25347
-
#19337 A statok úgy néz ki újra működnek.
edit: tévedtem.
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.01.03. 00:05:53 -
#19336 Jó lenne, ha az emberek a rajt előtt nem fékeznének be, vagy tudnának egy sebességgel menni, meg hasonlók. De nem tudnak. -
Morgolodo #19335 Biztos meg van az értelme, de én konkrétan egy idiótaságnak tartom a repülőrajtot, rühellem is kellőképpen. Gyakran értelme sincs a qualnak, mert a 3, 4-gyel mögöttem jövők már az egyenesben mellettem ,vagy előttem vannak. Vagy rajtam, bennem stb. -
#19334 Nem vagyok a repülőrajt mestere, sőt, de amit ott képesek művelni az emberek az tényleg kiakasztó. -
Morgolodo #19333 Na! A másodikon már mentem 2 kört, mire felpasszíroztak a falra. Szerintem a 10-re a feléig eljutok. Amúgy a december szerintem termelt vagy -500 ir-t. Na nem mintha érdekelne, csak érdekesség képen.
Na, mindegy. Előre, mint az úttörők. -
Morgolodo #19332 Megvolt az idei első futamom is. Gondoltam megosztom veletek. Ne pörgessetek bele, nehogy lemaradjatok valamiről.
-
#19331 A régi V8-as milyen gumimodellel fut? Hallottam, hogy régen csomószor defektesre fékezték futamokon, de két teljes kör alatt a nordon nekem alig kopott, asszem 91% volt a legrosszabb. -
#19330 Köszönöm. -
#19329 Ez egy kicsit bonyi, annyira osszetett a dolog, foleg ha dinamikusak a dolgok (homerseklet, palya, tapadas), plusz nagyban fugg az autotol (hajtas, beallitasok, elektronika [ABS, TC]), meg a vezetesi stilustol.
Magas (kezdo) guminyomas: kis gordulesi ellenalas; nagyobb kerulet, nagyobb vegsebesseg; kevesebb tapadas; kevesebb ho, igy kisebb nyomas valtozas; jobb oldaltartas, nagyobb sebessegnel stabilabb, linearisabban mozgo/kiszamithato felfuggesztes geometria; kemenyebb csillapitattlan rugozas/pattogas.
Alacsonyabb (kezdo) guminyomas: lenyegeben az ellenkezoje :D
A gumit az aszfalt, a fektarcsa es a felni is melegiti, igy folyamatoan valtozik a nyomasa is, igy erdemes beleszamolni azokat is.
De az "aprosagok" csak hataron autozason, valodi terhelesen jonnek ki. Es a gumi tesztelesnel minimalisan utana kell allitani a felfugesztest is: pl. a kemenyebb guminal, a kemenyebb rugozas es oldaltartas miatt, a lengescsillapitokat es kerekdolest. -
mumus70 #19328 Címkép alatt úgy 6 setup guidét látok belinkelve..... -
#19327 Urak valaki elmagyarázná nekem vagy linkelne valamit amiből érthetően ki lehet hámozni, hogy a keréknyomász hogyan érdemes változtatni a versenyre , időmérőre ? Főleg dinamikus pályán ? ( BSS )
Ha melegebb az aszfalt akkor csökkentem vagy növelem a keréknyomást ? Ha növelem akkor romlik a köridőm de tartósabb vagy ha csökkentem akkor ? etc etc
Hallottam már így is meg úgy is ?
Előre is köszönöm -
#19326 En ahogy lattam, foleg Nurbur-gal van "gond", durvan reszletesek az epuletek, lelatok es egyebek. Nord is azokon a reszeken "akad", ahol "latszik" a Nurburgos resz (ha fak mogott van, akkor is:P). Nem alapozhatnak a cockpit nezetre, mert TV kamerabol es a kamera editalasnal szarul nezne ki a ledozerolt kornyek:) Emiatt is kell majd valami optimalizacio es LOD-mutatvany.
Amugy nalam, bar online mar nem nagyon tudok menni, de uagyan az a gepem van (alaplap, proci, memoria) ami az iR megjelenesenel volt 7 eve (de akkor mar 2-3 eves volt a gep, 10 evesek a RAM-ok es vinyok:P), DDR2 4GByte 266MHz RAM, es bar 5 perc alatt tolt be, de egyedul teljesen jol megy a Nord, es meg videot is tudok felvenni;)))
Azert ebbol is latszik, nem artana mar neki egy technikai elorelepes, kicsit hanyagolni az "en kategoriaban", amivel tuti elorelephetnenek es gyorsabbak lehetnenek a friss vagy a 2-3 eves rendszereken: rendes DDR3, 8GByte RAM, modern bus sebessegek es adat atvitelek, DX11-es kartyak 1-3GB RAM-mal. Valszeg ezzel a "nagyon vissza" kompatibilitassal azert visszafogjak magukat es a friss rendszereket.
Igazabol magam ellen beszelek (egyelore eselyem sincs gepet cserelni), de hat ki nem szarja le az en problemamat?! :)))))))) -
#19325 Nem feltetlenul van/lesz problema, csak azert irtam, mert az elozo evekhez kepest lesznek komolyabb valtozasok, ez nagysagrendekkel komolyabb program es rendszer mint a tobbieke, elofordulhat akarmi, erdemes kicsit turelmesebben hozzaallni (legalabbis annak, aki kicsit turelmetlenebb) :) Azert oda figyelnek az iR-nel, hogy mukodjon a rendszer, a "szerzodes" es elofizetes oket is kotelezi, meg ha tamadhatatlanok, akkor is. -
GeriDoc #19324 Itt is a válasz rá. Majd jó lesz, vagy kell új gép. Mondjuk a heti 1 verseny meg van, majd a többin megyünk többet.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.01.02. 12:22:09 -
#19323 Nekem a Nord egészen jó, viszont a Nurburgring már nem. Kis akadásokat én is tapasztalok, hiába van meg a 60 fps. -
GeriDoc #19322 Én pl. nem számolom a napi költségemet, mert a többi pálya működik rendesen és még így is messze a legkomolyabb cucc, és igazából ezen kívül semmi bajom vele. Talán csak furcsa a nagy váltás, hogy a "bármin elmegy"-ből a 2 új pálya a "szinte semmin nem megy el rendesen" lett. Mondjuk a peccselgetünk, 'oszt vagy jó lesz vagy nem türelmemet az AC már elvette.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.01.02. 12:18:08 -
twinr #19321 Lenyomtam jó pár versenyt az utóbbi napokban, semmi gondom nem volt. Talán zoli járt egyszer úgy hogy nem dobta át automatikusan a verseny szerverre, de még beért a kvali végére.
Nekem úgy tűnik, hogy a legtöbb embert nem zavarja egyébként, sokan vannak minden versenyen. Star mazdán három split is volt gegnap, GT3 60 induló minimum. Jó lesz ez, menni kell, és kész. -
#19320 A Nord tuti elegge kapkodva keszult el. Mas palyahoz kepest, figyelembe veve a meretet, fele annyi ido alatt. Az is csoda hogy mukodik;)
Az iR rendszer/tartalom eleg bonyi, durvan tomoritett, kodolt tartalmak, brutalisan reszletes (eleg csak a banner kepet megnezni), nem csak a palyan, hanem a palya szelen es kornyeken is, raadasul a RealRoad is elegge uj rendszer, ilyen meretu palyan a dinamikus shaderek kezelese (es annak online kommunikacioja) sem egyszeru.
Tippem szerint a kovetkezo update-ig folyamatosan optimalizaljak (ami kicsit most elmaradhatott), a LOD-ok sem tudom ilyenek, plusz ennek a palyanak mar tuti kell a "kovetkezo" rendszer: fix 64bit, memoria bovites (nem az usernel, hanem magaban a szoftverben, hogy a magasabb legyen az alap), DX11 (nagyobb, gyorsabb shaderezes, memoria kezeles stb.). -
#19319 Az utobbi 7 evben az iR rendszerekben elegge "alloviz" volt. Meg az elejen es a mostanihoz kepest minimal letszamnal jol kitesztelt portal, forum, adatbazisok, szerverparkok stb. Valszeg rafer egy massziv frissites. Nem hiaba torolgetnek, pucolnak es archivalnak a rendszerekbol. Es az update-nel is latszott, nem olyan egyszeru atallni az uj szerverekre. Ezt mindenkeppen meg kell oldani, de 24/24-es szolgaltatasnal, iilyen komplex rendszernel ez nem olyan egyszeru, foleg amikor mar a 13. heten is lazadnak az emberek, mar temetik az iR-t es penzt kovetelnek vissza;D
Persze a nagyatlag felhasznalonak nem kell ismerie a rendszert, nem is erdekli, o fizet, ot a start gomb erdekli, egymas melle teszi az AC-t es az iR-t, autozni akar, aztan annyi.
Itt meg tuti lesznek problemak a kovetkezo 3-9 honapban. Ha at akarnak allni az uj rendszerre, szerverekre, az uj portalra es feluletekre, jon a DX11 es a "memoria korlat", az nem lesz egyszeru mutatvany:)
Ha valakit erzekenyen erint, napi szinten szamolja a koltseget a jatekanak, nem akar idegeskedni, jo neki az AC vagy egyeb public szerver vagy a heti bajnoki, es mostanaban jar le az elofizetese, talan jobb lesz ha pihenteti fel evet az iR-t;) Vagy pihentesse a draga elofizeteset, es nyomuljon 3 honapos ingyenesekkel (mint sok mas ember):P
Persze ez nem biztos, lehet tipp-topp atallnak, de azert nem art felkeszulni, es nem az elso 6-7 ev stabilitasahoz hasonlitgatni. -
GeriDoc #19318 8gb memória. Ahogy Dzsidzsi is mondja, eddig nekem sem volt semmi gondom. Kezdem unni a frissítéseket. AC, most iR. Inkább hagyják meg a "réginek", csak működjön.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.01.02. 11:11:13 -
Dzsidzsi32 #19317 A frissites ota nem az igazi. Foleg a nord-nurburg variansokkal. Akad,kifagy (ahogy nekem tegnap). Es akkor tok egyedul voltam azon a reszen. Megis lefagyott. Mas palyakkal semmi gondom nincsen. Marpedig a gep eddig is birta,akkor most miert ne birna? 16gb ram,i7 4790K,gtx 780ti. Idaig hasitott minden. Most meg eleg gyatra. Kivarom ,h jo legyen,de nem akarok meg egy futamot bukni! -
#19316 az memória probléma miatt lesz!
mennyi van a gépedben?
az akadást ha megvan az fps akkor a vinyó swappolása is okozhatja.
van erre megoldás, most pontosan nem mondom meg, virtuális memória méretével(lapozófájl) lehet játszani ami megoldja a problémát -
#19315 buék! :)
köszi az infókat -
GeriDoc #19314 BÚÉK mindenkinek!
Van arról szó, hogy dolgoznak ezeken a dolgokon (result,profil stb.), kinti fórumokon megemlítik, mint problémát? Illetve arról van szó, hogy a Nürburggal és a Norddal csinálnának valami optimalizálást? Vagy ez csak nálunk akadozik? Én már konkrétan kikapcsoltam a dolgokat a graf beállításon, de így is akad, hozzáteszem a Nord nem is lett csúnyább, alig látom a különbséget. Az fps is meg van, mégis akad.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.01.02. 09:35:31 -
mumus70 #19313 Írták a fórumba hogy adatbázis karbantartás van. -
#19312 nekem semmi egyéb problémám nincs vele csak most ezek amiket írtam nem jönnek be, illetve a profil bejön de hiányosan. -
nadatomi #19311 Szia!
Dehogy működik. Szerintem a weboldal sosem látott mélységekben van, ilyen szar még sosem volt. A decemberi frissítés előtt sem volt gyors, de akkor még legalább működött. -
#19310 működik nálatok a profil illetve session results rész? -
Dzsidzsi32 #19309 Buek!
Mentem nordon a ruf-al egy ujevi futamot. Masodik hely,utolso kort kezdem,elso kanyar,es kimerevedik a kep. Persze a kocsi ment tovabb es ripityara tort. Azthittem ,hogy letepem a kormanyt :( -
#19308 BUEK! -
twinr #19307 Dobogó, szép volt! -
mumus70 #19306 -
twinr #19305 Hogy mindig rádumálod az embert valamire...
Hagyd a melódat, menj el valami ügynöknek azt mondom, legalább több időd lesz szimezni!
tényleg klassz a Mazda itt interlagosban.
Utoljára szerkesztette: twinr, 2016.01.01. 10:01:32 -
ozoli78 #19304 B.Ú.É.K. -
ozoli78 #19303 Én a forumbol leszedtem egyet es azzal megyek teljesen jo szabil is .
Az elejét 1 -1,5 mp re meg tudom közeliteni.
Alap settel le sem ülnék semmi ertelme csak a valto es a szarny rengeteget jelenthet -
mumus70 #19302 Jó kis gép igen, csak rohadtul setup igényes, ha nem fixed van. Akár több mp is lehet a hátrány körönként az atomfizikusokkal szemben. Monzában én alappal kaptam körönként 3-at, 4 kör után kiléptem a p..ába. -
ozoli78 #19301 Sorry :D
Ts en mondtak tegnap, hogy nem hallanak ,na en fel tekertem mindent :D
Majd holnap ránézek de nem nagyon fogok később streamelni lejár az ingyen mobil netem a vezetékes keves hozzá ,de gondolom öngyilkos nem lesz senki:).
C licensem volt mikor elkezdtem star mazdazni sr gyűjtés volt a cél de annyira jo , ha mas palyakon is ilyen lesz, vegig nyomom ezt a szezont
Beűltem gt3 ba uhh mondom ez senem tapad senem kanyarodik :)
Itt jobban vigyáz mindenki ,meg ezekből jobban kilátni.
-
mumus70 #19300 Én ezt néztem meg, rajtnál mivel nem hallottam az autót, felnyomtam a volumét a 100 Wattos erőlködőn. Egészen addig nem is volt baj, amíg bele nem szóltál a mikrofonba úgy az első kör vége felé. A szívem állt meg! És össze is hugyoztam magam! Ezzel kezdjél valamit szerintem, mert ha az amcsiknál élnénk, már be is pereltelek volna hallás károsításért! Bazzeg! :D -
ozoli78 #19299 neked nem jelenik meg?
ezt elrontottam
remélem igy jó lesz 20:45 kor is megyek egy versenyt aki gondolja nézzen bele -
mumus70 #19298 Na ezt megsasolom köszi.