25347
  • zzeN
    Mi a baj vele?

Itt az új scannerük, kb. fele annyi idő vele elvégezni a munkát (3-4 óra):
  • hqx
    Mikor lesz ez a bankkártya nélküli mizéria?
    Utoljára szerkesztette: hqx, 2015.01.07. 20:41:54
  • thedriver
    Mentem Laguna Secát tegnap, annyira nem volt roncsderbi, 2 apró incidenssel sikerült abszolválni a 45 percet. :) Elég korrekt mezőny volt.
  • Marcinko
    Az nem pontos értéket mutat sajna volt, hogy 90-95-t mutatott és a pitben meg 110 volt az érték , de irányadónak jó lesz , bár én inkább a nyomást figyelem azon a kijelzőn, mert az pontos
  • frango
    Lehetne az is, de nem, mert akkor az első helyről indulva végig simán vezetve nem kéne ennek előjönnie. De előjön.
    Olyan, mintha sokkal jobban melegednének a gumik. Na most hétvégén a versenyen direkt fogom nézni a gumi hőmérsékleteket. Jó mert HPD dashboardján egyből ott is vannak az értékek. (Monduk a nagyon okosan berakott Laguna Secai roncsderbin, lehet felesleges lesz figyelni...)
  • tomee92
    Versenyen néha más íveken kell autózni, szerintem ez is közrejátszik. Én pl. ha látom magam előtt az üldözöttet, sokszor jobb időket tudok menni, ami nem csak a szélárnyéknak köszönhető. A nagyobb, erőltetett tempó pedig darálja a gumikat. De nekem is a verseny végére mindig elfogynak a gumijaim, konkrétan volt olyan, hogy az utolsó körben szinte feltartottam a mögöttem jövőket, annyira nem tudtam már a kocsit irányítani.
  • frango
    Pont ez a problémám, hogy "elvileg" ugyan az, de mégsem. Sokkal óvatosabban kell bánni a gumikkal a versenyen.
  • tomee92
    Offline test session lényege pont az, hogy be tudd állítani az időjárást pontosan úgy, mint az adott verseny időjárását, amire készülni szeretnél. Semmi különbség nem lesz a kettő között. Se gumikopásban, se tapadásban, hiszen full ugyanaz mindkét session időjárása..
    Próbáld ki, előbb offline test jól beállított időjárással, ne az IR default weather-rel, utána pract. session-ön is próbáld ki. Vagy ugyanaz, ha "Test Car on Track" gombocskát nyomod, ami szintén egy korrekt időjárással beállított test session lesz.
  • Marcinko
    Hogy veled gond van-e ...azt nem tudom

de szerintem is van tapadásbeli különbség ......
  • frango
    Persze, hogy versenyre szánt üzemanyag mennyiséggel teszteltem versenyre. :) Még arra sem lehet fogni, hogy hát sok a szélárnyék versenyen, mert teszten direkt be szoktam állni a kocsik mögé is. Gyakorolni az ott autózást, előzést.
    Egyébként szériától függetlenül ezt tapasztalom. GT3,WSCS, Indycar, Ruf Cup tökmindegy.
    Amúgy nagyon jó gép a HPD. Nagyon fa..án lehet csúsztatni a kanyarokban. Nem nagyon mentem hasonló géppel eddig. A leggyorsabb ívek sem mindig azok, amit az ember elsőre gondolna. Kicsit másképp kell gondolkodni ezt vezetve.

Marcinko: Lehetne az is, de a Sebringi verseny éjszakai volt. :)

Szóval, ha senki más nem tapasztal ilyesmit, akkor velem van a gond. :)
    Utoljára szerkesztette: frango, 2015.01.07. 08:49:49
  • Marcinko
    Napszakbeli különbségek lehetnek sessionök között, legjobban akkor látod amikor más napsűtés, emiatt lehet hogy a féktávon más lesz ott az aszfalt hőmérséklete az árnyék vagy annak hiánya miatt.

Ergo észrevételem szerint az alapok ugyanazok pld. 26 fok 26 -os páratartalom, keleti 4 kmh s szél, de lehet hogy az egyik kb. 10.00 óra körüli napállással megy a másik meg kb.16.00 órással .

Road America nagyon jó példa ahol a hátsó egyenes féktávja hol árnyékban hol teli napsűtésben van.
  • thedriver
    Versenyen HPD-vel Sebringen majdnem full tank kell a 45 perces futamhoz, emiatt az elején nem tudsz olyan gyors lenni, mint teszten. Aztán mire elkezd fogyni a benzin, a gumi már nem tapad úgy, tehát tovább lassulsz.
    Én is HPD-zem ebben a szezonban egyébként. :)
  • twinr
    ugyanannyi üzemanyaggal mentél?
  • frango
    Pedig tuti van, mert teljesen más a tapadás. Fékezni is sokkal lágyabban kell, mert elmelegednek a gumik, mint a szemét. Sebringen vagy 4-5 tizeddel lassab voltam versenyen, mint teszten...
    Már a kezdetektől feltűnt ez(nem is nagyon foglalkoztam vele), de most nagyon más volt. WSCS-ben, HPD-vel gyakorláson 48.0-48.5 között tudtam stabilan kockázat nélkül. Versenyen meg 49 eleje ment csak. Alig tudtam bemenni 49 alá...
  • thedriver
    Elvileg nincs különbség nincs, csak az incidensek következményében. :) Practice/test ugye nem számít bele a safety ratingbe.
  • frango
    Mi különbség van a Race és Practice/Test sessionök között gumikopásban, időjárási viszonyokban stb? Persze, ha ugyan azok elvileg az időjárási beállítások. Van olyan, ami csak Raceben működik(rendesen)?
  • nadatomi
    Sajnos engem pont kidobott, akkor amikor már a gridre kellett felállni.
    Utána már nem is tudtam visszacsatlakozni.
  • twinr
    Nagyon jó versenyt mentünk tegnap este.
    31-n voltunk, és mindenki korrektül odatette magát, ismétlés két hét múlva.
    Vagy akár jövő héten is!
  • Alexease
    Nincs mit, szivesen, igazabol mar korabban is terveztem, az AC-ban es az rF2-ben is van hasonlo. Ez inkabb az rF2-hoz hasonlit, mert ott is csak 1 csapat foglalkozik a progival.

Most meg kaba vagyok, de tervbe van veve, hogy ezt a banner reszt is rendberakom: kulsos program forras; kisebb SG banner (kicsit felesleges ekkora); valamilyen dinamikus megldasok*.

*Az AC-ban felig-meddig mukodik, hogy ha kell, be lehetne tenni dinamikus bannert es linket. Vagyis a fix meretu, nevu es kiterjesztesu banner kepet a sajat szerveretekrol osszatok meg, rajta valami link atiranyitasos dologgal., Igy barmikor szabadon tudjatok cserelni a kepet es a rajtalevo linket is (futamok, rendezvenyek, akciok).

De ha nincs linkatiranyitas, akkor a forumotokban lehet csinalni egy fix topic-ot, ami csak olvashato, annak az el;so es egyetlen hozzaszolasara iranyitani a fix linket, es aminek a tartalmat barmikor tudjatok cserelni (es onnan tovabb iranyitani).
  • Marcinko
    Köszi Alexease !
    Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2015.01.01. 13:20:52
  • twinr
    iracers

A legjobb lehetőség bárkinek aki szívesen versenyezne, de bizonytalan melyik szimet válassza, vagy kipróbálna mást is!
    Utoljára szerkesztette: twinr, 2014.12.31. 14:14:00
  • zzeN
    Francba, pedig reméltem, hogy lecserélhetem az alapot valami másra:( Azért köszi frango és hungary27.
  • hungary27
    Ezeket csak a nézők látják, valami overlay lehet. Szóval csak akkor keresd tovább ha közvetíteni szeretnél, mert te vezetés közben úgysem láthatod.
  • frango
    Ez lenne az.
  • zzeN
    Jó pár angol, amerikai YT-s videójában láttam már ezt, nem hinném, hogy ők az iRacers.hu-tól szerezték volna meg:) De megnézem a fórumukat, hátha.
  • Alexease
    A kep alapjan valszeg itt majd tudnak segiteni:) http://www.iracers.hu/
  • zzeN
    Valaki megtudja mondani, hogy ez milyen custom UI? Láttam már párszor, de nem találtam meg iR fórumán:
  • frango
    Én kihagytam az 50%-os akciót, így nem aktiváltam újra az accountom. Viszont tegnap kocsikázni támadt kedvem... Van reaktivációs kupon(PR-COMEBACKNOV14), amivel 3 hónap 9 dolcsi. Szerintem elég jó ajánlat.
  • richardiracing
    az összes katergória közül (legalább is road) a GT3 a legnépesebb,azonban a legvegyesebb is ezáltal,top splitbe amúgy viszonylag kevés szokott lenni a buta ütközés azért a gyorsaság mellé általában ész is társul,a kisebb SOFfal rendelkező futamokon nem tudom,hogy mi a helyzet gondolom ott megy a zúzda :D

én a ruf cup-ot azért ajánlom mert baromi élvezetes a kocsi,hogy tolja az orrát,de közbe túlkormányoz is mindig :) de kezdő ir-esnek pont ezért nem is ajánlom mert nagyon hamar elfog menni a kedve a kocsitól mert pokoli nehéz gyorsan menni vele
    Utoljára szerkesztette: richardiracing, 2014.12.27. 12:00:14
  • nadatomi
    A RUF cupot ajánlom inkább, mint a GT3-at, mert ott már a felvezető körben könnyen zúzódásokat lehet szerezni.
    Ja, Mid-Ohio is megvan

2015/1 szezon
    Utoljára szerkesztette: nadatomi, 2014.12.26. 09:45:28
  • nadatomi
    Én is azokat a pályákat vettem meg eddig amelyek tetszenek. Brands Hatch, Oulton Park, Donington, Bathurst, Watkins Glen, Mosport, Road Atlanta. Amit még meg akarok venni ebben a szezonban az Elkhart Lake (Road America)
    A mostani Grand Prix Legends szezon 12 pályájából 9 megvan :) Csak itt kevés az Official futam :(
    Én össze szoktam írni egy excel táblába azokat a sorozatokat, amelyekben indulni szeretnék és mellé rakom, hogy melyik héten melyik pályán van a verseny. Így nekem átláthatóbb, mint a pdf-ből
  • bardocz
    Szerintem must have pályák: spa, suzuka, mid-ohio, amik meg szerintem élvezetesek annyir,a hogy megérjék, az road atlanta meg road america.
  • Met
    Igazából már mindegy, jó lenne egy sorozatban lefutni a 8 versenyt hogy valami pénz vissza is jöjjön:)
    Most pl. road-ból idén már nem lesz verseny amihez lenne pályám vagy autóm.
  • tomee92
    Jó lenne tudni, hogy melyik szériákban szeretnél menni, kocsit csak úgy lehet javasolni. Mivel a Ruf megvan sok szériában tudsz menni, úgyhogy végül is még kocsit sem kell venned. Ruf Cup, GT3, WSCS.
    Pályákból, ahogy én észrevettem a Road America és Road Atlanta mostanában elég népszerű, az elmúlt szezonokban a fent említett szériákban legalább az egyik benne volt. Szerintem érdemes lenne megvenni a nagy GP pályákat. SPA, Cota, Interlagos, Motegi, Suzuka, Donington.
    Egy darabig én úgy csináltam, hogy csak azokat a pályákat vettem meg, amelyik vonalvezetése tetszett. Így elkerülhető, hogy egy olyan pályán kelljen menned, ami alapból nem tetszik. Pénzt sem dobtál ki rá és még nem is idegesíted magad, ha nem tudsz értékelhető időket produkálni.(csak én hülye, ezt megszegtem és minden road pályát megvettem, amit már megbántam, mert vannak olyanok, amin csak az ufók tudnak értelmesen menni... pl: Oran Park)
    Összegezve, szerintem olyat válassz, ami tetszik.
  • Met
    Esedékes lenne tartalom vásárlás. Mindkét licenszből megvan az A.
    Pályákból az alapon kívül megvan Watkins, Chicago, Daytona, Indy, Michigan.
    Autókból Ruf, Natinal Impala, Silverado.

Tudtok javasolni pályát ami sűrűn szerepel a versenynaptárban (road-ra gondolok) és esetleg autót ha a meglévők nem elegek?
    Próbálnék okosan vásárolni
  • Alexease
    Most erdemes venni, hogy majd kesob az 50%-os elofizetes (es egyeb tartalmak) meg olcsobbak legyenek.

"Purchase $20 of iRacing credits and get $25 total credits and/or purchase $75 of iRacing credits and get $100 total credits.
    To get $100 credits for only $75 click here.
    To get $25 credits for only $20 click here."
  • Alexease
    GRAT!
  • Met
    Spec Racer, Okayama short, első hely

Replay ha esetleg valakinek van kedve megnézni
  • richardiracing
    na hivatalos kommentbe írták hogy nurnburgring nem fog megjeleni az expo-ig,csak majd valamikor 2015-ben :) remélem jövő karácsonyra megkapjuk :) és monza nem fog megjelenni a márciusi update elött,szóval nagyvalószinüleg a steam integráción vannak (ami készen is van) meg a dx11 porton
  • Alexease
    Valszeg csak a program promozasa, elerese es hasonlok lesznek Steam-esek, a tobbi lenyegi dolog marad az iR reszen. Hasonloan az R3E-hez. Az is Steam-es, vasarolgatos, de sajat rendszer.
    A Lite verzio is azert kell az iR-bol, hogy legyen egy ingyen, szabadon letoltheto verzioja Steam-en, ki lehessen probalni, minimal tartalommal.