25347
  • Alexease
    Toljak a videokat;)
  • Alexease
    Ez meg a masik "ingyen" palya:
  • Alexease
    Csak megjon ez is, pedig mar nagyon eltunt a Formula Renault 2.0 utan:)
  • Alexease
  • Alexease
  • ricsaaard
    https://twitter.com/iRacing/status/1067179356773068800
  • unrealnoise
    Ez az iR használhatatlan fun ovál multira... 3 futamot próbáltam meg fixed C kategóriában oválon, kétszer előttem forogtak meg, elkerülhetetlenül nekik mentem, kuka. Most meg az első körben, az elsőben (!), kilöktek. Nem én hibáztam, úgy megtoltak, mint a szar.

Inkább tolom az NR2003-at, mert ez így semmit nem ér... És tudom, hogy ez egy ilyen széria most, de a tököm kivan, és oválon szerintem hatványozottan előjön a hülyék miatt a sz*pás lehetősége...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.11.22. 19:32:27
  • Alexease
    Dinamikus idojaras mar regen van. legalabbis ugy dinamikus, hogy idojaras szerverrol tolti az adatokat, es ahhoz allitja be a palyat ("napszak", felhok, homersekletek, paratartalom es az alapjan kod). Csak eso es egyeb latvany nincs hozza.
    Most a dinamukos napszakvaltas jon (ha jon, es nem talalnak bugot:P), ami (elvileg) az "idojarast" is lekezeli (felhok). Amik mozognak, valtoznak stb.

Az uj hang az uj API miatt erdekes (eredetileg FMod-ra kezdtek el), gyorsabb, jobb, HW-tamogatott stb. 5-6 eve csinalgatjak:D

Az utkozest/torest nem is siettetem, az valoban mindent erint. De azt sem most kezdtek, talan az is jovore ev kozepen/vegen megjohet.

Az esot a realroad (elvileg) tudja/kezeli, legalabbis elo van keszitve. Pl.: dirt resz vizes-szaraz resze es egyeb dinamikus valtozasok. De az lesz az utolso, ahoz kell a napszak, idojaras, uj gumi, latvany, es optimalizalt sebesseg a hangokkal, utkozesekkel, toresekkel.
    Ok is tudjak, az esonek nagyobb a fustje mint a langja, de kell;D
  • ricsaaard
    Napszakváltás jön igazából ( nappal-ból este, estéből nappal ), de gondolom úgy oldották meg hogy közben dinamikusan változik a hőmérséklet, páratartalom stb, szóval azon kivül hogy nem szakad az eső, minden más változik a futam során. :)

Hangokban azt írták hogy kevesebb cpu kell majd, több csatornán tud majd futni, több hangot lehet egyszerre átadni a usernek, és magasabb minőségben is.

Az új törés modell isamúgy elég jól halad, szerintem a jövőre megjelenik az új hang engine , utáni buildben.

Az eső lesz az ami szerintem 2021-ben jön, mert már elejtettek pár információt hogy fejlesztik azt is.
    Utoljára szerkesztette: ricsaaard, 2018.11.21. 12:44:27
  • tobias88
    Time of the Day, az dinamikus idő változást jelent? Vagy az majd később jön csak? Ugye azt fontos megemliteni, hogy most az iRacing még kb mindig az egyik legélethűbb szim, de elég sok minden előre van generálva és nem függ az aktuális időtől. Szóval ha lesz dinamikus napszak váltás akkor valószínű csúnyább lesz valamivel és gépigényesebb.

Az új hang engine az tudtommal főleg a cpu fogyasztás miatt lenne jó, mert most egy thread-en vagy a fizikai motorral. Hangokban nagy előrelépést nem tudom hogy hoz e.

Az új törés / ütközés / pálya modell meg elvileg összekapcsolódik. Minden autó és pálya fizikai modelljét újra kell csinálni, szóval arra én nem számítanék 2020 előtt (inkább 2021)
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2018.11.21. 12:01:04
  • Alexease
    Az AI elvileg nov. 3-an ment alpha-ba, igy mar akkor lehetett lani, eselytelen lesz, majd csak jovore.

A tores, gumik, hang... a szokasos. Majd lesz, de akkor biztos tuti:D Mart az is nagy dolog lenne, ha 1 build-ben jelenne meg a harom, es nem 3 kulon build-ben. Ezek eleg nagy valtozasok, necces eghyszerre behuzni oket.
    Ha a napszakokat es felhoket bevallaljak decemberben, mar az is elorelepes.

De ha egyszer megjelenik az uj hang, utkozes, tores, a dinamikahoz a HDR, akkor az durva elorelepes lesz.
  • unrealnoise
    Good day,

We previously have discussed several significant projects that are in development as many people want to know for various reasons. As we draw near to the quarterly build the week of December 3rd, here is an update.

Time of Day, AI mode, the new Damage Model, V7 Tires, new Sound Engine and many other things for that matter, are all in alpha testing which means they are in advanced stages of development. However, they are still in active development which means it is decision time.

Time of Day/Moving Clouds/etc. We are still confident this makes the December build, just a couple little things still to do on both the web and sim side. The team has been working weekends to pull it into the build, it was a big project. A few more things we also still will do after it releases FYI. It is looking awesome, we think you will agree when you see it. It will come with a date and time picker in hosted. You will be able to speed up the day/night by up to 8X if you want. It will be great having this feature for the endurance races coming early next year and just overall adds significantly to the immersion, dynamics of the racing and realism. I’ll ask the guys to put out a video next week. HDR will be a follow-up and not part of this build. HDR is actually done but we ran out of time to test it in combination with Time of Day.

The new XAudio 2 sound engine is fully integrated into the sim in alpha, but we have not finished optimizing it and debugging it. We also want to take advantage of the improved capabilities now that we have it. Right now it is just playing the existing sounds which will not be a noticeable improvement to most, in fact, some cars will not sound as good since they were tweaked for a different system. Our engineers and sound engineer will now have the opportunity to improve and better remix many more sounds. There is frankly no reason to release it other than to say we did. Therefore, we will not put this in the December build, unfortunately. Once we get everything working as we want along with adding all the new sounds the sounds guys have been dying to implement, we think you all will be quite happy.

V7 tires are in alpha and the feedback is very promising. We have been working hard on this project, not that us working hard on them makes you feel any better, you want them released. I’m just noting we are doing all we can to speed progress along. However, there are still a couple of things we want to do. Rather than put out another version now, possibly requiring everyone to adjust their car setups and then another version in March, we are going to hold off releasing in this build. We also only have them on a few cars at this point and need to get them on a broader range of cars.

The new Damage Model, we have known this would not make this build for a long time, but we are making significant progress. This probably still has the longest way to go of the things mentioned here.

AI, this is not to the point we want to release in this build. We considered putting it out in a beta version but opted against that. It already is very fun by all accounts but there is still a few distracting issues that need to be cleaned up. It also just gives us more time to keep making it better overall.

We fully understand the desire to release all of these things and want nothing more to do just that. We could release just about all of them now and pronounce them beta versions, but we feel nothing is to be gained by that in all of these circumstances. After all the effort and how excited we are about these features, we would prefer to come out of the gate with our best foot forward.

We are making tremendous progress and you will get to experience some of it the build. Time of Day, two new free tracks (Tskuba and Roval), Formula 3 car, maybe another surprise car you might hear about soon , and some new things we have not discussed yet like a new crowd system at every track. We are also on pace to get the Chili bowl (our first enclosed track) released before the actual race in January but it will not be in the actual early December build. We are not trying to hype anything or make excuses, just trying to communicate. There is also much more in the works than I have touched on above and some exciting announcements are coming as well.

Happy Holidays and good racing!
  • unrealnoise
    Jaj. Szerintem meg tévedsz. Számtalan játék van, amit rengeteg ideig húztak, csúsztattak, de promozva ettől még volt rendesen. És nem csak AAA, hanem indie címek is. A The Last of Us 2 első előzetese is mikor kiment már, aztán a játék azt se tudjuk, mikor jön majd... max tippelhetünk 2019-re...

Persze logikus amit írsz, de iR-nél működik szvsz a legkevésbé a hirtelen felindulásból most előfizetek, és elkezdek tartalmakat vásárolgatni effektus, szimplán azért, mert kurva drága; itt nem egy 40-60 dolcsis játékról van szó...

Egy meg biztos, ez a videó nem érte el a célját, ez bukta volt.

De legyen úgy, várom az új anyagokat. :)
  • __Jacek__
    Ez meglévő csak nincs befizetve :D De én kérdeztem hülyén az oké.
    Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2018.11.09. 15:57:52
  • Alexease
    Te kerdezted igy: "Meglévő előfizura" :DD Talan/elvileg (?!) ezzel megujitani is lehet. A fooldalon van kod.
    Uj eolofizetesre a szokasos 50%-os van: https://www.iracing.com/membership/
  • __Jacek__
    Sajnos én is :D
  • Adam Jonas
    Én úgy értettem Alex-et, hogy ez a 30%-os csak jelenleg élő előfizukra van.
  • __Jacek__
    Nem találtam ezt a 30%-ost, ez olyanra ami nem elő jelen pillanatban?
  • Alexease
    Jelenleg 30%-os van 11.25-ig.

Ez akkor lenne jobb, ha lenne addig 75%-os kredit akcio is:D Tavaly november vegen volt. Azelott oktoberbnen, 2015-ben marciusban. Vagyis ossze-vissza. De nem hinnem hogy betoljak parhuzamosan a kettot;) Regen valahogy jobb volt, minden evben rendszeresen jott a 75% kredit, aztan utana az 50%-os hosszabitas. Raadasul olcsobb volt es nem volt AFA sem:D
  • __Jacek__
    Meglévő előfizura van valami most? BlackF-en lesz valami?
  • Alexease
    Ahogy irtam, en max arra szamitottam, hogy lesz valami hosszabb video a ket mar beigert ingyen palyarol: valami szovegeles, igazi kepek es videok, aztan a programbol "ugyanazok". Es tippeltem egy uj road autora is, ami megjott, talan arrol is lehetett valami hosszabb; de ha csak ennyi lett volna, az sem gond. Majd kesobb osszevagnak rola valamit. Mivel az auto fizetos lesz, sorozattal, amihez ember kell, azt erdemes megtolniuk, valoban nem kell leloni ilyen koran.

Vagyis nem vartam, hogy feloraban vegig veszelgetik a build minden ujdonsagat, annak "nem sok ertelme".
    Az hogy milyen fontosabb bejelentes/meglepetes lesz meg (ha lesz egyaltalan), azt nem tudom. AI-ra vagy naposzakra nem szamitok. Esetleg az AI, valami alapszinten, de arra sem keszulok.

A "csalodsottsag", a hozzaszolasok, dislike-ok inkabb a videonak es a rovidsegenek szolnak. Mar nem emlekszem az eredeti cimere, de mintha valami build reklamozas lett volna. Ha valami olyat irnak, hogy december new car and series teaser, akkor az ember tudja mire szamitson, es azt is kapja. Max nem orulnek az autonak. De annak sose orul mindenki, nincs olyan, mi mindenkinek jo;)

Vagyis az autoval nincs gondom, azzal sem, hogy ilyen teaser-t adtak ki, csak valahogy felreertodott a beharangozas; en is ide keszultem, bekuckoztam, azt hittem lesz 10-20 perc valami, aztan jott 30sec es over:D
  • Adam Jonas
    Nem tudom, a filmeket minek kevered ide, azért az iRacing népszerűsége egy AAA-s hollywoodi filmhez a fasorba sincs. :) Minél közelebb építik fel a hype-ot a megjelenéshez, annál jobb...Gondolom arra gyúrnak, hogy sok mindenki, hirtelen első felindulásból megvegye majd - mert tetszik vagy sem, de felmérésem alapján a társaság negyede csak single player-ben játszik.

Itt most ne azt nézd, hogy már a meglévő előfizetőknek milyen finomságot adnak, hanem inkább azt, hogy új előfizetőket hogyan tudják magukhoz csábítani.

Példa: BF V-t sem kezdték el egy évvel ezelőtt már az ray-tracing technológiával reklámozni, pedig simán lehetett volna. Miért? Mert akkor most így még kevesebb lenne az érdeklődés a ray-tracing iránt (bár véleményem szerint ez már így is kezd megcsapanni, látva a VGA árakat/teljesítményeket, de ez egy másik kérdés már).

Szal nem kell itt hupákolni, jön majd az a videó is nemsokára, csak sztem 2-3 hetet várni kell rá. :)
  • unrealnoise
    Ne viccelj már... Ennyi erőből minden film és játék totálisan öngól marketing szempontból azért mert már akár 1 évvel a bemutató előtt is van róla kép és videóanyag? :D

Simán lehetne fokozni a hype-ot:

- most a héten bemutató az AI-ról Road-on, mikor hogy reagál, miért, hogyan reagálnak a gumikopásokra, balesetekre...
    - jövhéten bemutató a napszakváltásról, arról, hogy ez miképpen függ össze az időjárással, hogy hogyan lehet beállítani, milyen lehetőségek, etc...
    - ezt követő héten bemutató az AI-ról ovál pályákon, akkor, hogy hogyan néz ki az egész, hogy lehet és kell belőni, bajnokság, stb...stb...

És ezt csak nagyon felületesen írtam le, nyilván sokkal jobban ki lehetne fejteni az egészet, ezer szituációban be lehetne őket mutatni, sőt, a fejlesztés nehézségeiről is lehetne dumálni, kicsit insider módon...

Be lehetett volna mutatni az új, tuningolt UI-t, azt, hogy mi a "végső cél" vele, stb, stb...

Szerintem marketing szempontból az lett öngól, amit most csináltak, és ezt igazolja a dislikeok tömkelege. Jómagam 12 óra meló után húztam volna aludni, erre megvártam ezt a csodás anyagot, legközelebb nem fogom... Nevetséges volt.
  • Adam Jonas
    Miért is mutatták volna most be? :)

4 hét van az új build-ig...addig mindenki 6x elfelejti, hogy mit ígértek az új build-ben. Nyilván az ilyen szintű hype-ot közvetlen a megjelenés előtti héten kell majd tolni; ez az AI meg napszakváltás mégis egy-egy olyan "funkció", amely akár egy nagyobb tömeget is megmozdíthat a vásárlás felé. Marketing szempontból totális öngól lett volna, ha most promózzák az AI-t meg napszakváltást, 1 hónappal a megjelenés előtt.
  • Alexease
    Az autoval nincs bajom, jo valasztas (ha mar nincs mas, pl. erthetetlenul Corvette C7.R).

Azt hittem, bemutatjak a build ujdonsagait: a ket palyat, esetleg egy auto (ami meg is jott), es nehany egyeb dolog. Annyira optimista azert nem vagyok, hogy napszak, AI, utkozes/tores vagy egyebekben remenykedjek:D
  • Adam Jonas
    Azért nem olyan rossz ez az F3. Erősebb, mint a Skippy, több a leszorítóerő, de mégse annyira erős, mint a Formula Renault 2.0. Szerintem ez a széria közkedvelt lesz a következő pár évben. :)
  • Alexease
    Ja, kicsit idiotak;)
    Ha meg egy (mar 5 eve beszkennelt) Silverstone-t, Long Beach-et, BMW-t vagy Lambot jelentenenek be igy, azt mondom OK. De F3?!. Ha meg ingyen lenne;D
  • unrealnoise
    hát ez kellemetlen volt... szívtak az iRacingnél? ezt kellett visszaszámoltatni? Ezek is idióták.. ment is a dislike...

A dislikeok aránya kilőtt az égbe.. [URL=https://youtu.be/Jo1o6USTWM8][/URL]

Nincs ezzel baj, ha ezt publikálják a neten, de komolyan azt hittem valami komolyabb bemutató lesz, dumálnak, etc, erre kidobnak egy trailernek is gané fél perces sz*rt?

Ez minden szinten kuka, marketinges húzásra meg aztán pláne...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.11.08. 21:07:38
  • Alexease
    Vege, nem raboltak az ember idejet, mar ez is valami;D
  • Marcinko
    Batman, Batman tőled többet vártam ! :)
  • Alexease
    Lassan start van:) Mar 1500-an nezik, pedig el sem kezdodott;D
  • Alexease
    Kivancsi leszek mi lesz benne. A ket ingyenes palyan kivul;)
  • Alexease
    11.25-ig 30% elofizetes akcio van (meglevokre). Szep lassan a regi rendszeres 50%-os visszakuszik nullara:D Persze, ez is jobb mint a semmi.
    Max azt nem ertem, ha van 12 es 24 honapos, akkor a 24-et miert nem toljak meg jobban?! OK, lehet jovore mnar csak 20%-os lesz;D
    Meg jo lenne ehhez egy 75%-os kredit akcio is;D
  • unrealnoise
    Szerintem nem is biztos, hogy el lehet...

Nincs teljesen összefésülve még a két dolog, sőt, az AI-t is csak az új UI-ban lehet majd elindítani elvileg...

Kíváncsi vagyok mi lesz majd, ezt megvárom. Remélem jön az AI, a többi nekem akár még rá is érhetne, ha nem lesz AI bejelentés, akkor nem is tudom előfizessek-e, pedig ha jön valamikor a közeljövőben, akkor azért inkább megérné a black friday akció alatt, mint esetleg utána...

Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.11.08. 19:11:52
  • TomStorm
    Üdv.
    A Béta UI-n keresztül Time trial-t hogy indítom el?
  • Solt
    Olcsóbb a gyereket kikötni, de ahogy gondolod! :D

Igazán nincs mit.... ;)
  • b-type
    jaja, erre gondoltam, kislány másfél éves lesz, elreszelném a torkom ha baja esne miattam, szal kell egy légkondis szoba is lánccal zárral, és kamerarendszerrel ...és lesz is egyszer isten bizony :D
    köszi!
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2018.11.05. 11:37:38
  • Solt
    Innen közelítve a kérdéshez marad akkor a 3 monitor, mert a hangok még beszűrődnek, ha úgy akarod, de egy verseny közben a pedálokra nem látsz rá, szóval ha benne van a pakliban, hogy ahhoz játék közben egy kisgyermek hozzáfér, akkor oda nem való a VR. Esetleg úgy ahogy nálam van, hogy a cockpit kerekeken van és a pedál része az íróasztal alá esik használat közben... viszont az még így is benne van a pakliban, hogy a frászt hozzák rád. Én nem egyszer ugrottam helyből másfél métert amikor belemerültem a játékba és a párom jött szólni, hogy kész az ebéd... mivel nem hallottam a mondandóját, hozzáért a nyakamhoz... ha ez valami horror játék alatt történik, ott a helyszínen döglöttem volna meg! :D
  • b-type
    Az már a másik topikban is érdekelt mikor ott ment ez a téma, hogy aki felvesz egy ilyen cuccot, az gondolom full kirekeszti magát a valós környezetéből..csak úgy van értelme. Szal hogy ez családosoknál hogy megy? Csak kulcsra zárt szobában? ..két kisgyerekkel ez élhető? Mert nekem azért barátságosabb a három monitoros rendszer, mert ott azért még elérhető vagyok, illetve nem vágom le véletlenül a pedállal a kislányom ujját.
    Szal mennyire működik ez családban?
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2018.11.05. 11:17:48
  • Solt
    Azért van ami indokolja! :) LINK

Ebből kiindulva az optimális minimum a 90 FPS, ezt 60Hz-s monitorral csak úgy tudod megoldani, hogy kikapcsolod a V-Sync-t, ami ugye elég zavaró képtöréseket okoz. Amennyiben ez nem zavar, nem érdekel, még akkor is, egy normális 27"-s IPS monitor 60000.-Forinttól indul, de a szerintem minimumként említhető (input lag) Dell P2717H például 75000.-Ft. Ezekből 3 db alaphangon 180000.-Ft (225000.-Ft), és akkor még mindig csak ott tartunk, hogy 60Hz-s és még kalibrálva sincs. 24"-l és TN panellel nem számolok, mert egyik sem üti meg a mércét ha 3 monitoros rendszerben gondolkozunk. Egy optimális szett árát ezek után ki sem számolom, mert egy 165000.-Forintos Oculus-l nem említhető egy lapon sem árban, sem élményben, sem helyigényben... :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.11.05. 11:01:07