25347
-
#19257 ez nem is hangulat kérdése, meg szép nem szép...realitás kérdése ...a nap süt innen-onnan, vagy nem süt. elvakít , az árnyékok mozognak, ez a bolygó már csak ilyen.
Teszem hozzá én sose mondtam, hogy bajom van ezzel a grafikával :)
De ha "szebb" annak az kell legyen a célja, hogy reálisabb legyen ....Az meg miért is baj ?
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.12.30. 16:17:07 -
#19256 Höh, jártam már úgy én is :D Rossz szokás az biztos. -
#19255 -
ozoli78 #19254 aztakurva
el sem olvasom 1-2 kivétellel az utánnam lévő hsz eket ,Gerinek tetszett ,ennyi
a grafika nekem tökéletes ,meg ugy az egész itt lehet normálisan replayeket nézni
elnézést szeretnék kérni azoktol akik utálják az ir t és ide járnak fröcsögni az iR topikba megmagyarázva hogy elavult szar
hahó leszarjuk
nekünk ez tökéletes ,szerveren más a látvány mint így
csak kérdezném aki fikázzák mentek mostanában iR rel?
áhh hagyjuk -
twinr #19253
ennyi. -
twinr #19252 De a lényeg nem ez. A versenynek pilóta szemszögből szerintem nem attól van hangulata, hogy mindig odébb kúsznak az árnyékok, meg a légy pöcse is árnyékot vet mikor leszáll a szélvédőre, stb... Kit érdekel VERSENY közben? Kíváncsi lennék hogy Schumit megkérdezték volna egy verseny után, a harmadik kanyar előtt a pálya bíró mikor ment el hugyozni, melyik körben, mit válaszolt volna!? Pedig mennyire látványos lenne ha a pályabírók mozognának.. nem is értem, egy fos az iR, írok is nekik. -
mumus70 #19251 Az baj! Még a hungarocell táblákat sem szabad, mozdítható, mozgó tényezőkhöz fékpontot belőni tilos!! Láttam már egy egész konvojt kirongyolni a pályáról, mert valaki kiverte a legelső előjelző táblát! :D Én szigorúan fához, korláthoz, reklámtáblához, fix előjelző táblához, stb lövöm be, és lehetőség szerint a másik oldalon is keresek valami tereptárgyat B tervnek. És ahogy kopik a gumi, fokozatosan előbb is fékezek úgy 2 körönként 20 centivel. -
#19250 Ha dinamikusan változna nehezebb lenne használni, mert körönként mászik el, ezt hosszabb pályán lehetne főleg észrevenni, vagy hosszú versenyen. Nekem ettől függetlenül bejönne, csak plusz egy nehezítő faktor, de közelebb állna a valósághoz. -
twinr #19249 De nem gyönyörködsz abban hogy körönként hogy változnak az árnyékok!????? Egyszerűen használod, lehetne ott egy kő is.(persze tudom hgoy nem változnak, akinek van esze értse amit mondtam). -
#19248 Hát szerintem nem vagyok azzal egyedül, hogy az árnyékokat használom referenciapontnak fékezéshez. -
twinr #19247 -
#19246 komolyan megint itt vergődik mindegyik majom troll, indítsatok egy pcars-t aztán csönd lesz dekurvajól néz ki -
twinr #19245 Akik most is itt fikáznak, azok közül még eggyel sem találkoztam egyetlen iR versenyen sem, pedig toltam már néhányat. Akkor miről beszélünk? Ki a fenét érdekel a pálya szélén ugatók véleménye a meccsről????? -
twinr #19244 szerinted. ennyi. -
twinr #19243 Hát, látszik te sem versenyzel. Verseny közben két dolgot figyelek, a fékezési pontot, és a többi autót. Esetleg váltogatok az F3-F4 ablakban, ennyi. Nem hiszem el, hogy valaki egy éles verseny közben az árnyékokban gyönyörködik. Szerintem komolyan keveritek a Crew-t az iRacing-gel. -
Hasselhoff72 #19242 Ááá dehogy is:DDDDDDDDD -
#19241 Azért ez már szerintem faszság :) -
Hasselhoff72 #19240 :DDDDD OMG -
twinr #19239 Szélmalom harc. Akikkel vitatkozol, nem tudnak vezetni, és nem is akarnak (tudnak) megtanulni. Az ilyeneknek persze hogy a grafika okoz élvezetet, mert mást mit élveznének. Azt hogy bucira verik őket minden futamon? :)
-
Hasselhoff72 #19238 "hogy miért vannak oda érte az emberek. Aki szimezni akar, annak szinte mindenkinek tetszik"
Elfogadja hogy ez van de hogy tetszik:) Nekem tetszene úgy is hogy dx12-es grafja lenne:)) Nincsenek határok majd ha minden fotóreal lesz akkor nem kell jobb, szóval elfogadod hogy sok mindenben über ebben nem.
De hogy győzködni másokat hogy ez így jó, kicsit erős:) (meg nem kell jobb meg hasonlók, ugyan már) -
#19237 Bár ez részben igaz, én is mindent húzok annyira maxra amennyire lehet, mert miért ne, de nekem az élményhez sokkal többet hozzáad, ahogy felpattannak a kavicsok, és kopognak az autón, és az ilyen kis apróságok. Valamelyik páylán egy óra után vettem észre kb, hogy van egy óriáskerék a célegyenesnél, azt is a replayben, körözgetés közben fel sem tűnt :) A dinamikus fény amiről beszélsz, másznak el az árnyékok nagyon jó lenne. -
#19236 Senki nem az erényeit vonta ketsegbe a jateknak, netan a versenyek hangulatat. Egyszeruen azt az elvakult latasmodnak mondtam ellent, hogy ez jol nez ki, mert hat nem nez ki jol, megha az izles eleg szubjektiv dolog is. Eleg korbenezni, akar csak autos fronton, de miert is kellene csak ott, hiszen ez is csak egy jatek, mint a far cry. Ha elinditom mintha visszaugrottam volna az idoben 10 evet es nem csak ez a jatek van igy ezzel, hanem pl rf2 is. Valakinek ez eleg, valakinek nem.
De aki erre habzo szajjal azt mondja, hulyeseget beszelek, es amugy is csori vagy, azt elkapta mar reg a gepszij, hogy a kis kedvencet lecsunyaztak, illetve esze sincs mar (vagy sosem volt) hogy ervekkel, nyitott szemmel velemenyt alkosson, kozben valoszinu mar reg ezzel jatszottam, amikor meg csak nem is hallott a letezeserol.
A kerdesedre reagalva, mar nem egyszer megfogalmazodott bennem, nekem ennel tobb kell, vagy epp mas is es nem csak a grafika teren feltetlenul.
Ha megtalaltad benne a szamitasod ennek orulok, en meg ki vagyok ehezve mindig egy olyan autos jatekra, ami hasonlo elegedettseg erzessel tolt el minden téren, mint valoszinu most ez teged. Ami lehet az IR lesz 1-2 ev mulva, de jelenleg nem az.
Bar nem tudom mi jar a keszitok fejeben, mivel lenyegesen dragabb mint egy atlag jatek, ezert nem gondolnam azt, hogy azert nem fekudtek ra a grafikara eddig, nehogy vasarlo bazist veszitsenek. (akiknek gyengebb gepuk van) hiszen a korites (kormany cockpit stb) erteke azert sok embernek tobbszoroset teszi ki a teljes ir-es "vagyonanak". Lehet csak siman nem elvez prioritast, egy peldat kiemelve azert lathato volt pl a ps4-es driveclub megjelenese elott, akik utaljak az autos jatekokat is, meg az is megvette, hogy amuljon bamuljon, akar csak 5 percig a latvanyban. Ha csak 1 %-at megragadta kiprobalas utan az autos jatekok, mar lehet epp az IR-t toljak.
Persze lehet ilyen Don Quijote elmeleteket gyartani, hogy ok csak ezt-meg azt a reteget akarjak kiszolgani, ami hulyeseg, mert ok is penzbol elnek es attol nem lenne kevesbe "szimulatoros", ha cserebe meg jol is nezne ki.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.12.30. 14:05:08 -
Hasselhoff72 #19235 Fanboyal felesleges:) -
Hasselhoff72 #19234 Tehát csak a fizikai szimuláció számít a grafikai nem?:DDDD
Szerintem hozzá tartozik az is iR ebben gyenge ennyi nem szar csak ez a része elavult... -
GeriDoc #19233 Inkább próbáld ki, menjél vele, és utána fogalmazd meg magadban, hogy kell-e ennél több? Lehet elmarad grafikailag a videókon 1-2 címhez képest, mégis összességében olyan élményt ad használat közben, hogy nem hiányzik a "jobb" grafika. Gondolom emlékszel a millió pCARS videóra, mikor meg kipróbáltuk.... A fizika, a versenyek hangulata, most már a felverődő kövek stb. sokkal többet adnak az élvezethez, mint egy csicsásabb grafika. Amikor a jobb köridőt hajszolod, eszedben sem jutnak a mondva csinált hiányosságok. Az tény,hogy van különbség a dx9 és a dx11 között, de próbáld ki és megkapod a választ, hogy miért vannak oda érte az emberek. Aki szimezni akar, annak szinte mindenkinek tetszik. Persze ha kifogás kell, akkor ott vannak még a "nincs AI" és a "túl drága" adu ászok.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.12.30. 13:33:50 -
#19232 Pedig sokat hozzatesz a verseny hangulathoz, ha 2-3 koronkent valtozik a fenyviszony a palyan/kanyarokban;) Ha esetleg lesz, ugy sem tudod majd kikapcsolni, mert hozzatartozik majd a "neheziteshez" es az egyelo feltetelekhez:P
De az engem sem izgatna, hogy a jelenlegi statikus felho kepet forgatnak, 2D-s lenne mint az rF2 vagy full 3D mint a CARS, ugy sem a felhoket bamulnam, csak legyen valami dinamikus arnyeka. -
tomee92 #19231 Csak úgy kíváncsiságból, légy oly kedves és mutass mást ami sokkal szebb, valóságosabb mint az IR, mert én elvakult sötét ember nem tudok mást ami szebb ennél. De szimulátor legyen, ne árkád játék. -
#19230 Itt meg mindig megjelenik egy ket vak hippi, aki nem latja az erdotol a fat. Majd egybol a finanszirozas reszere fogjak, illetve magukat nyugtatjak a sajat hulyesegeikkel, senki mas velemenyet meg halljak, latjak, netan fontoljak, barmennyien is ezt allitjak. Aztan kitalaljak, hogy biztos csori a masik, azert nem ezzel tolja, es azert latja csunyanak az osszkepet, mas jatekokhoz viszonyitva.
Komolyan ilyen elvakult sotet emberek azert nem sok topikban vannak, itt osszejott sikeresen egy par. (akinek nem inge...)
Bar itt kepzelo ero hianyaban is sokan vannak, de pl barki megnezhet egy pcars stb videot, aztan elgondolkodhat, hogy mit gondol egy atlag ember szep osszkep alatt.
Ha ezt egyszer teto ala hozzak a sajat jatekukban, akkor mar ez is szep jatek lesz a legtobb embernek. Ilyen egyszeru.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.12.30. 13:10:05 -
mumus70 #19229 Hát engem a felhők érdekelnek a legkevésbé. Azt is ki merem jelenteni hogy lexxarom! -
GeriDoc #19228 -
#19227 Es ami fontosabb egy dinamikus napszaknal (es esetleg a dinamikus felho arnyekoknal is), elsosorban nem a latvany (persze az is szamit), hanem hogy "neheziti", eletszerubbe teszi a szimulaciot es a versenyzest is.
A jelenlegi statikus megvilagitasban "konnyu" megtalalni a referencia pontokat, bemerni a tavolsagokat es a fektavokat. De ha koronkent valtozik a latvany (az arnyekok miatt) vagy hosszu tavon (vagy szimulalt hosszutavu versenyen idogyorsitassal) a teljes palya bevilagitasa, az hozzatesz eleg sokat (es neheziti is) a verseny elmenyhez. -
#19226 Hat a kevert izu alkoholos ital azert olcsobb ! :)) -
#19225 A fikazasokkal nem kell foglalkozni;)
En sem azt mondom, hogy ezek nelkulozhetetlenek vagy fontosabbak mint a versney, hanem hogy ezek is ugyanugy hozzatartoznak a szimulaciohoz, mint sok minden mas (legyen az egyeb grafikai, hang, kormany vagy fizikai resz). Persze sulyzoni kell a dolgot, amit az iR eddig jol is csinalt. Kidolgozta a rendszert, aztan a fizikat, a szolgaltatasokat, es 5-6 ev utan el kezdtek az egyeb dolgok fejleszteset is (grafika, hangok, effektek). -
tomee92 #19224 Teljesen igazad van, be is vannak ezek kapcsolva hiszen bírja a gép, csupán azok vannak alacsony részletességre állítva, amit tényleg nem látok, vagy nem nézek szinte soha. De amikor tényleg vérre megy a küzdelem, akkor nem azt bámulja senki hogy óóó de szép az út, stb :D
Én inkább erre próbáltam célozni.
Egyébként meg igazad van, persze maxra van húzva minden, mert legyen szép, csak aki inkább versenyezni akar az nem ezen fog rugózni hogy még hiányzik pár dolog amitől eldobnám az agyam.
Majd jön egyszer a napszak változás, na az tényleg oltári lesz amikor egy 24h-s le mans-i futamon éjjel kell végigmenni. :D -
tomee92 #19223 Ez mind szép és jó, meg biztos így van ahogy mondod, de legtöbben akik itt ezt hangoztatják direkt csak fikázni próbálják.
Engem konkrétan nem igazán hatnak meg ezek, hiszen még az LFS-t is élveztem, pedig az tényleg puritán grafika terén, de mégis élvezetes, amikor versenyzel. Valahogy a grafika, meg az apró részletek engem nem érdekelnek amikor próbálok valakit megelőzni. :D -
#19222 Amugy altalaban, ezek a hiretlen felindulasbol jott, a "versenyzes a fontos" hozzaszolasok gyorsan ervenyuket vesztik. Gondolom, ha tudod, te is a legjobb felbontason tolod, bekapcsolva az osszes elelmosat, hogy ne legyen pixeles, meg fel van huzva a shaderezes, arnyekolas es a bevilagitas max-ra, hogy szep legyen?
Es ha lennenek a lenti dolgok (HDR, Bloom stb.) valszeg te sem kapcsolnad ki:))))) -
#19221 igazából a vicc a fikázódásban, hogy időnként úgy kb pár naponta megjelennek itt azok az emberek akik leszólják az iracinget.
A durva hogy 1 hete még olyan vélemény is volt hogy milyen emberek nevezik ezt szimulátornak stb... :D
lényeg hogy lényeg, hogy annyira látszik ezeken az embereken, hogy nagyon tolnák de nem úgy alakult.
A pénz témához csak annyit fűznék hozzá. hogy aki szimulátorozni akar, a legeslegjobb lehetőséggel és nem tud évi 50 dollárt félrerakni vagy összekuporgatni az számolja össze mennyi pénzt basz el egyéb dolgokra :)
én mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét, de legalább ne trollkodjatok itt, beszéljétek meg más topicocban -
#19220 Azert a verseny elmenyhez es a szimulaciohoz kellenek meg dolgok, amelyek potoljak a hianyzo reszeket, ami monitor elott egyaltalan nincs.
Egy (ami a legtobbeknek van) de meg 3 monitoron is karcsu a sebesseg erzet. Igy egy kulturalt motion blur sokat segithet. Persze nem az NFS-szeru Star Wars fenysebesseg effekt:D
A valodi tukrozodes segit a rendernek a terhatas elereseben, erzesre elhelyezni a dolgokat a helyukon.
A HDR/Bloom egyertelmu: a feny-arnyekos, vilagos-sotet es a hirtelen fenyviszony valtozasnal segit/szimulal.
Persze a lensflare vagy a shine inkabb mar csak a visszajatszasoknal "fontos".
Igy a nagyresze nem parasztvakito vagy felesleges, hanem szukseges. Ugyanugy hozzatartozik a szimulaciohoz, mint az hasonlo latvany effekt por, fust, kavicsok vagy a kipufogo langcsova:D
-
tomee92 #19219 Most versenyezni akarunk, vagy a sok parasztvakító effektet bámulni és a nyálunkat csorgatni hogy mennyire szép, agyon effektezett valami?
Szerintem egyértelmű.... túl is van már tárgyalva -
#19218 Attol, hogy nagyobb felbontasban tolod, meg ugyanolyan 10 evvel ezelotti kinezete van a jateknak, mint volt.
Persze sokat fejlodott, leginkabb a reszletek szaporodtak meg, a palya korul, de a kulcsin hat... Mint barmelyik holgyemeny reggel ebredes utan, mielott rendbekapna magat. (postprocess es tarsai :) )
Persze, ha neked ez eleg, azzal semmi baj nincs, csak azert vakok ne legyunk mar.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.12.30. 11:26:40