iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Marcinko
https://www.youtube.com/watch?v=PFE0FvAy7Mo

nem rossz

Már pedig itt rend lesz mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.

Alexease
Tegnapi "trackday" (Practice). Semmi extra, igazabol csak a kamera cuccokat teszteltem.

Alexease
Es ha mar csicsa, extra vagy latvany.
Lassan, iSoon-stilusban, de iR-minosegben keszulgetnekl egyeb dolgok is: DX11, flat-spot, koszolodo, fuves-homokos gumik; uj tores modell (uj/plusz embert vettek fel hozza); elvileg egyszer befejezik a driver animaciokat es fizikat; es teljesen ujrairjak a hang engine-t. Elvileg/allitolag keszul/tervezik (valszeg a DX11 utan) a dinamikus napszakot, az idojarat es a dinamikus aszfaltot (ezeket a "vegleges" gumi utan, amit Kaemmer jovo tavaszra igert).

Tartalom szempontjabol Monza es Imola a kovetkezo road palya, autokbol nem tudni semmi biztosat, de van a listaban 2 BMW (NGTC/GTE/GT2), Corvette DP, Holden Commodore (V8SC), Honda Civic (NGTC).

Es meg 15-20 bejelentett, keszulo, ujra szkennelt, parkolora allitott auto, palya.
Alexease
A piros, palya szeleken levo bojakkal is erdemes elszorakozni😊 Korrektul megcsinaltak az utkozest, mozgast, fizikat. Rendesen csusznak, utkoznek, borulnak, gurulnak; egymassal, autokkal, palyaval; fuben felverik a port; belassitva latszik, eleg korrektul mukodnek. Neha eleg ha csak nagyon kozel menni hozzajuk, akkor csak megbillennek vagy odebb csusznak. Meg lehet taposni vagy beszoritani az auto ala, berugozik es kipattan😉))
Alexease
Sokfajta valto van benne. Mindegyiket csak ugy engedi hasznalni, ahogy igazabol is lehet (automata kuplung bekapcsolassal gondolom valtozik?!). Persze igazabol is vanak elteresek, "felhasznalok" szerint (😛), van aki a ketpedalost (lehetoseg es/vagy arra epitett) is egylabbal kezeli (kenyelem, megszokas, technika vedelme).

De nehany valtonal (meg 1-2 a HPattern-esnel is) "meg lehet uszni" a kuplungot, sokszor igazabol is kihasznaljak. Azokat dogbox-nak hivom. Lenyegeben felfele eleg a gazelvetel, visszavaltasnal a gazfroccs. A botvaltosok nagyresze igy mukodik, de soknal talan lasabb es/vagy nem szerencses, a kuplung a bzitos.
Vagy pl. a Skippy-t fizikalisan nem lehet ketpedalozni, mert az ember laba kozott van a kormanyoszlop;D
Alexease
Behalt az SG egy idore, jo sok kaosz uzenet ment ki, amit nem is lehetett latni (legalabbis en bejelentkezve nem lattam). Most visszatoroltem mindent, amit feleslegesen, triplan, latattalanban tettem be😊 Remelem nem hianyzik semmi fontos.
lac coo
Jah, neztem de koszi .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Meg 1-2 allitas es lehetoseg a milliobol, de valszeg megtalalod(-tad) 😊
- A CTRL-PageUp es CTRL-PageDown a GUI meretet allitja.
- Az ALT-K billlel a GUI-t tudod a kepernyon pakolgatni.
- En a Next/Prev BlackBox beallitasokat a valto ket jobbszelso piros gombjaira teszem, azzal vegig lehet lepkedni onboard a beallitasokat. A csoport aljan a lepkedeseket es allitasokat a POW-ra. Igy autobol is kenyelmesen tudsz alltani FFB-t, tukroket, cockpit dolest, es amelyik autonal lehet, fekero elosztast, TC-t, ABS-t es egyebeket (ezeket lehet autonkent kulon-kulon gombokra is tenni!).
lac coo
Jah, es marha jo, hogy itt visszavaltasnal kuplungolni kell, hiaba tologatos valto, nagy elmeny, tok jo ! 😊))
Kell egy botvalto ...! 😊)

lac coo
En egy hangyanyit feljebb szeretem, nekem ugy komfortos.
De koszi, megnezem majd....

Alexease
A hangbeallitasoknal en felere huzom a motorhangot, ugy hangosabb lesz a gumihang😉
Alexease
En kb. mindegyikkel ilyen/hasonlo nezetekkel es dinamikaval megyek. FOV ([ / ] ) autonkent valtozik, a CockpitView-val fel/le, elore/hatra (neha minimalisan jobbra/balra), es esetleg fel-le dontes ( SHIFT-[ / SHIFT-] ).

Alexease
Itt eleg durvan sok a lehetoseg es a beallitas, ha mar regen nem hasznaltad, elsore durva tud lenni😊 Erre mindenkeppen ra kell szanni jonehany napot, hogy kitapasztald es beallits mindent.
Alexease
Vannak a cockpitre allitasok, de minimalis. Az iR vaskalapos, nem nagyon szereti piszkaltatni😊 De mivel naluk is vannak plugin-ek (mint az AC-nel APP-ok), azokkal lehet meg eleg sokmindent allitani.

En a MotionCockpitView-t hasznalom (NaturalPoint). Ez alapbol a dinamikat allitana, es meg sokmindent, de en csak pozicio allitasra hasznalom.

- http://alexease.uw.hu/files/Motion_Cockpit_View_v2.13.17.462.zip
- http://alexease.uw.hu/files/Motion_Cockpit_View.ini

A ZIP tartalmat bemasolod az iR konyvtaraba, elinditod a Motion_Cockpit_View_Activator.exe-t, ott bekapcsolod a cuccot es kesz. Tobbszor nem kell. Hasonloan mindent autonkent ment el, eleg sok lehetoseg van.

Ide keszit egy .INI filet: c:\Users\TE_NEVED\Documents\iRacing\Motion_Cockpit_View.ini

Ennek a DEFAULT resze lesz alapbol ervenyes minden autora, de miutan elindulsz egy autoval, ezt lementi ahhoz alapbol. Keosbb azt modositja (jatekban, gombokkal).
Ha az enyemet bemasolod, azt modosithatod.

Az iR APP.ini-ben is vannak beallitasok, ilyenkor azt erdemes kiloni es/vagy atallitani: c:\Users\TE_NEVED\Documents\iRacing\app.ini

cockpitLookAngle=30.000000
cockpitLookDeadZone=0.050000
cockpitLookDownAngle=20.000000
cockpitLookInstant=0
cockpitLookSmoothingTime=0.055556
cockpitLookUpAngle=15.000000
DriverHeadHorizon=0.000000
DriverHeadNoPitch=0.250000
DriverHeadWobble=0.250000
driverHeightAdj=-0.050000
DriverRotateHead=0.000000
drivingCamFOV=85.000000
DrivingVanishY=0.240001
virtualMirrorFOV=90.000000
lac coo
Mondjuk jah, az volt az masik tippem, hogy az auto geometria miatt ilyen.Higy mit hova meddig huzogassak, az igy reggel kicsit bonyolult meg nekem.... 😊)))
Mar csak a fulkenezet hianyzik, illetve az idetlen g ero sgimulacio, azt nagyon nem szeretem, mindeig le szoktam huzni....

Alexease
Trillio beallitas van, erre nem eleg 5-10 perc😉

Ha jol be van allitva, a kormannyal nem lehet gond, ebben a legjobb a kormanyzas es az FFB. A beallitasoknal minden autonal alul kapcsol be, hogy elmentse ahhoz az autohoz. Erdemes kikapcsolt allapotban csinalni egy tuti beallitast (kalibracio, gombok, beallitasok), kilepni a menubol, akkor tuti elmenti, utana mar autonkent az lesz az alap. Ahogy uj autot tesztelksz, azt tolti be, utana bekapcsolod hogy sajtja legyen, es azt modositod tovabb (FFB, kormanyzas, valtas, onboard beallitasok).

Ha tul hirtelen, kozvetlen lenne a kormanyzas, autonkent a beallitasoknal a felso kormanyzas potit lehuzhatod addig, amig attetelre jo lesz (ha nincs attetel allitas), amig nem ered el az auto gyari kormanyszog minimumat, addig linearis marad. Az alatta levo poti is legyen ugyanannyi!

De itt kormanyerzesre az autobeallitas is szamit! Foleg kanyarkozepen, ahol durvan valtozik a gumi es a geometria. A Camber/Caster erteket is erdemes allitgatni. Pl. a caster-rel jellemzoen a kozeprehuzo ero fog valtozni.
Alexease
SR-t csak a hivatalos versenyeken szamol (TT, Qual, Race). A Practice, FUN, Hosted, TEST resznel NEM.
A Practice a legjobbb (TrackDay), barmelyik sorozatba belephetsz, mindenhol vannak folyamatosan futo szerverek, 1-2 altalaban tele van (palyatol fuggoen 30-40 ember), szabadon lehet korozgetni, SR-t nem szamol.

Vagy a Hosted, ami igazabol Ghost Race. Belepsz egy hivatalos versenyre, teged nem latnak, utkozni nem tudsz, de valodi versenyben, mezonyben lehet kergetni oket, gyakorlasnak jo😉
lac coo
ami így hirtelen fájásom van .

kormány picit fura, hajlamos beharapni,
fülkenézet nagyon alacsony ,
g erő zavaró, vacak csónak effekt, gumik nagyon halkak alig hallani ....

ezekkel mit lehet kezdeni ?

lac coo
Van itt annyi beállítás mint égen a csillag.
Callac-et próbáltam, picit fura a kormány, kb negyed fordulat után beharap, alászedi teljesen váratlanul, pedig a kormány kalibráció jó.
ez ilyen vagy van valami szűrő vagy valami amit nem látok ?
Illetve fülkenézetet lehet állítani valahol ,azt sehol nem találtam ?

lac coo
Tesztelesbel is szamol sr t, igaz ?
Szoval esszel vaduljak..... ? 😊

lac coo
Előbányásztam emailt, jelszót , sajnos csak 12 dollár/hó-ért enged vissza, azt kicsit sokallom így hirtelen 😄DD

szerk: bár régen 20 dollár volt ahogy nézem ... 😊 Lehet mégse olyan sok egy próbára ...

Oda lett írva, hogy viccelek, ne legyetek már ennyire merevek. 😄 De befejeztem mert túl komolyan veszitek, és annak nincs értelme... Sorry, ha valakit megbántottam volna vele.

https://fxmason.blogspot.com/

Alexease
Az uj Codies F1 (vagy mar most a konzolos is annyi, azok mindig dragabbak) lesz vagy 60EUR. Az 80$, 2 eves iR elofizetes😊
Alexease
Ennyi erovel a te munkad/juttatasod reszleteit is lehetne csurni-csavarni, ugy hogy a vegen nem kapnal semmit, es utana nem 1400EUR kormanyt szeretnel venni, hanem borotvapenget, hogy eret vagj magadon😄

De ugy is tudod hogyan mukodik ez, nincs benne semmi kulonos, nem abszurd, egyszeruen hozzaszolasokat generalsz megint😉
lac coo
En evente 50 euroert berlem a Codemasters F1 - et ! 😊)))

lac coo
Van egyfajta humorerzeked... ! 😊))

BooMiller
Az a probléma hogy szerintem te nem érted😊) A példád rá adásul mérhetetlen együgyüségről árulkodik...Ez nem kenyér hanem szoftver!!!!! És mindenkit hülyének nézel itt a kenyeres példáddal....
Én itt be is fejeztem a dolgot... 1000 euros kormány ajándék egy szorftver éves előfizetése amiért 0-24-ben rendelkezésre állnak a versenyek az drága évi kb. 38 euro-ért.. bye!

Persze igazából hétköznapi példákon keresztül válik igazán viccessé és érthetővé amit mondok, most képzeld el, hogy bemennél a boltba vennél egy kiló kenyeret és azt mondaná a pénztárnál az ember, ha ezt a kilós kenyeret megveszed akkor nem veszed meg. 😄 Itt a boltban nézegetheted azt a szép kenyeret amit azért vettél, hogy ne legyen a tiéd. 😄 Sírok geci. 😛

BooMiller
Ez neked új?😊)) Mennyi mindent vettél már így. Például egy Simbin játékban amit megvettél ott minden a tied? Vagy csak használhatod és játszhatsz vele?😊)) Vagy csak annyi a baj hogy nem tudod felgyújtani a dvd lemezt?

Tehát akkor az van oda írva, hogy ha ezt megveszed akkor nem veszed meg?!

Persze értem én, csak vicceskedek most, és szó szerint sírok fetrengek a nevetéstől, hogy mennyire abszurdan hangzik önmagában az, hogy meg kell vásárolni valamit azért, hogy ne legyen a tiéd. 😛

frango
Vásárlásnál direkt kiemelik a fizetés előtt, hogy ezzel NEM VESZED MEG. Csak használhatod a tartalmat, amíg a szolgáltatás él. Szóval itt egy szolgáltatásra fizetsz elő és ahhoz "bérelheted" a tartalmakat. Ennyi...

Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200

Javíts ki ha tévedek, de nem az van oda írva az autóknál és pályáknál hogy rent, hanem az, hogy buy. 😊))

BooMiller
Szépen minősíted itt az embereket de te tudod😊 Egyébként te hol olvastál olyat hogy megveszel valamit? Bérled😊)))

Nem jó a példa, inkább képzeld el úgy, hogy a téliszalámit megvennéd kifizetnéd az árát és ott kéne hagynod a hentesnél, aztán ha enni akarsz belőle akkor minden egyes levágott szeletnél lemérné neked és ki kéne fizetned dekára, amit amúgy már megvettél... 😄 Szinte az összes eddig megjelent szimulátor megvan eredetiben, szóval te keversz engem valakivel. 😉

De a téma tényleg lezárva, mert aztán jönnek itt a hozzád hasonló emberek az egészen elképesztő prekoncepciókkal, és soha nem lesz vége a vitának.

LOL.
Ez pont olyan, mint azok a gazdagok, akik sajnálják a pénzt a téli szalámira, mert az micsoda lehúzás már hogy x ezer forint egy rúddal, inkább megveszik a turistát, mert az "reális" árban.. 😄
Frankó lehet egy méreg drága kormánnyal grid-et, vagy test drive-ot játszani... ja és ott a crew is, hajrá!😄 (ja, és egyed a turistát!😄 )

iracing the 'real' race.

Marcinko
Főleg A-ban az .........Igazából nekem nem is kell az A class, mert én max GT3-ban ( B class ) megyek és a B class licensseseknek"emberibb", kellemesebb az SR számítása, de felpromotáltak - az anyjuk kenyerit - az ezt megelőző széria végén

Alexease
Az az SR-szamitas egy agyrem, szerintem tobbet art mint hasznal😊 Minden sorozatbol kellene fun😄DD
Marcinko
Gratula . ...................de A-ban már nagyon kell figyelni az X-ekre,mert ott már könnyű mínuszban "termelni" az SR t 😊

Alexease
Szezon vegen 3.0 felett promotal feljebb.
Met
Na, veszekedés helyett...

13.án mentem utóljára, az update után beléptem és csak frissítettem a klienst, ma belépek és felugrik az ablak, hogy road-on feljutottam az A-ba.
3.13-am volt B-ben.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

BooMiller
Az a baj hogy nem egy dologról beszélünk, te itt az early acces dolgokat feszegeted. Miközben ennek semmi köze a kickstarterhez😊
Egyáltalán nem érzem magam becsapva az AssettoCorsaval pl. akinek meg nincs agya és minden szart megvesz az magára vessen😊
Értem mit szeretnél mondani csak szerintem nincs teljesen igazad ennyi, de ha szerinted Asseto vagy iRacing, Star Citizen elkészülhetne EA vagy Activision kiadóval akkor problémák vannak😊)

Ezt te csak hiszed, ahogy sokan mások is elhiszik. De a valóságban nagyon szépen le vannak osztva ám a lapok, ki ne akarná egy végleges játék árának duplájáért meg triplájáért "eladni" a játék alfa meg béta verzióit is?! 😄

Nem pénz kell nekik a fejlesztésre, hanem valójában "eladják" nagyon drágán a kezdeti verziókat, hidd el, hogy az alap befektető akar még nagyobb hasznot húzni, azon emberek akik megveszik ezeket az alfákat és bétákat a támogatásukkal valójában nem támogatók, hanem becsapott vásárlok...

BooMiller
Az a baj ha mindenki így állna hozzá akkor csak pl COD szintű moslék jelenne meg mert a kiadó is csak a tutira akar menni mint te...

Eszem ágában nincsen megmagyarázni másoknak, hogy jó e nekik vagy sem, csak elmondom a saját szubjektív véleményem. Kicsit olyan ez is, mint a kickstartes projektek meg játékok. Nekem eszem ágában nincs támogatni egyetlen játékot sem, még két fillérrel sem. 😄 Szívesen kifizetem az árát egy jó játéknak ha megjelenik, nem érdekel sem az alfa sem a béta verziója ha fizetni kell érte, és pláne nem fogom én fizetni már a fejlesztést is előre...

De mondom, elcsúszott ez a beszélgetés olyan irányba amelybe nem szerettem volna, ezért tényleg ez volt az utolsó válaszom ezzel a témával kapcsolatban. 😄

Peace.

Alexease
Szerintem ne ragozzuk, a vegerdemeny ugy is ugyanaz, mint mindig.
NEKED van sok penzed, de ERRE nem akarsz kolteni (mert ezert-azert), es meg akarod magyarazni, hogy ez masnak sem jo😊 Szerintem hagyjuk😛

Kozben megmagyarazod a +400E Ft-os kormanyodat, hogy az tuti kiadas. En bakker 100E Ft-ot 5 eve nem lattam osszesen a szamlamon! K*rv* idegesito, hogy 100E-kel dobalozol, es kozben a kajabol osszesporolot szaros evi 20E Ft-omat akarod megmagyarazni. Nem akarlak b*sz*gatni, de szerintem ne eroltesd...

Ha meg nem tetszik a iR uzletpolitikaja, akkor ne foglalkozz vele. Ha penzugyi tanacsado vagy, menj az iR forumra, es probald felvazolni nekik az otleteidet, hogyan tudnak a milliomosok is olcson meguszni a programjukat.
Na de én itt be is fejeztem, mert elment a beszélgetés olyan irányba, amelybe nem szerettem volna.

BooMiller
Nem értek egyet:😊 de ez nem probléma, különbőzőek vagyunk ennyi. Csak nem kell hőbörögni, ezek a feltételek kell vagy nem))

lac coo
Végignézve a polcot, bár az örökre az enyém, de van vagy 50 ezer forintnyi ( vagy több is, fene tudja ...) játék itt előttem. akár ki is dobhatom az ablakon 😄DD

Nem olyan rég én is így gondoltam, hogy kidobott pénz, de meggyőzött, hogy egyedül maradtak mindőség terén ...

Az olcsó nem olcsó dologból még kimaradt , az inkább nem veszek meg semmit, mert ahogy kihozom a boltból már csak a felét éri 😄D

De továbbra is áll az alku, ha szerzel nekem arra a kormányra havi 3000-ért bérleti jogot, akkor jöhet, akkor valóban nem drágább mint egy játék előfizetés 😄

Ne kormányozzunk már... Egyébként pedig pont azért telik sokaknak drága holmikra így nekem is, mert megnézem mire adok ki. Drága?! Az! Minőségi tartós "örök darab", évekig ki fog szolgálni és megmarad? Igen! Akkor kell... De ha valami drága és minőségi, és csak addig lesz az enyém amíg folyamatosan fizetek érte, utána meg nem marad belőle semmi, akkor bizony kétszer is meggondolom.

De amúgy kifizetem én szívesen kedvezmény nélkül is a havi előfizetést, na de nehogy már még mellette plusz tartalmakért keljen fizetni. 😉 "Gazdag vagyok" nem majom, és pláne nem fejőstehén. 😉 Naná, jó üzleti érzékem nekem is van, persze, hogy kvázi 50%-át elengedném én is az előfizetésnek, ha pont minden egyes pályával és autóval többet szedhetnék be. 😄

Alexease
Ki az az Annacska?!😊