iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Pocono <#worship><#vigyor3>
viziloitato
The Monster Mile <#worship>
IsTiB
KÖszi tökéletes leírás😊 Jövõ májusig még lehet szépíteni a statisztikán😊

csige791

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

pointer4
Jelszóemlékeztetõt javaslom. De sajnos nemtom neked letesztelni.
symbol
be tudtok lépni iracingre? nekem nem fogadja el vagy az accom vagy a jelsazvam

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

viziloitato
70% iR 30% SR, és Class A az összetevõje. Nem azt az SR-t nézik, amit 4.99-ig lehet felnyomni (az úgy túl egyszerû lenne), hanem az összesített éves átlagot (vagy karriered során összesített átlagolt inc?). 3600-as iR mellett ez a szám legyen 3 alatt mindenképp. Sajnos már nem mûködik kb egy hete a link, de épp akkor néztem, hogy Luke McLean 7500 körüli iR-el, és 4.0 éves, vagy 2.9-es karrier inc átlaggal épphogy befért a 350 PRO közé, mint 349. Az enyém 3672 iR, és 2.7 éves, 2.4 karrier, ami a 123. helyre volt elég most. Jövõ májusban engednek be majd legközelebb újakat.

Remélem érthetõen, és jól írtam mindent.
IsTiB
p.ü ment<#vigyor>

IsTiB
Akkor rá kell állni az esti versenyzésre. Meg felfejleszteni magam A licencre hogy egyszerre tudjak kezdeni F1-el gondolom az is A-s lesz<#eljen>

symbol
msn cimed jöhetne privátban, ha mazdázol meg f1-ezel majd sokat 😊

symbol
esténként. hétvégén sokan voltunk végig. meg hétfõn is.
az a "baj", hogy gyakran jelentkezünk úgy, hogy épphogy túllépjük az egy szerverre beosztható max létszámot. ilyenkor viszont azt csinálják, hogy elosztják két felé a mezõnyt. pl 20 jelentkezõnél vagy 20 alattinál annyian indulnak a futamon ahányan. de ha már 21 ember jelentkezik akkor kettéosztja õket, lesz egy 10 fõs meg egy 11 fõs. 😊

de hétvégén volt olyan hogy 38-an jelentkeztünk, sokan voltunk. 😊
f1-ben meg többen lehetünk majd mint max 20, meg tuti népszerû lesz az is. jó lesz

symbol
"Tim W. said staff was working on an updated graphics system ... any news about this one ? some picture(s) to compare actual and upcoming ?"

hmm.

IsTiB
Igen új vagyok azt hiszem kb 3 vagy 4 hónapja regeltem iracingben😄
szeretem a mazdát, azzal szoktam mostanában versenyezni😛 csak még telt házas futamon sose tudtam részt venni:S
Nem tudod hogy mikor vagyis melyik az az idõpont amikor sokan indulnak, jelentkeznek?😄

symbol
következõ szezonban nyomd végig a star mazdával legalább nyolc futamot, azt azért is kapsz asszem 4 dolcsit 😄 legalább szokod az iramot 😊

de te új vagy egyébként? többiek lehet ismernek, én nem 😊

IsTiB
1-2 hónapot még kibírok nélküle, addig még pályákra is összejön egy kis lóvé😄

symbol
nah akkor zsír. a következõ frissítésnél kizárt, hogy kijönne, el is felejtettem milyen közel van már az az idõpont. pár hét csak. utána viszont már ildomos lenne. 😊

Alexease
Nem tudok semmit😊 Annyit irtak csak, hogy az ev vegeig megjelenik.
symbol
nemmondod? :/
tudsz valamit amit én nem? Akkor a következõ frissítéskor sem lesz? 😞
Jó sokáig ülnek rajta...

Alexease
Karacsonyig meg sporolhatsz az F1-re😊
IsTiB
Fincsi😛 Nemtudok angolul de rosszat nem jelenthet<#vigyor>

Qsymbol
Köszi az infókat, ezek szerint még gyúrnom kell kicsit az iRating-emen 😄
F1-nek én is örülnék hisz már hónapok óta arra spórolok😛

symbol
3600 vagy akörüli, inkább feletti iRating meg 4 egész feletti SR.
A lényege, hogy gyorsaságban is és "biztonságban" is jó legyél. Az összetett eredménye számit.
ÉN pl az SR miatt elbuktam a PRO jogsit, de nem is mentem volna azzal a járgánnyal, szal mindegy. F1-re lenne jó megint összehozni, most ezen vagyok. 😄

HOgy mikor osztják szép megint a PRO-s jogsikat, azt viszont passzolom. Valaki biztos tudja, vagy utánanéz 😄

IsTiB
Sziasztok!😊
Lenne 1 kérdésem. Abba a bizonyos pro road sorozatba hogyan lehet bekerülni?😛 <#vigyor>

symbol
aki regelve van iracingen, az ide nyomjon már egy yest, vagy minimum egy talánt. 😄 köszke
link

symbol
Ezt mivel hogy? kell. bár elsõre kicsit felkavaró. 😄

pointer4
Az alsó, az mennyire ott van a szeren!
Iszonyat hangulatot ad hozzá.
Alexease
Ilyen Solstice-unk mikor lesz?!😊
csige791

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Alexease
Igen, nem artana, en is bealudtam/elfelejtettem😊 Pedig 99$-bol 30$ eleg jo (foleg, hogy lesz meg mit megvenni😛).
HaZso
Remélem, lesz még ilyen...

Alexease
Ugy tudom, csak junius 30-ig volt a 30$-os akcio.
Alexease
Ez inkabb poen😉))) Amugy az iRacingTV-ben valoban van 1-2 masodpercnyi video az ejszakai futamrol (nehany napja irtam is rola).
HaZso
Sziasztok! Egy kérdés: Ha most fizetek elõ egy évre, akkor már nem kapok 30 iRacing dollárt? Vagy ha kapok, akkor mennyit?

pointer4
Éjszakai futam 😄

Ez most komoly? Vagy a Júli4 olyan május1 is náluk ? 😄
iracingTV
symbol
jólvan srácok, nyilván valaki használná. de nézzük már meg a tényeket, egy normális futamot nem tudunk ligában összehozni és ez nem azért van mert nincs pilótaváltogatás. 😊

jó móka lenne ligában csapatokkal meg etc, jó hosszú futamokon. sõt akár azt is meg lehetne húzni hogy az iracing hetente, kéthetente, havonta indít egy nagy futamot, nevezhetne egy csapatba mondjuk három pilóta, etc. etc, úgy tuti lenne elég résztvevõ. 😊 vagy egy 24h-s amit irtok. jó buli lenne igy belegondolva.

mindegy, én azt mondom vannak még sajna sokkal fontosabb dolgok is. igazából errõl még nem is hallottam, hogy tervezik megvalósítani, bár aztán ki tudja. 😊

f1-ben igazad van, de azért van egy PRO liga, ahova még mindig elég könnyû szerintem bekerülni, ott úgyis az f1-el fognak menni, ha megjelenik. remélem jó sokáig. mondjuk az szivás lenne, ha megjelenne más, és hirtelen az lenne a PRO járgány...

a legkomolyabb, nagy nevû és sok embert megmozgató autóknak kellne egy külön "pro" versenynaptár (amin akárki indulhatna, teljes futamhosszal meg etc. persze a sima bajnokság mellett azon felül 😊

nah megyek gyors gyaksizni 😄 aztán meló

Alexease
Thompson - nehogy Keammer beragjon😄
Alexease
Megjelent Thomson Speedway (ingyenes) es az SK Modified erosebb valtozata, a Tour Modified - ez is ingyenes, annak, akinek mar meg van az eredeti SK. Az uj vasarlo pedig, termeszetesen, mindkettot megkapja😉
Alexease
A hosszutavu futamok (6/12/24 ora) - amihez a pilotacsere is szukseges lenne -, divatosak (voltak), es az egyik legelismertebb, megbecsultebb a reszvetele, az elert eredmeny. Korabban tobb Magyar siker is szuletett!
En nem hasznalnam, de vannak akik igen. Liga is lenne, mert regebben volt. Kozvetiteni, nepszerusiteni az iR-t teljesen jo lenne (foleg ha mar liszenszekkel es laserscan-ekkel puposra van rakva😛).
pointer4
"maradjunk is ennél, nem kell bonyolítani. felesleges."
Tegyük hozzá, hogy szerinted, és mivel a játék minden szimulátorosnak szól, azért mindenki igényeit kell megpróbálniuk kielégíteni.
LFS-ben van index, valakinek az is kell, õk megoldották. Ha meg valaki akkora FAN, vagy gyogyós (nevezzük aminek akarjuk) hogy ez kell neki, akkor neki az lesz a legjobb.
csige791
Szerintem aki akarta az már kipróbálta. Aki akarta és nem próbálta annak nincs rá pénze, persze ha idõvel olcsóbb lesz akkor jöhetnek még páran. Viszont ha az olyan dolgok mint pl a rajtnál a segítség meg amiket Alex is írt lentebb, bent maradnak, akkor néhányan "kiröhögik" a programot.

Ez a pilóta csere csak példa volt. Egyébként hidd el ha lenne gy tényleges 24 órás futam mondjuk fél évente akkor a nagy csapatok mint mondjuk a redline örülne neki. LFS ben mûködik, miért ne mûködne itt is. Jelenleg kb az van, hogy menyél idõmérõt, utána meg egy versenyt, ez kb a WTCC szint. Semmi taktika a boxkiállásal vagy az üzemanyag súlyával. Ha megcsinálják az F1-es verdát azért ilyesmit kéne mellá "prezentálni" különben csak egy újabb autó lesz, de nem F1.

symbol
ennek a pilótacserélgetésnek mondjuk annyira nem látom értelmét, meg sem fordul a többség fejében egy ilyen lehetõség. Mibõl gondolom ezt? Abból, hogy már rég követelve vagy emlegetve lett volna a fórumon, mint a szektoridõ. meg a motorsportok 95 %-ában szerintem egy pilóta vezeti végig a kocsik, maradjunk is ennél, nem kell bonyolítani. felesleges.

a marketing meg a pénz kérdés is túl van komplikálva.

az iR sok pénzbe kerül, pénzt kell szerezni. A logikus (vagy inkább laikus?) ember azt hinné, hogy ezt megpróbálja Kaemmer egy kicsit könnyedebb szimulációt tálalva elérni, amire akár egy kezdõ vagy egy addig fõleg arcade játékokkal foglalkozó fiatal srác is rácuppanhat.
De igazából ez szerintem nincs igy. Ebben nincs pénz. Logika azt diktálná, hogy legyen vezethetõbb, könyebb, egyszerûbb, úgy több ember megveszi, úgy lesz pénzünk. DE értitek, mindenhol õgy harangozzák be az iracinget mint a szimulátorok csúcsa, folyamatosan kiemelik az elõnyeit, meg etcetc, ha egy ilyen reklámot, elõzetes, interjút meglát az ember, nem hinném, hogy könyedd szórakozásra számítana, magyarul ez az egész totál ellentétes.

Ami nincs a játékban az azért nincs, mert még nem csinálták meg. Nem azért mert a pénzre és a felhasználókra fáj a foguk. Az iRacingnek sokkal jobban megtérül majd az, ha tényleg igazi, komoly, professzinális szimuláció lesz, mondjuk 5 év múlva. Addig folyamatosan fog nõni a felhasználói bázis, és addigra elég sok hivatalos versenyzõ is tolhatja majd, hiszen addigra, rengeteget komolyodik majd a cucc.

csige791
Ha már ennyire belemelegedtem, akkor még valami. A probléma az lehet, hogy ha ugye nem a pénzre mennek rá akkor nincs keret a lézeres pályákra, amik viszont k*rva jók. Szóval úgygondolom, hogy az lehet a gond, hogy kevesen vagyunk, akik értékelik a HC szimeket, és ebbõl nem él meg egy akkora fejlesztõ gárda mint jelenleg Kaemmerék, a technika költségérõl nem is beszélve.
Szóval jelenleg a Codemasters "szarjainak" áll a zászló, mert azokat sokan szeretik, mert szépek, de legalább szarok. <#falbav>

csige791
Az a baj, hogy a versenyszimuláció is igen elmaradott. Az LFS-ben (amit kb 3 ember hegeszt) már évek óta van olyan lehetõség, hogy egy autóval egy egész csapat versenyzik (Endurance), beáll a boxba az egyik, egy-egy gombnyomás a cserélendõ versenyzõk részérõl, és már bent ül az autóban a másik versenyzõ.
Az alap box kiállás tankolás részrõl, vagy az olyan finomságokról mint mondjuk a megadott számú gumi használata egy-egy versenyhétvégére, már ne is beszéljünk. (Mondjuk az uccsó, nincs lfs-ben sem.)

Félreértés ne essék, ez nem fikázás, mert én is szeretem az iR-t, csak nem tudom, hova fog eljutni, félek, hogy kicsit - szigorúan szimulátoros szemmel nézve - casual lesz, a bevételek elõtérbe hozása miatt.

Szerintem is jól látod. Kaemmer már egyszer csúnyán belebukott anyagilag egy maximalista koncepcióba, és most megpróbál elõbb rászoktatni pár embert mielõtt bekeményít...
Alexease
Abszolut nem zavaros, az iR megjelenese ota egyertelmuen latszik, hogy elsosorban a versenyszimulaciora mennek ra. A lenyege, hogy ha mar gurul az auto, akkor palyan kell tartani, a kezelese masodlagos. Szerencsere azert a kezelese fejlodik, de meg messze van az elvarttol:
1. Meg nincs kesz, folyamatosan kerulnek bele a dolgok.
2. Ugy-ahogy kesz van, de a fokozatossag miatt ezt is adagoljak:
2/a. Tanulas: a sok versenyzessel, az egyre erosodo autokkal, a fejlodo (komolyodo) kezelesi technikaval, meghibasodasokkal fokozatosan szoktatjak hozza az embert a komoly cuchoz.
2/b. Marketing: penz.
csige791
Viszont az iR-tõl legalább lehet koppintani. A tervezett netKar.hu bajnokságban, megpróbálom bevezetni az Safety Rating leegyszerûsített változatát. (az egész még kezdetleges, mivel egyedül próbálkozom, elég lassan haladok.

Tökéletesen igazad van.
Az iR egy a virtuális szimulátorvilágba beállított nyerõgép 😊 Egyértelmû, hogy a netKar szimulációja jobb. De nincs mögötte tõke.

csige791
Ezért játszom egyelõre netKar-al. De a papírforma szerint (több pénz, több fejlesztõ) elõbb utóbb az iR-nek kellene lennie a legjobbnak.

Viszont van egy félelemem ez ügyben. Ha a netKar PRO-ból indulok ki ami szerintem ultra király jelenleg, akkor azt gondolom, hogy az iR-t nem csinálják meg sosem ultra realisztikusra. Megpróbálom érthetõen elmagyarázni, hogy miért gondolom ezt:
Mikor LFS bajnokságban nyomtam (lfs.hu) sosem voltam top versenyzõ (mondjuk máshol sem <#nevetes1> ). Viszont amikor hívtam netKarozni pár embert voltak akik azt mondták, hogy nekik az túl nehéz, pedig mint írtam lfs-ben lenyomtak.
A netkar közösség jelenleg kb 100 aktív játékosból áll (az egész világon), pedig szerintem ultra realisztikus, viszont nem egyszerû.
Na most, ha az ir-t is megcsinálják rendesen, akkor sok embert elriaszthat, és az nekik pénz kidobás, mert kevesebb elõfizetõ.
Tehát rengeteg pénzt költenek fejlesztésekre, viszont ha ultra real-ra költik akkor azzal nem hogy nyernek, veszítenek, anyagi szempontból, és szerintem ezt õk is tudják.

Bocsi ha kicsit zavaros az okfejtésem.

Szerintem szépet álmodhatott valaki...
Alapvetõ hiányosságok vannak még addig. Törésmodell, hajtás és motorfizika rendbetétele...
A netKar-ban lehet kockásra fékezni a gumit, itt nem... Csak egy virtuális százalékot látsz gumikopásként. De hogy az elfékezésbõl vagy "normál" kopásbõl ered-e azt nem kezeli...

Alexease
Idojarasrol (elsosorban esorol) semmi hir, foleg nem dinamikusrol. Az alap meg mindig "NR2003-szeru", igy nem csak "bekapcsolni" kell, annal sokkal komolyabb valtoztatasok kellenek (foleg az online miatt).

Talan a kovetkezo update-ben mar lesz 1-2 ejszakai palya (videon mar latni lehetett😛). De azis valszeg fix, shadowmappos, palyankent kivalaszthato, mint a nyomvonal, csak 1-2 oval palyanal (mashol necces lenne, mert akkor dinamikus fenyszorokat (fenyforrasokat) kellene csinalni, ami megintcsak erdekes...😊

Esetleg lesz allithato/veletlenszeru palya/levegohomerseklet, szelirany, -ersosseg. Ezek statikus adatok, hozzaszamolhatok a fizikahoz (gumik tapadasa, kopasa, melegedese; motor melegedese, nyomateka; legellenalasok, leszoritoerok stb.).
Innen mar egy lepes a dinamikus homerseklet es szel, de az mar annyira nem erdekes.

Az uj toresmodel erosen ketlem hogy a leszakado alkatreszekrol fog szolni😉 Valszeg olyan sem lesz egy joideig😉

Egyelore, meg alap problemak vannak: pl. meg mindig nem lehet lefullasztani, automatan tapossa a kuplungot/feket megallasnal (az elozo miatt😛), valszeg ezzel osszefuggo problema a hajtaslanc modell hianyossaga (felkesz, nincs, egyszerusitett stb.), hogy pl. sebessegben, tempoval haladva, benyomva a kuplungot, engedve leforogni a motort alapjaratra, aztan kiengedve a fordulat ott marad, es "uresben" gurul tovabb az auto, amig hozza nem er az ember a gazpedalhoz😄DD

De igazabol, meg az ulespoziciot sem lehet allitani minimalisan elore-hatra, fel-le😄 Valto es egyeb hangok sincsenek (bar uj hang-enginet mar igertek 1-2 update-tel ezelott...).

Telemetria valszeg lesz, de az is sajat, tuti hogy a rendszerbe integralva (hasonloan a visszajatszasokhoz).
symbol
bár lehet a jövõre az túlzás. jövõre mondjuk már kellene idõjárásnak lennie, koszolódó bukósisaknak, jobb grafikának, ideális és poros ivnek, valamit felhõs égnek, hõmérséklet-változásnak és szélnek. esõ még tuti nem lesz egy ideig. bár a fórumos nép, ha az f1 2010-ben tényleg klassz lesz az esõ (grafikailag tuti az) állandóan fel fogják hozni, hogyhát pedig "a hardver bírná, a fizika lebutítva és buherálva ott is tök élvezhetõ esõben, de nem itt nincs már évek óta semmi..." lol