25347
  • twinr
    Mindenki más örülne ha ez lenne a leggyengébb pontja! :D
  • bosco05 #24944
    Ez is igaz, látod ebbe bele se gondoltam :) Az mondjuk vitathatatlan, hogy az iracingnek ez a leggyengébb pontja és egyelőre nem tudnak vele mit kezdeni.
  • bardocz
    Egy historic versenyen azt említették még erről, hogy a sötétben semmi se veszi el az ember figyelmét, csak az útra koncentrál, és ez is segít. Sajnos se a videóra nem emlékszem, se arra ki mondta, csak hogy egy Porsche-vel mentek Spa-ban.
    Utcai gumival, "szobahőmérsékleten" ég és föld a különbség tapadásban reggel, meg délután, amikor már felmelegedett az aszfalt, nagyon jól érezni a különbséget, ha az ember úgy fékez, hogy az ABS végig működik. Esőt meg különösen érezni, de ez egyértelmű. Felmelegedett gumival nem volt még lehetőségem ezt próbálni.
  • GeriDoc
    Az nem a gumi miatt van, hanem inkább a motorteljesítmény miatt. Reggel, este (illetve éjszaka, csak akkor azért nem látni olyan jól) a hűvösebb időben magasabb a levegő oxigéntartalma, ami kedvez a motoroknak. Különösen a turbós motorok érzik meg, ezért is élnek annyira pl. a BMW M6 GT3-ak egy 24 óráson, és szenvednek a 14-kor induló sprint versenyeken (és ezért van rajtuk intercooler). A gumi nem tapad jobban hidegben, sokkal nehezebb üzemi hőfokra melegíteni, és főleg ott tartani.
  • Marcinko
    Rendben de ha pár videót megnézel guminyomás, gumihőfok ügyben akkor hallanod kell, hogy senki nem tud állást foglalni érdemben az Iracingben.

Ferrari GTE setup ügyben ezt nevezhetjük egy részletes setup segédletnek magyarázattal amit az "öreg" leír , aki még ért is hozzá de guminyomás és hőfok ügyben itt sem leszel okosabb.
  • bosco05 #24940
    Azért ez nem ilyen egyszerű. Ha így lenne a valóságban sem napnyugtakor és napfelkeltekor futnák a leggyorsabb köröket az endu versenyeken. Nyilván a gumifizika nem jó, de azért nem is homlok egyenest más. Nicki meg volt már minden csak akasztott ember nem.
  • bardocz
    Legutóbb amikor mentem vele, akkor a hideg pálya jobban tapadt, mint a meleg. Nicki Thim is az egyik videója közben mondta, hogy fordítva működik az egész, mint a valóságban.
  • Marcinko
    Én szoktam használni telemetria programot, teszteltem már "mindent", sok videót is megnéztem setupolás kapcsán, de még mindig nem tudom, hogy az IR-ben hova kéne belőni a gumihőmérsékletet . Az egyetlen dolog ami jelenleg használható, hogy a GTE kocsiknál 140-145 legyen a meleg guminyomás aztán ennyi.
  • bardocz
    Gondolom azért, mert kiderülne, hogy mennyire szar a gumimodell a hőmérsékletek terén :D
  • Alexease
    Talan karacsonyra megerkezik:DD

Kivancsi lennek egy full-os iR-re is, amiben minden benne van, ami a fejleszto verzioban:P Tuti tele van tolva josaggal, csak hat a "fogyasztoi" resze erosen korlatozott.
    Pl. a hokameras resz nagyon profi volt a realroad-hoz(https://www.youtube.com/watch?v=-Bxw_VFoomg), egy ideig benne "felejtettek", de aztan kiszedtek. Nem ertem, miert faj nekik, hogy lathassuk?! Mashol nincs ilyen. Vagy az "offline" reszhez (egyedul korozgetes, gyakorlas) miert nem lehet bekapcsolni a realtime gumi es egyeb infokat?!
  • unrealnoise
    Iracing Staff informal Q and A on AI in iRacing

Hú, ez nagyon város. Komplex cucc lesz, végre nem fogok azon szenvedni, hogy most ezzel vagy azzal nyomjam offline, a válasz egyértelmű lesz...
  • Timbu
  • tbazsi95
    Daytona 24h-ra tesztelés Tassival :D
  • Marcinko
    Szép és szerencsés rajt, persze én azon sem lepődtem volna meg ha azt mondta volna 30 mp múlva a spotter "Car has too much damage...."
    Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2019.01.12. 10:21:08
  • bosco05 #24931
    Noice :D

Úgy látszik ez a watkins a jó rajtok helye :) Életem rajtját én is itt nyomtam le :P

https://www.twitch.tv/videos/339812009
  • leho94
    Mindig jó egy elszúrt kvali után rajtolni :D
    https://youtu.be/V0Sh6K1DyYg
  • Marcinko
    Sziasztok a fórumunkon a ligatársunk csinált egy kérdőivet a korábbi és leendő ligaversenyekkel összefüggésben, akinek van véleménye és megosztja velünk ebben azt nagy tisztelettel elfogadjuk és megköszönjük.

Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2019.01.10. 18:46:16
  • bosco05 #24928
    Kösz, hogy leírtad amit gondolok :) +1
  • tobias88
    Nekem az adja a lényegét, hogy ha van szabad 2-3 órám bármikor és választok egy versenyt, amire 1 óra alatt felkészülök, akkor teli szerveren hasonló képességű emberek ellen játszhatok. Erre a ligázás nem alkalmas.

Assetto Corsás mastereses versenyeknél ugyan ez meg volt amit irtok. Rákészültem 5-6 órát a versenyre és a rajtnál hátulról nem egyszer kilöktek. Pontosan ugyan az a helyzet, csak itt magyar ütött ki, ennyi
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2019.01.03. 11:11:04
  • GeriDoc
    Szerintem pont ez adja az iRacing lényegét, és komolyságát, hogy van egy ranglista "mérőszám". Ez sarkall arra, hogy gyorsabb és gyorsabb legyél, hogy keresd a jobb beállításokat, hogy a versenyen ne menj bele necces szitukba, és hogy ezen a listán minél előrébb legyél. Illetve ezzel a mérőszámmal tudod elérni, hogy tiszteletben tartsanak a versenyeken, vagy egy véleményalkotásnál, ezzel szerzel magadnak pozíciót a világ e-sportjában, stb-stb. Én a magyarok közt nem ismertem olyan embert, aki ne szeretett volna minél több iRatinget. Ez a rank hiányzik leginkább a többiből, nincs kihez mérni, viszonyítani magad (max a többi 15-30 emberhez, ha ligázol). Persze lehet csak úgy körözgetni is (mostanában én is azt csinálom), de arra vannak nagyon jó egyéb szimek, amik ráadásul látványban átugorják ezt.
  • Mik
    Túl nagy jelentőséget tulajdonítotok az iratingnek, mintha az valami e-penis mértékegység lenne.
    Sokak számára megöli ez a szám az egésznek az élvezeti értékét, mindig azt nézik mennyit veszít, mennyi +ir lesz egy-egy versenyen/előzésen és nem élvezi magát a versenyt egyáltalán.
    Ha meg valaki csak azért nem indul versenyen, mert azzal fog bukni az iratingjéből az jobb is ha eladja, nem játszik többet.
  • Adam Jonas

A szívemből szóltál :D
  • GeriDoc
    Én már felszabadítottam a helyét a vinyón.

Az a legnagyobb baj, hogy viszonylag sokat kell(ene) gyakorolni ahhoz, hogy valami köze legyen az embernek a versenyekhez. Az amúgy is kevés szabadidőt rászánjuk a gyakorlásra, felkészülésre, majd az összesen heti 1 vagy 2 futamon összeakadsz egy barommal, aki szarik bele, és ha másképp nem megy, kilök. Rászántad az idődet, és a végén -100 iR-el zársz. Egy idő után már inkább idegesítő, mint szórakoztató. Talán ha lenne AI, akkor leülnék körözgetni, akkor nem zavarna az iRating, de arra meg ott van az rF2. Szóval nagy dilemma ez az iR. Annak jó, aki szinte minden nap nyomja.
  • bosco05 #24922
    Engem is ez kúr fel amúgy, úgyhogy ezért is kértem a véleményeteket. Sajnos utólag picit több igazságot kell adnom Jónás Ádámnak egy korábbi hasonló vitából, bár még mindig nem teljesen értek vele egyet, de több igazság volt akkor a mondandójában, mint gondoltam. Az ember gyorsul, gyakorol és akkor versenyről versenyre jönnek az ilyen agyalágyultak, próbálnak megölni és ha nem megy, mert engem azért nehéz így kivégezni, akkor egy az egybe telibe nekem jön. A reportban egyébként megírtam azt is, hogy sajnos kármokodtam és ezúton is elnézést kérek és várom a büntetésemet. Szóval tudnak róla :D De igazából amit akartam azt eldöntöttem, köszi a vélemények. Mai naptól csak keményen :) Nem akarok hülye lenni, csak ilyen mindenkit tisztelő good boy sem leszek tovább :P
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.01.02. 14:18:10
  • Mik
    Oké, előzményeket nem tudtam, jelentsd, majd nézegesd a profilját mikor volt az utolsó versenye, kb csak abból lehet megtudni, hogy bannolva volt vagy van.
    Egyébként teljesen felháborító, hogy az esetek 99%-ában, aki neki megy, kiforgatja, bántja a másikat, mindig az éli túl és vígan szinte 0 sérüléssel megy tovább padlón. Na ez szokott engem felbaxni. :D
  • bosco05 #24920
    Nekem ez tényleg azért fontos amúgy, mert ha ez nem bünti akkor a következő ilyen gyökeret megvárom orral és beleforgatom a falba a kecibe és vigyorogva bemegyek 3.-nak. Franc se fog szenvedni a 270-nél való tökéletes pályán tartással. Ezek alapján nem éri meg. A fehér vonal után itt amúgy nem a fű jön egyből, de ilyen darabkák már belógnak, meg tiszta dzsuva az a rész, ott már lerántja a fűre a kocsit sajnos sokszor. És amúgy sokadik ilyen, csak szerintem ez a napnál is világosabb és azért vártam meg az SG véleményeket ezzel a videóval :) Amúgy légyszi ne moss egybe engem mindenféle pracci nyomorultakkal, pontosan tudom miért szóltam rá. Az elején előtte voltam és elengedtem mert agyatlan módon mindenhova beszúrt, majd amikor utána annyira lassú volt mint a tetű és ránk esett a ferka akit a videóban látsz is elmenni, akkor meg elkezdett kacsázni össze vissza előttem és random fékezgetett, hogy menjünk össze. Szóval volt ennek előzménye és pontosan felmértem, hogy egy pár hetente ideülő grand turismon szociálizálódott gyökér az ember. Szerintem nem tévedtem, más kérdés, hogy nem feltétlenül kell ezzel egyetérteni :)
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.01.02. 13:30:56
  • bosco05 #24919
    Még akkor is cikázik amikor 3-4 tizedre vagyok tőle, ami szerintem már erős és nagyon sok mindent elfogadok, de azt hogy volt helyem még, hát az szerintem vicc. Ott már egy mm hely nem volt, ha ennél csak egy kicsit is jobbra megyek még akkor fű és mindenki meghal. Azért ez itt nem 50-es tempó. Azért szóltam rá amúgy, mert már előtte is sokszor kretén volt, ahogy írtam is és tartottam tőle, hogy kitesz a pályáról :) Egyébként semmi netkód, simán nekem jön, konkrétan látszik ahogy hozzámér. Ez itt nem blokkolás, hanem intentional wrecking. Ha még csak blokkolt volna :D De elfogadom, hogy így látod és köszönöm, hogy véleményezted. Védekezni szerintem továbbra sem úgy kell, hogy amikor bemondja a spotter, hogy car on your right, akkor izomból berántod az autót jobbra. Van egy pillanat ahol látszik, hogy direkt felém húz, belém jönni pedig úgy sikerül neki, hogy már én vagyok előrébb :P De hasznos amit írtok, hogy mennyire máshogy látjuk ezeket. 2 mp-s cikázást én is leszarnék, de 0.3-nál szerintem már erős.
  • Mik
    Ezért nem fog kapni semmit. Még csak ejnyebejnyét sem. Ráadásul még helyed is volt mellette, nem sok, de pályán voltál végig, max volt egy kicsi netcode ami miatt összakadtatok.
    Utolsó kör, 2,1km egyenes, 1mpen belül vki mögötte, még jó hogy cikázni fog, mindenki cikázna ebben a szituban, élőben meg pláne.
    Ezt az okoskodást élőben, voice chatben ne erőltesd plz, ez csak szimplán idegesítő, hogy jön egy önkéntes és megmondja mindenkinek mit csináljon egy road pályán, talán ez a 'csúz ván lén' a nascarban szabály, de roadon tuti nem ilyen távolságban.
    Csak azért mondom, mert múltkor én is összeakadtam egy önkéntessel múltkor sebringen (free practice-en!!!) ahol először véletlenül jött ki elém,, beleszálltam, jött a privát, hogy veszi fel a jelenetet és megy a report (mondom még egyszer free practice!) aztán elkezdtem menni mögötte, elfékezte magát, beleszállt másba rögtön ki is lépett..
    Annyit tudok, hogy csúnya beszédért, mind voice chatben mind írásban ban jár (ha csak chat ban is a legtöbb esetben) de ennél százszor komolyabb blokkolásért sem kapnak az emberek ban-t.
    Utoljára szerkesztette: Mik, 2019.01.02. 12:56:22
  • bosco05 #24917
    Én ugye végigpróbáltam mindent és az a baj, hogy az iRacing után az egyetlen komolyan vehető program nálam továbbra is az rFactor 2. Az AC annyira árkádos, hogy nem tudom szavakba önteni. Az R3E meg csakis a TCR miatt érdekel és abban most fogok is indulni, az egyik hazai bajnokságban, de attól is behányok sajnos félig meddig. Egyszerűen olyan magasan van a léc rF2 meg iRacing után, hogy ez alá csak az adja, aki bírja az árkádos jelleget szerintem. Persze ilyenből sok van, csak sajnos én nem tartozom ebbe a körbe, ahogy írtad is én újra megvennék inkább mindent még egyszer :D Az R3E is csak azért jöhet szóba, mert oda vagyok meg vissza a TCR autóktól, bár a játékban sikerült azt is elkúrálni eléggé, de talán majd egyszer egy szimben is viszont láthatom :D
  • Alexease
    Az elonyeit/hatranyait ugy lehet a leghatasosabban lemerni, ha valaki hetekig/honapokig osszeirja/szamolja: mikor, mivel szeretett, akart, tudott, tervezett versenyezni; ezeket hanyszor, milyen idopointokban, milyen verseny hosszal valositotta meg; mikor es mibol valaszthatott; milyen eredmeenyekkel es elmenyekkel gazdagodott... vagy eppen borzolta az idegeit:DD

Aztan kiszallni 3-6 honapra, es ezen igenyeit (tartalom, idopontok, futam lehetosegek es hosszak stb.) "megvalositani" egyeb programok fun es szervezett keretei kozott (AC, rF2, R3E, CARS2) :)

Tuti lennenek olyanok, akik ezutan nem csak torolnek az iR-t a vinyorol – egy massziv melyformazassal –, hanem egy spontan Diosgyori Ontedei gyarlatogatas alkalmaval, egy laza csuklo mozdulattal, az olvado acelba hajitanak a vinyot, a megmaradt kosza iR-bitekkel egyutt:D

De valszeg lennenek olyanok is, akik fejvesztve menekulnenek vsissza az iR-hez, es vezeklesul megvennenek mindent megegyszer:DD
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2019.01.02. 11:41:45
  • Alexease
    Az iR-t eredetileg egy szuper komoly szimnek, online rendszernek, E-sportnak, trening/edzo programnak szantak. Ezt a mar akkoriban is huzos elofizetessel es tartalom arakkal (akkoriban 149$ volt az elofizetes, bar a dollar is 145 Ft volt;)), es a sporting code-dal "tamogattak meg" (nyomatekositottak:D).

De aztan a fejlesztesek tempoja, a tartalmak mennyisege es igenyek egyre lazabbra vettek a dolgot. A sok-sok lazadas es ellenkezes ellenere szep lassan lettek egyeb kontrollerek, segitsegek, ghost stb. Aztan lesz egyszer AI is.

Es aztan, ki tudja mi van a hatterben, de total logikus huzas lenne (es/vagy szukseges), ha egyszer konzolokon is elerheto lenne. Azzal talan meg az arakat is le tudnak faragni felere/negyedere. Persze nem holnap vagy jovore, de a kovetkezo generacios konzolokon mar lazan beleferne. Mivel evekig, bitenkent reszelik a kodot, lazan benne van, hogy minden reszet mar eleve ugy farigcsaljak, hogy alkalmas legyen a "tobb platformos forditasra" es optimalizalasra.

A lenyeg: mig az elejen az ember az elkepzelt/reklamozott/hype-olt rendszerert fizetett es ahhoz tartotta magat; ma mar inkabb ugy kell hozzaaallni, hogy ez egy folyamtosan es profin fejlodo rendszer, mindenbol a legszimesebbet kihozva, non-stop, jo minosegu online (szerver) hatterrel, rengeteg es valtozatos futam lehetoseggel (az hogy mennyien vannak a szervereken, az most mas kerdes:P).
    Lenyegeben fun race, csak komoly keretek koze agyazva;)
  • bosco05 #24914
    Abszolút igazad van amúgy :) Az egyetlen parám ezzel, hogy nyíltak faxfejnek nevez, mert előzni mertem volna teljesen tisztán. Cikázni így nem szabad, nem szabályos és mint ha ez le is lenne írva, de átnyálazom újra a szabálykönyvet. A kilökés totál szándékos és a dick a végén pedig mindent alátámaszt szerintem. Engem azért érdekel ez nagyon megmondom őszintén, mert ha ez nem bünti, akkor én is befejezem ezt a jófiú dolgot és átmegyek kecibe, mert ez már sok az én kis lelkemnek is. Ha ezt lehet akkor elég messze vannak a határok és ha lassú is vagyok, amellett azért bőven van rutin, simán megszopatom a pleb szervert bármikor, amennyiben ez nem bünti :D Aztán akkor kikeveredek én is a xarból végre :D
  • Alexease
    A valosagban vagy egy privat bajnoksagban az ilyet "nem szeretnek", figyelmeztetnek, buntetnek stb.

De mivel azt kerdezted, mi lesz az iR itelete, igy arra valaszoltam:) Az iR-ben naponta X verseny van, es 20X baleset. Nem hinnem, hogy tulaggodnak a dolgot. De ha szerencsed van, nagyon raernek, unatkoznak – bar az rajtad mar nem segit –, akkor "kap" valamit.

Mivel a szigorubb buntetes, az esetleges eltiltas neccess (elmegy, igy bevetel kieses az elofizetes es tartalomvasarlas hianya miatt – ez uzlet), igy lehetne valami mas buntetes rendszer.

Pl. a bejelentes utan, az altaluk (!) artatlannak iteltnek visszaadjak az SR-t es a vetkesre "atruhazzak":) Es elveszik a futamon szerzett pontjait es/vagy iR-t (akarmit is szamit).
  • bosco05 #24912
    Pedig egyébként olyan büszke voltam magamra, hogy azzal az autóval, amit még mindig nem érzek és magamhoz képest is szarul megyek vele, így ki tudtam rakni a pálya széléig biztonsággal :D Ott több helyem sajnos nem volt :( Abban igazat kell adjak Jónás úrnak, hogy ahogy gyorsul az ember, úgy zavarja egyre jobban a sok idióta, viszont azt tartom, hogy ez valahol vissza kell jöjjön majd :) A lepényhal meg utoljára ugye :D
  • tobias88
    Cikázással elvileg a szélárnyékot tudod csökkenteni, teljesen szabályos addig amíg nem ér a közelébe senki, ami utána van az már más kérdés. Lehet amúgy nem szándékos, csak nem tudja még pontosan felmérni a helyet maga mellett (1 hét bünti járna)
  • bosco05 #24910
    Szerintem azt sehogy sem lehet ráerőltetni, hogy kisodródott. Amint melléérek szándékosan rám húz és egészen addig jön ameddig meg nem forgok és utána még egy jó kis "dick" jelzőt is kapok a chatbe :D Szerintem remek mintapéldája az idiótának, de érdekes meglátás, ezért is kértem a véleményeket :) Amúgy abszolút szándékos move volt. Ez a barom még azt is bejátszotta, hogy szándékosan satuzgatott mikor korábban előttem ment, hogy dobjam el. Én amúgy személy szerint az ilyen gyökeret sosem fogom megérteni miért ül le iRacingezni, ahogy azt sem, hogy miért lélegzik. A cikázás teljesen szabálytalan, ahogy a dickezés is, ezért is gondolom, hogy azért csak elbeszélgetnek vele, de nagyon ügyesen csinálta az tény :D Ezért is voltam kíváncsi ti mit láttok benne. Sajnos az utóbbi időben, nagyjából minden futamomon kibombáznak a kecibe, ezen a napon már volt egy monza raus is, előtte road america, előtte megint monza :D Ha a pleb szerverre egyszer bekerülsz onnan nehéz kijönni :D

Ugyanezen a napon Monzában :P
    https://www.twitch.tv/boscolovesyou/clip/RacyAgileEchidnaPeoplesChamp

Itt a gyereknek sikerült indokolatlanul egy olyan 100-150 méterrel korábban fékezni ki tudja miért, a mögötte érkező spanyol ajkú pedig úgy nyomta ki ahogy volt. Szerencsétlenségemre visszapattant a falról -100 iR :D De egy hónap alatt kb a 4.-5. ilyen mértékű iR bukta, de hát ez van, majd visszajön :)
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.01.02. 10:05:05
  • lac coo
    Látják azok, hogyne látnák ...Tele is ba..nak minden bajnokságot olyan pályával, ami rohadtul nem illik oda, de legalább meg kell(ene) venni ! :))

Én Mazda MX Cup+ LeMans kombónál kukáztam az egészet, az anyjuk pi...ját, azt ! :)
  • Alexease
    Ezert? Semmit;)
    Az hogy cikazott a szelarnyek miatt, nem szep, de nem kozvetlen vedekezesnek es nem fektav alatt nem, igy valszeg "belefer".
    Ranezesre nem szandekosan lokott ki, csak nem akart sok helyet hagyni. Azt is ra lehet fogni, hogy termeszetesen sodrodott ki a szeleig. Az osszeeres meg mar "engine/online adottsag", onnan game over;D
    Ilyennel tuti nem foglalkoznak.
  • Alexease
    BUEK!
  • bosco05 #24906
    Hosszú idő után újra küldtem az iracingnek egy protestet :) Az angolt ne nézzétek, nem nagyon tudok jól beszélni úgy, pláne totál idegesen :D Szerintetek mi az ítélet, kíváncsi vagyok :P

https://www.twitch.tv/videos/357404906