25347
  • bosco05 #24865
    Ezek árkád játékok és óriási káosz mind :D Csak keress rá youtubeon. Ezeken szoktam kacagni unalmas estéimen.
  • tobias88
    Az mondjuk jó ötlet, hogy kék zászlónál azonos kategóriánál a lekörözött több büntetést kapjon. Különböző kategóriánál már megint necces, mert az LMP-sek több kört szoktak a mezőnyre verni úgy, hogy sokan nem tudják kezelni a kocsikat. Ha új szabályolat akarunk, akkor lehetne az egyes autókat minimum irating szinthez is kötni. Persze akkor nem vennék meg azok akiknek nincs meg az a szint, szóval ez is felejtős
  • unrealnoise
    Jaj, ne egyszerűsítsd már le... Csak ma két három olyan balesetem volt, amelyben harmadik vagy negyedik voltam szenvedő félként. tehát ketten koccannak mellettem, előttem és bumm. Elvenni a gázt? Haggyuk már. Fingani nincs ideje az embernek ilyenkor...

Amikor együtt a mezőny, akkor nem lehet ezt általában lereagálni. Ha kicsit szét van szakadva, csoportok alakultak ki, és látod messzi, hogy baleset van, akkor naná, hogy le kell lassítani, de ez is hülyeség, mert úgy is egyből sárga van és értelme sincs nyomni neki...

Mindig ezekkel a lelassításos hülyeségekkel jössz, amikor a durvább tömegbalesetek tömegben történnek, és a környezetükben lévő X autó szinte menthetetlen.

Ma az utolsó futamomon nem tudtam csak egy kört futni időmérőn. 10- helyről indultam, mondom nem is baj, hátha ott szerencsém lesz. Erre mit ad isten, egy lekörözött a célegyenesre ráfordító és a boxbejáratnál cikázott, látta, hogy jövünk, azt se tudta mit akar (tehát nem megforgás miatt, hanem szimplán józan ész nélkül maszatolt a pályán), próbáltam rá normálisan reagálni, erre csak arra ment, bumm telibekaptam... 4x... Teljesen jogos... :D

Azokat akik körhátrányban vannak és baleseteznek olyanokkal, akik versenyben vannak, nah azoknak simán adnék 8X-et legalább... Nem mondom, hogy a versenyben lévő, nem lekörözött nem lehet hülye, de elég kicsi az esélye, hogy ő egy lekörözöttel sz*patja tudatosan meg magát...

Ne csináljunk úgy, mintha apró módosításokkal nem lehetne normálisabbá tenni a rendszert...
    Az pedig, hogy valaki magára vállalja a büntetést, pláne nem értem miért ne működhetne. Ez lehetne egy úgynevezett "Sorry" is, és azért a többiekre jellemző, hogy ma csak 5x szivattak meg nagyon jó helyről estem ki általában, és egyetlen egy bocsi sem érkezett...

Régen azért nem így volt...
  • tobias88
    Pont hogy oválon van olyan aki elveszi a gázt (általában ők menekülnek meg) meg van aki full gázzal átmegy a baleseten lesz ami lesz. Roadon ugyan ez meg van. Sokszor kapok hátulról ütést, mert nem fékez az illető. Ha lassitani sem képes egy balesetnél akkor miért ne kapjon 4x-et?

"Jóformán csak utas vagy, nyilván nem nyomhatsz satuféket, mert mögötted is ki tudja, ki hogy reagál." - Akkor ő majd kap 4x-et mert nem lassitott, te csak kettőt vagy egyet mert óvatosabb voltál.
  • unrealnoise
    Elég hülye példát hoztál. Gázelvétel nélkül beléjük megy? Aztán minek is tenné? Hogy szétbassza a kocsiját? Hogy kiessen? Hogy összeszedje azt a 2x-et? Ovál a legjobb példa. Mész a mezőnnyel, és baleset van elől. Jóformán csak utas vagy, nyilván nem nyomhatsz satuféket, mert mögötted is ki tudja, ki hogy reagál. Félrerántani a kormányt? Bizonyos esetekben jó lehet, de simán beválhat az is, hogy kis gázelvétellel még megpróbálod kikerülni őket, aztán kész.

Oválon a balesetek 95%-ban halmozva történnek, azaz valaki hibázik, és másik 10 szív helyette, akiknek 99%-ban esélyük sincs reagálni.

De persze nem jobb az ötlet, értem... :D
  • tobias88
    Első kettő kap 4x-et, valaki meg gázelvétel nélkül beléjük megy és kap a 2x-et vagy semmit. Nem mondanám jobbnak mint a jelenlegi rendszert
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2018.12.12. 15:00:28
  • unrealnoise
    Haggyuk' már... Nem mintha nem lenne olyan nehéz. A rendszer szvsz tudja, hol történtek a balesetek, ha pl 10 ember szerzett 4x-et egy kanyarban, ugyanabban a körben, akkor még az is jobb lenne, ha mindenkinek csak 2x-et vagy semmit nem számítana fel...

Ez nem atomfizika.... Vagy akár időrendben is lehetne, kapja meg az első kettő a 4x-et, a többi meg semmit, vagy minimált...

A futamok primitív mivolta szerintem egyébként bántóbb. Ha hosszabbak lennének a futamok, akkor ennyi hülyeség sem jönne elő ilyen rövid idő alatt, de erről már beszéltünk...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.12.12. 14:18:20
  • Adam Jonas
    Alapvetően ha az iRacing 'Race Control' normálisan végezné a dolgát, akkor az óvásnak lenne értelme. Csak ha nem bírják ennyien, nem tudom, miért nem vesznek fel embert kifejezetten erre a célra.

Bár én a magam részéről a szabálykönyvbe is belenyúlnék már 1-2 helyen, mert a kék zászlós szabályt továbbra is farokságnak tartom (hiába ez megy Amrikában), de ez már az én hülyeségem lehet inkább.
  • tobias88
    Végiggondoltam az ötletet, de ezt nagyon nagyon nehéz lenne leprogramozni. Bőven nem éri meg a ráfordított Manday-t, mert több embert nem fog hozni. Annyit tehetnének maximum amit egyszerű megcsinálni, hogy ha sárga zászló van akkor ne számítson a pályaelhagyás. De az, hogy kitalálja egy rendszer, hogy te csak áldozat voltál az egy nagyon szép feladat, valószínűleg több hónapos.
  • Alexease
    Igen, arra vannak kiserletek, eredmenyek, mukodnek, hasznalhatok stb. De mint mindent, ezt is "csomagban" erdemes nezni.
    Itt fejleszteni kellene, az tuti. Mig minden mas fejlodott es bovult, addig ez a rendszer meg az eredeti.
  • unrealnoise
    Nana. Tudod te, hogy van konkurencia. Itt nem tartalomra, szervezésre, etc kell gondolni, hanem erre az SR/iR bizbaszra. Mert arra a pCars 2 is teljesen jó lenne, ahogyan a Gran Turismo Sport is tudja, ahogyan az ACC is tudni fogja, gyanítom, a GTR3 és az FM8 is...

Nyilván máshol nincs ilyen szervezett rendszer, de attól működik, a GTS multija ezerszer működőképesebb és jobb, mint a rendszer nélküli FM7 multiplayer módja......
  • Alexease
    "a konkurencia ilyen szinten teljesen utol is érte."
    Milyen konkurencia?! :)))

Nincs masik ilyen rendszer, ezert sem eri meg nekik nagon kapkodni. Ha tomeges lazadas lenne, menekulnenek az emberek, akkor tuti lepnenek valamit.

Amugy az utkozes es baleset szamitas valoban vicc. Mar 8 eve;D Vagy az elejetol...
    Mar akkoriban is agyverzest kaptam attol, ha korulottem baleset van, aztan belem csusznak, belecsuszok, a fuvon kerulom, palya szelerol vissza csuszo auto stb., minek ad buntetest?! Repuljem at, teleportaljak vagy ami a retek?!:)

Persze lehetetlen 100%-os rendszert gyartani, de azzal nincs is gond. De legalabb az ilyen egyertelmu hulyesegek miatt ne szivassa mar az embereket. Eleg nagy szivas, ha az ember kiesik, varhat a kovetkezo futamra, vagy a masnapra, mert nem fer bele napi 5-6 futam.
  • unrealnoise
    A rendszer a hibás. Megint letoltam egy futamot. 2. helyről, kiesés, mert persze ütköztek előttem (4-5. helyen autóztam, és persze menthetetlen lett a járgány...), tudom, hogy ez csak játék, de igen felcsesztem magam... Simán 2000+ felett lehetnék már, sőt, erre mi van? Lassan 1400 alá kerülök...

Ez vicc.

De hogy lássátok, hogy nem csak nyávogok... Az SR számít időmérőn, szabadedzésen. Remek. Az időmérő akkor miért nem hat az iRatingre? Mert bizony azért díjaznám, ha pl most 3 kiesés után az a két pole és egy 2. rajtkocka valamit azért kompenzálna. Mert ezek a Nascar futamok orosz rulettra hasonlítanak inkább, mint versenyzésre... És ezt akkor is tartom, ha tudom, hogy most kifejezetten peches vagyok...

Plusz 10 év alatt nem fejlődött semmit ez az egész rendszer... Oké, vannak 0x-ek, remek. De azt miért nem lehet, hogy a futam után, közben (ha pl kiestem), mindenki magára vállalhat valami 4X-et? Pl ha tudom, hogy meglöktem valakit, vagy miattam esett ki valaki, akkor legalább levenném róluk a 4X-et... És erre mondhatnátok, hogy persze, lehet te megtennéd, de lehet sokan nem élnének vele, hát ha csak egy 10% használná, már megérné...

Sokkal komplexebb dolgokat is tudnak már bizonyos online játékok, ez meg még mindig izagából totálisan fapad, és igazából a konkurencia ilyen szinten teljesen utol is érte...

Ligázás nekem szervezetten az összes-vissza meló miatt nem fér bele, majd az AI-val jó lesz ez, de az ilyen nascar public futamok, sprintversenyek totálisan baromságok...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.12.12. 10:03:08
  • Alexease
    Az iR-rendszer csak azoknak visszatrto, akik csak 1-1 futamra ernek ra. Akik nonstop toljak, egymasutan nyomjak a futamokat, azok pont leszarjak, nagyatlagban visszajon;)
    Meg a legelejen a teljes sorozat (Rookie–Pro) also 20%-a volt a problemas (fun-szeru:P), ma mar valszeg a "also" 75%-a. De hat a nepszeruseg, a letszam, a tartalom, es az evek ezt hozzak ki mindenbol.Ha brutal szigoru lenne, akkor a felhasznalok fele-haromnegyede elhuzna.

Ugy kell hozzaallni hogy public/fun, de adjak a szervereket, millio sorozat van (az hogy mennyien vannak az mas kerdes;P), fixen tervezheto rendszeres idokozonkent; es megsem egy AC/rF2/CARS/stb, ahol keresgelni kell a szervereket, osssze-vissza eppen mi van, a szerver gazdatol fugg, hogy eppen milyen kedve van, melyik nem 5 koros "valodi fun" stb.
  • Adam Jonas
    Na ez sajnos igaz. Bár én lehet naivan azért álltam így hozzá az elején, hogy itt ilyen nem lesz, mert gondoltam, hogy ez a rating-system mégiscsak visszatartó erő lesz bizonyos emberek számára.
  • __Jacek__
    10 eve is csaknigy lehetett, most is. Public az public hiaba iRacing....
  • Adam Jonas
    Én kb. ugyanezt éltem át vagy 1 éve, meg ezt mondom egy éve, de mindenki lehülyézett eddig kb. És sajnos, egyre több ilyen véleménnyel találkozok...

Magam részéről a megoldást abban látom, hogy keresni kellene valami privát ligát, ahol lehet szépen versenyezni, és nem az iRating-re megy a mezőny 90%-a.
  • unrealnoise
    Két pole most egymás után (Talladega Superspeedway & Camping World) és két kiesés. 6 körön belül mindkétszer. Nem az én hibámból. Az elmúlt 6 futamból így már egy olyan nem volt, ahol javítottam volna, sőt. Az iRatingem nem lenne rossz, mert szerintem okosan megyek, türelmes vagyok, a tempóval sem lenne gond, mert általában jó helyről indulok...

Az az igazság, hogy sokkal több bosszankodás jár ezzel, mint öröm. Azt hiszitek, hogy ha a végén vagytok, vagy a mezőny közepén, akkor nagyobb a kiesés esélye? Felejtsétek el...

A másik gond maga a szervezés. Remek, hogy óránként vannak versenyek, de mindenkinek csak 30 köre van megnyerni ezt a versenyt most, kerékcsere nélkül... Mindenki megy, mint a meszes, annyit nem fognak fel, hogy nem kellene nekimenni a másiknak...

Nem értem miért nem lehetne akár 3 óránként valami hosszabb verseny, amely már lehet az ésszerűséget is kihozná az emberekből...
    Komolyan, mindig azért toltam egy futamot, mert az időmérőn jó vagyok, simán nyerhetném a versenyt is, majd most, majd most nem lesz gond...

Az a legjobb, hogy gyakran aki meglök, vagy aki miatt kiesek, vígan megy tovább...
  • hungary27

• Adam Jonas
    Hűű ez fain, nagy köszönet érte
  • Marcinko
    Érdekesség, hogy mi mennyit "fogyaszt"
    Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2018.12.11. 08:27:03
  • Adam Jonas
    Most éppen az én nevemben próbálgatta a cuccost, csak jelenleg GTX 560Ti-je van, szóval nagyjából tudja, kinézetre milyen.

Köszi mindenkinek, átadom haveromnak az infókat.
  • unrealnoise
    Én egy GTX 1070Ti (!) mellett tolom (i5 8600k társaságában), 144Hz, 1080p kombóval, és hát simán, simán meg lehet fektetni ezt a hardvert is. Ha maximumra veszel mindent, akkor sokszor még 100 FPS-ed sem lesz! Pláne, rajtnál, vagy oválon, ahol sok járgány lehet előtted.

Ha ésszerű értékeket állítasz be, és a "felesleges" grafikai elemekből visszaveszel kicsit, akkor viszont simán meglehet a 144 FPS (majdnem mindig) fixen... Sőt... Nekem gyakran 200-450, attól függ, melyik pálya, hányan mennek épp rajta előttem, etc...

A kérdés az, hogy mennyi pénze van. Az új Nvidia széria szerintem nem lett a legjobb... Szóval én GTX 1070Ti-t javasolnék, már ha van rá keret, mert időtálló. Ezzel 5 év múlva is lehet még iRacingezni, akár 144Hz mellett is... max kicsit visszább veszel mindig...

Gondolni kell arra is, hogy lehet jön az eső majd, AI, egyre szebb, jobb lesz... (Persze kártyát is lehet cserélni...)
  • Alexease
    A szimeknel (foleg ami komolyabban tolja) sokat zabal a szinkronizacio, hogy a fixen szamolt fizikat lehetoleg nulla kesleltetessel osszehozzak a grafikaval, hangokkal, kontrolerekkel es a halozattal. Az iR (ha jol emlekszem) fix 2800Hz-en tolja a fizikat. Ezt "zarolni" kell, a tobi marad az egyebre;) Es minnel tobb kozvetlen fizikabol torteno "megjelenites van" (ep/hang), annal jobban zabalja az egyebekre hasznalhato eroforrast. Az iR nem csak azert huzza a fejleszteseket, mert pocs lassuak, hanem szeretnek osszedrotozni minent mindennel. Igy amire kesz lesz (megjelenik:P), lesz hozza gep is;D A jelenlegi allapot valszeg 5 eve is elkszulhetett volna, ha belehuznak, csak nem mukodott volna senkinel:)

Az AC mas vilag. Ot amikor lassu volt, lehuzta a fizikai/FFB frissitest 60-100fps-re, nem panaszkodott senki:) Persze, utana visszatornazta valahova. Meg az AC "nem tudott semmit". Azert egy ottani fokozatosan sotetedo, fixen modellezett aszfaltott, novekedo tapadassal, nem erdemes osszehasonlitani egy iR realroad-dal;) Meg eleve, az egesz csomagot osztani kell 10-zel:D De szep, tartalmas, gyors, elvezetes. Olyan, amire keszult.
  • GeriDoc
    Tükröződések megeszik valóban, éjszaka a fényforrások száma megeszi, a dinamikus árnyék is ad az fps-nek. Az új Tsukuba felezi az fps-t, több pályán bizonyos kanyarokban jelentős beesés. Mindezt nagyon "dx9" kinézet mellett. Megjött a napszakváltás..... hát, az AC (nem ACC) a pluginnal körberöhögi kinézetre kb azonos fps mellett. Nekem 20-ig van előfizum, aztán annyi. Szerintem próbaidőszak, vagy 1 hónapos előfizu, és nézze meg. Aztán ha fut rendesen, akkor nyomja tovább.
    Egyébként azt veszem észre, hogy a szimek nem tudnak úgy kinézni, mint a "mászkálósok". Túl lassú lesz, ami ide nem jó. Ráadásul atom gépen is.
  • Alexease
    Es meg veletlenul se inditsa el a BETA UI-t, mert eret vag magan:D
  • Alexease
    A tukrozodeseket tuti ki kell kapcsolni, azok halalra zabaljak a rendszert:)
  • Marcinko
    fix 144 fps-t biztos nem tud majd, a rajtok mindig neccesek lesznek, meg egy-két speciális kanyar ahol beesik az fps ( Imola, Nord, Daytona , Belle és még jó pár )

Szerintem nem az a lényeg, hogy egy-két erőforrás zabáló helyen beesik-e 144 alá, hanem az hogy +95 %-ban tudja-e a 144 fpst.
  • Adam Jonas
    Kicsit lehet félre értettél. Itt most nem a futással van a gond, hanem azzal, hogy fix 144 FPS-t tud-e produkálni a kártya.
  • Marcinko
    ligatársam 3x 60 Hz monitoron futtatja az említett processzorral és egy 1060-al és megy szépen szóval nem lehet gond az 1 monitor 1060-al. Az érdekesség , hogy az AMD 7xxx 1 gb kártyával is ment a 3 monitorral, persze szép nem volt. :)
  • Adam Jonas
    Igen, 1080p-ről lenne szó, grafikai beállítások terén meg nem az Ultra-t célozta meg.
  • tobias88
    Full HD felbontásról lenne szó? Ultra beállitások? Mert ahhoz kevés lesz minden, rajtnál meg főleg. Ha kicsit visszább vesz pár beállítást, akkor elég lesz az a gép arra hogy többségében 144fps-el fusson a játék.
  • Adam Jonas
    Hello!

Srácok, szeretnék 1 kis segítséget kérni. Egyik barátom szeretne elkezdeni újra iRacing-ezni, de szüksége lesz némi hardver frissítésre. Célnak azt tűzte ki maga elé, hogy vesz majd 144 Hz-es monitort, és majd azzal tolja (1 db monitor, nem tripla). A kérdés egyszerű: ki milyen VGA-t javasolni neki mellé? Egy GTX 1060 6 GB vagy Radeon 580 8 GB elég lenne neki, vagy valami combosabb kellene a fix 144 fps-hez? Egy Intel Core i5-3570K és 8 GB DDR3 memória lenne mellé. (Memóriát fogja még bővíteni, CPU-hoz most nem tud hozzányúlni.)

Előre is köszi a segítésget!
  • bosco05 #24832
    Hát jó rossz rendszer lehet, mert én ezeknek töredékét nem láttam :) De mindegy is.
  • Alexease
    Hivatalosan, gyari tartalom kb. ~40 auto es ~20 palya (igaz, ezeknek a harmada vasarlos). Vagyis van boven alaptartalom is, modolas nelkul. Lenyegeben mod-olas es vasarlas nelkul is "minden" verseny kategoria benne van.
    A ceges benazas abbol adodik, hogy a tartalmakat (elvileg meg mindig, reg nem istalaltam nullarol) Workshop-bol kell kulon letolteni, a vasarlos cuccok meg nem DLC, hanem Store.
  • bosco05 #24830
    Én visszakértem a pénzt steamen. Beléptem először, se pálya, se autó, komolytalan... Gurultam egyet, tök jó, refund :D Hát ennyi tartalommal nem tudom mit akarnak. A modolgatásból megélni eléggé kétezres évek...
  • TomStorm
    9000ft.Mondjuk annyit talán megér.De hogy komolyabban foglalkozzon vele az ember az felejtős..
    Néha kis gurulásra elmegy.Semmi jövője nincs neki
  • bosco05 #24828
    rF2 hiába fejleszt UI-t és rendszert, mert ott kontent sincs :D Az egy semmi.
  • tbazsi95
  • bottleopener
    Nah, úgy néz ki, az eddig hátrányokat hamarabb behozzák az rF2-höz képest, mint hogy az rF2 kifejlessze az UI-t és a versenyrendszert. :)