25347
-
GeriDoc #19137 Már leírtad sokszor, hogy neked jobb a DK, el is fogadtam, nem arról beszéltem, mint amiről eddig, hanem a horizont elbillenős/tekintet követős dolog miatt nem lehet reagálni elég gyorsan, és nem lehet érezni a korrigáció mértékét. A DK-t csak viccből hoztam fel. Én pl. a horizonton maradós nézetet is a 2. nap kikapcsoltam, mert én úgy egy rázókövön átmenést sem tudtam lereagálni, nem egy megcsúszást. Alexease pl. értette amit írok.
Ami a srácokat illeti: Wéber Gabi véleménye szerintem már rég nem releváns. 10 éve szimezett utoljára, a GP Legendsnél leragadt. MN sosem folyt bele az iR-be (Race07, AC), Kiss Norbi régóta megy, és még most is tolja.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.12.27. 17:06:12 -
zimapeti #19136 Sajnos kipróbáltam a simhousenál a mozgó kokpitet, azóta egy ilyenre fáj a fogam: Gekko Az ülésmozgatóshoz nincs elég hely az emeletes ágy alatt:)
Minden paraméterét külön tudod állítani, csak azt hagyod benne ami neked kell, tetszik, segít, olyan erősséggel ami még nem zavaró, nekem nagyon bejött végre éreztem mennyire nyomom a féket, ráadásul nem alszol el, folyamatos masszázst kapsz verseny alatt is.:) -
zimapeti #19135 Megint almát hasonlítasz körtéhez, mindegy egy év múlva visszatérünk rá, ha már többen (köztük te is) kipróbálták, addig meddő vita marad.
Csak érdekességként mondom, szerettem volna jó áron megszabadulni a dk2-től amíg nem jelenik meg az új rift. Összeraktam a három monitoros rendszert,Kokpit
egy hét után szétszedtem, százszor jobb a rift, még így is, hogy kevés a felbontás, kicsi a látószög oldalra, de egy monitorhoz képest még így is több, kb mintha másfél monitort néznék. Ami nagyobb baj, az az, hogy a riftben lévő telefon kijelző 60hz-es, szerintem a 75 hz-et nem tudják optimálisan kihozni belőle, de majd az új valóban 90hz-es két kijelzős rift biztos jobb lesz, ennél viszont a hardver lesz a szűk keresztmetszet, 75hz megjelenítésével is küzd a 980ti, 90hz-et nem tudom hogy fogja bírni. Lényeg a lényeg, negyed annyi gyakorlással, stabilabban és jobb időt megyek riftben mint monitorral.
Igen erre én is gondoltam, hogy a rift késve jeleníti meg a képet, ezért nem tudok reagálni a csúszásra, de monitorral is ugyan ez a helyzet. Már kezdetektől ez a problémám iRrel, sokan átpártoltak ez miatt más simre.
Persze igazad van javult kicsit a helyzet, lassabb kategóriájú autókkal már egész jó, de gt3 vagy ennél gyorsabbakkal még mindig nem az igazi.
Nehéz ezt megítélni mi a jó mi nem, én a Magyar versenyzőket nézem mivel gyakorolnak, és az elég gyenge képet mutat. Véber Gábor véleményét ismerjük, Michelisz Norbi másfél éve be se kapcsolta, Kiss Norbi pedig tolja ezerrel, akkor most kinek higgyek, de ha a saját érzésemre hallgatok, akkor jobban tetszik az AC kilincsel előre is korrigálható, kézben tartható fizikája. AC-val se tudok driftelni, de legalább néha majdnem sikerül:)
Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2015.12.27. 16:25:05 -
ozoli78 #19134 Persze emlékszem :)
Azzal a fajta trukkozessel nincs bajom ha zöld előtt elkezd gyorsitani ,mert nem az a fél másodpercen fog mulni , ha gyorsabb vagyok akkor ugy is utolerem.
Amiert viszont atnyulnek a monitoron ha a zöld előtt nagyot befékez es ugy gyorsit , azert oőlnék. -
Dzsidzsi32 #19133 Pedig jok a mozgo cockpitek. Csak nem mindegy,hogy melyik fajtat hasznalod. Azok amelyikek a teljes cockpitet mozgatjak,azokkal az a baj,hogy nagyon nagy sulyt kell mozgatniuk. Es emiatt sose lesznek eleg erzekenyek. Egyszeruen a nagy tomeget sose tudjak olyan gyorsan mozgatni. Esetleg repuloszimulatorhoz. Es ott is csak utasszallitohoz :) En joparat kiprobaltam. A legjobban a csak az ulest mozgato megoldas tetszett. Pedig videok alapjan , pont ezt a megoldast neztem le a legjobban. Amikor pedig kiprobaltam,akkor ledobbentem. Iszonyat gyors,pontos. Hatalmas elmeny volt menni vele. Azt hinne az ember,hogy ha csak az ules mozog,az tok szar. Pedig nem. Teljesen jol hasznalhato. Kiprobaltam a ruf track-et nordon. Hat nem semmi egy ilyenben vegigvezetni. Es igen,tenyleg nagyot dobnak azok a franya razokovek. Szoval nekem bejon a cucc. Es imadom minden percet,amit bennetoltok :) -
twinr #19132 A mozgó cockpitek nekem se tűnnek meggyőzőnek, semmi értelme annak az agyatlan rángatásnak amit művelnek.
Bleh, fene a hülye trükkös rajtolókba, mikor nem én vagyok a pole-ban legalábbis.. :)
Verekedhettem magam a nyolcadik helyről vissza. Mondjuk én is szeretek trükkösen rajtolni hogy némi előnyre tegyek szert, de rá nem fékezek soha. Emlékszel Zoli Brazilíában egyszer majdnem beléd ugrottam a gyökér miatt a rajtnál? -
#19131 A cockpit (pilota) mozgasok, rezgesek, csavarodasok, benezesek, dolesek jol neznek ki, ha az ember visszajatszast nez, mintha "pilota fejkamerabol" nezne. De autot vezetni ilyen beallitasokkal, foleg ha eltulzott, teljesen hasznalhatatlan. Eleve monitoron es a kormanyon elvesz/hianyzik egy adag visszajelzes (pl. g-erok), ami mar akkor segitseg/megjelenik, amikor meg a valodi kormanyon sem feltetlenul erezni a valtozast (minimal terheles valtozas, meguszas, sodrodas).
Es nem azert mert szarok a programok (persze nem mindegy mit es hogyan) vagy szar a kormany (persze az sem mindegy milyen tipus, rendszer es beallitas), hanem igazabol sem feltetlenul azonnal erezni minden kezdodo/apro dolgot a kormanyon: gyari rasegitesek, csillapitasok, mechanikus holtjatek vagy nyulas/csavarodas, eleve a ket tengely kozti "tavolsag", a kaszni merevsege, merevitesei, csavarodasa stb. Pl. a rugalmas kasztni bevezetesevel az iR/rF2-ben nem csak pluszt adtak a szamitrasokhoz es erzeshez, hanem ezzel egyutt (az elozoek miatt) "negativumot" is.
Egy igazi autoban ulve, temposabb kanyarban, az ember eleg jol erzi/erezheti a gyorsulast, lassulast, oldaleroket vagy a "forgast". Ha "meguszik" az auto (nem visitva csuszik es driftel, csak tobbet kuszik, kicsit megindul, "elfogyott az oldaltartas es taknyozik"), nem biztos hogy elsore a latvany vagy a korany visszajelzesbol fogunk korigalni, hanem "eszrevetlenul" erzesbol "visszabb engedi" az ember a kormanyt.
Ezek meg nem a latvanyos, hangulaos ellenkormanyzasok, hanem egyszeruen az egyensulyban tartas seggbol, fejbol, erzesbol. Ezt a szimekben eleg nehez vagy lehetetlen visszadni (meg a kulonfele "rangatos" cockpitekkel sem, vagy azokkal rosszabb:)).
Ezert is "szoktak" elnyujtani a gumifizika oldaltartasat vagy slip-jet, amitol ha kicsit sok, akkor elojon a "drift-cars" vagy az "automata" negykerekre becsavarodo es sodrodo/csuszo tobb centi kormany mozdulattak korigalhato valami.
A monitor/kep vagy a jatek kepi visszajelzese (horizont, fov, minimal mozgasok) akkor jo, ha nulla FFB-vel es hang nelkul "eredmenyesen" korbe lehet menni a palyan (korbemenni, nem hotlapozni:D). Az FFB beallitas meg akkor jobb, ha hangok nelkul is eleg jol korigalhatok a kanyarok.
Persze ezek alapbol elvesznek a visszjelzesbol, ami gepen azert kell, es amugy is keves, de a "reszegyssegek" tesztelesere, beallitasara ivancsisagbol hasznalhato. -
GeriDoc #19130 Mi mondtuk, hogy nem jó az Oculus. Szerintem már egész jól kontrollálható a csúszás. A C-Spec-el simán jövök kifelé úgy, hogy úsztatom a popsiját, és megcsúszásnál is össze szoktam szedni. Persze nem olyan könnyen, mint az AC-ban, de szerintem kint sem könnyű. Viszont továbbra is azt mondom, hogy a DK-val sokkal nehezebb ezeket lereagálni (szinte lehetetlen), hasonlóan ahhoz, mikor be van kapcsolva a mindenfelé benézés és billegés. Mivel nem érzed, hogy merre mozog az autó, így kalandnál muszáj a vizuális támpontokra hagyatkozni, ami ilyen billegős, meg oldalra benézős beállításnál nem működik. Nekem ezért nem tetszenek a motion cockpitek sem. Az úgy lenne jó, ha a pálya egy helyben maradna (a horizont) és ahhoz képest mozogna a cucc, meg az autó. De ez már egy másik téma. Ha te másban látod a kontrollálhatatlanságot (szép szó), akkor ez az okfejtés nem állja meg a helyét.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.12.27. 09:28:11 -
#19129 Van a legelején még egy amin át lehet akár küldeni a sikánoknál az egyik jobbosban, aztán amikor átérsz a völgyön felfele a balosban elég durván át lehet menni rajta, utána a karusszel után valahol van egy lejtő, bal-jobb, ott mindkettő okés, és még úgy rémlik van egy, ami most nem ugrik be, a többi helyen viszont kerülöm, mert nem egészséges. Kigyorsításokon több helyen rá lehet menni, de belső íven nem erőltetem. -
#19128 Azert sokhelyen ra lehet menni, de ami kozepes-lassu kanyar es magas razo, az nem egeszseges. Nem csak a csuszasaval van "gond", hanem fektavon a terheles valtassal (vagy terheletlen kerekkel), gazadaskor (de gazon tartaskor is) meg a diffi lehet "trefas". De "Stockcar-szeru" autoknal a trackbar beallitas is erdekes, nem mindegy milyen magasan van es milyen eros. -
#19127 Nordon 3 rázó van, amit lehet érinteni, jó, lehet picit túlzok, de nem kell két kéz, hogy összeszámoljam hol lehet rámenni :D -
zimapeti #19126 Nem akarok állandóan keresztbe menni, de ha egyszer megcsúszik azért annál több beleszólásom kéne legyen, mint ami most van, csak a csúszás végén kiszállok a törött autóból:) Hitetlen vagyok, nem hiszem el, hogy 3-rom kerék az aszfalton egy 50cm széles slickkből 10cm megérinti a füvet és már pörgök mint a búgócsiga, ugyan ez rázónál, Nordon hozzáérek a rázóhoz meghaltam. Persze nem vagyok ufó mint ti, meg sokkal bénább is vagyok az átlagnál, de szerintem ez akkor is túlzás. -
ozoli78 #19125 Erfaktor 2 :D -
#19124 Elég jó a grafika, sledge simulator 2016? -
ozoli78 #19123 esetleg itt?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
ozoli78 #19122 Peti ha kilincsel előre méssz akkor lassú vagy
Utoljára szerkesztette: ozoli78, 2015.12.26. 21:25:02 -
ozoli78 #19121 van ahol még az sem segít -
#19120 rF2-ben én nem ezt érzem, igaz csak a régi autókkal megyek benne. Azokkal nagyon jól lehet csúszkálni, kell is, különben eltolja az orrát. Azt elismerem, hogy itt nehezebb, de én nem is akarom elhinni, hogy annyi megfogni egy autót mint ac-ban. Főleg egy GT-t, de ettől még itt is fogható, a Ford GT3-mal Sebringben pl nem egyszer álltam keresztbe kigyorsításon versenyen. Most a V8-at meg Ruf Track-ot próbálgatva ugyan ez az érzésem. Nekem hihetőbb ez, nem hiszem hogy egy valódi autóba ülve olyan lazán megfognám. -
#19119 De nem is "csuszkalos" autok vannak benne;) Ezek nagyreszt palyaautok, itt nem a csuszas a cel. Persze azert csuszik ahol kell (kissebb ovalosok). De teny, hogy nem az erossege;) De azert az AC-t sem neveznem idealisnak, mert ott meg minden auto "egyforman" kereszbe all. Vagy az rF2, ahol vagy osszejon vagy nem:D
A gumifizka ezen resze (csuszasok, atterhelodesek, torzulasok, szamtasba veve a gyors melegedes, kopas, koszolodas, kockasodas stb. valtozasokat) eleg erzekeny pontja a szamitasoknak. Meg lehet oldani "egyszeruen es trukkosen" (AC, ami elvezetes), de annak is meg van a hatranya. Vagy lehet szamoltatni ipari modon (iR, rF2), de ahhoz meg computer-ember kell es hightech-visszajelzes (kormany/FFB/vizualis dolgok), hogy kontrolallhato legyen.
De sokat fejlodott a dolog (iR). Az elso idokben (persze 10%-ban kesz gumikkal az most mindgey, hogy veglegesnek "adtak el" :D) ha megcsuzott meghaltal:D Az utobbi 3-4 evben sokat javult, nem csak erezheto hanem ugyahogy kotrollalhato is, es az utobbi idoben mar eleg jonak neveznem. Vannak meg erdekessegek, de hat ez mar csak ilyen;D
Nem tudjuk hol tart a gumi es az egesz hozzakapcsolodo project, lehet meg csak 80%-os. Nem fogjak azt mondani, meg nincskesz, majd 2 ev mulva, de addig is fizessetek, hasznaljatok, mert akkor is "get real" :D
Pl. evekig volt "legjobb szim, leghitelesebb, legpontosabb, legakarmibb", ugy hogy 3-4 evig hianyzott az autokbol az ABS/TC, ami gyarilag bennuk van:) Persze, attol meg hiteles volt, mert igazabol benne volt, de itt a szimben "kiszereltek" belole:DDD Senkinek eszebe sem jutott megkerdezni, hogyan lehet "jo", ha ilyen alap dolgok hianyoznak:D
-
#19118 Áh, ebben nem lehet csúszkálni semmivel :( -
#19117 Igen, van benne valami ilyesmi. Ami inkább fura, hogy a hideg pálya a gyorsabb :D 9 tizedre kerültem a vb időtől, mert kifogtam egy irgalmatlan gyors pályát. -
#19116 Ugyanaz a ket beallitas:
-
zimapeti #19115 Megoldanák a fizikát végre, lehessen csapatni kilincsel előre, én is megvenném -
#19114 De ami bosszanto, nem ertem, nem volt idom kikiserletezni, nem tudom miert/hogyan mukodik (stb. :D), hogy az iR-ben mintha valtoztatnak a napszakot is (?!?!). Beallitok X "idojarast", es ugyan azzal nem mindig ugyanolyan fenyviszonyokkal jelenik meg (?!). Mintha az Amcsi idohoz nezne a fenyviszonyokat (!?). De talan csak random, tobbfele felhot, es zzal egyutt feyeket tolt be:) -
zimapeti #19113 Zolikám ez barlang rajz, ennél még az RF2 is jobb -
#19112 Ranezesre massziv videofilterezessel;) -
#19111 Hogy tudnak ilyen kinézetet varázsolni a játékra? Nekem ha felhúzok mindent maxra nem lesz ilyen :D -
ozoli78 #19110 -
ozoli78 #19109 -
#19108 Dobd már át, nem találom . -
#19107 Mindig frissitik a progit (3.1b, szeptember), utana mennek a valtozasoknak. -
#19106 Akkor nem nálam van a gond. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy van új kicsomagaló cucc, ami nekem van az most nem tud kiszedni semmit ...?
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.12.26. 15:20:21 -
#19104 Kozben rajaottem, hogy ismet user fail volt, rossz layert kapcsoltam ki/be, igy az AC reszletesseg nem teljesen olyan, kulonszedve megis megtartottak az eredeti Monza es hasonlo felbontas koncepciot! -
#19103 Megneztem az iRacers-t is (:P), az valoban nem mukodik (/frm link). Valami lesz/van rajta, de adatot mar nem kuld. A "regi" (/forum) mukodik, de vagy csak bejelentkezessel vagy mar nincs rajta adat/info/tartalom. Talan most frissitik (ok vagy a kiszolgalo), de ezt en nem tudhatom:D -
#19102 Hat ezt eleg durvan beneztem:DDDDD De legalabb kitettem a hivatalos forumot a bannerbe:D -
#19101 Ez megy, az iracers.hu-s fórumra gondoltam :) -
#19100 Kitettem a banner alal a forum linket is. -
#19099 JS scriptbol ugrik at a forumra, de annak nem az a cime (/forum), hanem ez: http://members.iracing.com/jforum/forums/list.page -
#19098 A főoldalon lévő link nem tölt be, ha a címben kiegészítem /forum-ra, akkor bejön, de nincsen még semmi ott. Firefox meg edge is ugyan ez.