25347
-
#17761 azért itt is vannak érdekes figurák...végig vezettem senkivel nem találkoztam egész futamon, aztán utolsó kör utolsó kanyarjában egy lekörözött simán rámhúzza miután bevár egy kicsit...:) -
#17760 kipróbáltam, de ez késik nagyon sokat nálam, gyak használhatatlan...AC-ban a dshmeter pro teljesen jól megy -
GeriDoc #17759 Van még egy FastDash nevű ingyenes program is, az is jó és totál testre szabható a kijelzés színkombinációja, illetve van egy alap és egy bővített kijelzése.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.10.28. 14:42:21 -
mumus70 #17758 És az MPR-t is lehet vele csinálni szépen ha nincs kedved versenyen menni. :D -
#17757 A TT lenyegeben egy hotlap bajnoksag. Sorozattol, autotol, palyatol fuggoen kell menni x kort (valahol 3, valahol 6, vagy akarmennyi, olvalon logikusan tobb), hiba nelkul, es az eltelt fel ora alatt, a legjobb egymasutani X kor atlagat szamolja. Vagyis kimehetsz tobbszor X korre, vagy folyamatosan tolod, aztan a sok korbol lesz valami. Persze a gumi es egyebek miatt nem feltetlenul a nonstop 30 perc a tuti;)
Figyeli indult-e valaki ugynaazon a session-on, az eredmeny, pont bekerul a tablazatba, hasonlo "bajnoksag" van a 12 het alatt, mint a rendes versenyeken.
Aki hotlapozni szeret, annak jo buli. -
#17756 Köszi meglesem, lehet ez elég is lenne arra amire nekem kéne... Dashmeter pro-t egyelőre nem nagyon akarom megvenni IR-hez is , még nem állt bennem össze h fogok -e hosszabítani
Más: a Time trial-nak mi a lényege?írja h 30 perc és menjek 6 összefüggő kört hiba nélkül....ezt megcsináltam , vagy nem is kell történnie semminek...?Mire jó ez? -
Morgolodo #17755 Nem dashboard, de jó még a ROCCAT Power Grid. Szuperül és gyorsan működnek a gyorsgombok, szintén teljesen testreszabható és pl. a TS-t is támogatja. -
Morgolodo #17754 Én a Dash Meter Pro-használom, azzal maximálisan elégedett vagyok. Gyakorlatilag mindent tud, teljesen testreszabható. -
#17753 Milyen lehetosegek vannak androidos dashboard alkalmazasok teren?
-
#17752 Hát igen, nem egyszerű vezetni, de ha magadra állítod a kocsit utána azért egy fokkal könnyebb. Itt a baseline nem igazán volt jó :D
Amúgy köszi :) -
Eddig nem tudtam értékelni a V8 videókat de amióta ingyen content lett a régi V8 azóta minden tiszteletem annak aki tud vele menni .....Bathurstra pedig ez fokozottan érvényes.
Grat az eredményhez !! -
#17750 Múltkor indultunk Bathurst 1000-en. Időmérőn sikerült egy viszonylag jó kört összeraknom (még így is másfél mp-et kaptam az elsőktől :D), de végül sikerült befejeznünk a versenyt top 10be a top splitbe :)
Itt van az időmérős kör :)
-
#17749 Az mar tul "expert" megoldas lenne az iR-tol:) -
#17748 Vagy mondjuk gyakorlásnál egy egyszerű sérülés kikapcsolással megoldható ...? :) -
#17747 utóbbi funkció tényleg nyerő lehet azoknak akik nem ismerik nordot
Anno emlékszem GPL-ben volt valami mod amivel meg lehett ezt csinálni. Én még ott tanultam be a pályát :D -
#17746 A banner ala, linkekhez bekerult a Reddit is, ez csak most fedeztem fel:) -
#17745 En csak most futottam bele (igy valszeg csak nekem ujdonsag:P).
A Nord "csuszasa" nem csak a palya epitese/befejezese miatt lesz, hanem megvarjak vele a decemberi update-et, az hozza kapcsolodo ujdonsagok miatt.
Lesz valami uj shaderezes (talan a palya merete vagy funkcioja miatt), ami gondolom erinti a tobbi reszt is. Es lesz valami "Bride to Gantry Point to Point Circuit" funkcio. Errol ket dolgot emlitettek, az egyik a gyakorlo reszhez hasznos, hogy a palyan reseteleskor nem a pit-be rak vissza (az elso reset szektor, a masodik pit), hanem az utolso szektorhoz (igy ha valaki tanulja a palyat, es kozepen zuzza, nem kell mindig az elejetol tolni). Ilyet is csak az iR kepes/hajlando beepiteni! Hogy mennyire realis, az jo kerdes, de szolgaltatasnak teljesen jo.
A masodik, ami csak talalgatas, a "felfutas-szeru" versenyek... -
RtoR #17744 Tegnapi futamok jól voltak, nem volt vita sem igazán. Két hét múlva megint, télen pedig újra lesz rookie kupa. -
#17743 Főleg, hogy a baseline nagyon biztonsági setup. Túlkormányzottra kell kicsit állítani, mert még mindig jobb, mint a baseline alulkormányzott setup. Sprintre természetesen. Egy 1:30-as pályán 4-5-6-7 tizedet is jelent körönként egy jó setup, ami elég sok. Szóval igen, marhára nem mindegy ez. :) -
tomee92 #17742 Nem akartam beleszólni eddig a gumi kérdésbe, de szerintem tegyük helyre kicsit a dolgokat.
Szerintem rossz ez a hozzáállás, hogy "jóóó az alap set is, lehet vele menni viszonylag jó köröket".
Elvileg versenyezni akarunk mindannyian és gyorsan menni, egyre gyorsabban. Ehhez elengedhetetlen a setup folyamatos gyúrása és a jó guminyomás megtalálása. Sok gyakorlás kell,hogy setet csinálj magadnak és kitapasztald, hogy mekkora nyomás az, ami neked a tökéletes lesz, de higgyétek el megéri "kínlódni" ezzel.
A stabil körökre visszatérve megint előjön a stabil setup, amit leginkább a helyes guminyomás befolyásol. IR.hu futamon nem egyszer előfordult, hogy az éllovas ellépett a futam elején, de a rossz nyomás értékek miatt a gumik elfogytak a fél órás futam végére és a 2. helyezett lazán utolérte és szorongatta. A 2. futamra kicsit korrigáltunk az értékeken és láss csodát, olyan stabil atom köröket ment, mint mások a kvalin.
A lényeg,hogy ne hangoztassátok ezt a mennyire jó a baseline setup dolgot, mert ez eléggé félrevezető. Inkább a feltöltött setupokat kell kipróbálni és tanulmányozni. Majd úgyis kialakul, hogy egy adott autónál kinek mi jön be és úgy kezdi el belőni a kocsiját.
Endurance-ra a betonstabil a nyerő, amivel szinte végig lehet tartani azokat a köröket, mint amiket a friss gumikkal futsz, sprint futamon pedig ki kell nyomni a kocsi szemét is, de a végére is még kell egy kis tartalék, hogy el tudj fordulni jó tempóval, de még éppen ne dobd el. De ehhez mind-mind a jó setup kell és az nem a baseline lesz... :) -
mumus70 #17741 Szerintem kár túlmisztifikálni ezt a gumi kérdést. Egy 24 óráson valóban van jelentősége, mert nem mindegy hogy 100 kiállás lesz a gumikopás miatt, vagy 121, de a bajnokságok 90 % - a sprint, vagy egyetlen tankos táv roadon, ott meg kukk mindegy hogy nyersz egy 15 körös futamon egy 1:20-as pályán 2 tizedet körönként, ha minden 4. körben meg úgyis hibázol és elhagysz 3 mp-t, vágsz esetleg, kapsz egy Low Drive-ot, vagy egyszerűen csak kibombáznak a 2. körben...... szóval részemről tökömet se érdekelte soha hogy most 2 psi, vagy 2.3 psi, nem is nagyon mászkálok abban a részben, a benzin legyen elég, aztán had szóljon! Mondom, simán lehet nyerni, a szetnek szinte semmi jelentősége.....
Utoljára szerkesztette: mumus70, 2015.10.26. 21:35:41 -
#17740 Biztos ki lehetne tapasztalni hogyan jó, csak én közel sem érzem annyira az autót, hogy ezt megoldjam :D -
#17739 A guminyomas macera, foleg az iR-ben, mert kicsit tul realizaljak a dolgokat, nincs realtime gumi kijelzes. Persze, logikus, hogy igazabol sem latja a pilota, de azert ez megis csak egy asztali szim/jatek, nincs az ember mogott 5-10 ember, aki valos idoben nezegeti az auto telemetriajat;)
Meg lehet nezni a boxban (ESC, aztan nezni a szamokat), de egy pillanatnyi ertek "nem sokat" jelent.
Van telemetria is, azon vissza lehet nezni a tudatosan lefutott teszt koroket, es az adatokbol kiokoskodni a beallitasokat, aztan lenyomni meg 2-3 teszt etapot, telemetriaval... OK, de kinek van erre ideje?:DDD
Ha mar van szamarvezeto es egyeb segitsegek, had ferjen mar bele egy kulturalt, attekintheto gumiallapot kijelzes.
Es ezt nem kellene nularol megirni, most is van a devkit reszben, sok massal egyutt.
Ha kell, korlatozzak le, csak a practice reszre. -
#17738 Ezt valasznak irtam Lacoonak, hogy nagyon Nem gyorsabb:D
En azert ezzel tisztaban vagyok:) -
RtoR #17737 Nagyon nem????
Egy 37 fokos meg egy 25 fokos pálya között két másodperc a különbség köridőben. -
#17736 És ha hidegebb/melegebb a pálya hogyan állítsam a guminyomást? -
#17735 itt a quali köröm.
Videókonvertálás még nem nagyon megy...:) a játék full hd, minden beállítás maxon van, de miután lekonvertálom nagyon ratyi lesz :S
-
GeriDoc #17734 Csak próbálom a linkelést.
Ok, működik.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.10.26. 10:30:12 -
#17733 gondolom nem egy 10 perces practice-n mente a jó időt :) Az elején +2-3 mp is lehet a különbség a felgumizott verzióhoz képest
nagyon nem gyorsabb a hűvös.
Olyannyira nem, hogy futamon előztem belső íven, ott vettem ugye a féktávot(a nem használt íven) és úgy átcsúsztam a pali előtt hogy nem igaz.
2 órás ugye egy gyakorlás, azon ha vannak már 20 an, a végére gyönyörűen felgumizódik a pálya!
pláne ha 40-en vagy többen is vannak.
Utoljára szerkesztette: oneal1, 2015.10.26. 09:40:26 -
mumus70 #17732 Én is észleltem, méghozzá a kormányon, egyszer mintha krétaporon mennék, másik futamon meg tépni kell a kormányt, annyira ragad az úthoz. Na olyankor bombasztikus a Baseline szet! Akik megpiszkálják a gumikat, és rossz irányba, általában be is lassulnak, simán lehet akár nyerni is vele. -
#17731 Huvosebb betonnal gyorsabb ...?? -
RtoR #17730 nézd meg mindig mennyi a pálya hőmérséklete. Minél hűvösebb, annál gyorsabbak az idők. -
GeriDoc #17729 A dinamikus időjárás miatt nem. Az összes practice és race szerveren más az időjárás, ezért figyelni kell, és utána kellene menni a guminyomással, és néha a szárnnyal is. Ez eléggé megnehezíti a dolgot.:) Nekem 00.800 volt a legjobb időm practice szerveren, a versenyen meg 02,500-ös időket alig tudtam kiszenvedni magamból. Mondjuk érzem is, hogy a setupolgatás miatt még nem nekem való ez a sorozat, és a gumik működését is meg kell tanulnom, mert nem használom őket eléggé. Azért 1 hónap után örülök még ezeknek az időknek is, de sokat kell még tanulnom. -
#17728 Ahogy észrevettem nem, mindig változik. Sőt, néha még a szél is, pl gyakorláson amikor ezt a körömet mentem az alap szárnnyal nem forgott le a motor az egyenes végén, a szerveren feljebb kellett vennem, és még úgy is leforgott egyedül is, szélárnyékban meg pláne. -
#17727 Azert kerdeztem mert brutalis tapadas volt a szerveren
Idomeron 2 perc ala tudtam menni, holnap feltoltom a kort.
Futamon pedig 2 perc plusz 1-3 tized, a rossz gumival meg 2:01:500 korul.
Amugy nem ugyan az a tapadas a szervereken? A verseny sessionre gondolok -
#17726 Ford van csak meg a GT3-as autók közül. 2:03.5 időmérőn a legjobb időm, versenyen két tizedel jobb. Pedig amikor simán testet mentem, ott 2:01.063at mentem, de azt sehogy se tudtam megfutni, se egyedül, se szélárnyékozva, se sehogy. -
#17725 köszi!
bmw volt, de így utólag bánom picit, bár nem próbáltam a ruf-ot, de egyenesben úgy elhúztak....kanyarban mondjuk jobb voltam, de ez lehet beállítás kérdése volt.
Imádom én is a pályát, bár én csak "most" tanultam be iracingben :)
Te milyen autóval mész? időmérőn milyen időt sikerült futni? -
#17724 Grat! Melyik autóval? Sebring nagyon jó pálya, szerintem még forza2-ben ismertem meg, mint Road atlantát is, és itt viszonylag hamar meg is vettem. Nagyon nehéz előzni mert szűk a pálya, de borzasztó élvezetes. -
#17723 meg volt végre az első Blancpain sprint futamom, ez nagyon király volt! :)
Ezért a szériáért kezdtem el anno az iracinget. Bár a beállításokkal még szórakoznom kell mert az elejét nagyon lenyírtam a végére, de nagyon élveztem.
5. helyről indulva feljöttem 2 kör alatt a másodikra, majd a végén sikerült elrontanom és 4. lettem. -
RtoR #17722 Kezdődik az e heti kvali futam Blancpain Endurance-ben.
talán lehetne még jobb kicsit a szettünk, ráadásul utálom Brands Hatchet, remélem Gyuri tud gyors köröket menni, aztán az utolsó órában körbe pilinszkázok az autóval egy tűrhető pozícióban.