25347
  • bardocz
    A játék fejlesztése során lassultak a köridők valamikor? Csak azért kérdezem, hogy world recordsnál mit nézzek, mert mondjuk Lagunasecában ha minden szezont nézek, akkor 857. vagyok, de pl 2011-et nézem csak, akkor a 91.
  • mkn
    Nekem is ezzel van feldobva a G27. Akkora minőségi ugrást érzek a potis meg a nyomásérzékeny fékpedál közt, mint amikor 10 éve lecseréltem a joy-t, egy (manapság primitívnek számító) kormányra!!! Hobbi versenyzőknek is csak ajánlani tudom, már az élmény miatt is megéri! Ez itt nem egy fizetett hirdetés, még mielőtt valaki betámadna. :)
  • yodamastah
    Nekem is ez a PTracing pedal tuning van a g25-ben. Eg es fold a kulonbseg a gyari rugos pedalhoz kepest. Mindenkepp ajanlott upgrade...
  • santibi
    Load cellás pedál

A honlapjukon rendelhető a cucc.
  • Richeee
    nah egy pár dolgot kiszürtem:

-Már tesztelik a gumi modelt (Dale segitkezikbe benne,de egyenlőre csak nascar kocsikal)

-Grafikai optimalizálás,meg csinálják az éjszakai "mód-ot" a road pályákra ami előszőr(?) sebringre jön

-valami telemetry-áról is beszél,ha jól olvastam

-Okayam ingyenes páyla lesz,és sajnos zolderi,oran parki stb. csávókal nem egyeztek meg még a licence-vel kapcsolatba

ennyit szürtem ki ebből a szövegből,javitsatok ki ha nem jó 1-2 dolog:D
  • Richeee
    http://www.iracing.com/news/blog/a-day-in-the-life-of-a-cat-herder-xv/

valaki leirná egy pár pontba h mit takar ez? anyit kiolvastam h jön a B osztályos nascar kocsinak a frissitése és utánna a ford gt meg az lmp2-es acura
  • Me Ga
    Hehe, mintha magamat hallanám...
  • bardocz
    Én inkább meg sem próbálom megérteni, esélyem úgy sem lenne semmire. Roadon folyamatosan olyanokkal rak össze, akik ellen a 10. hely is már jó teljesítmény. Oválon meg úgyis kiraknak a pályáról:DD
  • Norbi1990
    Csak kicsit idegesítő, ha szerzek egyszer 46 pontot majd utána 108at és nem a 108at adja hozzá :D
  • bardocz
    Szerintem ez ember számára érthetetlenül bonyolult:D
  • Norbi1990
    Mi szerint ad Bajnoki pontokat? Van amikor nem ad és van amikor igen.
  • gviski
    Na megvettem most a Star mazdát, néztem a naptárat a main kívül minden pálya meg van. Ismerem a TVseket szóval egy acc már van ;-)
  • bardocz
    iracers.hu nálam nem jön be, betölt az oldal, majd átdob valami másik helyre.

Dzsibi: így nincs is túl sok értelme, inkább megveszem akkormár a shortovalokat a Truckhoz. A tutira jó versenyeket hoz.
  • santibi
    Ma este Star Mazda-Infineon Longban. Nem könnyű eset lesz az biztos. Sok sikert kívánok minden indulónak!
  • gviski
    nem tudom milyen lett az új gumimodellel az RP pályák, de tény hogy még a régivel se lehetett külsőn elmenni. foxTeEeval köröket voltunk kint a külső íven és max az első kocsi feléig tudtunk elmenni, de onnan esélytelen volt :S
  • tilus
    Ha két/háromszor annyi ember ragaszkodna a külső ívhez mint a belsőhöz akkor talán, de ilyet nagyon nagyon ritkán látni.
  • santibi
    iRacers MX-5 video
  • bardocz
    Ez nem jó hír:\
    Tolva sem jó a külső ív? Azért az sokat számít, egyedül egyértelmű, hogy nem lehet kívül elmenni.
  • santibi
    A féknyomonline 2 hetente közvetíteni a Star Mazda futamokat amennyiben 2 ember adna aznap este accountot nekik. Aki segítene keressen engem itt vagy iRacers fórumon. Köszönöm
  • tilus
    Irgalmatlan roncsderbi a karburátor kupa.
    Én Nr2003ban imádtam a superspeedwayeket, de itt el van cseszve. Csak az alsó ív müködik, így mindenki azon akar menni, kívülről előzni szinte lehetetlen, így a versenyzés minősége kétséges, mert mindenki tartja a poziját amíg valaki össze nem töri magát, aztán pihi és kezdődik megint újra az egész, és nem csak karburátor kupában van így, az egész restrictor plates őrültség ilyen. Egyébként superspeedwayen ~450-500le-re le vannak folytva az autók.

• pointer4
    Alap beállításokkal szerintem nem néz be.
    videó
    Esetleg lehet ilyet állítgatni az ini-jében.
  • bardocz
    Senki sem kabruátor kupázik?:D
  • yodamastah
    A ma esti verseny elso 5 perce: http://www.youtube.com/watch?v=JOt0AWpLVTs&&hd=1

Sajnos igy a vege fele eleg kevesen vagyun kmar. Pedig milyen jo volt az elso futamokon 25-28 emberrel ilgy tolni. Remelem a tavaszi mx5-re jottok sokan. Meg a skippyre es mazdara is :)
  • bardocz
    Karburátor kupa mennyire derbi? Csak mert a C-s ovál jogsimat nem akarom elveszíteni, de ki akarom már próbálni a superspeedwayeket, de rookie jogsis emberek 750 lovas kocsikkal, háááát:D
  • santibi
    Várunk mindenkit a ma esti Mosporti MX-5 futamra. Ne feledjétek holnap kezdetét veszi a várva várt Skip Barber bajnokság nyitófutam helyszíne nem is lehetne jobb pályán mint Spában.
    Sok sikert kívánok minden indulónak!
  • bardocz
    És ez kanyarba is benéz, vagy csak fordítja a fejed vízszintesbe?
  • pointer4
    link
  • idevman
    Van valami fejforgatosdi az iRacing-ben, de lehet nem pont kanyarnezos. Olyasmi, hogy mindig a sebessegvektor iranyaba nezel. Ha kilincsel elore mesz, akkor oldalra forditja a nezopontot. Allitolag ez segithet erezni a csuszast.
  • Solt
    Jól beállított trackir... ;)
  • yodamastah
    Viccen kivul. Igaz nem olcso, de nem olyan veszesen draga a 3 monitoros setup. En sem sz*rom a penzt, evekig vartam ra mig ossze birtam rakni. Mikor par eve kiprobaltam iRacinget, ugy gondoltam erre megeri kolteni a penzt. Viszont addig nem is jatszottam, amit nem lett meg a 3 monitoros setupra a keret...
  • Magyar Betyár
    Akkor már inkább beszélni kéne a malév-el, hogy had használjuk a körpanorámás simulátorukat. Tuti 3d pneumatikus élmény, visszük a kis g25-öt lerántjuk az iracing softvert és mehet a verseny napestig.
    Csak a végén majd fizesse valaki azt a pár millát a bérleti díjra
  • yodamastah
    Nemtom mit vagytok ugy oda. 3 monitoron teljesen faszan belatni a kanyarokba :D

• Magyar Betyár
    Egyet értek azzal, hogy egy szimulátorban ne lehessen motorháztetőről vezetni de lehetne egy olyan opció, hogy kanyarodás közben a kép bizonyos fokig belenézzen a kanyarba. Amikor a valóságban vezetsz és kanyarodsz a fejeddel és a szemeddel belenézel a kanyarba. Itt ez nincs meg. annyira tudsz belenézni amennyire a monitor szélén látod a kanyarívet.

A fékezéshez tudom javasolni, hogy a "measure" beállításoknál 1.5 fölé nem nagyon kell vinni. Én sokat kísérletezgettem és nekem 1.40-nél tudom a legjobb féktávokat. Ezzel a beállítással a g25-el kb 5cm pedálmozgással elérem a 80% fékerőt ami fölé amúgy sem kell vinni mert lesatuzod a kocsit.
    A kormányt is 900%-on 30-as g erővel használom. Igaz én csak mazdázom de ott ez jön be a legjobban. A magam részéről én a kétpedálos finom tologatós vezetésre esküszöm. Felesleges dobálni a kocsit mert csak elfogy a gumi a 10 kör után. Nekem ez jött be és sikerült is futni egy 58.851-es időt. (a legjobb idő 58.831)
    Ego off :)

• Alexease
    barhova tologatod a nezetet, egyik sem fog hasonlitani az igazira, monitoron nagyon keves az ertelmes latoszog. Most azt, hogy altalaban a nehany 10 fokon lathato monitorra belepassziroznak 100-130 fokot, hagyjuk:)

Sajnos 3 monitor kellene, szep nagyok, akkor mar kozelitene valamit.

De valszeg egy igazi komoly versenyautoban sem annyira panoramas a kilatas, mint egy utcaiban;) Eleg csak a bukosisakra, a fejvedore, a bukocsovekre gondolni, vagy hogy az ulespozicio is sokkal melyebb, vedetebb.

De a nezeteken mindig megy a vita. Valakinek ez vagy az korrektebb, igazibb, biztonsagosabb, kenyelmesebb stb. Talan az egyelo feltetelek biztositasa fontosabb...

Bar ez sem igaz sajnos, mert sose lesz egyelo:) A nezeteknel talan komolyabb gond az autokezelesi kulonbseg, mert az sem mindegy, hogy vannak akik hulyere gepeszkedik magukat minden kanyarban, es vannak akik kenyelmesen pillangozva, ketpedalozva tologatjak az autokat:) Ezt nem lehet kotelezni, mert penz kerdes...
  • Solt
    Sőt, az autó mozgását sem érzed a székben ülve... és még sok-sok dolog ami nem olyan mint élőben. DE, ez ugye szimulátor, ergo amiben szobai körülmények közt csak lehet, törekszenek a valóság szimulálására. Ebbe pedig nem fér bele a motorháztető nézet... még akkor sem, ha nem látsz ki rendesen... gyakorold, szokd meg.

Nem piszkálni akarlak, de számomra a motorháztető nézet nem fér össze a szimulátor kifejezéssel... vicc kategória.
  • Nightt
    Miert? Belolrol kurvara nem latok annyit, mintha eloben az automban ulnek, de a motorhazteto nezetben sem, de legalabb kozelitek hozza...
  • Solt
    Még a kérdés is sértő... ;)
  • Nightt
    Koszi, kene egy load cellas pedal :) A kormany mostmar jo, a feket szokni kell meg, az eleg szar...

Csak belos nezet van, nem lehet a morothazteton ullni?
  • bardocz
    Nekem nem volt szar, amikor 720-ra volt állítva kormányom, és hirtelen úgy lőttem be, akkor is maradt lineáris nagy sebességnél, boxban állva meg kitekerte rendesen a kormányt.
  • Alexease
    Az iR-ben az igazi pedalokat probaltak szimulalni, ahhoz valszeg jo (meg a normalisan mukodo pedalokhoz), igy a jatekpedalokhoz eleg szar, tulsagosan erzekeny. A programban lehet allitani.

A kormany allitasa egyertelmuen a driver-ben 900 fok, a tobbit a programon belul. Amig az auto kormanyszoge (autonkent valtozik) kisebb mint 900 fok, addig lehet lejebb venni a kormanyszoget a jatekon belul, de lejebb nem erdemes, mert nem lesz linearis.

A Mazda 900 fokos eredetileg is, vagyis ahhzo a driverben is 900-on kell lennie, mert amugy szar lesz.