25347
  • Alexease
    Es a Lotus 49-et ismet betettek a kovetkezo versenynaptarba, ugy mint 3 honappal ezelott:D Akkor azt mondtak, majd csak a 2-3. hetre jon, aztan csend, es utoljara azt olvastam, nehany hettel a szezon vege elott.

De a kovetkezobe mar tuti benne lesz, a 13. hettel egyutt van idejuk meg csiszolgatni - ha nem jon kozbe valami:P
  • Alexease
    Pedig, ha jol emlekszem, 5 eve a megjelenes elott, Long Beach volt az a palya, amivel a scannelest reklamoztak;) Vagyis mar akkor meg volt, azota huzzak:P
  • zzeN
    Hát igen, már jó ideje lehet jelentkezni állásra náluk. Vagy nagyok a követelményeik vagy senki se akar náluk dolgozni:D Long Beach-re a szokásos "soon" helyett a "maybe"-t mondták, pláne nem jó:)
  • Alexease
    Az otlettel nincs bajom, sot, kiadhatnanak tobbet, akar dragabban is.
    De akkor a befolyt penzbol vegyenek fel egy palyaepito fickot, aki belehuz, es rendberakja a dolgokat. Mert attol, hogy most kiadjak negyed-keszen, es igy all majd 2-3 evig, nem sok ertelme van;)
  • zzeN
    Jó a 5 dodóért:D
  • Alexease
    De csak mint felkesz drotvazas palya:)
  • zzeN
    Következő build-ben jön Long Beach.
  • antiqueA
    Értem, tehát ha nem akarok sokat bukni, akkor érdemes végig körözgetni. Köszi. Ja, már D jogsis vagyok ;)
  • Alexease
    Azt azonnal levonja, barmit csinalsz:)
    De kategoriatol es palyatol fuggoen kanyaronkent/koronkent pontot ad, vagyis minnel tobbet mesz, ledolgozhatod a buntetest a vegere.

Hogy 1 buntetes „pontot” mennyi kor alatt lehet ledolgozni, az elvileg titkos, legalabbis nekem gozom sincs rola:D
    De amig a Rookie-ban 3-4 kor alatt behozza az ember, addig az ClassA-ban kell vagy 30 kor szerintem.
  • kigyi
    Igen az első körös baleset után, ha nem vet szét az ideg mint ahogy engem is szokott legalábbis még az elején, akkor érdemes végigmenni. Sokat lehet belőle menteni, ha utána nem történik semmi, csak szabályos körözgetés hiba nélkül. Viszont, ha ideges vagy akkor nem biztos, hogy jó ötlet, mert hibázhatsz és sokkal több SR-be is kerülhet.
  • antiqueA
    Had kérdezzek megint, rögtön egy példa segítségével:

Ütközök egyet pl az első körben, ami ugye 4x (nem tudom ez mit jelent, hogy számol vele, de most mind1), ez után ha rögtök kilépek, akkor hogy számol a rendszer? 1 körre egy baleset és levon, mint a barom, tehát érdemesebb bent maradni és végigmenni, mert akkor 20 körre jön ki 1 baleset? Vagy ez teljesen mindegy, mert a sr nincs arányban a megtett körökkel?
  • thedriver
    Mindenki szavazzon a Hungaroringre, aki teheti. :)

Hungaroring
  • antiqueA
    Jaja, arra gondolok.

Többször adódott már olyan probléma, hogy hiába ellenkormányoztam, kiment a hátulja, mert nem fordult el eléggé a kerék. Ezért akarnám nagyobbra venni.
  • Alexease
    A kerekelfordulasra gondolsz? Ha ugyanannyit forgatsz a kormanyon, tobbet forduljon a kerek, vagyis kissebb ivben forduljon az auto?:)

Ha igen, akkor azt a beallitast Steering Ratio-nak hivjak, kormany attetel.
    Aranyszammal adjak meg (pl.: 1:12), ami azt jelenti, hogy mennyi a kerek:kormanyod kozti elfordulai arany. Vagyis ahhoz hog 1fokot forduljon valamelyik iranyba a kerek, neked 12-ot kell forgatnod.

De mint mindent az iR-ben, ezt is csak azoknal az autoknal lehet allitani, amelyeknel igazabol is van ra lehetoseg. Ez eleg keves autot jelent.

Amelyiknel nincs, a contoller beallitasnal erdemes probalkozni (Wheel Range), a kormanyelfordulas allitasnal. Ha a valodi kormanyod elfordulasanal kevesebbet allitasz be, aranyaban annyival tobbet kell forgass, hogy ugyanannyit forduljon az auto.
  • antiqueA
    Be lehet valahogy állítani az első kerék kanyarodási képességének nagyságát (szögét)? Bocsi, nem tudom mi a szakneve ennek (nem a kormány tekerhetőségére gondoltam) ;)
  • zzeN
    Keddenként van csere.
  • antiqueA
    Egy-egy versenysorozatra (pl Mazda Cup) milyen időközönként írnak ki új pályát?
  • Norbi1990
    Zöld zászló alatt kell letölteni.
  • antiqueA
    Stop and go büntetésnél mi a teendő? Megállok a pitemben és elkezdenek gumit cserélni, meg tölteni. Ha nem állok be az emberemhez, csak megállok az box utcában, akkor meg nem történik semmi.
  • antiqueA
    Optionsben kiírja az infót, ha ráviszem valamilyen beállításra a kurzort, de kocsiban ülve nem írt ki semmit a tire info tab-en.
  • Alexease
    De ha ramutatsz egerrel barmelyik beallitasra, alul kiirja mindenhez a leirast es a segitseget;)
  • antiqueA
  • Alexease
    A bal gumi kulso-kozepso-belso, es jobb gumi belso-kozpeso-kulso homerseklete.
    A szazalek ertek a gumi allapota.
  • antiqueA
    Tire info tab-en minden keréknél 3 hőmérséklet és % értéket mutat. Ezt nem értem, hogy miért. Melyik mit jelent?
  • thedriver
    Ameddig a képen van a szöveg és a fekete zászló, addig kell lassítani. Ez általában pár másodperc, utána megint nyomhatod neki.
  • antiqueA
    Köszönöm a segítségeket!

Hát, sajnálom, hogy nincs olyan lehetőség, hogy fixen egy versenyen indulunk a haverral, ha mi úgy akarjuk :( Ismerősnek már jelöltem, de ez a studie nem tudom mi.

Practice-en már láttam olyanokat, akik így funolnak, én is gondoltam már arra, hogy egy ilyenre bemegyünk, ezek szerint jó ötlet volt ;)

És ismét felmerült egy kérdés: ha pl levágásért fekete zászlót kapok, és azt mondja lassítsak le, hogy elveszítsem az így szerzett előnyöm, az pontosan mit jelent? Honnan tudom, hogy mennyire kell lelassítani és mennyi ideig?
  • endy papp
    Nem akarom elvenni a kedved de a felsőbb osztályokba is van lökdösődés,sőt......
    Közbe megyek D osztályos versenyeken is de ott sincs több mint C-B-A ban
    Igaz a rookie-t azt messze elkerülöm
    Hát még ott ahol 3 osztály versenyez egyszerre és 34-en összejönnek ,na ott van az igazi zúzás,igazi kihívás hiba nélkül végig menni ,úgy hogy benne légy az elejébe,a végén.
    A sok car contakt BUG-ról nem is beszélve....XD
  • Alexease
    Ahogy elottem irtak, a Hosted a „privat szerver” lehetoseg, de fizetos.
    Mas Hosted szerverre be lehet csatlakozni (ami elerheto, nem password-os vagy bajnoki futam stb.), az ingyenes, de csak abbol lehet valasztani (auto vs. palya) amivel eppen mennek.

De ha bejelolitek egymast ismerosnek, baratnak es Studie-nek, es ugyan arra a versenyre jelentkeztek, nagy valoszinuseggel ugyanarr a szerverre fog berakni.

De hasznalhato a hivatalos futamoknal a Practice resz is, tobb szerver van, nagyreszt uresen allnak. Bar nics verseny szimulacio, de ha beleptek, felalltok a rajtracsra, tudtok versenyezgetni;) Ha mas is bent van vagy jonnek-mennek, legalabb izgalom is van kozben:D
    Igy ha barati fun race, tudtok kozben chatelni es egy-egy hiba utan megvarni egymast a palyan;P
  • thedriver
    Hosted futamon, de az pénzbe kerül. Viszont ha becsatlakoztok valaki más által létrehozott hosted futamra, az ingyenes.
  • antiqueA
    Hogy tudok baráttal együtt versenyezni? Vagy practice is jó akár, de jobb lenne a race.
  • kigyi
    Igen szó szerint túl kell élni a rookie kategóriát :(
    A D osztályban is lesznek ilyenek, de kicsit kevesebb.
  • antiqueA
    Nincs egy versenyem, ahol ne lökdösődnének. Borzalmas ez a rookie osztály!
  • antiqueA
    Ezek a szorzók mit jelentenek, amiket kapok verseny közben? 1x 2x 4x? Hogy működik a matek mögötte?
  • Alexease
    Nem hinnem hogy lemodellezik, felesleges lenne. Persze jelzeskeppen megszoktak csinalni: a palya nyomvonalatol folyamatosan tavolodva, egyre egyszerubben oldjak meg.
  • zzeN
    Egy kis videó Bathurst-ról (22:24-től):

Minden egyes fát lemodelleznek, még a pálya közepén is, wáó.
  • Alexease
    Gondolom Rookie? Ott gyakran elofordul, mert korlatlan mennyisegben erkezhetnek az emberek, kezelhetetlenul, omlesztve. Mivel a Rookie resz sokszor ingyen is elerheto (ilyen-olyan promo kodok), sokan vannak akik csak azt hasznaljak ingyen, mindig ujra regisztralva.

Magasabb kategoriaban, mar egyertelmuen vasarolni kell a programhoz es szkseges az elofizetes is, igy komolyodik a dolog.

Nem mondom hogy feljebb nincs baleset, mert elofordul, termeszetes, es persze ott is van aki leszarja, de nagysagrenddel kevesebb. A Rookie-t szinte nyilt szervernek lehet felfogni:D Ami nem jo, mert jo autok es palyak vannak hozza. De ha feljebb megy az iR es SR-ed, akkor a szerver megprobal hasonlo kategorias emberek koze berakni, ugy majd javul kicsit a helyzet.
  • kigyi
    Később ez az arány komolyan változik ahogy nő az SR-ed nő a licence-d és a nagyobb géposztályokban komolyabb versenyzők is indulnak. Aztán nő az iR-ed és jobb mezőnybe kerülsz ott már komoly harc megy majd szó szerint a tizedekért :D
  • antiqueA
    Na, már most az elején látom, nagy kedvenc lesz ez a játék... 3. versenyemen indultam, és ennyiből 2 versenyen azért esek ki, mert vki kicsavarodik előttem én meg menthetetlenül belecsapódok. Az SR-em persze csökken és visszaesek a végére. Jó móka.
  • Alexease
    Az elso regisztracional/fizetesnel beirt nevet fogja hasznalni. Ha irsz a supportnak megvaltoztatjak.
  • hungary27
    És akkor gondolom lehet más nevén lévő paypal számláról küldeni pénzt.