25347
  • nadatomi
    Sziasztok!
    2 és fél év után most decemberben tértem vissza egy Reactivation bonussal 3 hónapra. 33usd helyett 24,75usd. Korábban nem volt áfa rajta most már van, úgyhogy 31,43-at fizettem.
    Örömmel tapasztaltam, hogy mennyi ingyenes content van a legutóbbi alkalomhoz képest. A régi ovál pályák, dirt, rallycross, radical, v8 ford falcon (bár ehhez nincs bajnokság). Végre a radicallal is vannak futamok.
    A weboldal is normális tempóban működik.

Én az üres bajnokságokat úgy tölteném fel, hogy személyre szabott questeket adnék mindenkinek minden szezonban. pl mindenki kapna 3 questet amik arról szólnának, hogy valamelyik héten indulj el egy adott széria versenyén. Megadnának 2-3 időpontot a hétre. Így össze tudnának gereblyézni embereket az üres szériára. Egy jó algoritmussal megoldhatnák a questek generálását. Tudják, hogy kinek melyik autó, pálya van meg. Tudják, hogy kinek mikor van ideje játszani.
    Én pl szeretem e régi lotust, de ott csak szombaton és vasárnap van 1, max 2 verseny (plusz pénteken reggel valami ausztrál liga szokott még offical futamot menni). Ha vagy 100 emberről látják hogy szeret körözgetni ezzel az autóval, akkor azok kaphatnának egy questet, hogy péntek este lotus futam. Máris több verseny lenne. Plusz lehetne egy felület ahol látni lehetne, hogy melyek az ily módon promózott futamok.
    Szezon végén lehetne díjazás: 1quest 1credit, 2 quest 3 credit, 3 quest 5 credit.
  • TomStorm
    Na most Spec Racer Ford-al csinálom meg C-t!
    Semmi ABS se segítség mégis úgy élvezem ezt vezetni,hogy nagyon!:)
    Ráadásul van is sikerélmény,Ferrarival nem volt..
    Lehet a GT3 sok még nekem..
  • bosco05 #24903
    Szerintem ezt egy huszárvágással el lehetne intézni, bár nagyon érdekes és szerintem jó amit írsz. Annyi, hogy az elkaszált szériákból a belefeccölt pénz úgy 50-60%-át vissza kéne utalni, úgy, hogy maga a tartalom megmaradjon mondjuk offline-ra és a következő vásárlásból extra kedvezményt adni. Így szerintem nem lenne akkora a felháborodás és máris meg lenne oldva a széthúzás. A ligák csábítására írt ötleted pedig egyenesen zseniális szerintem :)
  • tobias88
    VR-ban elég jól lehet látni, hogy a felhők csak 1HZ-el vannak újraszámolva, kicsit furcsa. Az árnyékot még nem néztem.
  • bardocz
    Ha letisztítanák, akkor sok ember nem tudn használni a már meglévő tartalmát, amit nem léphetnek meg.

Egy olyan mód viszont tök jó lenne, ahol fix setup lenne random autóval és pályával. Nevezés előtt nem tudod mivel fogsz menni, és itt minden pályát meg autót használhatnál. Fél óra gyakorlás meg 10 perc időmérő elég is lenne begyakorolni nagyjából a kombinációt.
    Mondjuk itt meg lehet az lenne, hogy sok ember benevezne, és ha picit is kihívást jelent az adott autó-pálya, lépnek is ki. Lásd nehezebben kezelhető autók népszerűsége. Érdekes mód régen, amikor még semmihez sem csinálták meg a kipörgésgátlót, tudtunk tök jó versenyeket menni, mindennel.
  • Adam Jonas
    Most szerintem mindenhol már dinamikus napszakváltozás van beállítva, szóval elméletileg igen. (Úgy rémlik, mintha múltkor Doningtonban gyakorolva, hol sütött a nap, hol beborult, de azért nem lennék rá megesküdni.)
  • Alexease
    A sorozatok mennyisege (es azok "uressege") a vasarlos tartalmak "kovetkezmenye".
    A jelenlegi rendszerben, bizonyos mertekig, kenytelenek minden megvasarolt tartalomhoz szolgaltatast biztositani. Egyszeruen nincs annyi ember aki megtoltse a sorozatokat (az arazas miatt vagy amugy sem). Tuti dolgoznak rajta, valahogy kezelni kell a helyzetet, de ez is iSoon. "Csak ugy" nem vaghatjak meg felere, mi lesz a vasarolt (igazabol berelt) tartalommal?!

Szet kellene terelni az embereket mindefele egyeb lehetoseg fele – kinek mi az igenye, mit szeretne, mire hasznalna –, azzal kurtithato lenne a hivatalos sorozatok szama, talan komolyabbak lehetnenek, dijazassal stb.
    A szerverek szaman, uzemeltetesen es egyebeken, talan penzt is sporolhatnanak, igy "megtamogathatnak" az egyeb lehetosegeket.

– Az egyik ilyen lehetoseg az A.I. Ez persze necces, mert az emberek online-ra fizettek elo. Bar modosithato az uzletszabalyzat:D Pl. ha a "sporolt" penzbol lenne "offline elofizetes": evi 20$ (megiscsak fejlodik a program), es csak a fizetos hosted resz erheto el ("privat szerverek", sajat bajnoksagok/ligak/futamok).
    – A full elofizeteshez lehetne ingyenes (de korlatozott) hosted: max 30 perces futam lehetoseg, elotte gyors idomerovel, max 20 ember.
    – Dedikalt szerver lehetoseg a bajnoksagokhoz/ligakhoz. Itt is lehetne trukkozni az elofizetessel. Offline-os elofizetessel is lehet indulni; a bajnoki full hosted szerver fizetos, de ertelmes aron; az ingyenes hosted elerheto. Ezzel talan meg uj embereket (ligakat) is behuznanak, akik most egyebekkel (AC, R3E, rF2) "kuzdenek".

Tuti van valami tervuk.
    A jelenlegi rendszer hosszutavon nem tarthato. Kell az uj tartalom, ahhoz meg szerverek, de valtozatlan letszammal es csokkeno lelkesedessel, egyre rosszabb lesz a helyzet.
  • VincentVG
    jol lattam h mondjuk egy fixed setup os szerianal is vegig valtoznak a fenyek? (homerseklet gondolom nem, csak a felhok mozgasa)

15 perces ferraris futamokat van csak idom futni, ezek egesz szorakoztatoak.. bar en meg mindig ugy erzem le kene tisztitani a sorozatokat, tul sok az ures, inkabb legyen 3 "rookie", fixed setup, 15-30 percesek (Nekem pl a 30 perc tokeletes lenne) es lehetne 3 komolyabb valami.
    ezt most csak a Road -ra irtam, persze tok szubjektiv, engem ezek erdekelnek..
  • Alexease
    Dirt Timelaps. A napszak, felho stb. mellett, azert a 3D-realroad is erdekes, bar az mar regebbi "talalmany":)

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2018.12.22. 22:54:06
  • Marcinko
    Danke ! Tanulságos hogy mik a preferenciák !

Nem sámli hogy van valakinek ECCI kormánya jó kis cucc az !

• Adam Jonas
    Szeptemberben csináltam egy szimulátoros kérdőívet (már aki még emlékszik rá... :D ), végre volt időm az eredményeket elkészíteni. Az alábbi linken megtaláljátok.
  • Alexease
    Az ISI (rF2) semmit nem csinalt meg:)) Pedig tobb ev elonyuk volt mindenkivel szemben (napszak, idojaras, realroad, fizika). Mostanra – bar vezetni meg mindig az elso ketttoben van – mar erosen kopottas a technika. Foltozgatjak, de az alap rendszer erosen korlatozza.

Az iR amit csinal, az mindenben nagyon profi*, kitalalt es kidolgozott, csak k*rv* lassan haladnak:)
    *A tukrozodes rendszerre es a BetaUI-ra ez nem feltetlenul igaz:DDD
  • Scarry
    Ezt tudtam én is, de azért megérdemel egy dícséretet. Pl rF2-ben soha nem csinálja meg senki. Pedig ott is jól mutatna látvány szempontjából.
  • tobias88
    Hát, ez egy sima animáció. Ha a modellek részletessége meg van utána nem nagy dolog megcsinálni, 10-15 éves játékokban is benne lehetne. Az meg, hogy élethű legyen a mozgás az csak az animáció részletességén múlik, amit manapság már szintén elég egyszerű felvenni:

Az első volt igazából nehéz, a többi kocsihoz már sokkal rövidebb idő alatt meg lehetne csinálni a kerékcserét, csak gondolom kicsi cég és kevés az ember. Most is ahogy nézem van 3 állásajánlat, a fejlesztőire ahogy nézem meg is felelnék csak megy a fene Bedford MA-ba
  • twinr
    Üdvözlet!
    Kis kedvcsináló a versenyzéshez, kikkel nem fut össze az ember!

Lando Norris

Verstappennel keringő
  • Scarry
    Nagyon fasza! Nem semmi mit kihoznak abból a szar régi enginből.
  • Alexease
  • bardocz
    Rokkie szériában elérheted a D4.0-t, azzal már rögtön mehetsz C-ben, legalábbis régen 4.0 fölött mehettél így.
  • TomStorm
    Köszi a válaszokat!
    Ferrari meg Donington természetesen megvéve.Minden mást már nagyobb jogsihoz igazítok!
    Most már átlátom az egész rendszert!
  • Adam Jonas
    Én anno a Fanatec Global Challenge-n mentem, amikor D-ből C-be akartam kerülni. A Caddy fix setupos, cserébe a verseny multiclass-os. A Ferrari GT3 talán annyiból jó még, hogy utána majd VRS GT3-ban is tudod használni.

(4 futam alatt amúgy simán fel lehet jutni D-ből C-be. :) ;) )
    Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2018.12.17. 08:45:21
  • Alexease
    En regen amikor gyujtogtettem az elorejutashoz (bar akkor a baleset is "ritkabb" volt, igaz akkor is voltak szembejovo emberek; vagy amikor a startnal a startvonalon nem jutottam keresztul, mert felokletek:P), akkor a TT-n teszteltem, alltgattam az autot, qual-on idot mentem, es csak utana versenyt. Igy megvolt a korozgetes, az auto allitgatas, palya gyakorlas, es meg kozben SR-t is adott ugy-ahogy. Es ott csak tolem fuggot, osszetorom-e magamat:D

A B/A kategoriaig nem volt frusztralt, utana is csak azert, mert idiota aranyban adta/vonta az SR-t. Mig alacsonyabb szeriakban 2-3 inc.-cel is pozitivan lehetett zarni egy versenyt, addig felul mar 1-2 is durvan minuszba pakolta a vereredmenyt.
    Bar azota ez valtozhatott, mar eleg regen nincs gepem az online-hoz (meg mindig az a gepem van, mint akkor, amikor az iR megjelent:DDD).
  • Marcinko
    Sprint futamon nehéz lesz elkerülni az X-ket , ami nélkülözhetetlen az SR növeléshez , de nem kizárt persze ! Hajrá, sok sikert, bár szerintem kicsit hosszabb versennyel jobban járnál , ott nyugodtabb a rajt illetve a verseny , sprinten mindenki az első körben akarja megnyerni !
  • Alexease
    Ha D vagy, akkor kell a minimim verseny vagy TimeTrial (talan 4db), es ha megvan hozza a SR4.0+, akkor azonnal mehetsz C-be.
  • TomStorm
    D jogsiról mennék a C-re most.
    Elég ha megveszem Ferrarit meg Doningtont?
    Mennyi idő kb.még meglenne C?
  • b-type
    Sztem könnyebb szimulátorokban elkerülni a baleseteket, pont azért mert viselkedik az autó, egy arcade autósjátékban megcsúszásnál túllépve a triggeren kugligolyó a helyzet, míg egy jó szimben tudsz valamit csinálni, illetve határon autózva is jobban érezni az autót.
    De alapvetően én egy másik táborhoz tartozom, sztem tökre mindegy hogy egy szim mennyit számol, az a lényeg hogy hogyan teszi. Annak idején az rF2 Panoz-a gyakorlatilag nem volt autó...nem most volt, azóta már jobbá lett, de emlékszem az érzésre hogy ez mi a fszom miközben próbáltam vezetni. ..azt akkor is számolt ...valamit számolt legalábbis. az iRacing is volt ilyen, annak idején nekem a gumijával volt a legnagyobb bajom.
    Szal nálam a lényeg hogy mi jön ki a végén, milyen érzés határon vezetni, milyen érzés a tapadásvesztés, a korrigálás, milyen a tehetetlenülés.
    ..ha sz@r akkor tök mindegy mennyit számol..teljesen feleslegesen számolja, max egyszer összeállhat, mert az nyilván nem baj hogy sok adatot kezel.
    De egy agyonszervózott, telibepakolt vezetési segítségekkel rendelkező csicsa autó hiába számol annyi számot amennyi még nem is láttam, ...egy Lada viszont qva jó.
    ..és részemről a ligázás üt mindent, ha jó a liga..tök mindegy milyen rendszer van. :)

Utoljára szerkesztette: b-type, 2018.12.13. 15:15:45
  • bosco05 #24880
    Mondjuk nálam ugyanez van, csak én nem különböztetek meg HC szimet, mert szerintem a HC-t önmagában hordozza a szimulátor szó, amit sajnos elkoptattak. Szimulátor: iRacing, Rfactor2, ezek számolnak szinte mindent, lézeres pályák, stb, stb... Simcade, ami úgy számolgat is meg nem is: AC, ACC, RaceRoom és ha nagyon összeszorítom a fogamat akkor talán a mezőny végén nagyon lemaradva, főleg fizikában a PC2. Simán árkád autós játék meg minden más. Van ott nagyon árkád, kicsit árkád, meg csak simán autós játék, ami nem akar több lenni. Gumikopás meg pár apróság nekem édes kevés, hogy a szimulátor szó bármely részét magára aggassza. Nem szimulál az semmit csak számol egy random változóval :) A vita nem is ezen ment igazából, hanem csak annyit mondtam, hogy jóval egyszerűbb játékokban nyilván jóval egyszerűbb elkerülni a baleseteket is és kialakítani egy nagyon lebutított iR-hez hasonló rangsorolást, így nem is összehasonlítható a kettő.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2018.12.13. 13:23:14
  • bosco05 #24879
    Lehet így is kategorizálni, de a PC2 nálam továbbra is határmezsgye szélén táncol. Szerintem lényegesen kevesebb dolgokkal számol, mint egy AC, vagy egy RR, de utána fogok járni :) Érzésre jóval könnyebb.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2018.12.13. 13:15:35
  • Solt
  • Adam Jonas
    Én úgy gondolom, hogy nincs itt olyan sok csoport, 3 nagy, meg az egyik válik két alcsoportra.
    - Szimulátor:
    - HC: iRacing, rF2
    - General: AC, ACC, RaceRoom, pC2
    - Simcade: Forza, GT, F1 2017-2018
    - Arcade: NFS, Crew, stb.

Ugye alapvetően azt nevezzük szimulációnak, ami a valós folyamatokat próbálja minél részletesbben reprodukálni. A simcade ugye név alapján az lenne, amibe vannak a szimulátorokra jellemző elemek, de közben már az arcade játékokra vonatkozó elemek is megjelennek. Jó példa, F1 sorozat szerintem: alapvetően van gumikopás, hibrid-rendszer modellezés, eltérő tapadási szintek, ugyanakkor mégis bizonyos szituációkban meg olyan mozgásokat produkál az autó, ami a valóságban 99%, hogy nem így történne.

De persze, ez is csak 1 vélemény; és mivel nincs egzakt definíciója az egésznek, én ezért is tartom hülyeségnek, hogy ilyenekről vitáznak az emberek, több fórumon, oldalakon keresztül. :D Annak meg végképp, amikor elkezdik egymásnak bebizonyítani, hogy ez miért szimulátorosabb, mint az. :)
  • Adam Jonas
    Akkor azóta se látsz 90 FPS-t VR-ban?
  • bosco05 #24875
    A hardcore és a szimulátor jelen esetben szerintem egy és ugyanaz. De kategorizálhatjuk ahogy akarjuk a lényeg, hogy a felhozott példák nem játszanak egy ligában az iRacing-el és az rFactor kettővel :) Tőlem hívhatjuk őket körtefának is, teljesen mindegy. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy lényegesen könnyebb szoftvert összehasonlítani egy, akkor nevezzük hardcore szimulátorral szerintem nem a legjobb ötlet a világon :) Nem szokták egyébként ennyire szétkategorizálni egyik genre-t sem. FPS-ben is van comp, hc, meg casual. Itt meg ha szétszedem akkor van HC szimulátor, general szimulátor, szar szimulátor, simcade, arcade, gecire arcade, totál gecire arcade :D Ezt ember nem követi le. Sokkal egyszerűbb akkor nagy jóindulattal jól sikerült simcade játéknak besorolni a PC2-t szerintem, mint alap szimnek, mikor komolyabb körökben rámondod, hogy az szim és kikacagnak, de akkor hogy maradjak a logikánál az AC meg a RaceRoom mi? Akkor az a kevésbé jól sikerült HC szim, ami meg general? Ez eléggé zavaros így :D De mivel ahogy írtam is, hogy ez szubjektív, mindenki annak hívja aminek akarja, a lényeg, hogy szerintem nem egy műfaj és ennek okán nem is hasonlítható össze.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2018.12.13. 12:48:31
  • Adam Jonas
    Így a kategóriába sorolást tekintve, nem lenne helyesebb a szimulátorokat is felosztani egy "hardcore" és "general" csoportra? Mert végső soron mindegyik, itt felsorolt program már tudja azokat az alapokat, amitől szimulátornak tekinthető, az persze más kérdés, hogy melyik minőségben és mélységben.
  • Solt
    Én is bekattantam már párszor, de az mindig okozat volt... van pár ilyen jó képességű Zuzu Petals aki nem érti meg amit mondasz és ahelyett, hogy visszakérdezne, elviszi a saját univerzumába a sztorit és nekiáll szalmabábot püfölni. Természetesen utána még ő néz hülyének téged! :D Néha napján kávé helyett jó szolgálatot tudnak tenni, de egy kicsit több időráfordítással a depressziós hangulatot is tudják oldani... :D

• bosco05 #24872
    Párszor már én is sajnos, de ahogy öregszik az ember egyre nyugodtabb és bölcsebb lesz :) Én próbálok nyugodtan véleményt cserélni, aztán ha nagyon nem sikerül majd feladom, de olyan jó látni, hogy van egy kis élet itt a topicban :P
  • Solt
    Kicsit? :D Párszor letette már a névjegyét, szerintem ne etesd... :)
  • bosco05 #24870
    Kicsit frusztrált vagy szerintem :) Én nem "leoltottalak", hanem leírtam az álláspontomat. Ahogy írtam is, az enyém is csak egy vélemény. Máshol van a határ nálunk az tisztán látszik. Te szimulátornak veszed a PC2-t, mondjuk, hogy a te szavaiddal élve, ha kevésbé jó, vagy rossz szimulátor valami, attól még szimulátor. Na most a kevésbé jó szimulátor az az árkád, vagy simcade. Ettől kevésbé jó. Nem néz annyi mindent, nem lézeres a pálya esetleg, nem számol fele annyi dolgot sem. Teljesen szubjektív, hogy innentől ki mit vesz szimulátornak. Nálam tényleg a fent említett dolgoktól függ és ezekben az általad említett programok rendre elvéreznek, egy két apró kivétellel (pl. PC2 lézeres pályák stb...), innentől viszont nem tudom mit szimulálnak úgy igazán. Az élményt biztos megadják, én ezt nem is tagadom, de ha alig számol valamivel, akkor mitől lenne szimulátor? Az iRacingben a rendszer bármilyen furcsa is meglehetősen jól működik, hiszen a jó pilóták magasabb iRatingen vannak, a biztonsággal közlekedő jó pilóták pedig magas jogsival, magas iRatingen vannak, amíg az ügyetlenebbek és kevésbé biztonságosan közlekedők szarabb jogsival alacsony iRatingen tanyáznak. Mi ez, ha nem működő rendszer? Hol itt a hiba? Az a hiba, hogy van egy pech szériád és nem élvezed, nincs elég időd? Akkor ezt nem neked találták ki, vagy már nem való neked, még úgy sem, hogy akár a kezdetektől itt vagy. Akkor ha nincs elég időd tényleg az általad említett címeket kell preferálni és nem kell többet előfizetni erre. A rendszer sosem lesz tökéletes, sosem lesz olyan, hogy nem ér hozzád senki. Amikkel szerinted konklúzió szinten előrébb jártok, szerintem badarság, még mondjuk az említett azonos kategóriánál is. Mitől lesz kevésbé bolond aki épp leköröz? Miért feltételezze a rendszer csupán a körhátrány miatt, hogy én leszek a hunyó bármi is történik? Ez teljesen logikátlan és alaptalan. A sárga alatti pályalevágás lenne csak az igazi káosz. Ez volt a másik nagy ötlet. Már láttam lelki szemeimmel Hosé De Maria Sancho Gomez-t, ahogy meglátja a sárgát és megy le a pályáról 5 mp előnyt szerezve. Nem tökéletes az iRacing rendszere, de jól láthatóan működik. Biztos van hova fejleszteni, de örülök, hogy nem az SG-t olvassák az ötletekhez :D Az AI érkezése csak az ostobáknak fáj, akik nem értik, hogy egy ilyen projekt hogy működik, hogyan épül fel. Dolgoznak ők sok dolgon párhuzamosan. Az új törésmodell ha egyszer az életben kijön a nyomába nem fog érni semmi megint 20 évig. Az iR/sR "bizbasz"-os logikádat is értettem, csak azt mondtam, hogy önmagában a teljes rendszer nélkül sok haszna nincsen. Kicsit megtisztítja a versenyeidet és ennyi, erre pont jó, de ettől még nem lesz konkurencia, mert nem egy ligában játszik a két szoftver. Te is tehetsz különbséget bármi közé, én pedig megtehetem, hogy nem értek vele egyet, csak én ezt meg tudom csinálni személyeskedés és idegrángások nélkül is :D (Bár a személyeskedés részét most szerintem én is buktam már :D )
  • unrealnoise
    Öcsém', te önmagad paródiája vagy... Leoltasz, hogy márpedig valami vagy szim vagy nem, aztán meg jössz azzal, hogy azért szerinted az AC és a Raceroom is simcade. :D Meg szubjektív. Na ne viccelj. Azt mondod szubjektív, de engem meg leoltasz azért, mert én meg úgy helyeztem el őket a "térben" ahogy. Nálam nem csak szim (iR/rF2) van, hanem vannak nagyon jó szimek, meg jók és kevésbé jók. Vannak simcade cuccok, és arcade cuccok. Amúgy meg a nagy szimulátoros Janik szokták leócska-árkádozni a Forza-kat, meg ezeket, engem nem izgat, csak nem tudom mire kell ezen ennyit ragozni, meg verni, hogy nah, szerintem az nem az! Neked ez, nekem az, kész. Érdekes, hogy még a szimes fejlesztőknél is van átmenet, simcade kategória, és azért vicces lenne, ha a Forza meg a pCARS egy árkád ligába kerülne, amikor ég és föld a különbség a pC javára FFB-ben és fizikában... Mindegy... Te tehetsz különbséget AC és rF2 közé, én FM és PC közé ne merjek tenni. :D

Kurvára nem azt mondtam, hogy az élmény miatt szim valami, de mondjuk amúgy meg miért ne lehetne? Szinte minden szimmel toltam már, és bizony nálam is az rF2 és az iRacing az etalon, szóval simán tudom ezekhez mérten "érezni", hogy mi mennyi visszajelzést ad és etc. Nekem most komolyan el akartad magyarázni, hogy attól még, hogy valami fun, nem biztos, hogy szimulátor? :D Hol élsz te? Szerinted ezzel nem vagyok tisztában? :D

Jössz itt ezzel, hogy jajj, ilyen meg olyan rendszer nincs. Hol nincs he? Leírtam érthetően, de neked elbetűzzem? Nem a szervezésre értettem a versenyekre, hanem az SR/iR bizbaszra. Amúgy ráhibáztál, mert a pC2-ben is teljesen jól működött, és igen, a GTS-ben példának okáért iszonyat szigorú a rendszer, szerintem szigorúbb is mint kellene, és simán működik, pofozgatják. És képzeld, ott is szervezett események vannak, amit a fejlesztők tesznek közzé, óránkénti, stb.. versenyekkel...

Te olvasni tudsz? Még hogy baromság a lekörözöttes büntetés :D Szólj akkor majd az FIA-nak, meg Oconnak, hogy lehet nem kellett volna kimennie büntetésért. :D Az a példa igen is jó, tobias88 viszont okosan rávilágított, hogy ha csak azonos kategórián belüliekre lehetne érvényes, akkor zsír lenne.

Amúgy meg mit véded az iR-t? Én itt voltam amikor elindult, kihagyásokkal használtam ezt is azt is, és jah, majd biztos a community miatt nem mernek hozzányúlni, jobbá tenni. :D Az AI-t is be merték vállalni, aztán az sokkal meredekebb téma, majd pont az ilyen rendszer jobbá tételét nem tudnák... vicces...

Meg mintha nem tudnák letesztelni... Biztos nem tudják, hiszen az AI-t, a napszakváltást, meg minden mást szart letudnak, csak azt nem. Értem. :D

Jössz itt az SRS-es hülyeséggel, senki, még egyszer, senki nem mondta, hogy _szervezésben_ értem az iR konkurenciát. Leírtam még egyszer, hátha tudatosul benned.

"Ott mit mondanátok, ha Alonso helyébe lettetek volna idén pl? Szar a rendszer, szar az élet vagy mi? :D"
    Jaj, mert mi van szegény Alonsoval? Magának köszönheti, hogy így végzi lehet az F1-es pályafutása, amúgy meg nem mintha idén sok vizet zavarhatott volna, voltak már nála sokkal pechesebb versenyzők is, most az, hogy jajj, lehet esetleg pontszerző lehetett volna és kiesett, összetörték, nagy pech...

Meg nekem ne magyarázd már meg, hogy jajj, fogadd el, hogy ez van, azt kész, az életben is túl kell lépni rajta. Jah. Képzeld, sok újdonságot mondtál. De megint ott vagyunk, hogy ez a rendszer nem az igazi. Pont. Simán jobbá lehetne tenni, de látszólag meg sem próbálják, mert a célnak így is megfelel, max kicsit ideges lesz az ember közben.

Amúgy meg de. Nem csak a ligázás jobb ennél, hanem a hosszabb futamok is hasznára válnának az iR-nek, ez színtisztán logika. Ha tudod, hogy még ott van 100 kör, 2 kerékcsere, akkor türelmesebb leszel, megfontoltabb, mert ráérsz. Ezek eszement sprintversenyek.

Anno ezért adtam el az iR profilom, mert pont ezekre untam rá... és igen, csak az AI miatt jöttem vissza... Néha elkap a hév, és multizgatok, de igazából többet bosszankodok miatta, mint amennyit vigyorgok alatta...

Részemről off, tudom nagy a pofám, de jó lenne, ha visszaolvasnál, meg szöveget értelmeznél, mert totál hülyeségekre vagy el nem hangzottakra reagálsz, amelyeket másokkal egyébként már túl is tárgyaltunk, és konklúzió illetően is előrébb járunk...
  • bosco05 #24868
    Ja és ennek az egésznek az a lényege, hogy nem hasonlíthatsz műfajon kívül össze dolgokat. Egy árkád játékban nyilván mindenki könnyebben megbírkózik a technikával, sőt az elhalványuló autókat is nehéz kiütni amin 200-al átmész ugye... iRacingben sem akar mindenki összetörni minden autót amibe beleül hidd el, csak itt van egy olyan nehézségi szint, amit nehéz kezelni, mind lelkileg (mentálisan), mind pedig fizikailag. Egy kontrollerrel vígan irányítható játékban nem készülsz ki annyira sohasem, mint egy komoly szimulátorban és nem is igényel annyi tudást. Egyébként ha ez az iR/sR téma pedig nincs legalább egy olyan rendszerbe foglalva, mint ami az iRacingnek van, akkor a hajadra kenheted az egészet. Ilyen, sőt még ehhez hasonló rendszer sincs kialakítva még az említett árkád játékokban sem és az ACC-ben sem lesz megnyugtatok mindenkit. Tudom, tudom ott az SRS, ami olyan mint az iRacing :D (nem neked szól, csak feszt ezt hallgatom, amikor az iR rendszerét dícsérem). Hát aki ezen a véleményen van, az konkrétan nem látott még iRacinget közelről. Az SRS az egyetlen próbálkozás a világon, de annyira gyenge eresztés, hogy elmondani nem lehet. Akartam menni pl. RaceRoom WTCR-t, heti egy (igen 1, azaz UNO) versenyük van hétfő éjfélkor :D Közröhely, ahogy az app, meg az egész működése is az. Szóval jópofa, hogy dobálózunk itt a konkurencia szóval, csak az iRacingnek jelenleg nincs és szerintem még jó darabig nem is lesz. Ez persze nem jelenti azt, hogy hátra kéne dőlniük és valahol még igazság is van abban, amit mondasz, csak azt is végig kéne gondolni emellé, hogy ők ebből élnek. Ez működik és nem tudnak így random belenyúlkálni, hogy na akkor ez most vagy jó, vagy elveszítjük a munkánkat. Ismerjük, hogy milyen, amikor egy netes tömeg felháborodik... Nem olyan egyszerű ezzel szórakozni. A lekörözött 8x-es példára például kapásból azt mondom, hogy baromság. Engem rengetegszer rakott ki GTE-ként LMP1 pl és még kapjak is dupla büntit? Kösz, nem. A te esetedre lehet épp jó, de itt általánosságban kell gondolkodni és azért ez még mindig jobban megy nekik, mint a community nagy részének... Semmi személyes, csupán egy vélemény az enyém is :) Az elmúlt pár versenyen egyébként dobattak velem egy szaltót, általában rommá törték az autóm hátulját, befékeztek előttem egyenesben és repültünk, illetve két napja épp Tsukubában kiütötték szegény Mercim alól a futóművet a 2. kanyarban. Igen ezek mind az első pár körben történtek az adott versenyeken. Mit csinálok? Semmit, tudomásul veszem és a nagy számok törvénye alapján úgyis helyreáll a világ rendje. A ligázás sem sokkal különb ennél, de még az F1 sem IRL :D Ott mit mondanátok, ha Alonso helyébe lettetek volna idén pl? Szar a rendszer, szar az élet vagy mi? :D
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2018.12.13. 10:42:43
  • bosco05 #24867
    Az hogy milyen mértékben árkád valami az nem befolyásolja azt, hogy milyen műfaj. Ennyi erővel a csgo is hardcore szim, mert mondjuk akkor a doom az mi? Nem jó az alapja annak amit mondasz. Attól, hogy valami csak kis mértékben árkád, bőven lehet élvezhető, de akkor is, ha nagyon az. A PC2 minden, csak nem szimulátor, ahogy a Grand Turismo, meg az F1 istentudja mennyi sem lesz az, csak azért mert vannak még ezeknél is árkádabb címek. Nagyjából két szimulátor van ma a földön, az egyik az iRacing, a másik az rFactor 2, amit mi is látunk. Már az Assetto Corsa is inkább simcade, ahogy a RaceRoom is, mert egész egyszerűen túl kevés dolgot szimulál ahhoz, hogy komoly szoftver legyen. Persze ez kicsit szubjektív, ha nagyon erőltetem magam ezt a kettőt még tudom szimnek tekinteni, de a PC2 már mindenképpen árkád játék, ami persze nem zárja ki, hogy tök jókat lehessen vele csapatni, de ez azért van, mert nincs semmi összefüggés a kettő között :D Nem az élmény határozza meg azt, hogy valami szimulátor-e vagy sem. Szerintem nagyon rossz oldalról közelítesz.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2018.12.13. 10:12:17
  • unrealnoise
    Figyelj csak. Tudtam, hogy ez lesz, megint jött egy hozzáértő. :D

Nem, szóval sem mondtam, hogy ezek szimek. Vagy, hogy a legjobbak. De akkor most mondom: a pCars szim, még ha nem is legjobb. A GTS és a Forza meg legyen simcade. Ez nem fekete-fehér, mint te gondolod. Ez szim, amaz meg nem. Én meg tudod használtam is őket, kormánnyal is, nem csak néztem. a GTS-ben pl sok teljesen jó futam van, fentebb ott sem nagyobb a káosz, mint iR-ben. Pont. A többi duma.

Az FM meg a GTS arcade akkor a Mario Kart vagy az NFS mi? Ezerszer inkább a szimekhez tartoznak ezen címek, mint mondjuk az NFS-hez...
    pCars-al kontrollerrel is rengeteget játszottam, PS4-en, és bár voltak barmok, simán ment fel az "SR értékem" és tök jókat játszottam... publicon is.