25347
  • frango
    Vásárlásnál direkt kiemelik a fizetés előtt, hogy ezzel NEM VESZED MEG. Csak használhatod a tartalmat, amíg a szolgáltatás él. Szóval itt egy szolgáltatásra fizetsz elő és ahhoz "bérelheted" a tartalmakat. Ennyi...
  • MasterMason
    Javíts ki ha tévedek, de nem az van oda írva az autóknál és pályáknál hogy rent, hanem az, hogy buy. :)))
  • BooMiller
    Szépen minősíted itt az embereket de te tudod:) Egyébként te hol olvastál olyat hogy megveszel valamit? Bérled:))))
  • MasterMason
    Nem jó a példa, inkább képzeld el úgy, hogy a téliszalámit megvennéd kifizetnéd az árát és ott kéne hagynod a hentesnél, aztán ha enni akarsz belőle akkor minden egyes levágott szeletnél lemérné neked és ki kéne fizetned dekára, amit amúgy már megvettél... :D Szinte az összes eddig megjelent szimulátor megvan eredetiben, szóval te keversz engem valakivel. ;)

De a téma tényleg lezárva, mert aztán jönnek itt a hozzád hasonló emberek az egészen elképesztő prekoncepciókkal, és soha nem lesz vége a vitának.
  • twinr
    LOL.
    Ez pont olyan, mint azok a gazdagok, akik sajnálják a pénzt a téli szalámira, mert az micsoda lehúzás már hogy x ezer forint egy rúddal, inkább megveszik a turistát, mert az "reális" árban.. :D
    Frankó lehet egy méreg drága kormánnyal grid-et, vagy test drive-ot játszani... ja és ott a crew is, hajrá!:D (ja, és egyed a turistát!:D )
  • Marcinko
    Főleg A-ban az .........Igazából nekem nem is kell az A class, mert én max GT3-ban ( B class ) megyek és a B class licensseseknek"emberibb", kellemesebb az SR számítása, de felpromotáltak - az anyjuk kenyerit - az ezt megelőző széria végén
  • Alexease
    Az az SR-szamitas egy agyrem, szerintem tobbet art mint hasznal:) Minden sorozatbol kellene fun:DDD
  • Marcinko
    Gratula . ...................de A-ban már nagyon kell figyelni az X-ekre,mert ott már könnyű mínuszban "termelni" az SR t :)
  • Alexease
    Szezon vegen 3.0 felett promotal feljebb.
  • Met
    Na, veszekedés helyett...

13.án mentem utóljára, az update után beléptem és csak frissítettem a klienst, ma belépek és felugrik az ablak, hogy road-on feljutottam az A-ba.
    3.13-am volt B-ben.
  • BooMiller
    Az a baj hogy nem egy dologról beszélünk, te itt az early acces dolgokat feszegeted. Miközben ennek semmi köze a kickstarterhez:)
    Egyáltalán nem érzem magam becsapva az AssettoCorsaval pl. akinek meg nincs agya és minden szart megvesz az magára vessen:)
    Értem mit szeretnél mondani csak szerintem nincs teljesen igazad ennyi, de ha szerinted Asseto vagy iRacing, Star Citizen elkészülhetne EA vagy Activision kiadóval akkor problémák vannak:))
  • MasterMason
    Ezt te csak hiszed, ahogy sokan mások is elhiszik. De a valóságban nagyon szépen le vannak osztva ám a lapok, ki ne akarná egy végleges játék árának duplájáért meg triplájáért "eladni" a játék alfa meg béta verzióit is?! :D

Nem pénz kell nekik a fejlesztésre, hanem valójában "eladják" nagyon drágán a kezdeti verziókat, hidd el, hogy az alap befektető akar még nagyobb hasznot húzni, azon emberek akik megveszik ezeket az alfákat és bétákat a támogatásukkal valójában nem támogatók, hanem becsapott vásárlok...
  • BooMiller
    Az a baj ha mindenki így állna hozzá akkor csak pl COD szintű moslék jelenne meg mert a kiadó is csak a tutira akar menni mint te...
  • MasterMason
    Eszem ágában nincsen megmagyarázni másoknak, hogy jó e nekik vagy sem, csak elmondom a saját szubjektív véleményem. Kicsit olyan ez is, mint a kickstartes projektek meg játékok. Nekem eszem ágában nincs támogatni egyetlen játékot sem, még két fillérrel sem. :D Szívesen kifizetem az árát egy jó játéknak ha megjelenik, nem érdekel sem az alfa sem a béta verziója ha fizetni kell érte, és pláne nem fogom én fizetni már a fejlesztést is előre...

De mondom, elcsúszott ez a beszélgetés olyan irányba amelybe nem szerettem volna, ezért tényleg ez volt az utolsó válaszom ezzel a témával kapcsolatban. :D

Peace.
  • Alexease
    Szerintem ne ragozzuk, a vegerdemeny ugy is ugyanaz, mint mindig.
    NEKED van sok penzed, de ERRE nem akarsz kolteni (mert ezert-azert), es meg akarod magyarazni, hogy ez masnak sem jo:) Szerintem hagyjuk:P

Kozben megmagyarazod a +400E Ft-os kormanyodat, hogy az tuti kiadas. En bakker 100E Ft-ot 5 eve nem lattam osszesen a szamlamon! K*rv* idegesito, hogy 100E-kel dobalozol, es kozben a kajabol osszesporolot szaros evi 20E Ft-omat akarod megmagyarazni. Nem akarlak b*sz*gatni, de szerintem ne eroltesd...

Ha meg nem tetszik a iR uzletpolitikaja, akkor ne foglalkozz vele. Ha penzugyi tanacsado vagy, menj az iR forumra, es probald felvazolni nekik az otleteidet, hogyan tudnak a milliomosok is olcson meguszni a programjukat.
  • MasterMason
    Na de én itt be is fejeztem, mert elment a beszélgetés olyan irányba, amelybe nem szerettem volna.

• BooMiller
    Nem értek egyet::) de ez nem probléma, különbőzőek vagyunk ennyi. Csak nem kell hőbörögni, ezek a feltételek kell vagy nem))
  • lac coo
    Végignézve a polcot, bár az örökre az enyém, de van vagy 50 ezer forintnyi ( vagy több is, fene tudja ...) játék itt előttem. akár ki is dobhatom az ablakon :DDD

Nem olyan rég én is így gondoltam, hogy kidobott pénz, de meggyőzött, hogy egyedül maradtak mindőség terén ...

Az olcsó nem olcsó dologból még kimaradt , az inkább nem veszek meg semmit, mert ahogy kihozom a boltból már csak a felét éri :DD

De továbbra is áll az alku, ha szerzel nekem arra a kormányra havi 3000-ért bérleti jogot, akkor jöhet, akkor valóban nem drágább mint egy játék előfizetés :D
  • MasterMason
    Ne kormányozzunk már... Egyébként pedig pont azért telik sokaknak drága holmikra így nekem is, mert megnézem mire adok ki. Drága?! Az! Minőségi tartós "örök darab", évekig ki fog szolgálni és megmarad? Igen! Akkor kell... De ha valami drága és minőségi, és csak addig lesz az enyém amíg folyamatosan fizetek érte, utána meg nem marad belőle semmi, akkor bizony kétszer is meggondolom.

De amúgy kifizetem én szívesen kedvezmény nélkül is a havi előfizetést, na de nehogy már még mellette plusz tartalmakért keljen fizetni. ;) "Gazdag vagyok" nem majom, és pláne nem fejőstehén. ;) Naná, jó üzleti érzékem nekem is van, persze, hogy kvázi 50%-át elengedném én is az előfizetésnek, ha pont minden egyes pályával és autóval többet szedhetnék be. :D

• Alexease
    Ki az az Annacska?!:)
  • lac coo
    Pedig most újra lehet szexelni Annácskával, pénzért...!!

Na? Na? :DDD
  • Alexease
    En ezek miatt sem eroltetem, hogy nagyon belemasszak a temaba. Sokaknak draga az iR (es mas egyeb szoftver), de kozben a hatterben szazezrek ugralnak egyebekre, extra hardware, utazgatas, uj vagy draga (>1M Ft) auto(k) stb.
    Raadasul ez NEM egy kozmuszolgaltatas, nem alapfeltetel, nem kotelezo;))))

Nem ertem, miert baj valakinek, ha en ezt az EVI 20-30E Ft-ot (!) nem telefonra, tabletre, notebookra, utazasra, ruhara, mozira, autora, alkoholra, uditore stb. koltom el, hanem szoftverre?!:) Valszeg aki beszologat, tobbet kolt hambugerre, kolara vagy sorre 1 evben:D
  • Alexease
    Mindenkinek mas a hobbija, mas a fontos, de foleg masok a lehetosegei. Az iR a valodi felhasznalasat (kategoria, szolgaltatas) tekintve hobbinak tekintheto. De nagyon sok hobbihoz es egyebhez kepest olcsonak mondhato. Persze ha valaki minden egyeb melett EZT IS akarja, es beteszi a tobbi jatek melle (azokhoz hasonlitja), akkor valoban gagyi es draga kiadasnak tunik:)

Nekem ez a hobbim:) Egyreszt ez erdekel, masreszt, mast nem tudnek megfizetni;) Ez evi ~30E Ft lehet (iR + egyeb szimek + szoftverek, HW evek ota eselytelen). A fo problema, hogy lenyegeben ez az osszes penz, amit az alap megelhetesen kivul elkolthetek. Persze megkomolyodhatnek, eladhatnam az egesz cuccot, es gyujtogethetnem az evi 30E jo magyar forintot;) De en mar leszarom, es amugy sem latom ertelmet:)))))

De ha igy haladunk az eletszinvonallal, akkor nem sokara nem lesz itt vita, mennyire eri meg az iR, mert ez sem lesz. A kovetkezo amit ki tudok kapcsoltatni az internet:) Anelkul meg erdektelenne valik (nem mukodik) az iR:D
  • BooMiller
    50% kedvezménnyel fika az előfizetői díj cs 1000 forint azt hiszem, a többit eldöntöd...
    De ha szerinted 300e forintért nem drága a kormán mert ezt bizonygattad, akkor ez mért drága? Azt írtad a minőség megéri a pénzt.. akkor??:))))
  • lac coo
    Jobb lenne, de a bevetel kell nekik, mert ugy jarnak mint simbin vagy isi ....
  • MasterMason
    Szerintem egy profi szolgáltatás megérné a havidíjat, persze anélkül, hogy később a karrier előrehaladtával az előfizetés mellett plusz autókért meg pályákért kéne fizetni.
  • lac coo
    Ki lehetne am adni azt minden evben 50 euroert, nulla online szolgaltatassal, oldmegmagad alapon :))
    Szerintem is draga amugy, de osszel ujbol befizetek, tobbi szim behalt ugy ahogy van....

Alexet meg eleve nem kell szamolni, mert minden tartalmat megvesz, ha kell ha nem. :)
  • b-type
    Én egyszer kiszámoltam neked, kb. akkor volt a balhé..vagy 1-2 hónappal korábban, mindegy, de pont leírtad itt hogy neked mennyibe van kb. eddig, és mindenfélét számításba véve, dollár-forint, meg kezdetetktől előfizető vagy, és megmittomén, neked olyan 110ezerre jött ki (ezelőtt fél- egy évvel), ennek azért örültem, mert én ledöbbentem hogy mennyit költött erre a játékra, szal ahogy íretad, és írtam is, lehet ezt okosan csinálni, és akkor talán nem egetrengető.
    De az ismerősömnél sajnos nagyon sz@rul jött ki a lépés. :( ...és hogy a kormányhoz is szóljak, pont egy prémium kategóriás kormányról kérdezett meg mikor kiderült...addig nem került szóba, nem az én dolgom, és lebeszéltem róla, akkor még a kertben álló 205-s GTI-re hivatkozva hogy te hülye vagy, ha nem arra költöd :D
    De aztán felrúgta az egészet, de valahogy nem sokra rá még is kiborult minden :(
    Akinek van pénze az vegye, játszon, vegyen 3 monitort, meg prémium kormányt, mindenhez lehet ideológiát, vagy aktuál magyarázatot találni, de én pl. tegnap láttam egy Citroen kacsát 125ezerért(!), és ott ültem előtte fél óráig....baba, meg más kiadások..stb.
    Estére meg már el is vitték, de szal hobby ez is meg az is...a sima videójátékozás is hobby, sőt haverom, régi szimes (SG-n is) Daffy, most amcsiban keményen nyomja a festékgolyós csatákat, beöltözve acélkemény felszerelésben, de valahol azért a szimezés csak a szobában izzadós sport. ..és milyen izzadós! :D
  • Alexease
    Igen, hosszutavon lazan belelehetett tolni 200E-et. Foleg az utobbi 6 evben osszesen. Foleg, hogy regebben ketszer ennyi volt az elofizetes, nem voltak akciok, es a tartalmak is tobbe keruiltek.
    En azt irtam le, hogy a "jelenlegi" arazas, akciok es lehetosegek mellett, mennyibol lehet kihozni.

Folosleges rugozni rajta, kinek mi eri meg.
    Tessek, magambol indulok ki:)

NINCS telefonom. Az havi szintre leosztva (elofizetes + telefon) 5-10000Ft sporolas.
    NINCS TV sem elofizetesem, az megint 5-10000Ft havonta.
    Es meg sorolhatnam;)

De szerintem, mar ez a ketto, meg a minimal arat nezve is, 5-6-szorosa a fullos iR koltekezesemnek;)
  • lac coo
    Na jol van, ne farassz mar...... :)

A kormany miatt szamolgatod mennyibe kerul IR, ki mennyit kolt ra.
    Tulbeszeltuk ! :)
  • MasterMason
    De senki nem beszélt itt a kormányról, nem értem mitől hallucinálsz.
  • lac coo
    De bakker, osszes autos topikban forszirozod ezt a kormanyt . :)
    Masra ugysem jutsz, mint hogy nekuk ez ertelmetlenul draga, meg ha lenne ra akkor is.
    Vedd meg ha tetszik, azt jovan ! :)
  • MasterMason
    ŐŐŐ, lemaradtam valamiről? :) Hol volt itt kötekedés? Vagy ez itt úgy megy, ha a másiknak is van véleménye meg kérdése az kötekedés? :D

Csak kérdeztem, meg egy kis irónia is volt oké, de ez csak belefér azért az csak nem kötekedés. :P

Az most megint egy másik dolog, hogy miközben te bemondtad a nagyon "olcsó árat", közben B-Type meg mondja a saját tapasztalatait ami totál ellentétes a tiéddel.

• Alexease
    Az a baj, hogy nem is ismered a progit, nem is akarod hasznalni, csak megint megejelentel a forumon, es mindent megmagyarazol:)
    Millioszor le lett irva, vissza kell olvasni, utana kell nezni, es akkor nem irkalsz feleslegesen.

Ha elorelatoan veszed az elofizetest (50% plusz kredit akcio), akkor az evente ~37$. Ha rendszeresen versenyzel, akkor visszadnak 40$-t (vagyis NULLA az elofizetes). Ha csak a road vagy az oval erdekel, vagy csak 2-3 kategoria, akkor a 20-40$/ev. Ha mindent megveszel akklor x2:)

Amugy nem tudom mit rogozol mar megint, pont te, aki mindig is tele volt penzzel. Visszajottel flame-elni, kotekedni, semmi ertelme...
  • b-type
    Ezt mindig olvasom Alex, de a haverom mégis közel 200ezernél mondta le az előfizuját...elhiszem hogy te okosabban csinálod, vagy mittomén, de ennek van egy olyan olvasata is amikor látom ebbe belereccsenni az ismerősömet, mikor borult a bili a családban.
    ..és utána nincs semmi ebből.
    ..oké olvasom én is hogy egyesek eladják, de nekem az elég volt, oké nem azért váltak el, mert elváltak azóta, előtte is ment el a pénz a kis srácnak crossbuggy-ra, meg ilyesmi, de nagyon komoly szakasz volt, amikor kibukott.

• MasterMason
    Ha évente hat pályát meg hat autót veszel akkor gyakorlatilag két darab komplett A kategóriás játék árát költötted rá, és ebben nincs benne az előfizetés stb. De mondom, amúgy ez a karrier rendszer és baleset pontozásos rendszer über jó, ennek köszönhetően nem teheti tönkre egy-egy idióta több tíz ember versenyeit és szórakozását őrültségekkel, sokkal jobban vigyáznak egymásra az emberek. Meg gondolom akkor olyan örült kvalifikációs idők sem születnek, mint amikor a nincs mit veszíteni ha eldobom a kocsit taktikával ugranak neki a dolognak.
  • Alexease
    A gyakorlasert nem fizetsz, azt nem tudom honnan szedted:)
    Amugy evente, tartalom megjelenestol fuggoen, elofizetessel (folyamatos hasznalat, kedvezmenyek, visszaterites stb.), MINDENT megvasarolva 50-100$ (30-70EUR - 50EUR felett van egy EVENTE megjeleno Codies vagy barmileyn jatek).
  • lac coo
    Azt a kormányt meg tudom venni, havi 3000-es , kamatmentes részletre,
    Vagy tudom bérelni havi 3000-ért ? :D
  • Marcinko
    Átlagos fizetésem, van nem vagyok új gazdag, és van hobbim az pedig az autó szimulátorozás

u.i. Nem iszom, nem dohányzom, kerékpárral járok dolgozni. Azt gondolom ezekkel spórolok annyit, hogy jusson a hobbimra

• MasterMason
    Te ne nevess. :D Mert ezzel a játékkal max csak az újgazdagok játszanak "ezt átlagos fizetésből élő tisztességes magyar ember nem is engedheti meg magának". :D