iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erre a versenyre de beneveznék én is, de a pálya hiányzik, a micsodám meg fontosabb 😊. Sebaj, két hét múlva számíthattok rám is.
Na éppen az ilyen versenyre (lenne) való a Riley 😊

petesilver
Ezt mered kérdezni az iRacing Maratonbajnokától? 😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

Alexease
Nem lesz sok?😊 Eleg munkas az auto, talan sok lesz mar a hiba 2 ora utan😊
viziloitato
Igen, 120 körös lesz. 2 kiállás elég lesz.
petesilver
Ez olyan Cartonos pillanat, berugózik, hogy aztán szemillantás alatt elillanjjon olyan felhõcskéket maga mögött hagyva 😊 Nagon LOL! 😊

petesilver
Szecsi könyörgöm!!! Fekete autó pont fekete háttérrel???? Így nem mutatkozik meg az igazi szépségük!!!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! 😊

Alexease
~120 kor😉 A benyot nem tudom, de talan 3 kiallas😊
viziloitato
1000 kör 😄😄😄😄 megyek megnézem, hogy két kiállással hány kört kell megtenni.
viziloitato
ESC, majd Fast Tow asszem így van kiírva.
Alexease
Szokasos reset gomb😊 Annyi a valtoztatas (2 update-tel ezelotrol), hogy nem csak visszatesz a pit-be, hanem tavolsagtol fuggoen visszaszamol X masodpercet. Van gyors vontatas, kissebb sorozatokban, ott meg autot is javit (resetel). A hosted szerveren korlatlan gyors vontatas lesz bekapcsolva😊
pointer4
Azt hogy kell? Abból kimaradtam.
csige791
ok, megvettem, max csajom levágja a f*rkam. <#help>

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791
Nincs new hampshirem.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791

viziloitato
Ja, a vontatást használjátok, ha teljesen lezúznátok az autótokat, akkor teljesen új autóval indulhattok a pitbõl.
Alexease
2,5 ora verseny?!😊 <#idiota> Nem 1,5 ora?😊
pointer4
Meló... <#rinya>
viziloitato
Holnap 16:30-kor indítom! Skip Barber - New Hampshire - Road. A múltkori idõbeosztás lesz, ami 60 perc gyaksi, 30 perc qual, és kb 2,5 óra verseny lesz. Aki tud, az jöjjön!
Alexease
Beprobalkoztam egy versennyel, de nem jott ossze😄
Gondoltam, megjavitjak a pit-ben, biztam bennuk, de nem sikerult nekik😄DD

Alexease
Az valoban tetszetos dolog, jo nagyot is lehet zakozni miatta a gyorsabb kanyarokban, ha rossz a beallitas es blokkol a belso😄DDD
A tobbinel is van elvileg, de mivel itt "kicsit" mas a felfuggesztes geometria es "korlatozva" van mindket iranyba, hirtelen szunhet meg a terhelese.

petesilver
Eddig nem figyeltem, de eszméletlenül teccik az Indy autóban, hogy pl Barberen abban a kis szúk kanyarkombinációban nagyon jól látszik, hogy a terheletlen elsõ kerék megáll belsõ íven kanyarodás közben, majd újra indul amint dolga akad. Lehet ez eddig is volt OW autóknál, de csak most tûnt fel, és tetszett nagyon!

petesilver
Akkor így most már minden világos, nem ? 😊 Van az a sok fogas izé, ami forog meg kapcsolódik, és ahhoz is kapcsolódnak olyan azok. És mindez állítható!

Eccerû ez! ( ülj le fiam, 1-es 😊)

Két végletes értékkel ki kell próbálni, csak ennyit tehetünk

Alexease
Az iR a GPL stilusut hasznalja, a fokbeosztasut. De emiatt a power/coast mukodese "forditva" is van (normalis allapot).
Naja. A diffi beállításoknál a nagyobb érték nagyobb zárást jelent (mint az ISI féle játékoknál) vagy kevesebbet (mint a GPL-ben)?
Diifferenciálmû leírás

symbol
az milyen már, hogy most még idõmérõt se lehet futni, csak akkor amikor futam nap van... nah ez egy kibaszott nagy hülyeség. :/

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

Alexease
Szerintem, azon kivul van meg 2 tucat dolog, ami nincs benne a Setup Guide-ban😊 A Lotus-on es a IndyCar-on is vannak erdekessegek😊 A teljes diffi resz es az ujabb elso-hatsoszarny aprosagok hianyoznak.
Tökéletesen igazad van!
A setup guide max a Mazdáig jó.
A Corvette-nél a "shock deflection" és a "bumpstop gap" értékek magyarázatra szorulnának. Pláne, hogy negatív értéket is lehet adni neki.

symbol
nah végre, opera alatt is megy az iRacing 😊
link

symbol
erre kilépnek ketten... gratulálok :/

symbol
most látom Lotusnálmár csak minimum 8 ember és már hivatalos a verseny 😊 hálistennek... mert most pont annyian vagyunk 😄

symbol
nemtudom alex, most toltam egy futamot, úgy beszopattam egy srácot a közepén ahogy illik 😄, nah de a vezetés és a Lotus; az iRacing szerintem tök olyan mint az életben vagy a forma1ben egy szar kocsi, ami "vezethetetlen". El lehet vele menni szépen finoman, de az lassú.

Tehát ha iRacingben gyors akarsz lenni, gyakrankell korrigálnod (én ezt hívom rángatásnak), erõszakosan kell bánni a kocsival, tehát úgy ahogy a forma1-ben tudna valaki menni egy trapaccsal. Ott is kapkodni kell ezerrel ha értékelhetõt akar menni az ember.

nemtom, lehet-e érteni mire gondolok 😄

petesilver
Nálam is ez mûködik, csak én eleve hamarabb eljutok a végéig. Mármint rosszabb idõnél állok meg. Viszont bíztató, hogy valami iszonyat jó a pedál. Nagyon jól lehet kezelni az autót vele. Más kérdés, hogy szokni kell, mert nagyon fura, jelenleg csak érzem, hogy milyen jó,csak használni nem tudom, mióta meg van, mentem a Covettel múlt héten, azt is vagy 3 hét teljes szünet után 😊 Mindig közbejön valami, de most már úgy néz ki több zavaró tényezõ nem lesz 😊

Alexease
Igen, a support egy kicsit elhanyagolt:/ Az a Setup Guide meg valami alaphoz keszult, azota nem nyultak hozza. Pedig mar a 2-3 szezonnal korabban megjelent autokban is olyan beallitasok, lehetosegek, elnevezesek voltak, amihez semmi koze az egesznek.

Az alap setupok es az egesz mukodes meg nagyon durvan relativ😊 Lehet, hogy valami profi csinalja a setupokat, de X vezetesi stilussal, Y hozzaallassal, Z autokezelessel (pedal, valto, gyilkolas, elvaras stb.), es ugy eppen kiadja az igazit (leszamitva a hianyossagokat). Talan ki sem probalja, milyen "extrem" dolgokat lehet kihozni belole, mas beallitassal, mas kezelessel. Nem gyilkolja, nem foglalkozik vele, nem szamit, hogy nem lehet egykonnyen kinyirni😄

De ahogy mas-mas ember kezebe kerul (stilus, tudas, elvaras, auto- es kontrollerkezeles stb.) hianyosnak, hibasnak tunik az egesz, mert vagy nehezen kezelheto vagy csak "lassu"😄DDD
Alexease
En minimal setupolassal javultam nehany kor alatt 3-4 masodpercet, de aztan onnan sehova😊 Barmit csinaltam, csak tizedek mentek le-fel😊 4-5 masodpercet kapok a top pilotaktol😄DD
Valszeg van egy korlatom, amit nem tudok atlepni, van valami teves/rossz/hianyos elkepzelesem az auto vezeteserol, a vezethetosegerol, amin nem tudom tul tenni magam😄D
De ez mindig igy van: nehany kor alatt elerem a tutit, aztan mintha elvagtak volna😄
petesilver
Azért vérlázító, mennyire 0 a support technikai oldalról. Sokmindenre nem jó az általuk kiadott setupleírás. Az NR2003-at hatezerszer különbül megcsinálták ilyen téren. Prüttyöhtek valami általánosat a leírásukban, aztán minden új autón teljesen új elnevezésû állíthatóságok vannak, sokszor -20-tól +20-as értékig. Az ovál basic setupok néha jóformán nem kanyarodnak értelmes sebességnél, és mivel ez szimulátor, az eredményességhez ez is kell, meg telemetria is kéne, meg szektoridõk. Még a kedvezményekkel is drága hobbi ez, ezzel szemben egy dobozos verzióhoz különb leírás van. Ami bosszant, hogy a fejlesztõmérnöknek csak korrektül meg kéne írnia, elvégre a legjobban ismer a progi fizikáját. Ovál sincs két egyforma, irányelv szerû tippeket is írhatnának az álatlános állíts valahol ott, ha úgy érzed ez meg az van. A valahol ott meg elintézik hogy rod, vagy bar, aztán csókolom. Ezek után kijön a Dallara ARB-vel, ami mellé push rod is van, ha jól emlékszem 😊 Mindegyik merevítõ, csak máshogy, és jó lenne ha kapna az ember a pénzéért egy képes magyarázatot, hogy ez-ez, itt csatlakozik ide, és ezt ezért csinálja, stb.......

Példa pl a nagy döntésû oválok, ahol a jobb elsõ már pozitív cambert kap, ahogy Zsoval néztük, valahol 24 fok körül állítják már így. És millió trück van még.

Alexease
Mindennek meg van az elonye es a hatranya😊 A "barmikor barmivel" lehetoseg nekem is tetszik, de a "barmikor valamivel" hosszutavon tarthatatlan.

Ahoz hogy "barmikor barmivel" lehessen ertekelheto letszamu verseny, ahoz vagy keves sorozat kell (ami hosszutavon unalmas es egyhangu) vagy sokkal tobb elofizeto. Sokkal tobb versenyzo hirtelen nem lesz, es a jelenlegieket megtartani es minimalisan ujakat szerezni foleg ujdonsagokkal, uj sorozatokkal, autokkal, palyakkal lehet. Vagyis bukta😄

Jelenleg 15000-es letszamot irnak, de talan a fele ha meg aktiv versenyzo. Ha "barmikor barmivel" lehetne menni, normalis idopontban, az naponta 12 futamot jelentene (az idoeltolodasok miatt). Ha mindegyik szerver csak felig van (ertekelheto legyen, de azert megis legyen letszam), akkor az mindennap ~4000 ember aki 1 versenyt lenyom.
Ez alapjan, ahoz hogy mukodjon a dolog, mindenkinek (ha csak a reklam-letszam felét vesszuk) 2 naponta KOTELEZO lenne 1 versenyt lefutni😄

Igaz, hogy a pontos szamadatokat, atlageletkort, elfoglaltsagot stb. nem ismerem, de ketlem, hogy tanulas/munka mellett, a napi ~6 ora szabadidobol, aminek a nagyresze mar ejszaka, barat/csalad/gyerek mellett, ra lehet aldozni naponta 1-2 orat (gyakorlassal egyutt) a versenyzesre, rendszeresen, honapokig, folyamatosan😊

De ha valaki annyira megszallott, hogy naponta lenyom X versenyt, az eleve szereti a versenyzest, szeret minden autot, igy jelenleg 10-bol valaszthat (ha csak Road), naponta mindig mas autoval mehet (es meg marad 3😛), es ha a kissebb kategoriakban mindennap van verseny, meg keverheti is😄DDDDDDDD
symbol
höhö, lutus futamig 5 perc és már vagyunk 12-en 😄 zsiiir 😄
elõre félek mit alkotok 😄

atyka
<#worship>

petesilver
Igazából pont ezen filóztam én is, meg azon hogy néha az iRacing is így van a programjával mint a lenti kép, ami a Projekt lélektana címet viseli:

petesilver
Ami a legszebb benne, most a 6 gomb egy külön egység, és egy progi segítségével átdefiniálok pár gombot rajta F akárhányra. Ha nem használom a váltót, a váltókar is tulakdon képpen 4 gombnak felel meg. Hja és MOMO-val távolabb kerültek a pillangók is, így azért jobb. Már csak fluoreszcent filc kell, amivel feliratozom a gombokat, hogy megtaláljam monitorfény mellett is a jó gombot 😊

petesilver
Király!<#eljen>
Ráfér a gyári setupra a rámcfelvarrás, a mediumot meg a max downforce-ot néztem meg ma, a maxos brutál, csak rázókõvel lehet zavarba hozni, a medium picit gyorsabb, már lehet mozgatni a seggét, de szerintem még mindig nem kanyarodik elég jól. Kiváncsi leszek, a setupok hogy oldják meg: erõcsúsztatás, vagy lehet ezekkel kanyarodni szépen is. Ez a Barber amúgy vigyorgós pálya, nagyon fun menni rajta!

Igazából nem az a lényeg, hogy az adott egy napon hány verseny lesz. De ha a customer éppen aznap nem ér rá, egy teljes hete elúszik.
Az iR lépett egy nagyot, alkalmazkodott a vásárlókhoz. Kár lenne most visszatáncolniuk, hogy most majd a vásárló alkalmazkodjon hozzájuk.

Alexease
A heti 1 versenylehetoseget ugy kell erteni, hogy X sorozatban csak a heten 1 napon van verseny - de nem csak 1😊 Nepszerusegtol fuggoen, azon az 1 napon lehet 1/2/4 orankent verseny (vagyis 24/12/6 db).

Es mivel csak Road-bol van 10 fele sorozat, eleg jol be lehet osztani.

Persze ha valaki csak Mazdazni akar, az kellemetlen, de az ugyis lehetetlen, hogy honapokig, evekig 1 autoval, napi szinten, 4-8 ertekelheto verseny lemenjen😊 Nincs annyi ember a foldon, hogy ne unjak meg nehany het alatt😄
pointer4
Áááá, most rabul ejtett a GTR-EVO, a WTCC kategória a pályáival.
Meg a SIMCO-s Nordscfleife 12h-ás futam 😄
Majd jövök vissza, ha ráuntam 😄 És próbálok hétvégente azért veletek indulni 😄 Alex mögött egész jó elvoltam a ~4. körig is legutóbb, csak a célegyenes ráfordítóban, hihetetlen módon elkezdett csúszni, bele a falba. Bementem a depoba, azzal a lendülettel, de nem javították meg 😞 úgyhogy szartam rá. Pedig elkõröztem volna még 1 órácskát.
Alexease
Es mivel ismet kedvet kaptam setup-olni - nem mintha ertenek hozza😛 -, csinaltam magamnak "egyertelmubb" manko-tablazatot az iRacing-es helyett/alapjan😄

- iRacing_Setup_Table_02_Big.jpg
- iRacing_Setup_Table_02.pdf

Azért ezzel e heti egy versenyes bajnokságokkal vigyázni kell! Szerintem sokan (és fõleg a fizetõképesek) azért érkeztek az Iracing-be, mert "bármikor" lehetõség van versenyezni. Ennek a játéknak számomra ez a legnagyobb vívmánya. Ha ezt elveszíti, könnyen eladhatatlanná válik a konkurenciához képest durván magasabb áron. Lásd ugye HGPLM: ingyenes program évi minimális szerverdíjért... Szóval a sima Prectice session élményét eddig is tudta nyújtani bármely liga hotlap szervere.

Alexease
Az IndyCar cucc nekem is tetszik, pedig nem szerettem alapbol az openwheelt😉 De az iRacing-ben az osszes tetszik. Bar ez meg nem F1-es (legalabbis mint motorero es egyeb aprosagok), de ennek inkabb elhiszem, hogy kb. ilyen lenne egy izmosabb openwheel, es nem olyan mint az rFactor erzes😊))
symbol
te beszélsz 😄 alig látunk a pályán meg a fórumon 😄 pedig csak az iRacingre kéne koncentrálni 😄

Alexease
<#vigyor3><#eljen><#worship><#taps>