25347
  • Adam Jonas
    PUBG-t tolom olykor, még az 1.0 update elott, a tesztszerveren, az uj mapon volt medium beallitas mellett 100+ FPS.

PCARS 2 majdnem high-on van, es megvan a fix 60 FPS, online, 24 ember mellett is.

Persze amugy en is 6 GB-osat vennek, ha vegtelen mennyisegu lenne a budget, de most nem volt +30 ezrem a 6 gigasra. :D
  • __Jacek__
    Semmi szerintem:)) Már a Nr2003-ban is jó volt az AI.
  • __Jacek__
    Magad vagy a troll...+az iq is kérdéses..
  • Norbi1990
    Egy kis OFF! :D

Tegnap Roar before 24-en sikerült a 2. splitet megnyernem a Mazdával.
    Olyan mákaim voltak, hogy hihetetlen.
    A végén 3. voltam 16mp-el lemaradva első kettőtől, de valami történt velük három körrel a vége előtt és utolértem őket.
    A többit pedig 2 óra 51 perctől láthatjátok a videóba :)
  • santibi
    Aki tvn játszik sztem sokat számít a panel is. Persze monitoroknál is igaz ez. Nekem pl hiába ugyanaz a márka volt csak egy 3 évvel ezelőtti konstrukcio sokkal rosszabb volt mint most.

VR ről nem tudok mit mondani. Én még várok azzal, nekem még a 4k után nagyon zavaróan pixeles.
    Utoljára szerkesztette: santibi, 2018.01.14. 04:08:30
  • santibi
    Nekem csak 780 van es 4k-ban játszom egy 55" tvn. Ez alatt is "csak" egy 2500k van 4 ghzen 12 gb rammal. IR 120 fps egydül 80-100 mezőnyben. Erős közepes beállításokkal. Igazából csak az árnyékok vannak kicsit visszavéve és a shader medre. Többi high.
    Pubg minden low kivéve az élsimítás az med a látótávolság az ultra. Szintén 4k-ban es 50 alá nem megy a frame. Vannak persze pillanatok, h lemegy 30ra(a repülőn pl. vagy a robbanásoknál) de már játékban szépen fut.
    Utoljára szerkesztette: santibi, 2018.01.14. 04:00:40
  • bosco05 #24459
    A 3 giga már két éve is kevés volt sajnos :( Indíts el egy mai játékot és megtudod mi az hogy melegedni :D De te tudod, én továbbra sem ajánlom senkinek se :) Egy PC2 megeszi reggelire a 3 gigát, de ha kicsit elkanyarodunk a szimtől akkor a PUBG, a R6Siege, vagy az Escape from Tarkov keresztbe rágja azt a kártyát. Vagy egy szintén nem mai GTAV is medium fölött szól, hogy ennyi volt a VRAM kérek még apa! Szóval elhiszem, hogy neked jó, mert nem játszol ilyenekkel, de a teljesen jó az igencsak relatív :D iRacing-re jó, iRacing VR-nál már elköszön és mondja hogy nesze itt van 30 fps :/ A VR már a küszöbön (nálam már be is jött az ajtón hálégnek), szóval azt azért már érdemes a kövi 2 évbe belekalkulálni szerintem. A VIVE-ból lassan már a másodikat jelentik be, a PRO-t. De ez már az elsőnek is vérszegény. Egyszerűen nem érdemes elspórolni azt a pár ezer forintot :( Szóltál volna van egy RX 480-am eladó, kapaszkodj 8GB. 1060-al egyenértékű cucc, nagyon szépen megy :) Na de nem tech topik, úgyhogy nem folytatom :)
  • Adam Jonas
    Mi a baj az AI-val? Neha napjan jo lenne iR-t tolni, de pl. nekem most sajna nincs idom arra, hogy orakat gyakoroljak 1-1 versenyre, arrol nem is beszelve, hogy a versenyek miatt idohoz is lennek kötve.
  • Adam Jonas
    Papi, most vettem 3 GB-os 1060-t, semmi gond nincs vele. :) En a 2 ventiset vettem, neztem direkt, nem melegszik. Ha rovid tavra nez az ember VGA-t (ertsd: ~2 ev kb), akkor arra eleg most a 3 gigas - persze ha nem 4K-ba akar jatszani az ember.
  • lac coo
    Pedig muszáj lesz, szerintem egy iő után kötelező lesz nap egy óra AI versenyzés ....
  • twinr
    Már megint a trollok.. miért nem húztok a helyetekre, assetto, pcars, vagy egyéb AI szutyok fórumba. Mi nem akarunk gép ellen versenyezni, különben nem iracingeznénk. Idióták....
  • bosco05 #24454
    Akkor mindenképpen a 6 gigásat vedd :) Ha nagyon számít az ár, akkor pedig tényleg ott az rx 480 / 580, ráadásul abból 8 gigás is van 1060 - 6 GB árban és meglepően jó kártyák. Ha nem számít az ár akkor természetesen nVidia :) Mondjuk ha használtban gondolkozol, akkor a 1060 és a 1070 között is alig van különbség és az iRacing azért jobban örül a 1070-nek, legalábbis ha VR-ról beszélünk. Vive-al is olyan szépen fut, mint az álom :P Oda viszont vékony a 1060.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2018.01.13. 09:39:07
  • Mik
    Nem okoskodsz, csak rákérdeztem mik a tapasztalatok a 3gb-ossal de hasonló elképzelésem volt nekem is, 6gb-osra gondoltam előzetesen én is.
  • bosco05 #24452
    Nem okoskodni akarok, de szerintem a 3GB-os 1060 (ami 90%-ban 1 ventis) pont ugyanúgy túl fog melegedni. Jobban jársz egy RX 480-al 8 GB-al. Nekem az volt, most cseréltem 1070-re, mindkettővel hibátlan. Azok a 3 gigás 1060-ak ugyan futnak, de melegednek rendesen és 18-ban illik legalább a 6 GB-ot beszerezni, ráadásul árban alig van különbség.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2018.01.13. 09:31:10
  • GeriDoc
    Papa, egy kicsit visszavehetnél a stílusból, ez nem a pCars fórum. Leírta, hogy szerinte felesleges, te más véleményen vagy, leírod te is, ennyi. Nem kell kioktatni senkit. Valszeg arra gondolt, hogy az AI fejlesztés esetleg elveszi a kapacitást más dolgoktól, amit ő fontosabbnak tartana. Ha nem így van, akkor hajrá, örül mindenki, csak az "esőembert" is meg kellene kicsit sürgetni. Én meg azt nem hiszem el, hogy valaki rohan a webshopba az összes tartalomért 5000 Ft/pálya, 4000Ft/autó-ért az AI megjelenésekor.
    Dodge: Igen, simán meg lehet a 144 fps, nekem 950OC-val van 100 fölött, edzésen 120-130. Mondjuk ehhez azért el kell fogadni, hogy jelenleg ez a "legdx9esebb" kinézetű szim.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2018.01.13. 08:35:12
  • Mik
    GTX1060 3gb-osra gondoltál? Az elviszi 144fpsen? Mert gondoltam a kicsike túlmelegedő GTX960omat lecserélném 1060ra és pont jött a hozzászólásod.
  • lac coo
    Nem rossz az ai, en pl mindig ki akartam probalni a Kiat de soha nem volt egy lelek sem...
    Ez vagy hozni fog embert a webshopba vagy vinni az online futambol, bar a kemenymag tuti marad csak online.De a toltelek embereket siman elviheti ami letszamban meg fog latszani..
  • unrealnoise
    Nah ennyi baromságot, egy kommentben összehozni...

És hogy ne csak a pofám legyen nagy.

1. Szerinted aki az esőt csinálja, az programozza az AI-t is? :D Nyilván az esőt összehangba kell hozni az AI-val is, de ne nevettesd már ki magad.
    2. Mit nem értesz? Régen, amikor az egész iRacing elindult, nagyon sokat mentem. De csak egy vagy max két bajnokságban. Ezekhez messze nem kellett az összes pálya, járgány meg aztán pláne nem. A pályák is gyakran ismétlődtek, ismétlődnek, max más vonalvezetésen versenyeztünk. Az AI-ban az a pénz, hogy "funra" simán lehet, hogy az ilyenek mellé megveszi az ember azokat a pályákat is, amelyeken egyébként nem is rendeznek "neki való" versenyt, de offline nyomá rajta. (Járgányokra ez szintén áll.)
    3. Jómagam pl. szinte biztos, hogy az összes pályát meg fogom venni, és bizony egy jó AI-vel számomra kukázva lesz a Raceroom, az rF2 meg a pCars akárvalamennyi is. Miért? Mert az iRacing-ben minden pálya lézeres, mert egy GTX 1060-al bőven megvan a 144+ FPS, max grafon, sőt, emellé már VR szemüvegen is agyalok, az AI ezen is lökhet egy kicsit.
    4. Az online hotlapversenyek már nem kötnek le, abból elég volt pár éve, már szinte meló volt felkészülni, sőt, ha a bajnokságot tekintettem elsődlegesnek, volt hogy egy kurva jó heti futam után nem is indultam újra, mert nem akartam lerontani a pontszámom, szóval ha így is nyomnám, akkor is funra jó lenne az AI. Gyerek, család, barátnő, bármi mellett. Végre ott nyomhatnánk, amivel és ahol csak akarjuk...
    5. Amúgy sem értem, mit zavar, hogy offline játékosokat is próbálnak bevonzani? Több bevétel, stb, amivel mindenki nyer, még jobban felpöröghetnek a fejlesztések, stb. Az, hogy majd jönnek a GT meg a Forza huszárok, nettó baromság. Ott is vannak nagyon komoly és gyors arcok, még ha csak ilyen "lesajnált" címekkel versenyeznek is. Amúgy meg a büntetési rendszer, jelentgetés, stb ugyanúgy állna és működne...

Szóval minden szinten érthető a döntés, 3-4 éve is mondogattam már (sőőőt), hogy nem sok értelme van ennek a rengeteg tartalomnak, ha a rendezés és szervezések miatt egyszerűen totál felesleges bizonyos tartalmakat megvenni. AI-val ez már nem él.

De persze őfelsége szerint semmi értelme... :D Ahha, biztos azért lépik meg, mert ők is így látják... :D
  • bardocz
    A magas ár miatt nem hiszem, hogy ez lesz.
  • Alexease
    A.I. valszeg eddig is volt, korabban (3-5 eve) is voltak gyanus video-pillanatok, foleg amikor Kaemmer fizikat es egyebeket tesztelt. Ez meg mindig Papy engine, hiaba rengeteget valtozott, az alapok/gyokerek meg mindig megvannak (tuti meg mindig a sajat 20 eves 3d/textura formatutak hasznaljak tovabb fejlesztve). Igy valszeg az A.I. is megvan.

Eleve itt minden fejlesztes evekig tart (nem 1-2, hanem 4-5). Boven van ido mindenre;D

Az elofizetes tuti marad, anelkul nem megy. Attol nem kell tartani, hogy elarkadosodik a felhasznalok miatt, mar mindenki kiprobalta, akar tobbszor is, ha akart volna, itt lenne es zuzna:D Az A.I.-val max tobb elifizetot es tartalom vasarlast tudnak generalni. Es minimal rendszeres, hosszutavu online-ost.
    Talan meg hasznos is lehet az online versenyekre, annak aki keveset tud online versenyezni, es most csak neha ugrik be minimal palya ismerettel es mezony tapasztalattal. Eljatszik offline, lesz valami tapasztalat.
    Bar hatranya is lehet, mert az A.I.-t nem kell tisztelni:DDD

Amugy teljesen logikus es varhato lepes volt.
  • mumus70
    Meg különben az LMP1 is pont annyira érdekel mint mondjuk egy budapesti közületi telefonkönyv kiolvasása.... :p
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2018.01.12. 19:43:59
  • mumus70
    Szerinted mi fog történni? :p Jön a sok NFS - Forza - Gran Turismo huszár, tolja az ingyenes AI módban, majd mivel ugye ez mégis online versenyekről szól, hát be is fizeti magát (hiszen ez a végső célja az IR-éknek, bevonzani az arcade - PS - Xbox vitézeket) Na, és onnantól indulj online, neked megszokott színvonalon.... Hát segítek, ott nem fogsz többet végig menni sehol 30 X nélkül..... :p ;)
  • bardocz
    Több LMP1-es autót is terveznek bele.
    AI azt nem fogja befolyásolni, aki versenyezni akar, nem tudom ezért minek lemondani az előfizetést.
  • lac coo
    Kapasbol nem sajnalnam a penzt tartalmakra...;)
  • GeriDoc
    Jaja, vagy esetleg végre beletalálni a BoP-ba a GT3-asoknál, hogy ne Merci kupa legyen. Jelenleg pl. Audival az esélytelenek nyugalmával lehet elindulni.
    Vagy csinálni fix setupos szériákat. Sokkal többen mennénk, ha nem lenne 1s egy jó setupban, amit csak rengeteg menéssel találnánk meg, amire viszont nincs idő. És ezek gyakorlatilag meg vannak, csak élni kellene velük.

Laccoo: Előfizu nélkül...
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2018.01.12. 13:56:45
  • mumus70
    http://iracerstuff.com/2018/01/11/ai-and-more-coming-to-iracing/
  • tobias88
    Én meg úgy vagyok vele hogy mi a fenének? Kb ugyan az mintha a WOW-ot megcsinálnák offline-ra is (lehet hogy van), semmi értelme. Inkább dolgoznának más dolgokon. Nem sok van, de azért mondjuk egy esőt simán bele lehetne tenni a programba (napszak váltás ugye folyamatban, gyakorlatilag csak az hiányzik) ugyan annyi fejlesztéssel mint egy jó AI-t. (igaz, ahogy néztem elvileg az is tervben van)
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2018.01.12. 10:15:37
  • lac coo
    Nem az a lényeg lesz-e AI vagy sem, hanem hogy megy e a dolog offline, előfizu nélkül ....
  • unrealnoise
    Engem meg pont ez vonz. Szarrá vásárolnám magam... De hol a hír, tényleg igaz?
  • mumus70
    Na, bejelentették idén lesz AI..... Még jó hogy lejár az előfizum. Nem hosszabbítok, inkább eliszom, a fegyver élesítve a HC Sim rajongók lábon lövésére.... :p
  • Alexease
    Most vegulis a gumi tormelek tavoli mintazataval van gondod?

Nalam is ilyen (nVidia 780GTX, friss driver, de korabban is ilyen volt, minden driver-rel); de nalam ki van kapcsolva es/vagy le vannak huzva a reszletessegek es az osszes soft es AA szuro.
    Tippem szerint azok maitt lehet iylen.
    Ha friss telepitesed van es/vagy driver, akkor talan a videokartya driver AA beallitasai fixaljak/felulirjak az iR beallitasait?!
  • Zolko86
    Vram nemhiszem 8gb-nak a toredeket hasznalja. Windows creators update nem okozhatja? Kb akkoriban frissithettem ra amikor megjelentek a gondok.
    Kep
  • tobias88
    " Nemtudom mennyire latszik a videon ahogy kozeledek folyamatosan tunik el."
    -
    Vram-od nem telik meg ugye? Így hirtelen arra tudok gondolni, hogy az alacsonyabb felbontású textúra még befér, de a magasabb már nem, így amikor közel érsz akkor nem tudja renderelni azt a részt
  • lac coo
    Ha tiszta palyan nincs, gumizotton meg igen, akkor mi lehet....? :))
  • Zolko86
    Kiprobaltam a gumitormelek kapcsan a clean palyat es ott nem jelentkezik a hiba viszont ha visszateszem felgumizottra ujra elojon. Az nvidia driverekben nem allitgattam semmit es azota volt egy windows reinstall is driver csere is es nem segitett. Nemtudom mennyire latszik a videon ahogy kozeledek folyamatosan tunik el. Nemhiszem hogy normalis jelenseg.
  • Norbi1990
    Nem gumitörmelék. 1. képen ha távolabbi részeket nézed akkor láthatod miről van szó.

@Zolko86
    Nvidia driverbe az alapértékeket próbáltad már visszarakni?
  • GeriDoc
    Az gumitörmelék. Lehet most vetted fel mediumra a particles-t. Low-n nem jelennek meg.
  • Zolko86
    Igen a fekete pottyokre gondolok, csatolok egy videot ahol remelem jobban latni.
  • bardocz
    Ha a kis fekete pöttyökre gondolsz, akkor az a gumitörmelék. Ha nem, akkor elnézést, de én sem látok mást ami fura lenne. Mondjuk az első képen a boxból kijövet furák, mert nem tudom ha árnyék, akkor minek az árnyéka.
  • GeriDoc
    Segíts, mit kell nézni?