25347
  • unrealnoise
    Dehogy... :) abba is hagytam a multit. GT3-al nyomtam, de meguntam, hogy gyakran a pro mezőny végére kerültem és szinte vért izzadtam az utolsó 4 hely valamelyikéért. Szerintem nem kell ecsetelnem. Jó lenne multizni, ha fixen legalább 150-200 jelentkező lenne a futamokra... de ez nagyon nincs meg, sok széria szinte halott, üresek. A GT3 még népszerű cucc, de ott is vannak gondok...

Alexal ezt már rég beszéltük. Baromira meg lett osztva a mezőny ennyi tartalommal...
    Ennyi tartalom meg szinte ordított az AI-ért... mert funból offlinera lehet az is megvesz valamit, akinek egyébként nem szerepel az online bajnokságában az adott tartalom.

Funból tolva van mostanság az F1, rF2, Raceroom...

ALex: ne is mondd, kezdtem kétségbe esni, hogy az AI-ból nem lesz semmi, aztán pedig vagy 100 ezret elvertem már tartalomra idén...
    Ez a videó megnyugtatott.

Mondjuk tartalom terén én is jobban állnék már, ha régen nem adtam volna el az accomat. De belefáradtam az onlineba, szinte munkának éreztem már a gyaksikat, sok-sok óra elment rá hetente, aztán ha volt egy jó futama az embernek, másodikat már nem is mertem menni. :D

Nagyon várom az offline iR-t, úgy hiszem én sem nagyon fogok mást tolni utána...
  • Alexease
    En ezert is tartottam folyamatosan az elofizetes es vettem meg mindent evente (evi nehany tartalom, ugy nem veszes). Mar az elejen lathato es logikus volt, hogy 3-4 "dobozos program" cikus alatt, ebbol is "rendes" program lesz (normalisabb kinezet, napszakok, AI, mindenfele sorozat, rengeted funkcio, animacio stb.).

Ha lesz napszak es AI, a jelenlegi 80/80 auto/palyaval "nehez lesz elinditanom" mas programot;D

Persze, ez a nullarol indulokra nem vonatkozik, mert csak "offline" programnak venni horror ara lenne;D
    Bar nem tudom, milyen egyeb tervek vannak az "offline" melle. Ha megoldjak, hogy "offline" (AI-val) lathatok azok az autok is a mezonytben, amit nem vettunk meg, akkor mar nem olytan gazos. Ha valaki GT3 sorozatot akar, vesz egy Ferrarit, 10 palyat, a tobbi auto toltodik es "csak van".

Vagy kezdesnek egy ingyen vagy olcso (~66$) elofiztes, hasznalja az ingyen cuccokat (18/18 auto/palya), aztan havonta felfejleszti a GT3 sorozatat. Ha lesz kredit akcio, egyszerre tobbet vesz, akkor nem veszes. Foleg ha tolja online, es ossze autozgatja 1-2 tartalom arat is.

De ha valoban kasznalni szeretnek, at kellene dolgozni a rendszert (korabban mar sokszor iurtam:P).
  • Adam Jonas

Tényleg, hogy állsz iRating terén? 3k környékén vagy már? :)
  • unrealnoise
    Hoppá! Lehet tényleg lesz idén AI... jesszus, mennyi pénzt el fogok én akkor iR-Ben verni...

Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.09.20. 00:16:44
  • Alexease
    Korabban is igy volt (volt mar igy), visszamenoleg 2 evet szamolnak egy-egy tartalomra. Ok ug yerzik, 2 even belul cserelni lehuzas, utana mar normalis:)
    Amugy addig jo meg a helyzet, amig nem torlik a regebbi tartalmat. Mivel (elvileg) ezeket (auto, palya) nem vasaroljuk csak "bereljuk", igy lazan megtehetnek, hogy a regebbieket kiszedik a rendszerbol.
  • Mik
    Akinek megvolt a régi Chevrolet SS, az megkapta az új Chevrolet Camaro ZL1-et ingyen?
    Mert én nem.
    A főoldalon azt írták, aki két éven belül vette meg a régit, annak az új Chevy ingyen letölthető.
    Szóval aki 3éve vette vagy még több (mint pl én), az fizessen érte? Mi ebben a logika? :D
    Jó, nem nagy összeg, de semmi értelme az egésznek.
  • GeriDoc
    Ez nem áll össze. Gondolom az ACC-re gondolsz, ami egy teljesen új játék, ráadásul egy sorozat hivatalos játékaként jelenik meg. Az F1 2018-ban sem hiányoljuk a TCR autókat, vagy a Sachenringet. Egyébként itt esőről szó sincs, a napszakváltás meg autótól független. Na jó, kell egy kapcsolható fényszóró. Pf, csak nem halnak bele a fejlesztők. Egyébként pont az iR az, ahol az AI hiánya miatt mindent egyszerűbb megcsinálni. Máshol ha raksz be esőt, akkor azt is le kell programozni, hogy az AI is jól kezelje. Az AC-nál meg mindenki elfelejti, hogy az egy fizika tesztelő akárminek indult. Az, hogy egy komplett játék lett belőle, az már a piac igénye volt. Esőről, meg éjszakáról szó sem volt. Hozzáteszem, azóta már van benne éjszaka.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2018.09.11. 13:31:22
  • tobias88
    Jó, de az azért tegyük hozzá hogy itt ha bármit csinálnak az összes kocsira kell működjön. AC esetében sem csinálták meg az alap játékra az esőt és az éjszakát (napszak váltás ott már volt), hanem csak a GT3as kocsikra és elkérnek majd érte egy teljes játéknyi pénzt is. Jah, és a pályáknak is kidobták a nagyját
  • bosco05 #24737
    Csak hozzáférést kapsz, szinte minden tartalom fizetős :) Csak az van ingyen, amivel most is tudsz menni.
  • Alexease
    Milyen korlatozasok? Mi mindent szeretnel megkapni?
    Ha esetleg arra gondolsz, hogy elofizetessel az osszes tartalom elerheto, akkor az nem jott ossze;)
  • TomStorm
    Üdv.
    Ha Steam-en megveszem 1 hónapos előfizetést akkor azzal játékban mindent megkapok?
    Jelenleg egy 3 hónapos promo kóddal megyek és itt vannak korlátozások..
  • Alexease
    Nem tudni milyen lesz az AI. Ha nem lett volna a realroad global megjelenes, akkor az AI-nal evekig elhuzodo, palyankent kiadott megjelenesre szamitanek. De mivel a realroad azonnal mukodott, remelhetoleg ezt is megoldjak normalisan (tippem szerint, a kezdetektol van nekik AI lehetoseg tesztelni, valszeg nem dobtak ki az NR2003-bol atvett kodbol). Talan meg jol is kisulhet;)
  • unrealnoise
    Nah ez az... Én vártam, várom leginkább az AI-t, de... El tudom képzelni, hogy fogják kiadni...

Majd lesz AI kezdetben ehhez meg ahhoz a sorozathoz. Nem úgy, hogy ott és azzal, amivel csak akarok...
    Az F1 2018-al most nagyon jól elvagyok. Kellemes. Kihívás, körítés, karrier, minden. Sokat komolyodott az a cím. Igazából a Nascar és az oval miatt várom az AI-t az iR-be, mert vicc, hogy nincs normális nascar játék, csak a nagyon régiek (nr 2002&2003), de kipróbáltam az ideig nascar heat 3-at, és bizony az AI szerintem nagyon, nagyon jó, egyedül a fizikán és az FFB-n kellene tuningolni, és bizony akkor ennyi is az iR-nek számomra...

Persze ne legyen így vagy nem tudom... több féle gumikeverék még mindig nincs? Azt hittem azért csak van már, csak nem minden járgányhoz... jó lenne pedig az is... nah majd elválik..
  • Alexease
    Teny, amit csinalnak az korrekt meg profi, de k*rv* lassan haladnak:) Persze az elofizetesek miatt oda kell figyelniuk, hogy mindenki gepen lehetoleg hibatlanul es hasznalhatoan fusson, de akkor is. Ebben tuti idohuzas is van.

Es az, hogy minimum 1 vagy tobb eves korabbi es lejart elofizetessel nem lehet hasznalni "offline" (bejelentkezessel, csak teszt), az ma mar azert eleg gaz.

Sot, mar annak is bele kellene fernie, hogy ha egy liga ezzel szeretne futamokat rendezni, akkor a 10-15 ember megvesz 10 palyat plusz 1 autot (az fejenekent min. 160$, 3 komoly jatek ara), es ha futamonkent fizetnek a hosted-ert (3-5$), akkor is mukodnie kellene. Ehelyett fejenkent meg lehuznak +100$-t.
    Persze, ezzel sokan ellennenek evekig, es gondoljak "veszteseges" lenne, de akkor legyen valami minimal eves dij, azoknak, akik nem akarjak hasznalni az iR-online-t, csak a ligafutamokat (pl. 10-20$).

Es elofizetes nelkul, aki megis indulna 1-1 nagyobb hivatalos futamon (Indy, Daytona, LeMans, 12/24 oras stb.), 5$-ert legyen lehetosege indulni.

En mar az elso 2-3 ev utan ilyen es hasonlo rendszert vartam volna. Kiszolgalni egyedi feltetelekkel es fizetesekkel az otthon egyedul edzo, gyakorlo embereket; a non-stop online versenyzoket; es a ligakat. Persze 150-200$ beruhazas egy ligatol (fejenkent) meg ugy is huzos, de van annyira jo/komoly a progi, hogy talan sokan atallnanak az egyeb benazos programokrol.

Ha egyszer lesz normalis AI, valszeg meg akkor is megerne elofizetes nelkul uzemeltetni, mert annyi tartalmat azert vennenek. De eves dijjal, a tartalom vasarlassal, ugy hogy nem hasznalja online es a ligak sem erdeklik, meg az eselye sem lesz meg, hogy beessen nehany uj ember extra dragan offline-ozni. Az a brutal plusz penz messze nem kompenzalja a jobb fizikat es a koriteseit; ma mar nincs akkora kulonbseg; minden kompromisszumos; mashol enged ebbol-abbol es kap napszakot, idojarast, brutal tartalmat stb.

Ez az AI, igy max annak lesz jo, aki szeret ezzel egyedul korozni, hotlapozni, allitgatni, tesztelni, de nincs gepe/ideje/kedve online-ozni es ligazni, es megis hasznalhatobb lesz a program (nekem:D). De ismerve az iR-t, a kezdeti "mukodik"-tol, lesz vagy 4 ev, amire egy valoban hasznalhato AI-t hegesztenek bele:DDD
    Bar a realroad kellemes csalodasa utan (azonnal mukodott mindenhol, nem evekig update-eltek a palyakon:P), meg meglepetes is lehet.
  • GeriDoc
    Azért a legtöbben abban bíztunk, hogy a tavalyi Le Mans-ra kijönnek a napszakváltással. Aztán minden frissítésnél beszédtéma, hogy majd most. Tavasszal mentem egy versenyt (sajnos nincs időm annyit gyakorolni, amennyi ide kell), gondoltam az idei Le Mans-ra csak megveszem a pályát és indulok, mert kíváncsi vagyok a napszakváltásra. Persze még mindig nincs. Közben bekerültek a mozgó fák. Egyre inkább azt hiszem, hogy ez a stratégiájuk, hogy fenntartsd az előfizetésed, és várj. Csak egyre kevesebb ember szeret várakozni úgy, hogy még fizet is érte. Ráadásul megint túlcizellálják ezt is, pedig semmi jelentősége, mert mindösszesen évi 5-6 versenyen tudjuk "élvezni" (már aki pont abban a 2 órában vezet). Akkor inkább 2 fajta gumikeverék, vagy bármi, amivel taktikázni lehetne. Közben "kedveskedhetnének" azzal, hogy mondjuk akinek van már előfizetése (mert még várja a dolgokat), azok hagy menjenek már a test drive-ba. De nem. Fizess elő, és várj az iRacing Soon-ra. Közben lett egy tök jó R3E, lett SRS rankkal, van egy élvezetes AC (most már éjszakával is), PC2, jön az ACC. Én nagyon elgondolkozok, hogy meghosszabbítom-e az előfizetésem (de szerintem nem).
  • JF1
    Azt gondoltam, hogy nem mostanában, de azért bíztam benne, hogy jövőre valamikor. Köszi az infót.
  • Alexease
    Az uj hang engine-t 6-7 eve, az uj utkozes es tores modelt 3-4 eve csinaljak (meg egyik sem jelent meg:P), a napszakokat 1-2 jelentettek be, vagyis, valszeg van meg belole;))))

Talan ev vegen vagy jovore valamikor. Esetleg akkor lesz iR 3.0 is, az AI-val es napszakkal egyutt.
  • __Jacek__
    A következő 10 évben:)
  • JF1
    Nagyon fasza! Mikorra csinálják meg? Nem tudod?
  • Alexease
    10 eves az iR, de a fo erdekesseg 5:55-tol kezdodik:)
  • Adam Jonas
    Sziasztok!

Pár évvel ezelőtt csináltam szimulátoros kérdőívet. Azóta eltelt 4 év, sok minden változott, és úgy gondoltam, hogy ideje egy újabb kérdőívet indítani. A kérdőívet az alábbi linken találjátok:

Szimulátoros kérdőív 2018

Korábban volt magyar nyelvű is, most csak angol nyelvű kérdőívet készítettem. A kérdőív kitöltéséhez e-mail cím nem kell, és teljesen anonim a kérdőív.

Akinek van 2 percnyi szabadideje, és kitöltené, azt hálásan megköszönném.

A kérdőív aktív az alábbi időpontig: 2018. szeptember 30.

A lezárás után a kérdőív eredményei publikusak lesznek.
  • gregremenyi
    Sziasztok! Újonc vagyok iRacing terén és lenne egy kérdésem, hátha valaki tud segíteni. Ma vettem egy 3 hónapos subscriptiont Paymentwall segítségével, amit a Paysafecard-os módszerrel fizettem. Arra lennék én kíváncsi, hogy hol tudom beállítani hogy ne újítsa meg magától a későbbiekben a subscriptiont?

Kerestem már a My Account területén mindenfelé (az előző kommentek alapján), de ott semmi erre utaló nyom nincs. Az iRacing oldalán fel van tüntetve, ha ezzel a módszerrel fizettem akkor a lemondást a Paymentwallon keresztül kell beállítani valahol, viszont az a probléma, hogy a Paymentwallon nincs, - és nem is volt szükséges- regisztrált fiókom, így ott semmilyen beállítást nem végezhetek. Ezen kívül a Paysafecard oldalán (ahol maga a webkártya adatai stb. van) is szétnéztem alaposabban, de ott sincs -nyilvánvalóan- a lemondáshoz szükséges menü.
    Azon gondolkodtam, hogy a Paymentwall supportjának írok -ha lehet egyáltalán-, de előbb megkérdezem itt, hátha egy hasonló cipőben járó társra találok.

Ha valaki egy kisebb felvilágosítást és pontosítást tudna adni ebben az ügyben azt megköszönném.
  • tbazsi95
  • Adam Jonas
    Jah, volt már olyan is. Én előző szezin végén ezért is csodálkoztam, hogy csak péntek - szombat körül került fel a következő szezon naptára. Mindenesetre érdemes a Reddit-et is bújni, ha elérhető a naptár, oda azonnal kiteszik. :)
  • bardocz
    Ha jól emlékszek volt olyan, hogy már az utolsó hetek valamelyikén kint volt az új naptár.
  • Adam Jonas
    Nem olyan biztos az. Legutóbb 2-3 nappal a szezonkezdete előtt jött ki a következő szezon naptára.
  • bosco05 #24719
    Szept 4 a naptár
  • bardocz
    Akkor szept 11? Lehetne már naptár, nem tudom újra belekezdjek-e.
  • bosco05 #24717
    Nincs és ezután a szezon után egy hét kihagyással. Szeptember 4-től kezd a free week, utána héten az új season.
  • bardocz
    Következő szezon mikor kezdődik, meg van már hozzá naptár?
  • bardocz
    Lehet rá kéne nézned arra a kártyára, szétszedni, kipucolni, újrapasztázni, mert egy iR alatt nem kéne túlmelegednie. Nekem is 960-am van, és semmi gondom nem volt vele.
  • GeriDoc
    Most esik vissza a kártyák ára, mert kitaláltak valami mást a bányászatra. Visszaestek a megrendelések és bent ragadt egy csomó kártya a gyárakba. Elméletileg ezért nem jönnek ki a köv. generációsok sem egyelőre (legalábbis ezt olvastam). Még nincsenek a régi áruknál, de most már csak kb. 10%-al drágábbak attól. Szóval lassan "lehet" venni. Persze a használt elég rizikós, inkább újat.
  • Mik
    Még januárban akartam cserélni a gtx960-as kártyámat (ami túlmelegszik és megfagy az iR ezért sokat nem is játszom most vele) de akkor a bányászok miatt letettem róla.
    Nem vagyok nagyon képben azért kérdeznélek titeket, hogy most a vga-k ára stagnál vagy még mindig nő? Van olyan kártya ami most bestbuy? 1070 v 1080? Mindenképpen nvidia irányba mozgolódnék.
    Egy a lényeg, nem is kell, hogy max graf, de soha ne fagyjon le. :)
  • Alexease
    Az utobbi idoben csak 5$-os promok voltak. De ami ingyenes (volt), ahhoz is kell "elofizetes" (kartya ellenorzes). Olyan nincs, hogy belep egy koddal es ingyen teszteled:)

Az iRacers.hu-n (banner alatt link) regebben volt lehetoseg ingyen tesztelni. Kerdezz ra, most mi a helyzet.
  • TomStorm
    Ja ezekre előfizetést kér.
  • Alexease
    Google-ban keresgelt, neha vannak olyanok, amit nem nagyon reklamoznak de meg mukodik;)
    Ezt a kettot dobta ki, tuti van meg tobb: PR-GRIPTV18, PRHotlaps.
  • TomStorm
    Üdv.
    Létezik ilyen,hogy promo kóddal ingyen kipróbálhatom?Ha igen és van valakinek az tudna esetleg adni?
  • Alexease
  • BladeW
    Az ilyeneket elküldeném Tractor Racerezni.
  • Alexease
    Uj utkozes, tores es az ahhoz szukseges-lapcsolod egyeb dolgok fejlesztese (hangok, effektek): https://www.iracing.com/road-new-damage/

Reszelgetik mar 5-6 eve, a hangokkal egyutt, talan mar csak 1-2 ev:D De szokas szerint, valszeg ez is a legprofibb lesz a piacon.
    Ami jol hangizk, hogy olyan szintu a valtozas (logikusan), hogy kenytelenek lesznek a teljes tartalmat update-elni, igy "nem tudjak elhuzni" autonkent/palyankent evekig:D

Bar az utobbi evekben pozitivabbak a megjelenesek, a realroad is kellemes meglepetes volt, azonnal mindennel mukodott.
    Remelhetoleg a ez, majd a napszak, es majd az AI is egyszerre megjelenhet mindenhez.