iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adam Jonas
Kezdődött az estém ezzel, 4. helyről, 2nd splitben:

Jó, itt még nyugodt voltam, vettem két nagy levegőt, ismerős rávett, hogy menjünk a következőre. 9. hely a top splitben, hurrá. Már a 6. helyen haladok, jön egy gyerek, vagy 6x villog rám úgy, hogy fél-1 mp-re van tőlem, rászólok, hogy miért csinálja, motyogott valamit. Ez volt a Parabolica előtt, amikor rászóltam, következő kör, T1:

Ritkán szoktam bitang nagyokat beanyázni, de most toltam neki végig a 'you f.... idiot'-öt...persze, egyik csávó már elkezdett fenyegetni, hogy majd felteszi a beszólásomat YT-ra, de már nem érdekel, hagd menjen, lekakilom.

Szóval ebből tutira lesz egy méretes ban, de majd az iRacing-nek visszalinkelem a replay-eket meg a fenti két videót, hogy akkor ezekkel is kezdjenek már valamit.

Tudom, tudom, nem kellett volna, már a számra is csaptam, de totálisan elszakadt a cérna. 2 futam, kb. -180 iRating, és most már az SR-em is 2.00 alatt van.

Lássuk a szaftos részleteket! Mint a híradóban.

Adam Jonas
Azt hiszem, most fogok kapni 1 méretes ban-t iRacing-ben 😄

Csapatjuk Norbival a 6 órás Glent
bosco05
Az a baj, hogy az RF2 ezeket tudja ellenben nincs kontent és anarchia uralkodik, a légjobban szerintem az AC néz ki, az iRacing meg normális keretek közé van szorítva, legalábbis a többihez képest és normális minőségi tartalommal van feltöltve. Ebből a háromból kéne gyúrni egyet és az lenne a legjobb szim 😊 Ameddig ez nincs meg, addig meg marad az iR a cím birtokosa, fagyis kocsival meg menjen akinek három anyja van 😄
Alexease
A tudasahoz kepest, es foleg hogy sokaig csak DX9 volt, aranyaban valoban nagyon jo. Kulturaltan megtalaltak a kozeputat.
Extra csicsa grafikat nem fognak csinalni, a DX11 is foleg a technikai megoldasok miatt kellett.

Azok a latvanyelemek "szuksegesek", amelyek a valodi versenyeket is "befolyasoljak": a napszak miatt valtozo feny-arnyek (1-2 ora alatt is); a sotet-vilagos reszek kozotti latvany-atmenet; mozgo felhok arnyekai; nappal szemben megvakulas😉

Keszulget nehany eve az uj utkozes es tores modell is. Valszeg eppen annyival lesz jobb a tobbieknel, mint az egyeb reszei (pl. realroad).
De az audio resz is 5-6 eve keszul, elobb utobb az is tuti lesz😉
tobias88
Kb az összes simet kipróbáltam ami létezik, de nálam grafikára speciel az iRacing jött be. Csilloghat a project cars, de egyáltalán nem realisztikus. Grafika kb az utolsó így amit fejleszteniük kell. Ütközés modellen kellene csiszolni, hogy ne legyenek repülő autók
Alexease
Esot – allitolag –, nem terveznek, de ha Kaemmer-nek van 3-4 "szabad" eve, amig elkszulnek az egyeb fejlesztesek, amivel "el lehet adni a programot" (napszakok, GUI, tovabbi dirt es RX), addig osszehozhatja azt is. Kezdesnek a gumi kell hozza es a realroad, aztan johet a statikus szaraz/vizes aszfalt aztan nehany ev utan a dinamikus szamolgatas a latvannyal egyutt.
Meg 5-10 ev, es "eleri" tudasra a 5 eves rF2-ot;DDD
Alexease
A szamolgatos reszevel mar nem lesz gond, azt fejlesztettek evekig (realroad)😊 A latvanyfejlesztes (DX11) mellett az volt a fontosabb, hogy lehessen napszakvaltas.

Persze, ez igy meg keves. Kellenek a "3D-s" felhok (bar az rF2 megoldasa jobb lenne), felho arnyekok, volumetrikus fenyek, fenyvaltas "effektek" ("bloom"😉 stb.
Mikorra tervezik, nem tudom, de ez lehet meg akar 1-2 ev is, nem tudom hogy allnak vele😄 Plusz ki kell ulniuk a gepfejleszteseket is, mert a jelenlegi elore generalt arnyekok utan, a teljesen dinamikus szamolgatas az mar izmosabb mutatvany😉

Eleg csak a most bevezetett dinamikus tukrozodesre gondolni, ami eleg sokat zabal.
Persze teljesen mas engine, de amikor sebesseg (fps) osszehasonlitasban az rF2 extra szarul szerepelt, azert ott volt a kulonbseg, hogy ott alap volt a dinamikus tukrozodes az autokon es palyakon (eso), a dinamikus napszakok (rendesen fold koordinatakkal, evszakokkal, magassag adatokkal), kezdetektol mukodik a realrod es hasonlok.
Mig az iR akkoriban lenyegeben semmit nem tudott (szep volt, de NR2003 szint)😉 Nem volt nehez gyorsabbnak lennie;D
Remélem nem az eső lesz a következő project. Van elég baj a versenyeken anélkül is.... 😄 😄
tobias88
Szép a videó, de a lényeg úgy is az aszfalt hőmérséklet modellezésén van. Különböző napszakok már így is voltak megfelelő hőmérséklettel persze, szóval annyira rossz nem lehet majd.
Alexease
Alexease
Mar egy joideje "igergetik", a DX11 egy eves idoszaka is kifutott, igy lassan ideje lesz😉
Igeeeeeen, napszakváltás!!!!!!!!!!!!!!!

iracing the 'real' race.

Azért vannak szerencsés esetek is.

Norbi1990
Már leírtam, hogy fel kellett volna engedni a gázt vagy egy kicsit fékezni, hogy ne beléd csússzon.
Érdemes úgy beállítani a FOV-ot hogy láss ki egy kicsit a bal oldali ablakon is.
Adam Jonas
A sikanba ott hagyott bő 1 mp-t, szted mit kellett volna tennem? Álljak meg teljesen a pályán?

Def FOV-val tolom, az "A"oszloptol nem láttam amúgy.

Norbi1990
Valóban könnyű úgy ítélkezni, hogy kívülről nézzük és utólag.
Viszont felmérhetted volna amikor majdnem kiütött féktávon, hogy egy olyan ül a Ferrariba aki nem teljesen kontrollálja a kocsiját.
"Belülről annyit láttam, hogy elmegy balra (máskor is volt már ilyen), csak az ügyes fogta, és ijedtében atrantotta a kormányt."
Nem ijedtében rántotta a másik irányba a kocsit hanem nem tudta megfogni a csúszást. Szerintem ez mindegyikünkkel előfordult már, hogy a túl sok ellenkormány miatt átlendül a kocsi a másik irányba.

Mekkora FOV-al játsszol egyébként? A leírásod alapján kevéssel, ha nem láttad, hogy kezd visszacsúszni eléd a Ferrari.
Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2017.08.01. 13:57:55
Adam Jonas
Elhiszed nekem, hogy az se lett volna elég? Nem poénból akartam attolni azt a helyzetet minél hamarabb...

tobias88
Nem kellett volna előre tudnod, ha valaki megcsúszik elveszed a gázt, kész ennyi, legutóbb is erről volt szó és most is. Te nem vetted el a gázt egyik esetben sem, nyomtad neki ami a csövön kifér és a játékot hibáztatod. Nem, nem kell satuféket nyomni és nem is kell teljesen elvenni a gázt, csak nagyjából fél gázzal gyorsítani és ezerszer több esélyed lesz ezeket túlélni + megmentesz egy kis SR-t
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.08.01. 13:42:09
Adam Jonas
@all,

Kívülről könnyű ezt megítélni, belülről higyjetek el, hogy k*rvara nem volt egyszerű a helyzet. A caavokamat 2 kanyarral előtte engedtem el, mert féktávon letarolt kis híján, a másik GT3-as autót nem tudta megelőzni, és sikeresen ennyire közel kerültem hozzá. Belülről annyit láttam, hogy elmegy balra (máskor is volt már ilyen), csak az ügyes fogta, és ijedtében atrantotta a kormányt. Ezt maximum úgy lehetett volna kivédeni, ha már előre tudom, hogy mi fog történni...De ezt meg mégis honnan a jó pelobol kéne tudnom?

És amiből nagyon elegem van, hogy az ilyeneknek 2400-as iRatingjuk van. Ja, és mindemellett egy futamon legalább 3x kell ilyet elkerulnom...

tobias88
Még az F1-ben is előfordul néha, ha nem akarsz mással összeérni akkor menj rallyzni <#buck>
https://www.youtube.com/watch?v=o02s_g5AUUE
"Ez nem iRacing specifikus egyáltalán, még itt van a legkevesebb baleset messze, ezért is jöttem át a ligázásból"
Ha ez dicséret akart lenni az iracing felé ,szerintem annak édes kevés,de ha úgy fogom fel hogy, a sok ..ar közül ezen a téren ez kevésbé az..<#wink>
tobias88
Persze, legutóbbi videó is ugyan ez volt. Ha kicsit el vett volna a gázból itt is meg ott is akkor ki tudta volna kerülni. Akinek nem elég 1 másodperc hogy észrevegye ha előtte megcsúsznak az már rég rossz. Itt ahogy nézem 0:08nál csúszik meg és 0:10nél ütköznek. Az, hogy balra csúszik meg nem számít, mert úgy is ellenkormányozni fog és lehet hogy visszajön a másik irányba. Ilyenkor el kell venni és kész <#bee1>

Ez nem iRacing specifikus egyáltalán, még itt van a legkevesebb baleset messze, ezért is jöttem át a ligázásból
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.08.01. 09:37:24
Norbi1990
Amikor kipörögtek eléd ott meg se próbáltál fékezni amikor elindult abba az irányba amerre ki akartad kerülni.
Ezt többször írtam már itt, hogy mindig úgy kell versenyezni, hogy inkább veszíts pozíciót és kerüld el a baleseteket. Persze van amikor nem tudod kikerülni vagy a másik hülye. Pl minden pályán vannak olyan kanyarok ahol könnyű hibát véteni. Én akkor már direkt úgy készülök fejben, hogy merre lehet kerülni. Amikor már megcsúszik a csávó előttem akkor már el is veszem kicsit a gázt, hogy legyen több időm reagálni és esetleg kikerülni. Meg azt is lehet nézni, hogyha végig előtted ment a csávó mennyire bizonytalan a kanyarokba.

Ezeket összegezve kb lehet tudni mire számíts ha mögötte mész és esetleg meg akarod előzni. Lekörözéseknél is nagyon hasznos, hogy figyeled mit csinál az előtted lévő, milyen gyorsan éred utol és már előre megtervezed, hogy hol fogod tudni BIZTONSÁGOSAN megelőzni.
Nagyon sok mindent fejbe előre meg kell tervezni az aktuális pályán szerzett tapasztalataid alapján, hogy biztonságosan és felkészülten tudj menni egy ilyen mezőnybe ahol bármikor feltűnhet egy idióta aki nagyon aggresszívan (értsd: akár leszorít a pályáról) védekezik vagy támad, vagy csak nagyon bizonytalanul megy a pályán.
Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2017.08.01. 09:05:35
Adam Jonas
Ez már amúgy csak a hab volt arra a bizonyos tortára.

Qualyn egy majdnem PB-vel megszereztem az 1. helyet, és mivel 3 kategória van, az a szokás, hogy lemaradnak az egyes kategóriák az előttük lévő kategóriától. Ugyebár ilyenkor az 1. helyen álló adja a tempót; nos, a drágalátos versenyzőtársam a 2. helyről úgy gondolta, hogy neki kell vinni a mezőnyt...zöld lámpa kialvása után így máris -1 hely. Ugyancsak a zöld lámpa kialvása előtt, a T1-be a GTE-k összeakadtak (WTF...), és persze, hogy az egyiknek elém kellett bepörögnie. 😄 Ott még meg tudtam állni, kikerülni, csak így rögtön vesztettem még 2 pozíciót... Aztán végül jött a lenti eset.

Egyszerűen nem értem az emberek nagy részét (tisztelet a kivételnek természetesen!!!!). Nagyon kis részével lehet csak úgy futamot lefutni, hogy nincs incidens, centikre tudunk menni egymástól 8-10 körön át legalább, és mégis nagy a tempó. A többi rész meg hát...hagyjuk. 2 kört nem tud incidens nélkül lefutni, mert valós tudása felett akar körözni. És akkor jönnek az ilyen idiótábbnál idiótább hibák, hogy a legegyszerűbb helyen is megpörög.

Félreértés ne essék: emberek vagyunk, hibázhatunk/hibázunk, ezzel semmi gond nincs. De amikor állandóan ilyenekkel találkozok, és ma is ezeknek köszönhetően 10 percet sem éltem meg 2 futam alatt, és vesztettem 180 iRating-et...nos, akkor az a bizonyos lila köd már nálam is kezd leszállni. (Érdekes módon, én valahogy sosem tudtam még úgy megpörögni, hogy másokat ledaráljak. 😊 )

Adam Jonas
Nem. De amikor már néhány kanyarral előtte is kis híján kiütött (lásd mellékelt videó), már néha nem tudom eldönteni, hogy tényleg csak a véletlen műve ez vagy sem. Alapvetően abból lett most már elegem, hogy állandóan az ilyeneket kell kivédenem a futamokon, mert mindenki túlerőlteti a dolgot.

Alexease
Szerinted szandekosan megcsuszott elotted, hogy kiuthessen?!😊))
Adam Jonas

Adam Jonas
Egyszerű: sz*r a program 😄 Más játék stabil megy online?

Én éppen most készülök majd egy uninstall-t tolni, elegem van ebből a sok spanyol/brazil majomból.

Üdv!

Kinek van elképzelése, miért van az hogy mostanában a verseny közepén kidobál a szerverről. Pedig netem van. Gépem szétszedtem, nem poros...
Ötlet?

iracing the 'real' race.

Genya vagyok? Sárga alatt futottunk be, mögöttem a srác kétszer megkocogtatott, 2 kör alatt 8 X-ért.... jött a kockás, felhúzódtam a falhoz, mellém jött, 30-40-el csorogtunk a vonal felé.... aztán 4 méterrel előtte nyomtam egy féket.... 😄 😄 Leghátra sorolták +30 mp-el, sárga alatti balról előzésért.... 😄 😄
Norbi1990
Mindenképp az a jó taktika ha a boxba kevesebb időt töltesz.
A legjobb az a taktika lenne ha nem cserélsz kereket sem. Meg kell nézni pár futamot, hogy a mezőny első része cserél-e kerekeket.
Adam Jonas
Tegnap nem volt annyira meleg az idő, amikor a futamot mentük (25-26 fok kb.), 120 literrel simán vezethető volt a kocsi. Nyilván nem fogsz kvalis köröket menni, de ha jó ritmusba tudsz autózni, akkor még a gumikra is tudsz ügyelni. Én amikor kiálltam pitbe benyáért (15-16 perccel a vége előtt), a gumijaim 76-78%-on voltak.

Nagyságrendileg az a tapasztalatom, hogy minél tovább tudsz kint maradni, annál jobb. Tegnap is volt egy srác, hamarabb kiállt, 2-3 helyet bukott végül.

Norbi1990
Nincs.<#buck><#wink> Egyébként nem érzed a súlytöbbletet, viszont cserében 15 helyett 30 mp-et állnál a boxban. Hidd el, ki van próbálva már minden verzió, és így a jó.<#wink>
tobias88
Nem jobb amúgy ilyenkor a 80-80 liter? Végig cipeled azt a pár kilót és az miatt lassabb is vagy meg az elején jobban kopnak a gumik a súly alatt. Vagy tévednék és ennyire nincs szimulálva? <#bee1>
Adam Jonas
GT3-assal mentem tegnap, én kerékcsere nélkül mentem végig, 120 L kezdő benyával, majd 35-40 L-t tankoltam rá.

U.i.: óvatosan majd a futamon, sajnos sok a f*szparaszt már megint, tegnap a brazil gyerek T1-be elintézett, amikor meg írom neki, hogy meg lesz óvva, elkezdett gúnyolódni...pedig marhára nincs abban a helyzetben.
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2017.07.26. 11:09:25

oneal1
köszi!

!Forza Ferrari!

Audi seted tudnád linkelni?

Egyébként ezen a héten IMSA-ban a 75perces futamon, Ferrarin, GT3-asokon kell kereket is cserélni vagy kibírnak még ennyit?
oneal1
3 hónapos ingyen reges dolog működik még esetleg?

egy cimborámat szeretném elcsábítani az iracingre 😊

!Forza Ferrari!

Adam Jonas

Adam Jonas

Norbi1990
Kinyomtam a szemét az audinak de csak a 12. helyre futotta. A tempóm 3 tizedre volt a WR időtől. Season 3-ba leggyorsabb idő 6 tizeddel.
Adam Jonas
A pálya bal szélére gurult, éppen le az ívről. Szerintem itt semmit nem kellett volna tennie, csak szépen hagyni, míg a hátával falat ér, és akkor nyomni 1 satut. Ha megnézed a 2. videót, a srác még csinált egy 180-at a biztonság kedvéért...az utánam jövők ezért trafálták telibe.

Adam Jonas
Persze, mert Te képes vagy 240-nél centizgetni? 😄 Úgy szeretem az ilyen megnyilvánulásokat... Ott maximum akkor fértem volna el, ha valamilyen oknál fogva, az Eau Rouge után nem a megszokott versenyívet választom...Márpedig, amikor azt látom, hogy gurul le a pálya szélére az illető, valahogy akkor nem azt gondolnám, hogy ő majd megáll az ív kellős közepén.

Volt már mostanság olyan balesetem, ami pont abból adódott, hogy nem a rendes versenyíven próbáltam kikerülni.

Norbi1990
Szerintem amikor kicsúszol akkor az a legjobb amit tehetsz, hogy egyenesen mész a pálya irányába vagy ha keresztbe állsz akkor ott maradsz a seggeden. Akkor van a legnagyobb esélyed, hogy kikerülnek és a másik is tud reagálni. Arra az életbe nem fog tudni reagálni senki, hogyha te miután kicsúszol elkezdesz lekormányozni a pályáról, vagy elindulni keresztbe.
tobias88
"Alapvetően ki tudtam volna kerülni az emberünket, ha ő nem gondolja úgy, hogy neki pont a pálya közepén kell megállni. (Morgolodo helyesen írta, a srác gurult egy darabig hátra, le az ívről, majd egyszer gondolt egyet, és satufék.) És igazából pont ez lepett meg; mert azt érzékeltem, hogy gurul le az ívről, és ott pont lesz egy hely, ahol el tudok osonni...csak a franc se gondolta, hogy ő közbe megáll."

Ehhez képest a videón az van hogy a legvégén rántod el jobbra a kormányt amikor is van jobbra több mint egy autónyi hely<#circling>

Simán elkerülhetted volna a kicsúszásodat, ha elveszed a gázt 50-60%ig vagy / és jobban elmész jobbra korábban. Lehet persze úgy fogalmazni, hogy elkerülhetted volna, de ha valami simán elkerülhető ott hibás is vagy valamilyen szinten

Ez már az Eau Rouge után van, de ha ott van ilyen akkor az kakukk. Ott ha elveszed a gázt hirtelen, akkor véged <#idiota>
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.07.21. 16:10:47