iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hungary27
egy kis hangélmény 😊
Alexease
Ha en is ott fekeznek ahol a ficko, eselytelen lenne megallni es korbefordulnek😄 En a lathato groove kornyeken kezdek fekezni.
Na, ha én így veszem az elsõ kanyart, már ki is ment a feneke, már a fékezésnél.

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

Alexease
Hideg gumin es verseny elejen 4-4 (fo a biztonsag😛), aztan boven jo a 2-2. ABS-bol igazabol a legkisebb (1) is eleg. Igazabol TC-bol is, de szukebb kanyarbol kigyorsitasnal vagy dolesnel "kesobb kapcsol", egyik oldalon "eltolja", es hajlamos eltekeredni az auto.

Az ABS lekapcsolgataskor erdemes a fekerot is fokozatosan elore tolni, mert az alap sok ABS miatt elegge hatul van.
Mekkora ABS-t és TC-t használsz pl a BMW-ben?

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

zzeN
Shaun Cole új szimes mûsort készít. Aki nem tudná ki õ annak link.

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

lac coo
Jóféle! Tetszik ! Remélem egyszer a másikban is el akar majd forogni a kerék ...😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Szerintem tele van a Youtube vele, es mar nem is csinaltam😊 Ezt dobta eloszor😛

lac coo
Ha raknál be IR-es videót is, talán meg is tudnám hallgatni ! ?😄D

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Es jo a BMW-nek az onboard hangja, eleg jol eltalaltak, foleg igy, hogy rendesen szamolja a TC-t, pont ugy es akkor csattog amikor kell.
Kigyorsitasokon erdemes hallgatni, egy az egyben ilyen, telejsen jo az iR-ben.

Alexease
Erzesre teljesen jol sikerult osszehangolniuk a 3 autot, foleg igy, hogy bekerultek rendesen az ABS/TC lehetosegek. Ezeket az autokat eleve ugy tervezik es epitik (felfuggesztes, gumi, motorkarakterisztika) hogy ezek nelkul kicsit halalosak😊

A 3 auto teljesen eltero koncepcioja, felepitese, sulyelosztasa miatt, ezeknek a hasznalata is teljesen kulonbozik: a BMW-nel egyszeruen segit; a Mekit erre terveztek, szukseges hozza; a Porsche-nal meg nelkulozhetetlen😊

Tegnap este meg mentem rotalva egymasutan a 3 autoval, es nagyon jok. Rahangolodva az autora, a beallitasokra, annak az egyedi kezelesere, a vegere ugyanolyan koridoket futottam mindharommal.

De mig a BMW-hez eleg volt 2 kor, addig a masik kettohoz kellett 4-5 kor, kicsit setup-olva. SR-biztos valasztasnak a BMW a legjobb, azzal max elfekezni es lecsuszni lehet az ivrol. A Mekivel megforogni, a Porsche-val megporogni;D

Mivel "hotlap bajnoksag", es vannak profi es raeros emberek, valszeg megtalaljak melyikbol lehet a legtobbet kihajtani. Valodi versenyre valszeg a Meki lenne az idealis valasztas, de a BMW stabilitasa miatt, tuti hogy ahhoz fognak extra beallitasokat es kezelest talalni, es azzal lesznek a brutal "drotonhuzott" koridok😉
A leírtak alapján jó hogy nem vettem meg a mekit és a rufot,érdemes volt várni a bömösre.
Az elsõ perctõl jó vezetni.
Csak el ne csesszék valami új gumifizikával.
Az valóban igaz hogy tolja az orrát néha, de próbálgattam másképp venni a kanyarokat,amolyan "hirtelen bedobálóssal"persze érzéssel ezt is, lehet kompenzálni valamelyest.
Igaz alap baseline setupal megyek ,majd ha találok valamit hozzá akkor biztos javít még rajt de így is elég jónak tûnik.
Az biztos nagyon forszírozni kell hogy megforogjon,leginkább kanyar kijáraton kigyorsításnál lehet eldobni,ahogy írtad szinte atom stabil.
Az nem tudom idõben ez a setup majd mire lesz elég ,majd kiderül.
frango
Kösz az infókat!

Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200

Alexease
A McLarent teljesen mas erzes vezetni, mint a BMW-t. Abszolut mas felepitesuek.

A McLaren-t hiaba utcai autobol epitettek, lenyegeben palyara keszult auto. Kozep motor (ami megiscsak hatul van), pilota "kozepre rendezve", elol konnyu, "terhelesi aranyban" 3/4 (elol/hatul).

A BMW valoban utcaibol keszult, bar valszeg kicsit eloregondolkodtak😉 Orr motoros, ami szinte az auto kozepeig tart, minden egyeb hatul. Terhelesre 3/3.

A McLaren emiatt tipikus versenyautokent tulkormanyzott, ezt kell setup-olni es lekezelni.
A BMW-bol az orrtolast kell kikuszobolni.

En bena vagyok, nekem az alulkormanyzott autok jobbak, a BMW-vel bo 1 masodperccel megyek jobbat.
De valszeg egy hozzaerto kezben a McLaren gyorsabb.

A Porsche a ketto kozott van, nagyon gyors, de vigyazni kell vele😛
Az én tapasztalatom az, hogy a mekibõl még annyit se lehet kilátni, mint a bmw-bõl, úgyhogy én nem is versenyzek vele 😊

frango
Összességében milyen a McLaren a RUF-hoz és a BMW-hez képest? Következõ szezonban mekivel szeretnék menni, de még nem vettem meg.

Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200

Alexease
Amugy sikerult vegre menem egy teljes versenyt, nem telefonaltak ram, nem zuztak ossze😊

Azert latszik hogy 13. het van es kicsit fun a dolog, a 40 indulobol 30-an fejeztuk be az elso kort. Az elso kanyarban tizenmasodpercig kerulgettem az embereket😄 Aztan koronkent szep lassan elfogytak. Lenyegeben egyet sem eloztem meg, akit igen, a igazabol sokkal lassabb volt, elengedett;D

A vegere 9-en fejeztuk be koron belul, es meg jonehanyan korhatranyban.
8. lettem, ami eleg jo😄D Igaz, kettot elengedtem, nem akartam osszeakaszkodni, az elso 3 meg teljesen mas dimenzioban autozott, 3-4 msodperccel voltak gyorsabbak.

A Porsche egyertelmuen gyorsabb (azzal en is 2 masodperccel jobbat mentem), jol beallitva teljesen versenyezheto.
A Meki is utos, de ahhoz talan tobb beallitas kell valamirt, macerasabb volt vele korbemenni.

A BMW atomstabil, kozben allitgatva az ABS/TC-t, eleg jol utana lehet menni a guminak.

A 22 korbol 6 korben voltam 1:32-on felul (elengedes, lekorozes), a tobbi nehany tizeden belul. Meg az utolsoelotti korben is 1:31-est tudtam futni, 1 tizeddel rosszabbat a legjobb kornel.
Alexease
Akkor told fel az ABS-t 8-ra😉 Minimalisat lassit de valszeg stabilabb lesz.
Amugy milyen kormanyod/pedalod van? A konfignal a fek erzekenyseg hova van allitva?
Jah, ne haragudj, de nincs kedvem videóval pöcsölõdni. Úgy képzeld el, hogy enyhe ív tartás, teszem azt 15°-os kormány eltekerés, 3-dikban tolom, majd elveszem a gázt, 1/4-ed féket nyomok és slutty, megy ki a hátsója.

Alap setup, ABS 4, TC 2
De a Caddym is alap setupos 😛

Alexease
Csinalj videot, adj setup-ot, most mar kivancsi vagyok😊
En meg nem birtam vele korbeforogni, szandekosan is eleg nehez. Legalabbis normalis onboard ABS/TC beallitasokkal. Haminden OPFF, azert mar figyelni kell, foleg fektavon.
Na most lett elegem! Három napja mást se csinálok, csak kiforgok a BMW-vel. 1/3-ad fékre meg 1/4-ed fékre 3-ból lassítva egy enyhe íven kiforog. Aha, persze. Replayben megnéztem, nem blokkolt a hátsó kerék. A dobozos Caddym nem pörög ki ha így fékezek a körforgalom elõtt, ez meg egy versenypálya versenyautóval, slick gumival. Jelenleg épp ki van röhögve az iR by me.

Alexease
Gondolom belekalkulaltak, hogy mennyi ido alatt koszolodik (a rendkivuli allapotokat valszeg nem😛), es a pit-ben ugy is megpucoljak.
A gombnyomasra pucolas max a openwheel-nel mukodik, amit a pilota letepked a plexirol. Szelvedot pucolni menetkozben eleg maceras😊
Bar tobb autonal is van ablaktorlo, elobb vagy utobb mukodhetnenek azok is😊
Az utóbbiakat megértem ,de azért nem árt ha ki is lát az ember,1 órás körözgetés után is......
Ennyi erõvel az open wheel kocsiknál is koszolódhatna,a sisak rostély<#zavart2>,de szerencsére ott nincs ilyen.
Azért megoldhatták volna hogy ki lehessen kapcsolni,vagy mint a net kar-nál anno egy bill lenyomása után tiszta lett.
Én úgy gondolom azt nem lehet kikapcsolni, mint ahogy azt sem tudod, hogy kopjon a gumi vagy fogyjon az üzemanyag.

Üdv .
Az lenne a kérdésem ,a beállításoknál,pontosan melyik sorból kell kivennem a pipát hogy NE koszolódjon a szélvédõ.
Elõre is köszi.
Köszi, jók lesznek ezek a leírások.
Remélem sikerül valamit javítanom a Porschén. Watkins Glenben minden fékezéskor megpördülök, egy kicsit több tapadás kéne hátra.
Alexease
Videot eddig nem lattam, de a banner alatti resz utolso sorat megszortam beallitasi segitsegekkel.
Az elso a gyari iR-es (angol), azmi iR-specifikus (elnevezesek), ezert hasznalhato.
A masodikat PS forditotta es keszitette, az egyik legjobb.
Roger6
Tudom, hogy rF-es setup guide, de szerintem nagyon használható, tisztán leírt dolgokról van szó benne, amiket lehet iR-re is használni (ja, és magyar - bár nincs animáció benne):

Általános beállítási segédlet

Mire figyeljünk kiemelten? No. 1

Mire figyeljünk kiemelten? No. 2

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Sziasztok!

Tud valaki olyan videóról, ahol animációkkal elmagyarázzák az autó beállításának lehetõségeit. Régebben láttam egyet, ahol a kerék dõlésszögét magyarázták el, de nem találom. Most vettem meg a RUF-ot és elég sok olyan paramétere van a felfüggesztésnek, amirõl el sem tudom képzelni, hogy hogyan mûködik.
Vagy esetleg egy jó magyar leírás is megfelel.
Köszönöm!

Alexease
Akkor meg sem kell nezzem, erre gondoltam en is😛
hungary27
app.ini ben

cockpitLookAngle=35.000000
Alexease
Nem hasznalom a nezelodest, talan van megoldas, este megnezem.
<#fejvakaras> Tehát nincs ilyen opció. Értem. <#buck>

kigyi
Full HD felbontás a dev kit2-ben már és 350 dolcsi. Ez nem kevés pénz, de nekünk szimeseknek... költünk pénzt kormányra és külön pedálra cocpit-ra, brutál pc-re, hogy meg se reccenjen a game 😊 És 3 monitorra 😊 Ha így nézzük a 2 monitor árából megvan az oculus és a 3. monitor jó a normál használatra 😄

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

bardocz
Barkácsolj egyet. Ha tudsz forrasztani, infraledekbõl összerakod, és már csak egy webkamera, meg egy szoftver kell hozzá, freetrack, facteracknoir.
Az még túl drága és low felbontás. Talán TrackIR, de az is péz. Egy ilyen opció meg ingyé van. Ha van.

thedriver
Pontosabban Oculus. 😄

thedriver
Ocolus Rift. 😛

Arra esetleg van opció, beállítási lehetõség, config vagy akármi, hogy oldalra nézésnél ne nézzen el 70°-ot, csak mondjuk 35-öt?

<#taps>

Vajon tényleg benne lesz a régi is?!

zzeN
Oh God

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

kigyi
Használ valaki telemetriát? Az iSpeed-et néztem most, de ahhoz nem nagyon van már frissítés így nem tudom támogassam-e még a projektet egy kulcsért, hogy tudjam használni rendesen. Ha valaki használ akkor ne tartsa vissza milyet és hogyan 😊

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Alexease
En is csak beirtam, a hasznalat az mar maskerdes😊 Meg este is orulok ha vegig tudom tolni (tegnap a 22 korbol 17-et sikerult, aztan ki kellett lepjek😛).
hungary27
Ki mondta, hogy napközben versenyzünk? Melóból írtam, nekem is csak este van idõm oda ülni 😊 A schedule-t viszont melóból is meg tudom nézni 😊

thedriver
Irigyellek titeket, hogy így ráértek napközben. 😊
Örülök, ha este egy kis idõre oda tudok ülni. 😊 Még szerencse, hogy 13. hét van az iR-ben. 😊

Ouh... most nézem, hogy 70 perces verseny lesz Cota-n. Ne már, légyszi! <#wow3> Hogy tartsa így az ember az SR-t?! B-ben egy fél órás versenyen is olyan nehéz, nemhogy 70 percesen...

Alexease
Valszeg ez a palya epen csak elkeszult erre a build-re, tuti lesznek hozza (foleg ilyen) finomitasok.