25347
  • mumus70
    Jöhetne még pár féle kis túraautó.....
  • hungary27
  • barcalaci84
    ha egyedül megyek , akkor még nyerek is:)
  • RtoR
    hm, szerintem csinálj inkább most is egy ac szervert....
    ráadásul még x-t sem kapsz, hajrá!
  • barcalaci84
    na meg ugye épp tegnap került szóba h a pályahatárok nem túl konzekvensek.... (most mindegy h Spa vagy Interlagos a jobb ilyen szempontból)
    pedig darabja 15 dolcsi teljes áron mégse hozták még összhangba az átlalatok írtak alapján...
  • barcalaci84
    milyen balhé volt Ac-ban? ha balhé van az azért van mert a játékosok egy része szerint nem jók az új feature-k , nem tetszik a gumimodell vagy nem tetszik a downshift protection stb...vagy miért nem inkább mást raktak még be:)
    minek várna vele Kunos még hónapokat ha már megcsinálta amit akart...
    olyan meg szerintem még sose voltr h játswzhatatlan...6 kor update 6.05-percre már csinálom is a szervert:)
  • bardocz
    Hát azért amikor megjelent a legelső gumimodell voltak gondok.
  • RtoR
    Ezt mondom mindig én is. Semmivel nem kapkodnak hogy jó legyen, de ezért megym indig a fikázás, hogy ez sincs kész, az se... persze, mert rendesen megcsinálják, ahogy sehol máshol. És nicns olyan, hogy egy frissítés után napokig játszhatatlna, aztán tákolnak valami peccset, foltozgatják... Ahogy szinte mindenütt másutt. Milyen balhé állt múltkor is az AC háza táján, mindenki fikázta, ahelyett hogy rászántak volna még páér hónapot kunosék, és kiadják rendesen.
    Többiről ne is beszéljünk, fejlesztés.. azt se tudják mi az.
  • barcalaci84
    illetve ilyen van a cikkben az elején: "As always I won’t be covering everything we are working on and I make no promises that some last minute issue won’t push-back a new feature or item . . . even if I did say it’s coming in the December build!
    kárognak a szemetek :)

szerintem teljesen jól adta vissza a cikk hangulatát Alexease ... talán még túl optimista is volt :)
  • barcalaci84
    komolyan nem értem mi a gond:)

ők írják lesz a decemberi buildben koszolódás , törmelékeks stb, aminek hatása is lesz MAJD most még nem...

az meg szerintem nem kérdés h fognak sírni miatta ha meg meg csúszik majd rajta az ember váratlanul...:)
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.11.19. 19:11:05
  • Alexease
    Ez "gorbe tukor" forditas volt;)
    Ahol smile van, idejozel, "szerintem" azokat erdemes helyen kezelni, azert vannak emodon jelezve:)
    Az iSoon meg teljesen "normalis", az iR is viccelodik vele, sokszor hasznaltak mar hashtag-gel is. A leni cikkben meg maguk poenkodtak a Half Life 3-mal;)

Persze ilyekkor korrektebb lene egy valodi forditas, de ahhoz se kepessegem, se idom, se turelmeme. Ez inkabb csak tajekoztato jellegu volt, azoknak, akik nem ovassak el.
    Amugy, szerintem, eleg komoly lista, a tartalmakat es a feleszteseket is figyelembe veve, foleg hogy a kovetkezo 3–6 honaprol szol. Es iR-minosegben, ezek nem latvany elemek, ha valamit csinalnak, akkor azt csak akkor hasznalhatjuk, ha valoban jonak gondoljak.

Meg eleve, en is cikizem az iR-t, az iSoon "jo poen", de azert aki jobban ismeri a rendszert, az tudja, itt nem lehet csak ugy szedett-vetett szolgaltatasokkal dobalozni, es a tartalmakat is korlatozza a felhasznalhatosag, a rendszer, az elofizetok igenye es lehetosege. Tudnanak ok is tucatszam tartalmat omleszteni, csak nem lenne eleg szerver ami futtatja, sem felhasznalo, aki azokat megveszi es hasznalja.
  • RtoR
    - Az ~1 eve spoilerezett koszolodo gumival is lesz valami varia (a lathato koszolodas az valszeg lesz, de az erezheto szerintem meg erosen iSoon :D). Bar sokaknak igy is csuszkal, ennek siras lesz a vege:DD

Ez szerinted tükör fordítás?
  • RtoR
    Gyorsaásg ról beszélünk, és arról hogy spa osztogatja könnyen az x-et. Nem kell verseny hozzá, legyen sima hotlap. A legjobbak gyorsabban, kevebb x-el fognak menni akkor is. tanuld meg a pályát, ennyi.
  • barcalaci84
    igazából ha jól értettem akkor továbbra is menni fog neked is az ezeréves gépen:) ha esetleg Nordot akarsz akkor viszont nem árt venni egy kis plusz ramot, ami azért tényleg nem óriási költség... ami érthető is h étvágygazdagabb lesz mint egy átlag pálya ...na meg ha 60!!!! fős szerveren akr menni az ember akkor se kell csodálkozni h nem árt egy kicsit több ram:)
    sőt a dx11-gyel azért jó esély van h ha nem kellenek majd a plusz effektek akkor még jobban is fog futni mint most
  • barcalaci84
    te most miről beszélsz? átolvastam vagy 2x de nem nagyon látom h mi volt most károgás, gyak lefordította amit írtak a honlapon...:)

Alexease meg mindegyik szim topicjában leírja a jót is az adott programról meg a vélt vagy valós hiányosságokat is..mostanában pl IR népszerűsítés megy néha a z Ir ujdonságairól offban a többi szimes topicban ...szerintem nincs is vele probléma... teljesen megférnek egymás mellett a programok.. kicsit sok is a jóból mostanság , mert mindenhol megy a meló és fejlődgetnek a dolgok mindenfele
  • Alexease
    Azert az iR elofizetes es tartalmak, es mas programok egyszeri (!) megvasarlasa sok evre, es az esetleges ottani DLC-k (2-3000/darab), osszesegeben eves szinten, reszletekben kifizetve, nagysagrenddel kisebb tetelek (nehany tizezer) mint egy teljesen uj hardver egyszerre (~300E?!). Persze egy frissebb HW-t, ami ertelmesen frissitheto, kicsit egyszerubb formaban tartani. Sajnos az enyem fejlesztes szempontbol kuka, es egyelore eselytelen tobb havi fizetest osszeszednem egy teljesen uj cuccra.

De nem is az volt a lenyeg, hog ynekem szar, mert az az en gondom:D
    Hanem az, hogy ilyen gepen az iR engine, meg ennyi ev es fejlesztes utan is, meg mindig boven hasznalhatoan es megbizhatoan mukodik, es tudasra, kinezetre, szolgaltatasra ott van a toppon.
  • Pitti
    Nekem az a meglátásom, hogy aki rendszeres előfizető és tartalomra is költ, illetve még egyéb szoftvereknek is tulajdonosa. rF, AC, R3E, stb...
    Az nem spórol a hardveren és a felszerelésen sem... Egyébként nem logikus...
  • Alexease
    Az iR mindig megtalalja a tutit megolast a szep, hasznalhato, megbizhato es gyors kozott. Nem tehetik meg hogy benazzanak, itt elofizetesekrol van szo.
    A gepem lenyegeben egyidos az iR-rel, azota ezt hasznalom (2008), a RAM-jaim 2 evvel idosebbek (2006) :) Es meg mindig megy;))) Teljesen logikus, hogy fejlesztenem kellene, de hat... a szokasos:D Sose volt fagyasom, anomaliam vagy extrem bug-om.

Egy frissen megjeleno onallo dobozos cuccnal megtehetik, hogy kirjak a minimumot, aztan vagy megveszik vagy nem. De egy sok eve futo, tobb ezres rendszeres elofizetokkel rendelkezo szolgaltatasnal, tobb platformon, kell az atmenet. Sokan "nem orulnenek", ha az egyik build utan nem indulna el, szaggatna vagy hasonlo.
    Az iR felhasznalok nagyreszenek azert fontosabb a megbizhato rendszer es a korrekt versenylebonyolitas, mint nehany latvany effekt. Es bar az iR nem a legfrisebb, de folyamatosan fejlesztik, es osszessegeben latvanyban, a reszletesseg, az igenyesseg es a megoldasok miatt, meg mindig toppon van. Es ezt ugy, hogy amit latunk, hallunk, erzunk, azt valoban szamolja is, nem csak "latvany effektek".

DX11 tuti les jovore, es valszeg mar az ev elejen. Az elsodleges cel nem egy CARS szintu vizualis "parade", hanem egy modern platform, ami megadja a lehetoseget a tovabbi fejlodeshez.
  • Scarry
    DX11-hez kell is a jó gép. Nekem tetszik így is a grafikája, de biztos szép letisztult lesz az új DX11 grafika is. Talán 2 év múlva megcsinálják. Viszont drágább is lesz majd biztos.
  • b-type
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    te akkora tökkelütött vagy, hogy még észre sem veszed, Alex 7 éve támogatja ezt a progit, a pénzével, és amivel még.., nélküle, és a többi ezer- tizezer korai támogató nélkül, akik akkor is fizették amikor még nem nagyon volt mit, most a jelenlegi állapot talán nem is lenne elérhető..
    A megbecsülést nem kell megadni, de eszed nem sok van az ziher.
    szerk: egy reggem van és nem kaptam még ban-t, se más figyelmeztetést, ..azt most jöhet.
  • frango
    Egyáltalán nem az. A leggyorsabbak az 1 helyről indulnak és tiszta terepen jóval könnyebb hiba nélkül menni.
  • RtoR
    Mégis nem fura, hogy a leggyorsabbaknak van általában a legkevesebb x-e is? Még Spa-ban is!
  • RtoR
    Te frankón élvezed a károgást!
    Miért nem csinálod ugyanezt a többiben? Ja, hogy azokban még károgni se lehet min?
  • b-type
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    mindkettőtöknek igaza van sztem, az is igaz hogy aki több éve szimezik jó felfogásban, annak nem nagyon van szüksége arra hogy megmondják meddig tart a pálya, mert hozzá tartozik a pálya vonalvezetésének tisztelete,...és ebbe beletartozik az is hogy hogyan szegi meg ezt a belső szabályt, hogy röpül meg egy szűk sikánt, meddig hagyja sodorni az autót.
    ugyanakkor aki ligázik régóta az tudja, hogy nem vagyunk egyformák, nincs bosszantóbb, ha valaki úgy nyer velünk szemben időt, hogy vágja pályát, és nincs lelombozóbb szvsz, ha egy ligafutam replay-t végignézve azt látod, hogy a versenyzés szelleme nem maradt egészséges kereten belül, hanem legyürte a pálya tiszteletét.
    ....ezért én is a szigorú rendszer híve vagyok, ez van. kell. Az iRacing sok mindenben profi, ebben is...talán lehetne egyedileg tervezni a pályaelhagyást....egyszer talán meglesz, de a virtuális mezőny sokféle emberből áll, nem árt némi 'nevelés'...még ha nincs is mindenkinek szüksége rá, ez a közösség érdeke.
  • Alexease
    Leirom, hogy itt legyen:))

- Az a csempes felulet (menu, web, akarmi) kicsit nem tetszik;)
    - A McLaren MP4-30 jol hangzik, foleg hog nehany hetes adatok alapjan is frissitettek, meg persze a rendesen leprogramozott ERS, DRS, MGU stb.
    - A DRS zonak is jok a palyan, meg ha eloszor csak a sorozathoz hozzatartozo palyakon allitjak be, akkor is. Es azonnal jol mukodoen, vagyis kulon verseny meg prac/qual szaballyal.
    - A gumi tipusok is jok hozza, bar az csak kicsit kesobb...
    - Nurburgring-es es Nord-on a 12 layout is franko, bar ezt mar korabban irtak.
    - Tourist-on a hotlap competition jol hangzik;) Remelhetoleg folyamatos lesz, es barmilyen autoval? :)
    - Ovalosoknak Southern National Motorsports Park, majd kicsivel a build utan...
    - Nehany hang update, frissitett gumi hangokkal.
    - Az elozo build-bol "lemaradt" az uj/frissitett particle rendszer (backfires, gravel, grass, dirt, marbles, smoke effects), most az is benne lesz, uj hangokkal egyutt.
    - Az ~1 eve spoilerezett koszolodo gumival is lesz valami varia (a lathato koszolodas az valszeg lesz, de az erezheto szerintem meg erosen iSoon :D). Bar sokaknak igy is csuszkal, ennek siras lesz a vege:DD
    - A DX11 meg mindig alpha allapotban tesztelodik, a lenyeg hogy nem egyszeru a dolog:) De Dolgoznak az Oculus-on is...
    - Ezt meg meg sem akarom erteni: "You’re really going to need to be running this already and have 6 Gig of RAM to probably even run the Nurburgring. In other words, you might want to ask Santa for some PC upgrades!"...
    - Az uj MX5-ot csak "most" szkenneltek, vagyis iSoon;) Persze ingyenes lesz, meg ilyesmi.
    - A Merci AMG GT es az Audi R8 LM (a GT3-hoz) ugy nez ki meglesz a marciusi build-hez, meg persze a Blancpain GT Series-hez;)
    - A Reanult Formula 2.0-at a jovo ev feleig elvileg befejezik, a 3.5-et nem emlitette, gondolm akkor azt is?!
    - Imola a marciusi build-be, LeMans juniusra (elvileg:DD).
  • barcalaci84
    jó értem én h megvan az elképzelésed h szerinted mewddig kéne tartani a pályának és te szeretnéd ha a kerékvető is része lenne Spa-ban a pályának...dehát nem így van ,a fűre lépni tilos:) ergo versenyen más íven kellene menni ...
    más játék más ligában 90 kis pályaelhagyás is előfordul egy versenyen minden rossz szándék nélkül... és nem nagyon lehet mit kezdeni vele..

itt csak szabályosan kell menni... ami rohadt nehéz , mert m,egszoktuk h a fűn is ki lehet gyorsítani stb ...mit számít h valóságban rá se mernél menni vagy legalább is el kéne venned...

• bardocz
    Ezzel nem értek egyet, akkor is eddig tolnám ki, ac-ban pl sokkal jobban kitolhatnám a legtöbb pályán, mint amit már büntet, de én igyekszek a két kerekes dolognál maradni, időmérőkön el is veszem ha úgy érzem már nem volt benne. Mentem eleget ligában, egy esetre sem emlékszek, hogy a köröm elvették volna :)
  • barcalaci84
    a többi pályán túl megengedő:) ott se tudnál:)
    az a dupla balos meg egy igen geci kanyarkombó.. ha kijebb adná az x-t akkor is gyűjtögetnéd rendesen , mert a kkor versenytempóban ha gyorsan akarsz menni akkor is a határát próbálgatnád... ugyanúgy túlcsúszik az ember ha nagyon erőlteti...ha a falig tolnák a határt akkor még össze is törnénk sokszor:)
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.11.18. 22:04:19
  • bardocz
    Minden pályán ugyan ilyen felfogással tudok versenytempót menni, csak itt nem? :) Ne már. Na persze itt nem a köridőre gondolok, az még így is max levezetőnek nevezhető :D
  • bardocz
    Csak december a Nord e szerint.
  • mumus70
    Például Interlagosban is ami kanyar ráfordít a célgörbére ott fent a dombon, hát ott az IR-ben ilyen fűháló van, bőven mindenki a rázókövön túl egy méterről fordul rá, és szabályosnak veszi! Realban van egy vékony rázókő, ami elég magas is, (idéntől meg pláne) senki nem megy rá esetleg ha muszáj.
  • barcalaci84
    én úgy látom ott is csak akkor veszi el ha már a kerékvetőről is lelóg a kocsi fele...és simán elhiszem h összgyűlik belőle a 17...de akkor nem ez a versenytempód...te hotlap tempóvqal akasz menni ...ahogy én is megszoktam ezt , mert megszokta az ember h nem kell tisztelni a pályát beleférnek kicsi hibák ...stabilan a pályán nem tudok úgy menni sajnos...
    mindenkinek ugyanolyan nehéz , mindenkinek ugyanaddig tart ugyanúgy 17x a max...

így kéne minden pályán szerintem:)
  • hungary27
    Egy kis olvasni való a következő "build"-ről.

http://www.iracing.com/the-seasons-end-and-half-life-3-confirmed/
  • bardocz
    Elveszi a körömet, és nem megy a wr-ek közé Versenytempóban egy kör alatt többet is simán össze lehet szedni, és 17nél meg DQ. Ezt a 17-et bármikor összeszedem egy órás versenyen, úgy, hogy pl road atlantán vagy watkins glenben legalább ugyan úgy, ha nem jobban támadva a kerékvetőket csak akkor kapok off track-et, ha tényleg elrontom.

Pl spaban a két gyors balosnál picit a kocsi fele túlcsúszik, és bőven a pályán vagyok elveszi a kört, akkor watkins glen első kanyart miért lehet 3 autó szélességben szélesíteni? Akkor csinálják meg mindenhol ugyan úgy.
  • frango
    Spa nagyon s*ar. Van 5-6 hely, ahol simán lehet szedegetni az x-eket. Menj többet rajta kemény tempóban! Rájössz milyen idegesítő. :)
  • barcalaci84
    de érted h csak egy nyamvadt kis x-t kapsz érte.. ami igazából semmiség nem megy tőle tönkre a futamod...de azért rá terel arra h inkább az aszfaltot használd és nem fér bele h jajj bocsika de 90x túlcsúsztam 1-2 centivel... ne tedd , menj lassabban , menj beljebb...

Sebringet se próbáltam , ha úgy van ahogy mondod akkor ott azt javítani kéne...az a nem normális szerintem és nem a Spa-s...az szerintem korrekt , de legalábbis nem olyan vészes mint ahogy gondoltam a leírásod alapján... szépen lehet támadni a kerékvetőket is... csak van egy határ...
  • Alexease
    Ezekkel altalaban nincs gond, megszokas kerdese. A fuvezest nem szereti, az teny. Nagyreszt az emberek ahhoz szoktak, hogy a kerekvetoknel mehet 2 kerekkel, aztan visszajonnek, csak sokszor meg van egy kis fu vagy egyeb bukoter is. Egyszeruen nincs "tovabb rajzolva" az a resz is az idealis ivhez. Ha valaki kicsit szelesit, utana kicsit kockasabban kell viszajonni, hogy ne legyen az auto a palya mellett semmit.
  • barcalaci84
    hát ja :)
    értem azt is amit Dávid mond... de igazából én örülök hogy inkább befele terelik az embereket:) értem h igazából szabályos lenne h pályán van 2 kerék és a másik 2 kerék kel a füvön gyorsítok... de szerintem jobb így, nem is túl életszerű h a füvet is használják a pilóták...

a másik meg h ha valaki folyamatos túl csúszik ha csak kicsivel is akkor igen is jó h jár érte az x szerintem... ha nem sikerül az aszfaslton menni konzekvensen valakinek akkor menjen lassaban...
  • bardocz
    Nekem akkor se, Sebringbe az egyik sikánból úgy lehet kijönni, hogy az már szinte vágás, mindkét kerék a füvön megy, lehet ezért már megszólnák az embert a valóságban, spa-ba meg nem. Mindegy, erről nem fogtok meggyőzni, ott nekem az szar.
  • Alexease
    Eppen ezek miatt lett fixen meghatarozva, mert egy ido utan, igenytol fuggoen, meg a betonkeritest is tavolabb kellene tolni:)