25347
  • endy papp
    Azért van itt még javítani XD

Iracing Car Contact Bug
  • kigyi
    A Skippy először nekem sem jött be estem keltem vele és a többiek is gyorsabbak voltak, aztán addig addig zavarta az egómat amíg ki nem próbáltam milyen real (egy hasonló gépet) azóta a játékban is tudom kezelni és élvezetesebb vele mennem is. Persze lehet csak azért van mindez, mert hozzászoktam, de pl. a Mazda is jobban fekszik már. Amúgy nekem akkor is a legjobb gép a Radical :)
  • Norbi1990
    Nekem a Skip Barber nagyon nem jön be :)
    Én inkább a Mustangot ajánlom, bár nem tudom neked mi fekszik (kasztnis vagy open wheel autó).
  • kigyi
    Ha indultál versenyen akkor már a rookie bajnokságban indultál :) Szóval igen van és hetente változik a pálya a bajnokság pedig 3 hónapig tart, most nem tudom éppen melyik hétben vagyunk. De elsőre azért ne akarj túl sokat elérni, az elején türelmesen az autó megismerésére kell koncentrálni és indulni a futamokon sok sok futamon. Aztán majd feljebb léphetsz, ha veszel kocsikat a licence-k változásával azok is egyre durvább gépek lesznek egyre többet kell majd setupolni (ugye a rookie bajnoki fix setupppal megy, de majd meglátod a többi már komoly dolog lesz.) A Skip Barber-t imádni fogod sok induló nagyon nagyon vérre menő versenyek és rettenet jó érzés irányítani a gépet is, ha megszokod és beállítod a stílusodra.
  • bakkerman
    amúgy van rookieknak is rendes szervezett bajnokság? Ha 2-3 hétig játszok,belerázódok a dolgokba,és úgy döntök elindulok egy ilyen ligában,akkor indulhatok majd én is? Fizetősek ezek a ligák,vagy "csak" a ligákhoz tartozó autó-pálya kombót kell megvenni?
  • Norbi1990
    Igen, a rookieba nagyon nagy türelem kell, hogy átvészeld más balfaszságait :)
    Aztán ha megszokod és a mezőny elejére qualyzol, akkor már nem annyira löknek ki.
  • bakkerman
    első futamomat toltam le,mazda cupban,9. helyről rajtoltam a 15 indulóból,első kanyarban én próbáltam vigyázni mindenkire,de persze engem kibasztak a fűre,de szerencsére nem tört a kocsi,visszaestem a 14. helyre,utána előzgettem is,meg ki is csúszkáltak előlem,végülis 6. lettem,átlag köridők alapján is jól teljesítettem szerintem :) nagyon fasza a cucc!!
  • komorszabi
    Értem,köszönöm szépen :)
  • zzeN
    Le von 1 $-t ha jól tudom, hogy megnézze működik-e a kártyád.
  • komorszabi
    Sziasztok, ln is regisztráltam erre az ingyenes 3 hónapos dologra. Most mit kell tennem hogy sikerüljön is? Fizetnem kellene 0 dollárt pay pal-on keresztül?
  • bakkerman
    Nagyon szépen köszi ezt a linket!!! Ha nem jövök még fel sg-re,akkor kiadom azt a 15 dollárt :D Így csak 1 dolláromba került,és 3 hónapot kaptam,köszi!!!! :) Itt nálunk elég cudar idő van,szóval füles fel,külvilág kikapcs,és mehet a móka
  • Alexease
    Az alapcsomaghoz 7 autot es 10 palyat adnak, szerintem el lehet vele szorakozni. http://www.iracing.com/membership/

Szerintem meg el ez a promo lehetoseg is, 3 honapot adnak ingyen: https://cadillaccupracing.com/
  • Alexease
    Az LFS-t tobb mint 10 eve toljak sokan, demo modban:DDDD
  • bakkerman
    Köszi a gyors válaszokat,kipróbálom mindenképpen!
  • kigyi
    Szia!

Amit kapsz az egy kezdő csomag ahhoz, hogy a kezdő ligában/ligákban indulni tudj. A pályák és autók a nagyobb ligákhoz megvásárolandó tartozékok igen erre később költeni kell, de az alap csomag bőven elég ahhoz, hogy kipróbáld a játékot és játssz vele akár pár hónapot. Ha azt nézzük, hogy anno LFS-ben is el tudtak játszani az emberek éveket ugyanazzal a 2 pályával és autóval akkor ez is jó szórakozás lehet és itt sokkal több pályát és autót kapsz egyszerre a kezdő csomagodban. 3500Ft tényleg nem pénz, de vannak promóciók melyeknek keretein belül még sokkal olcsóbb is a belépés díja és akár egyes promóciókkal extra tartalmat is kapsz.
  • zzeN
    Több licensz van, elsőként Rookie-ként kezdesz és szépen lehet lépkedni felfele (D,C,B,A). A havidíjon felül autókat és pályákat is venned kell ( ha nem akarsz az mx5-el versenyezni életed végégig) amik plusz költségek. 1 pálya 14,95 $, 1 autó pedig 11,95 $. Talán a legstabilabb online rendszere van, büntető rendszerrel megspékelve.
  • bakkerman
    ja még valami:
    -Vannak ilyen rejtett költségek,hogy például pénzért lehet venni még további "pályákat",meg autókat? Vagy abszolút minden member ugyanabban az elbánásban részesül,szóval nincs olyan hogy apuci fia havonta belebasz 100$-t
  • bakkerman
    Kezdő online szimulátorosként érdemes kipróbálni ezt az iRacinget? Mennyire stabil a rendszere? Vannak olyan bajnokságok,ahol szintén kezdőkkel csapathatnám? 3 hónapos membert néztem,15 dollár az ~3500 forint,és ha megtetszik a cucc akkor egész nyárra megvan a szórakozásom,nem pénz érte. Segítsetek,adjatok tippeket,véleményeket :)
  • Alexease
    Virginia IR.
    Ez a legjobbnyomvonal, 6,4km:)
    http://members.iracing.com/membersite/member/TrackDetail.do?trkid=6
  • zzeN
    Legalább mindig minőségi munkát végeznek, szvsz az iRacingben néznek ki legélethűbben a pályák, hiába nem a legszebb grafikájú autós játék. Egy szóval sokat kell várni, de megéri:)

(a VIR melyik pálya lenne?)
  • Alexease
    Bathurs eleg osszetett palya, komplex, sok 3D, jo hosszu, latvanyos, munka es gepigenyes. Elvileg ez lesz az elso ilyen komolysagu palyajuk. Spa es VIR ami meg eleg hosszu es osszetett, de vagy „zart” a kornyezet, vagy nyitott de elegge pusztasag jellegu;)
    Egy teljes kontinens egyik legfontosabb palyaja, de igazabol mindenki ezt varja;) Valszeg sok a hibalehetoseg es az optimalizalas sem lehet egyszeru.

Montrealt hozza kepest reflexbol megcsinaljak;)
    Bathurst valszeg ev vegen, addig meg ketszer optimalizaljak (befejezik) a shadereket, a bevilagitast es az uj arnyekolas. Ezek nelkul valszeg siras lenne.
  • zzeN
    Kansasről:

"Track on schedule for end of May/early June member release.

Montreal next, scheduled for end of July/early Aug release"

Bathurst csak ezután:( Áprilisban még úgy írták hogy Montreal előtt fog jönni, hát nem.
  • endy papp
    Nagyon köszi
  • Alexease
    Tepkedni animacioban nem lehetett, de gombbal torolni igen, ami a tepkedes szimulalta:D
  • lac coo
    Az a RACE volt ! NKP-ban csak koszos volt, tépkedni nem lehetett ... :D
  • Alexease
    Igazabol nem tudom, csak altalanosan irtam, nagyon ritkan hasznalom online. Vagyis nem tudhatom, elofordulhat hogy bug. De a Papy engine, valoban vezeto, persze ez nem jelenti azt, hogy tokeletes;P

De manapsag mar azt is erdemes figyelembe venni, hogy sokaknak, foleg a fiatalabbaknak teljesen termeszetes a net, azt hiszik hibamentes.
    Sokan notebook-rol, vezeteknelkuli halorol nyomulnak, tobbszor talalkoztam olyannal, aki kozben torrentezett, mert gyors net-e van azt hiszi az ugy jo, vagy kozossegi/csaladi halorol tolja, ami meg van osztva.

Mar egy tizedmasodperces akadasbol lehetnek ilyenek, ami egy egyszeru szolgaltato ping vagy a gepem elindulo valami felesleges szerviz.

A regi net-ek/gepek jobbak voltak. Lassu volt, de biztosabb. Most 50-100-szoros a sebesseg mint regen, de annyi a technikai szarsag, hogy joval megbizhatatlanabb.

En spec keptelen vagyok mar egy hosszabb, megbizhatobb online futamra, mert a szolgaltato/modem/router egy foss. Persze k*rv* gyorsan lejon egy DVD, de rendszeresen megakakad, lefagy, reset-el stb. A szolgaltato szerint teljesen termeszetes:DDD
    Amig analog modemem volt, tized ennyi problemam sem volt.
  • Alexease
    Az nKP-nel a bukosisak plexi koszolodott, az letepheto. Szelvedot mosni eleg nehez menet kozben:D
  • Norbi1990
    Forumba utána néztem és a Shadereket kell kikapcsolni.
  • Norbi1990
    Ha jól emlékszem régebben a grafikai beállításoknál lehetett választani, hogy ne koszolódjon, de én most nem találtam.
    Lehet, hogy kiszedték?
  • endy papp
    Bocs de nem hogy átlagos de majd minden napi ,persze ,lehet hogy te nem futsz bele oly gyakran mert nem mész vele annyit....
    Mind szép amiket leírtál ,gondolom úgy is van ,nem értek hozzá de azt látom amit a vidiben is contakt nélkül vannak contactok,nem kevés számban,így ennél fogva ez még akkor is bug ha a világon a legjobb XD.
  • endy papp
    Maximálisan egyet értek,ez azért gáz hogy legtöbbször emiatt megy a másikra mutogatás,és mikor megnézed a replay-t akkor szembesülsz vele hogy senki nem hibázott,csupán ami nincs ott annak nem is kellene ott lenni,de sajna mégis ott van.
    Aki sokat használja az iracinget,elég gyakran belefut ebbe a ... hogy is mondjam, bugba.
    Más:
    Mostanában meg mást sem látok mint eldurranó motorokat és emiatt feladni kényszerült versenyeket,eddig azért ilyet gyakorisággal nem tapasztaltam.
    Esetleg ha valaki pontosan leírná nekem melyik graf beállításnál kell kivenni a pipát hogy ne koszolódjon a szélvédő ,annak megköszönöm előre is,mert a 30 kör után már zavaró inkább mint + élmény hogy alig látok ki.
    A netKarnál csak megnyomtam a billen egy gombot és annyi már tiszta is volt,pedig azt nem ma készült.
  • Alexease
    Az utkozest a szerveradatok alapjan szamolja, nem (csak) vizualisan a kliens gepen. 150-es ping felett lehetnek „erdekessegek”.
    De erosen ketlem, hogy ez atlagos „hiba” lenne.

A Papy online kod az egyik legjobb a vilagon:DD
    Mutass masikat, amelyik mar 10 eve lekezelt 10+ kliens, otthoni 512/128 kilobit-es net-en, orakon keresztul, hiba nelkul.
    Ma az iR 40+ klienst futtat, plusz 50 ghost-ot realtime (es az egyeb valosideju szerver adatbazis hivasok):)

Masik ceg - szerintem - ezert a kodert embert olne:D

Termeszetesen, ezzel nem azt mondom, hogy nincsenek vagy nem lehetnek benne hibak, de az iR online kodban biztos vezeto pocicioban van.
  • Norbi1990
    Amíg ezt nem csinálják meg normálisra addig ne fejlesszenek mást véleményem szerint. Nagyon jó a koszolódó ablak de szerintem ez fontosabb.
  • Alexease
    Nehany fejlesztessel, bovitessel, rendszer atgondolassal valszeg/talan nagyot lephetnenek elore.

Pl. Hotlap Event-ek. Az SRW es a RaceRoom csak erre epul. Bar itt huzos ara van a tartalmaknak, de esetleg mukodhetne. Persze realtime listaval. Szponzoralt dijakert vagy minimal, jol elosztott iR kreditekert.

A realtime ghost nagy talalmany, az jol mukodik, szoktam hasznalni:P De akkor lehetne „letoltheto”, fix Hotlap ghost is.

Az offline AI vagy a sajat szerver inditas egyertelmu, foleg a bajnoksagok miatt. Sokakat a online elofizetes remiszt el. De egy komolyabb bajnoksag, online elofizetes nelkul, talan mar beruhazna 1-1 autora, es fokozatosan 5-10 palyara. Ez a bevetel megmarad, es mivel nem hasznaljak a szervereket, koltseguk sincs vele.

De egy sajat bajnoksagnak iR elofizetest csengetni, vasarolni a tartalmakat, es meg a Host-ot is kifizetni, mar egy kicsit eros:)

De ha lenne AI vagy sajat szerver (az iR rendszeren keresztul) lehetoseg, akkor boundle szinten tolhatnak a tartalmakat is, felaron.
    Ha szerveznek kore kapacitast, havonta kiadhatnanak 1-1 nepszeru autot, felaron, amihez nem jarna kezdesnek online szerviz. Igy koltseguk (szerver, szervezes) nem lenne veluk, de beveteluk igen. De megis tudnak hasznalni az emberek.

Max indithatnak parhuzamosan szavast is, es amelyik autora sokan voksolnak, azzal a kovetkezo szezonban hivatalos iR sorozat is lenne.

Sokan vannak, akik szivesen hasznalnak a progit, meg vasarolnanak is hozza, de a jelenlegi rendszer nem tetszik nekik (csak online futam penzert).
  • Alexease
    Egyreszt kevesen vannak, elvileg minden poziciora csak 1-1 ember van. Masreszt mindent tokeletesre akarnak csinalni:D
    Teny, nem hetik meg, hogy bugos legyen a dolog, mivel eleg draga es a folyamatos szolgaltatasert fizetnek az emberek.
    De a tartalmakkal sem dobalozhatnak korlatlanul, mivel azok kore szolgaltatast (futamokat) kell szervezniuk, ami plusz szerver, plusz koltseg.

Persze, ha lenne offline AI-val, akkor mas lenne a helyzet:) Vagy ha lehetne sajat szervert is inditani;) Akkor megerne surrubben tolni a nepszerubb autokat.
  • zzeN
    Az új munkatársról olvastam, akkor most már tudom is hogy mit csinál:) Amúgy miért tart ilyen sokáig míg készen lesznek egy pályával/autóval? Kevesen csinálják vagy csak minden iciri-piciri dolgot tökéletesre akarnak csinálni? Jöhetne már Bathurst
  • Alexease
    Igen;) Kulon embert vettek fel emiatt, ujrairja az utkozes modellt es bekerul a riggid body is.
  • zzeN
    1:11-nél az a bója elmozdult? Hoppá hopáá:D

• santibi
    Aki lemaradt a tegnapi versenyről.
    Kérlek benneteket, h osszátok meg.
    Köszönöm..

LINK
  • Alexease
    Mar csak honapok kerdese, talan Karacsony:))))
    Tenyleg, a Lotus mar mennyit csuszik? Van mar 1 ev?:)