iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Az volt a pech-szeria:D

Ahhoz kepest, hogy az iR "free szerverek", ismeretlenekkel, nem bajnoksag osszeszokott ismerosokkel, ha az ember odafigyel es a befejezett verseny fontosabb mint az eredmeny, akkor elerheti az atlag valodi versenyek kiesesi/baleseti szazalekat.

Most nem nezek vissza eredmenyeket, de tippem szerint, pl. a WTCC-ben, egy atlag versenyzot, mondjuk 20 futamon, tuti 5-6× "kiturnak" a versenyrol;) Es ott ismerik egymast, komoly penzek vannak benne, meg lehet halni, es akar meg meg is verhetik egymast (amit online nehez):DDDD
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2018.04.02. 21:39:05
Adam Jonas
1-ért nem rinyálnék, de egymás után 3x, az már kicsit sok(k) volt.

Nem tudom, mi történt ma, de 2 olyan tiszta futamom volt, hogy ihajjj. Ezt kifejezetten élveztem - még akkor is, ha nem sikerült egy 3. helyet megtartanom. :) Ilyen 2 versenyre vágynék mindig; szoros volt, de fair, mindenki hagyott mindenkinek helyet, tudta, mikor kell elvenni, stb.

Hyp-R -es fiúk, Ákos és Gram promózzák az iRacing-et Twichen:)
Minden Péntek 18 óra és Vasárnap 18 órakor kezdenek.
oneal1
én is így gondolom, ezek néha benne vannak.

engem is megtoltak 1x itt donningtonban, de ha emiatt hagynád ott az iracinget akkor a többi simből hamar visszajönnél :D

!Forza Ferrari!

Adam Jonas
Te troll :D :D

Amugy igen, már en is kezdem érezni, hogy en vagyok a hibas amiatt, hogy nem ugrok le a palyarol. :(((((

Ádám, szerintem nyugodj meg:) Két óránként ismételhetsz.<#idiota>
Pihenés képp, nézz át a Masters gt4 topikba, kb ez a téma ott is. A hátulról kilökő ott sem érti miért cikáznak előtte féktávon, neki joga van bevetődni, az elől lévőnek ezt kutya kötelessége tolerálni, és lehetőleg kivédeni a koccanást. Féktávon az elől lévő már nem változtathat irányt, megáll körbe néz jön-e valaki, csak aztán kanyarodhat.
Szóval Te vagy a hibás, próbáld kanyarodás nélkül teljesíteni a versenyt, lehetőleg jóval gyorsabb tempóban mint a mögötted jövő, akkor nem lehet baj:))

Adam Jonas
Mar bocs, ha bunko voltam, de 1-1 ilyen alkalom beleferne meg. De amikor egymas utani 3 futamon, 3 kulonbozo tarsasgnal ez elofordul, az mar elegge gaz. Gyakorlatilag azt veszem eszre, hogy sokan nem hajlandoak tudomasul venni, hogyha elotted van valaki a palyan, akkor hamarabb kene fekezni. Errol meg 2011-es iRacing tutorial video is van btw...

Adam Jonas
Aha, es szerinted 3 egymas utani futam ez belefer? Ha igen, szolj majd hol indulsz, kiteszlek majd a fure vagy 3 alkalommal...

Alexease
Ezek mar kicsit tul vannak varialva:)

Terapianak a legjobb: ha az ember x futamot megy az iR-rel naponta, akkor alljon at egy masik szimre (pl. AC, rF2, CARS2 stb), naponta keressen x futamot, amikor menni szeretne, olyat ami tetszik neki tartalomra (meg persze nem 3 koros, van letszam, nem hasznalnak segitsegeket, nem inditjak ujra nyolcszor stb.), es 2-3 het utan ertekelje az "eredmenyt";)
tobias88
Most komolyan, ennél 10szer durvább dolgok vannak a többi simben. Kicsit elmérte a féktávot, sajnos előfordul. Ha meg írja esetleg hogy szerinte ez belefér akkor lehet jelenteni
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2018.03.31. 13:41:36
Adam Jonas
Én azt hiszem most fejezem be megint az iRacing-et egy időre (vagy örökre, ki tudja...). Ma 3 futamon voltam Donington Park-ba, 1 DQ (itt belementem egy baromságba, de amikor már vagy legalább 3 divebomb elől mentettem meg magam, a 4.-nél meg kilöktek a fenébe, utána valamiért kezdett elszállni az agyvizem), 1 DNF, 1 meg 2 kör hátrányban. Legutolsó versenyről a "gyöngszem":
//www.youtube.com/embed/9931gtKBx7w
Csávó pit után 8 mp-re jött vissza mögém, 7 kör alatt kapott vagy 7 mp-t tőlem - úgy, hogy sérült volt a kocsim, húzott balra. Rontottam az utolsó előtti körbe egyet, megközelítettek 4 mp-re, aztán reklamál nekem a chatbe, hogy miért ignoráltam a kék zászlót, LOL.

Gázos, hogy egy ilyen kaliberű szimnek ennyire "profi" a közössége. Komolyan mondom, R3E-be tisztábbak a futamok, mint itt amiket tapasztaltam.

Na mindegy, vigyázzatok ezzel a sok farockkal. :)

__Jacek__
OMG
<#taps>
Alig várom az AC-t hogy megjelenjen! Ezt neked iR <#mf1>

iracing the 'real' race.

Engem már azért is küldtek pihire 1 hétre mert host szerveren ami nyilvános még csak nem is jelszavas,valaki csinált egyet és ütköztem természetesen nem szándékosan.
Na erre varrjál gombot.<#confused>
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.03.25. 20:12:01
Nevetni fogsz, már azért is kaptam büntit mert elől haladva ráfékeztem ,mivel jött a kanyar és belém szált az illető és még ő jelentett fel és én kaptam a büntit.
Szerinte el kellet volna engednem, mert ????? szerinte lassúbb voltam....ja akkor nem tud kikerülni megelőzni másképp csak hogy belém száll hátulról,halkan megjegyezném nem lekörözött voltam versenyben voltunk körön belül....
Szerinted ez mennyire HC szim dolog.....
No de hagyjuk is csupán azért írtam le hogy talán pár embert eltántorít a komolyabb vásárlástól az a tény ami velem és másokkal történt és nem feccöl bele annyi pénzt.
Leginkább semennyit.-....
Ő-ők is nyer-nek vele és én is mert így vissza tudok adni valamit abból amit az IR adot-elvett....<#hehe>
Ahogy mondod, őszintén szólva nekem is gyanús, hogy a vasárnapi liga verseny után hirtelen bannolva lettem... Aki ott volt tudja mi történt.
De persze bizonyítani úgysem tudok semmit...

iracing the 'real' race.

Nem tudom tényleg. szeretném tudni pedig. Egyetlen levélre válaszoltak, hogy majd írnak.... A liga vezetősége sem segít semmit.
Egy tippem van egyébként, a jelszavam sokan tudták, a fiamnak is megadtam. Szerintem ezen rágtak be. ű
El is fogadnám, ha tájékoztattak volna, ez így surmóság. Amúgy van még tippem hogy miért vagyok eltiltva, az utolsó versenyen összeugrottam a liga egyik vezetőjével, aki szintén nem reagál az üzenetemre semmit, és... de ez csak fikció persze.
Mindegy, elég sokat tettem az iR népszerűsítéséért, de tanultam az esetből, soha többet senkinek semmit...

iracing the 'real' race.

Add el névre írható full accountként:))
Egyébként nem hiszem el, ha írtok egy emailt, akkor nem válaszolnak.
Szerintem erre a bannolás, jelentgetésre is lehet valami automata rendszerük, a visszakapcsolás viszont kicsit bugos, de ha nem szól érte senki, akkor marad ilyen:)
Alexease
Ezert irogattam korabban, hogy az iR ezt komoly e-sport-nak gondolja, ezert van az arazas, butetes, ban stb.; de a felhasznalo letszam, bevetel es egyebek miatt azert megis csak egy "jatek". Ebbol a kettossegbol adodnak a gondok.
Nos innen üzenem mindenkinek, ,ez CSAK egy játék még ha az ir-t használók nagy része mást is képzel bele.
Igaz elég költséges de mi nem az.<#nyes>
Nem oly bonyolult.
Természetesen nem az ir hibáztatom csak saját magam hogy voltam olyan hülye hogy ennyit bele feccöltem,(ez nagyságrendileg kb 100ezer)de legalább kihasználtam míg lehetett.
Ennél sokkal többet is elköltöttem másra mert tellett, telik rá.
Kb 1700 versenyen vagyok túl ami az elején abból ált (no meg sajna utána is elég sűrűn) hogy már kilöktek az első kanyarban,és vége volt a versenynek,ez is bele számít ,igaz én még soha nem jelentetem senkit fel de engem szorgalmasan.
Úgy hogy ebből a számból kb több mint felénél nem az én hibámból voltam kénytelen feladni a versenyeket,de sokszor engem büntettek(kapják be<#gunyos1> )
Nyilván volt mikor tronfból én is kilöktem valakit,de őszintén ki nem.
Nos az ir csak húzza a strigulákat és ha elérsz egy bizonyos szabályszegési limitet akkor repülsz mint a madár...
Legalább is én így gondolom.
Az első 2-3 kitiltásomnál ,még évekkel ezelőtt irkáltak,de már több éve leszoktak erről is csak jött a ban,
A pályán csak annyit csináltam mint más álltalában "szabályosan" toltam le valakit a pályáról,forgattam ki,ahogy engem is rengetegszer.
Nos ugye ezt nem mindig találták egyesek szabályosnak ennyi, nem kell ebbe annyit beleképzelni.
November óta IR. pihi van IP ban miatt,de már annyira nem érdekel hogy kb 1 hónapja talán néztem meg utoljára be enged é akkor még nem,
Nem érdekel feldughatják a tartalmukat meg az idióta sport szabályzatukat is.
Én már búcsút intettem nekik...<#levele> persze nem mosolygósat.....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.03.25. 18:11:25
__Jacek__
Valamiert ez soha nem hangzik el....
Marcinko
Tudom ! Robi a csapattársam és sokat versenyeztünk együtt , felnőtt emberek vagyunk és sem ő sem én nem vagyunk tökéletesek ! Meggyőződésem ha azt állítja hogy nem tudja akkor nem tudja !

Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2018.03.25. 16:42:46

Már pedig itt rend lesz mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.

bosco05
Gondolod nem tudják miért vannak banolva? :)
Marcinko
Banál a minimum - szerintem - hogy leírják , hogy miért és meddig ? Az én értékrendem szerint mennél nagyobb a vétség annál könnyebb az indokolás szóval ha nem írnak semmit az nekem mindig gyanús !

Már pedig itt rend lesz mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.

Jaaa, hát így azért valóban más a helyzet.
lac coo
Azert az nem gyenge , arra en is kivancsi lennek mi a fraszt csinaltatok ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
De gondolom egy ilyen ban-t, nem egy elfekezos balesetert lehet kapni?! :)
Ja csak hogy őt sem "twinr",csak a versenyzéstől és nem 1 hétre banolták.....
Kapott egy IP bant ahogy én is és az ha az ir-en múlik bármeddig tarthat akár örökre is ennél fogva még az oldalra sem tudsz bejelentkezni ,így aztán nehéz lenne tesztelni<#zavart2> még ha másik profilt hozol létre más e-mail címen ,mert az ip alapú ban ezt is figyeli....<#wink>
Innentől nekem van még 1 év előfizum de simán benne van hogy soha többé nem enged belépni.
De már rég túltettem rajt magam, feldughatják maguknak az ir-jüket,<#gunyos1> éntőlem soha többé 1 dollár centet nem látnak az tuti<#levele>
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.03.25. 12:42:34
Amúgy tudtommal, ha eltiltanak mondjuk egy 1 hétre a versenyzéstől, attól függetlenül tudsz tesztelni.
Alexease
Sajnos van jonehany dolog/mukodes/szabaly az iR-ben, ami erosen kocka es/vagy elavult (vagy eleve mar kerdeses volt).

Nekem mar az is bokte mindig a csorom, ha mar valaki egyszer elofizetett es tartalmakat vasarolt (ami igazabol berles, valszeg ezzel van megmagyarazva), akkor lejart elofizetesnel miert nem lehet "offline" egyedul (ami nem igazi offline, mert bejelentkezos maradna) es kulon fizetos hosted versenyeken hasznalni?!

Az eltiltas meg problemasabb. Ervenyes elofizetessel, vasarolt tartalmakkal se egyedul, se kulon fizetos ("magan" futamokon) reszeken nem lehet hasznalni.

Persze ertem benne a logikat, de azert meg sem akkor expert-hyper e-sport cucc (a tobbiekhez kepest), hogy ennyire szigoru es "draga" legyen. OK, ilyen szintu cucc (osszessegeben, fizika, tartalom, szervezes, szerverek stb.) nincs es nem is lesz mashol, de akkor is erosnek erzem. Ha a ket veglet a csuszkan a "fizetos online jatek" es a "e-sport szimulator", akkor szerintem erosen kozepre lehet betajolni a dolgot.

Valszeg erosen szamolgatnak a hatterben, mibol van nagyobb bevetel. Ha jobban eltolnak a "jatekos" iranyba (pl. bannolas eseten hasznalhato egyeb dolgok), akkor nehezebben lehetne megmagyarazni az arakat, nem tunne komolynak. Ha meg tulsagosan "e-sport" lenne (szigorubb szervezes vagy egyebek), akkor meg a "jatekosabb" elofizetok/vasarlok tunnenek el. Valszeg nem egyszeru a helyzet.

Nem egyszeru a helyzet.
Valszeg kiadni egy felkesz dobozost (early access), kotetlenul/otletszeruen patch-elgetni es DLC-ket kiadni, es ha "kifutott" kiadni a "masodik" reszt kockazat mentesebb, nincs koltseg (szerverek) es feleloseg (versenyszervezes es -minoseg).
Itt nagyon nem mindegy mit, mikor, hogyan talalnak. Akar mar egy behirdetett, elkeszult (szken, modell stb.) dolgot is lefujnak, ha ugy latjak, a rendszer mukodesebe kedvezotlenul szolna bele.

Mivel nincs konkurenciajuk, igy ugy es azt csinalnak amit akarnak:) Meg a "rosszat" es "nepszerutlent" (szabalyok, mukodes stb.) is evekig huzhatjak.
Adam Jonas
:)

Amúgy ez is megérne egy misét, mármint ez a bannolásos dolog...

Az mondjuk egy dolog, hogy az iR szériáktól eltiltanak, de hogy attól én miért nem tudom használni szimpla gyakorlásra a programot, vagy éppen privát szerveren versenyezni?!

:) Köszi Ádám, most jobban érzem magam! (tényleg!)

iracing the 'real' race.

Adam Jonas
Talent lvl végtelen

//www.youtube.com/embed/_QH6cA3HHl8

Köszi :D Amúgy nem tudom mire gondolsz :P :D :D De amúgy az volt a baj, hogy az első kiállásom után egy mazdás gyerek előttem összevissza ment, megcsúsztam és koccoltam a korlátot. Arra a stintre 5 km/hval lassabb volt a kocsim az egyenesben. Kövi pitnél elhasználtam a fast repairt, de utána megint volt egy hasonló eset és akkor már picit esélytelen volt a dolog, mert az egyenesekben kaptam nagyon sokat. Igyekeztem ott maradni és nyomni neki, mert nem volt annyira messze az első (17sec) és bármi történhet ilyenkor :D
+1<#eljen>
Adam Jonas
Örülj neki inkább, hogy nem kell ezzel a vacakkal menned Robi, egyre több az idióta barom. Konkrétan ha már engem kilöknek féktávon a pályáról az első körben, azért is én vagyok a hibás kb.

Gondolom lusták paraméterezni a qualy-t .... de ez legyen a legnagyobb problémád a játékban :D
tobias88
Még a heat elmegy, mert tudod nézni a másik versenyt, VR-ból nagyon élvezetes. Viszont a 8 perces időmérőt nem értem a rookie szériánál, a verseny rövidebb ideig tart. Simán elég lenne 3-5 perc
Norbi1990
Már gyakoroltam egy kicsit a jövőheti Le Mans Series Endurancera.
High downforce setup, csak az áttételetek állítottam, hogy közelebb legyenek egymáshoz, így sokkal jobban gyorsul az autó kifele a kanyarokból.
//www.youtube.com/embed/VAtT1ZIPIyQ
Norbi1990
Igen, már számít a Team eventeknél is az iRating.
Ez nekem egyébként új volt, a végeredményt böngészve vettem észre, hogy számolt IR-t. Olyan formán érintett (volna), hogy elméletileg melóztam, gondoltam, ha elhívnak, majd indulok a hajnalin, de ez így nem pálya a jövőben.

Norbi1990
Köszi!
A practiceon meg a verseny előtt a gridelésnél tök kiment a fejemből, hogy a setupot be kéne tölteni. A futam közbe amikor néztem a guminyomásokat bizonyosodtam meg abban, hogy a BASELINE settel sikerült elindulnom :DDDDDDDDDDD
Már furcsa volt amúgy, hogy a szokásosnál is jobban csúszik és a Schwedenkreuznál leér az alja az autónak és totál instabil emiatt ott az autó, de a baseline set egyből megmagyarázta a dolgokat.

Mákom volt, hogy az én setem is a baseline set kis alakításaiból csináltam a sajátom amivel 2mp-el gyorsabb lettem volna körönként de így utólag már nem bánom :D

Akit érdekel az megnézheti itt a futamom, az első etapba történt minden érdekes. 12. helyről rajtoltam, etap végére már az 1. voltam mert Nicki Thiimék kifagytak az első helyről. Ezt bánom mert egy tempót tudtam velük, egy kis csatát élveztem volna velük :)
//www.youtube.com/embed/9EQ_ZMI0IvI
Áh, szóval te vagy az a titokzatos Varga Péter.<#nyes><#nezze> Szép menet!<#taps>
Mentünk mi is. Sajnos csak a 4. splitbe volt elég a quali időnk, ott a 4. helyről rajtoltunk. Nehezen is indult az eleje (4-12.), de aztán sikerült három hibátlan stintet menni, és végül visszajöttünk a 4.-re. Jó volt, nekem tetszett. Így, hogy van irating is, azért jobban odafigyelnek az emberek, legalábbis én ezt tapasztaltam.
Norbi is szépet ment, megnyerte a 2. splitet. Grat neki!<#eljen><#taps>
Ami még érdekes, hogy jóval jobb köröket mentél, mint én, mégis jobb volt az átlag köridőm. Vagy minden kiállásnál kellet javítani az autót?<#fejvakaras><#nemtudom>
bardocz
Kipróbáltam egy rallycross versenyt, amiben heat racing van. Eddig csak a rookieban mentem. Hát ez nagyon gagyi így, több időt töltesz várakozással, mint aktuális versenyzéssel. Nem tudom most mennyire népszerű a kategória, de biztosan ki fog halni emiatt.
Megyünk meghalni :D
//www.youtube.com/embed/3mBTpB8Tpio
Gondolom már írtál nekik, és még nem válaszoltak. Ennyi pénzért nem szép:(
??? :D Gondolom be vannak védve. Hiszen a felhasználók aláírták, elfogadták a szabályzatot... Gondolom nem önkényesen tiltogatnak le embereket...
Nem kéne beperelni őket? Nagy macera? Elvégre benne áll a pénzünk, legalább az előfizetést vissza kéne adják...

iracing the 'real' race.

Megmondanám ha tudnám, de fogalmam sincs....

iracing the 'real' race.

Hát nem tudom, én már írtam cifrákat amikor alsóbb kategóriában ovál pályán idiótán viselkedtek, türelmetlenek voltak, de soha nem kaptam felfüggesztést. Futam után általában nem maradtam ott anyázni, és a bosszú is távol áll tőlem, a szimpla anyázás szerintem belefér a futam közben, még ha nem is túl szép dolog. De a feszkót le kell vezetni, nem tudom mennyire kell parasztnak lenni ahhoz, hogy letiltsanak, gondolom azért nem véletlen döntenek így...