iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
kb. 2 hét után elsõ versenyem, Daytona Silveradoval, elsõ kör crash, hátulról vagy mellõlem valamelyik idióta nekiment a másiknak. Majd megnézem a replayt, a lényeg a 17x mph-m leesett 152-re javítás után. Kiálltam a pitbe, ott várom meg a végét a versenynek vagy SR ügyben jobban jártam volna ha ilyenkor megyek tovább?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

lac coo
(This version will be available again in a few days, thank you for your patience)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Üdv,

Nem tudtok valamit arról hogy miért szûnte meg az androidos DashMeterPRO applikáció az összes szimulátorhoz? Jelenleg csak a szutyok codemaster f1 hez van...

Van esetleg bármi alternatíva?

\"Nem az a dicsőség ha jó autóval nyersz, hanem ha a gyengével is ki mersz állni.\"

frango
Kösz szépen! (pedig egész sokáig keresetem...)

Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200

hungary27
frango
Valahol össze vannak szedve a késõbb megjelenõ autók/pályák? Corvette, Ford GT mellé berakhatnának még 1-1 gépet.

kigyi
Tagja voltam egy oldalnak ahol kiírták, hogy van nekik ilyen megosztás és nyerhetsz na így sikerült 😊 Mivel már tag voltam likeolnom nem kellett.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

thedriver
Én kb. 3 szezonnal ezelõtt mentem a Radical szériában, de akkor esténként mindig összejött az offical mezõny létszám. Akkor vitték le a futamok hosszát 25 percre.

Nekem is ez a bajom. Radical például nagyon imádom, de üresek a versenyek. Esetleg, ha egy-egy nagyon jó pályát beraknak (pl Watkins Glen), akkor történhet csoda, és tele lehet a futam, de nagy szerencséd kell, hogy legyen, hogy egy ilyet elkapj.

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

frango
Az a baj, hogy GT3-mon és oval futamokon kívül alig lehet mást is menni. Én tök szívesen mennék Ford GT-vel, Radicallal, Idycarral is, de jó ha összejön hetente 1-2 off. futam...Elõzõ szezonban WSCS-ben is csak hétvégén tudtam off. futamot menni.

Alexease
Lehet inditani sajat szervert, plusz penzert😉 1$/ora, vagy valami ilyesmi... Bajnoksagoknak megeri.
lac coo
Én annyit nem tudtam versenyezni, hogy vissza tudtam volna hozni a bukott pontokat, az meg, hogy unalmas TT-ket fussak naponta, akár többet is, nekem nem gyere be 😊

De most már saját szerver indítási lehetõség, hogy ott ne számolja az SR-t ?

bardocz
Én csak versenyezgettem, és meglett az A...még ovalon is. Persze, biztos idegeskedtem, amikor sokat buktam faszságokon, de hogy ezért nem versenyeztek...hát nekem érdekesen hangzik.
Alexease
En is azokon nyomulok, plusz az Event/Watch versenyeken😊))) Igy nincs gondom az SR-rel😊
lac coo
Menjen a halál ! 😊 Unalmas, nem töltöm vele az idõt, akkor addig mást csinálok inkább 😊

De nem szemetelek tovább, igazából már nem játszom vele, sorry !

lac coo
No de azért egy fû megcsípést szerintem meg lehetne oldani, hogy ne büntesse. Értem én, hogy kell, mert publik szerver, de valahogy próbálhatnák igazságossá tenni ...Én csak B-ig jutottam ( vagy C-ig, nem tudom ...) ,de ott az utolsó versenyemen buktam vagy két hetet 😊 Belém jöttek, fûre mentem, falnak mentem, visszapattantam, megint nekem jöttek vagy hárman ...stb .Akkor még ezeket összeadogatta becsülettel, most nem tudom, hogy van 😄

thedriver
Az is durva, hogy a GT3 széria annyira népszerû, hogy mind3 practice szerver tele van, nem lehet idõnként egy nyamvadt practice-re benevezni. 😊

thedriver
Menj pár time trialt, ott is vissza lehet hozni. 10-15 TT, és valszeg kiveszi a rosszul sikerült futamaid a számításból. Néha hirtelen ugrik akár 0,5 pontot is egy alkalommal ilyenkor. (Class A-ban is)

Alexease
Amugy most, iR Member oldal, "Error 50x"😊 Ilyet sem lattam meg az elmult 5-6 evben😄
Alexease
Az online-t sajnos nekem is hanyagolnom kell, mert havonta buknek 1-1 kategoriat😊

Emlekszem, amikor epitgettem a Class-okat, volt hogy egymasutan nyomta ugyanazokat a verseyeket. Volt hogy 3-4 versenyen gyujtottem annyit (csak gyujtogetes volt, semmi verseny), amit a kovetkezon minuszba robolt;DD

De ennek az idoszaknak a legemlekezetesebb resze, amikor Lagunan rotaltam egymas utan a futamokat... Kunossal parban (valszeg o is gyujtogetett)😄
lac coo
Én emiatt hanyagolom leginkább, pénzt még kibírnám valahogy, de kb az anyjuk p-csáját ! 😄 Én is mindig ezzel szívtam. Ami kevés idõm volt, annak a harmada elment gyûjtögetésre ....ezt még ingyen sem akarom ....

Alexease
Magasabb kategoriaban durvan szamolja az SR-t (legalabbis regen, mamar nem tudom). Legalabb 5x annyit kellett menni a plusz-ert.

Pl. Class A, 88 kor Daytona Road-on (bo 1,5 ora), 4(!) Inc-cel, zaraskent +0.25SR ;D Ha a 4Inc 4 kicsuszast, megforgast, koccanast jelentene, meg talan OK. De ez a 4Inc lehet 4db fu csucskenek a megharapasa is😄
Alexease
Gondolom nehanyszor megzuztak, aztan nem volt kedve csak az SR-ert korozgetni.
Alexease
Az pech:/
frango
Grat!Hogy sikerült összehozni?

kigyi
Fun héten is van SR az official kupákon egy indul oval-on és egy indul road-on is minden esetben. Ott, ha csak úgy is, hogy mindenkit elengedsz, de végigmész szépen komótos tempót diktálva vissza lehet szerezni az SR-t.

Jah, 1.8
Már nem volt idõm visszatornázni 2 fölé, mert bejött a fun hét. Mellesleg nagyon fun volt...

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

Alexease
Eddig B voltal? Mennyi volt az SR most a szezonvaltaskor (gondolom, ha ledobott, akkor <2.0)?
Ezt nem hiszem el! Most vettem meg a BMW-t, erre ledob C-be! Ez durva... <#szomoru2>

kigyi
Off: (bár ez is car) Bakker nyertem egy WTCC LADA VIP belépõt lol

zzeN
Na mára is jutott egy update😄

Simulation:

User Interface

- Add checkbox to turn delta bar on and off.

- Update various driving screen UI components so they are no longer relative to other UI elements and can be moved around indepedantly.

Cars:

Chevrolet Impala-COT

- Fix a bug where if 100% tape was ever selected in the garage at any time, the motor would bump up to qualifying trim power levels and stay there for the entire rest of the event, even through the race.

Chevrolet Silverado

- Updated all setups adjusting the toe to a better setting.

Chevrolet SS-Gen6

- Fix a bug that was causing pitstops to be a second or so slower than they should be. Now pitstops will be the same as the Ford Fusion-Gen6.

- Fix a bug where if 100% tape was ever selected in the garage at any time, the motor would bump up to qualifying trim power levels and stay there for the entire rest of the event, even through the race.

Ford Fusion-Gen6

Toyota Camry-Gen6

- Fix a bug that was causing pitstops to be a second or so slower than they should be. Now pitstops will be the same as the Ford Fusion-Gen6.

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

kigyi
Éppen akartam írni, hogy van update és tölthetõ is természetesen 😊

zzeN
Mai update:

Simulation:

Bug Fixes

- Fixed a bug that could potentially crash the sim if trying to adjust the mirror in the F9 black box if a car has no mirrors to adjust.

- Fixed a bug that can cause the drivetrain of all cars to oscillate strangely if the clutch pedal was disengaging at all.

Updater

- We've made a small update to improve some of the error reporting if the updater has installation failures.

Cars:

Ford Falcon V8 Supercar

- We had unintentionally released the car with a half-developed v5 tire update, so we have reverted the car and tires to the same as Season 1.

Legends Ford '34 Coupe

- Increased strength of wheels so they don't damage so easily when brushing the wall.

Modified - SK

- Increased strength of wheels so they don't damage so easily when brushing the wall.

Modified - Tour

Riley Daytone Prototype

- Remove the one too many rear ride height sensors from the telemetry.

Silver Crown

Sprint Car

Star Mazda

- Fix a bug where the car was not immediately responding to adjustments of anti-roll bar torque.

Street Stock

- Add a newsmyrna setup.

Toyota Camry-Gen6

- Fixed a bug in the driver's animation.

Tracks:

Animation

- Improved the animated crowds to have less impact on the frame rate.

Circuit of the Americas

- Improved how the visual track surface aligns to the physical track surface.

- Move the rolling start grid for the West configuration up so it's past the cone barrier.

Lucas Oil Raceway

- Metal barrels moved behind the pit wall.

Kansas Speedway

- Fixed a bug in the horizon imagery.

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

kigyi
Nem vészes, de kell az erõgép is ám! 😄 Oda olyan VGA kell ami azt a megnövekedett felbontást szuttyogás nélkül viszi is 😊

Alexease
Gozom sincs, 1 monitorom van😊
Sippie
3 monitort mennyire nehéz bekalibrálni? Szóval ha van a VGA-n 3 csatlakozó, rákötök 2 monitort a szélekre, és minden játék felismeri, hogy az az "oldalra" nézés helyettese akar lenni mondjuk?
Alexease
Azok hivatalos futamok, azoknak, akiknek javitani kell es/vagy feljebb akarnak jutni meg a 13. heten😉
kigyi
Az official FUN futamokon számolja az tuti, mert oval-on sikerült nekem is a mutatvány.....

Tegnap három futamon sikerült 3.50-rõl 3.12-re levinnem az SR-t Spec Raceres futamokon. 2 versenyen is nem indult el az elõttem lévõ autó. Nekem úgy tûnt, hogy ki kerültem õket, de mégis megkaptam a 4-4 büntetõpontot.
Régen nem úgy volt, hogy a fun héten nem számolja az SR-t?
Norbi1990
Ja nagyon fasza lesz 😊
Viszont mondta, hogy a Rift nélkül 2mp-el gyorsabb körönként. Szóval meg kell szokni majd 😊
Alexease
Rengeteget szamit vezetesnel, igaz, mar a 3 monitor is jo lenne. Be lehet rendesen latni a kanyarokat (tobb helyen CotA-n is vakon fordulok), es persze versenyben sem mindegy, ki hol van mellettunk. Hiaba van max-ra veve a tukor, melettem azert boven vannak holterek. Es ha mind a ketten 1 monitort bamulunk, akkor marad a jo oreg vakon es bizalombol kanyyarodas😉
Norbi1990
Verseny Oculus Riftel
Norbi1990
Elõzõ szezonban a Ruf-al ment az élmezõnybõl mindenki, mert az stabilabb és gyorsabb volt mint a McLaren.
Alexease
Amugy a parhuzamos Fun resszel, talan meg plusz elofizetoket is nyer(het)nenek! Sokan vannak akik a rendszer miatt nem hasznaljak (SR + "szetszort" mezony).

Ha a sok, sokszor uresen allo Practice szerver helyett, akar hasonlo rovidebb idohosszusagu free/fun race szervereket inditananak (SR nelkul, lathato bejelentkezes listaval), sokan visszajonnenek, mert barmikor ossze lehetne jonni egy-egy gyors futamra.
Alexease
Engem az idegesit, hogy sokkal tobbet hasznalnam az iR-t, mert tuti a program, de "nem tudom".
Mint tobbszor irtam mar, a lehetosegek miatt (rasznahato ido) nehany honap alatt gyorsan elvereznek az SR-rendszer miatt😊 Egyszeruen nem tudok orakat keszulni egyfele futamra. Nem a helyezes miatt, mert az nem erdekel, hanem hogy ne harapjam meg soha a fuvet (nem kicsuszas!). Plusz szerencsem sincs, tuti mindig kitolnak, elem allnak, kerulni kell stb. Raadasul, nem mindig tudom befejezni a verseny (beszarik a gep, elmegy a net vagy a kedvem, piszkalnak, jon valami munka stb).
Raadasul mar nem erdekel egyfele sorozat, ha kedvem tartja, naponta massal mennek, legyen az oval vagy road😉 Ez eleve kizarja a tuti felkeszulest es az SR-biztos versenyt😊

Vagyis nekem a folyamatos Fun lenne a tuti, ha parhuzamosan lenne minden sorozatbol a rendes szezonban is😉
Vagy az offline AI, de az itt felejtos...
Alexease
Elvileg sikerult egyszintre hozni oket, foleg hogy mindharomnal mukodnek az ABS/TC cuccok; de teny, mindharom eleg eltero vezetesi stilust igenyel. Korabban irogattam a haromrol.

"Atlag halandonak" tuti hogy a BMW a legkezesebb (az adottsagai miatt), egy "profi" kezeben meg talan a McLaren lehet a nyero.

Persze ez egy "jatek", egy program, akarmennyire is "profi", vannak/lehetnek kiskapuk, amelyeket gep elott ulve jobban ki lehet hasznalni mint az igazinal. Igy elofordulhat, hogy az alapbol stabilabb kezeles miatt, a BMW-t fogjak kihegyezni a tutira😉

Hoszonkoroket (~30 perc) mentem veluk versenyszimulacioban es versenyen, ott NALAM annyi egyertelmu kulombseg volt, hogy a BMW biztonsagosabb, nehezebb hibazni, egyszerubb korigalni.

Az hogy mennyire zabaljak a gumit, mennyire valtozik, autonkent mennyit szamit versenyen, az igazabol csak hosszabb (>60 perc) derul ki. Es ez szamit igazan.

Persze itt ismet bejon a kepbe a "jatekos" resz: ha valaki ufo-idoket tud osszehozni valamelyik autoval (extra kezeles vagy setup), hiaba a hosszutavu kompenzalas (gumi, kezeles), ha annyit nyer vele, amit lehetetlen behozni.

De ezen felesleges ragodni, ez mindig igy volt es igy is lesz😊
Norbi1990
Igazából arra voltam kíváncsi hogy a McLaren változott-e hogy a Ruf-al egy szintre hozták, de úgy néz ki nem 😊

Watkinson próbáltam alap settel õket, Ruf-al simán mentem 3 kört, McLarennel meg mért kört se tudtam menni, féktávon instabil lett állandóan, és még mindig nem lehet normálisan megfogni az autót.

Van az a jelenség, hogy kanyar bemenetelnél megcsúszik a hátulja valahogy sikerül megfogni, aztán utána újra kitör az autó hátulja, egybõl azután, hogy ráakarod húzni a kormányt az ívre. Nem tudom ezt miért csinálja, Rufnál ez nem probléma.

BMW Z4-et próbálta már valaki összevetni a kategória társakkal, idõben mennyivel gyorsabb/lassabb?
Alexease
Amugy van "sok" Hosted verseny/szerver, ott vegyesen vannak az autok es palyak, erdemes nezegetni ha versenyezni akarsz.
Persze van koztuk zart, gyakorlas vagy amibol nem lesz semmi, de a lenyeg hogy van😉
Alexease
Spec Racer-rel naponta mas palya van, de a Whelen is valtot palyakon megy😉
Uj palya, promo, teszteles, ilyenkor mindig az uj tartalmakat teszelik. Nem csinalhatnak tobb tucat fun szervert, gondolom ilyenkor rakjak rendbe es keszitik elo a szervereket a kovetkezo szezonra. Raadasul, hiaba lenne +2 fun, lenne akinek mas kellene, igy a +4 sem lenne eleg😊

De teny, az a resze a rendszernek, hogy nem lehet casarlas elott kiprobalni a cuccokat, meg mindig necces.
Ha mar online rendszer, megoldhato lenne, hogy mindenki minden tartalmat, egyszer 1 oran/napon keresztul ingyen tesztelhessen.
Vagy a 13. heten minden tartalmat ingyen lehetne hasznalni.

Pl. akinek ssemelyik GT3 auto nincs meg, de erdekelne a dolog, eleg necces vakon belevalasztani.
Norbi1990
De szemetek ájrészingnél. Csak a COTA-n rendeztek FUN-t roadon így ha nem veszed meg nem versenyezhetsz <#wow3>