25347
  • yodamastah
    MX5-el azert gyorsabban jonnek a jo koridok, stabil konnyen vezetheto auto... Aki meg 10-15 eve rendszeresen versenyez szimulatorral, annak azert termeszetese hogy relativ gyorsan fel tud keszulni :)
  • bardocz
    Én egyre kevesebbet gyakorlok már mindenre, rF-ben is, meg mindenhol. Erre szerintem nem gyakoroltam 20 kört sem.
  • santibi
    Meglehetett azt csinálni. Én se mentem semmit edzés előtt. Aztán 1 jó óra múlva jött a 14.3. MX-5-el nem szoktam(unk) gyakni csak a practiceon. Bár sajnos én Mustangra is hasonlóan szoktam ami elég baj. Stabilabb lenne az ember ha előtte gyakorolna. Időmérőn nem biztos, h sokat jelenteni de 90 perces futamon nekem biztos, hogy adna több stabilitást. 19:00 után indítom a szervert. Sok sikert mindeninek!!! Kemény dió lesz ez is.
  • bardocz
    Azért én kerek szemekkel néztem a 14.2-es időt időmérőn:D Mondjuk a balesetet elkerülve sikerült megszerezni a harmadik helyet, az teljesen jó a rajtpozíciómat nézve.
  • tilus
    Picit azt érzem, mintha úgy lennél vele, hogy a Te idődnél gyorsabb az már nem is lehetséges vagy nem valószerü..hát :)
    Én kuplungal meg meg kézi váltóval megyek, így nemigen nyomok gáz/féket se együtt, csak szép íveket kell futni, ki kell használni a pályát, az autó dinamikáját előnyödre felhasználni és máris ott az idő.

Tegnapi futamra 10 kört gyakoroltam és akkor 15-öket mentem. Aztán már csak qualin mentem. Az utolsó körig javult az időm, és végül 4-en voltunk 2 tizeden belül 14 alja időkkel. Ebből kiválóan látszik, hogy ezek az idők elérhetőek.
  • tilus
    Alex, erre lenne egy fogadásom.
    Mész 5 kört, beteszed a legjobb kör replay-t ide.
    Futam előtt gyakorlok veled 1 órát, és garantálom, hogy 1mp-en belül leszel az elejéhez ha azt csinálod amit mondok, de a fennt említett idődet tuti megvered 1-2mp-el.
  • Alexease
    Bar milyen furcsa, nalam igy mukodik;) Persze, a legjobb kort nem ugy kell erteni, hog utana soha tobbet nem futok jobbat, hanem 5-10 kor alatt szoktam elerni az atlagos legjobbat.

Pl. tegnap teszt, gyakorlas: 1:20:xx kornyeken indult, 3-5 kor utan 1:17:xx. Aztan setup-olas, mindket autot vegig teszteltem (Cup, Roadster), legalabb 2x1 orat toltam veluk (mar csak elmenybol, hobbybol is), es leragadtam 1:17:xx-nel. Persze, volt plusz-minusz nehany tized, de az lenyegtelen.
    Bent online, volt 1:16:1x is egyszer, de az mar draft-ban, mert hatul a hosszu egyenesnel nem >185km/h volt a fektavnal, hanem >190km/h:)

De a legjobb, hogy Roadster-rel mentem, es igy 1 kor alatt, osszesen 6 sebessegvaltas volt (fel+le) :)
  • symbol
    ez poénnak jó alex, de tudod tökön lövöm magam az ilyenek után. nem célom beszólogatni, de mindig azt olvasni tőled, hogy igy meg úgy lemaradva, meg hogy nem is lennél jobb meg etc, aztán meg régen megvédtek, hogy ha komolyan vennéd akkor meg milyen jó lennél (mint "régen" gondolom bizonyos ligákban), de azért ilyen hülyeséget írni (már bocsi), hogy 3-4 kör után megfutod a legjobbadat. :D még valaki elhiszi, hogy ez lehetséges aztán ilyen sorokat olvasva feladja 5 kör után. :D

szép dolog a szerénység meg minden, de azért valami alapja legyen is... ne csak a blabla.
    ha akarnád, bőven sokkal jobb lehetnél, csak le se tojod igazából az időeredményt, és nem is dolgozol azon, hogy javíts.

ui: még mielőtt valaki nekem esne, nem alexbe akarod belekötni, de már kezd olyan unalmas lenni, mint az én felhőmizériám. de legalább az én felhőimmel nem tudok mit kezdeni, ő meg tudna az ő eredményeivel... :p

ui: lehet cáfolni, de igen nagy tehetség kell ahhoz, hogy valaki 5 kör alatt ott legyen a szeren rögtön, és későbbi gyakorlásokkal se javuljon (ugye akarni is kellene..)

nah mindegy végülis. te, ti vezettek, csak azért nah. túlzásokba ne essünk már
  • Alexease
    Ujraindittatam a T-Home-nal a switch-et/rooter-t/mittudomenmit, de nem sokat hasznalt:) Egyelore szakiiiit a net-em (mar 10 evvel ezelott is gyorsabb volt:P)

• bardocz
    Mondjuk ott szerencse, hogy magasabb szinten is vannak balfaszok, különben nem lehetne kiből megélni
  • petesilver
    Ez pont olyan mint a póker:D Freerollon agyad eldobod, olyan dolgokat művelnek,semmi sem szent, orosz rulett szinte. aztán egyre drágább a belépő a versenyekre, úgy komolyodnak az ellenfelek is :D
  • bardocz
    Mondjuk ha alregek, akkor pont lehetne eszük. Van egy srác, valami Blake a neve, oválon megy, volt egy nap, 2 verseny alatt háromszor tört össze, és mindig a dobogóról. Ma újra találkoztam vele, és egész versenyen őt szidták chaten a balfaszságai miatt, áldtam az istent, hogy annyival gyorsabb nálam, hogy nem kell vele találkoznom a pályán:D
  • Alexease
    Termeszetesen, feljebb sokkal jobb a helyzet. De lehetne jobb is;)
    Alul az (is lehet) a gond, hogy rengeteg a alregisztracio. Mindig vannak 1-3 honapos akciok, most mar eleg sok az alap palya es alap auto (sot neha az akciohoz is jar valami hasznalhatobb dolog), igy megeri Pistike1, Pistike2, Pistike3 stb. neveken ujraregisztralni:)
  • bardocz
    Oválon elég jól érződik, hogy a feljebbi kategóriában normálisan versenyeznek az emberek, legalábbis én ezt tapasztalom, igaz még csak a truckig jutottam el, meg nem is akarok tovább.
  • bardocz
    Hát márpedig semmi köze egymáshoz, az egyik azt mutatja meg, hogy mennyire vagy gyors, a másik meg azt, hogy mennyire tudsz biztonságosan menni. Ha összekombinálnák a kettőt, akkor hogyan oldanák meg, hogy nagyjából hasonló gyorsaságú pilóták versenyezzenek?

Car contactra meg kaptam már bőven 0x-eket, mint ahogy a fallal érintkezésre is, de az inkább olyan össze-vissza módon működik, néha úgyérzem.
  • Alexease
    Az SR-szamitas, hibapont osztas egy rakas szar, a Class-nek meg semmi ertelme:/

A problema az, hogy ha ezeket eltorolnek, es mindenki ott menne ahol akar, es az "SR" is csak a sajat lelkiismereten mulna, hatalmas kaosz lenne;)

A jo megoldas az lenne, ha normalisabban megoldanak.
  • Richeee
    "iratingje ne 1000" bocs de telorol irtam... ;-)
  • Richeee
    na most hogy leküldtem 4-5 honapnyi iracinget már 1-2 dolog megfogalmazódott bennem ami böki az orrom,mivel ez egy forum ezért leirom a gondolataimat...

1.nem hiszem el azt h hozzá érek az elöttem levőhöz és egyből 4 hiba pont...nem lehetne oanra megcsinálni hogy 15-20 km/h tempo különbség felett adni hiba pontot....

2.én 4 honap alatt rookierol B lettem,láttam oat h 8 azaz nyolc futam alatt már C kategoria felső lécén volt...és a másik aki eléri az A kategoriát annak legyen minimum 3000-3500 iratingjene 1000 bassza már meg...nem értem miért nem lehet az iratinget meg a safety ratinget össze kombinalni....most majd jöttök avval h nincs köze egymáshoz,de legyen Ha biztonságosan tudnék vezetni az életbe akk mehetnék f1es géppel? ugyan már... meg uguan ez forditva vki gyors de össze vissza töri a kocsit az se vezethet f1es autot...
  • Alexease
    Ma, egyelore, ugy nez ki, a T-Home ugy dontott, nem versenyzek:) A belepes utan nehany masodpercig birja, aztan megszakad a net. Itt kint ritkabban, foleg csak brutalisan belassul.

Sajnos az utobbi idoben egyre szarabb:/ Pedig tizeneve van Matav/Axelero/T-Online/T-home (mennyi peznt atmostak mar a tetvek:DDDDD) internetem, sose volt gond. Talan amiota divat lett a mobil-net es az IP-TV, azota egyre hasznalhatatlanabb. Gondolom, a meglevo alapokra epitkeztek, es probaljak okosban optimalizalni/elszivni a kapcsolatokat, savszelessegeket.
  • tilus
    Rugó belsejébe ezzel kiegészítve a rugót. A lényeg az hogy felkeményedik és itt érzed a nyomáspontot, és ehhez állítod iracingben a brake curve opciót.

Egy fokkal jobb a leo USB vezérlővel, mert ott jobb a felbontás, gyorsabb és profin fixen kalibrálható a pedál. Végső megoldás a load cella, mert az profin mér.

Pár nap és összerakok egy pedálos oldalt, ahol demonstrálva lesznek a dolgok.
  • bardocz
    Akkor én majd a verseny végén fogok jó köt futni:-)
  • yodamastah
    Sajnos nekem a 2:14-hez vagy 60 kor gyakorlas kellett :)
  • Richeee
    hova rakjam a betétet??? :)
  • tilus
    20 kör gyakorlás után 2:14.7 és úgy érzem, ha pontosabban tudnék fékezni, akkor még lenne benne pár tized.
    Visszatettem a gyári G27 pedált, most Daninál és yoda mesternél van a tuning pedál, mindösszesen egy pici gumi betétet hagytam a pedálban, ezt ajánlom bárkinek akinek G25/27 pedálja van. A lehető legolcsóbb megoldás, hogy javíts a gyári pedálon.
  • sanzik
    ez olyan mintha én írtam volna...
    de még az idők is stimmelnek
  • Alexease
    Ugyanan ott, ahol multkor, akkor foglalkoztam vele utoljara;) Ha jol emlekszem, 1:22:xx volt a legjobb. De jobb nem is lesz. Altalaban 3-4 kor alatt megfutom a legjobbat, aztan mar csak tizedek ugralnak ide-oda. Ami nem lenne rossz, ha nem 2-4 masodperccel lennek altalaban lemaradva;DD

Most mentem par kort Mazda/Watkins kombon, 2:17:xx, es itt a vege:)
  • petesilver
    Alex! Hol jársz a Mustang setup/köridő projectben?
  • DannyAbel
    sziasztok!

kicsit off, de van egy eladó G25öm, ami tökéletesen működik, számla, saját doboz van hozzá. akit érdekel, az írjon nekem [email protected] és megbeszéljük.

jó versenyzést!
  • petesilver
    Vezethető. bizonyos szint fölött már nem sok mindenre jó.
  • BIKLEVENTE
    Ok, az holnap lesz.
  • BIKLEVENTE
    Sziasztok!
    Miért nem látható a szerver, betelt?
  • bardocz
    Pf, na kb ennyi értelme van nekem setupolni Asszem én megmaradok a guminyomás, kerékdőlésnél...:D
  • Alexease
    Lehet hogy az is jo, erosen fugg a hatuljatol;)
    Igazabol/elvileg minnel alacsonyabb a hasmagassag, annal jobb a tapadas es a legellenalas. De ha tul alacsony es/vagy tul puha a rugo/gatlo, akkor tulsagosan hirtelen dolhet elore es beuthet az eleje (onnantol mar csak a gumik nyelik el a terheles, es/vagy beut, visszapattan), vagyis romlik a stabilitas.
    Es ezt meg bonyolitja, hogy az elso-hatso magassagok es a rugo/gatlo kemenysegek aranyatol (is) fugg az auto "tekeredese" (sulypontathelyezese):D Ezt (ha van) lehet kompenzelni swaybar-ral;)
  • tilus
    Jellemző, én ültettem az elejét, és puhítottam is.
  • atenza
    Hiába állítottad a fékerőt korábban, nem változott semmi, mivel elfelejtették kiszedni a menüből a lehetőséget, de az autóba benne se volt.
  • yodamastah
    2:15:5 ... meg mindig van benne sok ...
  • yodamastah
    2:16:1-et mentem ugy 15 kor utan.. de van meg benne.... a sikan resz nagyon allat az mx5-el :)
  • bardocz
    Ott már nagyjából belőttem jóra a féket, ahol tudom tologatnia fékerőt, ott nincs is problémám. Beállításhoz mg még hozzá se nyúltam, sumit pointon is alap beállítással mentem, csak a féket toltam annyira hátra, amennyire engedte.
  • Alexease
    Ha Cup, es ha lehet, akkor erdemes magasabbra emelni az elejet es kemenyiteni a gatlokat.
    De a Controlls-ban is erdemes ranezni a fekbeallitasra, mert eredtileg nyomaserzekenypedalokhoz vannak a beallitasok.
  • bardocz
    Hát az kár. Pedig utálom az ilyen előre tolt fékeket. Nem lehet normális féktávot venni, hirtelen fékezésnél meg balesetet alig lehet elkerülni, mert nem fordul a kocsi.