25347
  • unrealnoise
    kedvencem mazdával nem egyszer volt csak ma, hogy alig értem hozzá, jóformán észre se vettem, és írta a 4x-et... és érted, senki nem hibázott, ilyen a verseny. aztán amikor ezek után elcseszel valamit, vagy épp más neked, plusz jön egy-két off-track.. nah azt imádom :D
  • frango
    Nincs itt vita. :) Szerintem is lehetne mit enyhíteni ezen a rendszeren. Zárt karosszériás kocsikkal simán belefér a keményebb test-test elleni csata. Főleg bizonyos szériákban. iRacingben meg büntet érte. De azért itt is, ha csak picit érsz hozzá, akkor az 0x. Meg nem tudom, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy, ha pl. engem valaki kiforgat úgy, hogy épphogy hozzámér -mert határon megyek-, akkor ő kapjon büntit én meg ne. Úgy, hogy minden esetben jól működjön. Nem értek a fejlesztéshez, de szerintem ezt nem olyan egyszerű megoldani. Sőt...
    Pályaelhagyás az tényleg vicc, hogy néhol hogy van megoldva.
  • bardocz
    Ezzel abszolút egyetértek. Néha teljesen értelmetlenül büntet.
  • zimapeti
    Meddő vita, ne eröltessük tovább, nem a rendszerrel van bajom, hanem a mikéntjével, szerintem túl szigorú. Így nem a vesenyzésre figyelsz, hanem, hogy le ne csúsz az ívről, nehogy az a marha beléd jöjjön . Nem hiszem el, hogy Ti nem szidjátok a jó édest amikor másodjára is meglöknek hátulról és megjelenik a 8x, pedig igazából nem Te hibáztál, sőt néha még bele is férne egy korrekt adok kapok. Attól, hogy versenyen összeszedsz 10-15 offtracket, még nem biztos, hogy béna, és vagy notórius csaló vagy. Idén 2,7 a versenyenkénti incidens átlagom és ebből legalább a fele önhibámon kívüli, sokkal jobb szájízzel versenyeznék, ha csak azért büntetne a rendszer ami valóban unfer és nem az általuk kreált pl az autó középpontja, nem a két kerékkel a vonalon bellül a valóságban is használt szabály érvényes.
    Ha már szimulátor elvárnám, hogy a valóságot próbálja szimulálni, érdekes minden másban annyira ragaszkodnak a valósághoz. Pl jobb kormányost nem lehet bal oldalról is vezetni, (radical) Ők leszkennelték a jobbost akkor már balos nincs is, pedig van, ha ők egy mini belső tükröt szkenneltek akkor számukra elképzelhetetlen, hogy a többség panoráma tükröt használ. (Oculusnál ez elég nagy,hátrány, nincs virtuális tükör) Szívesen mennék a V8-al, de jobb oldalon nem szeretek vezetni és még sorolhatnám, persze együtt lehet ezekkel élni és lehet alkalmazkodni a szabályokhoz is de így akkor sem az igazi. Szerintem
  • Alexease
    Vagy hetente mindig 3-4 sorozatbol, elosztva 3-4 licenszre (hogy minden szinten legyen lehetoseg) fun futamok, SR nelkul;) Aki "csak ugy" versenyezne, annak jo, felkeszules nelkul is, midig lehet talalni 1-1 ellenfelet, a gyozelem masodlagos, ampontok nem szamitanmak, aki normalis, az ugy sem tor-zuz. De ha beesik 1-2 zuzos ember es tores van, max a verseny bukta, nem bosszanjta magat az ember az SR es az IR miatt.

Vagy ha van szabad szerver kapacitas, naponta biztositananak max 50–100–akarmennyi free hosting versenyt, leosztva orakra, hogy egyeloen legyen egesz nap. Igy barki csinalhatna versenyt (ingyen), aztan vagy beesik valaki vagy nem, vagy ezt hasznalhatnak a kissebb fun/hobby csapatok, rovid versenyzesre. Persze nem lehetne 3-6 oras extra versenyeket inditani, mondjuk max 1 ora lehet a szerver ido, ami minimal qual es foleg race (practice kizarva, felesleges).

Es persze egy normalisabb AI is jot tenne neki.

Ezzel a harommal olyan embereket is megfognanak, akiket a rendszeres, agyon gyakorlott, kocka, ejszakba-hajnalba nyulo (akkor van teli szerver), kihegyezett hotlap futamok nem erdekelnek, nincs ra idejuk, energiajuk, kedvuk, de megis szeretnenek menni normalis online versenyeket.

Ezekkel meg a regi elofizetoket es tartalomvasarlokat is visszacsalhatnak, akik kiprobaltak, de a kocka rendszer szamukra alkalmatlan (jonehanyan vannak). Es persze, erre meg ujak is jonnenek. Lehet hogy a hivatalos futamokat nem hasznalnak, csak fun online es egymassal csapatas, de az elofizetest akkor is kifizetnek es a tartalmakat is kenytelenek lennenek megvenni.

Elobb-utobb ra kell jonniuk, nyitni kell rendesen, mert ez igy nem az igazi.

Tudom, ez es hasonlok dolgok az iR-kockakban azonnal lazadast szul, de probaljak mashogy nezni: ha ezek miatt nepszerubb lenne az atlag versenyzok kozott az iR, 2-3x ennyi normalis VALODI elofizeto lenne (nem a multi reges, ingyenes, akcios), az 2-3x ennyi betel, annyival tobb fejlesztes, licensz vagy egyszeruen valamivel olcsobb elofizetes es tartalmak.
    Plusz, ezek kozul valszeg lennenek, akik a hivatalos versenyeken is beprobalkoznanak es ott ragadnanak.

Mindegy, otletem boven lenne, de hat az iR az iR;)))
  • hqx
    Ja kellene, meg a velejáró warez is gondolom nekik!:D Persze érthető, hogy aki pénzt öl bele az versenyezni is szeretne.:)
  • unrealnoise
    toltam pár futamot most mazdával, mx-5 cup, fixed setup. mondom váltani kellene felfele. de valami katasztrofális a helyzet. nem tudok azzal menni, amivel akarok, mert hát minek, ha alig van verseny, vagy ha van is normális időpontokban, akkor alig van jelentkező??!!! Idegőrlő, mennyire kellene ide az AI...
  • frango
    Jó mondjuk Spa az igaz. Van vagy 5 rész, ahol simán össze lehet szedni 1 pálya elhagyást. Figyelni kell. Viszont a körönkénti 1x szerintem sok. Off. sorozatban is, ha ennyit összehozol nemcsak kitilthat a francba a versenyről, de az SR-t is rombolja rendesen. Persze tudom ez endurancre, de szerintem akkor is sok az. :)
  • zimapeti
    Ennek mindig örülök, amikor kiderül, hogy ez csak egy játék, legalább visszazökkenek a valóságba és rájövök, hogy minden úgy jó ahogy van, köszi
    Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2015.08.08. 08:12:06
  • barni1122
    Ez egy játék és nem a valóság. Senki nem fog megsérülni a nappalijában, ezért van SR. Spa-ban csapattársam szerzett 311 x-et, a végére kerek 600 lett 5 embernek. Érdekes módon az eredmények láttán senki sem kezdte el szidni az SR rendszerét, pedig mé' ne? A fűre menés kikerülés céljából sem 200x, így megint csak az van, hogy mi vezetjük ki a gépet oda, ahol a játék offtrack-et ad. Ez is egy kihívás, ezt a született versenyzők nem szeretik, de élőben mindenkit lesöpörnének a pályáról.
  • zimapeti
    Szerintem se nehéz, csapatonként 4-5 ember, az fejenként 100-140 kör, csak egy off track körönként, sok?
    Span ha centizek 3-at is simán összehozok, mivel itt több kategória indult együtt, még hátra is kell figyelni, volt hogy a fűre mentek inkább, nehogy elkaszálják őket.
  • bardocz
    Spaban simán összehozom, amilyen elbaszott az offtrack rész ott :D
  • frango
    Nem meglepő az a visszaesés. Néztem egy-két streamet. Emlékszem, hogy egyik magyar csapatnál láttam, hogy 420. kör környékén ilyen ~350 inc. van már. Annyiért azért már erősen tenni is kell. :)
  • zimapeti
    Gondolom láttál valós 24 órást is, ott is elég sokat szélesítenek, vágnak, lecsúsznak, kicsúsznak, képzeld el össze gyüjt 17 off tracket és DQ, vagy ugrik a licensze, mekkora buli lenne.
    Az ok, ha olyan vágásért amiből előnyöd származik büntetik, de a többi felesleges és nagyon idegesítő, de ezt már leírta Alex is.
  • barni1122
    A sztori igaz, de nem csak versenyezni kell. Folyamatosan le kell menni a pályáról és így gyorsabb (vagy nem) köröket futni. Egy 24 órás futamon ne mond, hogy képes vagy annyi koccot gyűjteni önhibádon kívül, hogy egyáltalán vissza tudjál esni egy 2.0 feletti SR-ből.
  • lac coo
    az SR nem rossz, csak a megvalósítás hulladék...
    Én még a legejeén hagytam az egészet a francba , pont az Sr miatt, de hogy ennyi év alatt még csak meg sem kisérelték szürni a vétlen résztvevőket, az elég ciki ...
  • zimapeti
    A mostani 24 órás Spán is többeknek sikerült A-ból vissza esni C-be, nem annyira nehéz, csak versenyezni kell, ennyi.

A Péniszemmel nincs bajom, azért írtam példának, ha több split van hiába mész qualon top időt csak abba a splitbe kerülsz amekkorára sikerült növesztetted a péniszed.
    Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2015.08.07. 22:20:10
  • barni1122
    Szerintem ez még mindig egy versenyzésről szóló szimulátor és nem az iRatingednek kellene meghatároznia az e-péniszed méretét. Minden multiplayer játék a kockáknak kedvez, legyen bármiről is szó. Ha heti 2 versenyen indulsz, akkor miért akarsz olyan iRatinget amivel 3 monitor+2 dashboard + 500k-s kormány meg 200k-s cockpites "kockák" versenyeznek napi 10 órában.
    Azért A-ból visszaesni D-be nem egyszerű feladat, habár akár 1 verseny alatt simán lehetséges.
  • bardocz
    Azért ezt kétlem, ha csak egy szériára állnék rá, és az is olyan autóval megy, ami fekszik, akkor tudnám 2k fölött tartani stabilan. Volt már a közelében. Ha viszont csak funként megy az ember, akkor elég nehéz, mert akkor túl sok gyakorlás sincsen.
  • zimapeti
    Lol, ezt a szerénységet...
    Alexeasevel értek egyet, hihetetlenül nehéz feltornáznod magad, ha heti egy két versenyen akarsz csak indulni. 2011 óta próbálom elérni a 4ezres ir-t, első 3 évbe alig tudtam tartani a 2k-s ir-t, A-ból vissza estem D-ig, 5 versenyből 4 OK, aztán többnyire kilöktek, vagy én b@sztam el, tök mindegy, de gyüjtöttem 4versenyen 100ir-t, levont 1-ért 130-at, sr ugyan ez.
    A másik, ha több split van, pl az össznépi előre beharangozott nagy versenyeken, hiába mennél jó kvalit, ha ir alapján huszadik splitbe sorol.
    Ez tényleg csak a kockáknak kedvez.
    Most pont ebben a szituban vagyok ismét, kerestem magamnak két aránylag könnyű szériát, Kia, Mustang, nagynehezen elérem a 3400-as álomhatárt, utolsó két versenyen egyszer kilöktek, másikon elém pörgött vissza a falról, mínusz 210 ir.
    Tíz verseny ment a levesbe, de egyébként tök jó inkább ez
    Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2015.08.07. 20:50:02
  • Marcinko
    Hmmm érdekes nekem múltkor azt írta, amikor verseny után akartam protestelni, hogy 24 h cooldown és utána nyavalyogjak.

Egy kérdés te is 6.10.3 Retaliation or Intentional Wreckingről beszélsz ?
  • unrealnoise
    Jól tetted! Az ilyen hátha szembesül saját geciségével. :)
  • lac coo
    Az en velemenyem az, hogy egy fokkal sem vagy kulonb a masiknal.
  • twinr
    nem vitatkozásképp, de a cooldown fél óra kb.
    Tudom mert én is protestáltam már kétszer, ellenem is volt már...
    LE is vagyok tiltva a chatről!:D
  • twinr
    Hát, én vagyok az éló példa hogy nem kell nagyon jónak lenni hozzá! :)
  • twinr
    +
  • Marcinko
    24 óra "cooldown" period van ergo holnap kb. 13.00-ig nem, lehet protestelni, de szerintem - a leírás alapján - a másik tag olyan hülye hogy felfele síkit a hullámvasúton ergo szerintem replaye sem lesz.

Bardocz: Szerintem 2k ( 1800-2400 ) környékén még nincsenek "olyan" jó pilóták, de ha stabil vagy és nem mész bele csínyekbe akkor könnyű mászni felfelé a ranglétrán, csak a "gyors de örült pilótákat" kell elengedni, elkerülni úgy is kipotyognak előled, vagy elhasználják a gumijukat .... ( jó ez a NTM v6 )

• Alexease
    Az IR-rel (mint pontozassal) nincs gondom, az kell es szukseges. Az SR-rel sem lenne semmi gond, ha nem adna minuszt minden baromsagert: minimal palyaelhagyas vagy fu megcsipese, belem jonnek hatulrol, vagy a fuvon kerulom a balesetet es kapom a buntit;D

De mint irtam, felsobb kategoriakban vagy rendszeres komolyabb versenyzesnel nincs (nagy) gond az SR (leszamitva az aprosagokat). A problemam azzal van, hogy a "csak ugy", neha, hobby versenyzoknek nem kedvez.

Vagy szivesen mennek rookie-ban, rovid ovalon vagy gyors road verseyeken, de tudom, hogy ott 90%-ban a multigeres emberek vannak, akiket nem erdekel a dolog.
    "A", Pro, Endurance es hasonlo komolyabb reszeken nem indulnak idiotak, odaig nem jutnak el, nem tervezik, nem tudnak, nem erdekli oket.

A parhuzamos fun race lenne meg megoldas mindenbol, vagy legalabb a sorozatok harmadabol (legyen oval es road is). De ahhoz meg keves az elofizeto es a rendszeres versenyzo.
  • barni1122
    Ez megint olyan, hogy nem minden versenyen jönnek beléd hátulról izomból, gyakran 0x-et ad rá. Az meg nem túl mindennapos, hogy 4 emberrel ütközik valaki és annak a 4 embernek annyira fáj az egyszeri 4x, hogy nem bírja elviselni.
    A kerékvetőről lecsúszás is 1x. Elfogyott a gumi? Lassabban kell menni, nem a rendszert szidni. Valamit valamiért. SR-t időért, idő gyakorlásért, gyakorlás SR-ért. Na jó, a vége értelmetlen lett.
  • Timbu
    Valahogy pedig szabályozni kell, versenybíró meg nem lehet minden futamon. Ha nem egy összeszokott és egymást jól ismerő társaságról van szó, akkor csak így lehet rendet tartani. Szerintem ez jobb, mint egy kick/ban rendszer, mert ott is nehéz igazságot tenni.

Bár az igaz, hogy túl szigorú. Ha lecsúszol a kerékvetőről, azért valóban nem kellene büntetnie. Azt sem tudom, hogy néz-e olyat, hogy ha valaki ütközik 4 emberrel, a másik négy meg csak vele, akkor figyelembe vegye, hogy nagyobb a valószínűsége, hogy mind a négy esetben ez az ember volt a hibás. Nézhetné azt is, hogy ha hátulról mentek beléd, akkor valószínűleg megint nem te vagy a hibás.
  • barni1122
    2k alatt is kiváló versenyek vannak, én mindig a legalacsonyabb splitben vagyok GT3-ban (1,3k iRating), de itt is remekül lehet versenyezni. Kell egy kvalit futni, 13. helyről indultam és semmi probléma nem volt rajtnál és nem is szokott lenni. Itt még van 1-2 "divebomb", aki viszint nem tudja kezelni őket, maradjon a mesterséges intelligenciánál. Ami az SR-t illeti, mostani futamom (40 perc, Silverstone Historic), 11x = +0,6 SR. Ismerni kell a pályát és konstans tempót menni, ennyi a titok minden versenyhez.
  • bardocz
    Azért a 2k feletti iR-hez már nagyon jónak kell lenni.
  • frango
    Én ezzel vitatkoznék. :) Szerintem jó dolog az SR. Pont, amiatt -is- olyan kulturáltak a versenyek. Persze kisebb kategóriákban van egy-két elmebeteg kezdő, de azok gyorsan ki is kopnak. Meg persze azért fejjebb is vannak olyanok, akiknek tökmindegy, hogy letol a pályáról, -csak az a lényeg, hogy ő nyerjen- de ez is elég ritka szerencsére.
    Én heti 1 max. 2 versenyt futottam(amikor még játszottam) és simán tudtam tartani az "A" licenszet. Persze ez a szériáktól is függ. Én pl. nagy ívben kerültem a GT3-mat.

De inkább adjatok tippeket, honnan szerváljak emberi áron szekvenciális váltót...? G27-et akarok venni, de az SQ nekem nagyon hiányzik róla. :(
  • twinr
    Most látom, divízió hétben vagy. Ha sikerül feltornáznod magad, egyre egyre kevesebb lesz a hatökör.
    Persze az is kellene, hogy annyian induljanak egy futamon, hogy több split legyen, mert így mindegy.
    A másik peched, hogy az amcsik, akik inkább ováloznak, többnyire alszanak mikor játszol, ezért is vagytok kevesen.
    Mondtam hogy road-ozz! :D
    Utoljára szerkesztette: twinr, 2015.08.07. 15:30:27
  • twinr
    Bocsesz, de aki az SR miatt nem tolja iR-el, az megérdemli.
    Milyen más módon szűröd ki az ökröket a komolyabb versenyekről?
    Most képzeld el, hogy egy ilyen sült bolond tönkre teszi az endurance futamodat.
    Nagyon is van értelme mind az SR, mind az IR-nek. A 24 óráson tényleg csak elvétve akadt olyan hogy valaki hasonlókat csináljon, ha volt is akkor inkább a figyelmetlenség, vagy az egy monitor miatt fordult elő. De kérdezd csak meg azokat, akik alacsonyabb splitekben mentek, mennyivel több az idióta. És a 24 óráson azért van némi szűrés, akkor képzelj el egy normál sprint versenyt.
    Addig kell cska túlélned, míg eljutsz 2-2,5k iR fölé, sokkal kevesebb a vadbarom, nagyon klassz versenyeket lehet tolni.
    Ki kell próbálni! ;)
    Utoljára szerkesztette: twinr, 2015.08.07. 15:30:38
  • twinr
    Az gyorsan kiderül, mert még aznap kapsz egy mailt hogy vizsgálják az esetet.
  • twinr
    Jól tetted! Hadd szokja az ilyen, néha sajnos nincs más lehetőség a nevelésre.
  • Alexease
    Az ilyenek miatt teljesen felesleges es idegesito az SR.

Aki idiota, annak mindegy, ingyen tolja vagy olcson, nehany havonta ujra regisztral. nem erdekli az SR, es nem is tartja vissza.
    A normalis ember, leszamitva az iilyen bosszukat, ami azert necces, nem utkozik szandekosan, nem csak azert mert "nem", hanem o is megkapja az SR minuszt.
    Palya elhagyasert (ha nem vagas) vagy megforgasert felesleges SR-t osztani, versenyben (eleve poziciot veszit) megkapja a buntit. A hatterben szamolhatja az SR-t persze, ha sok, mehet a kizaras a versenyrol.
    Sot, a hatterben szamolt SR alapjan meg a versenybeosztas is mehet (ha vannak elegen).

De az SR alapjan korlatozni a verseny lehetoseget, elvenni a licenszt, visszasorolni es hasonlok, toltal idiotizmus:/
    Az SR sokakat tavoltart az iR-tol.

Persze, aki raer profin folyamatosan tolni, annak kiegyenliti magat az SR. De aki csak hobbybol tolna, hetente ossze-vissza, egyszer ketszer vagy nehanyszor, fun futam jellegge, vegyes mezonyben, nem szamit a helyezes csak a verseny, az messzirol elkeruli.

Mindegy..., minden programnak megvan a rakfeneje, ennek is.
  • Marcinko
    kettő is van:

1., Helyesen tetted, az alábbi kitétellel.
    2., Reméljük nem fordul a supporthoz, mert 1-2 hétre kitilthatnak. ( Remélem a replayt elmentetted )
  • mumus70
    Tegnap történt. National series, sima rajt 8.ról, szépen megyek fölfelé, ötödiken utolérem emberemet, készülök a támadásra, mellé érek az egyenesben, készíteném elő az előzést féktávon, erre elkezdi rám húzni a kocsit, fékezek, kanyarban besorolok mögé, jobb a kigyorsításom, mellé érek, csak gyömöszöl kifelé, már füvön vagyok, megint besorolok mögé inkább, kanyar megvan, elkezd előttem cikázni mint állat, kanyarba bebújok mellé belül, erre rám húz, repülök, kőfal, box javítás. -4 x. Boxból ki, pont elé jövök vissza 2 kör hátrányban, első féktávon 20 méterrel később fékez az ívemen, repülök fal, box javítás, -4x..... és lement a redőny! (aki ismer, az tudja rólam, hogy a legtávolabb áll ez tőlem, a végletekig a fair versenyzést preferálom!) Boxból ki, ezúttal pont mögé, és ez adta az ihletet, kanyar kijáraton egy jól irányzott halfarok csapást hajtottam végre rajta, beküldtem a falba, igaz nekem is jött a szokásos 4x...... Nézem hol van javítása után, mögém jött ki 5 mp hátránnyal hát elvettem kicsit, és tükörben látva hogy becéloz, ívemről gyorsan le, fék, és elsuhan mellettem árnyékra vetődve.... 3 kör múlva beérem, és mivel kiszámoltam hogy még mindig marad 1 x-em DQ előtt, hát 210-el fékezés nélkül likvidáltam a versenyből végleg, mert ki is lépett..... megnéztem az adatlapját, 2 hónapja reggelt 14 éves kis köcsög, 1.12-es D-vel....... Mondom, nem szoktam ilyet, de ez kurvára jól esett! :D :D Vélemény?