iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csige791

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Alexease
De ahoz nem is kell Angolul tudni😉 Eppen az a lenyeg, hogy azok a Magyarok, akik esetleg azt a forumot latogtjak, kiszurjak, hogy van/lesz ilyen is😉
csige791
Írtam mailt toyanak, hogy ha tudja tegye ki HSW-re is, ott talán többen olvassák. Hivatalos fórumba én nem merem kiírni ,mert annyira nem tudok angolul meg szerintem én nem is látom az international részét csak az angolt, mert angol a clubom vagy mi.

De ha nem lesz elég jelentkezõ akkor sem hatódunk nagyon meg, max megyek csak officialon.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Alexease
Kitettem, de ez itt edeskeves lesz😉 Osszesen ~100 Magyar iR elofizeto van (aktiv+inaktiv+demos-duplikalt+stb), esetleg idejarunk a topicba 15-en, annak ha a harmada jelentkezik, mar nagyszam😄 A hetvegi funrace szerverekre talan a fele eljonne.
A hivatalos iR forumba is kellene csinalni egy topic-ot a dolognak, nagybetukkel, vastagon szedve😉 A 100-bol talan 30* lehet az aktiv versenyzo, azokbol csak osszejon 10 ember😄

*A Drivers lista alapjan, a Class, futamok szama, regisztracio, pontos stb. alapjan alig talaltam 30 aktiv embert😊
symbol
hát ezeken én is filózok 😊
eddig naponta be-benéztem a szektoridõs topicokba, de nem úgy néz ki, hogy nem mostanság lesz mûködõ cucc. szal hanyagolom, valszeg a következõ javításban jön majd csak, addig elszenvedek csak úgy 😊

egyébként igen, én is abban bizom, hogy valami egészet, valami kamera szintût akarnak majd adni, szóval oda fog baszni remélem. ha nem, csalódott leszek.

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

csige791
Nah "már" 4-en jelentkeztünk a Bajnokságokra. Alex nincs kedved ide felülre kiírni, mert szerintem ne mindenki olvassa régebbi hozzászólásokat.

petesilver
Max a fehér mûanyagból tudnék budapestbank logot csinálni, azt meg minek 😊 szóval kuka nyugodtan. thx, ha nem gond!

Mission Impossible 2010: PRO Class

Alexease
Persze, az lenne a legegyszerubb, hogy uj, szokasos ablakocska, es mar mukodik is😉
Annyiban macera, hogy mivel mar volt/van mukodo cucc, az emberek visszalepesnek ereznek, foleg, aki kihasznalta hogy barhova, barmekkoraba teheti a kepernyon es/vagy a masik monitoron.

De egyelore nagy elorelepes lenne a szokasos kisablakos is😉
Aceton
Legegyszerûbb lenne mondjuk F9-re berakni ablakba és annyi...

Kill\'em all - Let God sort\'em out...

pointer4
Rendet akartam rakni a szerszámok között, és erre bukkantam, kell ez még neked, vagy kuka?
Alexease
Regebben ugy voltam vele, az hogy nincs reszido, kellemetlen, hianyossag, de nem annyira ciki, mert gondoltam, annyira az NR2003-bol fejlesztettek tovabb, annyira NASCAR, hogy nem akartak/tudtak beleganyolni. Talan technikailag sem tudta, mert csak elejet-veget szamol es levagasokat.

De amiota letezik kulso programozotol reszido es telemetria, azota mar eleg ciki a dolog;D

A telemetriat meg megert(ett)em, lehet hogy annyira engine-fuggo, vagy annyira online-osra szeretnek, sajat feluleten megjeleniteni, vagy valami uzlet, liszensz es penzert adni (😄), hogy hosszabb ido a fejlesztes, teszteles.

De a reszido nem lehet ennyire bonyolult😊
Bar ha korrektul szeretnek megcsinalni, "lebego" palettaval, barhova elhelyezhetoen, konfigolhatoan, esetleg masodik/harmadik monoitorra stb., akkor mnacerasabb... de hat mar azis letezik ugy-ahogy kulso programozotol😄
Persze, kozvetlenul engine-be programozni mas, figyelni az idozitesekre, a megjelenitesre stb., de legalabb ugyanannyival egyszerubb is😊

De eleve az egesz update-konvepcio viccces, mert:
- vagy mar tavaly kesz volt minden (megiscsak evekig fejleszgettek), de igy 3 havonta csurgatjak az ujdonsagokat, hogy nagyszamban lehessen teszteni;
- vagy hasonloan kesz volt mar, de azert, hogy fenttartsak az erdeklodest, 3 havonta adnak valamit😊
- vagy valoban folyamataban fejlesztik😉
csige791
Qual elõtt még volt oldal, most meg maintance van. Ilyenkor megmarad az idõm amit qualon mentem, csak mert javítottam 3 tizedet.

symbol
brrr. erre jó, de semmi fejlesztés... fasza. a részidõn meg röhög a vakbelem. nincs egy lúzer programozójuk, illetve még "lopni" sem tudnak?
szánalom.

symbol
bazze, volt valami kiírva, mert ez már nem kevés idõ..

symbol
bárcsak részidõ is jönne... 😊

csige791
Ha részt akarsz venni mindenképpen jelentkezz. Ha nem tudsz indulni nem baj, de jelentkezz.
Tehát:
Ha jelentkezel, de nem tudsz indulni az nem baj.
Ha nem jelentkezel akkor nem indulhatsz akkor sem ha tudnál.

Elég "sokat" agyaltunk rajta Szecsivel, hogy összehozzuk a versenynaptárt, alex meg én is sokat dolgozott a kérdõíven. Egy jelentkezés kb 2 perc (sajnos regelni kell az oldalra hozzá, de ez máshogy nem megoldható) ennyit csak kibírtok.

A vége nem csak neked szólt.

A jelentkezes jar valamilyen kotelezettsegel? Ha nem jelentkezek attol alkalmankent reszt vehetek a futamokon?

csige791
már töltöm is

petesilver
Akit esetleg érdekel: a racing undergrounod fent van dvd-ben a teljes Skip Barber Racing School video anyag, címe:
Skip.Barber.Going.Faster.DVD.MPEG2.English

A könyv sajna nincs, de ez se rossz.

"de a promo egy hónapon nem jutottunk túl"

Sztem ez nem csak a pénzen múlik... Inkább azon, hogy valaki lát-e fantáziát az ilyen módon szervezett és felépített autóverseny szimulációban. Mert van a másik lehetõség, hogy letorrentezek egy progit, aztán játszom offline, egyedül. Vagy jelentkezek egy online bajnokságra, aztán vasárnap este 8-ra ott kell ülnöm a gép elõtt, ha nem érek rá, akkor meg megüt a guta.
Te is tudod, miért hagytuk abba az IL2-t... Már nem lehetett megoldani felnõtt fejjel (és idõbeosztással) azt, hogy ott üljünk a lobbin, jókat dumáljunk egy órán keresztül, amíg várjuk az ellent... Persze régen, mikor mindenki egyetemista volt, akkor ment.
Ha a pénz oldalát nézzük, nekem megér havi 2000 forintot (vagy 3-4 sört) az a rugalmasság, amit ez a program nyújt.

Ja!
Jelentem, túljutottam a promó hónapon... 😊

petesilver
Azt meg hiszem! 😊 Úgy jellemezném, hogy bádogdobozzal az autóversenyzés bölcsõjében! 😊

viziloitato
Vasárnap nem indítok semmit kizárólag magyaroknak. Majd jövõ héten vasárnap. Amit indítok vasárnap az Late Model @ Watkins Glen Boot, ami nyitott lesz. Kicsit késõbb indítom majd, mint szoktam, 19:00-kor. Setupot teszek a garázsba. Akinek van kedve, az ne habozzon, nagyon nagy élmény!
csige791
Bajnokság tervezet Azért oda írtam, mert ha van változás akkor tudom szerkeszteni.
A naptár ez és ez alapján készült. Sokat nem lehet rajta változtatni sajnos.

Jelentkezés a bajnokságra

csige791
Szerintem ha egyszer kéne fizetni a "keretprogramért" és utána "csak" megvenni a pályákat + autókat sokkal jobb lenne.
akkor olyan mint egy sima játék, kifizeted + dlc-k. Esetleg hogy indulhass bajnokságban lenne nevezési díj, de jóval kevesebb mint az elõfizu.

Alexease
Hiaba csokkentenek arat, azzal nem fog linearias novekedni az elofizetok szama😊 Az atlag jatekos 1 jatekert is nehezen fizet ki 5000 HUF-t. Aki nagyon komolyan gondolja, az 1x8000 (jatek ara) plusz evi 1x4000 (bajnoksaghoz szerver). Ennyi penzert iRacing-ben nem jutna messzire (~6 honap elofizetes, alap autokkal, 3 road palyaval😊 Ha csak egy alap bajnoksagot szeretne futni (pl. Skippy+palyak) az meg ~25000 HUF😊

Eleg korbenezni, pl. az LFS-t kb. 50% vette meg, a 7 ev alatt (~8000 HUF). Az ISI/SimBin cuccoknal nem tudom mekkora az arany, de valszeg eleg sok a warez. Sokan mar 2-3000 HUF-os tetelnel vettek meg es/vagy 1990 HUF-ert sem akarjak...😊
Az a baj, hogy az árakkal és az európai népek elhanyagolásával elgaloppírozták magukat iRacingék... Ezért vagyunk ilyen kevesen. Több ismerõst is "rádumáltam" a dologra, de a promo egy hónapon nem jutottunk túl. És ez egyértelmû, hogy a pénzen múlik.
Ha megnézi bárki, hogy a HTCM3 mennyi indulóval megy (a kb 45 ember 2 teljes szervert tölt meg), ez tökéletesen egyértelmû. Pedig a Race és klónjai mind tiszta pénzlehúzások.
Egyébként egyre inkább észrevehetõ, hogy az iR is kezdi belátni, hogy túl drága még az USA-ban is, nem szaporodik az aktív játékosok köre a várt tempóban... Kb 50%-al kellene levinni az áraikat és talán...

petesilver
Ezt még érdemesebb, ez is nagyon jó!!

Springer.Vehicle.Dynamics

Alexease
CTRL-F12
A replay-ekben hogyan lehet elõcsalogatni a sok új kameranézetet? Nem találok errõl leírást.

petesilver
érdemes egyszer átfutni 😊

Automotive_Science_and_Mathematics

azt látom ,hogy istenítik... Nekem régi álmom egy olyan valósághû FFB megoldás,hogy ha nem nyomom ki a kuplungot megálláskor akkor láss csodát beremeg úgy a kormányom ,hogy beremeg a monitor is...és lefullad a vas.
Alexease
Allitolag nincs kesz a teljes "hajtomulanc"/kuplung fizika, ezert nincs manualis lehetoseg es/vagy lefulladas, es ezert nyomja automatan a feket, kuplungot:/ Nekem is b*ssz* a csorom, foleg hogy istenitik a fizikat. OK, hogy versenyben "felesleges", de akkoris😄 Nagyobb gond a fek/kuplung/stb melegedesek, kopasok, hibak. Pontosabban, az ezeknek a hianya😄
Alexease
Kulonbseg lehet a "palyak meglete" es "melyiken versenyeznel" kerdes kozott😉 Mert lehet, hogy LimeRock vagy Laguna "ingyenes" es biztos meg van mindenkinek, de az mar nem olyan biztos, hog mindenki szeretne rajta versenyezni😉

A Centripetal palya vicces, de ha mar benne van a listaban, miert ne😄DD
csige791
19 visszajelzés után 3 embernek van meg az összes pálya. Ha mondjuk 10 embernek megvan pl Road America de cak 5 akarja tolni rajta akkor csak 5 szavazatot kap. Mondjuk Watkins Glen is meg van ugyan annak a 10 embernek, de az is csak 5 szavazatot kap. Így mind a 2 pálya kiesik a körbõl. Miközben megvan mindenkinek. És lehet csak 8 pályára szavaz mindenki , miközben lehetne 10 egyezõ is.

Mikor próbálják meg az iRacingben a többi szimulátor által képviselt vonalat követni,miszerint ki lehet kapcsolni az automata kuplungot.Vagy az is a setupolási
opciók csökkentésének áldozata lett?
PLR
Én látószögröl,meg üléspozícióról beszéltem és erre értettem a setupot ,nem a futómûre 😮

Ja az erfaktor meg egy kalap szar 😮OO a PRL filéjével együtt 😮
csige791
nincs

Tovabbi szigoruan joindulatu eszreveteleccske a kerdoivekkel kapcsolatban:

Van-e ertelme, a mely palyakkal rendelkezel kerdes lehetseges valaszai kozott szerepeltetni az elofizeteshez ingyenesen jaro palyakat?

Van-e ertelme, a mely palyakon versenyeznel szivesen kerdes lehetseges valaszai kozott szerepeltetni a Centripetal Circuit-t?

csige791
Engem is érdekelne. Egyszer el is kezdtem ez miatt lefordítani webforditóval de nem jött össze. 😊

symbol
csige, az elsõ kérdést el se olvastam 😄 azt hittem az a kérdés, melyik pályákon tolnám, nem pedig hogy melyik van meg. 😄
szal nekem a pályák majd mind megvannak.

bár ez nem oszt szoroz, 7 ember egy futamra még mindig kevés szvsz.
az a gond srácok, hogy errõl a game-rõl nem cikkeznek gamestarokban szerintem meg ilyenekben, mig a GTR2 meg LFS, meg anno f1c meg GPL simán belefértek. Ha csak 20-50 ember kipróbálná a cikk miatt már jó lenne...

Az iRacing a másik geci, meg baszod drágán szállítják ki a sapkákat meg ilyeneket. az egy éves elõfizetés mellé meg járhatna egy ajándék póló vagy nemtom, és azzal õk is jól járnának... dehát...

Ez jól hangzik!

atyka
Én minden varázssetet megpróbálok "magamra igazítani"...szóval részemrõl maximálisan támogatom az ötletet!

petesilver
Belemerültem kicsit a setupolás megértésébe. Kérdésem az lenne, hogy magyar nyelvû leírásra a részetekrõl lenne igény, vagy untig elég ha leszedtek valami setupot valahonnan, aztán azzal mentek?

Csak azért kérdem, mert a DRAFT-ban is Alex véleményét osztják ( mert igaz 😊 ) hogy nincs magic setup, mivel mindenki más stílusban vezet, és ahhoz kell igazítani az autót.

csige791
Egyszer gamestar.hu-n valami "szimulator" hírhez bekommenteltem, hogy megkene nezni iracinget és akkor nem mondanák azt mittomén melyik tragyara, hogy szim.
A tobbseg azt se tudta mi az az iRacing.
Mi lenne ha írnánk valami ismertetõt (ehhez én hulye vagyok) és elkuldenénk ilyen ujsagoknak. Lehet none a Magyar elofizetok szama.

petesilver
Azért ez nem egy átlag szórakozás, rétegtermék, a 15 is szép már szerintem.

csige791
Én jobban örülnék 30 indulónak. <#vigyor2>
Iracing.com még mindig nem tudta eldonteni, hogy hasznalhatjuk-e az iracing.hu-t.

petesilver
<#eljen><#worship><#eljen>

Na, akkor én gratulálnék elsõként mindenkinek, és meg is köszönném a részvételt! Ez a 15 szavazat már van olyan mennyiség, ami igazán szép kicsiny fórumunkból. Ha minden versenyen csak a felének sikerül elindulnia, már jó! Szerintem!

csige791
15 visszajelzés után az állás (M.B. kérdõív)
Pályák:
3db 100% : Laguna Seca, Lime Rock Park, Road America.
Ezért ezekbõl és az alap pályákból lehet építkezni.

Autók:
Skippy és Corvette 7-7 szavazat.
Ha ez nem változik, akkor 2 lehetõség van. Kiválasztjuk a Barbert, mert egyszer már meg lett beszélve itt a fórumon, egyébként is sokkal izgalmasabb futamok lehetnek vele, vagy majd kirakok egy szavazást a weboldalra, ahol csak ez a kettõ közül lehet választani.

Verseny forma: Road 100%-os. Oval 30.

Verseny hossz: 90:120 perc 60:50% A többi elenyészõ.

Idõpontok:
16:00 1 10%
17:00 2 20%
18:00 3 30%
19:00 4 40%
20:00 3 30%
21:00 2 20%
22:00 1 10%

Ha esetleg még nem töltötted ki itt megteheted:
Kérdõív

A visszajátszásokban hogyan lehet elõcsalogatni a sok új kameranézetet?