25347
  • unrealnoise
    Nekem mindegy, mit ér meg neked vagy mit nem. Amúgy meg az 500 az egy példa volt. 200-ból is számtalan pályát és autót lehetne venni. És mint írtam, még egyszer: ezeket nem fogod újra megvenni. Nem lesz iRacing 2, nem adják el neked kicsit szebben még 6x ugyanazokat a tartalmakat kicsit bővítve. El nem tudom képzelni, hányszor és hányszor fizettem már ugyanazokért a pályákért és tartalmakért. Az iRben legalább ez tiszta.

Az, hogy szerinted ez az iR 50-et sem ér, már a saját szegénységi bizonyítványod. Egyedül az AC és az rF2 jobb vagy hasonlóan jó fizikára, a többi messze van tőle. Kezelhetőségre, HUD-ra, visszajátszásokra, stb, szintén messze az iR a legjobb. Nem a legmodernebb és legcsinosabb, de roppant jól látható, használható.

Amúgy meg tényleg nem értem. Itt lézeres minden, olyan sorozatokkal nyomhatod, amelyekkel máshol ilyen minőségben esélyed sincs. Nincs is mai, korszerű nascar szimulátor. Egyszerűen nincs és kész. Hiába nem a világ legszebb játéka ez, ha a konkurencia nem is létezik.

Plusz a tripla AAA játék. Haggyad már. Azok a legrosszabb befektetések... Tudom, sokszor vettem én is. Részben, mert megtehettem, részben mert akartam játszani velük, akkor és ott. Részben meg támogatásként fogom fel. De azok a játékok pár év elteltével negyedannyiért is elvihetőek lesznek. Ehhez képest meg az iR tartja magát. (Persze "legálisan 'ezt' nem adhatod" el.) Amúgy meg nem tudom mit sorolsz fizikában az iR elé, mellé, de csak az AC meg az rF2 van ilyen szinten, az AC-ben szar az AI, szvsz botrányos az UI, és kurva kevés official pálya van, sok a barkács cucc. Az rF2 az minden szinten többet tud, a steam műhely is sokkal jobb, rengeteg fasza tartalom van hozzű, a grafikán és a körítésen kellene dolgozni, meg játékmódok, integrált offline bajnokság kezelő a játékba, offline kihívások etc...

Szóval lehet számodra középszerű az egész, de szinte minden területen az elsők között van az iR. És bizony ha nem is rohamosan, de fejlődik, nem keveset, és játszhatsz te majd önismétlő tripla AAA címekkel, amikor nekem egy idő után tök felesleges lesz többé bármilyen szimet megvennem. A grafika már nem fog meghatni, amikor a bugmentes, szarrá optimalizált iRacinget tolom majd VR-ban. De tök mindegy, kinek mi. Tuti, hogy vannak olcsóbb és jobb játékok, sőt szimek is, amelyekkel ezer órákat el lehet lenni. De sokunknak ez kell, más nem fos normális ovál szimet csinálni, pályákkal, etc, más nem fog ennyi pályát lemodellezni ilyen szinten... Majd jön az AC2 (lehet a héten kiderül), aztán nagyon meglepődnék, ha nem lenne egy csomó tartalmi átfedés... pár plusz pálya, időjárás, aztán kész is... (kis túlzással talán) És akkor még lehet optimista vagyok, mert nem is AC2 lesz még bejelentve...
  • MasterMason
    "- Csak ha engem számolunk, legalább 500 dolcsit keres rajtam az iRacing. Legalább."

Azért 500 dollárért meg plusz az előfizetésért nekem azért volnának bizonyos elvárásaim, nem is akármilyenek... Akárhonnan számoljuk 500 dollár tíz darab tripla A-s játék ára... Előző hsz-ben azt meg már leírtam, hogy melyek volnának a követelmények az én részemről egy AAA játék esetében, tíz játék áráért meg kicsit többet is elvárhatnék az általam felsoroltakon felül...

Persze mindenki eldöntheti maga mire és mennyit költ, nekem nem ér meg még 50 dollárt sem ez a játék ebben a formában nemhogy 500-at...
  • lac coo
    Meg jo hogy csak a lenyeget irtad ...! :P
  • unrealnoise
    Heh? Ezer sebből vérzel.

Lehet nem nagy szám grafikára az iRacing. De minőségi minden szinten.

Elmondom mi van. Az AI egyedül az rFactor 2-ben kiemelkedő. Az Automobilista-ban is elég jó, de ennyi is, a Raceroomban csak "szimplán jó", de ott meg a fizika nem az igazi, az AC-ben nem csak gyenge az AI, de sokszor a maximális 100%-os ellenfeleket is szarrá lehet verni, kis gyaksi után, így még poénból is szar offline menni vele, semmi kihívás néha. (De ez pályánként és autónként változik, volt hogy partiban lehettem velük, de a pálya egyes részein túl gyorsak, máshol túl lassúak voltak.)

A Project Cars 2 meg bár szvsz nagyon szép és élvezetes, de ott nem figyelnek, nem látnak, buták a gépi ellenfelek. El lehet lenni velük, de igazi test a test elleni küzdelemre nem való az a program. És ennyi is lényegében.

Az iRacing jah, középszerű? Lehet, de azt a legjobban teszi.
    - brutális mennyiségű tartalom (pályák) ráadásképp sok-sok különböző szériát felölelően
    - a pályák kidolgozottak. statikusak, de szépek, az oval pályák meg gyönyörűek. minden lézerszkennelt
    - dinamikus napszakváltás jön majd - valahogy az AI környékén

Plusz pár kérdés:
    - miért nem veszed figyelembe, hogy lényegében két jó AI-val való meccselésre alkalmas, jó fizikával rendelkező szim van?
    - miért nem veszed figyelembe, hogy lehet nem csúcslátvánnyal rendelkezik a játék, de nekem egy szar i3-al és egy GTX1060-al (3GB) is stabil 144 FPS-t produkál a cucc, de az is biztos, hogy sokkal kevesebb pénzből lehet ezt a cuccot VR képessé varázsolni. Nem, nem érdekel, hogy téged adott esetben ez nem érdekel, mert sokakat viszont igen. Én sem veszek már 3 monitoros rendszereket, majd szépen egy OR becsúszik a kosárba idén, aztán jól van...
    - miért nem veszed figyelembe, hogy ha valakik, akkor az iRacingnél kiemelkedő AI-t tudnak majd írni?
    - miért nem veszed figyelembe, hogy végre nem összetákolt, lopott, modderes nascar pályákon lehetne csak körözgetni, hanem normális, lézeres cuccokon?
    - Alex írta, hogy ő bizony már nem kezdene neki tartalmak vásárolgatásába, ha új lenne. Én elkezdtem. Újra. Anno volt egy accountom, eladtam. Most, hogy jön az AI, aktuálisnak érzem, hogy legyen meg pl majd minden pálya. Amúgy, jah, egy vagyon nyilván, de itt ugye egy pályát egyszer veszel meg. Pont. Igazából tök mindegy, mikor kezdesz el vásárolgatni, de most elég nyomós oka lehet rá az embernek.
    - Csak ha engem számolunk, legalább 500 dolcsit keres rajtam az iRacing. Legalább. És ebben nincs még az előfizetés.
    - De azt sem tudom, honnan tudod, hogy majd előfizetés kell az offline játékhoz? Lehet kell majd. De lehet lesz egy olyan opció, hogy csak offline érdekel? Akkor fél áron fizetsz elő. De még azt is megjátszhatnák, hogy csak a tartalomért kell fizetni, és akkor azzal free-be tolhatod, egyedül az online marad fizetéses dolog. Nem tudsz erről semmit, de legalább azt a keveset is tényként kezeled...

Látható, hogy igény, és tér is lenne egy fasza AI-val rendelkező, kiforrott szimulátorra, mert jelenleg ilyen nem nagyon van. És ennyi a lényeg.
  • MasterMason
    "A másik meg ha több embert vonz be, akkor miért ne?"

Szimplán AI nem fog több embert bevonzani... Most eltekintve magától az "online szolgáltatás" minőségétől, gyakorlatilag egy toldozott foltozott közel 20 éves grafikai meg fizikai motorért kellene itt az éves előfizetésért plusz még külön a kontentekért is fizetni... Sem dinamikus idöjárás, semmi extra fizikai modell (átlagos ebben is), sem pedig korszerű grafika nincs ebben a játékban. Tudom, hogy nem leszek népszerű ezzel a kijelentéssel de marha kevés ez...

Fizessen az akinek tőgyei vannak, hogy aztán szép szavakkal éveken keresztül a semmiért fejnék...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.02.17. 17:37:53
  • tbazsi95
  • tbazsi95
    Itt is megy a tesztelés a hétvégére :D Épp azokat a pontokat kerestem, amiket jó lenne elkerülni :D
  • Mik
    Amikor egy ex-F1es driver törleszt(eni próbál) a pályán.
    Az ilyet úgy raknám ki két hétre, mint a huzat. Gondolom ezért sem volt hosszú életű az F1ben.
    Megjegyzem ezelőtt már volt egy missed puntja, meg egy sikeres is, tehát itt már harmádjára próbált keresztbe tenni. What a mental guy. :D
    Jake vs Scott
    Utoljára szerkesztette: Mik, 2018.02.01. 10:22:21
  • Norbi1990
    Bathurst 12 órásra készülődés van már :)
  • Marcinko
    Rád szép lassan az a vicc lesz érvényes , hogy "vadász te csak .******...jársz ide !

• tobias88
    Megérte visszamennem, mert GRC-ben sokkal több az idióta. Már a harmadik embert tiltatom el, mert szándékosan minden előzmény nélkül felborítanak. Ráadásul ez a D osztályos GRC, szóval még az sincs hogy újoncokról lenne szó
  • Marcinko
    Akkor jöhetsz mert már megy !
  • tobias88
    szuper, egyszer érek rá akkor is behal 1 órán belül az egész
  • ricsaaard
    Olvasom a kommenteket és hatalmas, mostmár én is bedobom a bombát.

Az iRacingesek írták hogy csak offline-ban lesz AI , senkinek az ONLINE futamát nem fogja elrontani az AI mert ott csak húsvér emberek ellen mehetsz.

A másik meg ha több embert vonz be, akkor miért ne? Az AI rendszer a papyrus-nál elég szépen ki volt dolgozva, senior fejlesztőnek nem sokba tart 1-2 hónap átírni ezt a kódot, meg kicsi pofozni rajta.

Nekem tetszik az AI ötlete már csak azért is mert a kezdőknek van idejük gyakorolni , és ha csinál az iracing interaktiv tutorialt mondjuk hogy "hogyan viselkedj ha kék zászló alatt" és abban tud gyakorolni AI ellen, szerintem baromi jó.
    Utoljára szerkesztette: ricsaaard, 2018.01.17. 08:34:12
  • __Jacek__
    Szerintem is maradjon:)) Bármikor idézhető hogy milyen értelmes vitapartner.
  • tobias88
    Az lesz szép amikor majd azért csökken az SR, mert egy olyan AI jön beléd akit azért tettek a szerverre hogy nagyobb legyen a létszám

Lényeg a lényeg amúgy, engem egyáltalán nem mozgat meg az AI. Gyakorolni practice-on is lehet verseny szimulációt csak használni kell a chatet / mikrofont. Nem egyszer köröztem már így, nem kell antiszociálisnak lenni és kész. Pont azért váltottam amúgy iRacing-re hogy emberek ellen menjek, különben ellennék rFactor 2-vel is.
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2018.01.16. 07:59:16
  • lac coo
    Nek3m maig megvan az egyik nagyon korai warez.:)
    Brutal szar a fizika a mostanihoz kepest
  • Alexease
    Gepagyuk a motorhaztetore es szines gombak, amiket ossze lehet gyujteni a palyan;D
  • Alexease
    Nem torlom, nem kell kapkodnod:) Jacek/Laco nem fogja magara venni, iR-rel kapcsolatos beszelgetes nincs, igy nem zavar be semmibe.

Es meg rosszban sem leszek veled (massal sem vagyok szerintem), ha holnap megkerdezed hol a start gomb a desktop-om, abban is ugyanugy segitenek, mint barki masnak.
  • lac coo
    De remelem ai melle warez is lesz ! :))
  • twinr
    figyelj ide te kis köcsög, meg az összes többi. Pont te vagy az aki magasabb rendűnek gondolja magát te pöcsmácsik!
    Sajnos tudom hgoy alex törölni fogja de remélem előtte még elolvasod te féreg!
    Ti ugattok itt egyfolytában, hgoy kicsi az iq-m, satöbbi... Egyetlen szóval sem személyeskedtem ,ahogy eddig sem, ti meg folyamat ezt teszitek., Buzeráns lacoo is, már megint bele kellett ugatnia.
    Esetleg személyesen tudnánk találkozni, hgoy elmondjátok a problémátokat velem kapcsolatban?
  • __Jacek__
    Én azt szeretem amikor az ilyen "emberek" magasabb rendünek gondolják magukat mert iRacingel tolják nem a lewarezolt AC-vel:))) szánalom..
  • __Jacek__
    már meglassultam, meg van már ignore.
  • __Jacek__
    Mivel az iRacing accom is 4 évvel öregebb mint az SG reged valszeg előbb írtam ide:DDD De javaslom a nr2003 posztjaimat amikor talán már megszülettél:)))
  • __Jacek__
    Látom folytatod, csak magadról állítod ki a szegénységi bizonyitványt:)))

Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2018.01.15. 19:53:54
  • lac coo
    En nem Alex miatt nem jarok ide,hanem a hozzadhasonlo gyokerek miatt mint ahogy iracerhu-is ezert kerulom...:))
  • twinr
    Hm, akkor idézek tőled: "olvasni sem tudsz.." "nézz magadba.."
    "kurva mindegy mit szeretsz..", "általános iskolás is kenterbe verne téged.."
    Barátom. A te stílusod igazán irodalmi, nemde? Valóban jobb ha nem beszélgetünk, mert ilyen magas röptű érvelés ellen tehetetlen vagyok.
    Tehát ma kiderült hogy az iq.m kevés, nem tudok olvasni, és hülyébb vagyok egy általános iskolásnál... :D
    Hát, bizonyára igazad van! :D
    Ez a fórum tele van mentalistával...
  • unrealnoise
    Te, akkor áruld már el, a nagyra tartott fejlesztők, mi a tökömért rakják bele? Amúgy meg nem csak buta vagy, de olvasni sem tudsz, több száz olyan kommentet idemásolhatnék ebben a pillanatban is, akik nagyon várják az AI-t, már hosszú ideje óta.

Jah, most leírtad, hogy nem versenyzek iRacinggel. Köszi, ezt tudom én is. De ha lenne AI versenyeznék... Amúgy nézz már magadba ember, több ezer embernek szüksége lenne az AI-re. Neked nincs. Te lenézed azokat, akik így tolnák, szinte elüldöznék azokat, akik így játszanának. Holott mit zavarnak téged? Baj, hogy fizetnének a fejlesztőknek? A te gondolatsorod és stílusod akár saját magad ellen is fordíthatnám, mert írhatnám és bizony írom is, hogy kurva mindegy te mit szeretsz, szeretnél, legyél boldog vele, de amíg más örömét lelné offline versenyzésben, az neked miért gond? A mi véleményünk nem számít, a fejlesztők véleménye nem számít, a Te véleményed a minden, az az egyetemes igazság. A többiek mind hülyék. Nem veszed észre, hogy hülyét csinálsz magadból.

Baromi sok verseny van iRacingen, ez tény, de már ezerszer levezettem leírtam és sokan mások is írják, nincs idejük, energiájuk annyi időt és pénzt beleölni az online versenyzésbe, amely ilyen ár/érték arány mellett megérné nekik. Vannak nagycsaládos emberek, akik szívesen letolnának pár offline futamot, csak fun-ból, de ezt ennyire szűkre szabott online keretek között necces összehozni. Mert hiába a sok széria, lehet nincs olyan pálya/autó kombináció, amelyen te szívesen letolnál egy versenyt épp. Az AI ezt is megoldja, most már nem az lesz, hogy megvan minden pályád, de van amelyiken csak egy évben 3 hetet gyaksizol vagy versenyzel, mert bármelyiken annyit tolhatod, amennyit csak akarsz.

Az érvelésed zéró, nulla, nyugodtan veheted sértésnek, hogy egy általános iskolás is kenterbe vágna téged, már akkor is, ha csak gondolatjelesen írna egy pro és kontra listát. Az ilyen emberekkel kár vitázni, mert a stílusod, a mondandód, és az érdemi érvelés nélküli "eszmefuttatásaid" sem érnek el egy bizonyos szintet. Részemről zárva, de jellemző rád, hogy a valóságra is szar nagy ívben, itt is többen pozitívan állnak a dolgokhoz, a nemzetközi fórumokat, híroldalakat elnézve nagyon nem vagyunk kevesen, de szerinted kutya sem kíváncsi rá. Ahha. Nem érzed ellentmondásosnak a dolgot? Feltehetek még egy kérdést? MIÉRT zavar, ha életben nem találkozunk adott esetben online, de én megveszem a pályákat, és offline versenyzek? Mit zavar téged? Árt neked, ha jól megy a fejlesztőknek és jól érzem magam?

Nah jó, tényleg ennyi... De ne is válaszolj inkább, pont leszarom igazából mit írsz, majd ha elérsz egy bizonyos érettségi szintet... akkor talán beszélhetünk...
  • twinr
    Botrány.. jáááj...
    Te magad mondod hogy nem versenyzel.. ahogy a többiek sem, akik ide írogatnak. Alex sem, és még sorolhatnám...
    Akkor most botrány vagy sem? :D

Szerintem a PC pont neked való, miért erőlködsz egy ilyen drága, online versennyel! :D

A véleményem pedig továbbra is fenntartom, a kutya sem kíváncsi az AI-ra. Persze, mindig van néhány százalék másként gondolkodó, de aki online versenyzik, nem marad ideje AI-val versenyezni, még ha szeretne sem, mert komoly felkészülést igényel minden verseny. És van dögivel, lement a roa, jön daytona a hétvégén, és akkor még nem beszéltünk a folyamatos sorozatokról. Ezek mellett AI... dőreség.
  • unrealnoise
    "Szóval oszthatjátok itt az eszet mindannyian, valójában közötök sincs az iR-hez" :D
    Ne, anyám borogass. Jobb helyeken már rég repültél volna innen. Botrány amit művelsz...
  • unrealnoise
    Heh, te meg ne mond már meg, kinek mire lenne jó az iRacing. :D Nem tudom, te mikor keztél iRacingezni, de én, amint elérhető volt, itt voltam, és nagyon sokat játszottam vele. Aztán ~300 online futammal később belefáradtam a hotlap versenyekbe. És már akkor felötlött bennem a gondolat, hogy az iRacingnek minden szinten jót tenne az AI. Már csak a tartalomvásárlások miatt is.

Ami neked, erősen online versenyeket preferáló versenyzőnek is csak jó, hiszen ha több bevétele van az iRacingnek, akkor nyilván fel is gyorsulhat a fejlesztés. A stílusod, a lekezelő hangnemed meg nagyon jól jellemez téged, szánalmas és gyerekes vagy.

Érvekkel nem jössz, miért szar az AI, meg ilyesmi, szinte lehülyézed azokat, akik AI ellen nyomnák... Még jó, hogy az iRacing-nél ezt gondolom gondosan átrágták, és ők is úgy ítélték meg, hogy ez a helyes döntés. Én, ha előfizetéshez is lesz kötve az AI, akkor is maradok előfizető, sőt simán fizetném azt is, csak az AI miatt is, mert a cucc prémium minőséget nyújt. A folyamatos javítások, a nagyon magas szintű optimalizáció, a rengeteg tartalom itt tartana. És nem hinném, hogy gyenge AI-t írnának. És végre Mazdával nem 15-25 körös versenyeket tolnék online, hanem csinálhatnék olyan hosszú versenyeket, amilyeneket csak akarok, boxkiállásokkal etc. De oválon tolnám a legtöbbet, rF2-ben is imádom az ovál pályákat, versenyeket, baromi izgalmas futamokat tolok ott, akkor amikor én akarok, ott ahol én akarom, olyan nehézség mellett, amire épp kész vagyok. Szóval jó lenne, ha visszavennél egy kicsit... Mert minden logikus észérv szerint az online játékosok is csak preferálnának ezen AI opció lehetőségéből adódóan...
  • twinr
    nem az volt a kérdés hogy mióta van itt a fórumon... hanem az, hogy mikor írt ebbe... iq? :D
  • twinr
    figyelj alex, mindeki tudja, első perctől nem bírjuk egymást. Ezzel nincs semmi gond. Ahogy azzal sem hogy neked is van véleményed. Az egyetlen baj, hogy ennek a topicnak te vagy a gazdája, ezért nem jár ide senki aki valóban iracingezik is.. rajtam kívül, én valószínűleg mazochista vagyok. Szóval oszthatjátok itt az eszet mindannyian, valójában közötök sincs az iR-hez, meg a versenyzéshez, ezért vagytok az AI-vel elfoglalva, meg a hasonló érdekes dolgokkal... hát, ti tudjátok.
  • Alexease
    Lehet nem IQ-t akart irni, hanem stilust. Az meg minosithetetlen volt, vagyis igaza van;)
    De ez a hozzaszolasod elso mondata is kerdeses.
    Amugy Jacek itt van a forumon mar vagy 17 eve, max sok reggel, mert nem birja ki, hogy ne szoljon be az olyanoknak mint te;D
  • twinr
    Még egy nyomorult színre lépett... Nagy májer vagy ha iq-t megállapítasz egy üzenetből. Azért az megtisztelő hogy a legelső kommented ebben a fórumban mindjárt engem talál meg. tudod sokan mondták hogy a közvetítésink miatt kezdtek iracingezni, de hogy már egy kommentem miatt is megtörténik... lassan jutalékot kérek az iR-től!
  • tobias88
    Van két ismerősöm is aki csinálja, egyiknek 4 darab GTX 1070-ese van, a másiknak 5 darab GTX 1060 6GB-ja, szóval én nem vennék. Aki GTX 1070esekkel tolja korábban eladott fél év után 4 1060as gpu-t és meg is vette pár tájékozatlan
  • bosco05 #24469
    Kicsit túl van hajszolva ez a BitCoin téma a fejekben és halkan jegyzem meg, hogy a legtöbb bányászgépet AMD-vel építik, mert jobb rá, de mind1 is :) Ezért ment fel az ára az AMD-nek, ezért ér a 480-am 90k-t. De ha mindenki ennyire ért hozzá, nekem az is jó, ha drágán vesztek gyengét és toljátok kevés FPS-el lowon :D Elhihetitek, hogy én ettől még nyugodtan alszom majd :) Csak próbáltam jelezni, hogy ne ajánlgassa senki a 3 GB-os kártyákat, mert eléggé 2014 és most meg 2018 van... Na de sry az offért, iRacing 4ever.
  • Adam Jonas
    Nem szeretek hasznalt cuccot venni. 110-ert meg bar lehet venni 1070-t, de az meg valszeg bitcoin vadaszatra volt hasznalva, szoval annal meg eléggé valoszinu, hogy hamarosan megdoglik. :)
  • tobias88
    GTX 1060 6GB-om van és iRacing bőven használható CV1-el 150es PPD mellett. Persze a legtöbb dolog low-on van, de így is szép a játék és már a faltól sem rettegek

A magasabb PPD amúgy szerintem jóval fontosabb mint bármilyen más beállítás, legalábbis elég sokat próbálgattam. Szerintem nem is fogok váltani egy darabig, mert elégedett vagyok a látvánnyal. Próbáltam GTX 1080TI mellett a játékot, de annyival nem volt szebb hogy megérje most váltani. Majd esetleg a Vive Pro-ra beruházok ha tényleg annyira jó lesz mint a CES reviewk mondják és akkor jöhet a gpu csere is

Használtan én most nem vennék kártyát az biztos a bányászok miatt a GTX 1050-1070 kategóriában. Napi 24 órában mennek azok a kártyák maximális sebességgel, amit ugye nem fogsz megtudni a hirdetés alapján mert azt írják hogy alig használt
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2018.01.14. 12:44:38
  • bosco05 #24466
    +30 ezer? Te jó ég, azt ne mond, hogy új kártyát vettél :D 110 körül már 1070-et kapni ómájgád. @Santibi: A 30-40-50 fps az rohadt messze van a szépen fut kategóriájától. Nekem pl a 144Hz-es moncsi miatt, ha az alatt van a frame agyf*szt kapok. Lehet játszani 30 fps-el is, de borzalom. Azért mondom, hogy máshol van mindenkinek a küszöb. Játékhoz minimum a tartós 100 fps, ami alá nem esik be SOHA! Egyébként a 780 a maga idejében egy elég pöpec kis kártya volt :) Na de nem tech fórum, hamarosan felveszem milyen a Vive-al az iR, csak még állítgatni kell :/