iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én inkább itt elköltök 90 000ft ot és el vagyok évekig:)
integra min 1.5 milla(csotány),gumik 150 000 futómü 200 000ft
pályanap 40 000/nap
amugy az EP3 veri az integrát gyári kivitelben persze félre ne érts az inti is isten
drága mulatság azért a pályázás
ha töröd akkor meg ...
persze élményben köze nincs egymáshoz a kettőnek
tudom mert intivel mentem már ringen isten király
ezzel csak arra mutatnék rá hogy nem olyan drága az iR
nem beszélve ha tudsz venni használt accountot 25-30000 ért már lehet kapni ,
szinte full road accountot
Utoljára szerkesztette: ozoli78, 2014.10.06. 19:53:14
maffioso
Persze, csak belegondolni, hogy durván 60-90 ezer forintot simán bele lehet söpörni.... azt inkább félrerakom, most amúgy is egy integrára gyűjtök, ami számomra több élményt fog nyújtani. Tény, hogy annak a pályanapi költségei nem egyszeri költségek, mint itt a tartalomvásárlás.

\"If in doubt, flat out!\"

Lassan de biztosan, megéri szerintem a befektetést ha valaki kedveli ezt. Nekem egy év alatt jött össze a gt3 pályástól. De annyi kell is szerintem ha nem gyerekkorod óta autó versenyző vagy.:) És a vicc hogy nem is a gt3 -t tolom, sokkal jobban szeretem a caddy-t már. Még az ausztrál csoda is jobban izgat jelenleg mint a gt3.

iracing the 'real' race.

Marcinko
Ezért az ausztrálok nagyon oda lesznek <#awink>

Már pedig itt rend lesz mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.

zzeN
Uhh...

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

frango
Azért nem egy leányálom a GT3, ha nem a top3-ból indulsz. Én kb. minden 3. versenyemet dobom ott, mert crash van. Volt olyan, hogy Spa felvezető körén a célegyenesre vezető sikánban a mögöttem lévő elfelejtett fékezni és belémjőtt. Szóval ilyen fun kb. a GT3. Következő szezonra én dobom is. Mindig ott amortizálom le az iratingem meg az SR-em...

Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200

maffioso
Ez tény, nem vitatom. Nyilván keresni is akarnak, és tagadhatatlanul az egyik legjobb jelenleg, multi szempontjából a legjobb. Csak nagyon rácuppantam az emptybox gt3 videóira és szomorúan konstatáltam, hogy az nagyon nagyon drága út, ami odáig vezet.

Ezért réteg játék... Ezt a minőséget meg kell fizetni, nincs mese.

iracing the 'real' race.

maffioso
Csak gyors kalkuláltam egyet a következő szinten egy olyan szériára, ami érdekel. Persze egyszer kell megvenni, meg jön 10 dollár, de azt el kell költeni. Faszom. Nagyon szeretnék menni, de kurvára nincs nekem erre pénzem. Bevásárolok minden szir-szart azt a végén nem marad valódi autóra.

lac coo
Sok ez mindenhogy, az egyszer beruhazok is kurva sok :)
Kiprobaltam ismet, aztan ennyi, ugy dontottem szemtelenul draga, nem.erdekel.

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

thedriver
Ha egyszer beruházol, utána már nem olyan vészes... A következő szezont hogy számoltad ki? Még nem tették közzé a pontos menetrendet, viszont csak 6 fordulós lesz kivételesen. Ebből elég lesz 5 forduló teljesítése, és 10 dollár vissza is jöhet.

maffioso
Gondolkodtam, hogy bevásárolok és elindulok egy szezont, de baszki.... durván 100 dollár lenne, plusz utána a következő szezon meg 150. Nem akarom elhinni.

thedriver
Most olvasom a hivatalos fórumon, hogy az idei 4. szezon csak 6 hetes lesz kivételesen, hogy hozzáigazítsák az iRacing évet az igazi naptárhoz:

SEASON 4 - ONLY SIX WEEKS - PLEASE READ

Good day!

We have decided for several reasons to move our 4 official seasons closer to a calendar basis. The seasons will still be the normal 13 weeks with 12 weeks of official racing and a "fun" week in which we deploy a new software update 4 times per year. Note: The seasons will not line up exactly with the calendar because for example we do not want to be deploying builds over the holidays and on New Year's Eve.

The seasons will instead end about two or weeks before each calendar quarter end. Roughly March 15, June 15, Sept 15, and December 15. (Again not exactly those days).

In order to make this change season 4 will be shortened dramatically. It will only be six weeks of official racing. (Schedule below). Race participation credits will still be in effect. You will qualify for participation credits by racing five out of the six weeks. There also will be ONE drop weeks for this shortened season 4. Also the Pro Series will be normal 12 weeks although we may shorten that a bit to 10 weeks. More on that from the competition committee will be sent to the drivers shortly.

I think with this schedule loosely following the calendar quarters it will be easier to understand and a little less awkward.

Good iRacing!

Tony

2014 - Season 4 "One Time" Abbreviated Season.

[10/21 S3w13 deploy build - "fun week"
10/28 S4 w1
11/04 S4 w2
11/11 S4 w3
11/18 S4 w4
11/25 S4 w5
12/02 S4 w6
12/09 S4 w7 deploy build - "fun week"
Utoljára szerkesztette: thedriver, 2014.09.29. 20:17:49

Scarry
Oké az jó lenne. Én este 9 után szoktam ráérni amikor már a gyerekek alszanak. Priviben megbeszélhetnénk.
Scarry
Köszi Alex az információt. Sokat segítettél.
ha kell oda adom az accomat ki tudsz próbálni 1-2 kivétellel minden road autót F1 et is
beszéljük meg mikor tudsz feljönni ts re
Alexease
A dinamikus idojaras (foleg ha esore gondolsz) meg nagyon messze van. Szerintem evekben szamolhatunk;) Az engine jelenlegi allapota, a folyamatos fejlodese es az online rendszer is "hatraltatja". Ha nagyon akarnak, ossze tudnak drotozni nehany honap alatt, de itt minden az alapokrol epul fel, es amig az nem tuti, addig nem fejlesztenek arra semmit.

Ami MINIMUM kell a dinamikus idojarashoz, es ami meg nincs es/vagy folyamatosan keszul: "vegleges" gumifizika (utoljara 2015 tavaszra igerte), uj surface modell, DX11, dinamikus napszak uj bevilagitassal, azan johet az eso es a tobbi.

Az Williams F1 regebbi, igy teljesen jo. Nekem tetszik, jo F1-es erzest ad. Persze versenyben kiautozni mar maskerdes, ahhoz keves vagyok:D
Elvileg/talan meg az iracers.hu-n van lehetoseg kiprobalni, probalj veluk beszelni.
Ha nem, elvileg.talan kesobb lesz hivatalosan is "ingyen" teszt az iR-nel.

Az uj F1-ekrol teljesen csend van, nem hinnem hogy lesznek. Azokoz sok uj fizikai modellt kellene legyartaniuk (hibrid rendszerek). A iR nem fogja kamu dolgokkal megoldani.
Scarry
Alex látom, hogy te otthon vagy minden témában és arra lennék kíváncsi, hogy szerinted mikor lesz dinamikus időjárás és lesz valamikor benne mondjuk mostani F1-es autó? DRS, ERS, stb is jó lenne ha megcsinálnák. Milyen a fizikája az F1-es Williamsnek? Érdemes megvenni? Vagy ne preferáljam? Ha próbáltad már, akkor légyszíves írnál róla pár mondatot. <#worship>
hungary27
Valahol láttam képet, hogy már teljesítették az első 24 órás versenyt.
Alexease
Nord valoban erdekes lesz, tobb szempontbol is;) nekem mar egyedul korozni is boven jo lesz;P
Amire lesz 24 oras lehetoseg, addigra lesz majd dinamikus napszak is.
Azért a qualik érdekesek lesznek a nordon.Mondjuk én kimondottan nem szeretem.
A napszak váltás elengedhetetlen a 24 órás versenyhez ,mert azért vilagosban vegigtolni egy 24 órást az elég gáz lenne.
Alexease
A Papy/iR online kod tuti hogy az egyik legprofibb. Bar tobb adatot szamol mint regen, de 10 eve az 512/128kbps net-en (otthoni "szerver"/host) tizenembert orakig elbirt gond nelkul. Azota azert fejlodtek a dolgok, es komoly szerverekrol toljak. Ha volt 60-as, es ha hivatalosan toltak, akor annak a tobbszoroset is lekezelheti. Valszeg elobb fekszik meg a kliens gep:D
frango
A legnagyobb grid, amit én láttam az 60-as volt, úgyhogy gondolom tud többet is.

Alexease
A komolyabb palyakon 40 fos mezony szokott lenni, hogy mennyi a max amit elbir vagy lekezel az engine, az valszeg uzleti titok:) Nem udom:D
hungary27
Igen, igen de azért jó, hogy hivatalos. :)
Még kéne valami dinamikus napszakváltás és akkor elég jó móka lesz a Nord + pilóta cserével.
Egyébként mennyi autót tudna felengedni a mostani rendszer, ha nem nézzük a pit-ek számát?
Alexease
A multkori hirek alapjan mar eddig is tudtuk;)
En inkabb azon izgultam, hogy talan sokkal korabbi tervek alapjan jott ossze a hetvegi verseny szponzoracio es a palyak, es talan a GP palyat kiadjak a hetvegere;P Nord-ot nem, mert az tuti ido, az logikus hogy 2015 kozepe vagy vege.

De persze igy is az egyik legjobb hir az utobbi idoben, azert Nord eleg komoly cucc!
frango
Igen, persze. Arra gondoltam.
Azt, amit ozoli78 mutat a videóban a "Force factort", azt szeintem a legjobban az rFactor2-ben jelenítik meg. Ott mutatja konkrétan a görbét, ahogy változik.

Köszi!
próbáld ki nyomd be félig a pedált tartsd ugy és közben állíts rajta meg látod mi fog változni
nem fog kis nyomásra reagálni a fék
de itt meg is mutatom 2:20 tol
http://www.youtube.com/embed/rNcHODxX6zk
Utoljára szerkesztette: ozoli78, 2014.09.17. 09:03:27
Azt gondoltam annak csak akkor van jelentősége, ha load celles pedálom van. Mit állít az a g27-emen?
esetleg a játékban állíts a option>drive>brakes force factoron vedd följebb
Utoljára szerkesztette: ozoli78, 2014.09.17. 06:15:52
Fékerőt? A brake pressure biar csak a fékegyensúly %ban is van megadva, nem? Fékerőt lehet még vhol állítani? Mert nekem valahogy úgy kellene bekalibrálni a féket pl RUF-nál, pl hogy ha bele állok akkor is csak 80%ig nyomódjon be, kb akkor nem fogna be. :)
Utoljára szerkesztette: Mik, 2014.09.16. 21:58:26
Alexease
Valszeg az onboard allitasok (fekelosztas/ABS/TC) is szamitanak, foleg hosszutavon, a stabil es atlag jobb idoknel. En eles versenyeket nem mentem GT3-mal, csak a megjeleneskor fun-t, raadasul meg profi sem vagyok, de mar en ereztem egy verseny hossza alatt, az onboard allithato dolgok hasznossagat. A gumikopastol fuggoen, kellemesen utana lehetett allitani a dolgokat. CSak tipp, aztan lehet hogy szart sem er;DDD
frango
Nem használok, mert nem látom értelmét. Felkeményíti azt ennyi. Így nélküle meg csak lájtosabban kell nyomnom a pedált és kész. Ugyan ott vagyok. Olyan idegesítő, hogy próbálnék jobb lenni GT3-ban, de egyszerűen nem tudom, hogyan. Mit kéne máshogy csinálnom... Persze setupoláson kívül. FPS nekem egyébként stabil 60. Egyedül asszem Sebringen volt olyan, hogy lesett 45-re is néha.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy mi az ajánlott FFB min. forcera, mert én csak behúztam az alap erősség 33%-ára azt annyi.

Mik#15791: Jól kell beállítani a fékerőt. Versenyen nem árt menet közben is állítani. Meg én a gumik "hangerejét" is feljebb állítom, hogy jobban halljam mikor kezd el visítani. Amúgy meg csak gyakorlás kérdése, meg azé, hogy ne akarj minden áron minél később fékezni. Pár féktávon az is kifizetődő, ha fékezés előtt elveszed a gázt és csak gurulsz és utána fékezel(Persze ez beállítástól is függ, hogy milyen hatékony).
(Aztán, ha hülyeséget mondok keményen javítsatok ám ki! Nehogy rossz irányba vigyek el valakit.)
Utoljára szerkesztette: frango, 2014.09.16. 19:22:42

én is mindíg agyalok huu venni kell load celles féket 3 monitort majd letolok mindenkit,
azután eszembe jut Tomi és el megy még az élettől is a kedvem <#nyes>
akkor gondolj bele ha normális kormánya és brutál gépe lenne hol lenne?<#nyes>
Alexease
Az az extrem eset;) Vannak emberek, akik bekotott szemmel es fenyceruzaval is top idot tudnak menni:D
richardiracing
megára tudja lőni az autót ! úgy mozog ahogy ő akarja :) a setupolás nagyon fontos,lehet neked csilli milliós géped,meg kormányod meg stb.,ha semmit se értesz a kocsiban levő alkatrészekről és hogy mi-mire hat,mikor müködik,hogyan stb. :D

oké
Akkor azt mivel magyarázod ,hogy Szabó Tomi egy régi laptopról átlag fps 1300 as felbontásban 50(nem stabilan) momo 270 fokos kormánnyal GT3 ban ott van a top 5 ben a ruffal?<#nyes>
A RUF-nál mi a titok, hogy ne blokkold féktávon a kerekeidet pl. DFGT-vel (nekem G27 de ua.)? Nekem pl laguna seca első féktávján még nem sikerült füstmentesen lelassítanom. :)
Alexease
Az iR hotlap bajnoksag, a vegtelensegig ki van hegyezve minden;) A nehany tizedes, de palyatol/autotol fuggoen akar az 1 masodperces kulonbsegek, olyan dolgoktol is fugghetnek (leszmitva a tehetseget, a raszanhato idot, a setup-ot es a profi kormanyt es a pedalt), mint a gep sebessege, fps staibiltasa, monitor merete es felbontasa, 1 vagy 3 monitor stb. Leszamitva az FFB-t, minden informaciot a latvany ad vissza, nem mindegy hogyan. Palyatol es autotol fuggoen sokat szamit a 3 monitor is, mert nagy elony, ha rendesen lehet latni a kanyar csucspontjat es kigyorsitas helyet, es nem vakon kell megtippelni:D
Azért azt vedd figyelembe ,hogy ők való színű load celles fékkel mennek ami egy körön is gyórsít de föleg a stabilitás nagyon szembetűnő.
A másik ki milyen tehetséges ki hogy érzi/látja az apexet.
Én annak is örülök ha 0.8-1 mp re megközelítem az elejét, de ez is pályától függ.
Pl phillip islandon 4-5 tizedre voltam az elejétől.Spa ban pedig a hossza miatt gondolom 1.5 mp re.
A dfgt ben használsz squash labdát?
frango
DFGT.
Jó nem akarok én ilyen Iivonen-féle időket menni(Bár jó lenne.), mert telemetriát nem nézek, se setupolni nem tudok, meg finn se vagyok, de azért 1mp belül már simán kéne menni. A nem prok közül a jobbak olyan 21 elejét/közepét mentek legjobb időnek versenyen. Időmérőn meg ~1mp-el jobbat. Ezekhez megint 1mp lemaradásom van. Átlagban kerek 23.0-át mentem. Ja és ezt úgy, hogy előttem senki nem volt csak, amikor lekörözgettem...
Nem tudom... Ha nem eröltetném ezt a GT3-mat már szerintem(még ilyen kevés futammal is, amit megyek) 3000 irating körül járnék és nem kellene roncsderbiznem állandóan.
Iivonent pl. néztem, hogy megy a mekivel. T1-ben vagy 2-3 tizeddel gyorsabb lehet. Azt se értem, hogy hogyan veszi be úgy. Kb. nem is fékez semmit, mégis simán elfordul. T2-ben driftel. T3-ban megint olyan rövid féktávot vesz, hogy csak néztem és mégis simán elfordul és a gumikat se melegíti el. Ezután már totál átlagosan megy. Szerintem a pálya többi szakaszán kb. tudok én is olyan tempót.

Milyen kormányal/fékkel méssz?
Ha megnézed az ufók sem mennek qualis időket futamon márcsak a súly miatt sem.Juliant néztem versenyen és 6-7 tizeddel ment rosszab időket a legjobbjának ruffal.A 21 alja jó idő ,versenyen sem rossz a 22.0
Én mindig az átlagomat szoktam nézni.
Esetleg nálad gyorsabbakat meg kell nézni hoy mennek,brass monkeyvel meg a valtasokat is látod.
frango
Mi a trükk ehhez a rohadt GT3-hoz? Valaki, aki megy ott mondjon már valamit! Se Ruf-al se Mekivel nem tudok normális időket menni. Már rohadtul idegesít. Időmérőn tudtam kemény 21 elejét menni. Versenyen meg 22.0-22.5 között mentem. Nem értem, hogy miért vagyok ezzel ma rohadással ilyen lassú. Vagy 300-350 kört gyakoroltam és egyszerűen képtelen vagyok gyorsulni. Nem érzem azt, hogy minél többet megyek annál jobb vagyok. Ruf Cupban most is gyakoroltam olyan 40-50 kört. Folyamatosan gyorsultam. Kicsit setupotam és megint gyorsulgattam. Ha versenyen nem tartanak fel az 1-1,5 mp-el lassabbak, akkor tudtam volna menni 3000+ iratinges arcokkal. A tempóm megvolt. Itt tudok menni érdekes módon...
Most van olyan, hogy ennyire nem fekszik nekem a GT3? Azt a 2 mp lemaradást se tudom felfogni, hol lehet... Jó t1-2-3-ban(Mid-Ohio) hagyok időt, mert azokban vágom, hogy lassabb vagyok, de azért 2mp? Tuti, hogy van valami magic, mert ekkora s.ar nem lehetek...

richardiracing
az iR-nél nem fogják elkapkodni! az egy biztos :DDD erről a képről (a steames verzió meg a lite) az jut eszembe mikor megmutattak egy képet hogy milyen lesz az új kezelőfelület (2013 év eleje) és azóta is baromira várom hogy fog kinézni élőben! :DDD
tudom hogy nem nagy dologról van szó,meg ez csak hab a tortán mert baromira lesz*** hogy néz ki a setupolás közbe a menü,csak egy példát hoztam fel a "tempóra"
Utoljára szerkesztette: richardiracing, 2014.09.15. 20:06:38

Alexease
Azert erdemes kivarni a veget es a bovebb hivatalos infokat, mert ezek igazabol meg talalgatasok:)

Neha remenykedek egy meglepo es fordulatos nagy nyitasra az iR-tol, meg ha nem is bizom bennuk:P Azert nagyot kaszalnanak, ha ebbol egyszer lenne valodi offline is (Steam-es, online-os, regisztralos, de elofizetes nelkul), AI-val, sajat szerver lehetoseggel. Az iR online megmaradna a kemeny magnak es aki azt szeretne, es rafekudnenek a bovebb es valtozatosabb tartalomszolgaltatasra.

Most mar az auto mukodesehez szukseges legtobb dolog, ami eddig hianyott es hatraltatta a tartalmakat es fejleszteseket, mar meg van. Amit talan elbuknanak az elofizeteseken, talan bejonne a tartalom szolgaltatasokon. Ilyen koritessel es profizmussal azert ez eleg komoly program, ha tudnak hasznalni az emberek offline es free online, 4-5 tartalmat tuti megvennenek evente. Az bo 1 jatek arra, az csak eleg egy-egy felhasznalotol?! "Kezelfoghato" dolgokert (ami igy hulyen hangzik:D) konnyebben fizet az ember, mint online elofizetesert (foleg, ha nem hasznalja, nem erdekli).

Meg ha egy bajnoksanak a komplett versenynaptar osszeallitasa, emberenkent hirtelen komoly penz is lenne, valszeg lennenek ligak, amelyek atallnanak az iR-re. Es ez egyszeri osszeg. Es nem is kell azonnal.

Persze..., mar megint almodik a nyomor;DDDD
Alexease
Akkor majd csokkentik 3$-ral a havi elofizetest, es akkor levontak az Lite-hoz adott ingyen 4 tartalom arat:D