25347
  • Alexease
    Valszeg nem egy elfekezesert :)
  • tobias88
    Izlések és pofonok. Nekem volt sima monitor, 21:9es, három monitor és VR. Kb visszafele sorrendben ajánlanám bárkinek is. Az Oculus CV1 kenterbe ver bármit, de ha az tényleg nem jön be és van hely akkor inkább három monitor mint egy 21:9-es
  • Adam Jonas
    Ha szabad megkérdeznem, mi miatt kaptál bant? (Ha nem szeretnéd publikusan megosztani, PÜ-ben is megírhatod.)

Csak azért kérdezem, mert iRacing-éknél érdekesen mérnek 1-2 dolgot mostanában...
  • lac coo
    1070 , 3X fhd-ban vigan vitte a 3 montort. Egy szeles monitir nem ugyanaz, torzit mint a barom a szeleken ha akkora a fov, hogy oldalra is lass.....
  • unrealnoise
    De kb ott van. Plusz 5%-ot tud, cserébe drágább. 11-14%-al többet tud az 1070 Ti, mint az 1070, ami azért már valami, miközben az 1080 csak 5%-al többet nyújt, mint az 1070Ti, de jóval drágábbak is. techpowerup

Egyébként köszi, igen, nézegettem már 21:9-es monitorokat, még az is lehet, hogy egy olyan lesz. :)
    Egy biztos: az is jobb, mint a sima 16:9-es. :)

Ha az nvidia nem jelent be új kártyát 2 héten belül, akkor veszek majd egy 1070Ti-t, vagy 1080-at, ha találok normális áron. :)

Köszi a véleményeket!
  • bosco05 #24660
    A 1070Ti nincs a 1080 szintjén. A VR szerintem nem jó. Nekem volt, de eladtam, én személy szerint senkinek nem ajánlom. A 21:9-es óriás moncsikat nézted már? Nem feltétlenül sokkal rosszabb mint a 3 monitoros setupok, aminél a 2 mocsi felénél kb a B oszlopot nézed. Úgyis az a lényeg, hogy kiláss az oldal ablakon, azt meg kis trükközéssel tudja a 21:9 is :) Szerintem érdemes elgondolkodni rajta. 1070 Ti-nek egyébként vinni kéne a 3 moncsit, de az egy picit felhúzott 1070 semmi több sajnos :(
  • Morgolodo
    1070-nel használom, 6400*1080 felbontáson. Teljesen jó.
  • endy papp
    Mivel novemberben kaptam egy végleges bant így nem tudom most milyen 3 monitorral.....(még jövő áprilisig ki van fizetve az előfizum)kapja be az iR...
    Nálam míg ment addig GTX980ti full garfon vitte a 3x27",mivel ebben a szutyokban még fényévekre van egy csúcs grafika,az esőről nem is beszélve,hogy a többi ficsőrt ne is említsem,így nem hinném hogy kell neki nagy erőmű....
    Mellesleg most cserélem 1080ti-re de nem emiatt a DX-9-11 játék miatt..
    Értelmetlen is lenne.....
    Sok sikert hozzá.....
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.05.23. 19:56:44
  • unrealnoise
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy ki használ itt 3 monitoros setupot?

Mert jelenleg egy 144 Hz-es 24"-es monitoron tolom, de kevésnek érzem. Gondoltam veszek egy Fanatec kormányt, aztán rájöttem, hogy egy ilyen monitorszett élményre többet jelentene pluszban...

Igazából az iRacing az, ami standard lenne rajta, pláne, hogy jön az AI, hiszen így online és offline is ez pörögne leginkább, és az érdekelne leginkább, hogy egy 1070Ti elviszi-e a három monitort mondjuk fix, minimum 75 FPS mellett, nem szarrá butított grafika mellett...

Vagy mindenképpen 1080Ti teljesítmény kellene? (nyilván az időtállóbb lenne), Sima 1080-at nem írom, mert az kb az 1070Ti teljesítményét hozza. Esetleg ha tud valaki, adhatna monitorra is tippeket. 3 db 27"-es monitorban gondolkoztam, vagy elég lenne a 24-es? Most azt mondanám, hogy kell az a 27-es, hogy magasságban és szélességben is legyen méret növekedés...

VR-ra nagyon rá voltam pörögve, de nyár lesz, rohadt meleg lesz, légkondi nuku, egyszerűen ki van zárva, hogy az Oculus a fejemen legyen, nem izzadjam sz*rrá, ne párásodjon be a lencse, és egyébként is a közérzetem ne legyen szar... Élmény ide vagy oda.

Majd szétnézek a neten infókért, de érdekelne, ki mit használ ilyen téren. Jah és jelenleg sima 60-75 Hz-es IPS-ben gondolkodom, 3db 144 Hz-es monitor irreális lenne... mi tudja majd azokat ki/meghajtani... Plusz így olcsób is lenne...
  • Adam Jonas
    Írok majd Neked pár tippet így a box kiállással kapcsolatosan, és akkor legalább nem ezen fog elmenni a futam. :)
  • tobias88
    Hasznos beállitás:
    c:\Users\[username]\Documents\iRacing\app.ini

[Pit Service]
    autoResetFastRepair=1
    autoResetPitBox=0

Utoljára szerkesztette: tobias88, 2018.05.16. 10:02:15
  • unrealnoise
    Közben meglett, sötét vagyok, mint az ég, hogy nem vettem észre, hogy kereket is cseréltek... Pedig aztán kurva egyértelmű :) Amúgy megint veszett tiszta futam volt, volt pár megforgás, semmi extra, hihetetlen élmény amúgy itt multizni. Ez a GT3-as szekció ráadásképp teli is van, sokan tolják, ergo nem csak este lehet normálisakat versenyezni. Asszem ennél a kategóriánál le is ragadok az AI érkezéséig.
  • unrealnoise
    jáj, de kezdő vagyok. most toltam egy 0 incidenes GT3 Sprint futamot, aztán meglepődtem, hogy elfogyott a benya. Kiálltam, és vagy 30 sec-ig álltam a boxban. Az a köröm 2:40-es lett...

Mások ezt letudták 2:13 körül is. Ez hogy lehet? Mondjuk én csak beállítottam, hogy mennyit tankoljanak, és kijöttem. Kérni kell előtte, úgy gyorsabb? Vagy mit nem értek? Sorry, hogy hülye vagyok, de tényleg nem tudom, a pit dolog nem tiszta...
  • twinr
    Nem is ez a kérdés, hanem az ilyeneket miért nem tiltják el néhány hónapra? Ez a fajta rajtbaleset insta 2 hónap kellene legyen.
  • Adam Jonas
    Egyszerű: valaki hátul elaludt, hirtelen rájött, hogy a mezőny már a francba jár, aztán meg sorba mögötte mindenki elnézte a tempót meg lassulást. A szép az szokott lenni, amikor ez már a 10-14. hely között is megtörténik, mert az elejébe annyira sz*rik valaki tartani a tempót normálisan.

Amúgy a srácot (Denny Rimpl) se kell félteni; kivételesen nem ő volt a hunyó, de ez is tud olyan manővereket csinálni, hogy pffff....Én inkább azt nem értem, hogy egy ilyen ember hogy lehet a Mücke Motorsport szimulátorcsapatában versenyző...
  • Morgolodo
    A hátulról érkező még többet szippantott a jóból, mint a videón lévő fazon. Azt pedig jól tudjuk, hogy jóból is megárt a sok.
  • Norbi1990
    Ezt magyarázzátok meg, hogy miért :D
  • unrealnoise
    Jaja, néztem. Hétvégén rá is mozdulok lehet. Bár az a pálya sem kedvencem (mondjuk elég jól ismerem), vannak jobb és gyengébb részei. :)
    Közben rájöttem, hogy milyen kurva jó lenne már most az AI. Mert tolnám, minden este akár nyomnék 1-2 offline futamot, egyre erősebb AI ellen, aztán péntek, szombat vasárnapra meg mehetne a multi. Nem az lenne, mint most, hogy a gyaksi, az edzés rém unalmas. :/ Persze nyilván siker az egyre jobb időeredmény, stb, de nem túl fun dolog. Míg futamok alatt szórakozol is, és gyakorolsz, edzed is magad. Tudom, ezt meg lehet tenni online is, de nekem pl 12 óra meló után se kedvem, se idegzetem a futamok időpontjához igazodni, stb...

Szóval a fentiek miatt még lehet az is, hogy az AI miatt veszek majd részt több online futamot... Addig meg marad az rF2 :D
  • Norbi1990
    Most a Nordschleifén van a Global, az sokkal jobb mint a szar COTA :D
  • unrealnoise
    Nem értem a rinya okát. Régen, még az első iR-es években is volt, hogy olyan pechszériám volt, hogy hihetetlen, aztán meg jöttek a jó futamok sorban... Egyszer fent, egyszer lent... Máshol szerintem nem lehet nomrálisan, gyorsan online futamra nevezni, szervezetten, úgy, hogy jelentheted, ha nagy barom volt valakit, etc... az iR még mindig iR, szerintem a legjobb, bár én az AI-t várom inkább, bár idén még tuti próbálkozom online is, most az amcsi pályán volt futam a Fanatec Global esemény keretében, és bár a Kia nagyon jó élmény vezetésre, az a rohadt amerikai pálya szvsz iszonyat nehéz, plusz keveset is mentem rajta és még rohadt hosszú is. :D Majd valami hétköznapibb pályán újra próbálkozom, de ugye nálam az online abszolút csak fun, de bénán ettől még nem szeretnék beesni sehova...
  • Alexease
    Az volt a pech-szeria:D

Ahhoz kepest, hogy az iR "free szerverek", ismeretlenekkel, nem bajnoksag osszeszokott ismerosokkel, ha az ember odafigyel es a befejezett verseny fontosabb mint az eredmeny, akkor elerheti az atlag valodi versenyek kiesesi/baleseti szazalekat.

Most nem nezek vissza eredmenyeket, de tippem szerint, pl. a WTCC-ben, egy atlag versenyzot, mondjuk 20 futamon, tuti 5-6× "kiturnak" a versenyrol;) Es ott ismerik egymast, komoly penzek vannak benne, meg lehet halni, es akar meg meg is verhetik egymast (amit online nehez):DDDD
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2018.04.02. 21:39:05
  • Adam Jonas
    1-ért nem rinyálnék, de egymás után 3x, az már kicsit sok(k) volt.

Nem tudom, mi történt ma, de 2 olyan tiszta futamom volt, hogy ihajjj. Ezt kifejezetten élveztem - még akkor is, ha nem sikerült egy 3. helyet megtartanom. :) Ilyen 2 versenyre vágynék mindig; szoros volt, de fair, mindenki hagyott mindenkinek helyet, tudta, mikor kell elvenni, stb.
  • zimapeti
    Hyp-R -es fiúk, Ákos és Gram promózzák az iRacing-et Twichen:)
    Minden Péntek 18 óra és Vasárnap 18 órakor kezdenek.
  • oneal1
    én is így gondolom, ezek néha benne vannak.

engem is megtoltak 1x itt donningtonban, de ha emiatt hagynád ott az iracinget akkor a többi simből hamar visszajönnél :D
  • Adam Jonas
    Te troll :D :D

Amugy igen, már en is kezdem érezni, hogy en vagyok a hibas amiatt, hogy nem ugrok le a palyarol. :(((((
  • zimapeti
    Ádám, szerintem nyugodj meg:) Két óránként ismételhetsz.
    Pihenés képp, nézz át a Masters gt4 topikba, kb ez a téma ott is. A hátulról kilökő ott sem érti miért cikáznak előtte féktávon, neki joga van bevetődni, az elől lévőnek ezt kutya kötelessége tolerálni, és lehetőleg kivédeni a koccanást. Féktávon az elől lévő már nem változtathat irányt, megáll körbe néz jön-e valaki, csak aztán kanyarodhat.
    Szóval Te vagy a hibás, próbáld kanyarodás nélkül teljesíteni a versenyt, lehetőleg jóval gyorsabb tempóban mint a mögötted jövő, akkor nem lehet baj:))

• Adam Jonas
    Mar bocs, ha bunko voltam, de 1-1 ilyen alkalom beleferne meg. De amikor egymas utani 3 futamon, 3 kulonbozo tarsasgnal ez elofordul, az mar elegge gaz. Gyakorlatilag azt veszem eszre, hogy sokan nem hajlandoak tudomasul venni, hogyha elotted van valaki a palyan, akkor hamarabb kene fekezni. Errol meg 2011-es iRacing tutorial video is van btw...
  • Adam Jonas
    Aha, es szerinted 3 egymas utani futam ez belefer? Ha igen, szolj majd hol indulsz, kiteszlek majd a fure vagy 3 alkalommal...
  • Alexease
    Ezek mar kicsit tul vannak varialva:)

Terapianak a legjobb: ha az ember x futamot megy az iR-rel naponta, akkor alljon at egy masik szimre (pl. AC, rF2, CARS2 stb), naponta keressen x futamot, amikor menni szeretne, olyat ami tetszik neki tartalomra (meg persze nem 3 koros, van letszam, nem hasznalnak segitsegeket, nem inditjak ujra nyolcszor stb.), es 2-3 het utan ertekelje az "eredmenyt";)
  • tobias88
    Most komolyan, ennél 10szer durvább dolgok vannak a többi simben. Kicsit elmérte a féktávot, sajnos előfordul. Ha meg írja esetleg hogy szerinte ez belefér akkor lehet jelenteni
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2018.03.31. 13:41:36
  • Adam Jonas
    Én azt hiszem most fejezem be megint az iRacing-et egy időre (vagy örökre, ki tudja...). Ma 3 futamon voltam Donington Park-ba, 1 DQ (itt belementem egy baromságba, de amikor már vagy legalább 3 divebomb elől mentettem meg magam, a 4.-nél meg kilöktek a fenébe, utána valamiért kezdett elszállni az agyvizem), 1 DNF, 1 meg 2 kör hátrányban. Legutolsó versenyről a "gyöngszem":

Csávó pit után 8 mp-re jött vissza mögém, 7 kör alatt kapott vagy 7 mp-t tőlem - úgy, hogy sérült volt a kocsim, húzott balra. Rontottam az utolsó előtti körbe egyet, megközelítettek 4 mp-re, aztán reklamál nekem a chatbe, hogy miért ignoráltam a kék zászlót, LOL.

Gázos, hogy egy ilyen kaliberű szimnek ennyire "profi" a közössége. Komolyan mondom, R3E-be tisztábbak a futamok, mint itt amiket tapasztaltam.

Na mindegy, vigyázzatok ezzel a sok farockkal. :)
  • __Jacek__
    OMG
  • twinr

Alig várom az AC-t hogy megjelenjen! Ezt neked iR
  • endy papp
    Engem már azért is küldtek pihire 1 hétre mert host szerveren ami nyilvános még csak nem is jelszavas,valaki csinált egyet és ütköztem természetesen nem szándékosan.
    Na erre varrjál gombot.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.03.25. 20:12:01
  • endy papp
    Nevetni fogsz, már azért is kaptam büntit mert elől haladva ráfékeztem ,mivel jött a kanyar és belém szált az illető és még ő jelentett fel és én kaptam a büntit.
    Szerinte el kellet volna engednem, mert ????? szerinte lassúbb voltam....ja akkor nem tud kikerülni megelőzni másképp csak hogy belém száll hátulról,halkan megjegyezném nem lekörözött voltam versenyben voltunk körön belül....
    Szerinted ez mennyire HC szim dolog.....
    No de hagyjuk is csupán azért írtam le hogy talán pár embert eltántorít a komolyabb vásárlástól az a tény ami velem és másokkal történt és nem feccöl bele annyi pénzt.
    Leginkább semennyit.-....
    Ő-ők is nyer-nek vele és én is mert így vissza tudok adni valamit abból amit az IR adot-elvett....
  • twinr
    Ahogy mondod, őszintén szólva nekem is gyanús, hogy a vasárnapi liga verseny után hirtelen bannolva lettem... Aki ott volt tudja mi történt.
    De persze bizonyítani úgysem tudok semmit...
  • twinr
    Nem tudom tényleg. szeretném tudni pedig. Egyetlen levélre válaszoltak, hogy majd írnak.... A liga vezetősége sem segít semmit.
    Egy tippem van egyébként, a jelszavam sokan tudták, a fiamnak is megadtam. Szerintem ezen rágtak be. ű
    El is fogadnám, ha tájékoztattak volna, ez így surmóság. Amúgy van még tippem hogy miért vagyok eltiltva, az utolsó versenyen összeugrottam a liga egyik vezetőjével, aki szintén nem reagál az üzenetemre semmit, és... de ez csak fikció persze.
    Mindegy, elég sokat tettem az iR népszerűsítéséért, de tanultam az esetből, soha többet senkinek semmit...
  • zimapeti
    Add el névre írható full accountként:))
    Egyébként nem hiszem el, ha írtok egy emailt, akkor nem válaszolnak.
    Szerintem erre a bannolás, jelentgetésre is lehet valami automata rendszerük, a visszakapcsolás viszont kicsit bugos, de ha nem szól érte senki, akkor marad ilyen:)
  • Alexease
    Ezert irogattam korabban, hogy az iR ezt komoly e-sport-nak gondolja, ezert van az arazas, butetes, ban stb.; de a felhasznalo letszam, bevetel es egyebek miatt azert megis csak egy "jatek". Ebbol a kettossegbol adodnak a gondok.
  • endy papp
    Nos innen üzenem mindenkinek, ,ez CSAK egy játék még ha az ir-t használók nagy része mást is képzel bele.
    Igaz elég költséges de mi nem az.
    Nem oly bonyolult.
    Természetesen nem az ir hibáztatom csak saját magam hogy voltam olyan hülye hogy ennyit bele feccöltem,(ez nagyságrendileg kb 100ezer)de legalább kihasználtam míg lehetett.
    Ennél sokkal többet is elköltöttem másra mert tellett, telik rá.
    Kb 1700 versenyen vagyok túl ami az elején abból ált (no meg sajna utána is elég sűrűn) hogy már kilöktek az első kanyarban,és vége volt a versenynek,ez is bele számít ,igaz én még soha nem jelentetem senkit fel de engem szorgalmasan.
    Úgy hogy ebből a számból kb több mint felénél nem az én hibámból voltam kénytelen feladni a versenyeket,de sokszor engem büntettek(kapják be )
    Nyilván volt mikor tronfból én is kilöktem valakit,de őszintén ki nem.
    Nos az ir csak húzza a strigulákat és ha elérsz egy bizonyos szabályszegési limitet akkor repülsz mint a madár...
    Legalább is én így gondolom.
    Az első 2-3 kitiltásomnál ,még évekkel ezelőtt irkáltak,de már több éve leszoktak erről is csak jött a ban,
    A pályán csak annyit csináltam mint más álltalában "szabályosan" toltam le valakit a pályáról,forgattam ki,ahogy engem is rengetegszer.
    Nos ugye ezt nem mindig találták egyesek szabályosnak ennyi, nem kell ebbe annyit beleképzelni.
    November óta IR. pihi van IP ban miatt,de már annyira nem érdekel hogy kb 1 hónapja talán néztem meg utoljára be enged é akkor még nem,
    Nem érdekel feldughatják a tartalmukat meg az idióta sport szabályzatukat is.
    Én már búcsút intettem nekik... persze nem mosolygósat.....
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.03.25. 18:11:25