25347
  • santibi
    Nem tudom én se TS-en voltunk de nem igazán ment a beszélgetés. Próbáltunk odafigyelni mindketten. Nem volt szerencséje. Majdnem 1000 nevező volt. 994-en neveztünk. 40-es gridek voltak. Qual alapján osztotta az embereket. Mondjuk nem értettem abba mi volt a jó Josh Berrynek, hogy oda qualifikált az én szerverembe. Adott 1 kört mindenkinek. Ő valami autóversenyző Amerikában azt hiszem. Ez a Josh egy korábbi futamon itt kitette Norbit 6 körrel a vége előtt az élről. Mindketten repültek a gyors balosba a pálya közepén vagy 220-al. Mindenesetre érdekes volt. Sima 3 helyet dobtam el saját hülyeségem miatt. Na majd legközelebb.
  • sanzik
    Szerintem már az is szép eredmény ha egyáltalán lenyomja valaki ezt a versenytávot. Ugy hogy grat !
    K. Norbival amúgy mi történt,mert néztem a végeredményt és elég erős mezőnyben ment pole-ból,de aztán hamar disconnect. ?
  • Alexease
    Nem tudok rola.

En is indultam - majd nem:) A Warmup-on 3/4 kort sikerult mennem, belassult a net, aztan szetkapcsolt;D
  • santibi
    Vagyis 8 lettem de végülis mindegy. Nem tudjátok volt valami díjazása a futamoknak?
  • santibi
    2.4 órás Rolexen 2 etapot végig megyek 0 incidenssel. Aztán 3 etapban boxkijáratnál megkoccoltam rendesen a falat annyira siettem, h befogjam a 2 helyezettet. El is ment a futóművem mert megpörögtem az első körben. Így lett egy 9 helyezés mert 1x escelnem kellett.
  • Alexease
    A kategoriakat igazabol a sorozatokhoz rendelik nem autokhoz, de mivel 1-1 sorozat 1-2 autot tartalmaz, igy mondhatjuk, hogy az autoknak van kategoriajuk:) De van olyan auto ami tobb kategoraban is indul.

Hogy melyik sorozatban milyen liszenszel indulhatsz, az meg egyertelmu, eleg jo lathatoak a sorozatok felsorolasanal jobboldalt a szines plakettek;)
  • nono55
    illetve honnan tudom azt, hogy melyik autó milyen kategóriába tartozik?
  • Alexease
    Szerintem a D-hez Rookie 4.0 felett kell lenni. 3.0 felett az Advanced.
  • nono55
    akkor ha a road már 3 felett van mehetek D kategóriás kocsival?
  • Alexease
    Nem, a Road-ot es az Oval-t kulon-kulon "szamoljak", lehet kulonbozo a class. Ha valaki nem akar valamelyikkel foglalkozni, akkor nem kell.
  • nono55
    a D liszenszhez Rookie-ként a Road és az Oval versenyeket is teljesíteni kell?
  • yodamastah
    Min fps-ben komoly bajok voltrak iRacingben ezidaig a fos optimalizacio miatt. Pl road america 3-as kanyarban 3 monitorral (separate rendering) nem volt az a core2quad amivel nem esett be 60 fps ala az elso korben. felbontastol fuggetlenul, azaz nem vga limit volt. I5 meg rohogve viszi. Foleg a Sandy Bridge. Valoszinuleg a ram sebesseg vagy a cachek kozotti kommunikacio sebessege miatt.

Az uj build sokkal gyorsabb most. Sokat javitottak rajta.

Mindenesetre ha valaki uj gepet rak ossze 3 monitorhoz > Sandy Bridge!
  • Dietrich
    iRacing.com IndyCar Premier Series - Online szimulátorverseny Amerikából, mindenkinek

• Solt
    Rögtön lesz nyolcszoros különbség... :D

Hát, ha bebizonyítod nekem, hogy azonos órajelen az i7K négyszer gyorsabb nagy felbontáson ( minimum full hd ), minimum fps-ben mint a Q6600, akkor azt hiszem történelmet írsz! :D

ITT megnézheted micsoda eget verő különbségek vannak! :D Igaz i7K nincs a tesztben, de viszonyításnak jó... ;)

@Alex: Utsó volt részemről! :)
  • Alexease
    Ked egy kicsit sok lenni:)
  • pointer4
    Ja, meg rakjam vissza 1,7mhzre, hogy összehasonlítsam a c-64el nem?
    Marha :D
    Amúgy a q6600 3,6Ghz-en ment. Az i7-2600K meg 3,4GHzen. Majd feljebb húzom a q6600 szintjére, ha megjön rá a vízhűtőblokk, hogy nyugodt legyél.
    De úgy, még nagyobb lesz a különbség. Dinka.
  • Solt
    Baszod, ezek tények... legalább magadat ne hülyítsd meg! :D Tedd őket azonos órajelre, és csinálj egy tesztet, hogy melyik milyen minimum fps-t hoz... :) Melák... :D
  • pointer4
    Ja ha te mondod, akkor tuti én nem látok jól. Okoska törp :P
  • Solt
    Azonos órajelen ketyegő 4 magosok közt ilyen magas felbontáson minimum fps-ben max 10-15% különbség van... de az is mondjuk egy Q6600 és egy i7 közt...

A kereskedő dumádat meg tartsd meg a vevőidnek! :D
  • pointer4
    Úgy-úgy, 25->75, hogy a 75 max gafikán, a 25 alacsony beállításokkal.
    VGA ugyan az, windows ugyan az, még reinstall sem volt, és még 4gb ról 2gb-ra csökkent is a RAM.
    Cserébe a q9650Ex 25 helyett hozott 28fps-t.

Annyiban talán lehet elméleti kibúvót találni, hogy a q6600 nem hajtotta aki az 5870et-, és ez már igen, de az akkor is a proci műve :D
    Viszont az SSD is gyorsult :D
  • Solt
    4x gyorsabb... az... kezed a bilibe lóg? :D Ha majd minimum fps-ben lesz ennyivel gyorsabb...
  • pointer4
    Igazából nem ez az ami izgat, hanem ez a 61fpsre való lockolás, meg ennek a menete, előnye stb.
    Majd azt átkék beszélni, ha máshol nem, TSen.
  • pointer4
    Felesleges játékra, most még lehet (szerintem már nem), de mégis minden 4x gyorsabb lett :D
    Meggyőzésről szó sincs, a q6600 is kiszolgált 3 évet, most ez is kifog :D
    Ráadásul ez a 2600K viccesen jó áron is van most.
  • tilus
    Lekapcsolod a volume shadows alatt a 2pass-t és a more shadows, a high detail mirrort, lowra teszad a gradnstandset és a crow-d ot, és máris ismét megduplázódik a framerate.
    Menet közben ezekre semmi szükség, semmivel nem javítják a látványt, replayben esetleg jól néznek ki, de ott bekapcsolva is hagyhatod.
  • Solt
    i7 totál felesleges játékra... főleg ekkora felbontáson... itt már csípőből vga limited van! :)

Ha meg már i7, akkor ahhoz trichanel memória kit dukálna...

Ki győzött meg ezzel a marhasággal, hogy i7-re válts? :D
  • pointer4
    öccázat :D
  • sanzik
    Hát 76fps 25 helyett azért az nem kicsi javulás.
    Főleg úgy,hogy ez fullon van az meg le volt butítva...
    Mennyit szerettél volna ?
  • pointer4
    Hát, értem én, hogy minden fullon van, meg separate rendering, de azért többet vártam volna egy i7-től.
    Lehet már a VGA-t kellene cserélni :D
    Laggolást nem vettem észre, tehát lehet ez már nem fog javulni, amikor megjönnek a RAMjaim, mert ez csak ideiglenes, 2GB, bár nem dual channel.

RoadAmerica, az a bizonyos egyenes eleje :D Ahol a q6600al lement 25-re, bár, már nagyon lebutítva.
  • santibi
    Asszem 18 órakor.
  • Richeee
    mikor lesz a 2.4 órás grand am futam,magyar idő szerint???
  • Alexease
    Nekem sincs kulonosebb bajom vele, egyszeruen tobbet akarnak eladni;)
    Kikapcsolassal nem lesz gond, a Hosted versenyeknel tuti lesz ra opcio, az egyetlen kerdeses dolog a hivatalos sorozatok. Ott majd mi lesz?! Kulon szervereket, sorozatokat csak nem inditanak?! Vagy azt mondjak, hogy "kiszamoltak", es annyit lassit a segitseg, hogy mehetnek a tobbiekkel?! Abbol problema lesz:D

De ez meg csak az INI-ben egy reszlet, hivatalos bejelentes sincs, igy ebbol meg barmi lehet.

Itt elsosorban HC szimesek vannak (mar csak az ara miatt is), igy azok nem toleralnak, ha osszeeresztenek oket "masokkal":)

De lehet, hogy elsosorban a kulonfele ugyfelreteguk kerte, a kihelyezett szimes cockpiteknel?!
  • bardocz
    Ha lesz is, lehessen kikapcsolni, akkor tökmindegy. Most a kipörgésgátló is elég rossz a rajtoknál, nehogymán a Silverado kereke ne pörögjön ki, amikor helyből indulok:D
  • Alexease
    Azon a forumon 2 dolgot erdemes figyelni:
    - iRacing.com Staff Announcements: itt vannak a fontos bejelentesek
    - General / Off-topic Discussion: ez meg a mindenfele gyujto topic, ide nyitjak az egyeb temakat:)
    Ezt a topicot kell keresni: Driver Aids??? [1, 2, 3 ... 6, 7, 8]
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/1445245.page

Ez meg az egyik staff hozzaszolasa, ami miatt a kezdeti talalgatasbol lazadas lett:))))))))))))
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/25/1445245.page#3070846
  • bardocz
    Hol van ez? Én azon a fórumon szinte semmit sem találok:D
  • Alexease
    Milyen panik lett a iR forumon, a Driving Aids fejlesztese/bevezetese miatt:))))))))
  • Alexease
    Nalam most minden lassu:))))) Majd este 10-tol begyorsulnak a dolgok:P
  • bardocz
    Nálatok is lassú az iRacing oldala?
  • bardocz
    Akkor nem indulhatsz a sima versenyeken, de egy hosted szervere, mint például a magyar bajnokság is, jogsitól függetlenül csatlakozhatsz, és versenyezhetsz.
  • nono55
    köszönöm.
    ha rookie szinten mozgok nem érdemes pl. Mustangra beruházni, mert nem enged addig versenyezni amíg nem lesz meg a liszensz?
  • bardocz
    D licenszes versenyek.
    Skip barber, late modell, mustang, a fórumban megtalálod a 2011-es versenynaptárat, ott láthatod majd, hogy mik lesznek.