25347
-
GeriDoc #24545 Na, 25-én (most vasárnap) jön hivatalosan a RR alá is. Azért ez nagyon kellett már a többi szimhez. Ebben nagyon élen jár(t) az iR. Meglátjuk, ha a hivatalos fejlesztők/kiadók fogják üzemeltetni, és rendeznek nagyobb versenyeket is, azaz valóban össze tudják fogni a népet, akkor érdekes lehet a dolog. Ha működik, és nem kérnek plusz pénzt, akkor lehet elgondolkodhat az iR is egy kis ár finomításon. Vagy teljesen rámennek a dirt vonalra. Road-on azért lesz konkurencia. -
#24544 Egyszer azt írod hogy nem IR méretű projekt, máskor meg azt hogy "annyira lehet használni bármikor mint az IR-t". Elhiszem hogy működik, nem használtam még, lehet hogy kulturáltabb mint egy public szerver AC-n (mondjuk az pont nem jó viszonyítási alap)
A VR-os dolgot meg azért eléggé sarkítod. Ha AC-ban akarsz egy delta kiírást, használhatod az egeret. Meg akarod nézni, hogy mennyi van hátra a versenyből, használhatod az egeret. Néznél esetleg egy relative-ot esetleg? Egér. Újra centereznéd a HMD-t? Használd a touch-ot.
Persze az AC nem olyan drága ugye. Vagy mégis? Összeszámoltam és nekem eddig 130 eurómba került ami 40 ezer forint. Ehhez képest iRacingre költöttem eddig 70 ezret, ha hozzáadunk még egy év előfizetést mert annyival többet Assetto-ztam akkor 85 vs 40 ezer. Persze drágább az iRacing, viszont AC-ból új játék jön ki a nyáron (az is lesz vagy 20 ezer) és ki tudja mennyien mennek át oda versenyezni.
A Boxba visszarakást tudtommal nem lehet kitenni kormányra AC-ban (vagy azóta javították). Persze külön appal bűvészkedve rámappolva valahova igen, de ha valamiért kifizetek 40 ezret akkor ne kelljen már még plusz programokkal szórakoznom. -
#24543 ez már több mint egy éve létezik, egyre népszerűbb...reklámokból megoldják , kattintásvadászatból , szponzorokkal megoldják a szerverek üzemeltetését...ingyenes lesz továbbra is ,max nem fog tovább nőni a létszám és lezárják a regisztrálást ha túl sok lenne a felhasználó...
ez nem IR méretű project , csak arra reagáltam h kb bármikor lehet versenyezni (illetve változatosabb bajnokságok vannak szvsz)
VR-rel tolom és CM-mel duplakattal bent vagy serveren desktopról , az meg h egérrel töltöm be a setupot már igazán first world problem :) (szerintem IR-ben is kell az egér a menühöz:) )
utána nem is kell az egér se mert kormánygombra van rakva a vissza boxba, az indulás a boxból stb
virtuál tükör nincs de végülis get real :)
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2018.02.23. 11:42:29 -
#24542 Érdekesen hangzik, a koncepció nagyon jó, csak ha van mögötte gép / ember akinek dolgoznia kell vele akkor sajnos előbb utóbb fizetős lesz. Nem hiába fizetős a gtr-masters vagy az iracers sem, pedig ezek non profit cuccok
Én VR-al tolom ahogy már sokan mások és azzal az iRacing magasan a leghasználhatóbb. Assetto majdnem olyan szép mint az iRacing VR-ban, de az egerezés és a középső tükör hiánya miatt kifejezetten kényelmetlen (azért így is szoktam ktm-ezni nord touriston szervereken). Az rFactor 2 leette a gépem VR nélkül is dx11ben augusztusban, hát még most VR-ban (november óta nem próbáltam, nem tudom javult -e). Automobilista meg tudtommal nem is VR kompatibilis.
Szóval jó kezdeményezés, de jelenleg a szimek még nem nagyon VR kompatibilisek az iRacing kivételével
-
#24541 reggel és délelőtt nincs nagy élet , ahogy IR is halott , de azért délutántól éjszakáig lehet verssenyezni ott is...
és aki fordított életet él , annak ott vannak az amerikai yuotuber (simpit stb) versenyek hajnal 4-től -
GeriDoc #24540 Nem is hallottam róla, de jónak tűnik. Egy próbát megér. -
#24539 két hete kezdtem el használni a Simracingsystemet és kb annyira lehet használni bármikor mint az IR-t.
én a kevésbé népszerű autókat tolom , de még így is : (hétfőn szabadnapos voltam)
reggel 7 kor 10-en voltunk , a 10 órás futam unofficial lett , du 1 órakor 15 -en a 18 óráas futamon pedig már 2 split volt... Lotus 25 -ön !!! (IR-ben a lotus 49 -cel jó ha 1 official futam volt egy héten ahogy nézegettem)
a az Audi TT , meg Lambon többen vannak (TT pl tegnap 67 nevezőt láttam) ... a 9 órás youtuberes szériáklnál szinte mindig összejön a legalább 3 split...
Hétfőn a 9 órás Shelby Cobrán(ami azért nem egy népautó ) 56 nevező volt ..előző héten 53
itt incidenseknél bajnoki pontot is von és nem csak a ratingem romlik...protestelni is lehet és én már el is tiltattam egy csávót Örökre :) van aki 1 hónapot kap valaki csak 1 hetet h gondolkodjon...:)
Iracingnek szerintem az amerikai tartalom az erőssége, mert azt máshol nem nagyon kapja meg az ember csak itt... IR-ben
-
#24538 Az a szett nem biztos, hogy jó lesz már. Ma jött ki Balance Of Performance az összes GT3 autóra. -
Dzsidzsi32 #24537 Egy próbát megér :) Sutyukát szeretem én is. Nem egy unalmas pálya ;) Majd jövőhéten batthurst lesz blancpain-en . Szett van rá :D -
ricsaaard #24536 Megeszem a kalapomat ha ezen a héten suzukában megvernél :D
kedvenc pályámon :D
Utoljára szerkesztette: ricsaaard, 2018.02.21. 08:19:08 -
Dzsidzsi32 #24535 Atyavilág mi van itt :D Rég nem jártam erre, de semmi nem változott. Szívesen meghalgatnám ezt az iracers.hu ts szerverén. Vagy akármelyiken. Ez itt csak szájkarate. Csináljunk rendes vitát. A stream-et vállalom ;) Ricsi Te menjél gyakorolni a Porsche-val mert lenyomlak :D Geri Te meg gyere nordozni. -
#24534 Hozzád hasonló haterekre nincs is ott szükség.
És te most mit is csinálsz? Te most nem csak a flém miatt jelentél meg itt? Esetleg komoly gondolatokat akarsz a világ elé tárni? Ja nem...
Csak nevedhez méltóan egy piti kis személyeskedésre futotta tőled... újfent.
Hááát... úgy látom nem rajtad múlik.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.02.20. 13:32:40 -
#24533 Aki rendesen iracingezik az nem megy át másik fórumba írogatni hanem gyakorol a következő versenyre
Amúgy ott az iracers fórumja, azért nem jár ide senki mert teljesen felesleges és ritkán van itt hasznos infó
Nincs legjobb szim, csak az számít hogy kinek mire van szüksége. Akinek az kell hogy leüljön és legyen egy verseny fél órán belül megfelelő ellenfelekkel akkor iRacing és kész, a többi ezt nem tudja. Ráadásul ha valaki szándékosan kilök, akkor csak feltöltöm a replay-t és 2-3 hétig biztosan nem találkozok vele.
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2018.02.20. 13:22:59 -
Pitti #24532 A legnagyobb troll pont te vagy, miattad nem jár oda senki. Látod itt is azonnal megjelensz ha flémszagot érzel.
Én már kibannoltalak volna az sg-ről örökre. -
#24531 Úgy látszik mire eljutottál a válaszig összekevertél egy két dolgot, szerintem fuss neki még egyszer, hogy mit írtam.
Amúgy meg arra válaszoltam az általad említett szimekkel kapcsolatban, hogy nem csak iR játékosok használnak és élveznek más szimeket is, hanem azok is élnek ezzel a "kiváltságos" helyzettel akik nem iR fanok.
Másrészről meg úgy gondolom, hogy egy fórum arra való, hogy akár még vitatkozni is lehessen. Többnyire akkor fajulnak el a dolgok, ha van egy-két egyén aki rosszul tőri, hogy valakinek más a véleménye. És mint említettem senkit nem akarok megnevezni, mert akkor kezdődik a véget nem érő szájkarate.
És legvégül... szeretek vitázni.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.02.20. 12:30:04 -
GeriDoc #24530 Na várj, valamit félreértesz. Amit leírtam, ugyanúgy igaz a többi topikra is. A PCars-t meg azért említettem meg (ahogy az AC-t, RR-t, stb.), mert beleveszem az általam említett 5-6 szim közé. Ha rosszul teszem, bocsánat, nem gondoltam, hogy már az is baj, hogy szimként tekintek rá. De igaza van Ricsinek, én sem láttam, hogy aktív, esetleg elvakult (mindegy melyik szim irányában) emberek írogatnának más topikokban. Laccoo-t ne hozd fel példának, vagy magad (már bocs, de te nagyon sok vitát generálsz), vagy a csávót, aki fizukor be volt állva, és írogatott minden fa..ságot az rF2 fórumba. Peace! -
ricsaaard #24529 Szerintem nem én sütöttem el az első lövést.... :) -
#24528 Ha akartam volna akkor a korábbi hsz-ben is említek neveket, de nem akarom a napomat azzal tölteni, hogy újra fölöslegesen sértegessük egymást, szájkaratézzunk, majd egy-két hónap múlva újra kezdjük. Ennél már sokkal rutinosabb vagyok, hogy újra és újra belemenjek.
De ha végigolvasod a saját hozzászólásod #24511 , akkor biztosan rájössz, hogy mire céloztam néhány mondatomban. :)) Peace!
-
ricsaaard #24527 #MasterMason
Az iracingnek szerintem nagyon is vállalható a havi árfolyama. Igaz első év pokoli drága ezen nem is fogok mit vitázni - lehet hogy veszel egy jól összerakott akkot 30-40-ért már lehet - de azután ha befizetsz iracers.hu az éves "tagdíjat" ami minimális összeg 50%-al olcsóbb az iracing előfizud + ha 3 hónap / szezon alatt elindulsz leglaább 8 futamon (ami valljuk be nem túl nehéz összehozni) kategóriától függően (A+B -> ben 6 dollárt , C-B-ben -> 4 dollárt kpasz ) azaz összesen egy szezonban 10 dollárt kapsz és egy évben négy szezon van akkor 40 dollárt kapsz creditben.
Az éves előfizus iracers kuponnal 60 dollár körül van, és abból levonod a 40 dollárt amit kapsz akkor már eléggé horribilis 20 dollár jön ki egy évre.
Persze tudom vannak tartalmak amiket MEGLEHET venni de nem kötelező,de akkor is szezonról szezonra max 1-2 pálya szokott cserélődni.
Én havi szinten olyan 1500 Ft -ra számolom átlagban amit iracingre elköltök (de ehez már veszek néha tartalmat), az egy évben szerintem 18.000 Ft -> 1 DB TOP AAA játék.
De a 18-ért tudom hogy kapok supportot amire 3 napon belül kapok választ, kapok rendszeres frissitést, egy tökéletes futomatokat lebonyolító szervert (ahol nincs lag), kapunk pénzdíjas versenyeket, egy csomó embert megismer az ember (nem nicknévvel), és persze hatalmas kihívást és minőségi szórakozást.
Evvel az egésszel nem "elcsalogatni" akarlak - isten örizz - de ha jól látom te jöttél be fröcsögni az iracingről hogy mekkora kaki. Én csak leirtam hogy miben találom nagyszerűnek ezt a szimet. -
ricsaaard #24526 Tudsz mondani neveket akik oda járnak? Mert szerintem aki iracingezik rendszeresen meg akár indul ligában (iracers.hu) erősen kétlem hogy bejárnak a pccars fórumba beirogatni. Én biztos nem, egyenesen (elnézést) pont leszarom mi van ott , nem érdekel, nem avatkozok bele.
De ha ennyire az sg fórumon vita van ,érdemes lenne akkor saját pccars magyar fórumot létrehozni egy saját szereren és csak publikus névvel regizni. iraces.hu-n ez egy jól bevett szokás nagyon kultúrált a beszélgetést, mert nem lehet kamu álnevek mögé bújni :D -
#24525 Ez engem pont arra emlékeztet, hogy pCARS topikba meg bejárnak iR, rF, AC, stb. fanboyok elmondani, hogy mekkora szar a CARS. Szerintem eléggé naiv szemléletre vall, hogy tágra meredt szemekkel, ártatlankodnak egyesek, hogy miért járnak az iR topikba más autósjátékot kedvelő emberkék, leszólogatni az űber szimulátorotokat. Az csak hab a tortán, hogy bármilyen vita alakul ki, valamelyik **** biztosan belefűzi a pCARS-t is.
Szerinted???
Pont ezért van kuss a CARS topikban is, mert bármilyen párbeszéd kezdemény alakul is ki, rögtön megjelenik az a szokásos troll alakulat aki a világért se hagyná ki tájékoztatni a játék után érdeklőket, hogy milyen fos játékkal akarnának már játszani és az nem is ember aki nem iR, AC vagy rF rajongó, illetve játékos.
Ja igen, aki CARS-szal játszik az játszik ugyanúgy az általad említett szimekkel is. Többek között én is. Csak valahogy nekem nem jut eszembe, hogy hetente végiglátogatom a topikokat és elmondani mendegyik rajongó közösségnek, hogy amivel játszanak az mekkora szar. Nem feltétlenül rád gondolok. Az meg különösen nem, hogy nulla gyakorlati tapasztalattal, értem ez alatt, a Formula, a GT és a többi verseny sportokban való részvételt, neki álljak megmondani, hogy melyik játék áll legközelebb a valósághoz... Melyikhez?
Persze nyugodtan hazudtoljon meg az aki részvevője valamelyik világbajnokságnak.
Itt jut eszembe, Scott Speedet lehet, hogy elküldték egy fél szezon után az F1-ből, de az pont fél szezonnal több, minden iR-esnél aki itt eljátssza a nagy versenyzőt. Nem kell ecsetelni, hogy az F1-ig azért el is kell jutni valahogy. Valóban nem volt szép elrontani mások komoly játékát. De lehet hogy csak unatkozott. :))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.02.20. 08:16:33 -
GeriDoc #24524 De hát eső van a PCars 2-ben. Bemész ilyen tét nélküli publik szerverre (nem tudom ligák indulnak-e vele), aztán pocsolyázhatsz, meg lökdöshetitek egymást. Ha véletlenül még nyersz is, akkor elhiheted mekkora szimulátor ász vagy. Itt annyira nem örülnének, ha osztogatnánk egymásnak a 4X-eket (bár lehet fogalmad sincs miről beszélek). Szóval a profiknak menni kell oda, mi meg elvagyunk itt a noob ligában, rettegve nehogy bejelentsék az esőt.
Tényleg nem értem a szimezés pszichológiáját. Vannak más szimek, esővel, sötétedéssel, mindennel. Miért kell ide járni elmondani, hogy ez mekkora szar, mert nincsenek ezek? Ráadásul kurva drága is. Ráadásul lassú és ügyetlen a mezőny. (Ja, az nem, csak ezt nem illik bevallani.). Ez valami kisebbségi komplexus? Senki nem lesz több, vagy kevesebb, amiért iR-el játszik, vagy AC-val, vagy akármivel. Sőt az iR-esek is mennek AC-val is, RR-al is (tök jó az a szim), rF2-vel is, bármivel. El lehet dönteni, hogy mezőnybe, kinézetbe, featurebe melyik jön be, és oda megy az ember. Van most 5-6 szim, ami jó, lehet választani. Pár éve volt egy iR, egy nem működő rF2, meg egy alfa állapotú AC, ami semmire nem volt jó, meg egy 2 éve készülő PCars. Ehhez képest ma lehet válogatni. Akkor miért kell még mindig ez a másik fikázása. Kurvára nem menő már.
Ráadásul ezért nem járnak ide az iR-esek. Pedig lehetne beszélgetni setupokról, versenyekről, hosszútávú versenyek beszámolóiról, stb. Erre ilyen negyed évente felbukkanó megmondóemberek miatt nem jár ide senki. Nem tudom más topikban mi megy, de ez egy vicc, ami az autószimes topikokban folyik. -
MasterMason #24523 Hagyjuk már... Szövegértés nálad nulla és tetszik vagy sem de ez az igazság, kb pont ugy aggodsz egy kis eső lehetöségétől ahogy az nfs huszárok szoktak...
Viszlát!
-
GeriDoc #24522 Szövegértés: 1-es alá. Nem tudom, hogy ki vagy, mentünk-e már együtt. Ha te beesel egy sosem látott esős körülmények közötti szerverre mondjuk a top splitben (3000 iR felett már általában oda kerülsz), és helytállsz, akkor le a kalappal előtted. De valószínűbbnek tartom, hogy inkább egy ügyetlen troll vagy 1000 iRatinggel (azok szokták ezt csinálni), aki rájött, hogy ez a legjobb versenyzésre alkalmas szimulátor, de jó magyar szokás szerint ingyen kellene neki. Hogy akkor ki tartaná fent a szervereket, amin éjjel-nappal tudsz versenyezni, gyakorolni, az gondolom nem érdekel (a többiek pont ezt nem akarják/merik meglépni). Kipróbáltad, drága, Viszontlátásra!
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2018.02.19. 21:33:07 -
MasterMason #24521 "Mi van, ha egy hétig nem kerülök vizes pályára, a versenyen meg esik?"
Olyankor az van mint a való életben!... Esik az eső! Hogy nehezebb esőben versenyezni? Hát igen, de aki nem szereti a kihívásokat meg a való világ szimulálását az még mindig elmehetne mondjuk nfs-el bohóckodni...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.02.19. 20:41:19 -
MasterMason #24520 Nézd, igazából én csak leírtam, hogy miért nem fog bevonzani több embert ez a prg szimplán az AI-val, merthogy drága valami az oké, csak akkor legyen extra is... Nem fogom még egyszer leírni, hogy nekem mik volnának az elvárásaim ezen pénzekért. Nyilván aki megtalálta a szépségét ennek a programnak az úgy is tovább játszik vele, bár csak addig amig fizet, mert utána ha már nem fizet elveszik tőle az autókat pályákat stb, amiért még külön fizetett. Ilyen előfizetési díj mellett simán bele kéne férjen hogy az autók és pályák beletartozzanak ezen előfizetési díjba.
A következő lépés szerintem az lesz majd valamikor, hogy jön egy okosabb emberke és rájön majd, hogy az lenne jó üzlet ha IR-hez hasonló platformon összehozná az összes szimest, tehát jó szervert és online szolgáltatást nyújtana egy vállalható havi összegért, amelyen az összes autós szim versenyzőit "összegyűjthetné"- kiszolgálhatná...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.02.19. 20:37:57 -
ricsaaard #24519 +1
Ezt már én is írtam fórumon hogy szerintem jó dolog lenne ha ezt szimulálnák (kopásokat).
Meg örülnék más keverékü gumiknak is, bár ahol én megyek csak egy keverék van (Porsche kupa).
Amúgy dinamikus idő van ilyen téren hogy borult/napos, lásd mikor 40 fok van vagy 20 fok van mások a fény viszonyok, és aki árnyék alapján lövi be a féktávot azt megszokta viccelni :) -
GeriDoc #24518 Haha. Félévente megjelenik valaki, aki leírja, hogy milyen szar az iR, de tudja, hogy nincs más alternatíva, ha "bármikor" szeretne versenyezni. Gyakorlatilag emiatt nincs konkurenciája. Miért nem lépi meg más is ezt a rendszert?
A többi kívánalom is csak bosszúságot okozna, csak a látvány geekeknek lenne jó. Napszak évi 5-6 versenyen (hosszútávúakon, amit mellesleg szintén csak az iR szervez normális, rendezett, mindenki által könnyen elérhető szinten). Ráadásul hogy lennének a szerverek a hétköznapokon? Ugyanakkor indulna mindig, vagy GMT szerinti napszak lenne, és lenne aki mindig éjszaka menne, mert csak akkor ér rá? Ha mindig kettőkor kezdődne a verseny, akkor nem mindegy, hogy háromkor van vége, vagy statikus a napszak? Vagy 10X-es napszak gyorsítás lenne a szervereken (az itt biztos nem)?
Dinamikus pályánál is még többet kellene gyakorolni. Mi van, ha egy hétig nem kerülök vizes pályára, a versenyen meg esik? Megyek neki mindenkinek (merthogy ők mentek már vízen)? Vagy random idő legyen, vagy valós adatok alapján? Akkor mi télen nem tudnánk menni, vagy csak esőben, 5 fokban? Már egy borult idős szerver is "gondot okoz" elsőre qualin, mert nem tudod, hogy mennyivel lehetsz gyorsabb, mint Napsütésben, ha nem nagyon találkozol ilyen pályával.
Ezek csak offline bohóckodásra jók, ilyen szintű SR, iRating dologhoz ezek nem túl szerencsés dolgok. Ettől sokkal fontosabb lenne egy fékkopás szimulálás, vagy ilyesmi, hogy be kelljen osztani az autót, és ne hotlapozás legyen a verseny. -
Morgolodo #24517 "Arra elég bármelyik autós prg amiben van net."
Melyik? Pont azt mondom, hogy nincs. Sehol máshol nem tudok akkor és annyit versenyezni, amikor és amennyit akarok (a versenyt ne keverjük a felkészüléssel), mert ha lenne is hol, nincs kivel. Az AC egyébként jó alternatíva, olykor el is kapok egy jó futamot, csak ott meg Scott Speed és barátai fék nélkül randalírozhatnak és az sokszor betesz. Ahol meg korrekt a csapat, ott meg megint csak erősen korlátozott vagy a létszám, vagy az idő.
Az iR meg drágább (jóval), mint bármelyik más szimulátor, ezen kár vitázni, de ma délután kettőkor csak összejött 22 ember Nordon (ez csak egy split), aztán 3/4 óra múlva 24 Zandvoorton és bizony jó futamok voltak. Ez nincs meg máshol, ezt hiányoltam régebben, mikor a Mastersen versenyeztem, pedig ott aztán jó brigád volt, meg szerintem van is. -
unrealnoise #24516 Nem érdekel mit firkálsz ide ember, senki nem mondta (én biztos nem), hogy a pCars 2 jobb vagy olyan jó, mint az AC / iR / rF2 hármas. De ezek után ott van. Akár tetszik, akár nem. Vannak kevésbé szimes dolgai, tény, de attól még működik és sokkal jobban élvezem a Project Cars 2-t, mint a Raceroom-ot. Nem érdekel továbbá mivel és mennyit játszottál, ha szerinted NFS szint a pCars, akkor már leírtam, mit a teendő. De ülj le egy NFS elé kormánnyal, meg pCARS 2-vel, aztán nézd már meg, hogy ugyanolyan szar-e mindkettő. Persze gondolom ugyanolyan szar lesz, nem is vita kérdése. Nem érdekel a banner, nem vagyok kimondottan egy szimbe se belebuzulva, a steam profilomon látható, hogy játszom én szinte mindegyikkel. Csak veled ellentétben nálam értelme is van a dolognak, mert én meg tudok különböztetni egy NFS-t egy Forza-tól, egy Forza-t egy pCARS-tól, valamint egy pCARS-t egy rF2-től. Van még mit tanulnod, már csak szövegértelmezés terén is fejlődhetnél, vagy csak egy szokásos ostoba troll vagy (azok szoktak így belefingani a levegőbe észérvek nélkül), részemről zárom is a témát... -
MasterMason #24515 "az áll legközelebb a szimulátorhoz"
Aham, hát persze hogy szerinted is az a fasza szimuláció meg fizika, amely a valódi világ változóit még csak meg sem próbálja a lehető legszélesebb körben visszaadni, pl dinamikus időjárás...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.02.18. 20:14:25 -
ricsaaard #24514 1. nem vagyok az öcséd
2. öngyilkos lennék ha te lennél a bátyám
3. mi köze van ehez a gyalázathoz? attól belazulsz, összekvered az alkololizmussal attól szoktak aggreszivek lenni :D (számomra a gyalázni akkor szoktak ha aggresziv valaki valami másra)
4. játszottam szerintem az összes szimulátornak nevezett játékkal, iracing se tökéletes de messze az áll legközelebb a szimulátorhoz
5. csak hogy vitázzunk tovább a pccars nem szimulátor, ne emlísd egy lapon a szimulátorokkal (rf,ac,iracing) ( most olvasom a bannert :D )
6. már csak azért is gondolom hogy az egyik legjobb az iracing mert az összes nagy pénzdíjazású versenyen amit szimulátorokban versenyeznek általában mind aktív iracing user nyeri meg
Utoljára szerkesztette: ricsaaard, 2018.02.18. 20:02:35 -
#24513 Mondjuk ebben az egyben pont ilyen a Pcars.. :) .Ha valaki atmegy a vizen mindenre es mindenkire hatassal van.:))
Mas kerdes hogy elso javitassal sinauto lett vizen....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.02.18. 19:50:41 -
unrealnoise #24512 Elgurult?
"PCCars (lol az minden csak nem szimulátor még simcad-nak se nevezehtő hulladék NFS underground 2 szinvonal körül mozog, az utóbbi (TRIPLA A) és ez a négyzeten játék ) köze nincs a valósághoz."
Örülök neki, hogy határozott véleményed van, de mit kell így gyalázni valamit? Szívtál valamit? Ha szerinted a Project Cars 2 FFB-re, fizikára, gumikezelésre NFS szint, akkor öcsém azonnal fordulj orvoshoz, és keress másik hobbit. Ezek után semmi értelme elolvasni tőled semmit, hiszen ha szerinted előbbiek egy szinten mozognak, akkor hogy a fenébe tudnál normálisan megítélni bármi mást? Jah, tudom. Sehogy. -
ricsaaard #24511 Dinamikus időjárás konkrétan nincsen még az iRacingben - ha a száradó aszfaltra és esőre gondoltok - de míg nem lehet normálisan leszimulálni ne is legyen. jajj mindjárt jöttök hogy rF2-ben van meg PCCars (lol az minden csak nem szimulátor még simcad-nak se nevezehtő hulladék NFS underground 2 szinvonal körül mozog, az utóbbi (TRIPLA A) és ez a négyzeten játék ) köze nincs a valósághoz.
Az iracingben úgy szeretnék megoldani hogy ha átmegy az ember egy tócsán akkor a többi embernél is ez változzon le legyen szimulálva, szóval nem úgy hogy csöpög az eső az ablakodra aztán csúszkál egy picit jobban a gumi... kb. a szimulátoroknál ennyiből áll az eső, nagy taps annak aki erre azt mondja hogy "eső - szimuláció" mintha azt mondanád hogy a logitech g29-es jó kormány :D
VIsszakanyarodva az időjáráshoz, igenis van már részben dinamikus időjrás, melegszik a pálya és hül a pálya nyomvonala, figyeli az árnyékokat (még a felhőét is) , kószolódik a pálya nyomvonala, szerintem baromi király.
Egy 50 körös nascar futamon essél le az ívről az első körben talán még beveszed a kanyart és essél le az utolsó körökben (akár friss gumivaL)... biztos felkenödsz a falra azért mert tiszta kosz a pálya széle.
------------------
Egyesével nem lehet átnézni x embernyi user-t sajna megesik, 1000-ből egy versenyen. ez van. lehet jelenteni még maga scott speedet is kibaszták. pont. A 16 db százA-as játékodnál amit megvettél mennyi cheater van egy host alatt? minden második.... no comment
--------------
#nemtudomhanyas (nemisérdekel)
grafika?
-számomra eléggé megfelelő játék szépen fejlődik , meg a versenyedre figyelj ne arra hogy a páyla mellet álló csávókának milyen az alakja , akkor van egy rossz hírem :D
-számomra az AC hihetlen távol áll a széptől, csillog villog minden, nagyon konzolos
- pccars az agyon szép de ott is sok a blur effekt
-----
plusz senki nem fog fegyvert a fejedhez hogy játsz a játékkal, mehetsz venni a tripla A-s játékodat 2 órás single playerrel idővel és 180-as pinges szervekkel és 1 év múlva 0 játékos bázissal rendelkező gamet mert kijött az új :D
Utoljára szerkesztette: ricsaaard, 2018.02.18. 19:28:54 -
MasterMason #24510 Mint eddig leginkább továbbra is az üzleti modellel van szerintem a baj, ilyen összegek mellett kicsit többet is elvárhatna az ember annál, hogy van kivel versenyezni...
Másrészt meg ugye ha valahol akkor itt pláne igaz kéne legyen az (mivel itt horribilis összegekbe kerül), hogy olyan emberkék jöjjenek már be a versenyre akik azért letoltak párszáz kört a verseny elött - begyakorolták a pályát rendesen, mert ha nem akkor igazából nem lesz jobb mint más játékokban és könnyen tönkre teheti a futamod egy olyan ember aki csak úgy kellő gyakorlás és felkészülés nélkül "beugrik a versenyre"...
Szóval szerintem ez a program alapból inkább arról szólna, hogy van időd a hobbidra a versenyzésre, nem csak ugy hétvégente beugrok egy-egy versenyre...
Arra elég bármelyik autós prg amiben van net.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.02.18. 16:48:20 -
Morgolodo #24509 Kinek mi.
Nem tudom hány órád van az iR-ben, vagy mi volt vele úgy igazán a problémád, de tökéletes program nincs, az már csak személyes vélemény, hogy szerintem nem is lesz. Én versenyezni akarok, kevés időm van, nem tudok csettintésre gép elé ülni. Na, ezt szeretem az iR-ben, hogy amikor időm, kedvem van, akkor is tudok versenyt menni, emberek ellen. Ezt pedig csak létszámmal lehet elérni, ehhez sikeres programot kell csinálni, egyelőre úgy tűnik az iR-nél valamit jól csinálnak, mert ezek meg vannak.
Az AI nem mozgat, az időjárás szintén, az esőt rühellem a valóságban is, a GP3-ban is utáltam. Sajnálni fogom, ha lesz az iR-ben, mert eső nélkül is kihívás az emberek nagyon nagy részének lefutni egy futamot, nem tudom mi lesz itt taknyos pályán. Ezt nem csak a bénák, mint Én fogjuk beszopni, mert lehet bárki nagyon menő esőben, Ő is csak a többiek sorsára van bízva az első kanyarban. Ezen kívül gondolom nem valami izgalmas egy 4 órás VLN futam 20. percében 3-an körözni. Szerintem értelmetlen lesz. Igen, ez nem az eső, meg az iR hibája, hanem a miénk, csirkéké, de ez az, ami nem fog változni, ellentétben az időjárással. Az is valószínű, hogy nem véletlenül nem erőlteti az iR, az viszont biztos, hogy aki ezzel adta el korábban a programját, mert ezen kívül nagyon nem tudott mást, közel sem ért el olyan sikereket, mint az IR, vagy az AC. Meg tudom érteni azt is, hogy valakinek az időjárás a fontos, de aki csak ez miatt nem versenyez, az nem is akar. Annak tényleg van más program, ahol tud hotlapozni, meg AI-val boxolni, teljesen felesleges vagyont költeni az iR-re.
Szóval, vissza az elejére, kinek mi. Úgy tűnik egy jó versenyre többen szavaznak, mint az időjárásra. Utóbbiaknak marad az ócskázás, előbbiek ettől még jól érzik magukat az őskorban, köztük Én is.
MasterMason #24508
Nem vitatom, hogy egy versenyzőnek, akinek meg kell küzdenie riválisaival a pályán, kell az egó, nem kicsi. Nekem nem jön be ez a stílus, de elfogadom. Amit ez a Speed gyerek művelt, az egy szánalom és még neki áll följebb, meg beszólogat. Ő, akit félidőben dobtak ki az F1-ből és még ott is egy tapló volt, büntették is a viselkedése miatt. Gondolom ott is mindenki hülye volt, Ő meg csak áldozat. -
MasterMason #24508 Scott Speedet eltiltották az iRacing-től, el is adta szimulátorát! -
unrealnoise #24507 Nekem nem kell ecsetelni az időjárás fontosságát. Ahogyan a grafikáét sem. Nem is értem kinek beszélsz. Nem sértésnek szánom, de teljesen kusza és értelmetlen amit mondasz. Persze, rohadt fontos az időjárás. Csak hiába raknak az AC-ba időjárást, ha attól még offline ugyanúgy gyenge. Sőt. Az eső előhozhatja a gyenge AI további baromságait. Szóval nem, nem bánom, hogy előbb lesz az iRacingben AI, és csak utána, akár évekkel később a változó időjárás.
A GP2-GP3 nálam is nagyon sokat pörgött. És tényleg nagyon jó volt a GP3. Nekem nem kell kertelni, milyen az iRacing, nem véletlen szálltam ki belőle. Meguntam a sprintversenyeket. (Mert alacsonyabb kategóriákban - én ezeket élvezem inkább - elég rövidke versenyek vannak.), és emlékszem mennyit fikáztam a fejlesztőket, amikor már 1-2 éve használtam a programot, és még mindig ugyanazzal az éggéppel és bevilágítással, napszakkal adták ki a pályákat. Semmit, egy textúrát nem változtattak rajta.
Szóval naná, kell ide a grafika is, mert minél több szervemmel hiteti el valami, hogy valóságos, annál jobb.
A grafikai motor elavult? Az. De jól fut. És szerintem korrekt. És ha megjön a dinamikus napszakváltás istenien festhet. Ahogyan az rF2-re is rácsodálkozok (mert szerintem az produkálja a leghitelesebb fényviszonyokat, égképeket, stb.), pedig az sem egy szép játék... Grafikai motort meg lehet cserélni. Nyilván drága, sokba kerül, sok munkába, de meg lehet lépni. Számtalan komoly multis játék meglépte ezt már korábban.
Majd meglátjuk. Nekem nem a marketing adja el a cuccokat, tudom, hogy miben mit szeretek. És mit szeretnék.
"Maradjunk annyiban, hogy a szimuláció ott azokban az autos játékokban kezdődik, ahol van dinamikus időjárás is."
Ez így azért baromság. Most légköri képződmények szimulációt szeretnél, vagy autóverseny szimulációt? Lehet időjárás változás modellezésében valami világbajnok, ha aztán NFS szintű fizika van mögötte... Itt sem fekete/fehér ez a dolog, túl leegyszerűsíted. Persze egyéni preferencia kinek mi a lényeges, de azért én nem elsősorban az eget és a tájat kémlelem, hanem a szektoridőket... -
MasterMason #24506 "Egyedül az AC és az rF2 jobb vagy hasonlóan jó fizikára, a többi messze van tőle. "
Mondod ezt te, de mit nevezünk jó fizikának meg szimulációnak? Jó szimuláció az, ha az életben is meglévő valós tényezőket megpróbáljak a lehető legvalósághűbben visszaadni, egy olyan játékban ahol még dinamikus időjárás sincs az nem nevezhető jó szimulációnak igazából, hiszen egy nagyon fontos része a valódi autóversenyeknek > az idöjárás és annak hatásai teljesen kimarad a fizikai szimulációból.
Mindezt ugy, hogy 18 évvel ezelött a Grand Prix 3-ban már olyan dinamikus időjárás volt, hogy a pálya egyik részén még esett de a másik részén már nem, a gyakrabban használt íveken száradt fel hamarabb az esö meg a pálya adottságait figyelembe véve pocsoják alakultak ki...
Szóval haggyjuk már ezt a "az a jó szimuláció meg fizika" dolgot, amely 18 évvel mindezek után nem is törekszik visszaadni a valódi világ olyan fontos tényezőit amelyek nagy mértékben befolyásolják az autók viselkedését egy versenyen... Maradjunk annyiban, hogy a szimuláció ott azokban az autos játékokban kezdődik, ahol van dinamikus időjárás is.
Minden más meg a marketing aminek az a dolga, hogy elfelejtesse a játékossal szép szavakba burkolva mindezt, meg azt, hogy nem csak a fizikai szimuláció hiányos de a grafikai motor is már régen elavult...