25347
  • santibi
    Nem kényszerítenek senkit, hogy megvegye. Az meg, hogy valaki idővel eláll a dologtól az a magánügye. Végeredményben kivel baszott ki..?? Magával de azt rendesen.
    Annyira felnőtt mindenki már, hogy nem tesz bele pl 100 ezer ft-ot ha nem hosszu távra gondolkodik. 10 ft-ból is ellehet dönteni kell vagy nem.Sőt 1000 ft.-ból is. Meg más accountjával mindenki kipróbált már mindent 0 ft.. Én nem sztárolni akarom őket. Tudom én is érzem még a hiányosságokat de ha szétnézek másfelé... had ne menjek bele. Köszönöm.
  • Alexease
    De azert azt se felejtsuk el, hogy mig egy masik, atlag jatek, lehet hogy csak ~8-10000 Ft-ba kerul, de azt max 1-2x patch-elik (hibajavitasok), aztan annyi.
    Most az nKP-t hagyjuk, az kulon eset, OK hogy jon/jott hozza ez+az, de igazabol nem tudja eladni:/

De ami a legfontosabb: mig egy masik jateknal kiadjak, eladjak, es annyi, addig az iR-t rendszeresen (3 havonta), masszivan update-elik (erdemi valtozasokkal!), rendszeresen jellenek meg hozza alap, "ingyenes" tartalmak ("mar" 5+1 auto van es 8 palya 14 nyomvonallal), es komoly FOLYAMATOS koltsegeik is vannak az uzemeltetessel (szerverparkok USA-ban, AUS-ban, rengeteg liszensz, utazasok, scannelesek, weboldalak, promok stb.).

Nem tudom, menyi lehet a tiszta hasznuk az elofizetesi dijbol, de valszeg nem sok. Talan a tartalom eladasok jelenthetik a nyereseg nagyreszet.

Jelenleg ~20000 Ft a program 1 evre az alaptartalmakkal (mennyiseget az elobb mar irtam).
    Bar ez a tartalom, meg nem eri el egy atlagos jatek tartalom mennyiseget, de ha ehhez meg hozzajonne meg "ingyen", alapbol 2-3 auto es 2-3 palya (jonnek hozza!), akkor mondhatjuk, hogy egy atlag jatek aranak a duplajaert 1 evig hasznalhato, 4 fix, tutibiztos update-tel, fejlesztessel, folyamatos, napi 24/24 oras, megbizhato, hasznalhato szerverekkel, szervezessel, kiszolgalassal stb.

Egy atlag jatekot ritkan hasznal az ember 1 evnel tovabb, mert kiadjak ismet ~8-10000 Ft-ert, a kovetkezo sorszammal;)

Ha az iRacers.hu kedvezmenyt nezzuk, akkor eleg tuti a dolog;) Persze, csak annak, akit nem frusztral, hogy ott van meg tobb tucat egyeb tartalom, ami plusz penzbe kerul;))))
    Mert az igazat megvalva, csak abba lehetne belekotni, mert mindenki azonnal a teljes egeszet nezi, szamolja, es ugy valoban horribilis osszegek jonnek ki;D

Meg persze ugy is, ha valaki 2,5 eve kezdte, amikor meg sokkal tobb volt az elofizetes, dragabbak voltak a cuccok, es mindent megvett;D
  • symbol
    +1
  • csige791
    Ez tényleg nagyon korrekt dolog, őszintén szólva kicsit meg is lepett amikor hallottam róla.

"de melyik szimulátoros cég adott már majdnem FÉL MILLIÓ Ft!! kedvezményt itthon pusziért."
    - Ezzel azért egy nagyon kicsit vitatkoznék. Ha más szimulátor is 100ezrekbe kerülne (gondolok itt mindenre, bérlet, tartalmak) akkor ők is könnyeben dobálóznának, hogy adtunk 42 embernek összesen fél millát, de amíg a többi szimulátor 5-10 ezer forintba kerül, úgy nagyon nagyon nem korrekt összehasonlítani őket az iR-el. Sőt ők az 5-10ezres ár után rengetegszer frissítenek ingyen elég csak megnézni a netKar PRO-t új autók , eső , pálya, ingyen, ami ha úgy nézzük több ajándék, mint ha valaki azt mondja, hogy ok, mostantól egy kiválasztott közösséget csak félig húzunk le.

Ha egy csöves adja nekem oda a maradék két szendvicséből az egyiket akkor azt a csövest többre tartom mint ha egy már elnézést köcsög tesco féláron adja a kenyeret.
  • Alexease
    Korrekt!
  • santibi
    Nem kért semmit tőlem. Sőt. Felhív az iracing irodából ha van ideje sokat e-mailezünk. Évente ad 100 dollárt a ligának és minden tagnak egy kb. 10000 ft-os kedvezményt. 42 tag kapott már. Többen írtak, hogy csak januárban csatlakoznak, különböző okok miatt. Sőt én mikor beszéltem vele azt mondta, hogy ez a kedvezmény élni fog a jövőben is. Szal jó üzlet persze nekik is de melyik szimulátoros cég adott már majdnem FÉL MILLIÓ Ft!! kedvezményt itthon pusziért.. Többen persze mondták, hogy ez milyen jó nekik mert így mennyi pályát autót vásárol majd az az ember aki igénybe veszi. Hát nem tudom mert nem volt valami sok vásárlás tudomásom szerint. Ha a kedvezmény mértékét nézem sztem fele összeg alatt van jóval az amennyit ezek az emberek költöttek azután, hogy igénybe vették a kedvezményt. Tudomásom szerint kb. 100.000-ft lett vásárolva. Nem kezdtek el számolgatni e-miatt stb. Hanem tényleg normálisan beszélgetünk és mikor megkérdeztem a jövő beli hasonló kedvezményekről azonnal igent mondott. Ez természetesen adják nekünk a jövőben is.
  • Alexease
    Eleg jo span lehet, tobb tizezer forint amit kedvezmenyben adnak:)

Semmi ellenszolgaltatast nem kertek? Nem is volt rola szo?
    Pl. Youtube-on es egyeb site-okon rendszeresen publikalt iRacers.hu videok, kepek, esetleg egyeztetett reklamokkal (mondjuk minden auton kotelezoen szerepeljen az Adidas, Dupont, Peak vagy egyszeruen iRacing.com-os festesek, logok).

Nem mintha lenne, aki meg nem ismeri a programot:) Itt inkabb az arakkal, rendszerrel lehetne operalni;)

Kellene csinalni egy kerdoivet, es szettolni minden topic-ba, hogy aki nem iRacing-ezik, az miert nem, es ha akarna, akkor mit szeretne bele, hogyan, es persze mennyit fizetne maximum (szolgaltatas + plusz tartalmak).
  • gviski
    Tibi spanol vele, tőle vannak a 50%-os kedvezmények meg a serverre a pénz
  • Alexease
    Ha jol emlekszem, van Magyar (uszkve) koztuk, es raadasul valami mediaval, reklammal, marketinggel foglalkozik;)
  • GPx8
    Nem is kell lefordítaniuk, magyarok mindenütt vannak, biztos az iRacing fejlesztők között is!
  • sanzik
    ne görcsölj ezen ennyit,írd meg nekik magyarul azt fordítsák le ők ha el akarják olvasni
  • csige791
    De az autókat és a pályákat nem bérlem, hanem azokat megvettem. Egyedül a szolgáltatásért fizetek bérleti díjat. Az autókat és a pályákat akkor bérelném ha azoknak is lejárna az idejük. De most van tonna pályám/autóm és elvették alóla a meghajtó programot. Azaz elrontották a pályáimat és az autóimat mert nem tudom őket használni. Mindezt csak azért, mert nem akarok tovább fizetni a szerver szolgáltatásukért. Ez így kimeríti a tisztességes üzlet megszegése fogalmát vagy valami ilyesmit. Offline játék lehetőséget akarok.

Szerintem nem nekünk kell átolvasni azt a jogi maszlagot ami szerződésben van hanem a fogyasztó védőknek, nekem csak annyit kéne tennem, hogy leírom nekik ezt az egészet. csak hát az angolom nem perfect.
  • symbol
    jaja, tuti van valami ilyen a jogban, de ha az iracing úgy irta meg a szerződést, hogy csak béreled a pályát akkor így jártál. viszont alex egyszer felvetette már, hogy azért vicces, hogy egyidejűleg bérelsz mindent (ovalra is beruháztál pl, de már egy éve nem használod, mégse tudsz vele mit csinálni) különben meg ha megvetted a járgányt, az olyan mintha vennél egy sílécet magadnak, és ha nem mész oda ahova előírjak, hogy síelhetsz, akkor nem is használhatod még a 10 km-re lévő gátoldalon sem... noszensz az egész, ha perfekt tudnék angolul se lenne kedvem átolvasni a szerződéseket, bár már annyira nem is érdekel, szerintem én most amúgy is elfelejtem egy ideig az iracinget. rf2, gtr3 és netkar bőven elég lesz idén autókázni.
  • Alexease
    Igazabol megfoghatatlan. Esetleg csak rajuk lehetne hatni, hogy igy meg ugy talan jobb lenne hosszutavon az elofizetok, nepszeruseg miatt;)

Jogilag igazabol OK-s a dolog. Ok egy szolgaltatast nyujtanak, amihez biztositjak a sajat software-uket (kliens gep), alaptartalmakkal, es persze az osszes tobbi szerveres, weboldalas cuccot.
    A megvasarolhato tartalmak, igazabol a szolgaltatas egyszeri bovitesi lehetosegei, ami hosszutavon hasznalhato;)

Olyan, mint egy alberlet;D A tobbszoroset kifizeted egy hasonlo lakas havi hitelenek, plusz minden egyeb szolgaltatas amit ott igenybe veszel, de a lakas sose lesz a tied:DDDDDDD
  • csige791
    Ez teljesen tiszta, mármint, hogy senkit nem köteleznek semmire. Ahogy írtad az elv nem tetszik. De van erre valami a jogban, elvárható tisztességesség vagy hasonló néven. (nem vagyok jogász) Szerintem ők meg úgy vannak vele, hogy majd ha kötelezik őket akkor megcsinálják, de mivel senki nem tereli oda a dolgot ahova kell, így lefossák. Nem 1 nem 2 cég csinálja ezt, lsd. Tesco.
  • Alexease
    Teny, hogy a rendszer (lejart elofizetessel "offline" hianya) nekem se tetszik. Persze, nem azert mert en csak offline tolnam es sporolni akarok;) Hanem eleve az elv nem tetszik. De ezt mar az elejen is sokszor mondtam.

De az is teny, hogy az elofizetes elott, mindenki tudja mire fizet(ne) be, mire aldoz. Senkit sem koteleznek ra hogy hasznalja.
  • santibi
    Ja holnap többen jelezték, h indulnának. Remélem 12-15 ember lesz és akkor már jó futam is kialakulhat. Élvezetes a Late Model roadon.
  • Alexease
    Ez a Legends vs. Mosport eleg jo kombo volt, bar nem erre az autora talaltak ki a palyat;) Sajnos kevesen is voltunk alapbol, plusz viszonylag gyorsan elfogytunk, de talan majd holnap:)
  • symbol
    Szerintem is gecinagy parasztság amit művelnek, már két évük lett volna ezzel változtatni, de szarnak nagyban rá. ahogyan szarnak/szartak sok minden másra is. bekaphatják.

kurasokat perkálsz nekik aztán még egyedül se körözgethetsz a meglévő járgányaiddal. gratulálok...
  • csige791
    Ha tudsz mondani még egy valamit ami így működik akkor elhiszem ,hogy nem meríti ki az iRacing az erőteljes átbaszás fogalmát.

Hogy a WoW-nál maradjunk:
    Ha ott lejár az előfizud, ugyanúgy b*szhatod, de ott nem veszel meg autókat és pályákat iszonyatos mennyiségű pénzért.

Akár, hogy gondolkodok nincs még egy ilyen undorító cég a játék világban mint ezek. Szóval tutti, hogy eddig csak azért úszták meg mert senki nem csapott oda nekik.
  • Alexease
    Valoszinuleg a szerzodesi feltetelekben pontosan le van irva minden, amit elfogadtal, oda hiaba irsz;)

De nem is erdemes hatulrol tamadni, ez olyan magyaros;) Jobb Oket gyozkodni, ervekkel;) Pl. sokan lennenek, aki igy folyamatosan nem fizetnek elo, de evente 2x3 honapra talan, de csak akkor, ha kozben tudnak gyakorolni:DDDDDDD
  • csige791
    Vagy inkább az USA fogyasztóvédelmi hivatalnak kéne írni egy "petíciót". Ha tudnék angolul annyira, meg is tenném.
  • Alexease
    Errol a "problemaraol", kellene irni (valami jo angolosnak) egy peticio, level, hozzaszolas jellegu szoveget, es at rendszeresen berakosgatni, kuldozgetni nekik;)

Szerintem korrekt hozaallas lenne, ha mar valaki egyszer elofizetett minimum 3/6/12 honapra, akkor mondhatnak, hogy az alap programot is "megvette". Az autokat, palyakat meg amugy is;) Indithat teszttet egyedul, hasznalhatja a forumot, az oldalt, de se online, se host, se semmi.
  • csige791
    sőt, ha lejár az előfizud, akkor sem tudod használni offline módban, hiába költöttél az autókra/pályákra 100ezreket. Volt, nincs.
  • Alexease
    Igen, csak a web-es szervizzel lehet elinditani a weboldalrol. Felkilometeres kodot general a belepeskor, csatlakozaskor, a CRC-k ellenorzesekor stb., csak az alapjan es ellenorzesevel lehet inditani.

Ha nincs net akkor bukta:)
  • Pukkandur
    Üdv! Webes felület nélkül el sem indul az iRacing? Nekem az ikonra kattintva nem indul (could not connect to server). Ha esetleg valamiért elmegy a net akkor el sem tudom indítani offline módban?
  • Norbi1990
    Hát szimmetrikusan beállítottam mindent ahogy tudtam a felfüggesztésen, de még így is :D
    Aztán volt amiket nem állítottam mert fingom sincs hogy mit jelentenek, lehet ott van valami elásva :D
  • Alexease
    A Mosport helyett nem volt olyan palya, ami tobbeknek megvan (az alapokon kivul)? Nekem OK (minden meg van), csak hatha meg lenne 1-2 ember?
    Az idopontokrol nem volt alami uj egyeztetes, hogy ne este 10 korul kezdodjon?:)

Csak kerdesek?:)
  • Alexease
    Road setuppal mentel?:)
  • Norbi1990
    Mentem pár kört.
    Elég érdekes volt, jobbra nem igazán akart kanyarodni, de a balosba tökéletes volt :D
  • gviski
    Late Modelre én is benézek ;-) sajnos mosport nincs meg :-(
  • Norbi1990
    Late Modelre tudok jönni! :)
  • santibi
    Karácsonyi futamokat szervez az iRacers.
    Holnap azaz vasárnap Advanced Legendsel megyünk Mosportban.
    Hétfőn Late Model futam lesz Watkins Glen-c. boot-ban.
    Versenyek 60 percesek lesznek a szokásos időpontban.

Várunk mindenkit szeretettel!
    További Békés Boldog Karácsonyt Nektek!!
  • bardocz
    Akik StockCarral versenyeznek: nem érzitek ti is úgy, hogy nagyon szigorúan számolja a contactokat? Csak úgy kapom a 2x-eket fal érintésre, amik teljesen ugyan olyanok, mint amit csináltam a Silveradoval, meg MonteCarloval, és amiért nem kaptam semmit.
  • bardocz
    Engem a fél kézzel vezetés nem zavar annyira. RBR-ben volt, hogy oda se néztem, csak ffb alapján mentem félkézzel, mert ismertem annyira a pályát, és így 1-2 kanyar megvolt:D
    Most DFGT-vel szinte mindenhol a szekvenciális váltót használom, de sokkal jobb lenne H-váltó meg kuplung. Eleve vissza tudnék váltani egyszerre kettőt, ami hasznos tud lenni.
  • Alexease
    En is a real mod hive vagyok, bar egyertelmuen hatrany;) De en jobban elvezetem a vezetest mint a jo helyezest. Bar igy a kielezett helyzet is kevesebb, de meg akkoris:)

De az elerheto koridokben, sebessegben, helyzesesben a valtasnak van a legkissebb szerepe. Elsosorban a teheseg, raerzes, tudas, alkalmazkodas, reflex es a lehetosegek/kiskapuk kihasznalasa (foleg szimeknel) szamit.

A valtasnal a legnagyobb gond/kulonbseg ott van, hogy mig az, akinek nincs lehetosege rendesen 3 pedalozni es HPatter-ozni, vagy csak a sebesseg miatt egyszerusit, annak azert egyszerubb egy macerasabb autoval a fektav, foleg ha a kozvetlen kanyarbejaratokra, kanyarokba jonnek ki a valtasok. Azert 2 pedallal, folyamatosan gazon tartva, nem lenyulkalva, nem elengedve a kormanyt, egyszerubb, de foleg biztonsagosabb a dolog.

En eleve bena vagyok, es ennek ellenere szivatom magam:) Sokszor, autotol es palyatol fuggoen, mar az is fejtoros, amikor szarul jon ki egy fokozat, a kanyarbemenet elott, amikor meg lehetne haladni, nyomni neki. De hat maceras a gyors, sodros kanyarban elengedni, felvaltani, aztan a kanyarkijarat utan, szinte azonnal, foleg ives fektavon plusz egyet visszavaltani (egylabbal adagolva a feket, kuplungolva, blippelve - mert ha nem, azonnal megcsuszik, es over:P).

De hat amiota G25-om van, csalasnak ereznem, ha nem normalisan hasznalnam, az autoktol fuggoen.

Persze volt, amikor kiprobaltam a Solstice-t, Mustang-ot ket pedallal, pillango valtoval, es nem csak szar erzes volt, de meg rosszabbat is mentem (?!):) Egyszeruen elszoktam tole, tul sokat vartam tole.

Amiben verhetetlen a ketpedalozas, az a stabilitas erzes, hogy fixen lehet tartani a kormanyt, es mindig ott van a fek lehetosege, stabilizalni vagy veszfekezni.
  • Alexease
    Akkor ismet sikerult eleg jol ertelmeznem a kerdest:)
    A kerdesre a valasz: gozom sincs;) Ellitolag/elvileg az iRacing ~20 millio dollarba kerult, mire megjelent. Vagyis ennyit fektettek bele. Persze, ez mar tartalmaz sominden mast is.
    Hogy mas engine mennyibe kerulne, az fingomsincs. Nehany tizezertol nehany millioig (dollarban).
  • bardocz
    Vérpisitkemódban.

Én a lehető legéletszerűbben próbálok menni. Ne ilyen faszságok miatt legyek már gyors:D
  • Norbi1990
    De ez nem valóság. Kikell használni amit lehet, hogy gyorsabb légy :D
  • bardocz
    Én mindig elveszem a gázt valamennyire, majd újra nyomom padlóig. Így van autó, amiben csak felpörög a motor közben, de nem szabályoz le, meg van, amiben tök szépen szól, mint ahogy kell neki.
    Azt még nem is próbáltam, hogy végig padlógázzal megyek, és úgy váltok. Valóságban se mennék úgy.