25347
-
#15641 Regen amikor komolyabban nyomtam, foleg a class-elorejutas miatt, nem zavart annyira az SR, sokat mentem, visszajott. Es persze tized ennyien voltunk, csak a kemeny mag, ritkasagnak szamitott. Akkoriban csak a Rookie-ban voltak elvetemult dolgok, de ott is ritkabban. Elvezetesen lehetett nyomni a Legends Ford Ovalokat:P -
#15640 Én is amiatt hagytam ott rövid idő alatt :)
De ez a szellemverseny taláén most jó lesz.
Csak annyi itt a beállítani való, hogy a fenének sincs kedve most belőni mindent :)) -
#15639 Nekem nem volt gáz, Pénteken mentem 1 versenyt (magamtól pördültem egyszer ki) szombaton 2 versenyt mentem, itt azért volt pár kress de én szerencsére nem kerültem bele (mondjuk egyszer nem hagyott helyet a 2. kanyarból kijövet a jobbos törésbe és én belül ragadtam, így kilöktem a csáveszt) de nem volt nagy probléma.
Ruf-al a legnehezebb menni? A verseny végére nem akart fordulni az autó, meg fékezni, míg a többi (Meki meg BMW) ugyanúgy ment egész versenyen. Féktávokon csak 3-4 tizedet vesztettem :D -
#15638 Engem mar 6 eve idegesit:) Idiotizmus az egesz, sokakat elremit a programtol. A vasarlason es az arakon sokan tul teszik magukat, megoldhato, megmanyarazhato. De ez az SR-rendszer botranyos.
Sajnos az iR "nem veszi eszre", mert harom oldalrol elnyomja a statisztika:
- A komoly PRO bajnoksag, ahova "nem lehet" bekerulni, es aki bent van, az nagyon raer es droid:D
- Az extra-multi-reggel, ingyen-olcso eleressel ujra-ujra regisztralo Rookie sorozatok nepszerusege es letszama.
- A mar fix tagok (A/B/C), ami egy stabil szam, es lassan novekszik, de a nagyreszuk nagyon-nagyon raer, igy nem nagyon izgatja sem az SR sem az iR.
Atlag, neha-neha leulok online-ozni es/vagy hetente 1-2 futamra keszulo jatekosnak nagyon szar a rendszer, foleg a felso regiokban:/
Otletek lennenek, de felesleges, mert ugy sem csinalnak semmit:/ -
antiqueA #15637 Abszolút megértelek. Szerintem is túlzásba vitték a SR számítást magasabb jogsiknál. Én nem is tudtam tartani magam B-ben. Az új amerikai pályán véreztem el. Iszonyat szigorúan nézi a pálya elhagyást. Egyébként mostanában nagyon haragszok erre a rendszerre, nagy butaság szerintem, hogy SR pontokba kerül a pálya elhagyása. Szerintem az iR-ből kéne levonódnia, sokat javítana a játékosok hangulatán és még reálisabbnak is mondanám. -
#15636 Hát b+, hogy egy retkes széjjelbas.ott s.aros 30 perces fa.zom versenyt nem lehet lenyomni... GT3-ban kb. értelmetlen elindulni is, mert széjjel törik azt a kiba.zott kocsit. Hétközben tudok 2-3 órácskát gyakorolni. Hétvégén meg 1-2 versenyt tudok menni. Erre ba.meg már ma a 2. versenyen törnek s.arrá. irating -250 körül. sr is vagy -50. Így ba.zhatom, hogy normálisabb emberek ellen versenyezhessek. Indycarral már meg sem próbálok egy rohadt kört se menni, mert ha itt így belémszállnak, akkor mi van egy nyitott kerekes kocsinál...Inkább megveszem a Ford GT azt megyek WSCS-ben. Lehet, hogy nincs annyi induló, de a GT3-ban ami megy az vicc(pedig olyan ku.vajó menni a mekivel)... -
#15635 THX ! -
#15634 Foooldalon: EVENTS / Watch/Ghost/Crew/Spot. -
#15633 Jah...pontosan hol találom ezt "ghostrace" cuccot? -
#15632 A Cadillac-et próbálgatom, kicsit fura a kormányzás még mindig, egyszerűen képtelen vagyok pontosan terelgetni íven, picit korrigálok befelé és belefordul a kerékvetőbe :). Bár még nem piszkáltam semmit, odáig nem jutottam .... -
#15631 https://www.youtube.com/watch?v=PFE0FvAy7Mo
nem rossz -
#15630 Tegnapi "trackday" (Practice). Semmi extra, igazabol csak a kamera cuccokat teszteltem.
-
#15629 Es ha mar csicsa, extra vagy latvany.
Lassan, iSoon-stilusban, de iR-minosegben keszulgetnekl egyeb dolgok is: DX11, flat-spot, koszolodo, fuves-homokos gumik; uj tores modell (uj/plusz embert vettek fel hozza); elvileg egyszer befejezik a driver animaciokat es fizikat; es teljesen ujrairjak a hang engine-t. Elvileg/allitolag keszul/tervezik (valszeg a DX11 utan) a dinamikus napszakot, az idojarat es a dinamikus aszfaltot (ezeket a "vegleges" gumi utan, amit Kaemmer jovo tavaszra igert).
Tartalom szempontjabol Monza es Imola a kovetkezo road palya, autokbol nem tudni semmi biztosat, de van a listaban 2 BMW (NGTC/GTE/GT2), Corvette DP, Holden Commodore (V8SC), Honda Civic (NGTC).
Es meg 15-20 bejelentett, keszulo, ujra szkennelt, parkolora allitott auto, palya. -
#15628 A piros, palya szeleken levo bojakkal is erdemes elszorakozni:) Korrektul megcsinaltak az utkozest, mozgast, fizikat. Rendesen csusznak, utkoznek, borulnak, gurulnak; egymassal, autokkal, palyaval; fuben felverik a port; belassitva latszik, eleg korrektul mukodnek. Neha eleg ha csak nagyon kozel menni hozzajuk, akkor csak megbillennek vagy odebb csusznak. Meg lehet taposni vagy beszoritani az auto ala, berugozik es kipattan;))) -
#15627 Sokfajta valto van benne. Mindegyiket csak ugy engedi hasznalni, ahogy igazabol is lehet (automata kuplung bekapcsolassal gondolom valtozik?!). Persze igazabol is vanak elteresek, "felhasznalok" szerint (:P), van aki a ketpedalost (lehetoseg es/vagy arra epitett) is egylabbal kezeli (kenyelem, megszokas, technika vedelme).
De nehany valtonal (meg 1-2 a HPattern-esnel is) "meg lehet uszni" a kuplungot, sokszor igazabol is kihasznaljak. Azokat dogbox-nak hivom. Lenyegeben felfele eleg a gazelvetel, visszavaltasnal a gazfroccs. A botvaltosok nagyresze igy mukodik, de soknal talan lasabb es/vagy nem szerencses, a kuplung a bzitos.
Vagy pl. a Skippy-t fizikalisan nem lehet ketpedalozni, mert az ember laba kozott van a kormanyoszlop;D -
#15626 Behalt az SG egy idore, jo sok kaosz uzenet ment ki, amit nem is lehetett latni (legalabbis en bejelentkezve nem lattam). Most visszatoroltem mindent, amit feleslegesen, triplan, latattalanban tettem be:) Remelem nem hianyzik semmi fontos. -
#15619 Jah, neztem de koszi . -
#15615 Meg 1-2 allitas es lehetoseg a milliobol, de valszeg megtalalod(-tad) :)
- A CTRL-PageUp es CTRL-PageDown a GUI meretet allitja.
- Az ALT-K billlel a GUI-t tudod a kepernyon pakolgatni.
- En a Next/Prev BlackBox beallitasokat a valto ket jobbszelso piros gombjaira teszem, azzal vegig lehet lepkedni onboard a beallitasokat. A csoport aljan a lepkedeseket es allitasokat a POW-ra. Igy autobol is kenyelmesen tudsz alltani FFB-t, tukroket, cockpit dolest, es amelyik autonal lehet, fekero elosztast, TC-t, ABS-t es egyebeket (ezeket lehet autonkent kulon-kulon gombokra is tenni!). -
#15613 Jah, es marha jo, hogy itt visszavaltasnal kuplungolni kell, hiaba tologatos valto, nagy elmeny, tok jo ! :)))
Kell egy botvalto ...! :)) -
#15612 En egy hangyanyit feljebb szeretem, nekem ugy komfortos.
De koszi, megnezem majd.... -
#15611 A hangbeallitasoknal en felere huzom a motorhangot, ugy hangosabb lesz a gumihang;) -
#15610 En kb. mindegyikkel ilyen/hasonlo nezetekkel es dinamikaval megyek. FOV ([ / ] ) autonkent valtozik, a CockpitView-val fel/le, elore/hatra (neha minimalisan jobbra/balra), es esetleg fel-le dontes ( SHIFT-[ / SHIFT-] ).
-
#15609 Itt eleg durvan sok a lehetoseg es a beallitas, ha mar regen nem hasznaltad, elsore durva tud lenni:) Erre mindenkeppen ra kell szanni jonehany napot, hogy kitapasztald es beallits mindent. -
#15608 Vannak a cockpitre allitasok, de minimalis. Az iR vaskalapos, nem nagyon szereti piszkaltatni:) De mivel naluk is vannak plugin-ek (mint az AC-nel APP-ok), azokkal lehet meg eleg sokmindent allitani.
En a MotionCockpitView-t hasznalom (NaturalPoint). Ez alapbol a dinamikat allitana, es meg sokmindent, de en csak pozicio allitasra hasznalom.
- http://alexease.uw.hu/files/Motion_Cockpit_View_v2.13.17.462.zip
- http://alexease.uw.hu/files/Motion_Cockpit_View.ini
A ZIP tartalmat bemasolod az iR konyvtaraba, elinditod a Motion_Cockpit_View_Activator.exe-t, ott bekapcsolod a cuccot es kesz. Tobbszor nem kell. Hasonloan mindent autonkent ment el, eleg sok lehetoseg van.
Ide keszit egy .INI filet: c:\Users\TE_NEVED\Documents\iRacing\Motion_Cockpit_View.ini
Ennek a DEFAULT resze lesz alapbol ervenyes minden autora, de miutan elindulsz egy autoval, ezt lementi ahhoz alapbol. Keosbb azt modositja (jatekban, gombokkal).
Ha az enyemet bemasolod, azt modosithatod.
Az iR APP.ini-ben is vannak beallitasok, ilyenkor azt erdemes kiloni es/vagy atallitani: c:\Users\TE_NEVED\Documents\iRacing\app.ini
[View]
cockpitLookAngle=30.000000
cockpitLookDeadZone=0.050000
cockpitLookDownAngle=20.000000
cockpitLookInstant=0
cockpitLookSmoothingTime=0.055556
cockpitLookUpAngle=15.000000
DriverHeadHorizon=0.000000
DriverHeadNoPitch=0.250000
DriverHeadWobble=0.250000
driverHeightAdj=-0.050000
DriverRotateHead=0.000000
drivingCamFOV=85.000000
DrivingVanishY=0.240001
virtualMirrorFOV=90.000000
-
#15607 Mondjuk jah, az volt az masik tippem, hogy az auto geometria miatt ilyen.Higy mit hova meddig huzogassak, az igy reggel kicsit bonyolult meg nekem.... :))))
Mar csak a fulkenezet hianyzik, illetve az idetlen g ero sgimulacio, azt nagyon nem szeretem, mindeig le szoktam huzni.... -
#15606 Trillio beallitas van, erre nem eleg 5-10 perc;)
Ha jol be van allitva, a kormannyal nem lehet gond, ebben a legjobb a kormanyzas es az FFB. A beallitasoknal minden autonal alul kapcsol be, hogy elmentse ahhoz az autohoz. Erdemes kikapcsolt allapotban csinalni egy tuti beallitast (kalibracio, gombok, beallitasok), kilepni a menubol, akkor tuti elmenti, utana mar autonkent az lesz az alap. Ahogy uj autot tesztelksz, azt tolti be, utana bekapcsolod hogy sajtja legyen, es azt modositod tovabb (FFB, kormanyzas, valtas, onboard beallitasok).
Ha tul hirtelen, kozvetlen lenne a kormanyzas, autonkent a beallitasoknal a felso kormanyzas potit lehuzhatod addig, amig attetelre jo lesz (ha nincs attetel allitas), amig nem ered el az auto gyari kormanyszog minimumat, addig linearis marad. Az alatta levo poti is legyen ugyanannyi!
De itt kormanyerzesre az autobeallitas is szamit! Foleg kanyarkozepen, ahol durvan valtozik a gumi es a geometria. A Camber/Caster erteket is erdemes allitgatni. Pl. a caster-rel jellemzoen a kozeprehuzo ero fog valtozni. -
#15605 SR-t csak a hivatalos versenyeken szamol (TT, Qual, Race). A Practice, FUN, Hosted, TEST resznel NEM.
A Practice a legjobbb (TrackDay), barmelyik sorozatba belephetsz, mindenhol vannak folyamatosan futo szerverek, 1-2 altalaban tele van (palyatol fuggoen 30-40 ember), szabadon lehet korozgetni, SR-t nem szamol.
Vagy a Hosted, ami igazabol Ghost Race. Belepsz egy hivatalos versenyre, teged nem latnak, utkozni nem tudsz, de valodi versenyben, mezonyben lehet kergetni oket, gyakorlasnak jo;) -
#15604 ami így hirtelen fájásom van .
kormány picit fura, hajlamos beharapni,
fülkenézet nagyon alacsony ,
g erő zavaró, vacak csónak effekt, gumik nagyon halkak alig hallani ....
ezekkel mit lehet kezdeni ? -
#15603 Van itt annyi beállítás mint égen a csillag.
Callac-et próbáltam, picit fura a kormány, kb negyed fordulat után beharap, alászedi teljesen váratlanul, pedig a kormány kalibráció jó.
ez ilyen vagy van valami szűrő vagy valami amit nem látok ?
Illetve fülkenézetet lehet állítani valahol ,azt sehol nem találtam ? -
#15602 Tesztelesbel is szamol sr t, igaz ?
Szoval esszel vaduljak..... ? :) -
#15601 Előbányásztam emailt, jelszót , sajnos csak 12 dollár/hó-ért enged vissza, azt kicsit sokallom így hirtelen :DDD
szerk: bár régen 20 dollár volt ahogy nézem ... :) Lehet mégse olyan sok egy próbára ... -
MasterMason #15600 Oda lett írva, hogy viccelek, ne legyetek már ennyire merevek. :D De befejeztem mert túl komolyan veszitek, és annak nincs értelme... Sorry, ha valakit megbántottam volna vele. -
#15599 Az uj Codies F1 (vagy mar most a konzolos is annyi, azok mindig dragabbak) lesz vagy 60EUR. Az 80$, 2 eves iR elofizetes:) -
#15598 Ennyi erovel a te munkad/juttatasod reszleteit is lehetne csurni-csavarni, ugy hogy a vegen nem kapnal semmit, es utana nem 1400EUR kormanyt szeretnel venni, hanem borotvapenget, hogy eret vagj magadon:D
De ugy is tudod hogyan mukodik ez, nincs benne semmi kulonos, nem abszurd, egyszeruen hozzaszolasokat generalsz megint;) -
#15597 En evente 50 euroert berlem a Codemasters F1 - et ! :)))) -
#15596 Van egyfajta humorerzeked... ! :))) -
#15595 Az a probléma hogy szerintem te nem érted:)) A példád rá adásul mérhetetlen együgyüségről árulkodik...Ez nem kenyér hanem szoftver!!!!! És mindenkit hülyének nézel itt a kenyeres példáddal....
Én itt be is fejeztem a dolgot... 1000 euros kormány ajándék egy szorftver éves előfizetése amiért 0-24-ben rendelkezésre állnak a versenyek az drága évi kb. 38 euro-ért.. bye! -
MasterMason #15594 Persze igazából hétköznapi példákon keresztül válik igazán viccessé és érthetővé amit mondok, most képzeld el, hogy bemennél a boltba vennél egy kiló kenyeret és azt mondaná a pénztárnál az ember, ha ezt a kilós kenyeret megveszed akkor nem veszed meg. :D Itt a boltban nézegetheted azt a szép kenyeret amit azért vettél, hogy ne legyen a tiéd. :D Sírok geci. :P -
#15593 Ez neked új?:))) Mennyi mindent vettél már így. Például egy Simbin játékban amit megvettél ott minden a tied? Vagy csak használhatod és játszhatsz vele?:))) Vagy csak annyi a baj hogy nem tudod felgyújtani a dvd lemezt? -
MasterMason #15592 Tehát akkor az van oda írva, hogy ha ezt megveszed akkor nem veszed meg?!
Persze értem én, csak vicceskedek most, és szó szerint sírok fetrengek a nevetéstől, hogy mennyire abszurdan hangzik önmagában az, hogy meg kell vásárolni valamit azért, hogy ne legyen a tiéd. :P