iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mnemomic
A Williams Fw31 bekerül a progiba megegyeztek a csapattal.

Alexease
Mert tegnap nem neztem az oldalukat, ma meg a BKV jovoltabol, varosnezo setan vettem reszt😊
petesilver
link

itt van egy Falcon V8 Supercar kép mint kész verda, és 3 wirescan egy Mustang-ról.

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
Alex! Hoghogy nincs itt a Ford hír az autó meg wireframe?

Azért lássuk be bármit ötletelhetünk a döntés szerencsére nem a mi kezünkben van. A legjobb példa a sokak által követelt szerver indítás lehetõsége, ami lássuk be nagyon nem jött be.
Számtalan idiótaságot követett el az iRacing és számtalan rés tátong még a programon, de azért a játékosok sem panaszkodhatnak ha hülye ötletekrõl van szó.

😊

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

csige791
Nekem meg pont az a bajom, hogy tök jó az iRacing meg minden , de egyszerûen nem volt részem túl sok jó csatában. A futamok elsõ pár köre után egyszerûen szétszakad a mezõny és üres pályán körözgettem.
És akinek meg sok a két hét az maradhat a mostani rendszernél, mert mint már többször leírtam ez azzal párhuzamosan lehetne csinálni minimális erõforrás ráfordítással.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

symbol
ebben van valami de akkor is sok a két hét és kész, én meg felhoztam valamit arra, hogy ez a két hét hogy sülhet el hátrányként.
mellesleg tényleg emberfüggõ. de én is szereteksokat gyaksizni és profin kezelni valamit, hisz akkor jönnek elõ igazán az apróbb dolgok (fizikai, FFB, gumi etc), Alex persze ebben nem "hisz" gondolom, hisz az már "nem vezetés". Szerintem meg pont akkor kezd el mûködni az egész rendszer amikor a fizikai és a te határaid a lehetõ legtöbbször találkoznak. szal jaja, az az igazi csata amikor vágják a pályát az emberek, és tényleg képesek tizedekre egymástól autózni végig.
Szerencsére elég sok ilyenben volt részem igy is mostanság.

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

csige791
#10194-ben már leírtam, de akkor hozok még egy érvet. lfs.hu-n (meg még rengeteg más ligában is) két hét a felkészülés. 99%-ig biztos vagyok abban, ha olyan felkészüléssel állnánk rajthoz mint amilyenekkel itt ir-ben tesszük eléggé hátul lennék, kb 30. helyen környékén, persze ez embertõl is függ, de az biztos, hogy nem az elejében végéznénk.
Aztán a másik dolog, hogy mivel mindenki maximálisan feltudott készülni a futamra, jóval szorosabb lesz az, kevesebb hiba nagyon egyforma köridõk.
Megnéztem most, egy F1-es hétvége eredményeit. Ott közel 100 kört gyakorolnak péntek-szombat. Plusz idõmérõ. És nekik ott vannak a mérnökök a beállításokhoz, ráadásul õk elvileg a világ legjobbjai. Mivel nekünk nincsenek mérnökeink, és elméletileg a világ legjobbjai sem vagyunk ezért nagy valószínûséggel nem hozzuk ki magunkból a maximumot iR-ben. LFS-ben két hét gyakorlással olyan köröket tudtam menni amik között nem igen volt kiugróan nagy különbség, leginkább a gumi melegedés/kopás, üzemanyagfogyás befolyásolta az idõ különbségeket, nem a hibák. Aki azt mondja, hogy elég neki 30 kör felkészülés az nem tudja mi az igazi csata, vagy nem veszi komolyan, esetleg ami nem valószínû a világ egyik legjobb autóversenyzõje, egy fel nem fedezett csillag, hisz még Michael Schumachernek is kb 100 kör felkészülésre van szüksége, úgy hogy elég nagy háttere van és csak a versenyzéssel kell foglalkoznia, nem jár suliba nem dolgozik, stb...

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

symbol
Egyébként téll. nem értem miért kevés egy hét felkészülni az adott pályára.
Pláne ha már ment a pályán korábban. De itt is igazából az a kérdés, hogy mennyire elsõdleges hobby a szimezés.

symbol
nyilván személyeskedés, sajna huzatálmos vagyok azt a szmájli lemaradt 😊 néha meg minden szar utána rakok 😊 sorry 😊

két hét akkor is sok 😊 meg egy futamlehetõség kevés.
még a PRO futamokra is több lehetõség van, szóval minimum két idõpont kell, max azt lehetne kikötni, hogy csak egyszer indulhass ezen a miniPRO bajnokságban. A futam hossza viszont lehetne itt is komoly, vagy komolyabb, jó lenne ha itt lenne végre felvezetõkör, meg ilyenek.

Ejh de kiv vagyok már... mi lesz a következõ javitásban...

pl. oval éjjeli pályák? Ha ez meglesz szkinezve, vajon a felhõk maradnak ugyanott mint nappal? 😄DD

illetve, ha meg már este lesz, az idõjárás más lesz? (2m Temp. pl.)

Ha ezeket megkapják õk mi is megkaphatnánk a felhõs eget és hõmérséklet torzulásokat.
😊

viziloitato
Valós az, amikor Alex kívánságai valósággá válnak, és Renátó hosszútávú versenyeit is elõveszik, és a verseny elõtti két nap lehet felkészülni, de akkor sem úgy, hogy egész nap körözünk, aztán vasárnap jöhet a 2, 3, 6, 12, vagy éppen a 24 órás verseny. Ha már valós kell, akkor legyen olyan. De ez játék, és a játékokkal napi szinten foglalkozik az ember, így szeretne menni minden nap, persze ha nincs rá ideje akkor nem, de ha van, akkor mindenképp.

Renátó: A naptár mellett a CRED-et nézd meg!
csige791
Átsiklottál volna a #10194 -en ?

Alexease
2 hetig keszulni 1 palyara?!😊)) Hotlap-masters😄
Vanna jonehanyan, akik igy toljak, XBox kontrollerrel, es van mikor top qual idot futnak😊
csige791
Úgy látom nem megy át amit írok. Megpróbálom tárgyilagosabban:

Jelenleg ez van:
-Hetente változó pálya, rengeteg lehetõség a javításra ha hibázik valaki, vagy kilökik.

Ha javaslatom megvalósulna ez lenne:
-Hetente változó pálya, rengeteg lehetõség a javításra ha hibázik valaki, vagy kilökik.
-Két hétig prac. és qual. Majd ha letellik a két hét egy darab futam egy idõben több szerveren a qual alapján elosztva az embereket.

Azaz: Az én javaslatommal, egy plusz réteget lehetne lefedni akiknek nem csak a FUN vagy félFUN az igénye. Ráadásul ez a plusz réteg lefedés minimális erõforrás ráfordítást igényelne a fejlesztõktõl.

"öcsém te se vagy semmi..."
Ez meg személyeskedés, amire semmi szükség nincs, ráadásul az okát sem értem.

petesilver
Hát ja! Még Magilla Gorilla is úgy fejezte be ezt a mondatot, hogy Sebaj, a jövõ héten újra megpróbáljuk! 😊

symbol
öcsém te se vagy semmi...

nyilván én is igy gondolom, és pár óra gyaksival simán elég jól elvagyok, legutóbb is volkeréktõl qualon 3 tizedre, de nyilvánvaló ha kétszer ennyit mentem volna akkor még gyorsabb is lehettem volna, még tökéletesebb kört is összerakhattam volna.

De ha nem gyakoroltam eleget, és új pálya van akkor nyilván nem fogok alien idõközelben menni.

szerintem két hét gyaksi túl sok lenne egy pályára... két szabadedzés elég lehet akár az idõmérõre is...

Meg simán elõfordulhatna, hogy elsõ héten tök jó idõt megyek, aztán 6-9 napig nem tolom, majd a futam napján beülök, és mivel kimentem kicsit a gyakorlatból, lassabb vagy fontos fél másodperccel.

nem hiába van hetente váltás. nah de mindegy, túlragozom én is a semmit. a lényegen úgysem változtat.

csige791
"ha nem akkor is fel lehet ennyibõl max a tempó nem lesz nagy."

Azt hittem az autóversenyzés lényege, hogy nagy tempóval haladjunk. <#wilting>

symbol
jah és igen, 13500 ember elég lenne, egyszerûen az a bibi, hogy még az aktívak is inaktívak néha ((ahogy én sem versenyeztem egy ideig), dehát van olyan aki tényleg alig vagy sose megy futamokat, holott elõ van vagy volt fizetve...

valamivel ösztönözni kéne az embereket arra hogy versenyeken induljanak. valami jutalom kellene érte. vagy nemtudom. mondjuk 100 vagy több road futam egy év alatt adhatna egy ajándék kocsit. 😊 vagy ilyen apróságok. 😊 passzolom.

symbol
"Alex-es" idõjárás, tapadás meg etc, szél igenjó lenne. meghát "gumiváltozás". 😊

A felkészüléssel nem értek egyet, pár óra alatt (legyen 4) fel lehet készülni egy futamra, akkor ha korábban már mentél azon a pályán.

ha nem akkor is fel lehet ennyibõl max a tempó nem lesz nagy.

De nekem pl. VIR-en elég hamar ment a Lotus is, mert korábban már mentem vele mazdával. Igazából ez olyan mint az igazi sport, ha aktivan és folyamatosan nyomod, egyre gyorsabban tanulsz meg akármit, aztán egy idõ után rutinból megy és tényleg a versenyen lesz a hangsúly, hisz ha mindenki betéve tudja a pályákat már, akkor tényleg majd a képességek döntik el többek közt ki mire képes.

Azt viszont hogy valaki saját fasza setupot gyártson, más téma, ahhoz nem értek, de tuti több idõ. 😊

ha nem lesz ennyi dolgom akkor majd nekiállok ezekkel szarozni. 😊

csige791
Igen amit írtál az megegyezik a valóságos versenyzésben tapasztaltakkal.

viziloitato
Hiába két hét a felkészülés, versenyen egészen más körülmények vannak, ott vannak a többiek is a pályán, és mindenki le akar nyomni Téged, és Te is Õket. Ok, hogy a prequalon is ott vannak, de az közel sem olyan, mintha verseny lenne. Ráadásul, ha olyan történik a verseny elején, ami miatt nem tudod folytatni, akkor mit mondasz magadnak? Majd legközelebb 2 hét múlva? Én megõrülnék 😊
csige791
Ezzel azért nem értek egyet mert a sok felkészülés nem csak a pálya betanulására van, hanem elsõsorban a set kifejlesztésre. Mert ugye egy igazi versenyzõ mögött versenymérnökök állnak, még mi magunk vagyunk csak.
Ha egy igazi versenyzõ kinyögi, hogy a 3-as kanyarban elpattan a kocsi egy kicsit a rázókõröl akkor a mérnök tudja mit kell állítani, ezzel szemben nekünk próbálgatni, tesztelgetni kell a beállítást. Ráadásul ha megnézed, az igazi versenyzõknek is igen sok lehetõségük van tesztelésre pénteken és szombaton, csak ezt õk egyben teszik meg, mi átlagemberek viszont ezt a munkából, suliból kifolyólag nem tehetjük, meg, ezért el kell osztanunk napi szinten mondjuk 20-30 percre a gyakorlást.
A lényeg amit kiakarok ebbõl hozni az az, hogy ha két hét van egy futam között akkor mindenkinek egyforma esélye van felkészülni a futamra, mert kb 200 kör gyakorlás után már nem igen lehet fejlõdni, tehát aki idõmilliomos annak se lesz elõny, mert hiába megy 500 kört. Aki viszont nem idõmilliomos a két hét alatt tud gyakorolni azért elegendõt, így sokkal szorosabb és ne utolsó sorban -az egy lehetõség miatt- izgalmasabb versenyek jöhetnek létre.

Amit meg te írtál az meg mehetne a PRO kategóriába. A jelenlegi rendszer pedig ugyanúgy megmaradhatna, mert mint mondtam sok embernek viszont csak a FUN kell.

Ezzel megszervezted a roncsderbi sorozatot. 😊))

Jacek
<#nyes>

Alexease
Persze, az igazi tuti az lenne, ha minden verseny mas palyan lenne, amit csak a belepes utan lehetne megtudni, mi lesz az😊)))) Ha 15-20 palya van 1 sorozathoz, annyit csaknem lehet bemagolni😊
Alexease
Eppen ezzel kellene valamit kezdeni, hogy "ne lehessen" 1 heteig, tobb szaz/ezer hotlap/reflex korrel felkeszulni egy versenyre😉
Persze, jelenleg megoldhatatlan, mert barki barmivel, barmikor gyakorlohat.

De ha legalabb versenyenkent valtozna a levego- es a palya homerseklet, a gumik tapadasa, es persze ez meg futurisztikus, de prac/qual/race kozben a palya tapadasa is (idealis iv, koszolodas), mar egy fokkal jobb lenne a helyzet😉)))

Nem lenne vegtelen pre-prac, pre-qual "vegtelen korrel", hanem kozvetlenul a verseny elott, max 15-30 perc prac, max 2-3 mert qual kor, es utana kozvetlen race😊

Es ha ezt megfejelnek valami jo kis mechanikai meghibasodassal, kopassal, "autokezeles-buntetessel", a vegen meg jo is lehetne😉
csige791
"Es ha nekem pont nem jo az idopont amikor a ketheti 1 verseny megrendezesre kerul?"
Nem érted amit írok. Mindent amit írtam a jelenlegi rendszer mellet. Tehát ami most van marad, csak lenne +5 szerver úgy ahogy én írtam. És az ember eldönti mire van szüksége, mi az igénye.

Szerintem nem lehet felkészülni egy versenyre egy hét alatt, több versenyre meg fõképp nem lehet egy hét alatt. Ha az ember mondjuk lfs.hu-n (azért ezt hozom példának mert ott mentem sokat) indulna olyan felkészüléssel mint amilyennel itt iR-ben sok eredményt nem érne el vele, talán ha ügyes bekerülhetne az A szerver végére ami a 28. hely környéke. Mondjuk az nem egy fun bajnokság. Az már nekem túl erõs, majd talán ha jön S3 bepróbálkozok még egy idényre.

Addig vegyél egy BOX-ot és ott van a Forza 3 😄

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Jacek
bazz miket irtok itt😊 oreg vagyon en mar ehez😊 max marad a GT5 hotlapozas ha egyszer kiadjak😊 megyek arcadozni😛

Alexease
Nem a 13500 emberrel van a gond, az eleg lenne. Ezzel a letszammal, 2-3 orankent lehetne szervert inditani, minden sorozattal, minden nap, az egesz heten, es minden szerver tele lenne😉
Az aktivak hianyaval van "gond" (mert ez a szam, az eddig regisztralt osszes felhasznalot jelenti): valodi elofizetok (a "demosok", a promosok, a tobbbszor regisztraltak stb.) + nem hasznalok kiesnek.

A "fun-race" lehetoseg (jelenlegi rendszer) valoban jo, ezis elonye a dolognak. De ehez, tenyleg sok es folyamatosan aktiv felhasznalo kell. Mert nem lehet napi szinten tolni, hogy valaki ne unja meg😊

A valodi verseny lehetoseget, a bajnoksagokat, ujra kellene szervezni. A 13. heten lehetne a regisztracio: ki, hova, mivel, mikor szeretne versenyezni (autok, sorozatok stb.), es az igenyekbol osszeallitani egy X-sorozatos bajnoksagot, minimalis futamlehetoseggel.
Igy a komoly bajnoksagot, elore lehetne tervezni, mikor, mennyi szerver szukseges, mennyi az igeny, a felhasznalo stb. Ha valaki komolyan veszi, talalna maganak a heten 2-3 olyan idopontot, amit ra tud szanni.

De valszeg, az osszes otlet, ami itt felmerul, folyamatos tema az iRacing-nel is😊 Ok jobban atlatjak a valos letszamot, az igenyeket, a kihasznaltsagot stb.😊 Csak gondolom, nem olyan egyszeru atszervezni a dolgokat😊
symbol
Csige azt mondja lehetne minden sorozatból egy PRO szerû sorozatot csinálni, amin bárki indulhatna persze ha megvan a kocsihoz a jogsija (ergo nem is PRO, csak a versenytáv, és a kevés indulási lehetõség miatt lenne egy miniPRO sorozat)

Én támogatnám, bár azért szerintem nagyon sokan nagyon komolyan vesznek igyis minden egyes versenyt. 😊 pl én is, és szerintem azok is akikkel általában versenyzek.

"Minden más csak FUN. FUN-ra meg senki nem akar ennyit fizetni."
Azért ez sem igaz, sõõõt. Vérre menõ csaták vannak itt is, és soha nem mindegy, hogy kiesel-e vagy nem, mert lehet épp egy erõs mezõny elején végeztél volna, amivel sok pontot kaszáltál volna, és lehet ugyan mész egy következõt, de azon már lehegy gyenge lesz a field. Szóval mindig maxon kell menni, nem fér bele hiba, mert ha befigyel egy akkor szépen apránként de visszacsúszol a bajnokságban.

Mellesleg mindenhol komoly csaták mennek a qual idõk terén is. 😊

Es ha nekem pont nem jo az idopont amikor a ketheti 1 verseny megrendezesre kerul?
Az iRacing-ben az a szep, hogy van valasztas. Mikor meg a HGTRM-ben mentem vasarnap estenkent, ha at is verekedtem magam az asszonyon es eljutotttam a gepig, akkorra mar ugy felidegelt, hogy nem tudtam elvezni a versenyt. 😞

csige791
Az még nem jó. 2 hetente egyetlen egy futam. Nekem ez az igényem, és akikkel beszéltem, hasonlóan vélekednek, LFS táborból. Én is ezt hajtogatom már jó ideje.
Minden más csak FUN. FUN-ra meg senki nem akar ennyit fizetni.
De ismétlem, ezeket a mostaniak mellé kell elképzelni, mert nagyon sok embernek meg csak a FUN-kell, fõleg az Amcsikanak.

Igazából ez semmi plusz erõfeszítéssel nem járna a fejlesztõknek. 2 héten kersztül egyfolytában csak Qual, majd a futamra az alapján osztani be az embereket, elsõ 25 A csoprot, 26-50 B stb... Egyszerû mint a pofon. Csak meg kéne valósítani, esetleg eleinte csak a kihasználtabb autókkal. PL Skippy meg mazda.

symbol
kiváncsi leszek, hogy tényleg csökken e az érdeklõdés majd. 😊
látszólag igen, bár mondom, monopolhelyzet lesz hamarosan (már végülis most is az van), ha normális kocsikkal pályákkal, FFB vel akarsz online versenyezni, ami mai, friss, valamennyire új és fejlõdik is, az az iRacing. Szóval akik most nyomják azok csak anyagi okok vagy idõhiány miatt hagyhatják abba, bár aki kifizette már az alapcsomagokat, meg van sok pályája és járgánya, annak ugye nem okoz majd olyan nagy gondot az elõfizetés, mert minden évben vannak elég nagy kedvezmények (péntek 13., vagy az iRacing szülinapján érdemes elõfizetni)

Amúgy az ember felnõttként is nyugodtan versenyezhetne, autókázhatna munka és gyerek mellett is, nem kell nézni az agypusztító tévét annyit, hanem tekerni kell a kormány néhanapján. 😊

De most tényleg nagyon megálltunk 13500 körül.

Alexease
Ahogy csokken az erdeklodes es ahogy novekszik a sorozato szama, elobb utobb csak heti 2-3 futam lesz 1-1 sorozatban, igy megoldodik a "problema".
csige791
Talán az is gond pár embernek, hogy iRacing tulajdonképpen FUN Racek sokasága. Kicsúszol, összetöröd magad, mész köv futamra, és ugyanúgy kapsz érte pontot, ami azért elég vicces, ha úgy nézzük, hogy a valóságot akarják szimulálni. A versenyzésben pont az a szép, hogy úgy kell gyorsnak lenned, hogy tudod nem hibázhatsz, és pont ezt veszik el ezzel.

Talán meglehetne azt csinálni, hogy a jelenlegi bajnokságok mellé (mert valakiknek meg pont ez a fun része testszik) indítani néhány plyat is ahol kéthetente egy futam van adott idõpontban.

Alexease
Nem jo, sokkal lassabban megy😉 A veget nem is fejezi be. Eloszor azt hittem, valamit elszamoltam, kileptem, megneztem, vissza, de nem jo😉
De a "normalis" ido (nem csuszva, oldalazva, kitekeredve, repkedve😛) valoban 2:16:xx–2:17:xx kozott lehet.
Alexease
Meg normalis VW Jetta onboard-ot nem talaltam, de itt van egy HD-ben, VIR-en, folyamatosan mondja a valtasokat, sebessegfokozatokat😊 JObb mint a semmi😉

viziloitato
Nem 😊 Start!
Alexease
Talan ezt a Hosting-rendszert is ki lehetne probalni iR nepszerusitesre.

Az iR csinalhatna ismet egy 2-3 honapos promot, ahol olcso az elofizetes, es 1-2 honapig ingyenesen lehetne hostot inditani😉 Persze egyszerre csak 10-20-at, ahogy a szerverparkjuk engedi. Jelenleg sem hasznaljak sokan, meg ha ingyenes es free, sokszor akkoris uresen allnak az inditott versenyek.

Lehetne FreeHosting (max 1,5 ora, prac+qual+race), es maradhatna a fizetos (max 4 ora, prac+qual+race). Aki komolyan gondolja, az ugyis a fizetoset inditana, pass-szal. Termeszetesen a fizetos elsobbseget elvezne a szerverkapacitasban.

Valszeg az elso 1-2 heten boldog boldogtalan hostot inditana, ami uresen allna vagy csak bohockodnanak, de elobb utobb megunjak😉

Lehet, hogy "veszeteseg" lenne a jelenlegi rendszerhez kepest, de talan azzal, hogy plusz koltseg nelkul lehet hostot inditani, megnyerne nehany egyeb szimest, hogy ezzel rendezzenek futamokat. Nehany hetet megerne, talan😉

De az a baj, hogy ahanyszor ujraszamolom, mindig eselytelen a dolog, mert az 1 eves elofizetes es egy bajnoksaghoz szukseges auto/palya pack ~50000 Ft😊)) Ami lehet, hogy 1 ev mulva mar "csak" ~15000/ev, de amikor a nehany ezer forintos cuccot is warezben toljak, bajnoksagban, evekig, ketlem hogy valtananak erre (foleg, hogy a legtobben meg sem tehetik).
Alexease
Latom, nem adod fel😉 En ott leszek, es ha PS is, akkor leszunk mar 3-an😉
petesilver
Sok sikert! Most már tudom, hogy gonosztörpés vagyok! 😊

viziloitato
<#eljen>
petesilver
Most, hogy végre vasárnap itthon vagyok, már akartam is kérdezni, de megelõztél(a futamon is így lesz nyilván! 😊 Jó hír nekem elsõ sorban, hogy az új melóhelyemen ha vasárnap dolgoznom is kell, akkor csak 18:00-ig, így ha indítasz még ilyeneket, tudok jönni😊

viziloitato
18:00 VW@Barber, P:60m, Q:30m, R:25 kör.
Alexease
csige791

HaZso
<#worship>Igen Giovanni, a régi szép idõk... :-)<#worship>

<#worship>Remek videó! HSW Pictures rulez! <#worship>

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

symbol
biztos unják egyesek a fejem, de mentem még egy futamot a hármassal, most ugyan csak harmadik lettem, de amikor tudtam úgy küldtem ahogy a csövön kifért... Kár hogy becsúszott pár apróbb hiba (pályaelhagyások elhanyagolhatóak voltak szerencsére), amúgy talán meglett volna a 2. hely.

futam linkfutam

jah és 1.37.560-at futottam versenyen (magam se tudom hogy 😄), de ennél gyorsabban futamon csak Volker ment még körbe, õ is csak 0.030-al.
😄D