelrol van szo, es foleg mert a liszensz eladasokban is kell (elvileg) gondolkodniuk.
A LFS mas vilag, felejtos... Az nKP is felejtos, 8 eves alap engine, 5 eve megdogonyozve, a keszito szerint is felesleges es lehetetlen ezt tovabb masszirozni. Nem is tudja, se penz, se tamogatas, se kiado, se liszensz, se semmi.
De ha belegondolsz, es ha mar fejlodes, a jelenlegi piacon az iR a legdinamikusabban fejlodo cucc, es nem csak a tartalmakat tekintve. 3 havonta, rendszeresen bovitik, javitjak, es bar szamodra nem tunnek ezek valami latvanyos valtozasoknak, de amit csinalnak, az mindig korrekt, pontos, mukodo dolog, es ami a legfontosabb, masszivan online-rendszerre optimalizalt!
Es mivel ez egy folyamatos bevetelt hozo, egyre tobb reklammal, promoval megtuzdelt rendszer, ezek a folyamatos fejlodesek, so'se fognak megallni.
Amugy teljesen felesleges errol vivni. Az rF2-ot minden szimes meg fogja venni (en is, barmit is mondok, hiszek rola). Barmilyen lesz, jo lesz. De ezzel parhuzamosan nyugodtan lehjet tolni mindenmast is: LFS, nKP - sot, mostanaban tobbb szimes tolja a frissen megjelent GT5-ot, amit en is tolnek, ha lenne annyi penzem, hogy beleferjen 1 jatek miatt egy PS3+GT5 :))))
Az iR meg teljesen onkentes dolog, ha nem tetszik, pihenni akarsz, nem fizetsz elo, senki nem fog agyonloni miatta;) De meg marad a lehetoseged, hogy barmikor ujra elofizess. -
#12266 rf2-re nem reagálok megint, nem lesz az rossz, előző kommentemben levezettem miért is lesz valszeg a legjobb amikor megjelenik.
TN paneles dolgok, nyilván. Egyetértek. Meg tisztában is vagyok vele. Végül is mindegy, a lényegen nem változtat. (kiadványszerkesztő "lennék" iskola alapján. :D más kérdés, hogy amúgy nem ebből élek...)
az ISI gmotor3.0-ja meg azért jó lenne ha önmagában is szebb pénzeket tudna hozni, mert egyre nehezebb lesz szerintem eladni.
NFS shift2 nem tudom most milyen motorral készül, lehet a gmotor2.0-át fejlesztik, foltozgatják, nekik még el lehet majd adni esetleg. de hivatalos f1 játék tuti nem lesz belőle, arcade játéknak meg ilyen "erős" fizikai motor nem kell, oda inkább a látvány kellene (codi) ugye, szóval nem is tudom ki lenne vevő a gmotor3-ra. persze nyilván van aki újítana (ARCA, stb...) :)
rfactor erősségeivel etc, tisztában vagyok és szerintem nem is várok tőle sokat. gtr3 nem tudom mivel fog jönni, miből épül, de ha ezt a motort használja majd, annak megint lehet örülni, talán végre le lehetne cserélni a gtr2-őt egy majd minden téren jobb cuccra. -
Solt #12265 Nem akarom szaporítani a szót, de mégis melyik TN panelesre? Ahány, annyi féle... arról nem beszélve, hogy pont elég a millió féle pc-re optimalizálni, ha még a színekre is figyelni kéne, hogy kinél milyen... :) Nyilván színhűségre törekszik minden fejlesztő, az már más kérdés, hogy ez a felhasználók jó részénél másképpen néz ki...
Sokat kérnek az iRacingért ez tény... de bármennyit fizetsz is, egy engine csere nem működik máról holnapra, ráadásul horror összeg... főleg ezen a szinten.
rf2-vel kapcsolatban meg Alex leírta a lényeget... attól tartok túl sokat vársz tőle. -
#12264 nem öntelt vagyok, egyszerűen megvédtem magam. te estél nekem.
nem akarsz belemenni esetleges vitázásba, de a filmes példámra/vonatkozásra nem tudsz gondolom semmit felhozni. mivel nem is nagyon lehetne szvsz, így akkor járnánk a legjobban ha többet nem is szólnál hozzám. bye
ALEX:
a kavics, sár és por felhordása a pályára benne lesz. nem tudom hol olvastam, de ez szerintem 100%-ra vehető. AI sokkal jobb lesz. Ahogyan az FFB is, és sok más is. Szvsz nincs olyan terület ahol ne fejlődne a játék. (Persze ez el is várható), amúgy meg az, hogy mire és hogy reagál a gumi, majd meglátjuk nem kell élből kizárni semmit. törésmodellezés lehet nem lesz toppos, de sanszos, hogy a szimek között ez lesz ebben s legjobb amikor kijön.
semmivel nem több mint az rf1, egyszerű bloom-effekt, oké és szép, hogy 5 éves teknika, de miért nem láttam még egy szim-ben sem? Akkor miért ne örülhetnénk neki, amikor nagyban növeli majd a vezetés/játékélményt. megjelenése pillanatában sanszos, hogy a legjobb online/offline szimulátor lesz, szóval azért nagyobb lelkesedést várnék. :D (tudom, tudom, rossz topicban keresem.) (Amúgy nem kell jönni a netkarPRO-val meg az LFS-sel, mindkettő "csak" online és ugye gyér pályakínálattal elérhető sajnos, meg nem is lesz egy ideig dinamikus időjárásuk. :/) -
#12263 Sajnos, ez semmivel sem tobb, mint az 5 eves rF1:/ Egyszeruen csak van egy Bloom-effekt a hatterben (az is 5 eves technika...). Rengeteg arnyek hianyzik, es a felho sem vet arnyekot. Ugyanugy nulla dinamizmus a palya szelen. A zaszlokrol mar tudjuk, csak animaciok, semmi kozuk az idojarashoz.
Persze ez csak WIP, es meg sokmindent nem tudunk. De nagyon valoszinu, hogy nem lesz normalis fizikaval es toresmodellel ellatott kornyezet, valszeg felhordott por, sar, homok, kavics sem lesz a palyan, foleg nem ami befolyasolja a gumifizikat, az esorol meg semmit nem tudunk, ami extra bonyi, ha igazan jo...
Vagyis sajnos, az eddigiek alapjan, messze nem lesz meg az elvart elorelepes az rF2 teren:/ Miel az rF elsosorban latvany, eladasra szant engine, igy ez lenne a fontos. -
santibi #12262 Jaja tutti igazad van. Nem ismerjük egymást személyesen de én még egy ilyen öntelt embert nem ismertem mint te. Az írásaidból ítélve. Nem akarok itt most belefolyni vitázni veled. Nem az én kategóriám ez a szájkarate. Le is zártam részemről ezt a témát. Harag nincs csak olyan jó lenne ha nem kellene olvasni amiket írsz. -
#12261 a te véleményedre k*rvára nem kíváncsi senki. Az hogy egy éve mit csipáztam az tudtommal rám tartozik, az emberek és az igények alakulnak változnak. Amúgy masters-ről tudtommal nem kipicsáztak hanem leléptem onnan. milyen jó döntés is volt... mellesleg ez agy FÓRUM, ahol épp beszélgettem valakivel ha nem zavar, és mellesleg a témához erősen kapcsolódik az iR is, szóval annyira még csak nem is off.
Különben meg egy éve én azért azt hittem többet fog fejlődni az iR, pláne ha ennyi pénzhez jutnak. Jah és igen nem veszekedésből, de légyszives maradj máskor csöndben.
amúgy kurva vicces dolog miket írsz. mintha beállítanál egy filmes portálra, ahol kritikát ír(nak) valaki(k), megosztja mindenki, hogy milyen szuper dolog az a film és miért, meg ilyenek, erre te ugye osztanád az észt, és közölnéd, hogy húzd már le öcsi a rólót, mindenki tudja mit szeret azt kész. :DD hát gratulálok. ez ám a színvonal. webkettő ezerrel. már bocs. -
santibi #12260 A faxom se kíváncsi, hogy már itt is olvasni a nyavalygásodat. 1 éve még pipáztad lefelé a iracinget, hogy ez ilyen isten meg olyan. Most eldöntötted, hogy kiszállsz mész rFactorhoz vagy mit bánom én hová és most győzködöd itt magad meg másokat is, hogy ez ilyen szar meg olyan szar. Figyu én nem veszekedésből írok most be. Menjél nyugodtan csak már itt is az van mint mastersen anno mikor kipicsáztak, hogy olvasná az ember szokásból a topicot. Erre jön az (etc, szar és társai). Menjél toljad az rfactort2-őt majd sok sikert. Mindenki tisztában van vele mit szeret és mi a jó. -
#12259 nyilván egy grafikusnak ne TN paneles cucca legyen, DE, mivel a nagytöbbség azon fogja látni a cuccot, nyílván, "arra" is kell elkészíteni, azon kell kinéznie úgy-ahogy.
az iracing régi motorjára meg azt mondom, leszarom. annyit pergálgattunk és perkálunk nekik, oldják meg, ez már az ő dolguk.
rF2, szerintem tavasszal legkésőbb kijön. Remélem, az azért biztató, hogy 50%-ra mondták, hogy kijön még idén (és nyilván nem a "vagy igen, vagy nem" miatt nyilatkozták ezt.) -
Solt #12258 Kizártnak tartom, hogy egy grafikusnak TN paneles monitora legyen... ha igen, sürgősen váltson munkát! :D
Ahányan vagyunk, annyiféle elvárásunk van... én a visszajátszásnál sem nézem az eget, de, ha már minden más rendben van, és nem megy másnak a rovására, akkor én sem bánnám, ha szép és változó lenne. A dinamikus időjárás, a felhők mozgása (szél alapján ), az eső, az ideális ív száradása cpu igényes... nem gyengén... Ráadásul, ha régi az engine, nem is valószínű, hogy bele lehet rakni.
Egy még meg sem jelent játékkal szerintem ne hasonlítsd össze... amiket rf2-ből eddig láttunk, az nem igazán azt vetíti előre, hogy a közeljövőben játszhatunk vele...
Kíváncsian várom én is, de, egyelőre ennyi... -
kicsit off, de lehet hasonlítgatni a lenti képi világgal. -
#12256 oks, tisztában vagyk a TN paneles kijelzők sajátosságaival, a legtöbb ember ilyen panelen játszik. pláne PC-n, szal erre optimalizálják már a grafikusok ha lehet. :) de igazából ez nem panel kérdés, nekem a rfactor SPA-s videója nagyon tetszett, neked mondjuk tuti túl harsánynak fogod tartani a szinek miatt, de nekem ez jobban bejön. belgiumban, ott ahol sokat esik az eső, meg hegyvidékes a táj, nos, kábé igy képzelem el a növényzetet, meg az aszfalt is frankó, meg sorolhatnám. lézeres pályák nem érdekelnek, egy mezei pályán is lehet ugyanolyan frankó az FFB, mint lézeres társán, csak ügyesen kell programozni és huplikat "beleszőni".
ezzel a nem érek rá az eget figyelni dumával egyet értek, de csak részben. visszajátszásokkor azért tök jó látni hogy az is baszott szépen mutat. mellesleg a valódi életben, ponthogy kell az eget figyelni és megfelelő döntéseket hozni ha nagyon esőre áll ugye, itt meg jelenleg úgy áll évekig nem lesz semmi komoly időjárás.
az iracing szerintem túl van misztifikálva, jó, jó, de 2011-ben az előnye nem lesz szerintem akkora. sőt. nekem összességében egy rf2 sokkal többet fog adni szvsz. -
Solt #12255 Komolyan kérdem... ha a színekkel van bajod, annak oka lehet a TN paneles monitor is, ami minden csak nem színhűséges...
Nekem csak pár hónapos tapasztalatom van a játékkal, az is régebbről, így eszem ágában nincs "vitázni" az általad állítottakról, csupán nekem furán hangzik. Azt tudom, hogy én egyszer sem néztem az égre, mert olyan vezetési élményt adott más játékokhoz képet, hogy fülig ért a szám... a fizika, az ffb zseniális.
Nem tudom, hogy most egy átlagos gépen, hogy fut a játék, de amikre te vágysz, azok nagyon erőforrás igényes dolgok. A Rise of Flight nevezetű I. VH-s repülőszimulátorhoz most kaptunk egy javítást, ami új dinamikus fényeket, árnyékokat, stb hozott. A legutolsó alkatrész is árnyékot vett mindenre, a felhők árnyékot vetnek a földre, stb... ez valóban gyönyörű, és nagyon jó így repülni... pontosabban jó lenne így repülni, mert az ehhez párosuló fizika már sok egy q9550 + 460GTX párosnak. Egy géppel még elmegy a dolog, de, ha már több repülő is bejön a "képbe", akkor kezdődik a diavetítés...
Szóval annyit akartam ebből kihozni, hogy az amikre vágysz, nem egyszerű dolgok. Ehhez írni kéne egy új dx11-s motort, hogy a szépség ne menjen a játszhatóság rovására, és ne kelljen a NASA-tól gépet bérelni...
Én úgy gondolom, hogy ennél a játéknál első a fizika... egyelőre nem lehet úgy játékot írni, hogy ne kelljen sem fizikában, sem látványban kompromisszumot kötni. Vagy ez, vagy az, különben nincs az a PC amit nem hasaltat el... -
:D -
#12253 ha komolyan kérded, egy TFT. 20-as samsung, 1680*1050-es. nem a vonalvezetéssel és a kidolgozással van a bajom. aszfaltszin szinte mindig ugyanolyan, ahogy a tárgyak sem kapnak soha "más" fényt, a nap mindig ugyanúgy "süt", max más sky van feletted betéve, a tárgyakra gyakorolt hatása minimális, már ha van valami... szóval kurvára nem hiteti el velem, hogy ott vagyok ahol. és egy szimben szerintem ez is cseszett fontos. sőőt.
semmi bajom a cuccal amúgy, de engem ez már nem vesz meg. -
Solt #12252 Milyen monitorod van? -
#12251 hát szép meg jó, de szerintem semmivel nem jobb mint a többi, melyek szinén jók meg minden, de ezerszer elmondtam már tudom, csak itt is rohadtúl steril az egész, és igen, ez sokat rombol az illúzión.
valamint a szinekkel nagyon nem vagyok kibékülve, ahogy alex monta, iracinges. de 2011-ben ne iracing-es legyen a pálya, hanem élethű.
felhők szépek (de ezzel ki nem szúrják a szemem), meghát kurvára nem kreativak a srácok, még annyit sem tud (?) ez a nyavajás motor, hogy egyszer borult ég mellett lehessen tolni? LOL...
amúgy aki fontolgatja hogy eladja az accát, az lehet jobban jár ha mégis eladja még mielőtt túl késő lesz. most még túrhető pénzt kapna érte (bár bukna az tény), de ha évekig nem iracingezne és utána potom pénzért megvehetne mindent akkor meg úgy bukik hogy meghagyja az accot. -
#12250 Annyira gyönyörű szépen megvan csinálva ez a pálya, hogy lehet csak ezért előfizetek újra...
Nagyon hajlok rá. -
#12249 -
#12248 Volt valami valtozas a kezdes idopontjaval kapcsolatban? Esetleg korabban kezdodik vagy valami ilyesmi?:) -
santibi #12247 Ma 2. MX-5 bajnoki lesz Laguna Secában. Várunk mindenkit szeretettel.
iRacers.hu -
#12246 Durva, de az is igaz, hogy abban az időben kb mindenki hasonló arc volt, ilyen Thomas Magnum feeling... -
#12245 Williams meg Dennis milyen arcok voltak:) -
#12244 Nagyon komolyan veszi a kanyarokat, 4 kerékkel csúszva, ilyen szintű autóval ezt csak a netKar-ban tudtam megcsinálni, többi játékban csak gyengébb verdákkal. -
#12243 Most talaltam a kinti forumban:
-
#12242 kicsit off:
Ezt a gyönyörű pályát akarják kivenni a valódi F1-ből... ezzel a lépéssel kb az f1 is meghal. Lassan már csak Tilke 200méter széles Airbus A380 leszállópályái maradnak. -
#12241 -
#12240 Igyekeztem a legjobbakat(azaz ami nekem tetszik:P) berakni. És most hatalmas büszkeség tölt el, ugyanis meg tudtalak előzni!:D -
#12239 Jok lettek, olyan iRacing-es latvanyban tundokol:P Az ottani topicban van meg egy tucat, erdemes vegignezni. -
-
#12237 Tudom, köszi! Már kaptam is promó kódot:-) -
#12236 Amelyiket szereted, tetszik :D
Viszont iracers.hu liga csatlakozásával, 50$ az éves előfizu!
-
#12235 Hát ennek még párszor nekifutok, mire megértem;D
Akkor lényegében ezzel csak a szárnyak állását változtatom, meg a kocsi alján lévő szívóerőt, nem? -
#12234 Sziasztok! Ma tervezem meghosszabítani az előfizetésem az iRacing-re egy évre. Az fw31-en kivül melyik autót illetve pályákat érdemes megvenni az alap mellé? -
#12233 Nem biztos, csak elvileg (:P): a Skippy-nek az elso rugostagja fixen be van epitve a vaz koze. Az elso ket "haromszog" felguggesztese "fixen" (persze azert elfordul le-fel:P) van csatlakoztatva a vazhoz. A rugostag aljahoz a felso haromszogbol atlosan levezetett rud (rod:P) csatlakozik, az also haromszog elejenel. Amikor a felfuggesztest/magassagot allitod, akkor a rugoelofesziteset noveled/csokkented (ami a vazban van), igy csak a rud also resze "fordul el", emeli/csokkenti a kerekeket. A csatakozasi-, sulypontok nem valtoznak.
Mig a Mazdanal az orraban, hosszaban vannak a rugok (plusz meghosszabbitva a stabilizatorokkal), a "rud" alulrol megy felfele, es fent a "forgoreszen" mozdul/forog el, a pozicioja es a tavolsaga is valtozik.
Az SK-felfuggesztes meg viccesebb, mert ott a rugo felso resze "fix" a vaznal, az alja pedig az elmozdulo "haromszogen" van, egy forgo tengelyen:)
Vagyis mondhatjuk, az lehet a trukk, hogy ha a vaznak/kasztninak van egy sulypontja, akkor ahhoz kepest a Skippy-nel fix ponton vannak a rogzitesek, a Mazdanal felul minimalisan el tud fordulni/mozdulni, es az SK-nal durvan fel-le elmozdul.
De lehet, hogy egyszeruen csak szar;D -
#12232 A skip barberben csak nálam nem változik semmit a súlyelosztás, ha állítom a futóművet, és ültetem/emelem az elejét? Minden létező beállításnál 1341N-t ír mindkét első futóműre. -
#12231 Hát nem gondoltam volna, hogy szimulátor még fel tudja kúrni az agyamat. Inkább kiléptem 2 kör után. -
santibi #12230 Most olvasom következő hétre írták ki Spát és a Street Cart. -
#12229 ha ez igaz, akkor az jó nagy baromság. báár... igy simán időmérőzhetsz akár a futamon is, ha unofficial. de ugye ezt akkor is megtehetnéd ha már nem vagy versenyben (körhátrány, vagy többször kicsúsztál) egy futamon. -
#12228 Ha olyan versenyen megyek, ahol csak hárman vagyunk, és így nem kapunk pontokat, akkor a köridőt sem veszi figyelembe? Délután futottam egy versenyt, és a WR idők között nincs ott a legjobb köröm.