25347
  • GeriDoc
    Most igazítottak a visszaváltásokon, így jóval többen mennek, mint tavaly. Az viszont igaz, hogy elég vegyes a mezőny, így a SOF nem valami magas a te szintedhez (nekem jó, szépen gyűjtögetem az iR-t). Meg valóban jobb az elejében menni, mint hátrébb. Ott már bármi megtörténhet.
  • Norbi1990
    Tavaly a RUF Cup-ba is mentem, ott se vmi életbiztosítás a verseny, főleg az első körök :D
    Meg ott ugye a létszám is kevesebb és a nagy iratingesek közül nem mennek ott sokan, szóval iratingot csak nagyon lassan lehet szerezni ha magas iratinged van.
    Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2016.01.26. 11:05:11
  • VincentVG
    kb 1 éve csak blancpain/GT3, eddig nagyon élveztem de ahogy így mondjátok, elkezdek parázni mostmár :))
    viccet félretéve, mindig jó látni más véleményét/tapasztalatát is..
  • VincentVG
    :) hazaszaladok megnézem mégegyszer, lehet h need for speed-eztem eddig!! :))

nekem ténlyeg baromi pozitív a mérleg.
    azt mondjuk tudom h amikor volt az egyik kilökésem (COTA hosszú egyenes végén a második körben), nnnna arra pont kb 10-15 órát készültem, gyakoroltam és csak azon az egy versenyen tudtam indulni, szval teljesen kuka lett az a hét...
    na akkor baromi ideges voltam.
  • GeriDoc
    Ma reggel mentem a 9. incidens mentes futamomat RUF Cup-ban.
    Viszont tegnap szerettem volna menni itthon, mindkét futamban kiütötték alólam az autót már az elején.
    A Blancpain szerintem is az egyik leggyilkosabb sorozat. Mindenki azt hiszi, hogy tudja vezetni azokat az autókat, pedig nem.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.01.26. 10:37:44
  • mumus70
    Akkor az valamilyen más játék lesz, nem iR! Vagy valóban nagy szerencséd van. Rohadt nagy szerencséd!
  • Marcinko
    Én azt tapasztaltam, hogy GT3 nagyon "nehéz" széria Irating szempontjából .........Nehéz szerezni , de nagyon könnyű vesziteni......, Sokkal könnyeb más szériában felépiteni.
  • VincentVG
    ez nem hangzik túl jól.
    Én nem tudom h szerencsém van e, de a 170+ versenyemen szerintem kb 4-5x löktek ki.
    (sajnos én is koccoltam ki embereket féktávon kb ugyanennyit, és mindig elnézést kértem)
    Egy két baleset volt, de olyan pl h belémszálltak ezerrel féktávon, talán 2x. Mindezt úgy hogy többnyire legalsó split, 90%ban GT3.

Mondjuk az is tény h egy ideje nem görcsölök az iRatingen (mondjuk én csak 2200környékén voltam, szerintem kb 3000környékére fel tudtam volna menni..), sőt inkább lent is tartom magam az alsó splitben, ide versenyre 3-4 óra gyakorlással + letöltött setuppal már nyugodtan be tudok esni, és tudok menni a dobogóért vagy a győzelemért..(ennyi időm van sim-ezni max mostanában..)

Bár azon elgondolkoztam h mivel az irating egyáltalán nem érdekel, lényegesen bátrabban előzök, védekezek..próbálok maximálisan korrekt maradni, de azért érezhető vezetési stílusban.
  • mumus70
    Téged is üdvözöllek a klubban.... Régebben erre írtam, és ezért lettem letámadva, hogy sajnos 90 %-ban semmi közöd hozzá, hogy célba érsz-e egy adott versenyen.....
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.01.26. 09:13:23
  • Norbi1990
    Én is mentem tegnap brands hatchbe este 9 órási top splitbe. 9 helyről rajtoltam, persze a mellettem lévő laggolt így az első kanyarba egymás mellett eléggé rizikós volt és vesztettem egy helyet. Aztán a pálya közepén lévő egyenes utáni gyors jobbosba valaki mellett fordult presze összementek és csúszva jöttek vissza a pályára. Mivel én fékeztem hogy nehogy nekem jöjjön a mögöttem lévő meg telibe nyomott hátulról fékezés nélkül.
    Aztán a 14. körbe az első kanyarba az előttem lévő megcsúszott, próbáltam kikerülni de amikor melléértem pont kilökött és annyi volt a futamomnak.

Mindig elhatározom, hogy most feltornázom az iratingem (tavaly mielőtt elhatároztam 4500-om volt most már csak 4300 van :DDD) hogy az ilyen nagy eseményeken a top splitbe legyek, de minden egyes alkalommal kilöknek. Így elég nehéz :D
    Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2016.01.26. 08:35:33
  • VincentVG
    Johet johet, elso napos vetel...(elvileg a merga is marciusi release lesz..)

Futottam pont egy gt3-at, legalso split... Nemet sraccal 40 percen keresztul gyilkoltuk egymast, 1.helyert,1masodpercen belul vegig. O is csak annyit birt a vegen mondani h omfg.... En meg azt h ezekert a versenyekert hasznalom az iracinget.... Johet az audi, kicsit mar unom a bimmert..
  • mumus70
    "We're introducing Audi to the iRacing family. The 2016 Audi R8 LMS GT3 car is slated to release with our next build update in March."
  • Dzsidzsi32
    Én is csak arra lettem figyelmes,hogy ferdén áll a kormányotok. Visszatekertem,hogy rájöjjek az okára. Elég szerencsétlen eset volt. A GT3 nagyon figyelmetlen volt. Úgy rád húzta,mintha ott se lennél. A legszörnyűbb az volt , hogy még "haza" se tudtad hozni és vontatás lett a vége :( De mindenféleképpen tiétek az elismerésem a kitartásotokért ! Remélem a következőn már Én is indulni tudok majd. Ha kell szabit veszek ki,de menni akarok :D
  • ozoli78
    Lehet mentegetőzésnek tünik ,de tudod amikor 22 óra után 40 secre vagy az elsőtől és kiütnek az azért bosszanto
    Ilyenkor óhatatlanul is elkezd az ember agyalni hogy milett volna ha.
    Mindegy ez ilyen ,nem vagyok bosszús sőt örülök hogy teljesítettűk már másodjára:D

Gabi fent szokott lenni főleg este.
  • mumus70
    Magam is azért hagytam fel a BT-zéssel az egyik ligámban, mert iszonyat sok időnket elvette. Jött 5 óvás, több órán keresztül lassítgatni, kockázni, innen nézni, onnan nézni, oda vissza pörgetni, elemezgetni és igazságos döntést hozni több óra volt mire hárman végeztünk vele....
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.01.25. 17:09:43
  • mumus70
    Azért azt ugye nem képzelitek komolyan, hogy egy ember főállásban ott ül a gép előtt, és BT-zik egyhuzamban?! Szerinted hány óvás érkezik be egy nap? Mert szerintem tömegével, és a splitek indulása alapján negyed óránként! Na most azért kell neked bejelölnöd óvásnál az indokot, mert a szerint küldi a rendszer az automatikus levelet, nem ritkán futam végétől akár pár perc múlva, ha több pontot is bejelölsz, akkor az eltiltásról, ha csak egyet, akkor meg az ejnyebejnye levelet.....
  • mumus70
    Real Nascarban úgy van, hogy green jel után már lehet előzni a célvonal előtt is, de csak szigorúan jobbról. Ezért is szoktak felmenni a falhoz, de lehet ez csak a sárgák után érvényes, a rajtnál nem, nem mertem még kipróbálni. Road pályán nem tudom, mert már engem is előztek meg vonal előtt mögülem 5-ről, viszont máshol meg én hagytam faképnél 3 autót, ott meg megbüntettek.... nem lehet kiigazodni.
  • mumus70
    Na ez viszont a Norddal szemben minden pénzt megér! A legeslegesleg királyabb pálya a föld kerekén!!!!
  • VincentVG
    csak annyit szeretnék kérni, hogy a FŐ STAND ne álljon annyi polygonból, h leessen 30%-al a frame rate, lásd Nurb. :))))
  • GeriDoc
    Jáájj. Megint költhessük a pénzet elfele.
  • hungary27
  • GeriDoc
    Olvastam, hogy miért dobott le, csak azt nem tudtam, hogy utána miért nem folytattad a streamet. Így most már tudom, bár amikor "Zoli" ment, akkor néztelek titeket.
    A Le Mans az már biztos, hogy jön? Mert sokan emlegetik, hogy majd Le Mans-on, meg a Nord 24h-on.
    Vizer Gabi szokott TS-en lenni?

Mindenki írta, hogy ennyivel, meg annyival előrébb is végezhettünk volna. Szerintem egyáltalán nem kellene mentegetőznötök. Már az nagy dolog, hogy teljesítettétek a távot. Királyok vagytok.
  • hungary27
    Újra kitudsz állni, de a visszaszámlálás utolsó kb 10-20 másodpercére már kint kell lenned.
  • ozoli78
    Leírtam már de azért streamelek telóról mert nálunk a feltőltési sebesség nagyon gyenge ,kábellel van összekötve az iphone5s még is ezt csinálja régebben csak akkor szakadt meg ha fel is vettem a telefont most viszont elég ha valaki kitartóbban csőrget.
    Annyi eszem nem volt hogy átirányítsam a hívásokat.
    Utánna pedig már nem mertem meg kockáztatni ,hogy megint valami miatt ledobjon így is bántott hogy miattam volt 50 sec vontatás.
    Egyébként sem tudtam volna végig streamelni mert 8gb netem van.
    Vizer Gabi akart streamelni csak valami nem stimmel a gépével mert nagyon akad a játék ,a streamről nem is beszélve.
    Amugy "Zolinak" köszönhetően majdnem végig meg lehetett volna az 1 hely.
    De hát így alakult ,majd Le mans on hátha több szerencsénk lesz.
  • bardocz
    Engem az érdekel, hogy ha kimegyek a rajtrácsra, de visszamegyek boxba esc-el, akkor mi van, újra ki lehet állni? Vagy akkor boxból indulás?
  • GeriDoc
    Azt nem tudom, én ha poleból indultam (oválon), inkább a másik végleten lévő "trükközést" csináltam.
  • GeriDoc
    Gratulálok, szép eredmény. Metajka is elég jól ment nálatok. A te 343 kör 58 incidenssel mutatód sem rossz. (Volt, akinek -2.79 SR a végére. Az azért jelentős). Viszont a telefon után miért nem streameltél? Néztelek volna titeket is.
  • VincentVG
    éreztem h valaki már kipróbálta :)
    egyébként startnál büntet ha Pace Car boxba ki és green-green-green előtt ész nélkül átmegyek rajta és "kiugrok" a rajtnál?

engem egyszer csúnyán kielőztek hátulról, kb a 4. helyről indultam, repülőrajt, szépen várjuk h kezdődjön, valaki meg hátulról kb. 4et-5öt előzött. Úgy gondolom h csak azt figyeli a rendszer h a pole-ból indulót nem előzheti meg senki sem a célvonalig. De ezt csak gondolom.
  • GeriDoc
    Nem, átmész rajta. Próbáltuk már.
  • VincentVG
    Értem, köszi. mindenesetre ez egy bosszantó szabály, lehetne egyértelműbb...
    Más.
    Tegnap azon ritka futamok egyike volt h a pole-ból indultam. A felvezető körben azon gondolkoztam, h le lehet zúzni a Pace Car-t?? :)
    Megelőzni, leszorítani, összetörni, ilyesmi. Nem tervezem, csak érdekelne. :)
  • tomee92
    Nem az első pilóta idejét veszi alapul, hanem azt a csapattagét aki regisztrál a session-re és a leggyorsabb.
    Nálunk Robi kvalizott a legjobban és ő is regisztrált, ezért az ő idejét vette alapul.
    Spa-n mi is úgy jártunk mint Atiék, mert ott nekem volt jobb időm, de mivel később mentem be a session-be az én időm már nem vette alapul..
    Tehát a jelentkezők közül a leggyorsabb időt fogja alapul venni a rendszer.
  • VincentVG
    gratula!! nem követtem, a kvali / splitbe berakás hogy működött??
    (Attilláéknál olvastam h a kezdő/első induló pilota idejét vette figyelembe és ezért a végéről indultak... gondolom volt anyázás + ez azért elég béna szabály, főleg ha nem tudod előre..)
  • VincentVG
    Köszi, akkor komolyan kivette a részét.. :) jó ezt látni.
    Egyébként a szerelés az annyi idő mint egy random másik versenyen?
    Igazából totálra sosem törtem még a verdát, vagy kiléptem, de itt endurance-on nyilván máshogy megy, kivárja az ember.
    Mi volt a leghosszabb szerelési idő?
  • lac coo
    Nyilvan nem bemondasra osztogatjak a bant....
  • ozoli78
    Amit te mondassz az akkor lenne igaz ha semmit nem csináltál ,devalami biztos volt .
    Én ha ilyen van mindíg mentettem a replay t hogy meg tudjam védeni magam.
    Anno engem is bannoltak volna 1 honapra de fellebeztem és 2 hét lett belőle ,pedig én szemét mód csináltam.
    Meg érdemeltem eltelt és ennyi.
    Nálam igazuk volt,nálad is biztos volt valami ha bannoltak azért csak ugy nem szoktak.
    Amugy a beismerés és megbánás enyhítő körülmény
    Utoljára szerkesztette: ozoli78, 2016.01.25. 11:57:12
  • mumus70
    Azért így a büntetések kapcsán lenne egy gondolatom. Tény hogy valami szankciónak lennie kell, ha valóban jogos a kihágás. De. Ugye be van fizetve a nem annyira olcsó előfizetés, meg vannak véve a tartalmak. Magyarul aki esetleg vétlenül van elmeszelve 2 hétre, mert egy buzgómócsing jelentgetővel akadt össze, akkor tekinthetjük úgy, hogy 2 hétig az iR lopja a pénzét! Ez pont olyan, hogy beülök egy taxiba, mondom a sofőrnek hogy ne arra menjen, erre megsértődik, és ketyegő órával félre áll velem 1 órát egy parkolóba, mert szerinte bele dumáltam az ügymenetébe......
  • ozoli78
  • GeriDoc
    A második splitben az 5. helyről indultak. 4-en voltak. 170 kört ment Lopez, míg a többiek 182, 273 és 197 kört. Ezalatt a 170 kör alatt 77 incidense volt, viszont vezette a versenyt 56 körön keresztül, illetve övé volt a split legjobb ideje is 1:37:639-el. Vernice és Lopez hozta föl a csapatot az elején, majd a 226. körben Gitzhoffer kapott egy fekete zászlót, aztán a 300.-ben Vernice is, a 330.-ban Lopez ütközött, az sokba volt, 20 percet szereltek, kaptak még 11 kört. Utána innen jöttek föl a 15.-re, ahol befejezték. 358-ig ment Lopez, utána már nem, tehát éjszaka már nem ment.
  • VincentVG
    Gratula mindenkinek!!

Egyébkén Lopez úr hány órát vállalt? nyomta szépen éjszaka is??
  • b-type
    grat mindenkinek, király lehetett