25347
  • barcalaci84
    na kipróbáltam Spa-t...
    szóval agogy én látom így pár kör alapján...a pálya a fehér vonalig tart itt ahogy látom , de lehet használni a kerékvetőt is szépen gyakorlatilag mindenhol... csak vissza kell térni a pályára és nem szabad a füvön menni két kerékkel...
    nekem teljesen korrektnek tűnik
  • bardocz
    Én a két kerék a fehér vonalon belül, és a rázó a pálya része szabály szerint mentem nagyon sok futamot. Namost spa-ban egy csomó rész van, ahol kigyorsításnál ha az ívemen mennék, ami működik mindenhol csak itt nem, akkor a rázó végénél adja az x-et, mert ott ugye odébbmászik a fehér vonal is vele együtt, holott még bőven szabályos, két kerék bőven az aszfalton van, de nem jó neki. Legtöbb pályán amúgy nincsen gondom vele. De spa miatt már nagyon sokadszor sírok itt :D
  • barcalaci84
    hát én azt látom h más szimekben tökön babon át megy a társaság egyik fele...a másik felének egy része szerint 2 kerékkel kell fehér vonalon belül lenni, más szerint egy kerékkel kell érinteni , valaki szerint a rázókő a pálya része még , valaki szerint nem ,
    valaki szerint egyes helyeken vannak kivételek az egyes pályákon
    valaki szerint nem gond ha egy futamon 90 x (komolyan :)) szélesít egy kicsit, mert nem szerez vele előnyt az optimális idejéhez képest :)
    valaki szerint csak akkor vágás a vágás ha elkapnak vele stb...

szóval szerintem itt több mint korrekt a dolog...1 -2 kör után látod hogy hol szigorúbb hol megengedőbb adott pályán mint ahogy másik játékban...
  • bardocz
    Csak kurva idegesítő, amikor több év ligázás után, meg más szimulátorok rendszere után amit megszoktam nagyon sok kör alatt itt olyanért ad offtrack-et, aminél a valóságban egy méterrel túltolják, és senkinek eszébe sem jutna, hogy azt büntetni kéne, mert nem.
  • unrealnoise
    Jogos, lehet tolo még egy futamot, ilyen ez a "játék". Mondjuk én is tudom milyen anno nagyon sokat toltam. De azt hittem objektumonként van "kézzel", manuális beállítva mi az offtrack, mi nem. Nem ártana kicsit finomítani rajta. Nem egy nagy meló lenne szerintem...
  • barcalaci84
    Spa-n még nem mentem (pedig megvan) egyelőre elég volt az AC-ban h mindenki csak azon ment egy időben:)
    CCharlotte-n meg persze én is próbáltam átdobni rajta, de mivel 1x-t ad ezért elfogadtam h nem szabad...
    Szerintem az a lényeg h MINDENKINEK ugyanaddig tart a pálya és ez korrektül ellenőrizve van objektíven és azonnal...
    pár kör practic után az ember tudja a határokat... márcsak belül kell maradni:)
  • bardocz
    Spa-ban viszont még mindig szar :D Sőt, Charlott road-on belül is egy fos, van a két nagy rázó, ami számomra apálya része, és ha úgy tolom át rajta mint mindenhol máshol, akkor amellett, hogy repül a kocsi, adja az 1x-et is. De különösebb problémám nekem sincsen vele, nem tudom hány verseny alatt nem buktam el az A licenszt, pedig atomszar versenyeken vagyok túl ilyen szempontból.
  • barcalaci84
    persze bosszantó lehet(ne) ha önhibán kívül kap az ember 4x-et, de igazából én pár hét használat alpján azt mondom h gyak különösebben nem kell vele foglalkozni... van amikjor összejönnek a dolgok és belekeveredik az ember (főleg ha valami idiótával hozza össze sors az emberzt) de nagy általánosságban 1 sr gyilkos futamra jut egy csomó jó futam publicon...rágörcsölni semmi értelme

az off trackért az x meg külön jó szerintem , mert azért abszolút látszik h úgy jönnek fel a pályára az emberek h stabilan tudnak körözni adott kombón...
    az hogy valahol szigorú hát na bumm...ahogy észrevettem az IR ben az autó középvonalát érzkeli a rendszer , annak kell a pályán belül lennie
  • unrealnoise
    nah most egy időre letettem az iRacinget. 18 x összejött egy versenyen. Ebből 2x4-et kaptam én egy sráctól, rajt után nem fogta fel, hogy ésszel kell menni, előttem is vannak, etc. simán nekem koccant a kocsi elejével. (Nem is értem miért nekem számolja fel, amikor elöl vagyok, vétlenként. A rendszer látja, listázza a pozíciómat, ergo ne kapjak már teliba 2 kanyar alatt egy balfasztól 8x-et...)

utána kaptam egy lag miatt még egyet 4x, majd még egyet amikor vagy 6-an voltunk egy kupacban, és egyszerűen összeértünk, de nem volt semmi megforgás, semmi. Volt talán két kicsi off track is, mert ugye 4*4=16.

röhej, szakadok. Az egy dolog, hogy az SR-em lemegy a picsába a nem túl magas iRatingemmel együtt, de nem is úgy nyomom mint régen, viszont semmit, mondom semmit nem javult ez a rendszer...

A másik meg, hogy off track, nah ne szarozzunk már, gyors kanyarok, vagy ott a célegyenes, amikor ráfordulsz, ha megcsíped a műfüvet, úgy, hogy még 2 kerékkel a pályán vagy 1X.

Kész...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2015.11.18. 18:21:35
  • barcalaci84
    attól h megy linuxon stb miért ne csinálhatnák meg nagyon durván... nem kötelező most se használni a plusz effekteket...

persze értem én h nem fogják , mert itt így -se úgyse a grafika az erőssége a játéknak...(persze a felhők nagyon szépek :) ) de azért iparkodjanak , mert lassan ciki lesz ez a graf is :)
  • Alexease
    Szerintem holnapra ne vard Nord-ot, elvileg csak szerverpark piszkalast emlegettek. A november veget is csak esetlegesen emlitettek. bar az elofizetesi akcio melle, kicsit promonak, azert elferne, meg ha kicsit butitjak azt a reszet, amihez az uj build kellene (szektor reszetek).
  • Alexease
    DX11-et igertek, ha jol emlekszem, jovo ev elejere (gondolom marius-aprilis build). De ha iSoon, akkor marad a nyar:)
    Nagyon extras grafikai dolgok tuti nem lesznek, fontosabb nekik, hogy lehetoseg mindenkinel jol es hasznalhatoan mukodjon. Plusz figyelni kell arra is, hogy ez MAC-en es Linux-on is megy, nagy elteresek nem lehetnek. Bar pletykak nincsenek, de elofordulhat hogy SteamOS-re vagy valami masra is csinaljak a hatterben. A nagy huzas az Xbox lehetne, csak gozom sincs hogyan:D
  • unrealnoise
    Alex írta, hogy DX11 jövőre, talán az év első felében. Én nem tudom, nem látom, és nincs is bennem annyi, hogy utánajárjak mikor mi lesz.
    Nagyon tuti nem fognak húzni a grafikán, max pár effekt, inkább a fasza VR élményben bízom. :)

Az Oculus miatt nem is biztos, hogy veszek addig egy 144Hz-es monitort, elvagyok addig plazma TV-n...
  • ozoli78
    Menj az rf2 vel egyböl azt hiszed iR dx14 :D
    Amugy igérgetik de azt mondtak látványban nem lesz nagy előre lépés,nekik lesz könnyebb dolguk fejlesztesnel.
    En bizom benne holnapi updattel kidobják nordot.
  • barcalaci84
    amúgy arról van valami hír vagy pletyka h grafikában lesz-e valami előrelépés? dx11 esetleg dx12?
  • ozoli78
    Hát ja mindent ....
    Benne vagyok heten hazajarok estenkent kicsit gyakorlok hetvegen mehetunk egy két versenyt ugy is a kedvencem van interlángos :)
  • hqx
    Igen, sajnos. Én feltoltam fullra, de így is elég szar.:D

#18039: Valamelyik régi nascar játékban volt. Kalapálta, flexeszte, aztán változott a kasztni is.:D Akkoriban jópofa volt.:)
  • RtoR
    Mert nem is javították, kaptál egy újat.
    Ha meg nem pipáltad ki, akkor szívás.. amúgy mire jók azok a kamu hangok? Ősöreg rally játékokból.. :D
  • RtoR
    Zoli, te mindent megveszel? :D
    sajnos még iR-re sincs sok időd....
    pedig gurulhatnánk egy két caddyt!
  • GeriDoc
    Zoli, írtam privit, van egy kis ság.
  • Morgolodo
    Akkora helyet akartam hagyni a belül lévőknek, hogy megcsíptem azt a kis füvet az első kanyarban (zöld füstölő jármű). Kár, mert addig nem is ment rosszul (mármint a tempó a qualon). Na nem baj, csak jót nevettem magamon az előbb, ahogy ezt néztem..
  • ozoli78
    5 körül
  • GeriDoc
    Zoli leszel TS-en mostanában? Szeretnék kérdezni valamit.
  • ozoli78
    En is meg vettem de amikor meglattam a grafikat WTF ez komoly? :)
  • hqx
    :D Nem, most rFactor 2 kezdtem el nyüstölni.:)
  • hqx
    Azért véres komolysággal én sem haragudnék rád, csak érted...? Főleg, hogy tudod, hogy hideg a gumi, meg egy monitor stb.:) Nembaj, más is látja és hátha tanul belőle.
  • GeriDoc
    Ne szarozzál. Most 3 hónap ingyen van, regelj be, és kend el az összes balfék száját a következő futamtól.
  • hqx
    Persze, de azért csak látja az ember az előtte lévő autót, hogy mozog, mit csinál stb. Mondjuk kell hozzá egy jó kormány és reflex is.:)
    Meg ugye van olyan is, hogy a net és/vagy program hiba miatt van.
  • ozoli78
    Amugy igazad van kicsit batran mentem be t1 be ,hideg gumi 1 monitor 45 ös fov bla bla bla :)
    De ha latom hogy t1 ben balhe van nem muszaj padloval bejönni , ez egy ilyen jatek :)

• gviski
    kívülről és utólag mindig könnyű...
  • gviski
    1:24,3 volt szélárnyék nélkül :D nehéz volt, így hátulról :D

Jó csata volt, csak inzultáltak hátulról is azért akartam olyan gyorsan dűlőre vinni a mi meccsünket :D
  • hqx
    Fék azért van az autón, nem?!:)
  • barcalaci84
    az nem hibázik aki nem játszik:)
  • hqx
    Fölösleges Rookie-val jönni, ott konkrétan hazavágtad jó pár embernek a versenyét.:( Meg Rookie ide vagy oda, ott is tudni kell normálisan versenyezni.:)

Más: Mikor javitották az autót a boxban, kár, hogy nem voltak olyan hangok, mint régen az egyik Nascar játékban. Kalapálás, flex(?)stb.:D
    Utoljára szerkesztette: hqx, 2015.11.17. 13:41:35
  • barcalaci84
    practice-ra mikor felmentem , mentem 1 kört kaptam szélárnyékot és lazán 23, 9 volt úgy hogy a kanyargós részen vagy 4 tized benne maradt...
    q-n nagyon jó kört mentem érzésre de szélárnyék nélkül csak 24.1-lett belőle... mondjuk így se voltam túl hátul végülis 6ik hely, de egyszerűen hihetetlen volt már az elején h egy nyavadt kis kocctól már nem tudtam szélárnyékkal se előzni, aztán a következő meg hihetetlenül belassította már... érdekes volt mindenesetre , mert publicon jó pár futamot mentem a héten és ott ha voltak is kisebb koccok nem tapasztalétam ezt h ennyire papírból van a pontiac...
  • bardocz
    Nekem hatalmas nagy mázlim volt, időmérőn olyan szélárnyékot kaptam, kb 1 másodpercet hozott. Ha nem rajtolok előről akkor biztos nem sikerült volna ilyen jó helyen végezni. Régebben is versenyeztem már ezen a pályán, de akkor nem volt ilyen jó.
  • barcalaci84
    ja azért 37 fővel nem egyszerű, pláne h sokan most ismerkedünk az IR-rel..aáltalában ott szoktak kezdődni a bajok amikor már 20 körüli létsazám van.. 10-12 fővel még nagyjából könnyű tiszta futamokat menni, főleg h azokis aáltalában jobban szétszóródnak ...
    ezen a pályán meg azért tényleg rengeteg olyan van 5-en 6an esnek be t1-be a szélárnyék miatt...:)... gyakorlatilag végig olyan minjtha minden körben meg kéne oldani egy rajtot:)

nekem nem jött össze a tegnapi futam, de hát van ilyen... q-n nem sikerült futnom úgy kört h kapjak legalább egy kis szélárnyékot :( mikor már azt hittem h mégis lesz majd akkor mindig túl hamar értem utol a kanyargós részen az előttem lévőt, vagy csak hibázott.. így nem sikerült 23-as kört menni:(

versenyen az elején kaptam 1-2 koccot , amivel nem lett volna baj (még 4x-et se számolt) viszont rohadtul belassult a kocsi...én hülye nem mentem ki javítattni pedig a második kocc után már 175 volt a végsebességem :) az ovál részen min 2 mp-ket buktam :)
    így kb olyan volt a futamom mintha a mazdák ellen mentem volna, egy pár emberre felzárkóztam a kanyargós részen, aztán az ovál végére már nem is nagyon láttam :)
  • bardocz
    Ennyit még sose védekeztem. A célvonalnál az alávágós trükköd elég jó volt, kár, hogy megcsúsztál, így visszanézve lehet kicsit geci voltam... Nem tudom a végéig tudtam volna-e védekezni.
  • gviski
    Igen én is nagyon élveztem és TS hangulatra pedig nem lehet panasz :d
  • ozoli78
    Szerintem teljesen jó volt .
    Hangulat is jo volt ts en .
    Nem kell ezt veresnem komolyan venni arra ott a hivatalos futam.
    A multkor is egy embernek volt beszolasa erdekes ő volt a hibás a balesetben a masik srac nem szolt semmit ,lol.