25347
-
#17601 ill charlotte -
#17600 beléptem volna erre az új indycar os session-re, de daytona éjjel és totál csont fekete az út, nem látok semmit, lámpák nem világítják az utat :S
van erre valami gyógyszer? -
#17599 köszi!
nem tudom miért rémlett nekem október vége :D -
#17598 Ugy emlekszem, utoljara novemberre igertek. -
#17597 Nürburgring téma nagyon elhalgatott...
vannak esetleg tippek, hogy mikor érkezhet?
mennyire isoon? :D
Utoljára szerkesztette: oneal1, 2015.10.19. 10:28:45 -
#17596 Jaja, ez is igaz, de most láttam a tükörben, hogy annyival rövidebbet fékezek, hogy lezárhatom az ívet. Vicces, ezen kívül talán két versenyt mentem itt, mindkettőnél első körben ezen a féktávon megpörögtem, aztán úgy kellett visszamásznom. Annyira jó ez a pálya a beláthatatlan kanyarjaival, meg az autó is, következő szezonban tuti ebben megyek majd végig, de minimum 8 hétig. -
mumus70 #17595 Néha ki lehet fogni nem gyogyós muksókat. De 10-ből 8-szor tutira kiraknak itt az utolsó féktávon, mindenáron el fognak menni..... Ez most fair és okos csata volt, grat! -
#17594 Én azt hallottam a régi indycarról-még régebben-, hogy azért nem szeretik, mert nagyon túlkormányzott és érzékeny és úgy s.ar az egész, ahogy van. Az lehet, hogy érzékeny a legkisebb kormánymozulatokra is, de élvezet vele menni. Nem is nehéz kordában tartani. Nagyon szépen lehet fogni a csúszásokat. Fórumokon ódágat zengtek arról, hogy mennyire rossz. Szerintem meg fa..a. -
#17593 szép! -
Tegnap este sikerült egy gyenge mezőnybe kerülnöm, második helyről rajtoltam, az első nem tudom hogyan ment gyorsabbat nálam az első kör alapján, ki is forgott, aztán akik mögöttem jöttek szintén összetörték magukat. Végén ez a srác 4sec hátrányt dolgozott le, amikor megláttam a tükörben, hogy nem Aston, akkor kicsit megijedtem, mert azok gyengébbek az egyenesben. Szerencsére simán ki tudtam fékezni, nem sok győzelmem közé egy újabb. Végére eléggé elfogyott a gumim. -
#17591 Nem teljesen autós, nem arra mentem végül. De úgy a nagyon alapokkal tisztában vagyok, ezt viszont még az autósoknak se tanítják meg, ehhez az évek kellenek :) -
GeriDoc #17590 Jól emlékeztem, hogy te valami autós vonalon mozogsz. Ezek szerint még a mérnöki karon sem tanítanak ilyeneket, lehet ez csak valami versenymérnöki továbbképzésen tanulható, vagy az eltelt évek alatt.:) Le nem írom, mert nagyon hosszú lenne, de ha ts-en egyszer összefutunk, akkor szívesen beszélgetek róla. Persze olyannal, aki az alapokkal tisztában van. -
#17589 Ha már van egy járműmérnök bsc-m, és ott ilyenekről nem mondanak semmit, engem érdekelne, ha van időd/kedved leírni. Persze ettől még ugyan íyg váltanék, mint most, max tudnám, hogy csalok :D -
GeriDoc #17588 Ja ja. A fölfelé váltás nagyjából ennyi (nem egészen, de mondjuk), a visszaváltással szoktak gondok lenni, hogy milyen mechanikai megoldású váltónál, milyen elektronikai (vagy mechanikai) megoldást használva, illetve ezeket hogyan kombinálva, mit lehet és kell csinálni. Ez egy kicsit bonyolultabb a felváltásnál, ennek magyarázata szokott sok lenni az embereknek.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.10.18. 15:49:39 -
#17587 Igen, nézegettem, rF1-ben ott kellett beállítani a váltót h-patternre, és akkor gyorsabban lehetett váltani pillangóval :D -
#17586 Nem tudom, nezted-e, de a fomenuben az autovalasztasnal, a Tunning resznel, azokhoz az autokhoz jonehany egyeb konfig is allithato (kerekek,szelesites, suly, motor akarmi). A nyers, alapvaltozathoz kepest, az ujabb, fejlesztett modellek (igazabol talan 1966-1967-es, MkIV ?!?) mar eleg baratsagosan autozhatok. -
#17585 Az iR-ben azert eleg jol meg van oldva. Ha nincs bekapcsolva semmi segitseg (automata kuplung, -blip, -lift), akkor eleg jol korlatozza a valto hasznalatot, abbol kideritheto, melyiket hogyan kell vagy kellene. A HPattern-es valtok kozott is van kulonbseg: a "nagyon" utcaiaknal (talan Pontiac, Mazda) elegge el kell venni a gazt, hogy jo legyen a szinkron es bevegye a fokozatot; mig a NASCAR cuccoknal (akaemilyen fogazatu/stlusu/nevu a valto), hiaba HPattern, minimal lift/blip-re lehet pakolgatni a valtot (bar sok ertelme nincs, nem sokat valtogatnak:D). -
#17584 Ahogy én értem a váltókat, körmöskapcsolónál ha rendesen van méretezve, akkor simán lehet gázlevétellel váltani, az meg gondolom mindegy, hogy elektromos, pneumatikus, vagy mechanikus a kapcsolás. Márpedig szerintem szinte az összes ilyen váltóban körmös kapcsoló van, legalábbis én olyanokat láttam, meg még ott a tolókerekes.
Alex: az az, nagyon nagy móka, kb drift szimulátor. A nyitott változat mégerősebb.
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.10.18. 15:28:46 -
#17583 Az a Lola T70 (Howston G4/G6) lesz;) Brutal cucc, a '60-as eve kozepen az volt a cel, hogy a legyorsabb autot osszerakjak (+330km/h!), de megallni nem nagyon lehet vele;DDD Rovid palyan maceras a kigyorsitas, tempos palyan elvezetes a sebsseg, de a megallassal gondok vannak:D
https://www.youtube.com/watch?v=3un5gT97q64 -
GeriDoc #17582 A váltó kérdést örök homály fedi sok ember számára. Ezen kár minden hónapban agyalnotok. Aki érti, az érti, aki nem, az soha nem is fogja megérteni, mikor miért kell/lehet kuplungolni, vagy anélkül váltani. Ez a téma még jó pár autószerelőnek is fejfájást okoz. -
#17581 Amikor rF-ben tudtam csinálni beállítást magamnak, ami kivételesen viszonylag gyors is volt, az a többieknek használhatatlan volt :D Most rF2-ben valami régi amcsi prototípussal körözgetek, az is ilyen, végig keresztbe, még egyenesben se tudok egyenesen menni vele. -
#17580 Meg termeszetesen nagyon ugyes, meg nagyon ugyes, meg tuti sok idot tud eltolteni vele, es persze sokat szamit a brutal pontos, erzekeny, eros kormany, a jopedalok es a 3 minotor a visszajelzesek miatt. -
#17579 De az a komplett felszereles annyiba kerul, mint egy atlag magyar csalad igazi autoja:DDDD -
mumus70 #17578 És az a szomorú, hogy az ilyen (nekünk földi halandóknak) vezethetetlen szetekkel verik hülyére a komplett mezőnyt körönként 3 mp-el, hogy egy pillanatra nem megy egyenesen, és azt a szívességet sem teszi meg, hogy odacsapja... -
#17577 Ma mar csak valaszthato, gondolom megszokas kerdese vagy valszeg a technika vedelme. De a mostaniak kozott is vannak olyanok (talan Whincup is?!), akik meg mindig "1 labaznak" es kuplungoznak (de lehet, hogy ez palya fuggo is?!). Ritkan nezek V8 kozvetitest (vagy osszefoglalot) es ha mutogatnak belsoket, kicsit vegyes a kep.
Talan megszokas. Esetleg ha valakinek a laba folyamatosan a fek felett van, akkor is tolja, ha nem kellene vagy tobbet mint kellene vagy feleslegesen a gazon marad vagy akarmi:)
A lenyeg, hogy online nincs hatranyban senki az autokezeles miatt, egyszeruen csak szivatos az auto;) -
#17576 Volt valami verseny, ahol Yvan Muller is indult V8-ban, és ő kétpedálozott végig, kuplunghoz hozzá se nyúlt. Az max a technika kímélése miatt kell szerintem. Legalábbis ha nem lehetne, akkor neki se sikerült volna. -
#17575 Ha mar ilyen cucca van, kozelebb tolhatna a nezetet, ne 1,5 meterre legyen a muszerfaltol;) -
GeriDoc #17574 Így kell vezetni, nem olyan nehéz ez.
A setup is megér egy ránézést, mert európai/eddigi tudás szemmel elég merész értékek vannak.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.10.18. 14:07:58 -
#17573 Az eleg brutal auto, az teny;) Natur izom V8, "buta" felfuggesztessel, nulla elektronikaval (raadasul nagy es "nehez"). A gazpedal modjaval, padlot csak a tuti egyenesben, de ott is csak fokozatosan. A ujabbaknal mar kicsit batrabban, jobba valto, a gumi es a diffi is.
Ez a "regi" (3 pedal + botlavto): https://www.youtube.com/watch?v=qdWSyrqEnE4
Ez a "frissebb" (2 pedal + botvalto + gazfroccs): https://www.youtube.com/watch?v=qOjQkAj6r04
Persze az "ujakat" (2015, meg mindig botvaltos) is vannak akik "1 labbal" toljak (fek/gaz), rugnak kuplungot es gazfroccsot (ez mindenkeppen kell a valto miatt) is visszavaltasnal.
Az iR-ben a regi V8 (circa 2012, ami mar ingyenes) kicsit a "regi" es a "frissebb" kozott van gazpedal kezelesre, valtasra meg a "frissebb". De gumikezelesre meg az idegesito fajtara, ami olyan, mintha valami kemeny muanyag "gumikon" menne;D Terhelni kell, hog ybetapadjon, de akkor is nagyon gyors es rovid az atmenete.
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.10.18. 14:01:56 -
#17572 Ha lesz futam, mindenféleképpen Lime Rockban legyen. Tökéletes kombó. -
RtoR #17571 Nagyon elkényelmesedtünk! :)
ABS, TC, és a többi... V8 -ban tényleg kapaszkodni kell a kormányba, meg a padló kigyorsítás sem játszik.:) -
#17570 én is benne lennék, bár két kanyart nem bírtam vele épképzláb menni de gondolom egy jó set nem árt hozzá! :) -
#17569 Pár kör erejéig próbálgattam, ebbe azért több időt kéne ölni, hogy versenyképes legyek. Nem is tudom mikor pörögtem ennyit egy autóval szimulátorban utoljára. -
RtoR #17568 Egy jó kis V8-as verseny jó lenne. Megpróbálom megdumálni Attilával, legyen egy iracers V8 futam.
Utoljára szerkesztette: RtoR, 2015.10.18. 12:43:06 -
#17567 Indycar meg a V8 eléggé vad :) -
ozoli78 #17566 Ingyenes 3 honap
PR-RINGEXPO2015 -
#17565 Tudom hogy off topic,de iRacing account és G27 eladó:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Na szóval a G27 40.000 forint (alkudni ér)
az iracing tartalmak:(ajánlatokat kérek!!!! ha jó számolom 39 contest,abból a régik nem használhatók,szóval 35--> 35*12 dodó --> 420 dollár --> 115 e forint ---> természetesen nem annyiért adom)
Id: 053545
-decemberig még él az account
-Aston Martin
-BMW Z4 GT3
-Chevrolet Corvette C6.R GT1
-Ford GT
-Ford Mustang FR500S
-HPD ARX-01c
-Indycar Dallara circa 2011
-McLaren MP4-12C GT3
-NASCAR Nationwide Chevrolet Impala circa 201
-Radical SR8
-Riley MkXX Daytona Prototype
-RUF
-Skip Barber
-Star Mazda
-V8 circa 2012
Pálya:
-Monza
-Interlagos
-Barber
-Brands Hatch
-Mosport
-Montreal
-Zolder
-Zandvoort
-Spa
-COTA
-Daytona (új)
-Miami
-Mid-Ohio
-Mount Panorama (Bathurst)
-Oulton
-Philip Island
-Road America
-Road Atlanta
-Sebring
-Silverstone
-Sonoma
-Suzuka
-VIR
-Watkins glen
(bocsi ha olyat írtam bele ami alap contest) -
RtoR #17564 Ha valaki tényleg nem értené ott a válasz 17554-ben. -
RtoR #17563 ráérsz tölteni ha mész is vele. -
#17562 Sorok kozotti forditasban : megint keves az elofizeto ! :)