25347
  • Alexease
    Igen, ez igy kicsit gagyi megoldas volt az iR-tol, hogy 1 kasznira es belsore rahuztak 4 autot:) OK, a jogok, meg a licensz meg mittudom en mi, de csak megoldhattak volna, hogy csinalnak a GT3 es CUP verziohoz normalis belsot.
    De legalabb 1 auto araert adtak:) Igaz, elvileg csak 2 van hasznalatban:)
  • Norbi1990
    Igen, nem valami népszerű, bár majdnem minden sorozatban jelen van szerintem a Porsche.
    Kár, hogy ide nem csinálták meg a GT3-as bodykitet, úgy szerintem többen használnák :)
  • Alexease
    Felepitesre a RUF a leggazosabb, nem is sokan hasznaljak a valosagban sem (GT Sprint/Endurance). A McLaren-t es BMW-t, hiaba utcai auto az alap, szinte erre gyartottak. Teljesen jo felepitesek es aranyok.
    De a RUF legalabb izgalmas, hozza kepest a masik ketto, foleg a BMW, sinauto;)
  • Norbi1990
    Megnéztem most a McLarent meg a RUF-ot Laguna Secán és hát stabilitásba elég sok különbség van a két autó között :D Határon menve a McLaren mintha sínen húznák a RUF-hoz képest és a McLaren még gyorsabb is.

Sebringbe elszúrtam mert a RUF-al mentem (legalább 25 között vagyok WR listán :D). Hosszú távon meg a gumi is jobban kopott a McLaren és BMW-nél.
  • frango
    Áhh basszus egy órája állítgatom, de nem tudom belőni normálisan. Nekem jó alapból, ahogy iracingben van az egész, csak egy kis "kanyarba benézést" akarok. Mindegy majd holnap még próbálok állítgatni valamit. Kösz az oktatást. :)
  • Alexease
    Beallitasok (uszkve:P):

- camera_x, camera_y, camera_z = ulespozicio
    - camera_pitch = pozicio dolese (jatekbol allitom, SHIFT-[ / SHIFT-])
    - yaw_effect = fej forgatas/tekeredes szazalekban (nem hasznalom)
    - gpitch_effect = dinamikus G-ero, fekezes/gyorsitas elore-hatra doles
    - gyaw_effect = dinamikus oldalra csavarodas (nem hasznalom)
    - long_force = dinamikus G-ero, elore-hatra mozgas (200)
    - lat_force = dinamikus G-ero, jobbra-balra mozgas (25)
    - norm_force = dinamikus G-ero, fuggoleges mozgasok (100)

Ugyanezekeknek az iranyoknak (long, lat, norm) a mozgas sebesseget, gyorsulasat, lassulasat, karakterisztikajat allitjak a sprong, uspring, speed, curve. Ezeket hagytam alapbol, nem masztam bele.
    Ezek alatt van meg csomo extra kormanyokhoz beallitasok (LED-ek, razkodasok es minttudomenmi), azokkal sem foglalkoztam:)
  • Alexease
    A #15608-ba feltoltottem a beallitasaimat, es a #15610-be van egy video, milyen belulrol. En minimalis mozgast hasznalok, idegesit, inkabb csak a pozicio miatt van fent (sajnos az iR gyoker, hogy a mai napig nem engedi normalis keretek kozott allitani).
  • frango
    Hogy kell ezt belőni? Kipróbáltam Mclarennel, Sebringen. Alap beállításokon úgy rázkódik, mint a szemét. Meg addig az oldalirányú mozgások is jók, ameddig szépen puhán megyek, de ahogy jobban megnyomom, használom a kerékvetőket, ellenkormányzok olyan kameramozgások vannak, hogy rossz nézni. Nekem csak azért kéne, hogy kicsit jobban belássak a kanyarokba. Csak egy kis oldalirányú kameramozgás kéne.

Marcinko:Kösz! Tényleg van pár jó cucc ott.
  • Marcinko
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3239370.page

innen ami nagyon jó az a:

Ispeed, fuel buddy, iracing setup sync,

és egyébként is itt érdemes csemegézni.
  • Alexease
    Igen, en.
  • frango
    Motion Cockpit View-t használ valaki?
  • precise
    ok köszi
  • Alexease
    Az iRacers.hu-n voltak korabban valami olcsobb lehetosegeket, ott esetleg meg lehet nezni.
    De ha mas nincs, akkor a hivatalos iR sem veszes, a 75%-os kredittel az 50%-os eves elofizetes eleg barati (~37$). Persze ezeket ki kell fogni, es keszulni kell rajuk (evente ketszer van talan mindketto).
  • precise
    Van valami offer a meglévő játékosoknak a hosszabbításra? Régen Tibi osztogatott olcsóságot magyaroknak. Van még valami ilyesmi?
  • Alexease
    Azert arra keszulj fel, hogy ez (rendszer, progi, beallitasok) elsore eleg bonyolultnak tunik (mas programokjoz kepest, foleg az AC utan), es rengeteg mindent lehet allitgatni, es kell is. Kell nehany nap, amig megszokja es osszebaratkozik vele az ember.
    Persze, ez is "jatek" mint a tobbi, de igazabol meg sem teljesen:D

Raadasul az alap auto es palya csomag nem a megszokott europai vagy nalunk divatos, es itt kicsit mashogy kell hozzallni az autokhoz. Mindegyikhez sajat automata kontroller beallitas, nezegetni kell a setupot, sokat tesztelni, mashogy mukodik a gumi, nem olyan egyszeru es kenyelmes megfogni mint az AC-t.

De ingyen, es sokszor az 5-10$-os eleresert, szerintem egyszer mindenkinek erdemes "vegigszenvednie" magat rajta:)

Es ha valakinek esetleg tetszik, itt nagyreszt ugy is a rendszer hatarozza meg a hasznalatot (csak online, "csak" szervezett, idohoz kotott kontrollalt futamok).
  • Alexease
    Igen. De attol fuggetlenul, valszeg a regisztralasnal kerni fog bankkartyat.
    Es ezt kapcsold ki!!!
    Mert amugy kesobb automatan frissiteni fogja az elofizetesedet, aminek nem orulnel;) De a legjobb, ha a regisztracio utan, torlod a kartya adatokat es akkor tuti.

• barcalaci84
    ez most azt jelenti h ha regisztrálok akkor 3 hónapig ingyen próbálgathatom a játékot?
    valamire kell figyelni h mit kattingassak:) ?
  • Alexease
    Sajnos nem valoszinu hogy celzas:) De mar az is nagy dolog, hogy ott vannak a tamogatok kozott. Plusz meg van Nord-ra a licensz es be is van szkennelve.
    Es talan, ha mar ott lesznek, es hivatalos tamogatok, auto licenszeket is tudnak szerezni. Igy azert konnyebb:D
  • Norbi1990
    Mért nem a BMW van elől, ha már az benne van az Iracingba? :)
    Vagy ez valami célzás? :D
  • Alexease
    Ezt azert beszem, mert bar felesleges, de "jol nez ki" :)

• Alexease
    Amugy 3 honap ingyen (uj elofizetoknek!): http://www.iracing.com/nurburgring1000/
  • Alexease
    Varhato volt, es kiralysag! Foleg, hogy meg szpozoralnak is.
  • hungary27
    http://bridgetogantry.com/2/index.php/home/news/646-iracing-and-the-newest-laser-scan-of-the-nuerburgring-nordschleife
  • nadatomi
    Kíváncsi vagyok én is a GT3-as szériára. Ebben a szezonban már B-s jogsim van, a héten fogok először menni Laguna Secában. Az előző szezonban a RUF volt a leggyengébb a sorozatban nekem pedig csak az van meg. Remélem így láthatok minden balesetet hátulról :)
  • frango
    Ilyen tippeket, trükköket mondhattok még, mert ezeket én sem nagyon vágom. Ezt a kerékcsere,tankolós dolgot se vágtam.
    Egyébként ma délelőtt tudtam menni egy GT3-mat és egy Ruf Cupot(csak nem bírtam ki). Mindkét versenyen ~15 induló. Én is koccantam, de a baleseteket ki tudtam simán kerülni. Így jó a GT3, nem 30 autóval...
  • MooneyR
    Köszönöm a tippeket, átírtam!
  • Marcinko
    Iracing mappában app.ini ben

[Pit Service]
    autoResetPitBox=0

ezt állítsd be és akkor alapból nincs kerékcsere és tankolás. Így nem kell innentől evvel szórakoznod a rajtnál
  • twinr
    kerék cseréből vedd ki a pipát, és a tankolásból is. (F4, F5).
  • Marcinko
    C-sként, mert az SR számítás a "classal" van összefüggésben ahova tartozol.
  • Alexease
    Az iR pontszmaitasa (SR es iR), plusz a szerverekre kiosztas a hatterben allitolag eleg bonyolult, van boven sulyozas. Ez persze csak akkor mukodik jol, ha egy-egy sorozatra/versenyre van eleg jelentkezo. Ha csak 1 szerver telik meg, nem sokat lehet varialni:)
    (Nagyon)Regen (:D) sokkal kevsebb auto es palya volt, otod ennyi sorozattal, konnyebben lehetett varialni az embereket.
    Ma mar elegsok a lehetoseg.

Az iR sok szempontbol valoban segit az online kulturan, plusz autobeallitasok, versenyszituaciok stb. De nagysagrenddel idoigenyesebb is mint a tobbi, eppen emiatt.
    Az AC szerverre barmikor barmilyen autoval es palyaval be tudok lepni, meg ismeretlenul is, a verseny elotti 5-10 perc felkeszules es setup boven eleg, es a kozepmezonyben el tudok boklaszni, lehet versenyezni:) Persze nem azert mert rossz az AC vagy ilyesmi, egyszeruen mas kategoria, teljesen masok az autok, az igenyek, az elvarasok. Plusz, belefer a "betanulas" alatt valamennyi "fu megcsipese" (nem palya levagas) vagy kicsuzas. Az iR-ben nem, mert SR-rombolas, kizaras stb:) Oda keszulni kell rendesesn.
    Es meg ott van az eredmenyesseg is, az megisnt masvilag:D

Amugy az iR az utobbi evekben eppen azert lett olyan amilyen (sok ember, "sok" baleset/nemtorodes), mert elerheto valt es divatos lett azok szamara is, akik a gyors, fun, non-stop versenyeket szeretik. Evi nehany 10 dollarbol elszorakonak egesz evben Rookie-C kategoriban, meg ugyis megerheti neki, hogy vesznek hozza 1-2 autot es palyat, amit buknak, ha jovore vagy felevente ujraregisztralnak. Normalis orszagokban evente 50-100$-tol nem mennek a falnak (~20$ egy pizza), foleg ugy hogy 50-60$ egy ideny (warezolhato:P) jatek:)
  • MooneyR
    A mazda cup létszám az mindig toppos. Valószínüleg itt próbálják feltornázni a pontjaikat és ezért hajtanak is mint állat. De azért vigyáznak is, futam elején írják is, hogy tiszta verseny legyen, meg sok szerencsét mindenkinek. Nekem újdonság a program, úgyhogy nagyon nem zavar, elengedem inkább ha látom, hogy ez képes ölni is pár nyomorult pontért :) nem számít. Akivel lehet csatázgatok, de nem mindenáron. Az AC közösség egy részének (vagy inkább azoknak akik most kezdik az egész szimezést) kötelezővé tenném pár hétre/hónapra az iR-t, nagyon jót tenne a versenymorálnak. :) Egyrészt eléggé egyenlő feltételek vannak, cockpit, beállítások, másrészt meg ott van ez a hülye pontrendszer ami kicsit talán visszafogja a mad max stílust (bár számolhatna valami arányt is, hogy 15 futamból egy tiszta versenye se volt, akkor őt büntethetné keményebben is vagy mittomén)
    A tapasztaltabb játékosok ellen még kevesebb sikerélményem lenne sajnos.. kellene most már egy jobb kormány is, jó beállítások, idő gyakorolni (gyakorlatilag egy pályát sem ismerek innen amik az elmúlt héten voltak, kivéve Laguna Seca) , na meg szerencse :D
  • Timbu
    Ha mondjuk C-sként D-s futamban indulok, akkor az SR-t C-s vagy D-s szabályok szerint vonja le?
  • Alexease
    A letszam es annak minosege elegge valtozo, foleg az idoeltoloddasok miatt. Plusz, vannak akik valoban sokat mennek, (mostanaban nem neztem), de regebben volt, aki 2 nap alatt szinte az osszes futamon indult ugyanazzal:) Neha erdemes ranezni az ellenfelek adatlapjara.
    Igy gyorsabbak lesznek, az SR sem szamit. Ezert van, hogy vannak olyanok, akik ha zuznak, nem fognak korozgetni, nekik felesleges, ugy is indulnak meg 20-30 ugyanolyan versneyen:DDD

A pit-beallitasokat az autobol lehet megejteni, a jobboldani menukbol (menetkozben maceras, de megoldhato).

Ha nincs meg a hivatalos minimum letszam, akkor nem szamolja el hivatalos futamnak. Arra erdemes figyelni. Raadasul a teljesitett korok szama is szamit.

A tapasztalt iR-eseknek altalaban megvannak az idopontjaik, foleg keso este-ejjel, rendszeres versenyekkel elobb-utobb kiderul, milyen napokon es idopontokban milyen versenyek vannak. Persze, ehhez nehez igazodni, foleg hogy igy az egyik lenyeget veszti el a program.
    Plusz minnel magasabb SR-rel es iR-rel, egyre komolyabb mezonybe teszi az embert, az is minimalis javulas.
  • MooneyR
    Hétköznap esténként egész jól ment eddig nekem a kis mazdával, még 3. is voltam egyszer, pedig sokszor valamiért lassabb vagyok a többieknél.. lehet setuppolni kéne. Egész szépeket mentem és szerencsém is volt, többször is előttem történt karambol, de engem elkerültek. Szombaton viszont egymás után két futamon is a úgy jöttek nekem vagy pördültek elém, hogy a pittbe kellett gurulnom.. persze, ott vagy 2percig szarakodik a program..(nem tudom hol kell beállítani, hogy gumit meg ilyeneket ne cseréljen). Aztán mindig becsületesen befejezem a versenyt, elengedem ha köröznek (ez visszafelé nem működik mindig ahogy észrevettem)
    Eddig mazdáztam, eléggé nekem való, mondjuk elég pályafüggő a sikerélmény, mert a mostani az szörnyű ami van (Summit Point Raceway). Bepróbáltam a Cadillac-et ugyanitt, hogy na majd feljebb lépek D-ből, nem is volt rossz, hárman indultunk, aztán csak én fejezetem be hiba nélkül.. 30kör.. aztán persze semmit nem is kaptam érte.
    Egyébként tetszik még mindig, szívesen ülök le elé.. de inkább majd csak hétköznap este egy futamra :)
  • Alexease
    Akkoriban mas volt a helyzet es a jatekosok osszetetele, lenyegeben nem voltak meg A/B/C jatekosok, mindenki az elejerol indult. Raadasul, ilyen szolgaltatassal es foleg arakkal (akkoriban, indulasnak, 6-8 rFactor ara), eleg szuk retegnek volt nepszeru. Meg a Dollar is meg 148Ft volt;D

Miutan csokkentettek az elofizetest es az arakat, jottek a divatosabb autok es palyak, es ranyomultak arra, hogy rengeteg ember hozzanak be Rookie-ba, aminek a szazada sem marad tartos elofizeto es vasarlo, akor kezdett "romlani" a helyzet. De ez torvenyszeru volt.

Egy igazi rendszervaltas kellene.
    Meghagyva a valodi iR/SR/Pro "szervizt", es nyitni, inditani valami lazabb, free reszt, esetleg sajat szerver lehetoseget vagy hasonlot. vagy alapszintu AI-t.
  • frango
    Nekem csak az a bajom, hogy 2 óránként vannak versenyek. Mondom nekem Meki iszonyat tetszik(sebringet is imádom), de ez a GT3-mas sorozat botrány. Ha nem az első sorból indul az ember, akkor csak a szerencsén múlik, hogy összetöri magát vagy sem. Túl sok az induló egy versenyen. Régi WSCS-ben volt a kategórián belül 10-12 induló max, de úgy is olyan jó versenyeket mentünk. Ott más hibájából talán ha egyszer csúsztam ki, de GT3-ban meg képesek még kanyar kijáraton is fékezni. Áhh szerintem pihentetem egy ideig, mert ez most nagyon felhúzott...
  • Norbi1990
    Hú, az tényleg régen volt, akkor még noob voltam (iracingról akkor még nem is hallottam :D)
  • Alexease
    En regennel az elejere gondoltam, az 2008-ban volt;D
  • Alexease
    Igy idohianyban, foleg hogy nincs idom/kedvem rakeszulni, en is csak a Ghost-tal es a Practice-szal bohockodom:) A Practice jo, hiaba csak gyakorlas, ugy is van egy az egy ellen uldozgetes:D Mivel a helyezes, pont egyeb nem erdekel, es relais esetben a versenyen is csak 1-1 embert uldoznek, igy nekem mostanaban megfelel:) Es ha veletlenul kicsuszom, megcsipem a fuvet vagy veletlenul felloknek/fellokok valakit, elnezest, aztan megyunk tovabb:D
  • Norbi1990
    Hát régen (2 éve kb) már nagyon kockázatos volt Legends oval futamokon indulni :D
    De azért voltak ott is fair versenyzők és velük jókat lehetett versenyezni. Ha kialakult egy ilyen, akkor meg általában a lekőrözöttek voltak noobok :D